Valborg 2010

Oh vilken mysig förmiddag denna valborgsmässoafton började med. Jag sov hos honom i natt och som alltid är det helt underbart att vakna bredvid honom och inse att det fortfarande är verklighet. Det händer faktiskt på riktigt - det är ingen dröm. När vi hade vaknat till gick han upp och dukade fram frukost framför tv:n i vardagsrummet och det kändes omåttligt lyxigt. Kan inte minnas senast jag blev så bortskämd!

Efter frukost och lite slappande i soffan begav vi oss ner till Bolaget för att inhandla lite gott dricka till kvällen. Vi tycktes inte vara ensamma om den tanken, för hela butiken var knökfull av törsta sista-minuten-handlare. Därifrån blev det en vända in på Netto för att köpa kött och potatissallad till grillningen. Det kommer att bli en efterlängtad grillpremiär för mig ikväll - så efterlängtat!

Väl hemma från stan bytte jag om till träningskläder för att bege mig ut på en joggingrunda. Det har blivit lite dåligt med träning den här veckan pga. domningar i fingrarna och yrsel som blir av järnbristen, men idag kändes det okej. Det blev en uppfriskande runda på 4,5 km som kändes riktigt bra. Jag fortsätter att förvånas över hur mycket jag klarar numera, jag som dömde ut mig själv förr och sa att jag verkligen inte kunde löpträna. Det var ju bara bullshit! Jag kan om jag bara vill och det mesta av orken tycks sitta mellan ögonen. Antagligen är det den mentala barriären som jag lyckats ta mig över nu. Det är en riktigt häftig känsla - kan jag så kan alla.

What a day

Som jag skrev igår eftermiddag hade jag en riktig mysonsdag, och inte blev det sämre framåt kvällen. Tvärt om. Han som får mitt hjärta att slå frivolter kom över hit och det bjöds på en urmysig lill-lördag. Han hade köpt med sig choklad som vi avnjöt tillsammans med ett glas rödvin och en film. Mysigare kväll går ju inte att föreställa sig! Det blev rätt tidigt i säng eftersom jag hade skola idag som jag var tvungen att åka iväg på. Alarmet var inställt på 06.10 och prick fem minuter innan väckningen vaknar jag av att jag får ett stort glas vatten över mig, som efterföljdes av ett rejält kras. Självfallet blev detta en chockstart på dagen och det stör mig att jag fortfarande inte vet vad det var som hände. Antingen var det katterna som hoppade upp på nattduksbordet eller så drömde jag någonting och körde ut en arm och drog ner glaset. Den frågan lär jag dock aldrig få svar på.

När jag hade samlat mig från det vidriga uppvaknandet pockade Felix på uppmärksamheten eftersom det var dags för mat och tömning av kattlådan. Jag skulle bara vila ögonen en liten, liten stund till, men då fick kattskrället nog och kissade i mina joggingskor ute i hallen. Det är hans sätt att straffa mig om jag inte gör som han säger på morgonen. Där sprack mitt tålamod och det började koka inom mig. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen - först glaset, allt vatten och glassplittret och sedan kattkisset. Hela min dag kändes då totalförstörd och jag ville bara dra täcket över huvudet och låtsas som om denna dag inte existerade. Arg som ett bi stövlade jag ut i hallen och började återigen städa, samtidigt som all världens svordomar yrde ur munnen på mig. När jag hade städat upp allting återvände jag en stund till sängen för att samla mig, varav han stryker mig över huvudet och säger lugnande:

- Vad söt du är när du är arg.

Då kunde jag ju inte låta bli att kosta på mig ett litet leende och det infann sig en känslan av att det faktiskt kunde bli en rätt bra dag ändå, trots allt.

Mysig onsdag

Idag har jag varit hos Linda och hälsat på deras nya familjemedlem - rottistjejen Leja. Hon var helt galet söt och det fick ju såklart hundälskaren inom mig att vakna till liv. Du kan inte skaffa hund just nu Maria. Tänk logiskt, du har varken tid, pengar eller utrymme för en hund, försökte jag tänka för att stilla mitt längtande sinne. Det får räcka att låna/vakta andras framöver, tills jag finner det mer lämpligt att själv skaffa en egen hund i framtiden. Jag är ju trots allt uppvuxen med hund och vet hur mycket tid och ekonomiska förutsättningar som det kräver.

Bilden är lånad av Linda.

Efter besöket hos Linda tog jag en liten cykeltur ner till min syster för att gosa lite med barnen och hämta en film som de lånat av mig. Där blev det en fikapaus innan jag begav mig hem igen för att tvätta mina fönster. Det är en syssla som jag har dragit ut på in i det längsta, men äntligen är det gjort. Äntligen kan jag se ut igen!

På vägen hem från syrran gick jag in en sväng på Åhléns för att ta mig en titt på en ny väska. Min gamla handväska sjunger verkligen på sista versen och behöver en ersättare. Jag hittade en riktigt snygg svart variant med häftigt leopardtyg inuti, som fick följa med mig hem. Det blev även en parfym - DKNY´s Red Delicious. Det var en liten flaska på 15 ml som jag ska ha som test för att se om jag trivs med den.

Parfymen som råkade bli ett litet impulsköp. Mycket nöjd!

 

Inne på Netto var jag dessutom tvungen att köpa hem och testa Marabous senaste nyhet med polkagris. Jag är ju galen i deras mintkrokant och då kunde ju detta inte vara alldeles fel. En riktig höjdare om man gillar kombinationen av choklad och mint - bör testas!


Bloggtorka

Jag vet inte vad det är som flugit i mig, men jag är inte alls speciellt bloggsugen längre. Igår eftermiddag satt jag med en bloggruta uppe för att skriva ett nytt inlägg, men det var som att fingrarna strejkade mot tangentbordet. Antagligen beror detta på att det snurrar en massa annat i mitt huvud just nu och att all min energi och min fokus hamnar där istället och gör mig smått mållös. Lycka är bara förnamnet!

Låten som går på repeat på min Spotify idag är denna sköning. Gillar den skarpt!


Dagens asgarv

Haha, sååå klockren!!


Söndagsplaner

Idag vaknade jag pigg och utvilad efter att ha slopat utgången igår kväll. Det kändes helt rätt eftersom jag inte alls var speciellt laddad för att gå på Statt i nyktert tillstånd. Så himla roligt är det inte att jag måste springa där var eviga helg. Att spara de pengarna och dessutom slippa att vara bakis-seg hela dagen känns just nu obetalbart. Jag nästan myser av skadeglädje när jag läser allas bakis-statusar på Facebook, mohaha. Usch så elak jag är!

Nu är det dags för en dusch och tillfixande, sedan vankas det söndagsmiddag hemma hos päronen tillsammans med syster och hennes familj. Att jag ska gosa järnet med älsklingskidsen behöver jag väl sällan nämna!?

Framåt kvällen hoppas jag på ett livstecken från han som får mitt hjärta att slå extra slag. Can´t wait!

Tror att det är åldern

Jaha, då var man precis hemkommen från lite festligheter hos Jess och Rickard. Det var riktigt trevligt och jag lyckades hålla mig nykter som planerat, så när som på tre klunkar grogg. Trots nykterheten vågade jag mig på några gamla dängor på Singstar och blev en del av gänget i TF - Tondövas Riksförbund. Jag tror minsann att det var föreningens årsmöte ikväll, så många falska toner som det sattes på en och samma gång. Fast det är väl meningen, eller hur?

När de andra begav sig till Statt för att svänga sina lurviga styrde jag mina steg hemåt för att inta sovläge. Jag ansåg att det var det bästa sättet för att få tiden att gå, så att det blir söndag lite fortare. Kan man längta värre än såhär? Dessutom var jag inte alls sugen på att gå på Statt ikväll och framförallt inte nykter. Det kanske är åldern, vad vet jag!?

Godnatt

Deltar i en tävling

 

Jag är med och tävlar om ett superfint halsband hos Sofia Werlin. Som de flesta säkert vet är jag galen i smycken, särskilt halsband och örhängen, och därför är detta en tävligt helt i min smak. Jag tror att halsbandet som ligger i vinstpotten skulle göra sig grymt snyggt till mina svarta klänningar där jag annars ser ut att vara lite bar i halsen utan någonting som glimmar.

 

Håll tummarna för mig vettja!


Kvällens look

Som jag nämnde förut vankas det fest ikväll. Jag brukar börja göra mig i ordning vid 16-tiden inför en fest, men idag vettisjutton vad som hände. Klockan är ju bara 15 och jag är redan klar, trots att det återstår fyra timmar innan festen börjar. Kan det bli segare?

Kvällens look består i alla fall av en svart ganska tajt klänning med smala axelband. Till den har jag en tunn svart jacka, svarta glansiga leggings och svarta stövlar. Ojoj, mycket svart blir det idag, men det slår väl aldrig fel? Svart är alltid gångbart!
  • Sminkningen består av en lila sotning (som jag för övrigt blev riktigt nöjd med).
  • Håret har jag lockat med plattång, sprayat bakåt och avslutat med ett svart diadem med rosett.
  • Naglarna är tillpiffade med fransk manikyr.

Såhär blev resultatet!


Lördag igen då

Jaha, då har det förflutit ytterligare en vecka och det är lördag igen. Lördagar innebär ju jobb på förmiddagen och det är precis avklarat. Efter jobbet blev det en snabb vända på stan där det inhandlades saltvattenspray och födelsedagspresent till Linnéas lillhöna som fyller 1 år nästnästa vecka. Det ska firas med öppet hus den 8/5 och då måste ju Freja få ett fint paket. Om det inte vore för att jag vet att hennes mamma läser min blogg dagligen, hade jag kunnat tagit en bild på presentens innehåll och publicerat den här, men det skulle ju förstöra spänningen.

Nu ska jag koka mig en kopp té och slappa i soffan en stund. Efter det ska det städas - alltid lika roligt. Ikväll vankas det fest hos Jessica och Rickard. Jag hade egentligen tänk mig en lugn hemmakväll eftersom jag var ute förra helgen och dessutom har ont i mitt högra knä, men sedan dök det upp en trevlig inbjudan. Det tackar man ju sällan nej till! Trots det blir det lugnt för min del och utgången kommer jag att slopa.

Hoppas att alla Ni får en riktigt underbar lördag med allt vad det kan innebära!

Vackraste låten ever

 

Föredrar du att lyssna via Spotify, klicka HÄR.

 

Your love is magical, that's how I feel
But I have not the words here to explain
Gone is the grace for expressions of passion
But there are worlds and worlds of ways to explain
To tell you how I feel

But I am speechless, speechless

That's how you make me feel
Though I'm with you I am far away and nothing is for real
When I'm with you I am lost for words, I don't know what to say
My head's spinning like a carousel, so silently I pray

Helpless and hopeless, that's how I feel inside

Nothing's real, but all is possible if God is on my side
When I'm with you I am in the light where I cannot be found
It's as though I am standing in the place called Hallowed Ground

Speechless, speechless, that's how you make me feel

Though I'm with you I am far away and nothing is for real
I'll go anywhere and do anything just to touch your face
There's no mountain high I cannot climb
I'm humbled in your grace

Speechless, speechless, that's how you make me feel

Though I'm with you I am lost for words and nothing is for real
Speechless, speechless, that's how you make me feel
Though I'm with you I am far away, and nothing is for real
Speechless, speechless, that's how you make me feel
Though I'm with you I am lost for words and nothing is for real
SpeechlessYour love is magical, that's how I feel
But in your presence I am lost for words
Words like, "I love you."

Nu är den min

 

Idag var jag och hämtade ut min biljett till Winnerbäcks sommarturné 2010. Känslan av att detta äntligen ska bli av är obeskrivlig och längtan efter 8 juli är enorm. Nu har jag verkligen någonting att se fram emot!!


Det var då självaste fan

Jag och Emma sitter och fikar på ett mysigt café på stan i Norrköping, avnjuter en god lunch och småpratar i godan ro. Efter en stund gör en mamma entré med sin dotter, cirka 5 år gammal, och en äldre dam som jag antar var flickans mormor. De beställer sitt fika och slår sig sedan ner vid bordet snett bakom oss. So far, so good tänkte vi och pratade vidare. Rätt som det var började flickan plötsligt vråla rakt ut - ett alldeles öronbedövande sjung-skrik som fick alla cafébesökare att vända sig om och undra vad sjutton det var frågan om. Barnets mamma, som precis gått tillbaka till kassan för att köpa en Festis och en bulle, började skruva på sig lite obekvämt och såg allas menande blickar.

Flickan själv tyckte visst att detta beteende var helt okej och detsamma gällde mormorn som satt bredvid henne. Jag gav kvinnan en sur blick i hopp om att hon skulle förstå att det var dags att be flickan uppföra sig, men det gjorde ingen verkan. Där brast mitt tålamod kan jag säga. Jag vänder mig om, spänner ögonen i ungen och säger högt och tydligt att det banne mig fick vara nog på hennes gapande. Både mamma och mormor tittade frågande på mig, som om de blivit arga för mitt plötsliga tillrättavisande, men vad fan ska man göra när folk inte kan lära sina egna barn/barnbarn hyfs? Sådant tål jag bara inte med!

När vi var klara med vårt fika och begav oss därifrån blängde kärringen på mig som om jag just begått ett brott. Jag fick då god lust att stanna till och ge henne några väl valda ord, men tog mig samman och passerade henne med bestämda steg. Irriterad var jag, men samtidigt ändå rätt road över situationen.

Fy så onödigt

Just nu sitter jag i skolan och bara fördriver tiden. Igår kväll när jag kollade i kalendern och såg att vi hade arbetsgruppsträff funderade jag på vad sjutton vi skulle göra under det passet. Samma sak hade visst övriga medlemmar i gruppen också tänkt, men ingen ville avstyra mötet eftersom vi inte varit i skolan på flera dagar nu. Dessvärre tog det knappt en timme att avklara det vi hade att prata om, så vi åkte till Norrköping helt i onödan. Slöseri på tid och pengar är bara förnamnet! Jag hade mycket gärna sluppit gett mig ut i det här skitvädret. Blött och jävligt, nej fy fan!

Nu när jag ändå är på plats i Norrköping ska jag passa på att gå och fika tillsammans med Emma. Vi har inte träffats på evigheter och det känns lite tråkigt. Sist vi sågs var hennes lilla son 2-3 veckor gammal och nu är han precis 1 år fyllda. Jösses, vart tar tiden vägen? Jag måste verkligen bli bättre på att höra av mig och se till att träffa människor som står mig nära, men som bor i andra städer. Det är ju inte så att jag inte bryr mig, utan tiden bara rinner iväg. Nu ska jag höra av mig, imorgon... Nästa vecka blir bra... Eller kanske nästnästa? Innan man vet ordet av det har det tragiskt nog gått flera månader - i värsta fall ett helt år. 

Känner Ni igen er?


Försöka duger

Hittar man ingenting bättre att gömma sig bakom när kameran är framme, tar man... öhm, sin klubba?

 

Det går inte att gömma sig bakom en klubba Mia. Förlåt men det går verkligen inte...

 

Försöka duger!


En bild säger mer än tusen ord

Små lätta moln
ser jag på din himmel,
din himmel som är blå

*tralalala*

Nu ska det äntligen bli av

Jag och en kompis har pratat i åratal om att åka på en Winnerbäckkonsert. Dessvärre har planerna stannat vid just prat. Två år på raken, men ingenting har hänt. Men i år, nu jävlar! Datumet är spikat och biljetterna är bokade och jag kan inte bli mer lyrisk just nu. Kärlek folket, det är kärlek!


Ledig måndag

Idag har jag haft en avkopplande ledig dag. Inte helt otippat sov jag bort halva dagen eftersom jag hade bra många timmars sömn att ta igen efter lördagens bravader. Det är dock smällar man får ta när man är ute och ränner hela nätterna istället för att vara duktig och gå hem och sova.

Dagens sysselsättning har, förutom att sova, bestått av fika hos mormor, promenad och veckohandling. Om en stund ska jag tillaga kvällens middag, för att sedan byta om och bege mig iväg till Friskis. Idag är det måndag och det innebär Cirkelfys, vilket ger en mycket bra start på veckan. Jag har fortfarande lite träningsvärk efter lördagens gympamania, men det ska nog gå ändå. Bara man kommer igång och mjukar upp kroppen brukar värken ge sig.

Hoppas att veckan har börjat bra för er också, kära läsare.

Sleepy sunday

Usch vad jag har varit trött idag. Jag och Emelie tog en spontanutgång igår efter att ha pimplat smaskiga groggar hemma hos henne. Med ett ex antal Bacardi Razz och mangodrinkar innanför västen bar det av till Statt där vi dansade hela natten. Vi gav oss ut i studiesyfte för att undersöka om det är sanning eller myt att blondiner har roligare. Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta resultatet av studien, men det blev helt klart en lyckad kväll. Dock känns det att man inte är 18 år längre och inte kan vara ute och röja hela nätterna. Numera blir man alldeles sliten och går i dvala hela dagen efter en utekväll.

Ingen lucköppning har krävts efter gårdagen i alla fall och alla kroppsdelar tycks vara intakt. Kan jag ha lärt mig av tidigare misstag, tro?

Vårblommigt

Blommiga kläder brukar inte riktigt vara min grej, men igår sprang jag på en så himla söt tunika på New Yorker i Norrköping. I princip allting är ju blommigt i årets vårmode och då kan ju inte jag vara sämre, så jag har nu testat på denna trend. Jag tycker att det känns lite ovant eftersom jag vanligtvis inte använder mönstrat över huvud taget, men kommer nog att vänja mig.

På den här bilden kanske det även syns lite bättre hur håret blev. Jag är fortfarande supernöjd och är lite smått nyfiken på att gå ut och roa mig ikväll för att undersöka om det är sant att blonds have more fun, haha.

Klarade utmaningen

Yes, jag klarade träningsutmaningen som jag skrev om härom veckan. Jag var osäker på om det skulle gå och var t.om. på håret att avboka passet i morse, men gav mig till slut fan på att det skulle gå. Nu har jag alltså kört ett gympamania bestående av tre timmar gympa, core, aerobics, afro och dans.

Till en början gick det obeskrivligt segt och varenda steg ingav känslan av att vilja ge upp. Håll ut, lite till bara, du klarar till pausen, tänkte jag och försökte peppa mig själv. Efter 1,5 h var det vätskepaus då det bjöds på frukt och mineralvatten och sedan drog vi igång igen med ytterligare 1,5 h träning av olika slag. Efter pausen gick det betydligt lättare eftersom kroppen fått i sig lite ny energi. Då var det bara att köra på max enda till slutet. Under sista låten blev det sådant tryck i lokalen av alla motionärer som gav sin sista energi - trodde nästan att byggnaden skulle lätta från marken. Jösses vilken kick det gav!

Nu ska jag laga i ordning en rejäl lunch och försöka få i mig ordentligt med vätska. Resterande del av eftermiddagen lär bli lugn i återhämtningens tecken. Kvällens planer står fortfarande öppna - återstår att se vad det kan tänkas bli. Förslag, någon?

Obehaglig smakupplevelse

Marabou brukar inte bjuda på speciellt många besvikelser, men deras senaste nyhet passionsfrukt och chili var riktigt vedervärdig enligt min smak. Jag som älskar choklad, är galet förtjust i passionsfrukt och gillar chili trodde att detta skulle bli en härlig smakupplevelse. Men icke. Den var bara sliskig och otäck och skulle enligt min mening beskrivas som 180 gram sur uppstötning. Inget jag skulle rekommendera!

 

Vad anser Ni - ris eller ros?


Dagens inköp

Idag när jag var på stan i Norrköping hittade jag en finurlig grej för sådana som mig som älskar att bli kliad och pillad i håret. Ryggmassage och fix med håret är för mig total avslappning och då när jag testade denna lilla makapär blev jag smått salig. Det är ju en fullkomligt genialisk idé!

Är Du som jag och älskar att bli kliad i håret?

Massagespindel ca. 20-30 kronor.

Jobbig fredag

Morgonen började med snöoväder med snöflingor stora som golfbollar. Jag ville bara krypa tillbaka ner i sängen och strunta i skolan, men min studekamrat tyckte inte att "man blir blöt av att gå ut idag" var en godtagbar ursäkt för att stanna hemma. Därav fick jag bittert pallra mig upp och iväg till skolan mot min vilja. Som tur var hade de uppehåll i Norrköping och solen tittade fram bakom molnen efter en stund, så det var väl inte så illa ändå.

När jag kom hem vid 13-tiden var jag helt slut. Jag skulle bara vila ögonen lite på soffan, men somnade och sov till 17.00. Det var väl kanske inte riktigt meningen, men jag kunde inte rå för det. Då ringde min mobil och kuratorn meddelade att den tilltänka terapeuten ansåg att jag skulle söka mig till kliniken Unga vuxna för att få hjälp med min problematik. Kruxet där var tydligen långa köer och problem med att få en remiss. Men men, inte misströsta nu för det ordnar sig, tänkte jag. En stund senare blev jag uppringd av psykologen som jag kontaktat igår angående detta ärende. Även hon hade tråkiga nyheter om att landstinget är mitt uppe i en förhandling om vårdavtalet, så att man nu under en mellanperiod tvingas betala de privata priserna för besöken. Det skulle jag inte ha råd med just nu, vilket innebär att min chans att få hjälp kommer att dröja sig fram till tidigast i höst. Ja, vad ska man säga? Det är ju fan att sjukvården ska svika när man väl behöver den!

Nu blir det barnfilmsrace - har varit nere och hyrt Ice Age 3 och Upp som jag ska roa mig med att se ikväll. Barnasinnet är det minsann inget fel på!


Kuratorbesöket

Då har jag varit på mitt första möte med kuratorn. Vi kunde dock snabbt konstatera att hennes kompetens inte är tillräcklig för den här typen av problematik eftersom hon inte är utbildad på KBT (kognitiv beteendeterapi). Hon ansåg att hennes hjälp bara skulle bli kortsiktig, precis som jag hade anat. Vi började då kolla upp olika möjligheter till annan hjälp via psykologer som specialiserar sig på just KBT. Hon skulle göra det tills imorgon och sedan kontakta mig med mer information om vad som krävs för att få remiss och andra sådana praktiska saker. Jag hoppas innerligt att det inte är allt för lång väntetid till dessa terapeuter eftersom jag vill komma igång med behandlingen så snart som möjligt. KBT är verkligen en terapiform som jag tror på eftersom det fokuserar på att ändra individens sätt att tänka och handla. Det är precis vad jag behöver, då mitt beteende framkallas och styrs av känslor och negativa tankar.

För övrigt på mötet pratade vi lite om allmäna tankar och känslor, t.ex. hur jag är som känslomänniska och hur det påverkar livet i det stora hela. Vi diskuterade även saker som skulle kunna vara orsaken till min problematik samt all den vikthysteri jag haft genom åren. Kuratorn var väldigt trevlig och sympatisk och jag kände ett bra förtroende för henne, men hennes hjälp kommer som sagt inte att fungera långsiktigt. Nu håller jag tummarna för att jag ska få bra besked imorgon angående KBT-terapin och att den kan komma igång så snart som möjligt. Det vore så befriande för jag är verkligen motioverad och hoppfull om att bli fri från detta.

Dags för en kopp té nu och Halv åtta hos mig.
Ha en fortsatt bra kväll allesammans!

Torsdag 15/4

Jag är precis hemkommen från en ganska givande dag i skolan. Har nu fått i mig lite lunch bestående av rökt lax, kokt ägg, skagenröra och sallad och det var sagolikt gott. Lax, i alla tänkbara former, är verkligen bland det godaste jag vet. Nyttigt är det också och kombinationen av gott och nyttigt slår ju aldrig fel.

Om ca. en timme ska jag iväg på mitt första besök hos kuratorn. Det känns bra och jag känner mig redo för att ta mig an problemet. Förhoppningsvis har hon god erfarenhet av den här typen av problematik, så att det ger resultat och inte blir som mina tidigare erfarenheter av kuratorer. På gymnasiet när jag gick hos skolkuratorn pga. dessa problem brukade jag få som svar att jag skulle ta en promenad eller ringa en vän när det kändes jobbigt. Den typen av tips gör mig bara irriterad och då känns det som om man inte blir tagen på allvar. Att promenera eller ringa en vän blir bara en kortsiktigt lösning och går inte till grunden med orsaken till problemet. Jag vill ju ha hjälp, inte sitta och småprata om väder och vind med någon som jag upplever som en hobbypsykolog.

Wish me good luck!

Nu ska jag städa lite innan det är dags att bege sig. Har inte dammsugit på två dagar och dammråttorna av allt katthår har vuxit sig så stora att de snart kryper fram och biter mig i tårna. Det är nackdelen med att vara husdjursägare!

Joggingpremiär för säsongen

Jag kom precis in från min premiärrunda i joggingspåret för säsongen. Det stod mellan ett träningspass nere på Friskis och lite uppfriskande jogging och det var vädret som fällde det avgörande beslutet. Varför stänga in sig i en kvav träningslokal när man kan snöra på sig ett par gympaskor, träna och njuta av solen samtidigt? Sagt och gjort, jag begav mig ut på vad jag trodde skulle blir en nära-döden-upplevelse, men så blev det inte. Jag började med att promenera i raskt tempo en liten bit för att få upp pulsen och bli varmt i kroppen och sedan tog ja de första trevande joggingstegen. Det gick förvånandsvärt lätt. Nästan lite för lätt. Innan jag visste ordet av det hade jag tagit mig runt hela min uttänka runda, plus lite till, utan problem.

När jag kom hem och satte mig framför datorn för att mäta ut rundan (görs enkelt på den här sidan) visade det exakt 4 km och så långt har jag aldrig sprungit förut. Det måste väl vara en bra start för att vara premiärrundan, eller hur? Nu blir jag jäkligt motiverad att försöka bräcka detta rekord och göra nya framsteg under våren. Sicken endorfinkick och för att inte tala om boost för självförtroendet. Jag kan ju faktiskt löpträna, bara jag ger mig fan på´t!!


Klicka på kartan för större bild.


Funderar på ett inköp

Jag har hittat en bok som jag funderar på att beställa hem från Adlibris. Efter att ha läst mängder av information om problematiken hetsätning har jag sett att denna bok, skriven av Christopher Fairburn, figurerar i många sammanhang av behandling och självhjälp. Om det skulle vara till någon hjälp att läsa den här boken och följa deras självhjälpningsprogram i kombination med besöken hos kuratorn, kanske jag får goda förutsättningar för att slippa mina problem i fortsättningen. Det är i alla fall värt ett försök - har ju ingenting att förlora.

Bokens beskrivning:
Fler och fler unga, ambitiösa kvinnor drabbas av ätstörningsproblem, både anorexi och bulimi, som helt kan förstöra deras liv. Man kan då behöva hjälp både professionell, oftast kognitiv beteendeterapi, och ett självhjälpsprogram. I den här boken finns båda beskrivna. Boken innehåller en konkret självhjälpsmanual med noggranna instruktioner hur man går till väga.
Och bokens budskap är Du kan återta kontrollen över ditt ätande!

Att övervinna hetsätning


Klockren kommentar

Min systerson håller på och plockar med lite grejer i vardagsrummet när han plötsligt utbrister:

- Du mamma, dina tuttar ligger på elementet.
- Nej hjärtat, det kan jag knappast tro, svarar min syster och tittar bort mot elementet där amnings-bh:n hänger på tork.
- Johooo, får hon som svar.

Edwin knallar fram till elementet, river ner bh:n och ger den till sin lillebror.

- Här Walter, nu kan du äta.

Nyfriserad och vårfin

Nu är jag precis hemkommen från frissan och jag är SÅ grymt nöjd att det knappt finns ord för det. Varför har jag inte gjort detta tidigare? Jag var till en början lite nervös inför resultatet och visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig, men det blev bättre än alla tänkbara förväntningar. Mina frisör är verkligen världens bästa och man kan lita på hennes omdöme helt och fullt. När man beskriver hur man vill ha det skapar hon en bild av det i sitt huvud och resultatet blir sedan precis det önskvärda. Helt makalöst!


Dålig kvalitet på bilderna, men det får ni leva med.
Tyvärr ger de ju inte riktigt rättvisa för färgen.

Tack!

Jag skulle vilja börja med att tacka för era fina kommentarer i samband med gårdagens inlägg. Detta tack tillägnas även er som kontaktat mig på annat vis än via bloggen för att visa ert stöd. Ni anar inte hur mycket det värmer! Just nu känner jag en oerhörd lättnad efter att ha berättat hur läget ligger till. Det är som om en tung sten fallit från mina axlar. Det svåraste av allt var nog att berätta för mina föräldrar igår om hur jobbigt jag har haft/har det. Mamma förklarade att de hade haft sina aningar, men att de inte riktigt visste vilket omfattning problemet hade. Jag berättade att jag hållit detta inom mig eftersom jag skäms så innerligt och inte vill visa mig svag, varken inför dem eller för andra. Därav var det en kommentar igår på MSN som värmde extra mycket, där personen ifråga sa att jag inte fick skämmas och att detta inte gör mig till en sämre människa. Så är det ju, men jag själv har svårt att ta in det faktumet.

Så, tack ännu en gång! Nu blickar vi framåt och hoppas på att jag får ett slut på min onda cirkel. Med allt stöd från min omgivning och professionell hjälp borde jag klara det. Jag är hoppfull!

Nu ska jag straxt iväg till frisören för att göra blonda slingor i mitt hår. Jag hoppas innerligt att det blir bra, och inte randigt som det ibland har en tendens att bli. Bild på resultatet kommer att dyka upp under eftermiddagen.

So long!
/M

Jag talar ut (varning för långt inlägg)

Vart ska man börja någonstans? Jag känner ett enormt behov av att prata av mig just nu och ibland kan det ge samma effekt av att få skriva. Huruvida jag kommer att publicera detta återstår att se, men jag vill ändå skriva det. Få ur allting som kretsar i mitt huvud för tillfället. Jag har inte mått speciellt bra på sistone och jag lever i en enda ond cirkel. Det är inte många som känner till min problematik, enbart ett fåtal människor som jag känner stort förtroende för, men varför hymla om det egentligen? En del av tillfriskningsprocessen är ju att erkänna för sig själv och för andra att man har ett problem, en sjukdom, och det kanske är dags för det nu. Därav får jag känslan av att vilja tala ut – berätta vad som inte står riktigt rätt till och varför det har blivit som det har blivit.

 

Enda sedan tonårstiden har jag lidit av en ätstörning som fängslar mig i ett beteende som jag varken kan kontrollera eller hantera. I likhet med en alkoholist, som tar till alkohol för att dränka sina problem, har jag mitt ätande som tröst. Jag kan äta för att jag är ledsen, är stressad eller bara allmänt rastlös, vilket sedan resulterar i ångest och skam för det jag gjort. Dessa problem är i likhet med bulimi, bortsett från att jag aldrig har tagit till kräkningar eller andra kompensationer för att göra mig av med det jag ätit. Oftast är det ju inte några nyttiga saker som jag stoppar i mig och detta medför ytterligare ångest eftersom jag är väl medveten om att mitt beteende är skadligt för kroppen. Detta leder till återupprepade fall av magkatarr och allmän ohälsa som gör mig nedstämd, vilket i sin tur får den onda cirkeln att fortsätta. Det tar aldrig slut.

 

Som de allra flesta säkert kan räkna ut leder hetsätningsstörningar till viktuppgång. Jag har sedan tidiga tonåren tampats med min vikt och har efter alla turer av jojobantning fått en väldigt skev kroppsuppfattning. Jag trivs inte med det jag ser i spegelbilden och alla misslyckade bantningsförsök har fått mig att sakta tappa hoppet om ett tillfrisknande och en sund självbild. Det går bra i perioder och sedan faller jag tillbaka i mina gamla dåliga vanor igen och den onda cirkeln tar överhand. Jag upplever då en vanmakt som jag antar att min omgivning har svårt att förstå, för att de inte begripen vidden av mitt problem. Värst av allt är nog all känsla av skam. Jag skäms för mitt beteende och vill ingenting annat än att bli frisk, men det är svårt. Oerhört svårt.

 

Ätstörningar är verkligen ett gissel. Alla människor behöver äta för att överleva och när man då har en ätstörning tvingas man leva med sin fiende dagligen. Det går ju liksom inte att bara avstå det, som man kan göra med alkohol och droger, utan måste lära sig att hantera situationen. Det är där mitt problem ligger – jag kan inte hantera det. Problemet tar överhand och skapar mönster som är oerhört svåra att bryta. Jag är så väl medveten om mina negativa mönster och det är ett dilemma som grämer mig till vansinne. Hur påläst jag än må vara om kost och hälsa, träning och faktumet att jag är en hejare på matlagning, så hjälper det inte. All den kunskapen har liksom ingen betydelse när den onda cirkeln och mitt destruktiva beteende tar överhand. Då är jag chanslös.

 

Nu har jag på något sätt fått nog. Jag måste ställa mig ansikte mot ansikte med mitt problem och se till att segra, en gång för alla. Jag har fått en tid till en kurator som jag ska träffa redan nu på torsdag klockan 15.00. Det är en lättnad att det fanns tid med så kort varsel, vilket nu inger hopp om förbättring. Nu ska jag förshoppningsvis återfå kontrollen över mitt liv!

 

Ja, nu har jag fått skriva av mig lite och det är en oerhört befriande känsla. Finns det några frågor är det bara att ställa dem och vill ni veta mer om själva problematiken hetsätningsstörning - läs här.


Visa mig vägen

Jag tror på duvan som vet vart den ska
Jag tror på godhet och bättring

Jag vet vart jag ska - frågan är bara hur jag ska ta mig dit.
Jag måste be om hjälp för att hitta rätt.
Få guidening.

Flickan från ovan

Jag är precis hemkommen från biografen där vi såg filmatiseringen av Alice Sebolds bok Flickan från ovan. Jag hade inte läst några recensioner om den filmen, enbart sett reklamen på tv, så jag visste inte alls vad vi hade att vänta oss. För min del var filmen lite väl flummig och igenkänningsfaktorn från boken var väldigt låg, därav blev jag lite smått besviken. Frida däremot, som jag var på bio med, hon tyckte att filmen var kanon. Hon hade läst lite om filmen innan och var förberedd på att det skulle vara lite rörigt och mycket flummiga scener, så hon var nöjd. Denna film skulle till och med bli en del av hennes filmsamling framöver när den kommer ut på DVD och det måste väl vara ett bra betyg. Ja, smaken är som baken och tur är väl det!

Trots att vissa scener var lite väl utsvävade och konstiga tyckte jag att det var en helt okej film. Skådespelarinsatserna var bra och handlingen, liksom boken, var hyfsat fängslande. Det är dock inte en film jag skulle välja att se igen, utan då skulle jag hellre damma av boken från bokhyllan, luta mig tillbaka i soffan och läsa den på nytt. Det anser jag ge mer rättvisa till historien!


Trevlig överraskning

För en liten stund sedan plingade det till på min MSN, där Linnéa meddelade att hon blivit sjuk och inte kunde gå på den inplanerade bion som hon hade med sin mamma. Hon ville då överlåta biljetterna till mig så att jag kunde gå tillsammans med en kompis. Efter en rejäl rundringning tackade Frida ja till mitt erbjudande, så vi ska gå och se Flickan från ovan klockan 15.30. Jag läste boken härom året och jag hoppas verkligen att filmen lever upp till förväntningarna och är lika bra som boken.

Detta blev minsann en trevlig söndagsöverraskning. Snart dags att bege sig!

Någon av Er läsare som har/har tänk se Flickan från ovan?


Pigg och härlig söndag

Jag förvånas ständigt över hur snabbt helgerna går. Innan man knappt hinner blinka är det söndag och inom kort stundar en ny vecka. Igår var vi på födelsedagsfest hos Andreas och det var riktigt trevligt. Många trevliga människor på plats, både väl kända ansikten och några nya som jag aldrig har träffat förut. Jag höll mig nykter som utlovat under kvällen och det gick bättre än väntat. Vanligtvis brukar jag bli sur och grinig och stör mig på allt och alla när jag försöker festa nykter, men igår gick det riktigt bra. Humöret var på topp och jag hade riktigt roligt både på festen och ute på krogen. Efter födelsedagsfesten drog vi vidare till Statt där vi svängde våra lurviga i ett par timmar. Det var en smått märklig utekväll av olika anledningar, men det är väl sådant som hör till när man bor i en liten håla som Katrineholm.

Idag vaknade jag pigg och utvilad vid 9-tiden, gick upp och åt frukost och drog igång en rejäl städning. Nu ser det hyffsat skapligt ut här hemma - golvet är dammsuget och moppat, disken är diskad, sängen är bäddad och tvättmaskinen tvättar nu sin andra omgång tvätt. Jag tycker att det är så skönt att få en massa sådana sysslor avklarade innan nya veckan drar igång, så att man kan ta det med ro.

Dags att fixa lite lunch nu och senare framåt kvällen ska jag ut och gå en rask långpromenad i det sköna vårvädret. Hoppas att alla får en riktigt skön avslutning på helgen!

//M

Ready to go

Som sagt, ikväll vankas det 25-årsfest. Vi ska fira Andreas som imorgon tar det stora klivet - halvvägs till 50 år. Hua vad jobbigt det låter! Som de flesta vet slutade den senaste 25-årsfesten som jag var på i smått katastrof med sönderslaget knä och en lätt hjärnskakning. Därav blir det göra-om-gör-rätt den här gången. Eftersom jag ändå inte kan dricka alkohol pga. magen borde inte det målet vara speciellt svårt att uppnå.

Såhär ser hår och smink ut för kvällen:


Lördag 10/4

Idag har jag varit och jobbat på fömiddagen som vanligt. När jag var klar med städningen åkte jag över till mormor som ville bjuda på lunch. Hon hade lagat rotmos och fläsklägg, vilket jag inte har ätit sedan jag flyttade hemifrån. Det var riktigt gott och jag råkade nog äta lite mer än vad magen klarade av. Nu känner jag mig sådär otäckt uppblåst igen och det svider lite i maggropen. Förhoppningsvis ska det lugna sig under dagen, annars lär jag se ut som en stoppad korv i min tajta svarta klänning som jag ska ha på 25-årsfesten ikväll. Det skulle ju inte vara någon höjdare!

Som jag nämnde igår skulle intensiteten på gårdagens träningspass bli en överraskning eftersom det var ett rullepass. Det visade sig vara ett boxningspass och det känns idag kan jag säga. Jag var laddad till max och tog ut mig till 100 % och det varsnar jag rejält i armarna, bröstmusklerna och mellan skulderbladen. Ledaren berättade att boxningspasset kommer att återkomma på schemat till hösten och det var verkligen ett glädjebesked. Jag har saknat det under året som det nu haft ett uppehåll. Visst, cirkelfyset har varit grymt roligt det också, men boxningen är någonting alldeles extra. Nu när de utbildar en ny ledare kommer ju cirkelfyset att finnas kvar, plus att boxningen tillkommer, så jag ser fram emot mycket rolig träning i höst. Då skulle jag vilja hinna med ett pass cirkelfys, ett boxning och ett skivstång varje vecka för att arbeta upp styrkan och uthålligheten rejält. Det skulle jag behöva!

Nu ska jag ta mig en eftermiddagslur innan det är dags att snygga till sig inför kvällens festligheter.
Tjingeling

Höjden av sötsug

Nu under kvällen har jag suttit hemma själv och glott på tv tillsammans med mina fyrbenta älsklingar. Enda sedan jag kom hem från träningen har jag varit grymt sugen på någonting gott, typ godis eller chips, men det vill ju inte mig mage ha. Jag hade ingenting sådant hemma heller, vilket fick mig att knäcka den knasiga idén att plocka fram påsen med müsli för att sedan sitta och pilla ut alla goda torkade fruktbitar och nötter som fanns där i. Det måste väl vara höjden av desperation efter någonting gott, eller vad säger ni?

Mmmm, fredagsmys!

Fredag igen då

Tänk vad veckorna går fort. Det säger bara svisch då är det fredag innan man knappt hinner blinka. Idag tog jag mig en rejäl sovmorgon, åt frukost i lugn och ro och begav mig sedan iväg för att veckohandla åt mormor. Det var en väldig massa grejer hon skulle ha den här gången, så det tog sin lilla tid. Nu är det dags för en exklusiv lunch bestående av havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk - i princip det enda min stackars mage tål just nu. Sedan ska jag iväg och träna klockan 16.30. På schemat där jag bokade in mig stod det "rullepass", så jag har ingen aning om vad det kommer att bli för sorts träning. Det blir dagens stora överraskning! Förhoppningsvis är det ett lagom krävande pass - annars kommer jag att vara fullkomligt ledbruten imorgon.

Ha en fortsatt bra fredag och en bra start på den efterlängtade helgen!
Bye

Lite ledsen i ögat

Usch vilken tråkig kväll det här har varit, trots att dagen började så bra. Jag har legat på soffan och slötittat på tv och jämrat mig över min magsmärta. Jag ser just nu ut som en ballong som är i närheten av bristningsgränsen och smärtan driver mig till vansinne. Ledsen blir jag också - skulle bara vilja sätta mig i ett hörn och stortjuta. Dessvärre blir ju ingenting bättre av det, så jag kan lika gärna låta bli.

Snälla, låt mig slippa detta helvete! Låt min mage blir bra så att jag kan fungera normalt igen. Slippa ha ont. Känna mig glad igen.

Härlig vårpromenad

Idag på förmiddagen var jag och Linda varit ute och promenderade Djulörundan i det fina vårvädret. Det var en riktigt skön och uppfriskande start på dagen. Vi valde precis rätt tid ser jag, med tanke på att solen nu har gått i moln och det har blivit grått och tråkigt. Det är lite synd eftersom jag hade som plan att gå in och äta lunch och sedan sätta mig på balkongen och läsa i solskenet. Ibland blir det inte alltid som man tänkt sig. Istället har jag nu hamnat här framför datorn och ska skriva en inlämningsuppgift som ska in imorgon. Lika bra att få det överstökat så att jag får kvällen fri att göra vad jag vill.

Träningsutmaning

Idag när jag var nere på Friskis och tränade skrev jag upp mig på en utmaning som går av stapeln den 17 april klockan 11.00. Det vankas ett gympamarathon som går ut på att köra tre pass efter varandra, med undantag för en lite paus mellan varje. Det kommer således att blir tre timmars gympaträning med alltifrån bas, medel, aerobics, afrodans och core. Det ska bli riktigt roligt och intressant att se om jag pallar trycket. Jag får se till att träna duktigt så att konditionen är någorlunda okej tills dess. Det borde jag greja, eller hur?

Ta chansen och testa dina gränser i ett 3 timmar långt jympapass med olika intensiteter. Passet börjar med Carola,Marina och Katarina som blandar Bas och Medel. Därefter kör Ewa en 35 min lång Core-del rejäl styrka för mage/rygg. En liten paus där vi bjuder på Frukt & Vätska. Vi avslutar med att gänget Maria H, Johanna och Lisa som kör Aerobic Intro , Dans och Afro i en härlig blandning och en fartfylld avslutning på vårt första JYMPAMANIA PASS!!

Kruxet är att jag jobbar mellan 8.30-11.00 den förmiddagen, så det blir knasigt med planeringen av matintag. Att jobba två timmar och sedan gympa i tre timmar på enbart frukost känns inte hållbart. Jag vet inte alls hur jag ska göra då, men det får helt enkelt lösa sig.

Detta ska bli sååå roligt!!

Det spritter i kroppen

... när jag hör den här låten. Sååå himla bra och den får mig att fuldansa genom lägenheten med ett stort leende. Tur att det inte är någon som ser en, haha! Ni hittar den på Spotify HÄR.

Vad tycker Ni, är den inte härlig?


Mage bortskänkes

Nu när påsken är förbi har jag fått en riktigt elak magkatarr som följd. Min stackars mage tycker ju inte om varken salt, fett eller socker och de tre sakerna är väl lite utav påskens signum. Det svider nu som eld i maggropen, magen är svullen som en ballong och jag mår illa. För den som själv har haft magkatarr vet vad jag pratar om och förstår vilken obehaglig känsla detta är.

Vad an göra åt detta? Jo, förbud mot kaffe, vilket jag har avklarat två dagar nu. Jag dricker enbart kaffe för att det är gott, så tack och lov slipper jag abstinenes och huvudvärk och liknande som många får av att avstå. Värre är det med socker, salt och fett kan jag tycka. Det finns ju överallt och man måste tänka sig för precis hela tiden för att inte skada den stackars magen. Detsamma gäller starka kryddor och alkohol - två stora bovar som är big no, no framöver. Att avstå allt detta tillsammans med regelbunden motion, syredämpande medicin och ordentligt med fibrer borde magen var återställd inom en vecka eller två.

Fullkomligt fruktansvärd... men kul minne

Vi satt och diskuterade väckningslåtar förut och då susade ett tanke genom huvudet på mig och påminde mig om vår väckningslåt under lägerveckan i Gamleby på gymnaiset. Varje morgon struttade lärarna runt i korridoren, men en liten bandspelade på axeln, och sjöng med i denna fasansfulla låt för att väcka oss elever. Kan det finnas ett värre sätt att försöka väcka redan obstinata tonåringar? Kan knappast tro det va? Att höra denna låt på repeat varje morgon i en hel vecka var rena döden och därav kom min utmärkelse för veckans värsta morgonhumör, för i slutet av veckan brast det för mig.

 

Lyssna själv och gör er egen bedömning?

Ska man skratta eller gråta?

 


Säg till om jag stör...

Säg till om jag stör,
sa han när han steg in,
så går jag med detsamma.

Du inte bara stör,
svarade jag,
du rubbar hela min existens.
Välkommen.

(Eeva Kilpi, översatt av Kerstin Lindqvist)

Kursstart och magont

Det här är ingen bra dag - huvudet spränger och magen smärtar. Trots det har jag varit i skolan och haft kursintroduktion på kursen Leda - förändring och utveckling. Det kommer nog att bli ungefär lika spännande som det låter. Suck. Jag hoppas innerligt att den kommer att bli bättre än vår föregående kurs, för den var verkligen katastrof.

Direkt när jag kom hem tog jag en alvedon och kröp ner i soffan för att läsa och vila bort huvudvärken. Jag hann läsa ett halvt kapitel, sedan somnade jag och sov som en sten. Cirka en timme senare vaknade jag med boken liggandes på bröstkorgen - något piggare än innan. Trots det mår jag fortfarande inte helt okej, men det får väl duga. Värktabletten tycks ha gjort lite verkan i alla fall.

Igår förmiddag började jag läsa en ny bok som är skriven av Denise Rudberg. Jag har läst båda hennes tidigare böcker och jag tycker att hon är en riktigt bra författare, som jag hoppas på att se mer från i framtiden. Boken jag läser nu heter Åse och är en sådan typisk chicklit som jag gillar. Det är en fristående fortsättning på Rudbergs senaste bok Matilde som jag fick i födelsedagspresent och läste förra sommaren. Jag kan verkligen rekommendera denna författare om ni vill ha en avslappnande och rätt humoristisk läsning, som inte kräver allt för mycket ansträngning för att hänga med i.

Fantastiskt fin låt

Det går tyvärr inte att hitta ett klipp från youtube som fungerar att bädda in här på bloggen, men det får duga med en länk till denna fantastiska låt. Den har rent av gått på repeat här hemma de senaste dagarna och jag kan inte få nog. Har du Spotify och föredrar att lyssna på låten där, klickar du på den HÄR länken.

Lyssna och njut!


Då var det dags... igen

Efter ett litet psykbryt igår kväll och en sömnlös natt är det nu dags att ta sig i kragen igen. Jag bara klagar och deppar, men gör ingenting åt problemet och det blir ju bara värre ju längre tiden går. Det är helt enkelt dags att släppa sargen och komma in i matchen igen! Jag har nu återgått till min LCHF-kost och ikväll ska träningskortet förnyas. Det vaknas ett baspass klockan 18.30 tillsammans med Linnea och det ska förhoppningsvis få mig på bättre humör. Efter ett klokt råd drar jag nu igång på 70-80 % och ökar successivt, istället för att köra på 120 % som jag brukar göra. Dags att börja lära av misstagen, eller hur? Det var egentligen tänk att jag skulle göra säsongens löparpremiär idag, men det var något vitt elände på backen när jag tittade ut genom köksfönstret i morse. Tröttsamt som sjutton, om ni frågar mig.

Har dessutom lagt upp ett avtal med Sofia, där vi ska ha vägning och uppdatering av läget en gång per vecka. Vi behöver båda stöttning i viktminskningsprocessen och då har vi bestämt oss för att fixa det tillsammans. Tillsammans sägs man ju vara starkare.

Startskottet för nystarten avfyras idag.
Dags att blicka framåt!

Förstår, som ingen annan

Jag låg nyss i min säng och stirrade i taket. Funderade. Jag låg och tänkte på att allting som jag har att glädjas över i mitt liv, alla fantastiska människor, alla möjligheter. Tänkte även tillbaka på en massa gamla minnen, både bra och dåliga stunder. Saker jag har gjort och inte gjort. Saker jag kunnat gjort annorlunda eller velat haft ogjort. En låt, fylld av gamla minnen och känslor, hoppar av en tillfällighet igång på Spotify och tankarna flyr iväg för ett ögonblick. Plötsligt får jag en knuff i sidan och återvänder till nuet. Ett litet ludet ansikte stirrar med sina stora bruna ögon och stryker sig vänligt mot mig - länge och väl. Hon tittar, stöttar, glädjer och inger förståelse som ingen annan. Helt utan ord. Det var som om hon kunde läsa mina tankar och förstod att jag behövde lite kärlek.

Tänk att djur kan ha den förståelsen och förmedla en sådan läkande kraft!

Tuss, mitt älskade bus.

Stundtals envis, tvär och grinig, men ändå alldeles fantastisk.



Vilken eftermiddag

Nu under eftermiddagen har jag varit uppe på Ö&B och Willys och handlat lite. När jag kom hem tvättade jag av balkongmöblerna, bryggde mig en stor kopp kaffe och satte mig i vårsolen för att njuta av värmen tillsammans med en bok. Jag blev sittande där en bra stund, men nu började det bli lite kyligt sedan solen letat sig in bakom molnen. Jag hoppas att morgondagen bjuder på samma underbara vårväder så att jag kan sitta där ute på balkongen och njuta igen, för det var alldeles ljuvligt. Livskvalité.

Glad påsk!

Jag önskar alla en riktigt glad påsk, med mängder av god mat, påskägg och sällskap av nära och kära. Min dag ska först spenderas tillsammans med mina flräldrar, syster med familj och mormor. Vi ska äta lite påskbord, umgås och ha allmänt trevligt. Senare bär det av till Julia, där det bjuds på mer mat, festligheter och trevligt umgänge.

Kan väl inte bli så mycket bättre - en heldag i familjen och vännernas tecken!

Dagens vill ha

Denna kommer från Modegallerian och kostar 249 kr.

Vill ha, vill ha, vill haaaa!!


Sanningen i vitögat

Jag är fullkomligt hopplös, så är det bara. I förrgår plockade jag fram pappret som jag bokfört mina mått och min viktminskning på de senaste månaderna. Det diskreta lager damm som samlat sig över arket avslöjade att jag inte varit alldeles noga med mätningarna på sistone och detsamma gäller både kosten och träningen. Vad hände egentligen? Jag som var så himla taggad och gjorde så bra ifrån mig. 2 kg återstod till första målet och där föll jag pladask. Varför? Jag har sagt det förut och säger det igen - jag är hopplös och tycks aldrig kunna lyckas med att nå och hålla min mål/idealvikt.

Det var under vecka sex som det började skita sig för mig. Jag bakade en smaskig kladdkaka som jag tog med mig hem till syrran och hennes familj, som avnjöts med en stor klick grädde. Som om inte det var nog bjöds det på pizza framåt kvällen och det säger man väl inte nej till? Eftersom dagens LCHF-anda då ändå var förstörd, köpte jag en godispåse på vägen hem som slank ner på ett kick i soffan framför tvn. Efteråt kom ångesten krypande som ett brev på posten och jag visste att detta fuskande skulle leda till både magont och viktuppgång. Inte bra.

En dags fusk kan väl inte skada tänkte jag!? Ny dag, nya tag. Eller? Denna dag följdes av inflyttningsfest med snacks och alkohol... Filmkvällar... Ännu mera fester... Noll koll på varken kost eller träning. Nu sitter jag här, sju veckor senare, och 4,5 kg tyngre och grämer mig över att jeansen stramar igen. Jag stirrar återigen ett misslyckande i vitögat! Fan, så trött jag blir på mig själv.

Såhär ser alltså dagsläget ut:
(siffrorna inom parentes är från senaste mätningen, sju veckor sedan)

Lår (58 cm), nu 60 cm
Rumpa (99 cm), nu 104 cm
Mage (89 cm), nu 94 cm
Midja (84 cm), nu 85 cm
Under bysten (74 cm), nu 77 cm
Bysten (90 cm), nu 95 cm

Hjälp, säger jag bara. Kanske dags att börja ta tag i livet igen - se upp med vad jag stoppar i mig och förnya det utgångna träningkortet. Jag vill ju inte ha det såhär.

Giv mig styrka!!

Rösta på mig

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Väskan är packad

Idag är det skärtorsdag och det innebär att resan snart bär av mot Blåkulla. Väskan står packad i hallen och kvasten är alldeles nypolerad - redo för avgång.

I hope to see you there, girls!


RSS 2.0