Learn the hard way

I morse åkte jag till skolan för att först ha möte om fältstudien med arbetsgruppen och sedan workshop i seminariegruppen. Innan mötet med arbetsgruppen loggade jag in på portalen för att kolla om tentaresultatet hade kommit och det hade det. Ett stort fett U var beskedet - 59 jävla poäng (behövdes 70 p för godkänt). Jag kunde verkligen inte hålla känslorna tillbaka, utan sprang gråtandes in på toaletten och satt där i säkert en halvtimme. När jag hade lugnat ner mig kände jag verkligen inte för att gå på workshop, rödögd och mascararandig, så jag tog första bästa tåget hem. Jag hade alltså betalat 100 kronor för att åka till skolan, se mitt resultat, grinat en halvtimme på toaletten och sedan åkt hem igen. Vilken oerhört produktiv dag det blev! Det är ju egentligen inte hela världen att kugga en tenta, det vet jag, men känslan av att behöva ha en omtenta hängandes över en framåt vårkanten känns rejält surt. Den går dessutom av stapeln i Linköping, vilket känns något omständigt.

Det här är första gången jag kuggar någonting på min utbildning hittills och därav känns fallet lite högre än om man lärt sig hantera nederlag förut. Jag försöker dock se det från den positiva sidan - att det här är sådan som hör till livets hårda skola. Sometimes you have to learn the hard way, så att säga. Det hade kunnat vara så mycket värre! Å andra sidan har jag ju klarat allting annat de första 2,5 åren och det är positivt. Hade jag istället kuggat en massa saker förut hade saker och ting säkert känns mer hopplöst. Eeh, hur jag än vrider och vänder på det hela kan jag ändå inte bortse från att detta gett självförtroendet en törn.

Kul start på helgen...

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag kuggade min första tenta efter fyra år på universitet, det kändes som världen gick under men det är bara att rycka upp sig och göra bättre nästa gång!

2010-02-05 @ 13:02:38
Postat av: anna

Nån gång måste ju va den första att kugga... surt bara eftersom du var så nära!!



du kommer klara dig galant på omtentan!

2010-02-05 @ 13:50:48
URL: http://declaar.blogg.se/
Postat av: malin :)

fin blogg :)

2010-02-05 @ 16:00:27
URL: http://kristinehamnmalin.blogg.se/
Postat av: bella

Jag förstår verkligen hur du känner dig. Under min första termin så kuggade jag på första tentan Två gånger.., mådde skit. Var nära att ge upp, allt kändes så hopplöst. Började också gråta i skolan. Men jag har gått vidare.. livet går alltid vidare. Det stannar aldrig upp om man inte vill det såklart. hoppas du mår bättre nu ;)..

kramar

2010-02-06 @ 17:55:02
URL: http://bellaellas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0