Tröttis med huvudvärk

Idag mår jag inte bra - har huvudvärk och det gör mig alldeles yr. Enda sedan jag kom hem från skolan har jag legat på soffan och vilat och sovit om vart annat. Det är inte lika mig - jag som skulle plugga och göra lite nytta idag. Afrodansen ikväll är ju bara att glömma... Suck!

Ska det här aldrig ta slut? Heal me!

Kommentarer
Postat av: Frida

Sv: Ja, jag har oxå hört att de ägarna som bor där nu inte bott så länge. Kan inte du vara söt och kolla varför de vill flytta. Man vill ju tro att de kanske tycker att det är för litet eller så... För fasen som de har renoverat! Möte på banken och husvisning imorgon... IHHH!!

2010-02-17 @ 17:47:37
URL: http://vigubban.blogg.se/
Postat av: Soffan

Som du känner jag mig just nu! Är skrämmande trött och vill bara sova ...

Jag healar dig genomm att sända dig stora, varma myskramar med mycket "fluff"!

2010-02-17 @ 19:24:58
Postat av: Jennie

Hej igen. Förlåt att jag inte skrev receptet till dig igår men jag ska vara ärlig och säga att jag faktiskt glömde bort det.



Men bättre sent än aldrig antar jag.



14 bitar



Ingredienser

200 g chokladkakor, (Safari choklad cookies)

75 g smör

(Jag rekommenderar dock att dubbla satsen då den för mig inte räckte till att täcka hela kanten)



Mörk chokladkola:

1,5 dl vispgrädde

1,5 dl strösocker

1 dl mörk sirap

2 msk kakao

0,5 tsk ättiksprit, 12 %

50 g smör



Vit chokladkola:

1,5 dl vispgrädde

1,5 dl strösocker

1 dl ljus sirap

100 g vit choklad

0,5 tsk ättiksprit, 12 %

50 g smör



Garnering:

kakao



Gör så här:



1. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går. Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.



2. Mörk chokladkola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120°. (jag gjorde missen att koka för kort tid så gör kulprov för att se attt den bli lagom stelnad) Dra kastrullen från värmen och Rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt.



3. Vit chokladkola: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ca 10 min till 120°. (samma sak här, gör kulprov)



4. Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt.



5. Inför servering är det gott om pajen ställs fram en stund innan den serveras. Pudra över kakao. Servera i små bitar då pajen är mycket mäktig. Bjud eventuellt vispad grädde till.



Hoppas att du lyckas bättre än vad jag gjorde =). Jag ska ge mig på den igen någongång i framtiden för smaken var det absolut inget fel på, den var helt ljuvlig. Speciellt med lite grädde till!



Kram

2010-02-18 @ 15:39:42
URL: http://jennienennie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0