Morotsbaguetter

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg har jag bakat morotsbaguetter idag. Receptet kommer från kalasgott.blogg.se, som jag hittade när jag botaniserade bland alla hennes fantastiska bakverk och maträtter förut. Jag är riktigt nöjd med mitt resultat och de smakade fantastiskt gott med smör, ost och en paprikaring!

 

Små Grova Morotsbaguetter

• 50g Jäst
• 5dl Vatten, 37°c
• 5dl Rivna Morötter
• 2 msk Olivolja
• 2 msk Brödsirap
• 2 tsk Salt
• 1dl Linfrö
• ½ dl Solroskärnor
• 12dl Mörkt Lantbrödsmjöl
• 3dl Vetemjöl

+ Mjöl till utbakning

Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Häll i vattnet i bunken och blanda ut jästen.
3. Tillsätt de rivna morötterna, olivoljan, brödsirapen,
saltet, linfröna och solroskärnorna. Rör om.
4. Häll i mjölet och kör i assistent på "medel fart" , ca 10-15 min.
Det skall bli en slät och elastisk deg.

Har du ingen assistent: Arbeta degen tills du uppnått samma resultat.

5. Låt degen jäsa övertäckt i bunke ca 45 min.
6. Tag ut degen på ett mjölat bakbord och knåda den lite lätt.
Dela den sedan i 16 lika stora delar.
7. Forma till små baguetter, lägg på bakplåtspappersklädd/oljad 
plåt och låt jäsa ca 40 min.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225°c, ca 18-22 min.


Kommentarer
Postat av: Sofia Werlin - viktminskingsbloggen

Detta receptet ska jag testa en dag :)



SV: jag fastnade för den rosa direkt så blir nog den jag kommer att beställa :)

2010-03-22 @ 19:30:49
URL: http://sofija.blogg.se/
Postat av: Linnea Bergsten

Det är okej... ibland =P

2010-03-22 @ 22:21:33
URL: http://familjenlonnfeldt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0