Dagens citat

Idag fick jag höra den mest klockrena kommentaren. Jag och en kompis sitter i matsalen i skolan och diskuterar både det ena och det andra och efter en stund kommer vi in på Earthour som var i lördags. Vi pratade om hur vi hade spenderat den timmen. Hon hade varit hemma hos sin pojkvän med ett gäng vänner, tänt ljus och berättat spökhistorier. Det lät hur mysigt som helst. Min kväll blev däremot inte riktigt lika lyckad. Jag hade lovat mig själv att släcka ner allting, vilket de gjorde på festen jag skulle gått på, men jag satt ju hemma... själv. Jag skippade festen för att istället gå på Harrys med några andra. I väntan på att möta de satt jag hemma och drack vin med mig själv (lätt berusad) framför datorn, så jag hade inte lust att släcka ner allting för då hade jag somnat. Det lyste i köket, det lyste i hallen, jag hade stereon och datorn på. Inte direkt miljömedvetet… Varav min kompis utbrister:
- Haha, och så var du själv på lyset också! Grattis, cirkeln var sluten…

Skarp kommentar Emma!


Äntligen

Nu har jag äntligen fått besked om det efterlängtade stambytet som ska ske i mitt hus. Jag har längtat efter det bra länge eftersom när det bara blir värre och värre översvämningar på badrumsgolvet varje gång man duschar. Det är ganska störande. Jag har dock hört att ett stambyte är ganska komplicerat. Gubbarna som var här och mätte och fotograferade i badrummet sa att man skulle kunna bo kvar i lägenheten medan arbetet utförs, men det tycker jag låter jobbigt. Hur ska det gå med katterna och allting? Det ska börja renoveras i mitten av maj, vilket innebär att jag packar mig en väska och flytta över till darling med katterna i några veckor tills det är klart. Det ska bli spännande att prova på att bo ihop – Se vem som tröttnar först, haha. 

Det ska bli så underbart att få komma hem, när renoveringen är klar, och ha ett nytt och fint badrum. Inget stopp i avloppet, inga gamla äckliga kranar som härstammar från dinosauriernas tid, det fula badrumsskåpet är borta och ingen sunkig brun plastmatta på golvet. Det ska bli så skönt! Då blir äntligen min lägenhet komplett, eftersom jag älskar allting förutom badrummet. Det ända jag möjligtvis kan anmärka på för övrigt är balkongdörren. Den har sett sina bättre dagar och skulle behöva bytas ut. Det är det negativa med att bo i en bostadsrätt – man kan inte bara ringa någon hygglig hyresvärd som kan komma och fixa sådana saker. Man måste ordna med sådant och bekosta det själv, vilket jag av erfarenhet har märkt resulterar i att det inte blir av alls. Är det inte märkligt? Jag har bott här i över 1,5 år och har sedan dag 1 haft stopp i avloppet under badkaret. Killen som jag köpte lägenheten av lovade att fixa det innan överlämningen av nyckeln, men icke… Sedan dess har det bara inte blivit av. Jag har tänkt tanken tusen gånger att ringa någon händig fillur som kan greja det, men dagarna har gått och ingenting har hänt. Snålhet, lathet, ignorans – call it what ever. Nu jävlar ska det äntligen bli av i alla fall.

Halleluja


Ny vecka

Klockan är snart 14.00 och jag har gjort ett jota idag hittills. Jag har vaknat flera gånger under förmiddagen, men somnat om lika snabbt igen. Antingen ligger jag efter i antalet sömntimmar eller så är jag bara allmänt lat. Välj själv. Sedan har jag legat kvar i sängen och gosat med katterna och kollat på tv tills nu. Kände att det var dags att rycka upp sig nu och få någonting gjort. Har precis satt igång kaffebryggaren och bryggt mig en kopp riktigt starkt kaffe, i hopp om att den ska sparka igång mig. Sedan blir det pluggande för hela slanten. Vi har vernissage imorgon och på onsdag ska vi ha seminarium. Till dess ska jag ha läst alla sju arbeten i gruppen och opponerat på ett av dem. Vad väntar jag på? Bara att ta tag i det…

Nästa måndag börjar vår sista kurs för det här året. Tiden har gått grymt fort och det har varit väldigt roligt. Innan man vet ordet av det är nog utbildningen slut och man ska ut och möta det verkliga livet. Spännande värre! Den måndagen blir även lite extra speciell. Jag och darling firar 1 år tillsammans då. Som sagt, tiden bara rusar iväg.

Hejhopp

Söndag

Vilken skojig och lite oförutsedd kväll det blev igår. Jag skulle ha gått på födelsedagsfest med tjejerna hos en av deras killkompisar, men jag kom aldrig iväg. Jag satt hemma framför datorn och tog mig några glas vin (en hel flaska närmare bestämt) och gick sedan på Harry´s med två kompisar. När jag kom dit tyckte jag mig se ett bekant ansikte i baren. Det var en gammal klasskompis från gymnasiet i Norrköping som hade hittat till lilla Katrineholm. Han hade tydligen jobb här och pendlar emellan. Dessutom hade han flickvännen här också. Märkligt att man inte sprungit på varandra förr, eftersom stan är ganska liten… Hur som haver. Killen var kung på att dansa bugg. Det brukar inte direkt vara min favoritdans, men jäklar vad roligt det var att dansa med någon som verkligen hade koll på turerna och kunde föra. Vi dansade oss alldeles svettiga! Fick verkligen smak för buggen, så jag skulle kunna tänka mig en kurs framöver. Tänk att kunna svänga sina lurviga som paret här på klippet. Vore grymt häftigt!

 

 

Får lägga till det som ytterligare en sak som jag ska göra efter att jag har lärt mig spelar gitarr och återupptagit min spanska. Haha, hur ska jag hinna allting?

Vid 01.30 fick jag ett sms från darling att han hade kommit hem från Arlanda, så jag kilade dit på direkten. Han var solbränd och fin och såg oförskämt fräsch ut med sitt solblekta hår. Han hade en överraskning till mig. Fick det här jättefina armbandet i silver. Jag som så länge önskat mig ett silverarmband. 

 

 

 

Nu ska jag duscha och göra mig i ordning – i hopp om att undanröja den baksmälla som gnager lite i skallen på mig. Det är helt klart nackdelen med kalasandet. Tycker inte om att bli trött och seg dagen efter, men det får man ta ibland.

Ta vara på sista timmarna av helgen, för snart är det måndag igen.
Ciao.


Skänk från ovan

Har du, liksom jag, testat varenda mascara som visats på tv-reklamen för att få de där utlovade makalösa fransarna? Jag antar att jag inte är ensam om det. Och jag antar att jag inte ensam om att bli lika besviken varenda gång de har lovat runt men håller tunt. Nu äntligen kan jag sluta leta för jag har hittat den, som för mig i alla fall, ger de perfekta fransarna. Den är från märket Clarins Paris och heter Wonder Volume Mascara. Jag tycker att den är alldeles perfekt. Den har en tät borste med ganska korta strån som ger fint separerade och långa fransar utan en massa kladd. Dessvärre är den ju lite dyr. Säkert en hundralapp dyrare än de gamla vanliga man köper på Åhléns, men det är väl investerade pengar. 230 kronor är inte så farligt ändå… De räcker ju som tur är ganska länge. 

 

Ett tips från lilla mig!

 


Idag har jag städat och gjort fint här hemma. Så skönt att ha det gjort såhär i slutet av veckan så man kan påbörja den kommande veckan med lugn och ro. Sent ikväll kommer darling hem från semestern på Gran Canaria. Det ska bli kul att höra hur de har haft det. Fint väder har jag hört talas om i alla fall. Jag messade honom igår och talade om att de kommer mötas av 1 dm snö när de anländer till Sverige. Strö salt i såren, nejdå inte alls. Haha.

 

Nu på eftermiddagen ska jag eventuellt få mina föräldrar på besök med deras väninna från Skåne. Det är alltid trevligt med lite sällskap över en kopp kaffe. Senare ikväll är det fest som gäller för hela slanten. Jag ska iväg med tjejerna på födelsedags/inflyttningsfest hos Mattias. Lönehelg och allt, så det lär vara en del folk ute. Har laddat upp med en flaska Chapel Hill och cider, så det kan bli livat!

 

Tack Linda för en supertrevlig tjejkväll igår. Mycket trevligt initiativ och förhoppningsvis får vi fler tillfällen för dessa.


Smakar det så kostar det...

Just nu vore det inte helt fel om man kunde få ge sig ut på en rejäl vårshopping och köpa lite saker som står på önskelistan. Dessvärre är det ganska påkostade saker jag skulle vilja ha... Därför vore det inte helt fel med ett litet extra klirr i kassan för att kunna genomföra detta. Jag begär inga högvinster på Lotto á la 105 miljoner kronor, men några tusenlappar extra skulle inte skada. 

 

Vad är det då jag skulle vilja unna mig? Jo...

 

 

En söt skjortklänning. 

Jag har länge önskat mig en iPod. Min gamla Mp3-spelare har börjat sjunga på sista versen...

Min älskade Laura Biagiotti-parfym Emotion börjar ta slut. Jag bara måste ha den!

 Dessutom har jag länge velat ha en digital systemkamera. Lite väl påkostade leksaker för en fattig student... 

     

Nya fräscha påslakan-set till sängen i lyxig kvalité. Färgerna ska givetvis matcha de beiga och olivgröna väggarna. 

 

En ny kaffebryggare skulle jag också vilja ha. Den jag har nu funkar visserligen, men det skulle inte skada med en snyggare.

Ett fat med något snyggt arrangemang med blockljus till vardagsrumsbordet har jag länge funderat på. Det vore fint.

Mina älskade stövlar har gått sönder och jag skulle behöva införskaffa mig ett par nya. Kanske inte just de på bilden, men liknande... Inte för höga skaft, bara lite klack... 

 

Jaha, vad tror vi om det här kalaset? Jag får nog bittert inse att det absolut inte passar min plånbok just nu. Det får bli till att successivt beta av den här listan de närmaste åren...

 

Suck. Varför skulle man inte bara kunna få vara rik för en dag... eller två?


Ikväll blir det tjejmiddag hos Linda. Vi ska äta tacos, dricka gott och prata lite skit. Bäst att passa på nu när våra karlar är iväg på semester. När katten är borta dansar råttorna på bordet som man brukar säga, haha. 

Trevlig helg allesammans!


Pinsamt värre

Jag läste en intressant artikel på Aftonbladet igår. Den handlade om att man ska kunna klicka på en ångra-knapp om man råkat skicka ett mejl till fel person. Det tycker jag låter som en väldigt bra idé. Tycker att den funktionen borde finnas på mobiler också, så att man snabbt som attan kan ångra felskickade sms. Jag vet att man kan avbryta sändningen, men oftast fattar man ju inte att det är på väg till fel person förrän det är försent. Jag misstänker att jag inte är ensam om att ha råkat ut för den tabben. För det mesta brukar det ju inte bli någon big deal av det om man råkat skicka ett oskyldigt sms fel, men det var dessvärre inte mitt. Jag var typ 15 år då… Jag och min dåvarande bästa kompis satt och messade sent en kväll och hade en konversation om killen jag umgicks med på den tiden. Jag kläckte ur mig en korkad kommentar och skickade iväg det utan att tänka… Svaret från min kompis dröjde så länge tyckte jag, men rätt som det var fick jag ett svar… dock inte från henne. Jag hade alltså skrivit OM en person och skickat det till vederbörande. Svaret jag fick var:
”Jasså du gumman…”

Jag ville bara sjunka genom golvet. Hur tar man sig ur en sådan situation liksom? Öööhm, ja alltså… jo det var såhär… eehm… Fandå! Om den där lilla ångra-knappen hade funnits den gången så hade jag sluppit förklara mig ur den pinsamma och obehagliga situationen. Numera kollar jag noggrant innan jag skickar iväg ett sms att jag har valt rätt mottagare, eller helt enkelt använder det sunda förnuftet och ger fan i att skriva en massa dumheter… 

 

På tal om sunt förnuft.


Komvux, Enköping
Tre ganska högljudda tjejer ~16 sitter vid ett bord i kafeterian. Framför sig har de en uppslagen Metro där de läser horoskopen högt.
Tjej 1: Vilket stjärntecken är du?
Tjej 2: Våg.
Tjej 1: Våg… Hm…"Du ska ta vara på tillfälle till affärer, använd sunda för "… öh… förnuu… för-nuft. Vad fan står det?! Sunda förnuftet eller nåt sånt.
Tjej 2: Vad är för… ja, det där du sa?
Tjej 1: Vette fan, har aldrig hört talas om det!
Tjej 3 (tystare): Nej, det man inte känner till lider man ju inte av…

Haha, klockrent. Smarta tjejer det där...

Vilken typ av bloggare är du?

Jag satt och klickade runt lite på nätet igår och hamnade efter en stund på sidan designadinblogg.se. En väldigt bra sida för vilsna själar som jag som vill ha tips och idéer på saker som gäller bloggandet. Jag var på jakt efter tips på hur man skaffar sig fler läsare. Jag blev lite full i skratt när jag läste följande:

Många startar en blogg som nära vänner och familj läser, jättetrevligt, men du kan då inte räkna med att det händer speciellt mycket. Du måste skapa en blogg som väcker ett intresse hos en stor grupp människor. En fotbollsspelare som sitter på bänken kanske får hoppa in då och då, men för att tjäna bra på din blogg måste du vara med i startelvan! Du måste vara med i matchen helt enkelt!

Haha jag kände mig verkligen träffad alltså. Jag är verkligen den där stackars kraken som sitter på bänken och väntar på att få spela. Kanske skulle kunna funka bättre som lagets maskot, eller vad tror ni? Fast jag visste ju i och för sig redan från start att jag inte skulle skaffa mig någon modeblogg eller diskutera stora världsfrågor som skulle väcka allas intressen land och rike runt. Jag är ju inte så som person… Jag är ju en sån där lagom typ. Vilken typ av bloggare är du?

 


Igår fick jag mycket gjort. Jag trodde att jag skulle sova bort praktiskt taget hela dagen bara för att jag satt uppe sent, men det blev inte så. Jag vaknade självmant innan 9 och gick upp. Jag åt frukost och skrev under tiden en lista på allting som skulle hinnas med under dagen. Det är mitt mest effektiva sätt att få saker gjorda. Jag har nämligen ett väldigt behov av att få stapla upp saker på en lista och sedan pricka av det efter hand det blir gjort. Har hur många såna listor som helst ligger och skräpar, för allt möjligt som ska göras. Kontrollfreak, nejdå inte alls. Haha. Av de punkter jag hade för idag fick jag 3 av 4 gjorda. 
• Ringde min chef angående sommarjobb och eventuellt extrajobb. 
• Åkte och lämnade in mina praktikpapper till den ansvarige.
• Skrev nästan klart KU-rapporten som ska in på fredag förmiddag.

När jag ändå hade vägarna förbi tittade jag in och sa hej på min gamla praktikplats igår. Helt otroligt vad jag saknar dem! Alltid lika kul när man möts av deras glada miner och öppna famnar. Det blev kramkalas som vanligt. Jag skulle som sagt bara säga hej, men blev kvar i mer än två timmar. Så det kan gå… 

Idag ska jag fortsätta med mitt pluggande och framåt kvällen väntar den andra och avslutande delen av HLR-kursen i Norrköping. Det ska bli spännande. Ikväll ska det handla om diabetes, epilepsi och allergier. 

Det var allt för mig.
Ha en bra dag,

Ciao.


Dagen lärdom - Åk inte och handla utan att ha betalkortet i plånboken... *djup suck*


Kreativiteten har sinat

Nu räknar jag mig som klar med mitt KU-arbete. För den som inte vet vad jag sysslar med så är det alltså ett konstnärligt utvecklingsarbete som ska gestalta en impuls (ex. känsla eller upplevelse) från den senaste praktikperioden. Jag har valt att göra ett arbete om olika känslor som jag känner inför min kommande profession. Jag har valt att gestalta det som en våg. De positiva känslorna i ena vågskålen och de negativa i den andre. Jag har svårt att förklara hur jag tänker kring min skapelse, så jag hoppas att den talar för sig själv.

 

Hade som plan att göra fler teckningar eller skriva en dikt, men kreativiteten tycks ha sinat. Det som gick så bra i helgen... Men det var bra så länge det varade. Här nedan kan du se vad jag har arbetat med de senaste dagarna:

 

Skissen. Första tanken på vad jag ville arbeta med...

 

Mitt arbetsmaterial. Mycket enkelt...

 

Ett stycke moraliskt stöd...

 

Färdig produkt

 

Den högra sidan med positiva känslor

 

Den vänstra sidan med negativa känslor

 

Vågens utslag...

 

Kommentera gärna och ställ frågor om det är någonting ni undrar.


Bloglovin verifikation

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/267258/littlepaloma?claim=r9zy9n9q8ht">Följ min blogg med bloglovin</a>

 

Förstår inte riktigt varför, om jag ens gör rätt eller vad som ska hända, men det återstår att se... Haha


Sega måndag

Den här dagen känns seg. Hela jag känns som en stelopererad gammal kärring efter gårdagens skidåkning. Nacken, axklarna, ryggen, höfterna och vaderna är rejält ajaj. Träningsvärk a la mega deluxe. Hade varit en god idé att stretchat när jag kom hem igår, men det var jag lite för trött för. Dumheter man får lida för såhär i efterhand…

 

Lite stretching hade inte skadat... 

 

Precis som jag skrev igår somnade jag under 22-nyheterna och såg aldrig klart Beck-filmen. Vaknade vid 01.20 av att tv:n stod och skrålade och då var det bara att pallra sig bort till sängen. Sedan sov jag ungefär till 12 idag. Hade säkert kunnat sova bort hela dagen om inte någon form av dåligt samvete för pluggandet grott inom mig. Det blir lite som att sova på brödsmulor i sängen… 


Idag ska jag fortsätta jobba med mitt KU-arbete. Jag började med det i lördagskväll och fick hela första teckningen klar. Jag blev så grymt jäkla nöjd. Det blev så bra och jag kan fortfarande inte riktigt begripa vart den tallangen kom ifrån. Det blev precis som jag hade tänkt mig. Nu funderar jag på att eventuellt göra fler teckningar och ha en teckningsutställning istället för att skriva en dikt som det var tänkt från början. Tecknandet var så roligt så jag vill öva mer, mer, mer…

Ciao

Skidåkning i Romme

Jag är precis hemkommen från dagens skidresa till Romme Alpin. Det var så himla härligt att åka skidor igen. Det var ett par år sedan nu och jag har lovat mig själv att det inte får dröja så länge mellan gångerna framöver. Ska ha som mål att i alla fall åka en gång per säsong, om det så bara blir en dag. Dagens resa kändes alldeles lagom och det var väl värt pengarna. Endast 400 kr för bussresa tur- och retur, inklusive liftkort. Bussen hämtade upp oss utanför ICA Kvantum klockan 07.15 och vi var framme vid 9.45. Vid 10-tiden var vi klara att ge oss ut i backen för premiäråket. Vi åkte några enkla backar till en början för att värma upp och det behövdes. Det kändes lite ringrostigt, men det gav sig ganska fort. Det är som att lära sig cykla – har man en gång lärt sig det, glömmer man det aldrig. Dessvärre spelar det ju ingen roll hur erfaren man är för risken för olyckor finns alltid. En stackare som åkte med samma buss som oss fick åka akut till sjukhuset med ett brutet nyckelben. Vi satt i stolsliften och såg de hämta honom med ambulansscotern.

 


Över lag var dagen helt underbar, med ett litet undantag för vädret. Vi hoppades in i det sista att molnen skulle spricka upp och ge oss lite sol, men istället började det snöa. Bortsett från det är jag helnöjd. Härlig åkning med trevligt sällskap. Är rejält mör i kroppen nu och jag har en känsla av att jag garanterat kommer att somna ovaggad ikväll. Ska poppa lite popcorn, mysa i soffan med katterna och se på Beck, men det återstår att se om jag orkar vara vaken genom hela filmen. Brukar vanligtvis somna innan 22-nyheterna. När jag vaknar imorgon kommer jag nog ha träningsvärk. Känns i varenda muskel att kroppen har fått jobba hårt.

Over and out

Plåster på såret

Usch vad jag är seg idag. Satt vaken till halv tre i natt och rensade och grejade i datorn. Jag brukar inte vara någon nattuggla som sitter uppe hela nätterna, men i natt slog det över till övertrötthet. När jag väl la hade jag svårt att sova. Det sved i ögonen oavsett om jag blundade eller hade de öppna. Suck

Just nu sitter Darling på flyget på väg till Gran Canaria. Om ca en timme går de ner för landning. Inte ett dugg avundsjuk… Det går ju ingen nöd på mig som ska vara här hemma i trista Sverige och plugga och sköta en massa tråkiga hemmasysslor. Nejdå, jag är inte ett dugg bitter. Som plåster på såret bokade jag nyss en heldag i Romme Alpin imorgon tillsammans med en tjejkompis. Vi ska möta upp ett gäng kompisar till mig från Stockholm när vi kommer dit, så det ska bli jättetrevligt! Ser verkligen fram emot det. Jag har inte åkt skidor på snart tre år. Skandal! Jag skulle åka under vintern 2006, men två veckor innan avresa blev jag akut opererad för blindtarmen. Typiskt… Sedan har åren bara knallat på och jag har prioriterat annat än skidåkning, konstigt nog. Men nu äntligen ska det bli av!

Lär bli en lugn kväll ikväll med tanke på morgondagens bestyr. Bussen avgår 07.15 från ICA Kvantums parkering, så det blir upp med tuppen imorgon bitti. Inget vrålparty ikväll med andra ord, haha.

 


Nu ska jag pallra mig ner till stan och köpa hårfärg. Dags att bättra på min dassiga färg. Sedan ska jag köpa någon god matsäck tills imorgon. Mys =)

Ciao

Fredag

Vaknade alldeles nyss. Drömde så härligt att jag inte ville vakna. Jag drömde att jag och Darling var utomlands på någon paradisö någonstans långt, långt borta. Kritvit sandstrand, turkosblått klart vatten, strålande solsken och en paraplydrink i handen *drömmer mig bort* Det var nästan lite för bra för att vara sant, vilket jag upptäckte att det var också eftersom jag vaknade. Skulle verkligen behöva en semester just nu. Längtan efter att resa blir ju inte direkt bättre av att veta att Darling och en killkompis åker till Gran Canaria i natt kl 3 heller. Suck. Men jag unnar de det. Hade kanske inte varit så roligt för dem att ha mig med… 

 

En stand för två? Just the two of us...


Nu kan man ju säga att det är lite confession time. I skolan håller vi just nu på med ett KU-arbete som vi kan arbeta med hemifrån. Vad har jag gjort den här veckan hittills? N-A-D-A! Bortsett från att vårstädat, tvättat och storhandlat då vill säga. Men skolarbetet har lyst med sin frånvaro. Jag måste verkligen ta mig i kragen och sätta igång. Nu har jag ju ingen städning eller något att skylla på längre. Felet är att jag inte har någon disciplin till att jobba hemma. Särskilt inte när man har så gott om tid på sig. Två veckor är för mycket, för det ger utrymme för så mycket annat. En vecka hade räckt så att man hade fått lite eld i baken. Aja, nu ligger jag ju praktiskt taget en vecka efter, så nu kanske min motivation kommer att vakna när jag vet att redovisningen närmar sig.

Ikväll ska jag och Darling ha middagsmys. Vi ska laga mat tillsammans och mysa eftersom han åker i natt och blir borta en vecka. God mat och trevligt sällskap är aldrig fel. Tror det blir marinerat nötkött med hemmagjord klyftpotatis, sallad och någon kall sås. Helst hade man ju velat ha lite flottig bearnaisesås till det, men det får vi avstå. Det tillhör inte riktigt min diet. 

På tal om diet och sådant. Det går lite trögt med själva viktnedgången just nu, men jag tar det med ro. Jag både ser och känner att det händer saker ändå, trots att det inte syns på vågen. Har hittills gått ner 1,9 kg på tre, snart fyra veckor. Om man ser det i ett längre perspektiv, från den maxvikt jag startade på i höstas, så har jag gått ner 5,3 kg. Då känns det genast mycket bättre!

Nehe, pluggtajm.
Ha en trevlig helg allesammans och njut av ledigheten.
Over and out

Rent hus?

Någon mer än jag som tittade på Rent hus igår på 4:an? Ganska skrämmande att se hur en del människor har det. Hur kan man leva så som gubben på programmet igår gjorde? Borde man inte se att hela huset är impregnerat i skit eller har det gått så långt att man blundar för eländet? Jag som tycker att jag har det lite rörigt här hemma emellanåt. Det är ju peanuts mot hur han hade det. De gav en hel del bra städtips som jag ska anamma vid nästa storstädning här hemma. Jag har länge funderat på att jag måste rengöra min ugn, men det är ju sådant man skjuter upp så länge man bara kan för att det är så tråkigt skitgöra. Men nu när jag har fått ett smidigt tips så ska det bli av. Man ska tydligen bara blanda 1 del diskmedel och 3 delar vatten i en sprayflaska och spraya i ugnen. Sedan sätter man ugnen på 100 grader och låter det verka i 25-30 minuter. Sedan är det bara att torka av alla gamla matstänk. Väldigt bra!

En ganska rejäl väckarklocka i programmet är när de gör bakterieprover på saker och man får se svart på vitt hur äckligt det kan bli. Jag får rysningar från topp till tå när jag ser det. Jag hoppas innerligt att jag inte har det så illa någonstans här hemma. Jag är noga med att byta disktrasor, diskborde, disksvamp, handdukar och dylikt, så jag hoppas att jag ligger i lä. Sedan jag skaffade katt har jag fått bli extra noga med städningen. Deras hår ligger och dräller högt och lågt och de drar med sig kattsand ut från toaletten, vilket gör att man måste dammsuga nästan varje dag och moppa golvet minst 1-2 gånger i veckan. Jag var grymt pedantisk med det mesta innan Felix och Tuss flyttade in här, men det har man fått släppa på successivt. Det går inte att hålla det kliniskt rent som jag gjorde förr. Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete som man brukar säga. 

 

Mina älskade smutsgrisar! Tänk om de bara kunde städa efter sig. Så mycket enklare det vore...


Nu när vårsolen har letat sig fram bakom molnen har jag insett hur mycket tydligare smutsen syns. När solen sken genom mitt köksfönster igår trodde jag att jag skulle svimma. Rutorna är alldeles gråflammiga på utsidan och fullt med tassavtryck på insidan. Hur orkar man ta tag i en sådan sak? Tror det är dags att ringa min mor och be henne om att assistera mig vid en rejäl vårstädning. Hon är så noggrann och duktig med alla tips och trix och det är nog vad jag skulle behöva just nu.

 

Tror de här skrämselprogrammen a la Rent hus och Du är vad du äter fungerar bra på mig för jag får verkligen eld i baken av dem. Jag blir lite skrämd, och inte minst motiverad att ta tag i saker.

Nu är det dags att ta tag i pluggandet. Har en del att göra och senare framåt kvällen bär det av till Norrköping för en kvällskurs i hjärt- och lungräddning, epilepsi och allergier. Det ska bli intressant. Alltid bra att ha sådana kunskaper i bagaget om olyckan skulle vara framme.

Over and out


Nu har jag en skinande ren ugn. Tipset fungerade väldigt bra, bortsett från att 100 grader nog var lite för varmt. Diskmedelsvattnet dunstade lite för fort, så 50 hade nog räckt. Nu vet jag det till nästa gång. Var till och med så duktig och drog fram spisen och dammsög och torkade bakom. Märks att man inte har gjort det sedan man flyttade in för ca 1,5 år sedan. Det var riktigt nasty alltså... Gamla nedramlade matrester, damm och diverse annat vidrigt jox. Uääk.


Övning ger färdighet

Oj vad glädande det är att se solen skina igen. Det värmer upp både kropp och själ. Allting känns så vårlikt just nu. Hoppas innerligt att det håller i sig och att det blir vår ordentligt nu. Igår när solen sken som bäst passade jag på att ge mig ut i spåret runt Gersnäs för en joggingrunda. Det var fortfarande lite blaskigt på sina ställen, men det gick ändå. Vad gjorde lite smutsiga dojjor när solen sken liksom, haha. Varvet tog mig ungefär 25 minuter och det kändes godkänt för att vara andra vändan för säsongen. Flåset kändes aningen ringrostigt, men det ska det jobbas på vill jag lova. Jag som hatade att jogga förut, men nu har det blivit bitterljuvt på något sätt. Det är skittråkigt, asjobbigt och allmänt usch, men ändå är det härligt och ett strålande sätt att mäta sin utveckling på vad det gäller konditionen. Jag har Darling och min kompis Pauliina att tack för att de fått mig att ens ge det en chans. Jag misstrodde de i början, men som de sa – Det gååår faktiskt att vänja sig. Skam den som ger sig! Stort tack till er i alla fall. 
 

Riktigt såhär graciös och ärtig ser jag kanske inte ut när jag är ute och springer, men vänta ni bara. Övning ger färdighet. Nu när mitt träningskort går ut inom kort ska jag verkligen ge de enkla gratis träningsmetoderna extra mycket tid. Promenader, jogging, stavgång och hemmaträningen med gummiband och hantlar är ju perfekt. Varför lägger man egentligen en massa dyra pengar på träningskort när det finns så många kostnadsfria alternativ som är minst lika bra. Huvudsken är väl ATT man rör på sig och aktiverar kroppen, inte HUR det görs. Tåls att tänkas på!

 

Om du vill ha några bra tips på hur man kommer igång med löpträning eller bara vill ha allmänt bra läsning om hälsa så hittar du det här.

 

Morsning


Español

Igår tittade jag på programmet Spårlöst på TV4. Det handlade om en ung kvinna som blivit adopterad från Chile till Sverige när hon var liten. Hon hade sökt till programmet för att återvända till sina rötter och leta efter sin biologiska mamma. Under programmets gång, när jag hörde de prata spanska, var det som om hela jag smälte. Jag bara älskar det spanska språket! Det ljuder som ljuv musik i mina öron. Det måste vara världens vackraste språk. Jag läste det i tvåan och trean på gymnasiet och enligt min lärare var jag jätteduktig. Dessvärre finns väldigt få kunskaper av det jag lärde mig då kvar i min glömska hjärna. Jag förstår en hel del när jag hör folk prata, men jag skulle aldrig kunna ge svar på tal. Ordförrådet är inte tillräckligt rikt, min grammatik är ringrostig och jag har inget flöde i talet, vilket man bör ha för att ens våga prata. Jag som hade så storslagna planer med min spanska. Jag ville resa som volontär till Mexico och arbeta med handikappade barn och åka som au pair till Spanien och jobba som barnflicka. Om ingen hade stoppat mig i mitt planerande under den perioden hade jag säkert gett mig fan på att lära mig flyga också. Jag var helt uppe i det blå med mina storslagna planer. Och hur mycket blev det av allt det där? - Nada, så mycket kan jag säga. Jag kom ingen vart. Vet inte om jag ska tacka eller skälla på mina föräldrar för att de tog ner mig på jorden just då!? Jag kan dock vara ganska besviken över mig själv när jag tänker tillbaka. Jag hade kanske inte behövt rest jorden runt och gjort storslagna projekt, men den där au pair-grejen i 6 månader och lite sommarkurser hade inte skadat. Kvällskurs i spanska kanske skulle kunna få bli nästa projekt när jag är klar med att lära mig spela gitarr. Why not?

Tänk vad ett tv-program kan väcka många tankar hos en, både nya och gamla…

Idag ska det städas här hemma. Har en del att ta tag i innan jag kan slå mig till ro med KU-arbetet som ska göras. Har svårt att koncentrera mig när jag vet att alla måsten skriker efter mig.

Adiós,

Littlepaloma.  

Ps. För den som inte vet så är ju mitt bloggnamn spanskinspirerat, då paloma betyder duva på spanska. Jag kallades ”lillduvan” på jobbet pga mitt efternamn och sedan råkade det visst mynna ut i något spansk-engelskt märkligt bloggnamn, som jag för övrigt gillar skapt.  

Funderingar

Kämpigt. Jag är på grymt dåligt humör idag. Det beror på en hel hög omständigheter, men jag har ingen ork att ta tag i saker och ting. Det verkar vara någon försvarsmekanism som kroppen har när saker blir för påträngande. Man stänger av och låtsas som om det regnar istället för att skapa förbättring… Börjar undra om hela min humörsvängningskarusell beror på mina p-piller och inte bara allmänna bad days. De infaller för ofta och för länge för att bara vara dåliga dagar. Dessutom kanske allting har ett samband med de plötsliga allergireaktionerna jag har fått på sistonne. Någonting skumt är det i alla fall. Sitter och kollar igenom biverkningarna i bipacksedeln och det är nästan skrämmande hur mycket skit man utsätter sig för genom dessa små piller. 

 

Nödvändigt ont.

 

Vanliga: 
(förekommer hos fler än 1 av 100 användare): Viktökning, huvudvärk, nedstämdhet, humörförändringar, minskad sexuell lust, illamående, magsmärta, bröstsmärtor, bröstspänningar och blödningar.

Mindre vanliga: 
(förekommer hos färre än 1 av 100 användare): Vätskeretention (ansamling av vätska i kroppen), migrän, måttlig blodtrycksförhöjning, kräkningar, diarré, hudutslag, nässelutslag, utebliven menstruationsblödning och bröstförstoring.

Sällsynta: 
(förekommer hos färre än 1 av 1000 användare): Överkänslighetsreaktion, sänkt glukostolerans, förhöjt blodsocker, ökat insulinbehov, viktminskning, ökad sexuell lust, minskat tårflöde, svårighet att bära kontaktlinser, blodpropp i ben eller lungor, hjärtinfarkt, leverpåverkan, klåda, gulsot, gallsten och kloasma (brunpigmenterade fläckar i ansiktet), hudreaktioner, vätskeutsöndring från brösten och förändrade flytningar från slidan.

Hur jäkla sjukt är inte allt det här? Alla dessa ovanstående besvär utsätter man sig för dagligen av små tillsynes oskyldiga piller… Jag tror att Neovletta är den andra eller tredje sorten jag har provat hittills, men det ena problemet har avlöst det andra när jag har bytt. Hur svårt ska det behöva vara att få fungera normalt, trots p-piller? Tröttsamt.

 

Suck


Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Dagdrömmer

Efter att vi hade haft filmmys igår råkade vi zappa förbi melodifestvalen. Jag hade bestämt mig för att hålla mig ifrån det där kommersiella skiten i år och hade klarat mig bra hittills. Men när jag bläddrade förbi och hörde de räkna upp poängen var det svårt att inte vilja veta vilket bidrag som skulle skickas till den stora finalen i Ryssland. Måste säga att jag tyckte det var ett ganska otippat bidrag som vann. Ganska udda, men det kanske är det som behövs för att ens ha en chans nu för tiden. Jag satt som på nålar och hoppades innerligt att Caroline af Ugglas låt ”Snälla, snälla” inte skulle vinna, så alla förutom den fick vinna för mig. Jag tyckte att både Måns och Alcazar var ganska bra, men vem bryr sig, egentligen? Vi kommer ju inte vinna Eurovision i alla fall. 

Igår eftermiddag satt jag och Darling och kollade på resor. Vi skulle vilja åka någonstans tillsammans och fira vår 1-årsdag. Den dag infinner sig den 6 april, fast vi skulle kunna tänka oss att åka framåt hösten. Det vore väldigt härligt. Vi har tittat på bland annat Boa Vista på Kap Verde. Det ser väldigt fint ut och enligt nåra kompisar som nyligen varit där är det helt fantastiskt. Själv får man drömma sig bort ett tag till, men Darling åker utomlands med en killkompis den 21 mars. Inte alls ett dugg avundsjuk… Usch. Själv får man stanna hemma i det grå och tråkiga Sverige och plugga. Nejdå, jag är inte bitter…

Jaha, vad ska man göra idag då? Darling jobbar till 16.45 idag så jag får hitta på någonting ensam. Ska försöka pallra mig iväg och träna senare idag för att rentvå samvetet från den där pizzan jag åt igår. Blir till att ta nya hårda tag imorgon, för det har syndats big time i helgen. Men vad gör det, man måste ju få leva lite emellanåt. 

Over and out.

Lazy day

Vilken seg morgon. Hade bestämt mig för att ha en rejäl sovmorgon, men kanske inte såhär länge. Gick upp vid 14-tiden. Sov förstås inte hela tiden tills dess, men av och an i alla fall. Låg och kollade på tv med katterna, sov och myste om vart annat. Skönt att få vara omåttligt lat ibland. Men nu är det dags att rycka upp sig och ta tag i städningen här hemma. Märks att man har varit trött om kvällarna de senaste dagarna, för det är en del att ta tag i. 

För övrigt är planen helt tom för idag. Bortsett från städningen ska jag göra absolut ingenting. Det kanske bli en film eller så framåt kvällen. Who knows…

Ha en fortsatt skön helg,
Over and out.

Fredagen den trettonde

Då var den här veckan avklarad. Dagen gick segt, men utan några missöden (hittills i alla fall), trots fredagen den trettonde. Nu på eftermiddagen när jag kom hem fick jag ett sms där min kompis talade om att deras lilla bebis hade fötts. Värkarna hade börjat i onsdags och så föddes den igår, torsdagen den 12 mars. Det blev en liten pojke som vägde 3520 g och ska troligtvis heta Casper. Stort grattis till Emma och Johan och deras nyblivna familj!

 

På tal om bebisar. Eftersom man har gått och tänkt på Emma varenda dag sedan i söndags, då förlossningen var beräknad, så har jag drömt om graviditeter varje natt. Jag har drömt att jag har varit höggravid och fött barn flera nätter i rad. Snacka om att man påverkas av omgivningen alltså och att det följer en dag och natt. 


Nu är det äntligen helg. Har inga direkta planer utan tar dagen lite som den kommer. Skönt att bara få göra ingenting. På måndag bär det av till skolan igen efter 2 v praktik. Vi behöver bara vara där en dag, för efter det börjar det individuella KU-arbetet som man kan göra på hemmaplan. Det ska bli kul. Tror jag har återgått till min ursprungsplan men är inte helt hundra ännu. Måste fundera lite till och diskutera med min handledare.

Trevlig helg allesammans,
Ciao.

Torsdag

Den här veckan har känts väldigt lång. Hela dagen idag har jag haft fredagskänsla, men det är ju bara torsdag. Över lag har det varit en bra dag, bortsett från att jag har haft någon form av allergireaktion. Jag har varit flammig i huden och det har kliat som attan över hela kroppen. Det har känts som om jag har haft ett helt myrsläkte som krupit runt på kroppen. Riktigt obehagligt. Efter praktiken åkte jag ner till Apoteket och köpte allergimedicin som ska lindra diverse akuta allergisymptom. Det har lugnat sig en aning efter det. Nu återstår ju bara frågan vad det kommer utav? Har mina misstankar om att jag måste se upp med röda grönsaker och frukter. Jag brukar kunna få reaktioner av tomat, därför ska jag testa om det blir detsamma av röd paprika och röda äpplen. Kan ju finnas något samband… Googlade lite på det och hittade att det är karotenämnet Lykopen som gör tomaten röd och att det finns i många andra frukter och grönsaker. Det är vanligt att just tomat och liknande röda födoämnen ger upphov till allergier. Får helt enkelt se till att hålla mer koll på vad jag äter för att förebygga dessa träliga reaktioner.

Imorgon är sista dagen på praktiken. Det ska både bli skönt och lite tråkigt. Det är alltid lika tråkigt att säga hejdå till alla barnen, men det kommer man över. Ser fram emot att återgå till Campus för att smälta alla intryck och upplevelser man fått de senaste 2 veckorna. På måndag när vi kommer tillbaka till campus ska vi börja på ett så kallat KU-arbete (konstnärligt utvecklingsarbete). Låter lite flummigt, jag vet! Vi ska ha med oss en impuls från vår praktikplats som ska gestaltas i ett konstnärligt arbete. Jag trodde att jag hade en idé som jag skulle arbeta på, men nu vetti sjutton… Får nog se till att sova på saken över helgen så kanske det klarnar. Som det känns just nu är jag ganska fantasilös. 

Nu är det dags att fixa lite middag. Känns som om jag skulle kunna äta en hel häst just nu. Har universums värsta pms, så jag äter allt jag kommer åt. Spelar ingen roll om det är frukt, nötter, kakor, godis, mackor, mat… Allt funkar, så länge jag har någonting att tugga på. En påse chiliostbågar skulle inte sitta fel just nu, haha. Känner att de här dagarna inte kommer att funka att följa enligt mitt åttaveckorsprogram, för min omgivning skull. Vill inte utsätta de för onödiga risker. Därför tar jag lite dispens i några dagar, rider ur stormen och tar nya tag efter helgen. 

 

 

 

 

 

Någon mer än jag som känner igen sig?


Krasslig

Jag mår inge vidare just nu. Precis innan eftermiddagsmötet idag fick jag sprängande huvudvärk som fortfarande inte har gett sin, trots värktablett och mängder av vatten. Känner mig allmänt hängig och trött och det är en så skarp kontrast till hur jag har mått de senaste dagarna. Har haft världens energi och nu orkar jag absolut ingenting. Hoppas att jag inte är på väg att bli sjuk. Det har man ju inte riktigt tid med.

Dags för lite middag och vila.
Over and out

Blivande bullmamma?

Haha, igår var jag inne på tv4.se och klickade runt lite. Jag hade precis tittat på programmet Familjen annorlunda. Läste lite om det programmet på hemsidan och efter det hittade jag ett test som jag bara var tvungen att göra. Testet gick ut på att svara på några enkla frågor som sedan skulle visa hur många barn man ska ha i framtiden. Jag blev tydligen bullmamman som ska ha många barn. Spännande... Återstår att se hur det blir med den saken. Jag som alltid sagt två barn, varken mer eller mindre. Är väl ganska Svensson... Volvo, vovve, villa...  You name it.

 

Här nedan är svaret på mitt test:

 

Bullmamman
(39% av alla som gjort testet)
Du ska ha en stor familj. Ju större desto bättre, kan vi säga att ditt motto är. Du gillar när det är tjo och stim, du störs inte av höga röster och skrik och du trivs bäst när du sitter nedmyst i en stor grop med människor du tycker om. Du är en generös, kärleksfull person som inte har några problem att dela med dig. Grattis till din framtid som bullmamma!

 

Charmtroll =)

 

Vad fick du för svar på testet? Partyprinsessa eller bullmamma? Kommentera gärna och berätta.


Vecka 2 avklarad. Six more to go...

Då var även den andra veckan avklarad på mitt 8-veckorsprogram. 1,8 kg borta hittills och jag är mycket piggare. Jag sover jättegott på nätterna och vaknar otroligt nog utvilad. Det beror säkert inte bara på programmet, utan på att det faktiskt är ljust ute när man vaknar. Ljuset gör mycket just nu. Som man har längtat. Om bara snön kunde försvinna så våren fick visa sig på riktigt skulle jag vara riktigt nöjd. 

Idag hade jag min första helhetsansvarsdag på praktiken. Det gick hyfsat bra. De har väldigt många olika böcker och moment i alla ämnena så det är svårt att hålla reda på allting, vilket kan göra det lite snurrigt. Man skulle behöva fler veckor på enheten för att hinna sätta sig in i alla rutiner. Trots det är jag nöjd med min insats och hoppas på att de två resterande dagarna går bättre.

Nu ska jag fixa lite middag. Har inte riktigt hållit mig till programmets mat idag för att jag tycker det börjar bli lite enformigt. Jag åt visserligen gröt till frukost som det stod, men lunchen blev linssoppa istället för vildrissallad (hur kul låter det liksom?). Middagen blir ugnsstekt kyckling med quinoasallad istället för fisk och quinoa som det stod. Efter middagen blir det städning och ett pass styrketräning enligt bokens upplägg. Börjar trivas riktigt bra med hemmaträningen nu och den ger resultat vill jag lova. Innan jag påbörjade programmet kunde jag inte göra en enda riktig armhävning. Jag har alltid gjort armhävningar på knä, vilket de festa tycker är fusk. Mina armar blev som spaghetti och jag föll flämtande ner på golvet så fort jag försökte göra de på tå förut. Nu, bara 14 dagar senare, klarar jag mellan 4-5 st på raken. Inte världens jättegrej, men vadå!? Jag är asnöjd.

Over and out,
Tjingeling.

Helgen som varit

Jaha då var helgen snart förbi. Vad snabbt dagarna går. I fredags eftermiddag åkte jag och darling till badhuset och simmade, bubblade bubbelpool och bastade. Det var väldigt avkopplande och skönt efter en ganska stressig vecka. Resterande tid av kvällen blev seg och jag somnade som en stock vid 22-tiden. 

Igår måste jag säga att jag var ganska duktig. Jag tog en ordentlig sovmorgon och efter det begav jag mig ut på en joggingrunda. Efter den passade jag på att göra mitt hemmaträningsprogram medan kroppen fortfarande var varm och avslutade sedan med en skön stretching. Märks att kroppen svarar bra på träningen och kosten, för jag har snart gått ner 2 kg och måtten har börjat minska. Det är motiverande. Går in på vecka 3 i programmet imorgon. Bara att hålla igång… Fast det var svårt igår när alla frestelser hopade sig en efter en. Först var vi hemma hos mina föräldrar och firade mammas födelsedag. Hon hade gjort en jättegod varm smörgåstårta och efter det serverades hallontårta och kakor. Smörgåstårtan var nog relativt godkänd enligt min kost, men absolut inte tårtan, så den fick jag avstå. Nästan prövning blev senare på kvällen då jag var bjuden till en kompis på tjejkväll. De andra drack vin (jag avstod pga mitt alkoholförbud) och hon hade ställt fram en stor skål med chips. Det doftade grillchips i hela rummet och jag ville bara moffa i mig hela skålen. Jag kunde avstå i ca 2 h, men sen gick det inte längre. Jag tog ett stort chips och satt och knaprade på det länge, med andakt. Ptja, det kan ju inte skada så mycket att ta ett till, eller? Och ett till… en näve hit eller dit… eller två… Det slutade med att jag åt halva skålen. Så det kan gå…

Idag har jag och darling varit ute och gått en långpromenad, trots det skittrista vädret. Hade stegräknaren på mig och den visade 7170 steg när jag kom hem. Det var rejält! Känns riktigt uppfriskande såhär efteråt. Nu ska jag ta en varm dusch och sedan kura ihop mig i soffan och kolla på Bee Movie. Haha.

Skön avslutning på helgen allesammans,

Ciao.

 

Ps. Nu har jag skaffat Bloglovin. Skitbra sida =) Nu kommer det gå mycket lättare att följa allas bloggar. Kan jag verkligen rekommendera!

 


Tidfördriv

Har man inge bättre för sig kan man fördriva lite tid men sånt här. Det hela går ut på att man ska svara på alla frågor med ord som börjar på samma bokstav som ens egen namn - i mitt fall bokstaven M.

 

1. Vad heter du? Maria
2. Ett ord på 4 bokstäver? Moln
3. Flicknamn?  Maja
4. Pojknamn? Magnus
5. Yrke? Målare
6. Färg?  Mörkgrön
7. Klädesplagg?  Manchesterjeans
8. Mat?  Makaronipudding
9. Sak i badrummet?  Mascara
10. Plats/stad?  Malmö
11. Orsak att vara sen?  Motorstopp
12. Något man skriker?  Maten är klar!
13. Film?  Mannen som kunde tala med hästar
14. Något man dricker?  Must
15. Band?  Mando Diao
16. Djur?  Marsvin
17. Gatunamn? Malmgatan
18. Bil? Mazda
19. Sång?  My heart will go on
20. Aktivitet med mer än 1 deltagare?  Massage

 

M var en ganska enkel bokstav för detta lilla tidsfördriv. Kanske är just din bokstav klurigare? Testa får du se... 


Bilder från teatern

Som jag tidigare har lovat kommer nu bilderna från vår teaterproduktion som vi arbetade med i skolan under tre veckor. Teatern hette Jakten på de försvunna sparbössorna och handlade om ett gäng pirater som bodde på en ö långt, långt borta. På nätterna skickar de ut sin katt (spelad av mig) och papegoja på uppdrag att stjäla barns sparbössor. De förflyttar sig mellan sin ö och barnens rum genom en magisk sagobok. En natt blev katten och papegojan upptäckta av två barn, som beslutar sig att bege sig in i sagans värld och ta tillbaka sina sparbössor.

 

Här är hela ensemblen.

 

Den magiska sagoboken.

 

Här tillverkas rekvisita.

 

Mer rekvisita.

 

Ännu mer rekvisita.

 

Vi övar koreografi till slutdansen.

 

Öppningsscenen när barnen blir bestulna på sina sparbössor.

 

Piraterna och djuren "vaktar" Kapten Jojo´s skatt. Zzzz...

 

Alla piraterna.

 

Barnen som vill ha tillbaka sina sparbössor.

 

Barnen fick efter lite om och men sina sparbössor tillbaka och den där elaka Kapten Jojo mjuknade en aning och lovade att aldrig mer stjäla.

 

Slutet gott, allting gott.


Huvudbry

Det här har varit en lång dag. Jag började klockan 7.45 imorse och slutade kl 18 efter kvällens stormöte på praktiken. Det var ganska påfrestande. Mötet handlade om de omorganisationer som ska ske på skolor i Katrineholms kommun. Jag hade verkligen inte förstått hur omfattande de är. Jag satt där som ett frågetecken när jag väl insåg hur stort och problematiskt det kommer att bli för alla inblandade. Lider verkligen med alla berörda pedagoger, föräldrar och inte minst de barn som man ska kasta runt som bollar i kommunen. Jag hoppas verkligen att det kommer att bli så bra det bara går, för alla parter. Det kommer säkert bli en stor omställning för alla, men det kanske är en vanesak. 

Jag blev även smått oroad över framtiden – chansen att få ett jobb den dagen jag tar min examen. Förhoppningsvis har den här oroligheten hunnit lägga sig till dess, men vad ska man vänta sig? Som det ser ut i nuläget finns det ju inga jobb alls. Gjorde nog ett ganska osmart drag när jag valde bort möjligheten till dubbel kompetens (både förskollärare och lärare), eftersom efterfrågan på förskollärare fortfarande ökar. Men men, gjort är gjort… Bara att hoppas på att vinden vänder tills jag är klar med min utbildning. Men det är ju inte annat att man känner sig lite orolig. Inte världens drömläge att ha studerat i 3,5 år och tagit studielån och sedan bli arbetslös. Det skulle kännas skit eftersom man måste ha rätt utbildning för att ha en chans till fast anställning, och när man väl genomgått studierna står man där lottlös i alla fall.

När jag kom hem från mötet och hade alla dessa tankar snurrande i huvudet visste jag inte riktigt vad jag skulle ta mig till. Trots att jag var trött pirrade rastlösheten inom mig så jag trodde att jag skulle bli galen. Jag slet fram alla städhjälpmedel och tog mig an en rejäl städning i köket, sorterade en massa gamla papper och slängde en massa onödiga prylar som låg och drällde – allt för att få ur mig min frustration. Känns väldigt skönt nu efteråt. Som man brukar säga: Det finns ingen ont som inte för någonting gott med sig, som gubben sa när svärmor kom med tårta. Haha… 

Nu är det dags att ställa klockan på ringning inför imorgon och sedan krypa ner i sängen och kolla lite på tv innan det är dags att sova. Kommer med största sannolikhet sova som en sten i natt. 

God natt

Sicken dag

Vilken dag. Allting har gått i ett och jag känner mig fullkomligt slut. Det började stressigt redan i morse när jag tryckte på snooze på mobilen alldeles för många gånger och fick rusha hela morgonen för att komma iväg. Måste ha haft hjärnsläpp de här två första dagarna på praktiken för jag har varit bombsäker på att morgonmötet är klockan 8.00, fast det är 7.45 – så jag har kommit försent två dagar i rad innan jag fattade att det är jag som har tagit fel på tiden. Så pinsamt!

Min hektiska morgon:
06.20 – Klockan ringer och Maria trycker på snooze och sover vidare. Zzzz…
06.35 – Vaknar och inser att jag verkligen måste gå upp. Seeegt
06.40 – Slänger i mig fruktsallad, macka och kaffe
07.00 – Duschar, blåser håret och sminkar mig lite halvhjärtat. Krafsar ihop alla saker jag behöver med mig för dagen och rusar iväg…
07.25 – Möter Emma vid Kullbergska huset och gav oss av på den 30 minuter långa promenaden till praktiken. I snöslask... Blä
07.55 – Kommer helt oförstående in på morgonmötet och undrar varför de börjat så tidigt idag igen. Ville bara dö, så skämmigt var det att jag tagit fel på tiden. Framstår ju som universums värsta slarv-Fia.
8.15 – Barnens skoldag börjar och äntligen känns läget under kontroll. Puuh…

 

Efter dagens praktik begav jag mig till simhallen och simmade 40 minuter, bubblade lite bubbelpool och bastade. Det var en skön avkoppling. Dessvärre blev jag så trött och hungrig efteråt när jag skulle gå hela vägen hem, så jag trodde jag skulle somna. Hade noll energi kvar i kroppen. Varje steg kändes som en mil. Ville bara hem, hem, hem… 


Nu när jag väl är hemma ska jag inte göra så mycket. Ska laga mat nu och sedan slå mig ner i soffan framför tv:n och avnjuta en välförtjänt vila.

Zzzzz… 

En vecka avklarad. Seven more to go...

Jaha, då var man tillbaka ute i verksamheten igen. Vi har nu två veckor lång praktik och det är alltid roligt. Känns som om det var häromdagen man var där, fast det i själva verket är 10 veckor sedan. Tiden går så fort. Jättekul att komma tillbaka och se hur mycket framsteg barnen gör mellan praktikperioderna. Första dagen gick som alltid väldigt fort eftersom man måste vänja in sig i alla rutinerna igen. Måste ha extra koll på alla rutiner och regler för allting nu när jag ska ha tre egna helhetsansvarsdagar den här perioden. Då sätts man på prov ordentligt.

Åttaveckorsprogrammet knallar på och det känns under kontroll. Idag är första vecka avklarad. Börjar känna mig mycket piggare och gladare och vågen visar -1 kg hittills. Det är ett lagom resultat för första veckan tycker jag. Idag står ingenting speciellt på schemat, bortsett från att man ska tänka till hur man kan aktivera sig mer i vardagen. T.ex. cykla istället för att ta bilen (mycket enkelt för mig som inte har någon bil) och ta trapporna istället för hissen (också enkelt, eftersom jag bor högst upp och mitt hus ej har hiss). Måste fundera ut fler sätt som jag kan göra min livsstil mer aktiv. Förslag, någon?

Måste också passa på att gratulera min kompis Emma som fyller år idag. Grattis, grattis!

Nu ska jag ta tag i alla måsten här hemma. Har fortfarande lite att plocka med sedan festen i lördags och så ska jag skriva klart uppgiftsplaneringen till praktiken.

Bye

Duktig dag

Idag ska jag ha en duktig dag. Solen skiner, så jag ska först ut och ta en promenad. Promenaden bär av till Willys så jag kan handla. Alltid bra att kunna förena nytta med nöje. När jag kommer hem ska jag städa, plugga, träna och baka bröd. Har hittat ett recept på bröd som Darlings mamma bjöd på som var så himla gott. Framåt kvällen blir det träning. Ska gå på Friskis istället för den träning som står på dagens schema i programmet. Måste ha lite variation…

Gårdagen blev en riktig höjdare. Trevligt att träffa alla som kommer hem och hälsar på här hemma i stan. Vi satt och pratade en massa och lekte lite lekar. Bland annat en lek där man får en lapp i pannan med ett namn på, på t.ex. en kändis. Sen ska man ställa frågor till de andra deltagarna för att försöka lista ut vilket namn man har på lappen. Jag fick bland annat Starlin och Michael Jackson. Det var inte helt lätt, men det bjöd på en hel del skratt. Man såg för himla fåniga ut. Efter en trevlig förfest begav vi oss till Statt. Det var massor med folk ute och det var supertrevligt, trots att jag var nykter. Känns kanon att slippa vara bakis idag, så jag kan hinna med allting jag ska. 

Här är receptet jag ska baka senare i eftermiddag:

Bovetelimpa med aprikoser & frön

Ingredienser
Portioner: 1 limpa

4 dl dinkel-/vetemjöl
1 dl bovetemjöl 
2 dl havregryn
1 dl linfrö
1 dl solrosfrön (naturella)
1 dl pumpakärnor (naturella)
2 tsk bikarbonat 
2 tsk salt (ev havssalt)
1 äpple
1 dl torkade aprikoser 
1/2 dl honung
4 1/2 dl naturell yoghurt (gärna ekologisk)


Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Kärna ur, klyfta och skär äpplet i skivor. Klipp/skär aprikoserna i små bitar.
4. Rör ner honung, yoghurt, äpple och aprikoser.
5. Häll smeten i en smord och mjölad brödform eller liknande, ca 30x10 cm. Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl.
6. Grädda på nedersta falsen i ca 60 minuter.
7. Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna, gärna under duk.


RSS 2.0