Morotsbaguetter
Små Grova Morotsbaguetter
• 50g Jäst
• 5dl Vatten, 37°c
• 5dl Rivna Morötter
• 2 msk Olivolja
• 2 msk Brödsirap
• 2 tsk Salt
• 1dl Linfrö
• ½ dl Solroskärnor
• 12dl Mörkt Lantbrödsmjöl
• 3dl Vetemjöl
+ Mjöl till utbakning
Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Häll i vattnet i bunken och blanda ut jästen.
3. Tillsätt de rivna morötterna, olivoljan, brödsirapen,
saltet, linfröna och solroskärnorna. Rör om.
4. Häll i mjölet och kör i assistent på "medel fart" , ca 10-15 min.
Det skall bli en slät och elastisk deg.
Har du ingen assistent: Arbeta degen tills du uppnått samma resultat.
5. Låt degen jäsa övertäckt i bunke ca 45 min.
6. Tag ut degen på ett mjölat bakbord och knåda den lite lätt.
Dela den sedan i 16 lika stora delar.
7. Forma till små baguetter, lägg på bakplåtspappersklädd/oljad
plåt och låt jäsa ca 40 min.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225°c, ca 18-22 min.
Detta receptet ska jag testa en dag :)
SV: jag fastnade för den rosa direkt så blir nog den jag kommer att beställa :)
Det är okej... ibland =P