Kuratorbesöket

Då har jag varit på mitt första möte med kuratorn. Vi kunde dock snabbt konstatera att hennes kompetens inte är tillräcklig för den här typen av problematik eftersom hon inte är utbildad på KBT (kognitiv beteendeterapi). Hon ansåg att hennes hjälp bara skulle bli kortsiktig, precis som jag hade anat. Vi började då kolla upp olika möjligheter till annan hjälp via psykologer som specialiserar sig på just KBT. Hon skulle göra det tills imorgon och sedan kontakta mig med mer information om vad som krävs för att få remiss och andra sådana praktiska saker. Jag hoppas innerligt att det inte är allt för lång väntetid till dessa terapeuter eftersom jag vill komma igång med behandlingen så snart som möjligt. KBT är verkligen en terapiform som jag tror på eftersom det fokuserar på att ändra individens sätt att tänka och handla. Det är precis vad jag behöver, då mitt beteende framkallas och styrs av känslor och negativa tankar.

För övrigt på mötet pratade vi lite om allmäna tankar och känslor, t.ex. hur jag är som känslomänniska och hur det påverkar livet i det stora hela. Vi diskuterade även saker som skulle kunna vara orsaken till min problematik samt all den vikthysteri jag haft genom åren. Kuratorn var väldigt trevlig och sympatisk och jag kände ett bra förtroende för henne, men hennes hjälp kommer som sagt inte att fungera långsiktigt. Nu håller jag tummarna för att jag ska få bra besked imorgon angående KBT-terapin och att den kan komma igång så snart som möjligt. Det vore så befriande för jag är verkligen motioverad och hoppfull om att bli fri från detta.

Dags för en kopp té nu och Halv åtta hos mig.
Ha en fortsatt bra kväll allesammans!

Kommentarer
Postat av: Frida

Jaa, hoppas hoppas! Läste ett citat häromdagen och tänkte på dig: "Det är starkt att våga visa sig svag..." Du kommer att fixa det Mia!

2010-04-15 @ 21:15:54
URL: http://vigubban.blogg.se/
Postat av: Sofia Werlin - viktminskingsbloggen

Hoppas att hon hör av sig imorgon med lite mer info till dig. Håller mina tummar..

2010-04-15 @ 21:25:33
URL: http://sofija.blogg.se/
Postat av: Soffan

Personligen ger jag inte mycket för kuratorer. Det bästa är att en läkare på Vårdcentralen remitterar dig till en psykolog - de flesta arbetar ju med inrikning på KBT numera. Jag har själv testat KBT men tyvärr funkade inte på mig - men jag är ju ett hopplöst fall ;-) Jag tror absolut att KBT kan funka bra för dig! Bara att testa sig fram tills du själv känner att du får ut nåt av det - kan ta ett tag innan det "nya" tankesättet/tankestrategierna faller på plats, så ge det lite tid! Jag tror på dig vännen! Kramisar!

2010-04-16 @ 12:36:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0