Valborg

Vilken underbar dag det här har varit hittills, och bättre ska det bli! Har varit på praktiken idag och det har gått jättebra. Det märks att barnen börjar bli van med en nu för att man har byggt upp en bra respekt sinsemellan under årets gång. Nu lyssnar de på mig som alla de andra lärarna och man slipper ta konstant strid. Det känns väldigt bra. Det får mig att känna bekräftelse att det lönar sig med allt slit. Idag har vi fortsatt skriva på manuset till dockteatern. Barnen är alldeles lyriska och fantasin flödar. Om deras motivation bara håller i sig till slutet så kommer det att bli succé. Kommer vara så stolt över dem när de gjort sina föreställningar!

Nu har jag precis gjort mig klar för att bege mig iväg på grillfest om en stund. Var på stan och köpte mig en ny tunika efter jobbet idag och jag är så nöjd över den. Ska ha den på mig ikväll med en lite längre svart kofta över. Känner mig så fin! Om ca 30 minuter ska jag och darling gå till Linda och Robert. Vi ska grilla och ha Valborgsmys hela kvällen. Har sett fram emot det hela veckan. 

 


Trevlig Valborgsmässoafton allesammans,

Önskar en strålande glad littlepaloma.

 

Ps. För den som har läst om mitt eviga tjat om magont så kan jag säga att det är mycket bättre efter den där Frukt och fiber-kuren. Nu mår magen helt okej och jag har inte alls lika ont. Vilken befrielse! Antagligen därför jag känner mig så glad. Wihii!


Ajajaj

Det känns som om jag aldrig kan beklaga mig nog över min onda mage just nu. Jag kan knappt koncentrera mig på någonting annat för att det är så frustrerande. Jag ser gravid/smällfet ut och magen är hård som sten. Jag vet snart inte vad jag ska ta mig till. Jag som har skött magen så bra på sistone. Jag har ätit frukt, nötter, frön, bönor, havregrynsgröt och massa annat nyttigt som brukar få min mage att slå frivolter av glädje. Helknäppt! Är det någon som har något råd så tar jag mer än gärna emot det. Är smått desperat att få bort det onda. Åkte förbi Apoteket på vägen hem från praktiken och köpte en paket Frukt och fibrer. Det brukade alltid mamma ge mig när jag bodde hemma och råkade ut för trög mage. Hoppas det hjälper.

För övrigt har det varit en bra dag idag. Barnen har varit duktiga på praktiken och allting har rullat på som planerat. Vi har kommit igång med manusskrivandet till dockteatern och de var väldigt entusiastiska. Roligt att arbeta med motiverade barn.

Nu ska jag sätta mig med den omåttligt ångestfyllda B-uppsatsen. Ska försöka arbeta effektivt med den under kvällen och sedan gå ut på en lång kvällspromenad med darling. Det ska bli skönt. När vi kommer tillbaka ska vi kolla på mitt favoritprogram Du är vad du äter

 

Haha

 

Tjingeling 

Tisdag

Godagens

Idag mår jag mycket bättre. Det var en riktigt tung dag igår men det är på bättringsvägen. Magvärken har gått över en aning och det beror nog på att jag har uteslutit laktoset helt och hållet idag. Igår åt jag både fil, keso och smör och det verkade inte min mage gilla alls. Trodde att jag bara var lite känslig, men det är nog värre än så. Magen blir som en ballong. Jag ser ut att vara gravid i 5:e månaden. Får bli helomställning framöver. Känns jobbigt… Det är ju så väldigt mycket som innehåller laktos. Som tur är finns det ju oftast alternativ till det mesta.

Idag har jag avklarat dag två på praktiken. Det känns under kontroll. Barnen är jätteglada för att jag är tillbaka och de möter en med öppna famnar på morgonen. Det får en på bättre humör en dag när man känner sig lite låg. Man får dessutom höra så mycket roliga frågor och kommentarer hela tiden. De är för härliga! Ibland vet jag knappt vad jag ska svara för att jag blir så full i skratt. Som idag t.ex. Jag fick frågan om varför det finns gräs? Vad svarar man på det liksom? För att kor (om många andra djur) ska kunna beta? För att det är fint? Vad skulle du svarat?

Nu ska jag byta om och bege mig ut på en joggingtur med darling. Har inte joggat på en vecka så vi får se hur det går. Lär ta emot lite de första minuterna. Uppförsbacken som leder upp i spåret är alltid värst. Har man bara kommit upp för den brukar det rulla på… När den våndan är överstökad ska jag ta tag i nästa. MÅSTE komma igång mer aktivt med min B-uppsats nu. Kan inte förtränga det mer för det är ingen som kommer att göra den åt mig och den skriver sig inte själv… har jag märkt.

Over and out

 

Latmasken Mia i egen hög person, haha.


Klagomuren

Usch jag vet inte vad det är med mig just nu. Jag mår inte alls bra. Allting känns bara kaos och upp- och ner, både i kroppen och i huvudet. Förmodligen beror det mesta på stress. Det är så mycket som ska hinnas med innan sommarlovet och det har börjat tära på en rejält. Har ont i magen, huvudet, mår illa och känner mig helt matt. Har ingen motivation till någonting. Skulle helst bara vilja krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet, vilket jag gjorde direkt när jag kom hem idag. Jag vet ju att det bästa sättet att minska stressen är att beta av saker och ting stegvis, men jag orkar inte. Har förnekat det i snart två veckor istället. Måttligt smart eftersom det inte löser några problem… 

Har börjat känna av pollen också. Det har jaga aldrig gjort förut. Nu är näsan helt tjock, det kliar och jag nyser hela tiden. Som om inte det vore nog är hela min kropp helt öm efter bytet av p-piller härom veckan. Hela jag känns som ett enda stort blåmärke. Varför i hela friden ska allting komma på en gång för? Varför nu? 

 


Stackars hämmade lakej
och stackars dig och stackars mig
Det är en konstig värld vi lever i

ja ingenting är vad man tror


För att lätta upp detta totaldeppiga inlägget lite så var jag tvungen att lägga in den här bilden. Så jäkla härlig.


Sunny sunday

Hello

 

Vilken skön morgon. Har haft min kompis dotter Michaela här över natten och vi åt nyss en god frukost av mitt hembakade bröd. Vi blev sega efter frukosten så nu ligger jag i sängen igen och hon på soffan. Vi borde masa oss upp snart och bege oss ut i det fina vädret. Vad ska man hitta på idag då? Jag skulle egentligen behöva sitta inne hela dagen och råplugga, men orka när solen skiner såhär.

 

Ikväll kommer darling hem igen. Har längtat jättemycket efter honom. Han har varrit borta fem långa dagar nu...

 

Over and out.


Lördag

God morgon

Idag vaknade jag pigg och utvilad klockan 7.00, ca 30 min innan klockan skulle ringa. Det kändes bra. Var tvungen att sätta klockan för ringning idag för att jag skulle iväg på inskolning på mitt nya helgjobb. Jobbar på Sodexo och ska städa på Kappahl. Jag gick upp och gjorde i ordning en ordentlig frukost med fil, flingor, ett äpple, macka med ost och paprika (brödet jag bakade igår kväll) och en kopp grönt te med citronsmak. Efter den dunderfrullen kände jag mig rejält fit for fight. Drog på mig jobbarkläderna och begav mig ut på en morgonpromenad. Var ute i så god tid att jag hann gå en omväg för att få lite motion. Skulle möta Martina utanför Konsum 8.55. Vid 9 började vi genomgången av dagsrutinerna. Det var inte så svårt. Efter att ha arbetat en hel sommar med industristäd var det här ganska behagliga arbetssysslor och arbetsmiljö. Dessutom jobbar man bara mellan 9-11 vilket gör att man inte behöver gå upp smärtsamt tidigt och hinner med så mycket mer än bara jobb den dagen. Strålande!

Nu ska jag åka ner till biblioteket och lämna tillbaka en bok. Sedan bär det av upp till Jysk och ÖB. Ska köpa blomlådor till balkongen och plantera lite fina blommor. Det behövs lite färg därute för att dämpa den trista betongkänslan.

Vid 17-tiden kommer Michaela som ska sova över här i natt. Vi ska laga mat tillsammans och mysa. Det ska bli jättetrevligt. Vi ska laga kyckling, klyftpotatis och tzatziki. Har köpt hem en massa frukt så vi kan göra fruktsallad till efterrätt om vi orkar. Måste ju spara en lucka till godiset till filmen sen. Hehe.

Over and out.


Ilsken

Fy fan vad jag är arg just nu. Skulle kunna koka över. När jag hade städat här hemma och pluggat färdigt för idag konstaterade jag att det var totalt tomt i mitt kylskåp. Jag skrev ner en inköpslista och pallrade mig iväg till Willys för att handla. Jag plockade åt mig det jag skulle ha, betalade och åkte därifrån. So far, so good! På vägen hem när jag skulle passera Östra skolan var det ett gäng ungar i 7-8 årsåldern som lekte kring övergångsstället med sina sparkcyklar. På långt håll hörde jag en bil tutade åt dem för att han ansåg de leka för nära vägen, vilket jag kunde hålla med om. Istället flyttar de sig och ställer sig tvärs över både gång- och cykelbana. När jag ska passera de kommenterar jag lite besvärat att de inte behöver stå och blockera hela cykelbanan.
- Det här är ett fordon för det har hjul, kläcker en av flickorna ur sig lite kvick.
Helt rätt. Visst är det så. Men skulle de prompt stå stilla och prata med varandra kunde de flyttat åt sidan, eftersom andra också har rätt att passera. Jag hakade inte upp mig så mycket på det hela och cyklade vidare hemåt. Det var då det kom.
- JÄÄÄVLA SKITHÖÖÖG, skrek en av ungarna. 

Så dryga ungar är nu för tiden. Vilket beteende! Så skulle jag aldrig ha vågat sagt till en vuxen när jag var liten. Fräcka små skitungar är vad det är. Och de ska man jobba med resten av livet. Vad har jag gett mig in på?

 


Usch, det här förstörde min fredagskväll.
Nu ska jag baka bröd. Efter det ska jag slå mig ner i soffan och äta vindruvor och läsa min nyinköpta Ameliatidning. Börjar sakna darling nu som är ute på övning med hemvärnet så jag var tvungen att köpa mig någonting att trösta mig med. Så tråkigt när man är själv. 

Trevlig helg allesammans,
Ciao.

Äntligen fredag

Nu är det äntligen fredag igen. Som man har längtat! Sitter just nu i skolan och väntar på att vi ska börja planera med gruppen inför seminariet om Storyline klockan 10. Vi ska komma på två frågeställningar gemensamt. Boken var väldigt intressant, så det blir nog inte så svårt. Vi fick prova på arbetssättet Storyline igår och det var riktigt roligt. Kan tänka mig att barnen skulle älska det. Det var ett medryckande och annorlunda sätt att lära.

I helgen kommer det inte att hända så mycket. Ikväll ska jag bara ta det lugnt för jag ska upp och jobba på lördag morgon. Jag ska skolas in på mitt nya helgjobb så det gäller att jag är pigg och fräsch i skallen. Äntligen ska man komma igång och tjäna lite pengar igen. Har ju varit lite ont om tid för jobb på sistone... På lördag kväll kommer min kompis dotter och ska sova över hos mig. Det ska bli mysigt. Det var länge sedan vi umgicks bara vi två.


Torsdag

Sitter just nu i skolan. Börjar om 15 minuter så det passar sig bra att hinna slänga in ett inlägg. Det var skönt med lite sovmorgon i morse. Jag hade svårt att somna igår kväll, så den extra timmen jag fick sova var välbehövlig. Nu är jag pigg och det kan nog behövas idag för det kommer att bli en lång dag. Vi har skola till 16.45 och efter det ska jag följa med min kompis Linda till Lucky Seven. Hon ska tatuera sig kl. 18.00. Det ska bli spännande att se hur det går till i verkligheten, jag som ständigt sitter och glor på LA Ink. på tv. Jag skulle också vilja ha en tatuering men jag är så rädd för nålar och är väldigt smärtkänslig. Jag tror inte att jag skulle palla att genomföra det.

Nu ska jag masa mig upp till salen där vi ska ha vår verkstad om Storylineboken. Det ska bli intressant att se vad vi ska göra...

Ciao

Tagen med fingrarna i kakburken, eller?

Nja, snarare tassarna i brödkorgen skulle man kunna säga. Igår hörde jag några märkliga läten från köket och gick ut för att kolla vad det var. Det var Felix som hade hoppat upp på stolen, öppnat köksskåpet och krupit in i skafferiet. Jag skyndade mig och hämtade kameran, smög upp bakom honom och tog tjuven på bar gärning. Jäklar vad snabb han var därifrån, för han visste bra väl vilken dumhet han just gjort. Han borde ju få lite skäll för vad han gjort, men jag kan inte annat än skratta.


Här fanns det mycket spännande att titta på.


Wooops, tagen på bar gärning. Bäst jag sticker!

Han är Felix the one and only. The entertainer of the day. Man vet aldrig vad han ska hitta på härnäst.
Vad skulle jag göra utan honom? 

Här har ni några gamla sköna påhitt som Felix har gjort.


 


Sover i papperskorgen.


Nattduksbordet?


Compact living?


Felix in need of a cool down.


Rensat mattes skohylla och gjort en sovplats.

Dagens happenings

I morse när vi åkte till skolan såg vi en älg som stod och betade från ett träd precis intill vägen. Jag blev helt fascinerad för jag har aldrig sett en älg i verkligheten i hela mitt liv. Det är lite komiskt. Snart 22 år gammal och har aldrig sett en älg. Jädrar vad maffiga de är. Hur stor som helst och den bara stod där och glodde ut på vägen helt orädd. Vilken smäll det skulle ha blivit och den hade fått för sig att springa rätt ut i vägen och man inte hunnit stanna. Världens mardröm att få upp den bjässen på motorhuven. 

 


För övrigt har dagen rullat på som planerat. Seminariet på morgonen gick bra. Det var ganska intressant och man fick en djupare förståelse för boken vi läst, som stundtals var ganska knepig. Efter det hade vi ett möte med gruppen och sammanställde en reflektion som jag sedan renskrev på datorn medan jag väntade på skjutsen hem. 


Nu sitter jag och kollar mejlen och alla bloggar som jag följer. Läste precis ett mejl från min mor om att min systerson Edwin fick en kusin igår. Edwins pappas syster och hennes man fick sitt första barn, född två månader för tidigt. Det blev en flicka! Hon var beräknad den 24/6 men tycktes vilja ut och se världen mycket tidigare än så. Hon vägde 2 kg prick och mår alldeles utmärks. Behöver inte ens ligga i kuvös, men måste stanna på sjukhuset åtminstone 3-4 veckor för observation. Välkommen till världen lilla tösen! 

Hej hopp.

Ballar av stål

Är det någon mer än jag som kollar på Ballar av stål på måndagar klockan 21.55? Vilken sinnessjukt program alltså, men ändå kan jag inte låta bli att titta på det. Det är ju så himla roligt att se folk bli irriterade och förnedrade. Skadeglädjen sägs ju som sagt vara den enda sanna glädjen. Det tycks stämma i många avseenden.

Vilken komiker är din favorit i programmet? Här är några av mina favoritklipp hittills!



 



Så jäkla roligt. Ballar av stål is the shit.

Måndag

Då var ytterligare en helg borta med vinden. Tiden bara rusar förbi. Sitter just nu och försöker ringa till specialisttandvården. Råkade bita loss tråden som ska hålla mina tänder på plats efter tandställningen igår. En bit ståltråd sticker ut och gör att jag fastnar med tungan i den, så jag skulle behöva lite hjälp att fixa det. Självklart så vägrar de svara. Har hört den där envisa telefonsvararen 4 gånger nu. Den uppmanade mig att ringa växeln för att få mer information, men där verkade de inte veta någonting. De kanske redan har tagit mentalt sommarledigt. ”Öööhm, nä jaa veeet inte. Prova ring igen så kanske de svarar…” Det tror de inte att jag hade kunnat räkna ut själv kanske? Suck.


 

 För övrigt händer det nog inte så mycket idag. Ska skriva på B-uppsatsen och förbereda mig inför morgondagens seminarium. Är fortfarande förkyld och lite hängig så joggingen ikväll får jag nog stå över. Det är nog bäst så att inte förkylningen bryter ut i någonting värre. Det har jag inte tid med just nu.

Ciao


Nu har de äntligen svarat på specialisttandvården. Eftersom det har gått så många år sedan jag tog bort tandställningen (oktober 2004) så är jag avskriven som patient. Ett besök hos de kostar då 270 kronor. Fy bubblan... Precis vad man behöver såhär några dagar innan CSN och pengarna har börjar sina rejält. Men men, jag måste ju fixa det eftersom jag inte kan tugga normalt. Fick en tid 13.00.


 

Ännu ett bevis på att rökning och hälsa inte går ihop

OKQ8, Stockholm

En tjej står i kassan då en man kommer in i butiken och går fram till disken.
Mannen: Hej. Glenn.
Kassatjejen (sträcker fram handen): Hejsan. Maria.
Mannen tittar förvirrat på tjejen.
Mannen: Eh ja… Hej. Ett paket Glenn, tack.
Kassatjejen (rodnar): Oj visst, självklart

 

Haha, vilken tabbe. Finns mycket skojigt på Tjuvlyssnat.


Gääääsp

Jag låg nyss i sängen och pratade lite med min katthona Tuss. Hon brukar kunna vara en riktig snackpåse och svarar på allting man säger. Hur charmigt som helst. Kolla vilket grymt kort jag lyckades fånga på henne när hon gäspade.

 


Lättroade lilla jag

Jävlar anamma vilken fart ^^
Desperat snubbe, or what?
Haha

Krasslig

Hmm jag tror jag börjar bli sjuk. Jag hostar, är snorig och är krasslig i halsen. Inte alls kul. När jag vaknade i morse kunde jag knappt andas för att jag var så täppt. Så typiskt att det alltid blir så när man kommer igång och tränar. Får ta det lite lugnt några dagar så ger det sig säkert ganska fort.


Gårdagen blev en riktigt trevlig dag. Jag var hemma hos min föräldrar och lekte med systersonen på eftermiddagen. Vi gick till lekparken och gungade och grävde lite. Det tyckte han var roligt. Sedan åkte jag och darling hem till en kompis. Därifrån bar det av till Olympos för att äta pizza. Jag tog en Prima Vera (tomat, ost, skinka, champinjoner, bacon och lök) som var såå god. Som om inte pizza vore fett nog så lyxade vi till det med bearnaisesås till. Kan det bli bättre? Haha.  Kvällen avrundades med en glass i Parken och fest tillsammans med darlings lillebror och hans kompisar. Vi spelade Rappakalja och Med andra ord. Det var två väldigt roliga spel och man blev alldeles exalterad. Sällskapsspel borde man spela oftare! Själv har jag inga spel hemma så det kan tänkas hamna på önskelistan framöver.


Over and out

Härliga helg

Precis hemkommen från en joggingrunda tillsammans med darling. Än så länge håller vi visionen om en runda varannan dag, men det har ju som sagt bara hunnit gått 3 dagar. På måndag kväll blir det förhoppningsvis tredje rundan. Idag kändes varje steg tungt, men det beror nog mest på träningsvärken från i torsdags. Så fort man har kommit över den här startperioden brukar det gå lättare. Känns jätteskönt att ha någon att träna med eftersom det är så lätt att ge upp när man är ensam och motivationen sviker. Nu blir jag peppad och motivationen ligger på topp!

 

Dags för en dusch och sedan ska jag åka till mina föräldrar en sväng. De har hand om systersonen hela helgen medan syrran och Niklas är och hälsar på några vänner i London. Måste passa på att åka och gosa med det lilla trollet nu när jag har tid över.

 

Ha en fortsatt trevlig helg allesammans.

Njut av solen =)


Bilder

Som utlovat kommer nu lite bilder från min nya kamera. Som du kommer märka fick katterna agera modeller för mitt provfotograferande.

 

 

 

Hur söt får man bli?

 

Är så himla nöjd med nya kameran. Den ger skarpa och bra bilder trots att man är lite skakig på handen. Tror att den kommer att användas flitigt framöver.


Uppe med tuppen

Godmorgon

Idag var jag uppe med tuppen. Vaknade självmant lite innan åtta och gick upp och gjorde mig en stadig frukost med gröt, te och smörgås och avnjöt den i lugn och ro. Idag ska jag börja med min B-uppsats som jag av någon anledning inte har kommit igång med under veckan. Jag har varit lite lat och omotiverad. Tror det beror på att man har en så stor press på sig och vet hur mycket det är att göra, så att man inte vet vart man ska börja någonstans. Hade nog underlättat att haft någon att skriva med eftersom det blir mer disciplinerat. Nu när jag halkar efter drabbar det ju bara mig själv...

Hmm det är fredag idag men det känns inte som det. Det känns som om det vore mitt i veckan. Har inga planer för helgen och det är ganska skönt. Soft att ta dagen lite som den kommer. Förhoppningsvis kommer det fortsätta vara bra väder så att man kan vara ute mycket. Promenader i solskenet gör gott för både kropp och själ.

 

Hihi, någon mer än jag som känner igen sig? 


Motivation

Är precis hemkommen från en härlig joggingrunda tillsammans med darling. Fick ett infall och ringde honom och frågade om han ville sällskapa mig ett varv i spåret. Det ville han gärna. Tänkte dock att det kunde bli en vild chansning att löpträna med honom med tanke på hur bra det gick sist, haha. Vilket skämt. Den gången ägde rum på hösten, lite mindre än 1 år innan vi blev tillsammans. Jag trodde att jag hade tränat upp en ganska schysst kondition då och åkte med honom ut till Forssjös elljusspår som är 5 km långt. Vi parkerade bilen och promenerade ut till spåret. När vi väl börjat jogga insåg jag ganska snabbt att den där konditionen jag trodde att jag hade bara var bullshit i jämförelse med honom. Han tyckte jag hade tempo i stil med en snigel och sprang lite före och passade på att göra en massa armhävningar medan han väntade in mig. Hur pinsamt var inte det liksom? Jag som trodde att jag skulle få stila lite med min nyfunna kondition, men nej minsann. Efter knappt 1 km gav jag upp. Jag fick världens håll, så det slutade med att han ville att jag skulle agera ryggsäck så att han kunde marchträna. Jag hoppade glatt upp på hans rygg och han började gå. Jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig. Folk som passerade oss i motionsspåret måste ju ha trott att vi var fullkomligt dumma i huvudet. Grymt roligt hade vi i alla fall.

 

Har hunnit slipat lite på min snigelfart. Sköldpadda numera, eller?

 

Den här gången gick det mycket bättre, trots att jag inte har tränat på över en månad. Konditionen kändes under kontroll och jag kunde hålla jämn takt med darling. Han fick dock anpassa hastigheten en aning efter mig, men det gick över all förväntan. Jag tog mig hela varvet runt utan stopp. Vi har sagt att vi ska försöka köra den här rundan varannan kväll fram till sommaren så kanske man kan våga visa sig på beachen 2009. Det behöver ju i och för sig inte han oroa sig för, men jag...

 

Rock on


Torsdag

Oooh, jag har redovisning om 20 minuter. Börjar kännas lite nervöst. Vi ska redovisa vårt måbra-tema och agera lärare på ett föräldramöte. Har väl inte direkt överansträngt mig med övandet om man säger så, så det får gå som det går. Vi tar det lite med en klackspark. Det kommer bli en seg eftermiddag eftersom redovisningen ska hålla på till kl 16.45. Jag som hade intalat mig att vi slutade 12 idag. Surt. Nu vill man ju inte sitta inne när solen skiner.

By the way. Är supernöjd med min nya kamera som jag skrev om igår. Katterna och darling fick agera modeller igår kväll. Det var lite kul! Det kommer några exempelbilder senare idag eller imorgon.


Tjingeling.

Dagens köp

Jag har länge velat ha en digitalkamera. Har suttit och kollar runt på en massa elektronikbutiker på nätet de senaste dagarna och idag begav jag mig upp till Elgiganten. Jag hade kollat ut en jag var intresserad av, men den var ju självklart slut. Fast det gjorde nog inte så mycket... De hade två annonsvaror som genast blev mer intressant. Den ena var Fuji Finepix Z100FD och den andra var Olympus Mju 1040. Båda hade kostat 1690 kr och var nedsatta till 1190 kr respektive 990 kr. De hade mycket bättre kvalité och funktioner än den första jag hade tittat på. Som fattig student stirrar man ju sig så blind på priset… 

Killen i affären jag handlade av var väldigt trevlig och snäll. Han gjorde ett specialpris och gav mig både kameran och ett 4 GB minneskort (som skulle kostat 599 kr) för 1320 kr. Som hittat! Jag är riktigt nöjd. Nu är jag lite ivrig att få testa att ta lite bilder, men batteriet ligger fortfarande på laddning. Det behöver ligga där säkert 2 timmar till. Får bli kvällen och morgondagens projekt att inviga den.

Min nya fina kamera.

Seg start

Usch vad jag har varit lat idag. Jag som hade planer på att jobba stenhårt med både B-uppsatsen och förberedelsen inför morgondagens redovisning, men icke. Jag har vaknat och somnat om i omgångar tills nu. Det är ju skandal. Halva dagen har gått och jag har inte gjort ett jota. Ska ta och äta frukost nu och duscha lite snabbt, sedan bär det av ner till biblioteket. Måste låna böcker till uppsatsen och komma igång med den för det börjar kännas smått stressigt. Jag vet ju exakt vad jag måste göra, men jag kan bara inte fatta varför jag är så lat och omotiverad att genomföra det. Suck.

 

Det här var jag i morse. Snooooze, Zzzzz.... 

 

Nog med slösad tid här.

Ciao


Besök hos Emma och lillen

Idag på förmiddagen blev det ganska intensivt pluggande mellan 8-10. Jag orkade inte läsa speciellt mycket mer, trots att boken var väldigt intressant. På vägen till Norrköping imorse satt jag och funderade på om man skulle passa på att hälsa på hos min kompis Emma som fick barn för en månad sedan. Medan jag satt vid datorn i skolan loggade hon in på msn, så jag slängde iväg en fråga om jag fick komma över. Sagt och gjort, en halvtimme senare var jag där. Åååh så liten det lilla livet var. Jag vågade först knappt ta i honom. Jag var så rädd att skada honom för att han såg så skör ut.

Titta så söt man kan vara.


Mamma Emma och lilla Casper


Närbild på det lilla knytet


Casper ligger mätt och belåten i mammas famn.

Tisdag

Jahopp då var skolan igång igen då. Jag börjar inte förrän 13.15, men jag är redan i skolan. Jag tänkte att det var lika bra att pallra mig hit tidigt så att jag hinner få någonting vettigt gjort på förmiddagen. Är jag hemma blir det bara att jag går runt och latar mig. Jag ska ta och läsa en bok nu som heter Storylineboken - Handbok för lärare som vi ska ha seminarium på nästa vecka. Hoppas att den är intressant, för annars lär det bli en seg förmiddag. Efter det ska vi ha uppsatshandledning. Jag hoppas att den idé jag har bestämt mig för kommer att fungera, annars vetti sjutton vad jag ska skriva om.

Komiskt värre


Somliga katter tycks gilla självgående dammsugare...


... och andra inte.

Haha

Vårtecken

Trots det lite gråmulna vädret blev det en skön kvällspromenad tillsammans med darling. Vi gick ut till fågeltornet och tog stigen genom skogen tillbaka hem. Det var så fridfullt. Det enda man hörde var fåglarna som kvittrade och kvistar som knakade när vi trampade på dem. Vi gick mestadels tysta båda två. Jag kände inte för att prata.

Längs vägen hade det börjat växa väldigt mycket tussilago och vitsippor. Var tvungen att plocka några för att ställa som dekoration på köksbordet. Dock lite svårt att hitta en så liten vas som de passar i, så det blev en glöggmugg. 



Vårtecken


När jag kom hem hittade jag katterna sovandes tillsammans i sängen såhär gulligt.
Är de inte underbart söta så säg?

Nu ska jag läsa lite och sedan slappa framför tv:n och se Parlamentet och 2 1/2 män. Efter det är det sovdags. Skola imorgon igen. Då är det uppsatshandledning som gäller. Hoppas det blir givande. Vill känna att jag har läget under kontroll.

Bye

Häftig blogg

Nyss när jag satt och klickade runt lite på Bloglovin´ hittade jag en häftig blogg. En 15-årig tjej som väntar tvillingar tillsammans med sin pojkvän som är 20 år. De båda skriver om graviditeten och livet i allmänhet. Kan förstå att de har ett behov av att skriva av sig lite, eftersom det lär röra sig en hel del tankar i deras huvuden om allting som ändras i livet när man väntar/får barn. Tycker de är grymt modiga som har tagit steget att behålla barnet, som sedan visade sig var barnen...

 

Blev du nyfiken på att läsa deras historia? Kolla här.


Måndag

Jaha då var påskledigheten snart över. Det har varit några riktigt underbara dagar. Bäst av allt har nog varit vädret. Nästan som försommar redan i april. Dessvärre brukar ju april vara en nyckfull månad vädermässigt, så vad som helst kan ju hända. Idag är det lite mulet och tråkigt men jag hoppas på att det spricker upp framåt eftermiddagen. Nu medan det ändå är trist väder ska jag passa på att plugga lite. Det blir perfekt så slipper man ha dåligt samvete för att man sitter inomhus.

Usch jag känner mig inte utvilad idag. När darling hade gått hem igår kväll somnade jag på soffan framför tv:n. Jag vaknade inte förrän 02. När jag väl hade lagt mig i sängen började jag drömma en mardröm. Jag drömde att min katthona Tuss hade försvunnit. Av någon anledning hade hon lyckats rymma ut och gått vilse. Den lilla kraken fanns där ute någonstans och jag kunde inte hitta henne. Som tur var slutade det lyckligt. En snäll farbror hittade henne i en dunge vid min gamla lågstadieskola, precis när jag råkade cykla förbi. Bra tajmning måste jag säga. Slutet gott, allting gott!

Pluggtajm.
Over and out.

Dagen efter kvällen före

Vilken lyckad kväll det blev igår! Maten var suverän och sällskapet trevligt som alltid. Vi blev kanske inte så många som jag hade räknat med, men det räckte gott och väl. Efter grillningen och förfest hos mig bar det av till Harry´s. Jag hade mina nya skor på mig som jag ganska snabbt insåg att jag knappt kan gå i. Snygga, men inte speciellt bekväma. Fötterna är smått möra idag efter nattens konstanta dansande.

Här kommer några bilder från kvällen. Dessvärre är de flesta bilderna i min kompis kamera, som jag ska få någon dag framöver. Får hålla tillgodo med de här så länge.

 

 

Grillat marinerat fläskfiléspett och grönsaksspett, klyftpotatis och bearnaisesås stod på menyn.
La köttet i en rejält kryddig marinad.
Medan man lagar mat måste man ha lite förfriskning, som kockarna på tv.
Utemöblerna på gården är av någon konstig anledning inte framplockade ännu så vi bestämde oss för att köra en picnic-variant. Det gick hur bra som helst.
Nu är man allt bra seg. Trodde jag skulle må asdåligt idag, men jag är ganska pigg trots allt. Ska alldeles snart gå upp och äta lite frukost och sedan bege mig ut i solen. Det här vädret gör en verkligen pigg och glad.
So long,
ciao.

Påskafton

Idag är det påskafton. Påskafton innebär påskägg. Jag fick mitt ägg av darling i förskott igår bara för att han jobbar idag. Det innehöll geléhjärtan och en helkroppsmassage. Inte helt fel!


Nu på morgonen fick katterna sina påskägg. Jag tror inte riktigt de förstod syftet med det hela, men när de väl fick av locken smaskade de i sig innehållet med god aptit.


Förberedelse av påskägg. Det innehöll några bitar kattchoklad, två Lickin´s och lite torkad kycklingfilé.


Felix med sitt påskägg. Verkar inte riktigt fatta poängen. I år heller, får man väl lov att tillägga...


Efter lite hjälp kom de till slut åt godsakerna. Det var snabbt avklarat. Slurp sa det bara, så jag fick vara snabb med kameran.


Tuss och Felix äter "påskfrukost". Sötfrön.


Idag mår jag bättre. Huvudvärken har släppt lite och jag känner mig inte riktigt lika trött och hängig. Det ger goda förutsättningar inför kvällen. Ikväll ska det grillas och festas. Det ska bli riktigt trevligt. Jag ska iväg och fixa alla förberedelser nu under förmiddagen. Måste till Systemet först och främst, sedan ska jag köpa grillkol och tillbehör till köttet. Alltid lika najs att inviga grillsäsongen. 

 

Önskar alla en riktigt trevlig påskafton.

Ciao


Flipp eller flopp?

Är ni, såsom jag en riktig gottegris? Jag är oerhört svag för sötsaker i alla dess former. Godis, glass, kakor, tårta… Mmm mums! Häromdagen när det var så fint väder fick jag och darling för oss att gå och köpa glass. Jag ville ha kulglass, så vi begav oss ner till Sultans. Precis innan vi gjorde entré i butiken skämtade jag om att jag skulle skalla tanten i kassan om de inte hade fått in kulglass ännu, vilket de förstås inte hade fått. Den snälla damen i kassan försökte lugna min besvikelse med att försöka sälja mig en vanlig GB-glass, men den enkla gick jag inte på. Efter att ha kläckt ur mig en grinig kommentar gick vi vidare. Vi bestämde oss för McDonald´s. Där visade det sig att de hade fått in en spännande McFlurry-nyhet – med Oreos. Sådana kakor åt jag en hel del av när jag var i USA sommaren 2007. Supergoda! Dessvärre vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om de kakorna i glass. Jag tyckte mest det blev som stora mörka sockerkristaller som rördes ner till en sörja i glassen. Det gav liksom inte så mycket smak. Jag trodde det skulle smaka mer choklad, så det blev lite utav en besvikelse. Länge leve McFlurry Daim!

 

Har du testat nya McFlurry Oreo? Nå, vad tyckte du – hiss eller diss?

Glad påsk

Vilken fin dag det här ser ut att bli! Solen strålar och fåglarna kvittrar och det gör en så glad. Just nu sitter jag och äter frukost framför datorn. En kopp te, en smörgås med ost och paprika och ¼ färsk ananas. Efter det ska jag börja göra mig i ordning lite smått, för jag och darling ska gå ut och äta lunch med några vänner. Undra om det kommer hinna bli så pass varmt att man kan sitta på en uteservering idag? Det vore ju bara för härligt.

För övrigt kommer det nog inte hända så mycket idag. Jag har fortfarande ont i huvudet och mår halvkrassligt, så det blir lugna puckar. Om det här fortsätter mer än någon dag till måste jag gå till doktorn. På lördag har det varat i en vecka och ingenting hjälper. Hur konstigt som helst.

Nu vill jag passa på att önska alla en riktigt glad påsk!

Kram på er.




Vilken eftermiddag det har varit! Vid 13-tiden gick vi gemensamt till stadsparken och åt lunch. Det blev en schnitzel med pommes och bearnaisesås för både mig och darling. De andra tog oxfilépizza, kebabtallrik, kycklingsallad och plankstek. Det var smarrigt värre. Vi satt på uteserveringen mitt i den gassande solen och avnjöt maten med gott sällskap. Efter maten tog vi en kaffe och knallade sedan hem till mig. Vi satte oss ute på gården och fortsatte avnjuta solen som sken för fulla muggar. Även Felix fick vara med ute och mysa. Vi kom precis in, vilket innebär att vi har varit ute i mer än 2 timmar under eftermiddagen. Märks att kisse trivs som fisken i vattnet ute. Kopplet behövs knappt längre för han går och strosar runt mig och bryr sig inte så mycket om alla ljud runt omkring som han gjorde förut. Om man bara bodde lite smidigare så han kunde få vara ute fritt om dagarna.

Nu ångrar jag att jag inte har haft med mig kameran under eftermiddagen. Det hade säkerligen blivit fina vårbilder som hade kunnat förgylla bloggen lite. Måste bli skärpning på kortfronten. Det tas alldeles för lite bilder.

Tänkvärt, haha

Äkta make-varuhus öppnade nyligen där kvinnor kunde gå och välja en make bland många män. Det består av fem våningar, där männens positiva egenskaper ökade ju lägre upp man kom. Den enda regeln var, när du har öppnat dörren till en våning, MÅSTE du välja en man från den våningen; om du gick upp en våning kunde du inte gå tillbaka förutom för att lämna varuhuset och aldrig komma tillbaka.

Ett par väninnor gick till varuhuset för att hitta några äkta makar…

Första våningen: På dörren satt skylten som sa: ”Dessa män har jobb och älskar barn”. Kvinnorna läste skylten och sa ”Tja, det är bättre än att vara arbetslös och inte gillar barn, men jag undrar vad som finns längre upp”. Så de gick en våning upp.

Andra våningen: Skylten sa: ”Dessa män har välbetalda jobb, älskar barn och ser extremt bra ut”. ”Hmm” sa damerna ”Men jag undrar vad som finns på nästa våning?”

Tredje våningen: Den här skylten sa: ”Dessa män har välbetalda jobb, ser extremt bra ut, älskar barn och hjälper till med hushållsarbetet”. ”Wow” sa kvinnorna ”Mycket frestande”. Men det fanns en våning till så de gick högre upp.

Fjärde våningen: Den här dörren hade en skylt som sa: ”Dessa män har välbetalda jobb, ser extremt bra ut, älskar barn, hjälper till med hushållsarbetet och är väldigt romantiskt lagda”. ”Oh, kära nån” utbrast kvinnorna. ”Tänk bara vad som måste finnas på nästa våning!” Så de gick upp till den femte våningen.

Femte våningen: Skylten på dörren sa: ”Den här våningen är tom och finns bara för att bevisa att kvinnor är helt jävla omöjliga att behaga. Utgången finns till vänster, vi hoppas att ni ramlar i trapporna”.

 

Vilken våning skulle du välja? Haha


Påskledigt

Nu har påskledigheten tagit sin början. Det känns skönt. Dessvärre har man ju en del att göra för att hålla skolarbetet igång. Att bara slappa en hel vecka finns inte att tala om just nu. När jag vaknade imorse mådde jag fortfarande dåligt. Jag känner mig helkonstig. Det värker i ögonen och i huvudet och jag är trött och matt i hela kroppen. Jag kan inte begripa vad det beror på, för det går inte över med värktabletter. Det har pågått i snart en vecka och det irriterar mig. Har försökt med allt jag bara kan tänka mig att det kommer utav. Jag har använt mina glasögon – om det skulle komma utav överansträngning i ögonen. Jag har druckit mycket vatten – om det skulle bero på vätskebrist. Jag har fått massage – om det skulle bero på spänningshuvudvärk. Inget av det har hjälp. Ett råd, någon?

Värktabletterna har inte hjälpt. Besviken på dig Iprenmannen.

 

Nu ska jag ta och försöka plugga. Ska skriva en reflektion utifrån boken vi läser till praktiken. Det var ett väldigt intressant kapitel så det ska nog gå någorlunda smidigt. 

Tjingeling

Bad day

Dagen har börjat segt. Det var svårt att gå upp i morse och motivationen var sådär. Sitter just nu i skolan och väntar på att vi ska sätta igång med grupparbetet vid 09.15. När vi har fått det gjort är det äntligen lite påskledigt. Det ska bli skönt med fem dagar ledigt, men man kommer att ha en del att göra. Jag ska försöka ta mig i kragen och vara så effektiv jag bara kan. Jag ska läsa, skriva vfu-reflektionsdokumentet och förbereda inför B-uppsatsen så att jag kan känna att jag har läget under kontroll. Allting blev ju så stressigt och jobbigt efter gårdagen... Men har man klarat av allting hittills så ska man väl lyckats ro i land även det här.

Usch vad jag känner mig tråkig just nu. Jag känner mig varken speciellt glad eller motiverad för någonting. Det känns inge kul alls. Det är inte likt mig. Jag vill ju vara glad och full med energi som jag brukar vara... Men men, jag kommer igen.

They say time heals everything
But I'm still waiting


Tidsfördriv

Hittade nyss ett frågeformulär på en blogg som jag följer. Tänkte att jag kunde slå ihjäl lite tid med det tills Sex and the city börjar. Vem vet, ni kanske får veta någonting om mig som ni inte visste förut.

 

Lovar du att vara ärlig? Yes


Du heter? Maria Kristina Duveblad

Du är beroende av: Godis och mina katter

Vad tror folk om dig? Ingen aning. De får tro vad de vill. Mig kvittar det.

Hur imponerar man på dig? Genom att kunna en massa olika saker. Speciellt folk som är duktiga på olika instrument eller är speciellt kunnig på någonting.

Brukar du skratta för dig själv? Ja det händer titt som tätt. Det värsta är när någon kläcker ur sig en dum kommentar på bussen/tåget och man sitter några säten därifrån och inte kan hålla sig för skratt. Det är så pinsamt, men nästintill ofrånkomligt. 

Vad står i ditt senaste inkomna SMS? "Hej. Tack detsamma. Har just slutat och ska åka till gymmet. Ringer när jag har tränat. Puss”

Var bor du? I en etta på Storgatan i Katrineholm

Trivs du där: Jajjemensan. Jag älskar min lägenhet, bortsett från badrummet då, men det ska ju tack och lov snart stambytas.

Äger du några converse: Nja, ett par fusk köpta på Åhléns… Räknas det?

Sprit, cider, vin eller öl: Jag tycker om drinkar, trots att jag inte har råd med dem. Vanilla Sky hör till en av favoriterna. Men mestadels dricker jag vitt vin eller cider.

Brukar du bli för full: Det hände mer när man var yngre. Nu har man som tur är lärt sig att ha någorlunda kontroll på sig själv. 

Vad har du för mobil operatör: Comviq Kompis kontant

Är du allergisk i mot något: Jag är överkänslig mot tomat, röd paprika och andra röda ätbara saker. Får klåda på kroppen av det. Dessutom har jag på sistone börjat få ont i magen när jag äter laktosprodukter. Suck 

Nästa mål i ditt liv: Hmm, det skulle nog vara Thailandsresan som jag vill unna mig själv som examenspresent om ca 1,5 år. Det ser jag väldigt mycket fram emot.

Hur svarar du i mobilen: ”Hallå det är Maria”... Ganska main stream va? Händer att jag även slänger ur mig ett ”Hallåååå”.

Vem ringde du senast? Min pojkvän Emil.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen? "Jag ska bara äta, kan jag komma över sen?”

Antal timmar sömn inatt: 6,5 timmar.

Sov du ensam: Nej, båda katterna sover nästan alltid hos mig!

Brukar du komma i tid: Ja, det försöker jag göra. Jag brukar ofta vilja ha lite tid tillgodo när jag ska någonstans. Men det händer att jag stressar iväg i sista sekunden och kommer prick, eller någon minut sent.

När mår du bra: När jag har läget under kontroll och alla i familjen, vännerna och katterna mår bra.

När blev du fotad senast: När jag var på tjejfest hos en tjejkompis. De var rena paparazzis, trots att jag flertalet gånger påpekade att jag inte ville vara med. Sedan hittar man bilderna utlagda på Facebook – typiskt.

Hur känner du dig nu: Trött och seg.

Vanligaste färg på dina kläder: Svart.

Vad tycker du om fötter: Hmm, inget speciellt. Inte världens trevligaste kroppsdel, men ett nödvändigt ont.

Vad saknar du: Jag skulle vilja ha en bil och en systemkamera… eller i alla fall en digitalkamera, så jag slipper min kassa mobilkamera. 

Hade du en bra kväll igår: Nja, jag mådde lite krassligt. Hade ont i huvudet och lite feber. Inge vidare...

Favorit dryck på morgonen: Kaffe med mjölk eller ett glas vatten.

Rakar du benen: Absolut. Mer på sommaren än vintern av naturliga skäl…

När brukar du oftast gå och lägga dig: Det varierar väldigt. Någon gång mellan 22.00 – 00.00 på vardagar och kring 22.00 – 03.00 på helgerna.

Är du blyg? Nej, jag är ganska social och öppen mot de flesta.

Sysslar du med någon idrott: Nej, inget mer än lite halvhjärtad löpning och nåt enstaka pass på Friskis. 

Vill du hellre ha mail än brev: Så sällan man får riktiga brev nu för tiden, så självklart föredrar jag det före mail. Mail är i och för sig väldigt smidigt, men det känns så opersonligt.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja, det gör jag. Har råkat ut för det själv 2 ggr i mitt liv.

Har du spytt offentligt: Instängd på en toalett på Barbros, räknas det som offentligt? I annat fall, nej…

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Jag skulle nog försöka hinna med så mycket som möjligt för att ta reda på hur allting är som kille. 

Är du nöjd med ditt liv: Ja det tycker jag. Än så är man fortfarande ganska ung och har mycket kvar att se och uppleva här i livet, så jag ser fram emot vad livet har att erbjuda.

Är du bortskämd: Nja inte speciellt. Jag tycker jag gör rätt för mig och har rätt att unna mig saker ibland. Jag tror jag mestadels drömmer om att ha en massa saker, men aldrig förverkligar det för att jag inser att jag klarar mig utan.

Vad gör du i morgon: Är i skolan större delen av dagen. Ska skriva grupparbete i den nya kursen. Sedan ska jag hem och äta, slappa och umgås med darling.

Vad är det värsta du vet? Dryga människor som ser ner på folk de anser är mindre värda än de själva. Dessutom tycker jag inte om folk som inte kan inse att man kan tycka olika om saker.

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Jag är ingen slösaktig människa. Trots det går det åt en del pengar på en vecka eftersom jag pendlar till skolan med tåg, handlar mat till både mig och katterna osv. Det har en tendens att dra iväg ganska fort, tyvärr… Önskar att man kunde få mer för pengarna.

Vad längtar du till? Sommaren. Oavsett om man ska jobba arslet av sig under sommaren så känns det bra med lite omväxling i vardagen. 

Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja det tycker jag. Trots att många bor långt ifrån mig så känns det att de finns till för en om man behöver dem.

Vad är det finaste du fått? Oj, hjälp. Jag kan inte välja någonting specifikt. Jag älskar överraskningar och presenter oavsett vad de innehåller. Behöver inte vara någonting påkostat eller speciellt… Helt klart tanken som räknas.

En speciell dag du minns: 2008-04-06 när jag och Emil blev tillsammans.

Hur gammal är du: 21, men fyller 22 den 2 juli. 

Om fem månader: Börjar skolan igen...

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Emil eller mamma.

Vilken tid gick du upp idag: 05.40.

Vad ska du göra ikväll: Se på tv:n och umgås med min pojkvän.

Är det okej att gråta: Ja, absolut. Jag måste gråta om jag känner för det, annars går jag sönder.


Vad skulle du göra om du vann en miljon: Köpa en bil kanske. Betala avstudielånen…

Bär du glasögon eller linser: Glasögon när jag läser och ser på tv.

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej. Jag bär bara det jag känner mig bekväm i.

När går du upp ur sängen en helgmorgon: Vid 10 - 11.

Har du piercing: Nej, bara hål i öronen.

Vill du gifta dig: Ja det vill man väl göra framöver.

Vill du ha barn: Ja, 2 st. Gärna så snart som möjligt eftersom jag alltid velat vara ung mamma. Men skolan går först. Vill ha ett jobb och fast inkomst innan jag sätter barn till världen.

Solar du ofta: Solarium någon enstaka ggn per år, annars bara på sommaren.

Är du bra på att laga mat: En riktigt hejjare, haha. I love it.

Gillar du att dansa: Ja det är kul. 

Är du flygrädd: Inte alls. Älskar att flyga.

Hur vig är du: Inte alls. Stel som ett kylskåp…

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten eller riktigt iskall lättmjölk.

Vilken är din favoritglass: Magnum mandel strut

Tror du på ett liv efter döden: Ja, någonting måste det finnas, men vad vet jag inte.

Tycker du om sushi: Nja… Rå fisk, iih.

Vad äter du helst när du ser på film: Godis eller chips. Popcorn går också bra.

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja. Gifta sedan drygt 30 år tillbaka.

Har du tandläkarskräck: Nej.

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Varken det ena eller det andra…

Vilken ögonfärg har du: Grön/grå

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja det har jag gjort, av diverse anledningar.

Biter du på naglarna: Gjorde det som liten. Slutade när jag gick på högstadiet.

Röker du: Nej. Händer kanske någon gång i onyktert tillstånd, men det är väldigt sällan.

Hur ofta tränar/motionerar du: Någon gång per veckan.

Senaste låt du hörde: Ben E King – Stand by me

Vad gör du på helgerna: Tar sovmorgon, promenerar, äter god mat, ser på film, festar… typ.

Tung dag

Det har varit en lite tung dag idag. När jag la mig igår hade jag huvudvärk och lite feber, och det var fortfarande kvar när jag vaknade. Jag sov oroligt och vaknade flera gånger under natten och trodde att jag hade försovit mig, så jag kände mig inte utvilad när klockan ringde. Trots det gick det ganska bra i skolan. Vi fick mycket gjort och det känns skönt. Dessvärre fick vi besked på eftermiddagen om att de parindelningar vi planerat inför B-uppsatsen inte skulle fungera. Hur vi än skulle vrida och vända på det skulle en bli ensam – vilket blev jag. Nu ska jag alltså skriva B-uppsatsen helt själv. Det var i och för sig mitt eget val, men det känns ändå tungt. Det är en fördel att jag slipper pendla under de veckorna och spara både tid och pengar, men jag har ingen att bolla tankarna med. Det kan bli lite jobbigt att enbart förlita sig på sig själv. Det blir en utmaning.

Nu ska jag ta tag i pluggandet. Har en del att förbereda inför temaarbetet och en bok att läsa till seminariet. Bäst att sätta igång så man får någonting gjort. Att jag har universums värsta PMS just nu och bara vill sätta mig ner och gråta gör dock inte saken lättare. Ska bli så skönt med fem dagar ledigt efter imorgon.

Suck

 


1-årsdag

2008-04-06    ETT ÅR    2009-04-06

Idag har jag och darling varit tillsammans i ett år. Tiden går fort när man har roligt. Vi var lite oense till en början om vilket datum som skulle räknas som ”vår dag”, men efter mycket om och men fick jag rätt. Det kändes helt rätt så. Jag har inte lyckats hålla mig med min överraskning som han skulle få idag, så jag gav den redan i fredags. Han fick ett fotokollage med bilder från året som har gått som jag hade ramat in. Det tror jag var uppskattat. Det stod så fint uppställt på skrivbordet när jag var där igår.

Hittills har det varit ett ganska händelserikt år, på gott och ont. Självklart har större delen av tiden varit bra, men vägen har stundtals varit lite upp- och ner. Jag tror att det har format och gjort oss till det vi är idag. Man lär av sina motgångar, reder ut dem och går vidare helt enkelt. Tror det har gjort oss starkare tillsammans.

 

För att fira detta har vi ännu inte hittat på någonting speciellt. Om det går som planerat kommer vi förhoppningsvis iväg på en resa tillsammans framöver. Det vore jättemysigt att komma iväg och bara få bry sig om varandra. Vi har tittat på några alternativ som verkar bra, så vi får se vart vi hamnar. Kraven på resmålet är att det ska vara varmt, ha bra stränder, god mat och dryck och dessutom inte ha allt för fancy prices. Har ni några tips är det varmt välkommet!

 


Were heading for something
Somewhere I’ve never been
Sometimes I am frightened
But I’m ready to learn
Of the power of love

Mysig dag

Idag har jag varit med mina föräldrar i Norrköping. Pappa hade ett ärende till Clas Ohlsons och skulle iväg en sväng och då passade jag på att följa med. Själv hade jag ingenting speciellt jag behövde, men det är ju alltid kul att kolla runt. Hittade en äggkokare, en tvättpåse och kabel till tv:n som skulle kunna överföra ljud och bild mellan datorn och tv:n. Det sistnämnda gick åt helsike för det fungerade inte. Jag lyckades bara kunna överföra ljudet. Är det jag som gör fel eller gav de mig fel kabel? Help me, någon!


Nu under kvällen har jag varit ute och promenerat på gården med min ena katt Felix. Det var premiärpromenaden för säsongen. Han var rädd så han skakade på vägen ner genom trapphuset, men bara efter några minuter gav det sig. Han knallade runt och nosade, åt gräs och klöste på träd som om han aldrig gjort annat… Mysigt värre.

 

Felix på promenad. Aningen suddig bild, men det får duga.


Nu är det dags för Wipe Out och Sanningens ögonblick.
Tjingeling

Lördag

Har precis vaknat. Solen strålar och det gör mig glad om motiverad. Planen för idag består först och främst av ett besök hemma hos min syster och hennes familj. Måste dit och pussa lite på systersonen. Det var på tok för länge sedan och moster längtar ihjäl sig efter sitt lille gulletroll. Sedan ska jag hem och pyssla. Håller på med en överraskning till darling till vår 1-årsdag tillsammans som stundar inom kort. Han är sååå nyfiken på vad det är, men det kan han gott vara ett tag till. Haha.

 

Kan det vara en tårta som överraskning? Den som lever får se...

Nu är det dags för frukost och en joggingtur i det vackra vädret. Ska avnjuta frukosten på balkongen dagen till ära, nu när solen skiner. Det gör gott för både mig och de fyrbenta små busfröna. De tycker det är så spännande att vara där ute och lyssna och titta på allting spännande. Det är som en helt ny värld för dem. För att känna mig helt säker med de där ute måste jag näta in balkongen innan sommaren kommer. Det har ju kommit en lag om det nu. Är det någon som har nätat in sin balkong förut och har några tips, så tar jag väldigt tacksamt emot de.

Njut av solen,
Ciao.


Grattis

Idag önskar vi darlings lillebror Johan ett stort grattis på 20-årsdagen.
Hoppas du får en riktigt bra dag så ses vi till kvällen. Paaarty party!

Glädjande

Nu på eftermiddagen har jag varit och handlat på Willys. Jag blev så deprimerad vid frukostdags när jag öppnade kylskåpet och konstanterade att det knappt fanns någonting ätbart hemma. Det är en förbaskad tråkig start på dagen.

 

Nu blir man betydligt gladare, eller hur?

 

          

Före                                    Efter


Söt fantasi eller bitter verklighet?

I vanliga fall brukar jag inte ha speciellt mycket tid över för att läsa annan litteratur än skolans kurslitteratur, men nu har jag fått mig en liten lucka. Just nu håller jag håller på och läser Sockerberoende – Söt fantasi eller bitter verklighet skriven av Anki Sundin. Det är en väldigt intressant bok och man får sig en tankeställare. Den beskriver i detalj hur sockret påverkar vår kropp och hur socker kan jämföras med opium för vår hjärna. Det tycker jag är ganska skrämmande. Efter att ha kommit en bit in i boken börjar jag känna mig mer och mer träffad av det som står. Allting som står om begär, tröstätning och jojobantning – det är ju jag. 

 


Jag skulle behöva göra en sockersanering i min kyl, frys och mitt skafferi. Inte för att jag tror att de produkter som ketchup, sylt etc. hör till de värsta sockerkällorna i mitt liv, men alla bäckar små. De största fällorna, såsom godis, glass och kakor, har man ju oftast inte hemma, utan slinker ner i varukorgen i affären och äts upp lika snabbt när man kommer hem. Det är de fällorna jag måste lära mig att hantera. Jag vet ju hur fel det är, men ändå sköljs mitt sunda förnuft bort av begäret. Som bokens titel, det är söt fantasi under tiden man äter, men efteråt kryper den bittra sanningen ikapp en. 

Release me 
Release my body 
I know it's wrong 
So why am I with you know 
I say release me 
'Cause I'm not able to 
Convince myself 

That I'm better off without you

 

"You" i det här fallet representerar sockret och alla onyttigheter som hindrar mig från att nå min målvikt som jag så länge suktat efter. 

Jag vet vad jag vill och jag vet att jag kan, men vad är det sätter käppar i hjulet för mig? Jag blir så arg på mig själv. Giv mig styrka, någon!

Onsdag

Idag har jag varit i skolan och haft KU-seminarium. Det gick bra och efter fyra timmars stillasittande kändes det underbart att få gå ut i det soliga vackra vädret. Nu måste det ju vara vår på riktigt, eller hur? Kommer det mer snö nu då skriker jag. Igår kväll skurade jag mina balkongmöbler, så jag ska ta och bära ut de nu, plocka fram dynorna och sätta mig och njuta av solen. Det är man väl värd efter en så seg start på dagen. En kopp kanelkaffe med mjölk i mitt latteglas får bli kronan på verket. Lovely!

Någon som blivit lurad idag, dagen till ära? Det är ju 1:a april så man får se till att passa sig så att man inte åker på en blåsning. Jag har än så länge klarat mig från det. Jag hade nog till och med glömt bort vilken dag det var och hade inte en tanke på att lura/bli lurad. Blev påmind imorse när darling messade och varnade mig… Läste precis Katrineholms Kuriren och tror mig ha hittat deras årliga aprilskämt:

Nasa förlägger astronautträning till Åsa folkhögskola
Åsa folkhögskola får i höst elever av det ovanliga slaget. Den amerikanska rymdfartstyrelsen, Nasa, kommer att förlägga delar av sin utbildning för blivande astronauter till Sverige och Sköldinge.


Låter ju högst otroligt att det skulle ske, haha. Better try next year.

På tal om ingenting. Måste bara få visa min för evigt trogne blogg support Felix. The one and only. Alltid när man sitter och skriver ska han vara med och ligga bakom datorn. Det är antagligen varmt och skönt från fläkten och så måste man ju vara med överallt – så är det ju bara. Annars kan man ju missa någonting. 

 


RSS 2.0