Söndag

Idag känner jag mig en aning "dagen efter". Jag är inte bakis, bara trött och lite seg i starten. Vaknade vid 09.30 av att det var varmt som en ångbastu i lägenheten. Inte blev det bättre av att jag sov med duntäcke och två pälsbollar till katter i sängen också. Pust. Nu när jag har varit uppe ett tag och fixat lite här hemma känner jag mig riktigt pigg. Lite oväntat.

 

Igår var jag på Linda och Annas gemensamma födelsedagsfest ute i Gustavsberg utanför Valla. Det blev en riktigt lyckad tillställning. Samtliga gäster hade verkligen gått in för årets tema - svart och gult. Vi grillade och åt och drack en massa gott, sjöng Singstar och hade allmänt trevligt. Vid midnatt bar det av in till stan. Vissa gick på Statt medan andra gick hemåt. Jag velade fram och tillbaka hur länge som helst... Statt, inte Statt...  Men det slutade med en vända på stan med darlings lillebror Johan och sedan gick jag hem och la mig. Blev en lagom avslutning på kvällen.

 

Här kommer en kort sammanfattning av kvällen i bilder:

 

           

Här har vi precis grillat och satt oss till bords. Vädret kunde inte varit bättre!

 

          

Diverse förtäring.

 

     

Annas hund Fanny som vill vara med överallt. Sötfrö.

 

     

Här hade vi precis gått in för att rädda oss från de envisa myggorna.

 

     

Jag och Linda tar kort på varandra samtidigt. Lite muppkort hör ju till.

 

     

Jag och Fanny myser i fotöljen. I stolen bredvid låg Annas katt Mats.


Födelsedagsfirande

Ikväll är det dags för Linda och Annas gemensamma födelsedagsfirande. Om en timme ska vi åka iväg en bit utanför stan, hem till Annas föräldrar, och grilla och ha fest. Årets tema är svart och gult. Jag ska ha svarta leggings, en gul tunika med en stor svart fjäril på och svarta örhängen i plast. Passar på att skriva nu medan det gräsliga svarta nagellacket torkar. Inget ont om folk som gillar svart nagellack, men det är verkligen inte min stil alltså. Men men, det är ju bara för ikväll. 

 

Nu måste jag lägga på en rem om jag ska hinna till kl 15 då jag ska infinna mig hos Linda.

Ha en trevlig lördag allesammans.

Ciao


Fredagkväll

Solen skiner, darling är nere på gården och tänder grillen, färskpotatisen kokar på spisen, grönsaksspetten är färdiga och ölen står på kylning. Det låter inte liiite underbart, va? Som jag ska njuta.

 

Life is awsome!

 


A lot of thinking

Jag har lite beslutsångest just nu. Jag har länge funderat på att börja träna på gym, men jag vet inte vilket jag ska välja. Mina alternativ är Frikis & Svettis, Hälsogymet och Nautilus. Känns som om jag skulle behöva göra en milslång lista med för- och nackdelar för att kunna bestämma mig. Har övervägt mitt resonemang med mig själv och med darling hela kvällen, men ändå inte riktigt kunnat bestämma mig. Det jag överväger i mitt beslut är självklart kostnaden, avståndet till träningslokalen och utbudet på träningen. Det viktiga är ju egentligen inte vart jag tränar, utan ATT jag kommer igång med träningen igen. Tror jag lägger beslutet på hyllan ett tag till och köper Friskis & Svettis sommarkort som innefattar all deras träning i 3 månader för 450 kr. Då kan jag komma igång redan imorgon (läs idag). Det vore skönt. Jag behöver verkligen träna nu när tiden kommer att tillåta det. Jag måste börja bry mig om mig själv och hitta vägen tillbaka till mitt riktiga jag. Det är inte jag i den här kroppen, varken fysiskt eller psykiskt. Därför ser jag det som ett utmärkt tillfälle att ta tag i allting nu i sommar då jag inte äger annat än tid. Inga undanflykter.

Imorgon är det jag som pallrar mig ner till Friskis & Svettis och köper mig ett sommarkort och tränar första bästa pass. Ska gå ut lugnt så att jag inte drar på mig en förkylning det första jag gör. Brukar ju oftast bli att man går ut för hårt i början, som en total nockout. Det måste jag försöka undvika.

Nu ska jag gå och lägga mig och sova min behövliga skönhetssömn. Katterna har redan lagt sig tillrätta i sängen så jag ska göra dem sällskap.

Godnatt

Ps. Är det någon som har några bra motivationstips att delge mig så tar jag mer än gärna emot dem. Alla tips är av värde.


090528

Den här dagen har börjat segt. Jag har bara slappat i soffan framför tv:n tillsammans med katterna hela förmiddagen. Har inte orkat tagit mig för att göra någonting vettigt. Ganska skönt att göra ingenting, för omväxlings skull. Tror jag lägger pluggandet på hyllan tills på söndag. Orkat inte tänka på det just nu eftersom själva slutseminariet inte är förrän på torsdag nästa vecka. Efter det är det äntligen sommarlov. Som man har längtat!

 

Nästa vecka får jag förhoppningsvis reda på någon information om mitt sommarsjobbs vara eller icke vara. Det är sjukt frustrerande att fortfarande inte veta någonting. Har väntat och väntat på ett sedan sedan i mars. Mötet mellan min chef och företaget som anlitar oss sker på tisdag, så det återstår att se om det blir någonting... Om inte, så kommer det att bli en torftig sommar på den ekonomiska fronten. Då blir det till att försöka överleva på skatteåterbäringen och pengarna från mitt helgjobb. Det lär bli stramt som attan och man kommer att få leva som en kyrkråtta. Tungt.

 

Jobb eller inte, det är frågan?

 

Aja, upp med hakan. Det är världsliga problem som löser sig förr eller senare. Det brukar det göra...

Over and out


Oh happy day

Jag vet inte riktigt vad det är som gör det, men jag är så himla väl tillmods idag. Jag känner mig både pigg och glad. Uppsatsen är inskickad och klar, solen skiner och jag är ledig tills torsdag nästa vecka. Kanske är det som gör det, haha. Sitter just nu här och äter Piggelin och njuter av känslan av att det snart är sommarlov. Det återstår endast en skoldag, sen är hela år två på utbildningen avklarat. Smått obegripligt… Tiden har gått så fort. Mindre än hälften av utbildningen kvarstår, sen är man färdigutbildad lärare. 

Är precis hemkommen från Axelssons lagerutförsäljning. Cyklade dit i världens motvind - trodde aldrig att jag skulle komma fram. Väl där hittade jag en svart klänning med kort ärm, en ljus jeansklänning med ¾-ärm och två tunna långärmade cardigans (en svart och en hallonröd). Detta till det förmånliga priset av 249,50 kr. Som hittat för en reavarg som mig!

Vad ska man hitta på nu då? Jag känner mig lite rastlös… Ska väl ta och snygga till lite här hemma. Finns en del att plocka med om man säger så. Städning och sånt har kommit lite i skymundan när uppsatsen har fått allt fokus på sistone. Dags att ta igen allting nu.

 

Ciao 

 


Tips till alla kattägare

Idag när jag var ute och cyklade en sväng i det fina vädret svängde jag in på Djur och fritidsbiten. Det är en väldigt bra djuraffär i Katrineholm där jag köper det mesta jag behöver till mina katter. I den affären får man alltid 10 % rabatt på allt Royal Canin torrfoder vilket jag tycker är toppen. De har även en massa roliga leksaker. Det är sällan man går därifrån tomhänt. Idag när jag var där hade hon fått in några nya kattleksaker från ett märke som heter Kong, som jag aldrig sett förut. Det var ett speciellt märke som bara gör leksaker av ekologiskt naturmaterial för att trigga katternas naturliga instinkter. Det var jag självklart tvungen att köpa och prova på mina busfrön. Jag köpte ett 2-pack Kong Crinkle Fish. Jag hann knappt få leksakerna ur påsen när jag kom hem innan katterna blev helt galna av glädje. Det var verkligen ett lyckat köp och kan starkt rekomenderas till alla kattägare som vill göra sina små vänner lite extra glada.  

 

Kong Crinkle Fish, 2-pack för 49 kr.

 För fler tips på roliga kattleksaker, kolla HÄR.

 

Såhär trött blir man efter att man har lekt en omgång med fishie, haha.


Underbara soliga tisdag

Idag skiner solen så härligt. Jag har suttit inne i flera dagar i streck för att göra klart uppsatsen så nu när den är klar ska jag försöka vara ute så mycket jag bara kan och njuta av solen. Jag ska ta en promenad och sedan gå ut på gården med Felix. Han ville inte gå in igår kväll så jag lovade att han skulle få vara ute länge idag. 

 

 

 

 

Nä nu ska jag inte sitta och slösa bort mer tid här.

Ut i solen mer er!

 

Ciao


Upp över öronen stolt över mig själv

Efter att ha slitit som ett djur med min B-uppsats hela eftermiddagen och kvällen är jag äntligen klar. Jag har fått den korrekturläst av en kompis som läser till spanskalärare på MDH och hon tyckte att den var bra. Fick en del tips på saker jag kunde ändra för att göra det mer lättförståeligt. Även en del saker som snyggade till layouten och fick den att se proffsigare ut. Tack för den hjälpen vännen, för det var verkligen guld värt! 

Nu när uppsatsen äntligen är klar känns det som om en tung sten fallit från mina axlar. Så oerhört skönt! Äntligen kan livet återgå till det normala och tankarna kan fokuseras på någonting annat än bara uppsatsskrivande. Det var på tiden! Nu ska jag bara vara grymt stolt över mig själv för det jättejobb jag har gjort. Känns så skönt att ha tagit mig igenom den process som för några veckor sedan kändes helt omöjligt. Det ger ett bevis på att det min handledare sa stämmer – mina vingar bär mig och kan ta mig långt! 

 


Jag är klaaar!

Nu under kvällen har jag och darling varit ute på en promenad. Vi gick förbi McDonalds för att jag ville köpa glass som belöning för mödan med uppsatsen. Jag ville prova den nya McFlurry marängsviss, men den var såklart slut. Vad besviken jag blev. Det blev en med daim istället, men det gjorde inte så mycket. Den klassikern gör en ju sällan besviken.


Efter promenaden med darling gick jag hem och hämtade min katt Felix och gick ut på gården med honom i koppel. Det tyckte han om. Han blir bara modigare och modigare för varje gång man är ute. Idag gick han helt oberörd runt hela gården och när det var dags att gå in gick han självmant upp för alla trapporna upp i lägenheten. Min duktiga pojke! Tycker att det är så synd att min andra katt Tuss inte vill acceptera kopplet. Hon skyr det som pesten. Hon förstår ju inte vad hon går miste om. 


 Min ögonsten Felix ute på promenad.


Nu börjar det bli sovdags. Det är en dag imorgon också!
Godnatt

090525

Idag är det måndagen den 25 maj. Det innebär pengar från CSN och att Linda fyller 23 år idag. Stort grattis till dig! Hoppas du får en riktigt trevlig födelsedag med tårta, paket och allt som hör födelsedagar till. Resten av firandet sparar vi till lördag då födelsedagsfesten med tema svart och gult går av stapeln. Då slår vi på stort!

 

Stort grattis till Linda!

 

För övrigt har jag inga planer för dagen. Jag ska väl bara betala räkningar, fortsätta med städningen där jag avslutade igår och framförallt skriva på uppsatsen i raketfart för att göra den klar. Inlämningen är otäckt nära nu och det återstår fortfarande slutet på diskussionen, hela sammanfattningen samt korrekturläsning. Hujedamig.


Soft söndag

Idag ligger jag lågt. Håller på och pysslar lite med uppsatsen under tiden som tvättmaskinen är igång i badrummet. Jag har även dammsugit och ska moppa golven lite senare när jag orkar. För övrigt händer nog inte så mycket idag. Ska plugga och fixa lite här hemma tills darling slutar jobba vid 16.45. Då blir det nog en lugn kväll med lite film eller så.

 

Igår var jag och darling ute och åt pizza på Olympos uteservering. Det var riktigt mysigt, bortsett från ett gäng fulla och störande människor som satt bakom oss och gapade mellan borden. Det var så jäkla lockande att bara be de hålla käften, men jag behärskade mig. Efter maten åkte vi hem till mig och spelade ett parti Yatzi medan vi väntade på att Robert skulle höra av sig. När han ringde cyklade vi över till honom. Hemma hos honom drack vi lite grogg, snackade skit och väntade på att Anna och Sandra som var i Norrköping skulle komma hem. De blev väldigt sena så vi hann nästan somna till. Det slutade med att vi bangade utgången och gick hem och sov istället. Rätt skönt det också. Var ändå inte så taggad för utgång. Sparar de krafterna tills nästa helg istället då det vankas temafest!

 

Pluggtajm.

Over and out


SKRIIIVKRAMP! Jag kommer verkligen ingen vart med uppsatsen. Kan ingen bara hjälpa mig? Gaaah, jag blir tokig. Men men, tio djupa andetag... Försöka fokusera... Skriva...


090523

Usch jag känner mig helt förvirrad. Igår kände jag som om det var söndag och idag vettifan vad det känns som. Det var tur att jag ställde klockan för dagens väckning tidigt igår kväll, för annars hade jag aldrig kommit ihåg att jag skulle upp och jobba idag. Hur som haver... Nu har jag i alla fall varit och jobbat och det gick som vanligt bra. Jag gick dit och gjorde vad jag skulle och gick hemåt igen. Inte mycket att säga om det. På vägen hem gick jag en liten omväg och hälsade på min mormor. Hon blir alltid så glad när man tittar förbi. Hon bjöd på nybakade muffins och så satt vi och filosoferade lite om livet. 

För övrigt vet jag inte vad som händer idag. Har inga planer alls för helgen. Kan vara ganska skönt att ha helgerna planlösa ibland och låta tiden utvisa vad som ska ske. Det kan behövas den här veckan eftersom de närmast kommande helgerna är fullproppade med happenings. Nästa lördag är jag och darling bjudna till Linda och Annas gemensamma födelsedagsfest. Årets tema är svart och gult. Lite komiskt eftersom jag var klädd i skrikigt svart och gult på 80-talstemat förra året. Helgen efter det vankas det nationaldagsfirande hos Robert. Det ryktas om att han ska bjuda på smörgåstårta och det kan man ju inte annat än se fram emot. Helgen efter det är det studenthelgen och det brukar ju enligt vanlig ordning bjuda på fest och ståhej i stan. Veckan efter det ska det firas midsommar och darling fyller 23 år. Hej och hå. Hur ska det gå med så mycket festligheter på schemat? Mia goes partymyra, haha. Jag blir nästan trött av blotta tanken. Man börjar ju trots allt bli gammal.

 



Trevlig helg!
Ciao


Regnet det bara öser ner

Uh, vilket tråkigt väder det är idag. Det bara regnar och regnar. När jag vaknade vid 10-tiden gick jag upp och gjorde i ordning frukost och kröp tillbaka ner i sängen och åt framför tv:n. Jag fastnade fullständigt framför Gränsbevakarna Australien. Det var verkligen ett intressant program och man kunde inte annat än förvånas över hur dumma en del människor är. Hur tror man att man ska komma undan med att smuggla flera ton tobak värt 1,8 miljoner dollar obemärkt? Rikspuckon. Det programmet måste jag komma ihåg att fortsätta se. Klockan 19.00 måndag-fredag på kanal 9. 

Igår kväll lagade jag mat till mig och darling. Det blev en väldigt smarrig lasagne som var väldigt uppskattad. Efter det hyrde vi filmen Drillbit Taylor och åt chips med dipp. Jag missade dessvärre slutet av filmen eftersom jag somnade och sov som en klubbad säl. Typiskt, för det var en himla rolig film.


Nu ska jag skriva på min B-uppsats. Det är inlämning på onsdag och jag har en hel del kvar att pyssla med. När det är överstökat kanske man skulle kunna ta och börja leva igen. Börjar nämligen bli lite trött av att ha uppsatsen i tankarna non stopp.

Vad ska man hitta på ikväll då? Förslag någon?

Kristi flygare

Idag blev det en väldigt lång sovmorgon. Vi vaknade lite innan 12, vilket var behövligt eftersom varken jag eller darling kunde somna när vi kom hem i natt. Vi har hos Linda och Robert igår kväll och grillade, spelade spel och hade allmänt trevligt. Det var bestämt att vi skulle ha en lugn kväll, men folk hade alkohol med sig och när ölspelet plockades fram blev fyllan ett faktum. Inte för mig dock, eftersom jag drack vatten. Blir illamående av blotta tanken på alkohol efter förra helgen, haha. 

 

Idag har vi varit och handlat på eftermiddagen. Först åkte vi till Skokanonen. Jag köpte mig ett par rosa/röda foppatofflor och ett par svarta tygskor. Jag tycker foppatofflor är så groteskt fula, men hur sköna som helst. Nu när de var nedsatta till 50 kronor passade jag på att köpa ett par. Har varit lite för snål tidigare. Efter det bar det av upp till ÖB och Willys. Handlade hem en massa mat som jag ska tillaga och göra matlådor av. Ikväll ska det lagas lagas lasagne och kryddig korvgryta med ris. Lär räcka ett bra tag framöver. När jag är klar med matlagningen ska jag och darling gå ner till Konsum och hyra en film. Till filmen blir det mitt favoritsnacks Vickningschips med holiday-dipp. Syndigt värre! Har ni någon film som ni kan rekomendera? Jag känner mig så dåligt uppdaterad på filmfronten just nu. Alla tips är välkomna.

 

By the way. Har precis testat Ahlgrens nya husvagnar med fruxo-smak. Tyckte dessvärre inte att de var någon höjdare. Smakade lite tvålaktigt. Orginalbilarna är helt klart svårslagna. Har testat alla varianter såsom sura bilar, chokladtäckta bilar, vägskyltar och bildeck, men inga av de slår orginalen. Länge leve orginalbilen! Undra vad som kommer härnäst?

 

Flipp eller flopp?


Bilder

Jag tömde precis kameran på lite bilder. Som vanligt är katterna motiven på de flesta bilderna, men även lite annat. Here they are:

 

 

En av de tre roserna jag fick av darling härom veckan.  Ena bilden tagen med blixt, andra utan.

 

Hela buketten.

 

Närbild.

 

Tuss sover på en pizzakartong som jag glömt plocka undan.

 

Min lilla sötefia Tuss.

 

Felix verkar tycka att det är tröttsamt att bli tvättad. Rena och fina ligger de sedan och myser tillsammans.

 

Felix ligger och tar igen sig efter att ha lekt med matte.

 

Katterna ligger och solar på balkongen. Matte fick ingen stol...

 

Matte har varit snäll och odlat kattgräs. Mums fillibabba.

 

Mosters hjärtegull Edwin.


"Ledig" dag

Idag känner jag mig seg. Jag blev väckt av ett sms vid 06.50 och trodde inte att jag skulle kunna somna om, men det gjorde jag. Sov vidare till 10.45. När jag vaknade då var jag fortfarande lika trött. Märkligt det där… Låg kvar ganska länge i sängen och myste tillsammans med katterna. Så härligt när de ser att jag börjar vakna och så kommer de och hoppar upp i sängen och vill morgongosa. De gör det inte lättare för en att kliva upp ur sängen eftersom en mysstund med de kan vara huuur länge som helst och det vill man ju inte avbryta i första taget.

Idag ska jag fortsätta skriva på uppsatsen och efter det bär det av till Willys. Måste storhandla för det är tomt som en öken i kylskåpet. Skulle ha fixat det igår, men det började ösregna precis när jag kände mig manad att åka iväg. Idag kan jag inte komma undan det måstet eftersom att vi ska grilla ikväll och då kan ju mat vara en bra sak att ha. Kan underlätta, eller hur? Vi ska hem till Linda och Robert och grilla och umgås i goda vänner lag. Det ska bli mysigt.



Nehepp, dags att gör lite nytta.
Tjoflöjt 

Nervsammanbrott

Jaha, det är bara att konstantera att varken min kropp eller mitt psyke klarar av att fasta. Jag satt framför datorn och var alldeles paralyserad under eftermiddagen. Kunde inte lyfta ett finger och min hjärna kändes helt nollställd. Jag höll på att hungra ihjäl vid 16-tiden och var tvungen att ta mig en knäckemacka. Efter det bestämde jag mig för att lägga ner projektet och göra i ordning middag. Så duktig var jag... Jag fattar verkligen inte hur min kollega på praktiken kan hålla på med den här juicedetoxen i 2 veckor. Hon måste ha en vilja av stål. Helt ofattbart.


Kurr i magen

Som jag skrev tidigare idag så ska jag försöka mig på att fasta några dagar för att rena kroppen. Jag började dagen med en kopp grönt te och ingenting mer. Nu på förmiddagen har jag varit och köpt Friggs grönsaksjuice och katrinplommonjuice. Har druckit ett glas av det och en kopp cintron- och ingefärste till lunch. Det smakade gott, men var ju inte direkt mättande. Var tvungen att ta ett äpple för att stilla kurret i magen. Nu är jag inte hungrig längre, men suget efter någonting smakrikt att tugga på är outhärdligt. Hela huvudet är fyllt av tankar på någon härlig gryta eller en saftig biff med hasselbackspotatis... Kanske godis, popcorn... Eller varför inte den smaskiga tryffelkladdkakan jag bakade härom veckan. Blotta tanken är ju rena tortyren.

 

Får se om jag överlever dagen...

 

Tortyr, haha.
Fortsättning följer...

 


Uppe med tuppen

God morgon

Idag vaknade jag tidigt. Själklart blir det så när man är lite ledig och kan unna sig att sova ut. Jag hade satt klockan på 8.30, men vaknade självmant redan vid 7. Har hunnit varit uppe och grejat lite här hemma och satt igång en tvättmaskin. När den har gått klart ska jag bege mig bort till min mammas jobb och hämta några papper som jag ska ha. Efter det ska jag cykla bort till praktiken och få några underskrifter. De papprena ska sedan lämnas in till kursmentorn som sitter på Nyhemsskolan. Det blir en ordentligt runda på cykel för att uträtta det ärendet. När jag kommer hem sedan ska jag fortsätta arbeta med B-uppsatsen. Fick världens motivationsrush igår och jobbade stenhårt med den. Jag visste att det skulle bli så. Har jag legat på latsidan i flera veckor bara för att vi har haft gott om tid. Nu börjar det brännas i knutarna och då jäklar vaknar jag till liv. Så har jag alltid varit. Jag jobbar med andra ord bättre under press.

Sitter just nu och funderar på om jag skulle dra igång en fasta för att ge mig kropp en rejäl detox. Några dagars frukt, grönt te och morotsjuice-diet. En kollega på praktiken brukar göra det några dagar om året för att få magen i skick och rensa kroppen på gifter. Vet inte hur bra jag skulle palla en sådan kur, men det vore i alla fall värt att testa. Någon av er som gjort det? Jag antar att man kommer att vara skithungrig, ha huvudvärk, tänka på mat konstant och vara sur som en citron. Men det kan det ju också vara värt, bara för några dagar. Får se hur det blir med den saken…

Over and out


Inget monsterätande framöver.

Måndag

Sitter just nu i skolan. Jag ska snart ha uppsatshandledning och tog tilfället i akt att fördriva några minuter här innan dess. Blev ingen uppdatering av helgen igår på grund av att jag var rejält seg, minst sagt. Som jag skrev i lördags så var vi bjudna på fest hos en tjejkompis och hennes kille. De är från Polen och bjuder hela tiden på en massa vodka. Man är oartig om man säger nej, så det slutar alltid med att man dricker för mycket och blir dålig. Blev alldeles för full och fick skjutas hem istället för att gå på Statt. Så det kan gå... När jag vaknade igår morse var jag fortfarande onykter och huvudvärken var inte av denna värld. En och annan minneslucka hade jag också... Helt galet, för så brukar jag verkligen inte bli. Måste ha ätit för dåligt under dagen och alkohol på tom mage brukar ju sällan vara en bra kombination. Dessutom hade jag inte festat eller druckit alkohol på jättelänge och det drar ju ner tolleransen. Nu blir det lugnt med festandet framöver. Mår illa av blotta tanken på alkohol.


Nehepp, nu kanske man ska ta och göra någonting vettigt. Ska snart på handledningen och efter det bär det av hemåt för att skriva på uppsatsen. Skulle även behöva städa och tvätta, för det ser ut som ett bombnedslag där hemma.

Ciao

Lördag

Igår blev det en riktigt lyckad kväll. Jag och darling hakade på Robert, Andreas och Robert och åt pizza i stadsparken. Jag beställde en gigantisk kebabpizza med isbergssallad och tomater. Jag orkade knappt ens äta 1/4 av den. Jag fick ta en kartong och ta med resten hem. Det får bli dagens lunch/middag. Efter maten åkte vi ner till Duveholmshallen och körde två serier bowling. Grabbarna hade en vadslagning om att förloraren skulle bjuda samtliga på mjukglass efteråt. Det var ett evigt skrytande och alla var övertygade om att just de skulle vinna. Märkligt värre. Skratta bäst som skrattar sist, för den mest högljudda förlorade och fick bittert bjuda på glass. Så det kan gå! Varken jag eller darling var med i vadslagningen. Jag kom fyra av oss fem och darling kom på tredje plats. När glassen var uppäten begav vi oss hem till Robert och spelade lite tv-spel. Det var barnsligt roligt. Helt klart lyckad kväll!

Får se om även denna kväll blir lika lyckad. Vi är bjudna till en kompis och hennes kille på fest. Har inte varit ute på bra länge nu så det ska bli roligt. Dessvärre fick jag väldigt ont i ryggen på jobbet i morse. Det drar tyvärr ner mitt humör en aning. Förhoppningsvis känner jag det inte efter några glas vin, haha.

Ha det gott,
Ciao.


Haha

Haha jag tycker den här reklamen är så rolig. Kom och tänka på den på vägen hem när jag såg en duva spatsera runt på torget. Undra om han/hon såg någonting roligt?

Nu tar jag helg!

Jaha, då har tre veckor passerat om man har sagt adjö på praktiken för sista gången. Känns lite sorgligt. Det har varit ett väldigt roligt och lärorikt år. Det har tydligt visat både hur roligt, men även jobbigt och påfrestande, mitt kommande yrke kan vara. Det får mig både att längta och våndas på samma gång. Märklig känsla. Som tur är överväger det positiva det negativa. Barnen ger en så mycket tillbaka. Jag kommer leva länge på en rolig sak som hände för en vecka sedan. Vi planterade gula ärtor och pratade om hur det går till när någonting gror. Sedan fick de rita och beskriva vad de trodde skulle växa upp ur jorden utifrån den gula ärtan, varav en elev ritar en kaktus. Är inte det för charmigt?


När jag hade sagt hejdå på praktiken åkte jag ner en sväng på stan. Jag åkte och köpte säsongens första mjukglass. Mjukglass med daimkulor på, det ni! Det sätter sig som bomull kring hjärtat, som min mormor alltid brukar säga. Efter det åkte jag till systemet och köpte en flaska vin och några cider. Skulle egentligen bara ha vin, men var tvungen att prova den nya sortens cider med smak av peach/melba. Det lät smarrigt. Någon som har hunnit prova den?


När darling har slutat jobba för dagen ska vi gå ut och äta. Vi har inte bestämt vad eller vart vi ska äta, men det brukar lösa sig. Jag är barnsligt sugen på pizza. Vi får se vart vi hamnar. Nu ska jag sätta mig på balkongen och njuta av solen en stund.


Trevlig helg allesammans.

Ciao


Kunde inte låta bli att korka upp och provsmaka den nya cidern nu medan jag sitter på balkongen och njuter av solen. Den iskalla drycken svalkar gott i solen. Smaken var det absolut inget fel på, men den är dock lite väl söt för min smak. Men gillar man supersöta cidersorter med godissmak kan jag verkligen rekomendera den här. Testa själv och tyck till!


Torsdag

Tjingeling

Jag ska göra ett erkännande. Som jag skrev igår angående tryffelkladdkakan jag bakade till praktiken så var jag lite tveksam om jag skulle lyckas låta bli den. Det kunde jag inte. I failed completely! Jag tog av den tre gånger. Visserligen inga stora bitar, men ändå. Dra åt skogen vad god den var alltså. Jag åt den senast för ett år sedan och hade hunnit glömma hur himmelskt den smakade. Lär nog inte dröja speciellt länge innan jag bakar den igen. Måste bara hitta något bra tillfälle. Att skapa tillfällen är jag ganska bra på, haha. Alltid kan man hitta någonting att fira.

Sitter just nu och inväntar mina föräldrar som snart är på ingång. Mamma ringde igår och sa att hon ville titta förbi en sväng. Pappa ville också följa med ringde hon och sa idag. Då erbjöd jag mig att bjuda på lite mat, så de slapp tänka på det när de kom hem. Det blir ugnsstekt kyckling med nudelwok och kall sås. Det lär säkert bli uppskattat.

Imorgon är det sista dagen på praktiken, för gott. Det känns lite konstigt att ett helt läsår redan har passerat. Totalt nio veckor har jag varit där under året. Så häftigt att se utvecklingen av alla barnen under den tiden. Deras handstilar och olika förmågor har utvecklats från gång till gång. Det kommer att bli lite sorgligt att säga hejdå imorgon eftermiddag.

Nu ska jag duka och göra klart inför middagen.
Over and out


Busy Wednesday

Phu, den här dagen har gått i ett, i ett... På praktiken idag har jag intervjuat elever på löpande band inför min uppsats. De har varit jätteduktiga och svarat med utförliga svar på de flesta av mina frågor. Det ska bli intressant att sammanställa resultaten i morgon när alla intervjuer är genomförda. Har bara tre stycken kvar.

Nu under eftermiddagen och kvällen ska jag skriva på uppsatsen. Efter det måste jag ta tag i en rejäl städning här hemma. Mamma ringde förut och sa att hon ville titta förbi imorgon kväll och hälsa på en stund. Då kan det ju inte se ut så som det gör. Då kan hon ju tro att jag är en sån här smutsgris på riktigt, haha. Eller så kanske hon är förstående och accepterar att jag nedprioriterar städningen just nu när läget är som det är i skolan.

När städningen är avklarad ska jag baka en tryffelkladdkaka som jag ska ha med mig till praktiken imorgon. Det är jag och min studiekamrat Malin som ska bjuda på det tillsammans som tack för det här läsåret. Jag ville så hemskt gärna baka och åtog mig det arbetet. Usch, jag som inte ska äta sådana onyttigheter. Jag har ju syndat tillräckligt den här veckan. Hur ska jag kunna avstå den här imorgon? Antingen kommer det att sätta min karaktär på järnprov eller så kommer det gå åt helvete. Det återstår att se…

Någon som är intresserad av receptet på tryffelkakan så kommer det här:

Till kakan:
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Smält smöret. Rör ner övriga ingredienser. Grädda i 175´C i ca 20 minuter. Låt svalna.

Tryffel:
1,5 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk blockchoklad
(pinjenötter)

Koka upp grädden och smöret, tag av plattan. Hacka chokladen och rör ner i grädd- och smörblandningen så att den smälter. Ställ in i kylen i 1 timme. Bred sedan ut tryffeln över kakan och garnera med pinjenötter om man vill. 


Buhu...

Usch jag känner mig så nere idag. Det börjar hopa sig med allting man ska hinna innan sommarlovet. Det känns för jäkla tungt. Jag vet ju med mig att jag brukar få saker och ting gjorda i tid, hur jobbigt det än är, men innan man har rott problemen i land kan man ju få magsår för mindre. Just nu tampas jag dessutom med ett sockersug som får mig att klättra på väggarna här hemma. Jag kunde inte tygla mig idag på fikarasten och tryckte i mig två stycken chokladbollar som en kollega bjöd på till kaffet. Väldigt dumt gjort av mig eftersom det triggar suget mer än det hjälper. Jag som trodde att jag hade fått ordning på problemet nu efter tre veckor. Men icke… 

Usch jag orkar verkligen inte med allting just nu. Kan jag inte bara få sommarlov, nuuu? Men å andra sidan börjar det nya problem då. Sommar utan jobb betyder inga pengar. Utan pengar kan man inte betala hyra och köpa mat. Suck.

Som du sa det kan vara svårt att bli riktigt nöjd
Det är så lätt att fantisera
Och mina tankar och minnen står mig upp i halsen

Men mycket vill ha mera


Händelserik måndag

I morse kändes det som om jag satt fast i tuggummi i sängen. Min kropp förmådde sig inte att gå upp alltså. Jag tryckte på snooze flera gånger tills jag nådde smärtgränsen och verkligen var tvungen att gå upp. Gjorde mig i ordning och åt frukost och promenerade bort till praktiken. Ganska underligt ändå att jag hann gå och dessutom kom i tid, så mycket som jag segade bort tiden under morgonen. Idag började kroppen-temat som ska hålla på den här veckan och nästa. Skoldagen började med ett Röris-pass. Alla elever samlades på skolgården och gympade tillsammans. Var man inte pigg innan så blev man kan jag säga. Efter gympan hade vi en lektion om kroppens sinnen. Barnen fick göra en bok om hjärnan. Imorgon ska vi arbeta om synen.

Oj vad det kurrar i min mage. Tror det börjar bli dags att pallra sig ut i köket och fixa i ordning lite middag. Vad ska man hitta på idag tro? Tror det blir överblivna köttfärsjärpar som jag ska lägga i ett tortillabröd (fullkorn) med sallad och matlagningsyoghurt. Det kan nog bli gott. Lite likt tacos...

Godkväll allesammans,

Ciao.

 

Hehe skojigt. Så fungerar jag med... Kan inte hålla mig om jag har någonting gott i närheten. Ordet spara är mycket sällsynt i mitt vokabulär.


Då var det redan söndag...

...igen. Rackarns vad tiden går. Man hinner ju knappt fatta att man är ledig innan det är över. Har inte hunnit göra någonting speciellt den här helgen. I fredags somnade jag i soffan klockan 21. Lutade mig lite mot darlings bröstkorg och vaggades till sömns av hans hjärtslag. Var hur trött som helst. Luften gick ur mig totalt efter att ha avklarat helhetsansvaret på praktiken under veckan. Igår jobbade jag mellan 9-11 och sedan gick jag hem och gjorde absolut ingenting. Hade behövt pluggat, städat och massa andra måsten men jag la mig på sängen och sov istället. Det var kanske lika bra så att jag kunde hålla mig vaken lite längre än till 21 i alla fall. På kvällen bjöd jag darling på middag. Baconfyllda köttfärsjärpar med ugnsrostade grönsaker, kall sås och sallad. Det blev omåttligt populärt. Jag lyckades igen så att säga, haha. Efter maten drack vi kaffe, åt mörk choklad och druvor. Riktigt myspys!

Idag har jag bara ägnat min tid åt pluggandet. Har skrivit klart både uppgiftsplaneringen och utvecklingsplanen. Har även jobbat med B-uppsatsen och känner för en gångs skull att jag kommit någon vart. Det känns bra. Ska fortsätta med den imorgon efter praktiken. Det gäller att lägga på ett kol nu om man ska hinna.

Dags för lite motion nu. Ska ut och jogga. Ska ta det ganska lugn eftersom det är första rundan efter min brakförkylning. Vågar inte ta några risker, men kan å andra sidan inte låta bli att träna nu när motivationen är uppe. Igår blev jag sjukt sugen på att skaffa gymkort till sommaren. Det ser ganska mörkt ut på jobbfronten och då har man ju all tid i världen att träna istället. Tåls att tänkas på!

Det lutar åt ett kort på Hälsogymet till sommaren. Vad tror ni om det?


Lördag

Jahopp, inte mycket att säga idag. Har varit och jobbat mina två städtimmar på KappAhl på förmiddagen och efter det gav jag mig iväg till farmor. Har lånat hennes cykel sedan i höstas då min älskade Kronan blev stulen och nu ville hon ha tillbaka den. Nu är det bar mark och då vill hon ut och cykla igen. Typiskt.

Sitter just nu här och dricker blåbärste med mjölk och honung och funderar på vad man ska hitta på. Städa skulle jag behöva göra men det känner jag inte för eftersom jag var och jobbade med städ förut. Arbeta med B-uppsatsen skulle jag med behöva men det orkar jag inte. Funderar på en joggingtur men då måste jag ju duscha igen... Usch vad omständig man ska vara. Får väl helt enkelt bara sitta och dega och vänta på att darling ska sluta jobba vid 16.45. Då ska jag bjuda honom på middag. Gjorde köttfärsjärpar med bacon i igår kväll som jag ska servera med ugnsrostade grönsaker, kall sås och sallad. Det tror jag kommer att bli uppskattat.

Nu måste jag få skryta lite. Jag är nämligen så himla stolt över mig själv. Jag konstaterade i morse att jag sedan oktober 2008 har lyckats gå ner 7,5 kg. I oktober började jag på 74,5 kg och gick ner till 67 kg på ganska kort tid. Det gick nog lite väl fort vilket ledde till att jag föll tillbaka i gamla vanor och gick upp till ungefär 70 kg. Där stod jag sedan stilla under en längre tid. Nu är jag på väg neråt igen. Jag vägde in mig på 71 kg för snart en månad sedan och är nu nere på 67,9 kg i morse. På den korta tiden har jag minskat 6 cm runt magen och 3 cm runt låren. Morgonpromenaderna till praktiken nästan varje dag har gjort susen. Kostdagboken är också till stor hjälp. I den skriver jag vad jag har ätit, hur jag mådde före och efter måltiden, hur magen fungerar osv. När dagen sedan är slut räknar jag ihop mina totalpoäng utifrån följande tabell: 

Sovit bra = 1 p
Ätit bra = 1 p
Motionerat = 1p
Fungerande mage = 1p
Känt mig balanserad = 1p

När jag började skriva kostdagboken låg dagspoängen mellan 1-2 (vilket var uselt) och nu är jag sällan under 4. Jag mår helt enkelt så mycket bättre när jag ser till att äta bra och motionera regelbundet. Nu får jag bara inte svika mig själv en gång till.

 

Haha, klockrent. Alla ursäkter är bra förrutom de dåliga.


Härliga fredag

I morse när jag vaknade var jag fortfarande påklädd och sminkad. Jag låg i sängen igår kväll och skulle bara vila ögonen en liten stund innan tandborstningen och råkade somna. Oftast när det händer vaknar jag ungefär en timme senare och går upp och borstar tänder och klär av mig, men inte i natt. Jag låg och sov hela natten och vaknade vid 5.30. Det var tur för att jag hade somnat utan att ställa alarmet på telefonen. Hade kunnat slutat med en rejäl försovning.

Efter frukosten tog jag mig en promenad till praktiken för att ha min sista helhetsansvarsdag. Nu är hela veckan avklarad och det känns under kontroll. Idag har vi haft städdag. Det var måttligt populärt när vi berättade det för barnen, men när de väl kom igång var de hur peppade som helst. Vilka uppgifter man än ger barn så blir det ju en tävligt. Hela avdelningen tillsammans (tre klasser och 6-års) hittade två fulla sopsäckar med skräp på en timme. Jätteduktigt!

Nu ska jag jobba lite med B-uppsatsen, städa och sedan åka och veckohandla med Linda och Robert. Ska bli så skönt att få fylla kylen med lite mat till helgen. Tomt som en öken just nu.

Trevlig helg!


Haha, det där är jag i ett nötskal.

Ångest, ångest, ångest...

Idag har det varit en ganska vanlig dag. Det har inte hänt så mycket. I morse när jag vaknade var jag så trött att det kändes som blyklumpar som hängde i ögonlocken. Jag masade mig motvilligt upp och gjorde mig klar för att bege mig iväg till praktiken. Efter en cykeltur i det lite småkyliga vädret piggnade jag till och det behövdes eftersom jag skulle ha min näst sista helhetsansvarsdag idag. När morgondagen är avklarad har jag haft ansvar för klassens undervisning i en hel vecka. Det känns skönt med bekräftelsen att man faktiskt fixar att ha hand om en hel klass själv. Självklart har det känts motigt emellanåt, men det gör det väl på alla jobb?

Nu sitter jag här med en kopp grönt te med orientsmak, en knäckemacka med Bregott och en morot. Måste ha lite energi för att orka jobba med mitt skolarbete. Sitter och stirrar på den ångestfyllda filen B-uppsatsen i Word. Vill banne mig inte öppna den. Det kryper i hela kroppen av obehag när jag ser den, än mindre öppna och arbeta med den. Hur kan någonting, som egentligen är rätt simpelt, bli så ångestladdat?

Nu ska jag ta mig i kragen och klicka fram filen och börja jobba.

Rock on people

 

This is me now.

 

Det här är jag och min uppsatshandledare om några dagar om jag inte sätter fart med skrivandet snart. Vem som är vem får ni själva avgöra. Det kan ses som en tolkningsfråga, haha.

Ska man skratta eller gråta?

Nu är jag omåttligt trött. Känns som om jag ska somna med näsan på tangentbordet. Jag gick upp klockan 05.30 i morse, promenerade till praktiken, hade helhetsansvar hela dagen, åkte iväg på möte mellan 15–16.30 och promenerade hem. Det sög musten ur mig totalt! Nu är jag så hungrig så att jag skulle kunna äta en hel häst. Äggen står och kokar i äggkokaren och räkorna ska skalas och a det ska det bli en pastasallad med räkor och ägg. Jag var verkligen sugen på det idag. Ska även försöka få till en god vinägrett som jag kan ha som dressing för att smaksätta det hela med. Är nog dags att fixa det på en gång innan jag svälter ihjäl. Magen kurrar som en hel manskör i magen.

Innan jag fixar maten måste jag bara berätta en förbannat jobbig (men även lite rolig) sak som hände idag på praktiken. Jag hade precis haft min första lektion och skulle ut och vara rastvakt. Jag var hur kissnödig som helst och rusade bort till toaletten. Skyndade mig att dra ner mina leggings och i samma stund hör jag hur min älskade stegräknare plumsar ner i toaletten. Neeeeej! Fy fan vad ledsen jag blev. Hur kan man ha en sådan jäkla otur alltså? Efteråt kunde jag ju inte annat än skratta åt eländet. Ryktet om att min stegräknare hade badat spred sig ganska snabbt på avdelningen och det lyckades bli dagens gapskratt. Tur att man kan underhålla någon i alla fall. 

R.I.P. min trofaste lilla makapär.

So long people.

Ciao


 


Regniga tisdag

Vart har det soliga och vackra vädret tagit vägen? I helgen var vädret som mitt i juli och nu plötsligt är det som oktober/november. Jag och Linda bestämde igår kväll att vi skulle promenera till praktiken idag och det kändes lite lagom motigt när jag vaknade och såg att det regnade ute. Men som talesättet säger - det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Sagt och gjort. Jag krängde på mig regnjacka och tog mitt paraply och gick. Det var riktigt skönt. Promenaden gick fortare än vad jag hade trott så jag hann till och med sitta ner i personalrummet och läsa Kuriren innan morgonmötet. Det kändes lite extra lyxigt. Inte ofta man hinner med det. Resterande delen av dagen har knallat på som planerat. Vi har bland annat arbetat med dockteatern och har precis börjat repetera repliker med rörelser. De är jätteduktiga.

Nu ska jag sätta mig och arbeta med utvecklingsplanen och observationsuppgiften som vi ska genomföra. Finns en del att pyssla med om dagarna när man kommer hem. Man behöver inte direkt oroa sig över risken att bli sysslolös. Ska försöka få mycket gjort nu när vädret är som det är. När det regnar får man ju inte lika dåligt samvete över att sitta inomhus. 

 

Dripp, dropp, dripp, dropp...


Fröken virrpanna

Idag är jag fortfarande krasslig. Igår kväll trodde jag inte att jag skulle kunna gå till praktiken men jag pallrade mig iväg trots allt. Jag vaknade när klockan ringde vid 05.50 men tryckte som vanligt på snooze... trodde jag ja. Jag stängde visst av. Nästan gång jag kollade på klockan var den 05.56… trodde jag ja. Den var 06.56. Inte konstigt att jag tyckte att de där 6 minuterna kändes långa eftersom jag sovit i mer än en timme. Tack och lov att jag vaknade någorlunda i alla fall. Stressigt blev det och jag hann knappt med någon frukost. Jag som var seg redan innan… Det blev till att rusha iväg på cykeln. Längs vägen fick jag försöka planera ihop dagen i huvudet eftersom jag skulle ha helhetsansvar och inte orkat göra någon planering igår. Det gick väl sisådär. Fick improvisera liten och gå på känn. Mitt huvud hängde knappt med alls idag så det blev kort och gott pannkaka av allting. Så det kan gå! 

Hoppas ni har haft en bättre start på den här veckan än mig. Nu ska jag uträtta några måsten här hemma och sedan lägga mig i sängen och försöka vila ut den här envisa förkylningen. Någon som har något bra tips på snabbverkande huskur mot förkylning? Mamma tipsade om att gurgla halsen med saltvatten. Det var måttligt mysigt, men det måste ha gjort lite nytta eftersom halsen är lite bättre idag.

Over and out

 

Ps. Till de som läste min efterlysning igår kan jag meddela att katten är återfunnen. Den hittades av någon snäll själ vid Djulöområdet och hjälptes hem till ägaren helskinnad. Slutet gott, allting gott!


EFTERLYSNING!

Min kompis katt (som dessvärre inte har något namn) ramlade ut från fönstret på Mimers väg 2B natten till den 3 maj. Han är en mycket social innekatt. Han är okastrerad och könsmogen så förhoppningsvis är han bara ute på en parningsrunda och kommer tillbaka när han känner sig klar. Är det någon som har sett honom? Alla tips är av värde!

 

 

 


Söndag

Kort och gott, jag mår riktigt kass idag. Vaknade med världens halsont, hosta och huvudvärk och det är bland det sista jag har tid med just nu. Jag ska ha helhetsansvar hela den här veckan på praktiken från och med i morgon och då måste jag ju vara fit for fight. Har tagit en Alvedon och hoppas innerligt att jag är bättre tills imorgon.

 

 

 

 

När darling kom förbi imorse och skulle titta till hur jag mådde så hade han med sig tre stycken gigantiska röda rosor. Han är ju för gullig!

 

Usch nu måste jag pallra mig tillbaka till sängen och fortsätta vila. 

Ciao


Vårbilder

Lite fina vårbilder!

Linda sitter och njuter av solskenet på trappan utanför Campus. 

Min fina balkong. 

Köpte en blomlåda och planterade blommor i veckan.

Även lite tomater försökte jag mig på att plantera. Det ska bli spännande att se om det blir någonting av det. Fröna har växt upp 2 cm hittills i alla fall. Nyskördade tomater i slutet av sommaren förhoppningsvis.

Tuss gumsan ligger i stolen på balkongen och solar. Myspys!

Har precis varit och jobbat min första städning på KappAhl på egen hand. Det gick bra. Det enda jag missade var att sätta dit en ny sopsäck på städvagnen, men det kan jag leva med. Nu ska jag byta om och bege mig ut på en promenad tillsammans med darling. Under mina två jobbtimmar nu på förmiddagen fick jag ihop 5021 steg på stegräknaren, så jag behöver inte gå så jättemycket till för att uppnå de 10 000 steg man bör gå per dag. 

Ikväll blir det grillning igen. Längtar redan!
Ciao

Lovely day

Gårdagen blev en riktigt lyckat Valborgsfirande. Vi var hos Linda och Robert och grillade. Jag hade gjort marinerad kyckling på spett, grönsaksspett och Emil hade köpt grillpotatissallad. Det blev en utsökt måltid. Efter maten satt vi och umgicks i goda vänners lag. Kort och gott, mycket trevligt! Här kommer lite bilder:


Grabbarna vaktar grillen

Robert penslar köttet med sin gigantiska pensel. Haha

Emils öl. Fint värre.

 

Fest

Gott och blandat

Annas hund Fanny. En rar liten hund!

I morse vaknade jag av första-majtåget klockan åtta. Det var ett jävla liv på den där orkestern. Som tur var lyckades jag somna om och sov till 11.30. Det var kanske lite väl länge. Efter frukosten begav mig jag och darling ut på en väldigt lång promenad. Vi gick runt större delen av stan och lyckades få ihop 14116 steg på stegräknaren (9,88 km… fan, nästan en mil). Det var bra jobbat! Dessutom hann man få en schysst bränna längs vägen. På vägen hem svängde vi in på Konsum och köpte Tex-Mex marinerad Flintastek (kan verkligen rekommenderas) och grönsaker till spett. Av det blev det grillning på gården utanför mig. Tror det blir grillning i morgon med. Man kan liksom inte grilla nog när det är så här fint väder.

I morgon bitti ska jag jobba min första städning på KappAhl på egen hand. Hoppas att det går bra och att jag inte glömmer någon rutin. Det vore lite pinsamt. Har skrivit en checklista på allting som ska göras för att undvika att göra några misstag.

Nu blir det lite tv-tittande.
Fortsatt trevlig helg.
Over and out

RSS 2.0