Söt fantasi eller bitter verklighet?

I vanliga fall brukar jag inte ha speciellt mycket tid över för att läsa annan litteratur än skolans kurslitteratur, men nu har jag fått mig en liten lucka. Just nu håller jag håller på och läser Sockerberoende – Söt fantasi eller bitter verklighet skriven av Anki Sundin. Det är en väldigt intressant bok och man får sig en tankeställare. Den beskriver i detalj hur sockret påverkar vår kropp och hur socker kan jämföras med opium för vår hjärna. Det tycker jag är ganska skrämmande. Efter att ha kommit en bit in i boken börjar jag känna mig mer och mer träffad av det som står. Allting som står om begär, tröstätning och jojobantning – det är ju jag. 

 


Jag skulle behöva göra en sockersanering i min kyl, frys och mitt skafferi. Inte för att jag tror att de produkter som ketchup, sylt etc. hör till de värsta sockerkällorna i mitt liv, men alla bäckar små. De största fällorna, såsom godis, glass och kakor, har man ju oftast inte hemma, utan slinker ner i varukorgen i affären och äts upp lika snabbt när man kommer hem. Det är de fällorna jag måste lära mig att hantera. Jag vet ju hur fel det är, men ändå sköljs mitt sunda förnuft bort av begäret. Som bokens titel, det är söt fantasi under tiden man äter, men efteråt kryper den bittra sanningen ikapp en. 

Release me 
Release my body 
I know it's wrong 
So why am I with you know 
I say release me 
'Cause I'm not able to 
Convince myself 

That I'm better off without you

 

"You" i det här fallet representerar sockret och alla onyttigheter som hindrar mig från att nå min målvikt som jag så länge suktat efter. 

Jag vet vad jag vill och jag vet att jag kan, men vad är det sätter käppar i hjulet för mig? Jag blir så arg på mig själv. Giv mig styrka, någon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0