Funderingar

Kämpigt. Jag är på grymt dåligt humör idag. Det beror på en hel hög omständigheter, men jag har ingen ork att ta tag i saker och ting. Det verkar vara någon försvarsmekanism som kroppen har när saker blir för påträngande. Man stänger av och låtsas som om det regnar istället för att skapa förbättring… Börjar undra om hela min humörsvängningskarusell beror på mina p-piller och inte bara allmänna bad days. De infaller för ofta och för länge för att bara vara dåliga dagar. Dessutom kanske allting har ett samband med de plötsliga allergireaktionerna jag har fått på sistonne. Någonting skumt är det i alla fall. Sitter och kollar igenom biverkningarna i bipacksedeln och det är nästan skrämmande hur mycket skit man utsätter sig för genom dessa små piller. 

 

Nödvändigt ont.

 

Vanliga: 
(förekommer hos fler än 1 av 100 användare): Viktökning, huvudvärk, nedstämdhet, humörförändringar, minskad sexuell lust, illamående, magsmärta, bröstsmärtor, bröstspänningar och blödningar.

Mindre vanliga: 
(förekommer hos färre än 1 av 100 användare): Vätskeretention (ansamling av vätska i kroppen), migrän, måttlig blodtrycksförhöjning, kräkningar, diarré, hudutslag, nässelutslag, utebliven menstruationsblödning och bröstförstoring.

Sällsynta: 
(förekommer hos färre än 1 av 1000 användare): Överkänslighetsreaktion, sänkt glukostolerans, förhöjt blodsocker, ökat insulinbehov, viktminskning, ökad sexuell lust, minskat tårflöde, svårighet att bära kontaktlinser, blodpropp i ben eller lungor, hjärtinfarkt, leverpåverkan, klåda, gulsot, gallsten och kloasma (brunpigmenterade fläckar i ansiktet), hudreaktioner, vätskeutsöndring från brösten och förändrade flytningar från slidan.

Hur jäkla sjukt är inte allt det här? Alla dessa ovanstående besvär utsätter man sig för dagligen av små tillsynes oskyldiga piller… Jag tror att Neovletta är den andra eller tredje sorten jag har provat hittills, men det ena problemet har avlöst det andra när jag har bytt. Hur svårt ska det behöva vara att få fungera normalt, trots p-piller? Tröttsamt.

 

Suck


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0