Esteten inom mig

Jag har aldeles nyligen påbörjar mitt inriktningsår på min lärarutbildning. Som så många andra valde jag estetisk inriktning, vilket innebär att vi ska öva färdigheter som bland annat bild, drama, musik, rörelse, hantverk och skrivande/berättande.

Idag hade vi vår första bildlektion, och som alltid när någon ger mig ett papper och en penna och uppmanar mig att rita så fryser hela jag till is. Jag är fullkomligt noll begåvad av den bildliga delen av estetverksamheten och kan jämföras med en 3-4 åring. Lektionen varade 4 timmar och jag såg det hela som en rejäl prövning. Efter ca 2 timmars ritande av diverse uppgifter så hände det någonting inom mig... rätt som det var när vi skulle teckna med kolkritor efter angiven instruktion så vaknade någonting inom mig. Ångesten var plötsligt borta och jag trivdes i relationen mellan mig, pappret och pennan. Jag lyckades t.om. åstakomma en teckning som jag kunde vara någorlunda stolt över, till skillnad från mina tidigare hemska försök. Det fick mig att inse att ju mer man övar någonting ju bättre blir man... broar byggs som känt inte på en dag.

Senare när jag kom hem satte jag mig vid köksborden med ett papper, penna och ett foto på min katt. Jag kände verkligen för att rita! Jag började skissa en avbild av fotografiet och efter en stund kom jag till insikt att jag kanske bara behöver ruska liv i den estet som finns där någonstans långt inom mig. Jag kanske inte är ett hopplöst fall. Och andra sidan är det ju därför jag valde den inriktning jag gjorde. Jag vet ju med mig att jag måste öva på sådana färdigheter som jag inte kan plocka fram spontant, såsom bild och drama, vilket jag nu kommer få ett helt år på mig att göra. Jag tror att jag kommer att utvecklas väldigt mycket under det här året som följer.

Just nu sitter jag med hela håret inkletat i hårfärg. Mitt hår hade hunnit bli dassigt och ojämt i färgen så det var dags för att ge det lite nytt liv. Den här gången valde jag en nyans mörkare än vanligt, vilket lär bli något i stil med mörkt guldblond. Såg mer brunt än blont ut på förpackningen, så vi får väl se hur resultatet blir. Bara några minuter kvar av väntetiden så jag hinner ge min dom innan jag publicerar detta...

Väntar....

Dåså. Resultatet blev ganska motsvarande det jag hade tänkt mig, men ojoj vad nervös jag var när jag tvättade ur färgen. Vattnet skiftade i allt mellan röd, orange, brun och pulsen rusade genast upp i 120. Shit, vad hade jag ställt till med? Men jag återhämtade mig ganska snabbt och numera är jag alltså tillbaka i liknande min naturliga hårfärg, vilket var i stil med det jag tänkt mig. Under detta döljer sig nämligen en blondering och efter det den guldblonda färg som jag haft på sistonne. Nu är jag nyanser närmare brunt och det känns skönt. Lagom med lite mörkare nu till hösten.

Godnatt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0