Lördag

Dagen började aningen segt. Vetskapen om att man var tvungen att plöja sig igenom ett 40 sidor dubbelsidigkopierat kompendium tills på måndag var lagom motiverande. Som tur var gick det ganska bra så fort man kom förbi den tunga inledningen och satt sig in i resonemanget. Det tog ca 2 h att läsa allting och göra lite stödanteckningar inför sammanfattningen som nu ska skrivas och lämnas in på måndag. Läget känns under kontroll och eftersom jag är ledig på måndag har jag gott om tid för det som kvarstår att göras.

Härom kvällen fick jag för mig att sätta en personlig touch på min bloggsida, så jag letade fram en sida på nätet som gav tips och beskrivningar på hur man skapar schyssta desinger. Mycket fiffigt tyckte jag och efter att ha läst instruktionerna verkade det inte allt för svårt heller... men ack vad jag misstog mig. Alla färgkoder och diverse inställningar var rena grekiskan. Hur jag än vred och vände på det blev det bara pannkaka av alltihop. Efter några timmar och ett flertal katastrofala försök att få någon ordning på det hela la jag ner mitt designprojekt för att undvika ett nervöst sammanbrott. Jag får helt enkelt ta och inse att de tråkiga förinställda layouterna får duga bra åt mig tills vidare, tills jag hittar någon som kan hjälpa mig.

Ikväll är vi bjudna på fest hos en av mina kompisar som firar 6 månader ihop med sin pojkvän. Alltid trevligt när folk hittar anledningar till att fixa partaj. Jag har känt mig laddad hela veckan, men som det känns nu för stunden så är inte energin på topp, men det hoppas jag hinner ändras tills dess.

Nu på eftermiddagen ska jag hinna städa och kanske köra igång en maskin tvätt innan det är dags att göra sig i ordning. Suck, tycker inte att jag gör annat än städar, tvättar och diskar. Skönt det vore om man kunde trolla, så det bara räckte med en fingerknäppning så fick man ett skinande rent hem. Vore inte helt fel ibland...

So long people!


Glädje

Det slog mig idag att jag är omsluten av glädje just nu. Jag hoppas att det inte är någonting tillfälligt, utan att det förblir bestående. Trots att det börjar bli höst och det är lite grått och trist så verkar många i min närhet vara allmänt tillfreds med livet. När jag t.ex. besökte mina föräldrar härom kvällen så hade mamma ett stort leende på läpparna när hon berättade om hur underbart liv hon och pappa har tillsammans nu när vi barn är utflugna. Många föräldrar lever bara ihop för barnens skull och hamnar i någon form av tomhet och tristess när den sista ungen lyfter ur boet, men så verkar de inte ha det. Trots att de har varit gifta och levt med varandra i över 30 år så kan de umgås och ha det bra ihop som om de vore nykära. Helt fantastiskt att höra och det unnar jag de verkligen. Samma sak med syrran och hennes sambo. De har fått barn ganska nyligen och ska snart flytta in i sitt nyinköpta hus. Idlylliskt familjeliv med barn, villa, bil... bara jycken som fattas. Själv så är jag glad för det mesta just nu, fast mest för småsaker. Det händer inga storslangna saker i mitt liv just nu, såsom det gör för många andra, men jag är nöjd ändå. Jag trivs med utbildningen, min nya arbetsgrupp, mitt boende och hela min livssituation i stort.

Varför jag plötsligt kom och tänka på all denna gjädje var för att jag fick ett sms från darling idag på förmiddagen. Jag satt på en ganska långtråkig träslöjdslektion på Campus och plötsligt utbrast det högt och ljudligt "KAKA", i lokalen (P3:s mycket diskreta kakpoäng som sms-signal). Det stod bland annat "Kan inte minnas senast allting kändes såhär bra!" Det förgyllde hela dagen alltså! Shit, jag blir så lycklig när andra är glada och det smittar av sig rejält. Trots att man kanske är trött och lite trög i starten efter sommaren så blir man på så mycket bättre humör när ens omgivning är positiv och det ger en ny energi. Allting blir ju så mycket lättare då och motgångar känns så mycket mer lättgenomträngliga om man i grund och botten är glad och tillfreds med livet.

Som sagt, trots tröttheten trallade dagen bara på efter det där sms:et. Både slöjdlektionen och bildlektionen var rolig och resultatet av skapandet blev helt okej. Smörkniven som jag täljde under första lektionen kommer säkert komma till användning många gånger framöver, medan min målning från bilden användes som regnskydd under promenaden till bilen och hamnade sedan i papperskorgen som en våt klump. Hehe

Nu ska jag se på ett avsnitt av Sex and the city och njuta av tanken på att man får vara hemma både onsdag och torsdag.
Godnatt
Ciao

Måndag

Då var det måndag igen. Inte ett dugg uppvilad efter helgens jobbande, men ändå var det alltså dags att inse att det återigen börjat en ny vecka. Jag hade kunnat tänkt mig en veckas ledigt eller så, men det är ju bara att drömma om...

Veckan började lite halvdant. Jag vaknade redan vid 05 första gången av att katten hade något märkligt muppanfall och sprang runt i hela lägenheten som en idiot. Det gick inte att sova för att han förde ett sådant himla oväsen och för att han hoppade upp på mig med jämna mellanrum. Till slut, vid typ 8.30 fick jag nog! Jag hade kunnat strypa det lilla eländet, men som tur är behöll jag det bara som en lockande tanke och försökte istället lugna honom med att klappa och gosa lite. Det hjälpte, för efter en stund så hoppade han upp bredvid mig i sängen och strök sig mot mig ungefär som ett förlåt, sen myste vi till ett avsnitt av Sex and the city.

Framåt 10.30 kilade jag neråt stationen för att köpa en biljett till Norrköping. Vi började egentligen inte förrän 15 idag, men jag kände för att åka dit tidigare för att shoppa. Till min besvikelse hittade jag inget speciellt som föll mig i smaken, förrutom ett 3-pack strumpbyxor och en hårsnodd med en stor blomma på (som även går att använda som brosch). Jag som hade trott att jag skulle hitta massor med saker och behövt tygla mina köplustar för att inte lensa kontot, men så blev det inte. Bra för min ekonomi, men svidande illa för min längtan efter att utföra en riktigt bra och tillfredställande shoppingrunda. Måste vara ett typiskt i-landsproblem...

Efter shoppingturen bar det av upp till Campus för att ha föreläsning... mellan 15-17, en måndag, vad är det för tid? Jag var väldigt intresserad och antecknade energiskt i början av föreläsningen, men ju närmre klockan blev 17 ju mer okoncentrerad och seg i huvudet blev jag. Sjönk djupare och djupare ner i stolen och underhöll mig med att ringa in namnsdagar i kalendern som jag ska komma ihåg att gratulera under resten av året... och första halvåret av 2009. Haha, så roligt kan man ha det! Morgondagen ska vi förhoppningsvis bli en mer givande dag. Då ska vi ha verkstäder både på förmiddagen och eftermiddagen. Först 4 h träslöjd och efter lunchen 4 h bild. Kreativt värre!

Godnatt allesammans.
Ciao

Lördag

Morgonen började lagom bra. Jag låg och sov i godan ro och vaknade till för att kolla klockan. Det måste ha varit någon slags oroskänsla i kroppen som väckte mig med tanke på att klockan var 06.22 och jag skulle börja jobba 6.30. Snabbt som attan fick jag kasta mig ur sängen, slänga på mig kläderna, packa ner lite smink, hårborste, tandborste och sådant som jag skulle kunna göra mig i ordning med när jag kom till jobbet. Som tur är blev jag bara ca 10 min sen, vilket inte gör så mycket. När jag kom dit hade inga av barnen vaknat ännu, vilket gjorde att jag kunde lägga mig och slumra en stund på soffan framför tv:n. Inte långt därefter drog cirkusen igång när alla fyra barnen vaknade, då det ska serveras frukost och diverse andra morgonbestyr.

För övrigt har det varit en ganska lugn dag. Efter jobbet blev det en match i minigolf med darling. För honom verkade matchen gälla på liv och död med tanke på min vinst senaste gången vi spelade. När det bara återstod en bana ledde jag med 1 p, vilket innebar att han var tvungen att slå spik för att vinna. Han stod och samlade sig ordentligt för det avgörande slaget och... satte den på första slaget, självklart! Då var det upp till mig att göra matchen oavgjord, men det gick åt skogen. Jag missade både första och andra och satte den på tredje slaget, så han segrade med 2 p. Väldigt spännande avslutning och väldigt lika resultat. Som tur är tar jag inte så allvarligt på det där spelet, som vissa somliga, så jag unnar honom att vinna. Fast ändå kommer det blir en avgörande match om sommarens totalseger. Vi har hittills vunnit en gång vardera, vilket låter den sista matchen avgöra den

Nu blir det lite myskväll med

Gamla Linköping

Idag har vi spenderat större delen av dagen i Gamla Linköping. I morse när klockan ringde var jag skeptisk till om jag egentligen ville åka, men nu i efterhand är jag glad att jag gjorde det. Vädret var strålande och vi strosade runt bland kullerstensgator, hemslöjdsbodar och mysiga butiker i gammelsags anda, fikade och diskuterade dagens tema, dvs rim och ramsor.

Innan det bar av hemåt mot Katrineholm hann vi med en skenande snabb runda på Ikea. Köpte lite småprylar och bra-att-ha saker som jag sedan pysslade med när jag kom hem. Eftersom jag ska jobba hela helgen så kände jag för att göra i ordning ordentligt i lägenheten, så det blev dammsugning, en maskin tvätt och lite småplock, innan jag tog helg på riktigt... Helgen firades in med att jag lagade middag åt darling och mig. På menyn stod marinerad kycklingfilé med klyftpotatis (inte köpta, frysta *blää*. Måste va hemmagjort) och bearnaisseås. Till det drack vi mjöd som jag hade köpt i en rar liten bod på torget i Gamla Linköping. Blev riktigt uppskattat!

Efter maten fick jag fullkomligt paltkoma och orkade knappt röra mig. Blev liggandes som en padda i sängen och beklagade mig över värken i fötter, knän och fotleder... måste blivit av allt kullerstenspromenerande...

Usch nu börjar klockan närma mig 00.00 och jag ska infinna mig på jobbet om ungefär 6,5 h. Kanske dags att knyta sig... Katten ligger fullständigt utslagen på sängen, så man kanske ska göra honom sällskap. Ser väldigt behagligt ut.

So long!

Slapp dag

Idag har jag varit ledig från skolan. Jag började dagen med en skön sovmorgon och varvade sedan pluggande med att se några avsnitt Sex and the city. Och så hann jag ta mig en tupplur på eftermiddagen. Riktigt skön, slapp dag...

I morgon ska vi åka med kursgruppen till Gamla Linköping för att ha en exkursion tillsammans. Det ska bli kul, förutsatt att vädret håller sig någorlunda schysst. Står regnet som spön i backen vet jag med mig att mitt humör kommer att svänga rejält och att jag inte kommer att uppskatta den lilla utflykten. Men vi hoppas att våra vädergudar står på vår sida! Om inte så kommer jag nog gå och fundera hela dagen på att man hade kunnat stannat hemma och legat i sängen hela förmiddagen med avsnitt efter avsnitt av SATC rullandes på tv-rutan. Fast jag ska försöka att vara på bra humör ändå i morgon, oavsett väder, och se dagen som en utsökt chans att lära känna mina nya arbetsgruppsmedlemmar bättre. Efter alla skratt i tisdags verkar det våda gott för framtiden inom gruppen. Vi tycks trivas i varandras sällskap och alla verkar öppna om att prata om det mesta, både roliga och allvarliga saker. Känns så härligt, för det betyder så mycket att ha bra människor ikring sig.

Jahajja, det är inte mycket nytt under stjärnorna i mitt liv just nu, så jag har inte mycket mer att delge mig av för idag. Helgen lär inte heller bjuda på några större överaskningar med tanke på att både jag och darling ska jobba, både lördag och söndag. Och sen ska man påbörja en ny skolvecka utan at ha haft något ledigt efter det. Jippi... *suck och pust*

Esteten inom mig

Jag har aldeles nyligen påbörjar mitt inriktningsår på min lärarutbildning. Som så många andra valde jag estetisk inriktning, vilket innebär att vi ska öva färdigheter som bland annat bild, drama, musik, rörelse, hantverk och skrivande/berättande.

Idag hade vi vår första bildlektion, och som alltid när någon ger mig ett papper och en penna och uppmanar mig att rita så fryser hela jag till is. Jag är fullkomligt noll begåvad av den bildliga delen av estetverksamheten och kan jämföras med en 3-4 åring. Lektionen varade 4 timmar och jag såg det hela som en rejäl prövning. Efter ca 2 timmars ritande av diverse uppgifter så hände det någonting inom mig... rätt som det var när vi skulle teckna med kolkritor efter angiven instruktion så vaknade någonting inom mig. Ångesten var plötsligt borta och jag trivdes i relationen mellan mig, pappret och pennan. Jag lyckades t.om. åstakomma en teckning som jag kunde vara någorlunda stolt över, till skillnad från mina tidigare hemska försök. Det fick mig att inse att ju mer man övar någonting ju bättre blir man... broar byggs som känt inte på en dag.

Senare när jag kom hem satte jag mig vid köksborden med ett papper, penna och ett foto på min katt. Jag kände verkligen för att rita! Jag började skissa en avbild av fotografiet och efter en stund kom jag till insikt att jag kanske bara behöver ruska liv i den estet som finns där någonstans långt inom mig. Jag kanske inte är ett hopplöst fall. Och andra sidan är det ju därför jag valde den inriktning jag gjorde. Jag vet ju med mig att jag måste öva på sådana färdigheter som jag inte kan plocka fram spontant, såsom bild och drama, vilket jag nu kommer få ett helt år på mig att göra. Jag tror att jag kommer att utvecklas väldigt mycket under det här året som följer.

Just nu sitter jag med hela håret inkletat i hårfärg. Mitt hår hade hunnit bli dassigt och ojämt i färgen så det var dags för att ge det lite nytt liv. Den här gången valde jag en nyans mörkare än vanligt, vilket lär bli något i stil med mörkt guldblond. Såg mer brunt än blont ut på förpackningen, så vi får väl se hur resultatet blir. Bara några minuter kvar av väntetiden så jag hinner ge min dom innan jag publicerar detta...

Väntar....

Dåså. Resultatet blev ganska motsvarande det jag hade tänkt mig, men ojoj vad nervös jag var när jag tvättade ur färgen. Vattnet skiftade i allt mellan röd, orange, brun och pulsen rusade genast upp i 120. Shit, vad hade jag ställt till med? Men jag återhämtade mig ganska snabbt och numera är jag alltså tillbaka i liknande min naturliga hårfärg, vilket var i stil med det jag tänkt mig. Under detta döljer sig nämligen en blondering och efter det den guldblonda färg som jag haft på sistonne. Nu är jag nyanser närmare brunt och det känns skönt. Lagom med lite mörkare nu till hösten.

Godnatt

Skolstart Ht -08

Jaha, då har startskottet för ht -08 gått! Det var med aningen motiga steg jag pallrade mig upp ur sängen i morse, men dock inte på grund av skolstarten, utan för sömnbristen som rådde under natten. Av någon anledning var jag pigg och satt klistrad vid msn till 00.30 och när jag väl la mig såg jag klockan bara ticka och ticka... den blev 01.30... 02.30... 03.30, och fortfarande låg jag helt klarvaken! Inte ens ljudbok, som brukar vara världens bästa sömnpiller för mig fungerade den här gången. Vanligtvis brukar uppläsaren av boken bara hinna med halva prologen innan jag sussar som ett litet barn, men i natt fungerade det icke. Jag kan verkligen inte förstå varför det blir så varenda gång man ska göra någonting viktigt (t.ex. skolstart eller första dagen på praktiken) och alarmet står inställt för väckning innan 06. Det är så stressande att veta att man knappt kommer att hinna med någon sömn under natten, samt att man kommer tvingas gå runt som en levande död under dagen.

Seg som jag var tog jag mig upp ur sängen och genomförde sakta men säkert morgonens sysslor. Efter en dusch och en skvätt kaffe började jag återgå till någorlunda mänskligt stadie igen, tack och lov. Därefter begav jag mig ner till vår vanliga uppsamlingsplats för avresa mot Norrköping.

Sedan trallade dagen på lite som väntat. Inga större överaskningar... Dagens mest nervösa moment var att möta den nya arbetsgruppen som man ska spendera 1 års studier tillsammans med framöver. Jag gick ditt med en positiv inställning, men jag kunde inte hjälpa att funderingarna rusade iväg i tänk-om liknande tankar. Tänk om jag inte trivs? Tänk om vi kommer bli en konfliktgrupp? Tänk om några är såna som åker snålskjuts på andra? Snurr, snurr, snurr i tankarna... men som tur var verkade folket i allmänhet väldigt reko, så man kunde dra en lättnadens suck! I morgon ska vi mötas mer på riktigt och arbeta tillsammans med kursens första verkstad och då blir det upp till bevis att se hur vi fungerar in action.

Nu känns ögonlocken som stora blyklumpar efter nattens dåliga återhämtning, så det börjar dra ihop sig för att krypa till kojs. Sängen känns väldigt inbjudande och kroppen skriker efter att få ta igen de förlorade timmarna.

Guten nacht.


10 h SATC.

Jag vet inte riktigt, men jag tror att jag måste vara den enda tjejen i min ålder som inte maniskt följt Sex and the city de senaste åren. När folk har pratat om serien så har jag inte varit speciellt intresserad och inte förstått mig på den hysteri som varit kring den. Jag har väl sett något avsnitt då och då, men aldrig riktigt fastnat... tills nu.

Igår när jag vaknade och såg regnet stå som spön i backen bestämde jag mig för att idag är dagen då jag ska ta reda på varför alla är så besatta av SATC, så jag lånade DVD-boxen, satte i första skivan och la mig till rätta i sängen. Pang, jag var fast direkt! Timmarna gick... det slutade med att jag plöjdt igenom hela första säsongen på en dag. Totalt nästan 10 h. Blev helt sjukt besatt, vilket ledde till att jag såg 17 avsnitt på säsong 2 idag. Så jag har alltså gått från helt oinsatt till besatt inom loppen av två dagar... Nu förstår jag äntligen vad alla pratat om. Roliga rollfigurer, härlig humor, konflikter, mode, kärlek, sex... Jäkligt underhållande helt enkelt! Varför har jag väntat så länge för att se detta? Maybe I´ve saved the best for last... Har sett en massa annat halvbra hittils, och får nu avnjuta denna serie när jag vill, så mycket jag vill, i hela fyra långa säsonger till. Ojojoj va bra!

Vad har annars hänt idag? Jo det har tvättats två maskiner tvätt, bäddats rent i sängen, rengjort spisen noggrant, skurat badrummet, diskat, dammsugit, moppat golven, dammat... that´s about it. Blev väldigt rent och fint, men ändå vet jag att det kommer att se likadant ut inom loppet av 2-3 dagar. Kan inte fatta att det blir så himla skitigt. Jag ska inte skylla allting på kissen, men han bidrar väldigt mycket till mitt begär av manisk städning. Jag var perfektionist innan han flyttade in här, vilket jag har fått rubbat på drastiskt sedan dess. Nu har jag fått acceptera att han har päls som fäller å lägger sig överallt, kattsand som han strör runt och att alla hans små leksaker befinner sig högt och låg i lägenheten. Men men eftersom han tycker att det är han som äger mig, inte tvärt om, så kan jag väl lika gärna vara hans tjänare också.

Jaha, då ska man till skolan i morgon då. Wohoo, som jag har längtat! *not* (känner hur ironin bara flööödar)

Besvikelse

Igår nämnde jag att min dag skulle inledas av ett helhjärtat försök att komma igång med träningen igen. Jag kände mig så peppad, men min plan sprack som en ballong när jag vaknade. Jag kan inte förstå varför, men när jag klev ur sängen och tog ett par steg så kände jag av smärta i min hälsporre igen. Why? Den har ju varit bra i flera veckor nu, och så plötsligt gör det ont igen? För allmänheten låter det säkert som ett svepskäl att slippa den planerade löparrundan, men så var det faktiskt inte. För att testa mig själv om smärtan satt mellan ögonen eller om det var for real bytte jag om och snörde på mig joggingskorna och gav mig ut ändå, trots att det tog emot. Det blev en ganska kort runda för att mjukstarta. För att inte vara allt för negativ kan jag ju glädja mig med att konditionen och energin i löpningen inte var lika kass som jag trott, men aj aj för mina knän och hälar. Eftersom träning inte ska göra ont kanske jag måste ta och inse att min kropp inte är gjort för löpning. Känns väldigt tråkigt... men som tur är finns det ju så många andra träningsformer som är roliga och kanske passar mig bättre, utan att kosta en smärre förmögenhet. Promenader är liksom löpningen gratis och bra motion, så jag kanske får satsa på det istället.

I övrigt har jag inte gjort så mycket idag. Blev en ganska tilltagen sovmorgon och efter mitt korta träningspass åkte jag en sväng till Jysk, ÖB och Willys och handlade hem lite nödvändigheter. När jag kom hem lagade jag till bakpotatis med tonfiskröra och bjöd över en kompis på middag! Kul att träffas spontant, ta ett glas vin och prata av sig lite om allt mellan himmel och jord. Dessutom hann vi se filmen "PS. I love you! ". Riktig snyftare...


Nu sitter jag här och funderar på vad man ska göra härnäst. Grannarna under mig har fest och spelar för tillfället E-Type/The Poodles "Line of fire" för fulla muggar, så jag misstänker att man inte kommer kunna sova på en bra stund. Men det får bli att lägga sig på sängen med lite Winnerbäck i lurarna, gosa med katten och försöka koppla bort de festande grannarna. Både Lasse och kissens kurrande brukar ju kunna ha en magisk lugnande effekt!


Ledig dag

Det har börjar krypa ifatt mig hur otäckt fort den här sommaren har gått. Känns som om det var igår vi satt ute på Saras uteplats och åt smörgåstårta för att fira in sommarlovet, men det är ganska så exakt 10 veckor sedan. Svisch sa det bara! Nu väntar skolstarten på måndag morgon och det är dags att återvända till verkligheten igen och det känns tyvärr måttligt motiverande. Men samtidigt ska det bli roligt eftersom vi nu påbörjar vårat inriktningsår, vilket sägs vara mycket lärorikt och det bästa på hela utbildningen.

Idag har varit en ganska avslappnande dag. Känns ganska lagom att ha jobbat måndag, tisdag och onsdag den här veckan, för att sedan vara ledig torsdag-fredag. Skönt att få några dagars vila innan skolstarten  med tanke på hur mycket man har jobbat den senaste tiden. Dagens ledighet spenderade jag hos min syster för att umgås lite med min systerson. Alltid lika roligt att mysa och busa med moster lilla älsklingstroll! Charmigare unge får man leta efter.

Till de ljuva tonerna av Winnerbäck sitter jag nu och funderar på vad man ska göra i helgen. Hur ska man spendera sommarens sista dagar? Måste förvalta timmarna väl... Morgondagen ska jag inleda med att göra ett helhjärtat försök att komma igång med träningen igen. Motionsspåret ligger ju skrämmande nära och mitt förråd av ursäkter börjar sina. Nu har jag legat på latsidan på tok för länge, plus att mina knän och den satans hälsporren tycks ha lugnat sig. Jag vet ju själv hur mycket bättre jag mår av att röra på mig, både fysiskt och psykisk, men ack vad det tar emot att sätta igång efter ett längre uppehåll. Trots motvinden i starten så kommer ju belöningen ganska snabbt om man bara håller i. Man sover bättre, blir allmänt piggare, känner sig mer tillfreds med sig själv... dvs väldigt många fördelar! Ska använda det som motivation och se till att jag gör mig en rejäl uppryckning nu till hösten.

För att ge energi till denna positiva inställning och min träningsstart i morgon krävs sömn, vilket jag nu ska berika mig med.
So long!

Nybörjarbloggare

Jag har länge funderat på det här med bloggande. Alla gör det verkar det som... unga som gamla... om allt och ingenting. Alla utom jag. Nu är det väl tänkt att det ska bli ändring på det. Inte för att jag tror att jag har så mycket att berika världen med genom mitt skrivande, men om inte annat så kan det vara skönt att skriva av sig lite då och då.

Det tog sin lilla stund innan jag ens kunde skaffa mig ett konto, för alla mina förslag på bloggadress var redan upptagna. Jag trodde jag var ensam om mitt smeknamn Misen, men ack vad jag misstog mig. Hur jag än försökte stava det så var det redan taget. Det namn som jag till slut kunde använda kom utav att flertalet kallar mig "lillduvan"... duva heter Paloma på spanska... littlepaloma... långsökt, men varför inte. Men nu är jag äntligen igång i alla fall!

Välkommen till bloggvärlden mig själv!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0