Somrigt drinktips

Jag måste bara rekommendera ett somrigt drinktips som jag kom på härom sommaren. Antagligen är jag inte ensam om denna idé, men jag brukar kalla den för min piggelindrink. Den är superenkel att göra och smaken är helt oslagbar - måste testas!

Det här behöver du:

Vodka
Sprite
Eldorados lightsaft med smak av kaktus och päron
Pressad citron eller lime
Is


Blanda ca. 4-6 cl vodka, sprite och en skvätt saft tillsammans med pressad citron/lime och is.

Skål!

Thoughts are running through my head

Igår började jag och älsklingen att disskutera en ganska tung fråga som har slagit lite skruv i skallen på mig skulle man kunna säga. Han frågade mig om jag inom den närmaste tiden skulle kunna tänka mig att flytta ihop, genom att jag säljer av min lägenhet och flyttar in hos honom i hans tvåa. Jag blir oerhört glad för att han känner så starkt för mig och vill satsa helhjärtat på oss, men enligt mig är det lite för tidigt att ta det steget. Av många anledningar. Vi har trots allt bara varit tillsammans i 3,5 månad nu och känt varandra i 4 månader. För det första har jag aldrig varit sambo förut (bortsett från sju veckor under mitt stambyte då jag bodde hos mitt ex) vilket gör sambolivet till ett väldigt stort steg för mig. Han har varit sambo i många år förut och vet vad det innebär och vilka krav det ställer på varandra. För det andra har jag min trygghet här i den bostad som jag äger. Om jag väljer att ta steget härifrån och flyttar in hos honom skulle jag stå på bar mark om det skulle ta slut mellan oss. För det tredje grundar sig mycket av denna flytt-diskussion i ekonomiska frågor, vilket gör mig än mer tveksam. Jag bor oerhört billigt i nuläget och har aldrigt behövt fundera kring pengar och så vill jag fortsätta att ha det. Det bästa vore ju att vi hittade ett gemensamt boende där vi båda gick med en ekonomisk vinning i slutänden, men det tycks vara svårt. Bostadsrätterna är dyra i nuläget, vilket försvårar chansen att köpa ett större boende gemensamt.

Som ni märker är det väldigt många tankar som snurrar just nu och jag är så rädd för att han ska tro att mina tveksamheter beror på honom. Så är verkligen inte fallet. Det råder ingen som helst tvekan kring känslorna eller så, bara alla beslut och praktiska saker som man måste ta hänsyn till. Jag känner mig lite som en fågelunge som sitter och trycker uppe i mitt trygga bo - i rädsla över att vingarna inte ska bära. Det kanske är helt fel av mig att känna så, men det är ingenting jag rår över. Jag är och kommer alltid förbli en fegis, med oerhörda svårigheter för stora förändringar, och det hoppas jag att han har tålamod med.

Vad anser Ni? Har Ni några liknande erfarenheter som kan hjälpa mig på traven, när jag ska reda upp i detta tankenystan? Alla tips och råd är välkomna!

Älskade födelsedags"barnet"

Idag lyfter vi på hatten och säger stort grattis till min älskade karl som fyller 27 år!

Du är det bland det bästa som har hänt mig!!

Denna dag ska firas med bio och mys, enligt hans önskemål, och själva firandet förskjuts tills imorgon då även hans familj ska delta. Jag har precis lagt ihop smörgåstårtan till imorgon, som nu ska stå i kylskåpet över natten och smaska till sig. Brödet måste dra åt sig vätskan från tonfisksmeten, vilket gör tårtan saftig och god.


Sommarens konstaterande

Jag har under sommaren kommit underfund med att jag verkligen hatar tisdagar. De flesta brukar prata om måndagströtthet, men jag har istället tisdagströtthet. Eller snarare tisdagskoma. Måndagarna brukar kunna flyta på rätt bra - energin är på en skaplig nivå efter lite ledigt och jag lever och glädjs av minnena från helgen. Jag vet då att jag har en hel vecka jobb framför mig och försöker stålsätta mig inför allting som ska göras. Sedan kommer tisdagen och all positiv energi är som bortblåst. Jag har då hunnit inse hur långt borta fredagen är, den nyvunna energin från helgen har sinat och allting känns bara jobbigt. Pest, jag kan inte säga bättre!

Jag trodde aldrig att jag skulle säga detta, men snälla, ge mig måndag hela veckan!

Förbereder födelsedagsfirande

Imorgon fyller min älskling år. Detta ska firas med att gå på bio imorgon, enligt hans önskan, och sedan firande hemma hos hans föräldrar på torsdag kväll. Tills dess ska jag ha gjort en smörgåstårta och en tryffelkladdkaka som vi ska ha till fika och kvällsmat. Andreas mamma tycker inte att han ska köra så mycket med mig och få mig att baka och laga mat hela tiden, men det är ju faktiskt jag som erbjuder mig eftersom jag tycker att det är så roligt.

Smörgåstårta har jag inte gjort på evigheter, så det ser jag verkligen fram emot. Min kladdkaka står i ugnen just nu och den ska sedan täckas med den mörka chokladtryffelkrämen och silverkulor som dekoration. Smörgåstårtan däremot får jag vänta med att göra tills imorgon efter jobbet. Den ska med fördel stå i kylskåpet över natten och och gosa till sig, så dekorerar jag den efter jobbet på torsdag eftermiddag.

Om det är någon som är sugen på ett recept på smörgåstårta - håll utkik i sådana fall! Jag kommer att lägga upp mitt recept här framöver, när jag vet ungefär hur mycket som gick åt av varje ingrediens.

Barnsligt sugen





GEEE MIIIIG!!!

Onödigt vetande

En liten lista som jag hitttade hos Sandra.

Nämn något som gjorde dig glad igår:
När jag, älsklingen och hans killkompisar satt och spelade tv-spel efter frukosten hemma hos hans föräldrar. Det var riktigt roligt och mysigt och bjöd på en hel del skratt. Dessvärre var väl det mesta av skratten åt mig när det gick illa, men sådant bjuder jag på. Man kan ju liksom inte vara bäst på allt ;) Huvudsaken är att man har roligt och det hade jag!
Vad gjorde du kl. 08 i morse: Jag var på KappAhl och städade tillsammans med Kattis.
Vad gjorde du för 15 min sedan: Dammsög och tvättade golven.
Det sista du sa högt: Jävla kattskrälle, idag ligger du minsann inte på plus. Till min katthona Tuss efter att hon kräkts i min precis renbäddade säng.
Det senaste någon sa till dig: Vi hörs av senare ikväll. Puss puss
Vad har du druckit idag: Kaffe, mineralvatten och mango/persikasoppa.
Vad var det senaste du åt: En banan.
Vad var det senaste du köpte: Matvaror på Netto igår kväll.
Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun
Vad är det för väder hos dig nu: Mulet och trist. Man skulle kunna tro att det blivit höst. Hemska tanke!
Godaste glassmaken: Pecannöt kola.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Absolut, det händer när man som minst anar det!
Sover du tungt: Ja, men vaknar väldigt lätt.
Drömmer du mardrömmar: Ja, ibland.
Trivs du med ditt jobb: Jobbar extra inom städ och det gör jag väl mest för pengarnas skull, inte för att det är roligt eller speciellt trivsamt. Mitt blivande jobb som lärare däremot trivs jag väldigt bra med.
Favoritklädsel: Leggings och tunika.
Favoritlåt just nu: Melanie Fiona - Monday Morning
Vad ser du om du tittar till höger: En bordsfläkt.
Vad gör dig glad just nu: Tanken på min underbara älskling som gör mig obeskrivligt lycklig!
Vad ska du göra härnäst: Ta en välbehövlig dusch. Är alldeles sotig och svettig efter en hel dags jobb på städ. Sedan ska det fixas kvällsmat och lunchlåda tills imorgon.
Höger eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Trött och lite smågrinig.
Favoritgodis: Choklad och röda ferraribilar.
Kläder just nu: Trosor, strumpor, bh och linne. Snygg kombo, men ursäktar mig med att jag är på väg in i duschen.
Sommarplaner: Fester, middagar, födelsedagsfiranden, kvalitetstid med älsklingen, jobb, små utflykter, konserter mm. En riktigt underbar sommar hittills och fortsättningen kommer garanterat att bli minst lika bra.
Hur många kuddar sover du med: Två.
Spelar du något instrument: Tvärflöjt och blockflöjt. Lite gitarr och piano också, men mycket halvhjärtat.
Morgon eller nattmänniska: Någonting däremellan... Tycker inte om att gå upp, men när jag väl är uppe rullar det på.
Vad är viktigast för dig: Att jag, mina nära och kära får ha hälsan och lyckan i behåll.
Är du kittlig: Ja, och det tycker älsklingen är jätteroligt. Morr!
Snarkar du: Jag vet inte riktigt. Ingen som har påpekat det hittills, så jag tycks ligga lågt med det.
Stjärntecken: Kräfta
Äckligaste insekten: Myggor och annat äckelpäckel. Allt som surrar, krälar, sticks och sånt är vidrigt.
Längtar du mest efter just nu: Att få gosa in mig i min karlns famn och tala om för honom hur mycket jag tycker om honom.

Veckans sköning

... som har fått mina högatalare att gå varma hela veckan lång.

Är den inte skön så säg?

 

 

Lyssna via Spotify genom att klicka HÄR.


Klåda i matlagningsfingrarna

Jag har på sistone varit lite slarvig med matlagningen och bara ätit saker som är enkla att slänga ihop. Det blir lätt så under sommaren eftersom det är varmt att stå och feja i köket mer än man behöver. Idag började det dock klia i mina matlagningsfingrar igen, vilket gjorde att jag åkte och köpte fläskfilé som jag ska marinera och sedan helsteka ikväll. Till det ska jag servera ugnsrostad färskpotatis, bearnaisesås och sallad. Jag hoppas att älsklingen kommer att uppskatta detta, men det tror jag. Han brukar vara väldigt lättflirtad när det gäller mat och äter det mesta som serveras, så länge det inte är för starkt.

Gör så här

  1. Ställ ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta potatisen noga om den inte redan är ren, men behåll skalet på. Om potatisarna är stora kan man dela på dem på mitten, men låt de då dra i vatten några minuter så att stärkelsen minskas, då bränner potatisen inte fast i botten på ugnsformen.
  3. Lägg potatisen i en ugnsfast form. Stick hål i skalet på alla potatisar med en gaffel så exploderar de inte i ugnen. Ringla över olivoljan och blanda runt lite. Häll på valfri mängd flingsalt.
  4. Ställ sedan in formen i ugnen i ca 1 timme.
  5. Man behöver inte vända på potatisarna så låt ugnen sköta sitt medan du grillar.
  6. När potatisen är nästan färdig, dra på värmen till max så får de en rostad och fin yta.

Det lönar sig att uppdatera bloggen

... för då letar sig genast läsarna tillbaka igen.

Jag ska försöka bättra mig framöver, men just nu räcker inte dygnets timmar till för allting.

Jag antar att min skrivarlust kommer att infinna sig till hösten igen när mörkret faller på och jag sitter här ensam på min kammare, med endast ljuset från skärmen som vägvisare.

 

 


Helt i stil med min filosofi

Den här lilla gubben pryder många av fikarummen på företaget där jag jobbar. Jag tycker att den är himla rolig och arbetstiderna som han förespråkar går helt i enlighet med min filosofi. Det kanske är svårt att läsa skylten på bilden, men såhär står det:

Jobbet börjar
8.00

Kaffepaus
9 - 11.30

Lunch
11.30 - 13.30

Eftermiddagskaffe
14 - 16.30

Jobbet slutar
17.00

Blöta kyssar till 747


Jag visste att gårdagen skulle bli en riktigt fin dag, men jag kunde inte ens i min vildaste fantasi ana att den skulle bli SÅ bra.

Jag hade lite svårt att slita mig från sängen igår morse eftersom jag var tvungen att pallra mig till jobbet för sjätte dagen i rad. Efter mycket om och med kom jag iväg och uträttade min städning på KappAhl - helt ovetandes om vad som väntade mig där hemma. När jag kom hem möttes jag av en riktig överraskning må jag säga. Jag visste att älsklingen skulle fixa frukost åt mig tills jag kom hem, men det jag möttes av var bortom alla mina förväntningar. Han hade varit och köpt exotisk bricka, med bland annat rostbiff, kyckling, diverse exotiska frukter, ost och kex med mera, som han dukat upp och gjort fint med i vardagrummet. Jag blev alldeles stum av förvåning - jag som väntat mig en random frukost med fil, smörgås och en kopp kaffe eftersom det var ungefär det som fanns i mitt kylskåp för stunden. Ja, vad säger man? Den karln upphör aldrig att förvåna. Efter den utsökta "frukosten" var det dags att göra sig i ordning för att bege dig ut till Julita där det vankades födelsedagsfirande för älsklingens pappa.

Väl framme i Julita bjöds det på fika och kortspel med familjen. Vi spelade Åttan och jag förlorade stort om man säger så. Jag slog alla former av rekord på att plocka många poäng, fastän spelet gick ut på att ha så lite poäng som möjligt efter tionde och sista ronden. Sådant bjuder jag på - jag som sällan är en dålig förlorare (till skillnad från vissa andra, haha). Efter min storförlust bjöds det på en utsökt middag bestående av vildsvinsfilé, klyftpotatis och bearnaisesås och kort därefter begav vi oss vidare mot Eskilstuna. En Kent-konsert på Parkens Zoo stod på tur och jag var förväntansfull som bara den! Dessvärre hade vi otur med vädret, för regnet fullkomligt öste ner, men vad gjorde det? Jag stod där som en dränkt katt och njöt för fulla drag av grymt bra livemusik, underbart sällskap och en känsla av komplett lycka.

Minnet av blöta kyssar till 747 kommer för evigt att finnas i mitt hjärta!

Snart är det dags


Inte långt kvar nu - på lördag kväll smäller det!

Jag och älsklingen ska nämligen åka och kolla på Kent på Parkens Zoo.


Dagen har gått i ett

  • Jobb på städ 6.00-14.00
  • Åkte hem och duschade
  • Uträttade ärenden på stan från 15.30-17.00
  • Åkte hem och stekte pannkakor
  • Diskade
  • Grundlig städning av badrummet
  • Dammsög och moppade golven
  • Dammade och torkade
  • Lekte med katterna och borstade dem ordentligt
... nu sitter jag här och ska strax stänga ner för idag. Om jag känner mig själv rätt kommer jag att somna ovaggad ikväll, så trött som jag är!

Veckans repeatfavorit

Riktigt schysst partylåt som får en att bli på riktigt bra humör!

 

Du hittar den via Spotify HÄR.


Släng mig

Idag känner jag mig verkligen som en påse skräp. Har ont överallt, känner mig trött, hängig, grinig, lättretlig, omotiverad till tusen och skulle bara vilja gå och gömma mig någonstans. Förhoppningsvis finns det mycket choklad på mitt gömställe, för det är jag grymt sugen på också. Antar att jag inte behöver gå in på några närmare beskrivningar av vad jag lider av. Tre bokstäver räcker - P... M... S...!

 

 


You make my heart goes boom

Du får mig att le fånigt från örsnibb till örsnibb så fort någon nämner ditt namn. Jag svävar som på moln och kommer på mig själv gå och dagdrömma och längta tills den stund vi möts härnäst. Ett oväntat sms, telefonsamtal eller möte får mitt hjärta att slå frivolter och hela jag blir ur kontroll.

Älskling, du har verkligen visat mig vad lycka är!

Your kisses are so sweet
And my heart goes boom
You're the only one I need
And my heart goes boom
The world keeps turnin'
My heart keeps burnin'
I'm walking down the street
And my heart goes boom, boom, boom

Gårdagens grillkväll ute i Vallmotorp

Vi anländer, packar upp upp grejerna, tänder elden och tar oss ett dopp medan vi inväntar glöd.

 

Grabbarna dricker öl vid elden och njuter av sommaren när den är som bäst.

 

Badplatsen och bryggan.

 

Bad i solnedgången.

 

Riktigt underbar solnedgång vi fick skåda.

 

Jag och älsklingen nattbadar.

 

Kvällsmys


En låt att förgylla sommarkvällen med

 

Lyssna genom Spotify genom att klicka HÄR.


Ursäkta den dåliga uppdateringen

Ja, som ni säkert har märkt är det strålande sommarväder ute för tillfället och Littlepaloma är som grädde på moset kär som aldrig förr. Båda dessa faktorer har inneburit väldigt lite datortid den senaste tiden, vilket har resulterat i dålig uppdatering på bloggen. Jag kan liksom komma på hundra viktigare och mer givande saker att hitta på än att blogga och till råge på allt har motivationen sinat en aning. Det kommer eventuellt att trilla in ett inlägg lite då och då i fortsättningen, men annars ser jag sommaren som en paus från skrivandet.

Önskar Er alla en underbar sommar!

Behöver Er åsikt

Som jag tidigare har nämnt är jag på jakt efter en ny mobiltelefon på grund av att min nuvarande krånglar som sjutton. Är lite sugen på en telefon med touchskärm, men vet inte alls om jag kommer att trivas med det. Jag har frågat runt och läst recensioner om denna (Samsung s5230), men alla säger så olika och det gör mig bara förvirrad. Vad man tycker och tänker är ju så individuellt, vilket gör valet svårt.

Har Du eller känner Du någon som har denna telefon?

Någon Du skulle rekommendera?


Dagens planer

  • Uppstigning 07.00
  • Frukost, dusch och make-up
  • Jobb 8.30-11
  • Upphämtas av föräldrarna 11.20
  • Dop 12.00 i Östra Vingåker
  • Dopfest 14.00
  • Födelsedagsmaskerad hos Zara kl. 19.00
Phuu, känns som om jag kommer att vara helt slut när denna dag är över. Det kommer att bli ruggigt stressigt mellan jobbet och dopet eftersom jag slutar kl. 11 och dopet börjat kl. 12. Däremellan måste jag även hinna till Bolaget för att införskaffa dricka till kvällen fest - när ska jag hinna det liksom? Dagens höjdpunkt är att jag ska bli Walters fadder på dopet och ska få hålla honom under ceremonin. Vilken ära!

Birthday girl

Jaha, då har datumet slagit över till 2 juli, vilket innebär att jag numera är 23 år gammal.
Jösses vad åren går...


Birthday girl!

Händelserik dag

Idag har jag varit och jobbat i Eskilstuna tillsammans med Katarina. Vi höll knappt på att komma iväg för nyckeln till firmabilen var på villovägar och när den väl var funnen var spolarvätskan i bilen slut. Vi åkte en bra bit utan att knappt se någonting alls, men det löste vi på en rastplats längs vägen genom att tömma en vattenflaska på rutan och köra lite med vindrutetorkarna. Alla sätt är bra förutom de dåliga, det må jag säga. Väl framme i Eskilstuna tog vi följe av Anna till företaget ute i Torshälla där vi skulle städa. Det var en kontorslokal där vi skulle göra en grundlig storstädning från golv till tak. Det var måttligt roligt och det känns i knäna nu efter att ha krypit längs väggarna och skurat golvlisterna med borste och trasa. Sicket skitgöra!

På vägen hem körde vi lite vilse på vägen ut ur Torshälla, men för övrigt gick allting smärtfritt. Jag hade väntat mig några tabbar eftersom jag inte alls är van vid att köra bil, men med min utmärkta co driver gick allting prima. Nu hoppas jag bara på att jag kommer att få jobba mer utanför stan för att få öva upp min körvana.

Väl hemma i stan bar det av till Malmenbadet för ett efteremiddagsdopp. Vattnet var dessvärre isskallt så det var snabbt i och snabbt upp igen - badkruka som jag är.

Nu under kvällen har jag bakat det sista inför födelsedagsfikat imorgon. Det kommer att bjudas på tryffelkladdkaka med grädde och jordgubbar, amerikanska blåbärsmuffins, chokladcupcakes, havrekakor och kokoskakor. Nu hoppas jag innerligt att det kommer att komma många fikasugna gäster imorgon så att jag blir av med allting.

RSS 2.0