En effektiv dag

Idag har jag äntligen fått vara ute på praktiken igen. Jag möttes av elevernas strålande leenden och kramar i morse och det gjorde mig ordentligt varmt i hjärtat. Oavsett hur seg och tråkig morgon man har haft så blir man på gott humör av det bemötandet. Barn är för härliga!

 

När eleverna hade gått för dagen stannade jag kvar ett tag i skolan för att samla in information till min kartläggning som jag arbetar med. Jag tycker fortfarande att uppgiften känns lite komplicerad men jag tror att jag är på rätt väg. Jag har hittills genomfört intervjuerna, observerat lärandemiljön och ska den här veckan samla in så mycket jag bara kan om deras skrivutveckling. Förhoppningsvis ska jag hinna börja med själva skrivandet av uppgiften i början av nästa vecka - då ska jag ha tillräckligt med kött på benen.

 

Just nu sitter jag hemma hos en kompis och skriver uppgiftsplaneringar. Vi ska planera och genomföra tre lektioner som sedan ska redovisas på vfu-seminariet om några veckor. Jag har gjort klart två av de tre och det känns som en bra bedrift. Tror inte att jag kommer att orka speciellt mycket mer. Om jag tvingar mig själv att skriva mer kommer det nog bara att bli på bekostnaden av kvalitén. Jag tror att jag istället ska satsa på en promenad i det fina kvällsvädret - synd att sitta inne en sådan fin höstkväll.

 

Hejdå


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0