Funkar detta verkligen?

Jag har sett att det cirkulerar reklam på Facebook där det utlovas gratis Spotify premium på den här sidan. Min fråga är såklart om detta är pålitligt och om det verkligen funkar? Är det någon av er läsare som har testat och konstaterat att det fungerar?


Effektiv måste-göra-dag

Idag ringde min väckarklocka vid 8.30-tiden. Eftersom jag är ledig från skolan ville jag ha lite sovmorgon, men ändå komma upp skapligt för att sätta igång med alla dagens måsten. Sedan dess har jag varit i full gång med städning, tvättning och nu pluggande. Jag håller på och skriver den sista skriftliga inlämningen i denna kurs som består av en projektrapport. Den ska vara inlämnad på fredag och jag börjar nu, så det är dags att lägga i femmans växel.

Senare ikväll kommer raringen förbi. Han skulle egentligen ha tränat idag, men det blev inställd på grund av att han fortfarande är krasslig. Jag har också börjat bli snorig, rosslig och lite svullen i halsen så vi har väl utbytt baciller och smittat varandra den senaste veckan. Typiskt!

Vinnarlåten 2010

 

Igår när jag kom hem från festen och slog på tv:n hann jag se de sista minuterna av poängutdelningen i Eurovision. Eftersom jag inte hade sett ett enda bidrag i årets final visste jag inte vilken låt som Tyskland ledde med, men det fick jag ju snart varsna, så fort vinsten var konstaterad. Eftersom jag inte vet vilka låtar som var deras motstånd är det svårt för mig att avgöra om det var rätt låt som vann. Vad anser ni?

 

Jag är fortfarande i ett stadium där jag försöker komma på om jag gillar vinnarlåten eller inte. Den är ju lite smått trallvänlig och så, men jag kan inte med hennes dialekt när hon sjunger. Det förstör hela låten.

 

Eller så lyssnar ni via Spotify genom att klicka HÄR.

 

 


Triss i Tuss

Tröttmössa till kisse

 

Tuss i det gröna

 

När husse är bakis och tar upp all plats i sängen kan man ju ligga på honom istället för bredvid.


Mors dag

Idag är det söndag och mors dag. Min kära mor befinner sig ute i båten i skärgården tillsammans med pappa, så det blir inget speciellt firande för vår del. Jag ringde henne förut och gratulerade, så det får räcka. Hon brukar bli glad för det lilla och påpekar ständigt att det är tanken som räknas. Nu har jag tänkt på henne, alltså har jag gjort mitt. Älsklingen åkte precis iväg för att äta lunch ute hos sina föräldrar tillsammans med sina bröder. Det lät som ett mysigt firande. När han kommer hem ska vi eventuellt åka och kolla på fotbollsmatch och gå ut och gå en långpromanad. Det får avrunda en händelserik helg!

Den långa väntan är äntligen över

Ikväll är det äntligen dags - tjejkväll med Cosmopolitans och Sex and the city 2. Hundratals dagar av väntan är äntligen över och jag hoppas innerligt att den uppfyller alla förväntningar.

 

Om Du redan har hunnit de filmen - vad ger Du den i betyg från skala 1-10?

 


Lutar åt en riktigt trevlig helg

Jag är precis hemkommen från Norrköping där det idag stod examinationsseminarium på schemat. Det gick rättså bra, trots att jag blev väldigt nervös och alldeles darrig på rösten när det var min tur. Seminariet gick ut på att dra lott om begreppen och sedan ansvara för det under samtalets gång. Jag fick begreppet kompetens och det var jag rätt nöjd med - inte speciellt svårt att definiera och relatera till den pedagogiska verksamheten. Efter den muntliga prövningen fick vi tillbaka våra portfolios med kommentarer och betygssättning. Det var mestadels positiva ord på min bedömning och jag blev godkänt. Det kändes väldigt skönt - ett bekymmer mindre så att säga.

Nu ska jag fixa lunch och ordna inför kvällen. Sandra kommer över klockan 17.00 och ska dricka lite Cosmopolitan innan det är dags att bege sig till bion. Ikväll vankas det nämligen Sex and the city 2. Som jag har längtat! Jag har hört blandade kommentarer från de som såg den på smygpremiären igår, t.ex. att den saknade tydlig handling, men jag hoppas att den ändå är sevärd.

Imorgon är det dags för födelsedagsfirande. Mathias fyller halvvägs till 50 år och detta ska självklart firas ordentligt. Dock ska det bli ett lugnare firande än senaste 25-årsfesten för min del, med tanke på hur illa det gick förra gången. Det är ju tur att man lär sig av sina misstag. Förhoppningsvis.

På söndag är det fotbollsmatch igen. Dessvärre kommer raringen inte att vara med eftersom han har varit sjuk större delen av veckan och inte varit på träningarna, men titta ska vi göra. Hela Baggetorp!

Händelserik helg - nu kör vi!

Försenad tonårsperiod?

Klockan var nästan 12 när min mobil ringde och raringen undrade vad jag gjorde.

- Öööhm, jag... eeeh... ska snart äta... frukost, svarar jag och verkligen anstränger mig för att inte låta nyvaken.
- Du sov, eller hur, säger han och har genomskådat min vita lögn.
- Jo, jag ligger fortfarande i sängen och du väckte mig om jag ska vara ärlig.
- Sjusovare, du vilar dig minsann i form.


Jag har minsann gett sjusovaren ett ansikte. Jag har börjat misstänka att jag har någon form av försenad tonårsperiod just nu, eftersom jag aldrig varken sov bort dagarna eller var skoltrött som tonåring. Rätt komiskt att få det som 23-åring måste jag säga. Hoppas innerligt att det är övergående.

Så vacker, så vacker

 

Kolla så vackert min ros har slagit ut.

Fantastiskt fin och doftar undebart!

 

It's amazing
How you can speak
Right to my heart
Without saying a word

Dagens inköp

Efter mycket om och men har jag nu hittat en bikini som jag är någorlunda nöjd med. Den är från Intersport och har samma typ av modell som den jag köpte där sommaren 2007.

Såhär ser den ut



Gårdagens tv-mys

Igår var raringen sjuk och vad kan vara bättre mot feber och halsont om inte glass. Därför åkte vi och köpte B&J´s och myste ner oss i soffan framför en film. Inte för att jag behövde glass egentligen, men jag var snäll och offrade mig. Sympatiåt liksom, haha. För min del blev det New York Super Fudge Chunk och raringen körde på klassikern Half Baked.

Detta var en glass helt i min smak. Chokladglass, chokladbitar och chokladtäckta nötter, kan väl sällan bli bättre än så?

Någon som har testat den?

Raraste raringen

Kolla vad jag blev överraskad med idag när raringen kom hem från jobbet. Isn´t that sweet, or what?!
... och imorgon ska jag bli bjuden på bio, som om inte detta vore nog.


Chai latte

Just nu sitter jag och avnjuter en kopp Chai latte. Jag hade aldrig testat det förut, men fick ett infall att köpa det när jag gick förbi en tébutik i Norrköping tidigare idag. Det var ett himla bra köp, för denna mumsiga dryck föll mig helt i smaken.


  • 1 tepåse alternativt löste
  • 1-2 msk ljust muscovadosocker alt råsocker
  • 2 msk lattemjölk
  • Puder, t ex kakao blandat med mald kanel

Gör så här

  • Koka upp 3 dl vatten, lägg i tepåsen och sockret
  • Låt det dra 3-5 minuter, ta upp påsen.
  • Skumma mjölken och skeda dem på toppen.
  • Pudra och servera genast.

Trötta lilla jag

Usch vad jag är seg just nu. Har ont i halsen och mensvärk, så större delen av dagen har spenderats i sängen. Orkar ingenting, så jag återkommer när jag mår lite bättre.

Dags att inta sängen igen, men först ett glas vatten och en alvedon.

Gårdagen, jobb, städning och födelsedagsfirande

Det blev en riktigt lyckad kväll igår ute hos raringens föräldrar. Det bjöds på helstekt hjortytterfilé med potatissallad och mängder av andra grilltillbehör. Det var en utsökt middag som avnjöts i trevligt sällskap bestående av raringen, hans mamma och tre bröder. Pappan var iväg på jakt över helgen, så honom får jag träffa vid ett annat tillfälle. Efter maten parkerade vi oss i vardagsrummet framför tv:n där vi kollade på Så ska det låta och smaskade på tryffelkladdkaka med grädde som jag hade bakat och tagit med som efterrätt. Mätta och belåtna begav vi oss hemåt vid 22-tiden och kvällen kunde sammanfattas som mycket lyckad.

Idag har jag jobbat på förmiddagen och när jag ändå var inne i städrutinerna passade jag på att fixa lite här hemma när jag kom hem. Så nu har jag dammsugit, tvättat golven, städat badrummet och dammat lite här och var. Det var välbehövligt kan jag säga. Jag har blivit så himla dålig på att sköna om mitt hem på sistone - låter det bara stå och förfalla. Om jag ska försöka ha det så rent och prydligt som jag skulle vilja, skulle jag få städa ihjäl mig. Det finns ju faktiskt roligare sysslor om man säger så. Jag står därför fast vis mitt motto om att det är bättre med lite skit i hörnen än ett rent helevete.

Ikväll vankas det födelsedagsgrillfest hos Linda och Robert. Det ska bli jättetrevligt! Det ska dessutom bli roligt att få presentera raringen för några av mina vänner, som han ännu inte har träffat.

Nu är det dags att ta tag i disken, fixa lunch, förbereda maten inför kvällens grillning och sedan göra sig i ordning. Mycket som ska hinnas med.

Nervös inför kvällen

Då var det återigen fredag och denna vecka har det inneburit portfolioinlämning. Den ska vara inskickad senast klockan 13.00, men jag lämnade precis in den för att slippa tänka på det mer idag. Nu får det alltså bära eller brista - orkar inte lägga ner mer energi på den.

Ikväll ska jag och raringen åka ut till hans föräldrar och äta middag. Han har ju fått träffa mina päron två gånger, så nu är det min tur att ställas inför juryn, haha. Inte annat att det gör mig lite nervös... Jag ska göra mitt bästa för att ge ett lika gott intryck som raringen har gjort på mina föräldrar.

Nu bär det snart ut på min promenadrunda på 4,5 km och sedan måste jag ner till stan för att uträtta lite ärenden. Det känns som om detta kommer att kunna bli en alldeles förträfflig dag.

Jag är så glad!!

Hur söt får man bli?

Usch vad jag är uttråkad. Jag är alldeles för pigg för att sova, men har egentligen ingenting vettigt att göra uppe heller. För att fördriva tiden sitter jag och kollar på annonser på Blocket. Efter att ha tagit mig en titt på det gamla vanliga, dvs. cyklar, lägenheter och katter blev det även en titt på hundarna. Jag försöker att undvika de annonserna eftersom det oftast får mitt hundälskande hjärta att dunka lite för häftigt. Så blev det självklart även den här gången när jag klickade förbi denna lilla goding.

Kolla bara, är det inte rart så säg?!

Annonsen till denna lilla raring hittar du här.

Vill haaa!!


Kan inte hitta det!

När jag har varit inne på Bloglovin de senaste dagarna har jag reagerat på reklamrutan ovanför de senaste inläggen. Det är reklam från Vero Moda, där några klädesplagg rullar förbi. Det är ett linne där som jag tycker ser så himla fint ut som jag skulle vilja ha, men jag kan inte hitta det på deras hemsida. Är det jag som är helt ute och cyklar, eller finns det inte på deras online shop?

Tacksam för hjälp!


Freedom, oh freedom

Nu minsann anser jag mig ha satt den sista kråkan på min portfolio. Hela dagen har jag suttit och letat stavfel, korrigerat knasiga formuleringar och kompletterat min text med saker ur läroplanen. Jag förstår inte riktigt hur jag kunde glömma bort att ha med den från början när jag skrev, men jag antar att jag var allt för insnöad i all litteratur då. Nu börjar jag känna mig någorlunda nöjd med min text, men den ständiga inlämningsångesten gör sig ändå påmind. Trots det försöker jag hålla huvudet kallt och inse att det i värsta fall bara kan handla om en komplettering. Vad gör det liksom?!

Nu när portfolion äntligen är klar för inlämning kan jag återgå till livet igen. Ljuvliga frihet. Då kan jag slippa försumma träningen om kvällarna på grund av skrivandet och viktigaste av allt, att äntligen få träffa Andreas igen. Han har verkligen fungerat som en bra morot för motivationen. Härlig peppning raring, det gjorde du bra!

Nu ska jag göra mig i ordning och åka ner till Netto för att handla lite. Det ekar, ekar, ekar i mitt kylskåp och det är bland det värsta jag vet. Jag måste få hem frukt och lite olika frukostalternativ, för det är ett måste.


Hemska tanke

Är precis hemkommen från Norrköping. Hade seminarium på förmiddagen och efter det begav jag mig till stan för att ta en titt i affärerna. Jag var inte på jakt efter någonting speciellt egentligen, men gav mig på ett försök att hitta en bikini till den stundande badsäsongen. Det skulle jag inte ha gjort, för det har fullkomligt förstört min dag. Eller min vecka... månad... år... rättare sagt. Fyfan så deprimerande det var att stå där i det kalla ljuset i provhytten och blotta varenda valk på den blekfeta hyddan. Jag provade säkerligen 20 olika varianter, men ingen av de varken passade eller föll mig i smaken rent stilmässigt. Gråta, det var vad jag ville göra.

Jag som skulle försöka lägga ner alla dessa tankar om självförakt och bantningshets, men det är ju fullkomligt omöjligt. Om man inte trivs med det man ser i spegeln fortsätter ju viljan att gå ner i vikt att sporra dessa negativa tankar. Det är som en ond cirkel som aldrig tycks upphöra att snurra.

Får helt enkelt gömma mig i vassen i sommar.

Jag är i mål... nästan i alla fall

Phuuu, nu anser jag mig vara klar med min portfolio. Det är lite finslipning kvar, men det låter jag vara tills på torsdag när jag är ledig från skolan igen. Jag behöver få lite distans till min text för att kunna hitta eventuella stavfel och andra felaktigheter. Förhoppningsvis kommer jag även att få lite nya idéer tills dess så att jag kan fylla på med kommentarer där det känns lite tunt. Jag har hittills skrivit 14 sidor och det är ju hur mycket som helst, men ändå känns det som om jag inte har kommit fram till någonting vettigt alls. Det är väldigt frustrerande. Jag vet dessutom inte om jag har uppfattat fråga 4 och 5 korrekt, eftersom de svaret blivit väldigt likvärdiga, men det återstår att se. Det värsta som kan hända är att jag får en komplettering och det kan jag leva med. Värre saker kan ske...

Nu ska jag testa att köra Paolo Robertos träningsvideo som jag fick med tidningen Topphälsa härom veckan. Efter det ska jag sätta mig på balkongen och njuta av kvällssolen tillsammans med en glas vin. Sämre kan man ju ha det!

Tiden går fort när man har roligt

Idag är det en månad sedan jag och raringen träffades. På ett sätt känns det som en evighet, samtidigt som det har gått jättefort. Hur som helst så var den dagen bland de bästa i mitt liv och det blir bara bättre för var dag som går. Lycka är bara förnamnet!

Här bjuder jag på en oerhört vackra bilder på mig själv från den kvällen vi träffades.
Såhär kan det gå när jag och Emelie går lös på hennes barskåp.


Hmm, ja vad säger man?!

Vinsten har anlänt

Nyss när jag kom hem från biblioteket låg ett litet paket innanför dörren. Det var halsbandet, som jag vunnit i tävlingen hos Sofia, som hade anlänt. Titta så fint!!


Pluggeli, pluggeli, plugg...

Hela denna dag kommer att gå i pluggandets tecken. Jag ska alldeles strax byta om och sedan bege mig ner till biblioteket där jag ska skriva så att fingrarna glöder på min kursportfolio. Jag lyckades få upp lågan igår kväll och skrev nästan fyra hela sidor, men uppgiften är långt ifrån klar. Om det fortsätter i den här stilen kommer dokumentet att sluta i en hel bok. Så ska det inte behöva vara. Det anser jag är fel i examinationens upplägg eftersom den är oerhört omfattande och dessutom inte innehåller några restriktioner om antalet tillåtna sidor. Men men, det kommer att bli examinatorns huvudvärk eftersom det är hon som har konstruerat uppgiften.

Jag och raringen har bestämt att vi inte ska ses någonting förrän min portfolio är klar, dels för att jag måste ha tiden för skrivandet och för att jag ska ha honom som en morot. Vad kan vara en bättre motivationshöjare än längtan efter honom liksom? Ja, det är bara att sätta igång om jag inte ska behöva längta ihjäl mig. Jag återkommer ikväll och då ska förhoppningsvis portfolion vara så gott som klar. Förhoppningsvis är det en rimlig målsättning. Om inte har jag även hela morgondagen på mig.

Ångesten närmar sig

Jag längtar verkligen till sommaren med allt vad det innebär. Nästan allt i alla fall. Dessvärre finns det ett gissel med sommaren som jag inte tycker om och det är badsäsongen. Faktumet att man ska klämma ner sin blekfeta hydda i en bikini när solen tittar fram ger mig kalla kårar. Jag tycker verkligen att det är skitjobbigt. Rent av hemskt. Som om inte det vore nog har jag svårt att hitta bikinis som är snygga, känns bekväma och dessutom sitter bra. Den bikini som jag har haft de två senaste säsongerna börjar sjunga på sista versen, vilket innebär att jakten på en ersättare till denna säsong har börjat. Ångest... panik... motvilja... Känslorna är många.

Trots det hittade jag idag en modell som jag blev lite sugen på att beställa. Den påminner något om den senaste som jag har haft, som jag är riktigt nöjd med, så länge jag inte behöver visa mig i den offentligt vill säga.

Såhär ser den ut som jag nu är lite sugen på. Vad tycker ni?


Nya favoriter

Raringen har berikat mig med många nya musikfavoriter på sistone, men det här bandet, Lillasyster, är det jag har fastnat för mest. Dessa tre låtar har en tendens att gå på repeat när jag pysslar här hemma. Vad tycks?

 

Lillasyster - Jag är här nu

 

Lillasyster - Andreas


Lillasyster - Kräkas

 


Söndag igen då

...och en ny vecka står inför dörren. Det är väl en vecka som inte direkt är efterlängtad, med tanke på att kursportfolion ska lämnas in på fredag, men det är bara att bita i det sura äpplet. Jag ska sätta mig och skriva på den snart och sedan pyssla med det resten av dagen. Måndag och tisdag är jag ledig från skolan och vad jag ska göra då lär jag väl sällan behöva nämna?!

Gårdagen blev en riktigt lyckad kväll. Jag och Ida var på tjejkväll hos Josse där vi åt tacos, drack vin och spelade spel. På vägen ner till stan mötte jag upp raringen och sedan blev det en vända i öltältet. Dessvärre var det rätt trist där så vi gick vidare mot Statt, där hans kompisar befann sig. Stället såg alldeles tvärdött ut och då bestämde vi oss för att gå hem istället. Hemma tände vi ljus på balkongen och avnjöt ett glas vin i den ljumma vår/sommarnatten. Hur mysigt som helst!

Jag trodde att jag skulle vara riksbakis idag med tanke på mängden alkohol som konsumerades igår, men icke. Redan klockan 8.30 slog jag upp ögonen, gick upp och drog igång en maskin tvätt, rensade kattlådan och gav katterna mat och var allmänt pigg. Helt otroligt. Sedan dess har jag tvättat två maskiner tvätt, dammsugit, diskat och uträttat en mängd andra trista hemmasysslor. Nu är det bara pluggande och träning kvar för att fullända denna dag.

Då var det officiellt

... och det tycks gillas.


Höjden av lathet


Städning, plugg, fotboll och öltält

Ja, så skulle jag sammanfatta denna dag. Städningen kan man säga är avklarad och då är det dags att ta tag i studierna. Nu har jag undvikit det in i det längsta och det känns som om det inte bara är knutarna som brinner längre, utan snart står alltihopa i lågor. Det börjar nog bli dags att inse att världen inte slutar snurra runt omkring mig bara för att jag är kär och galen.

Gårdagen hos föräldrarna blev riktigt mysig. Laxpajen var mycket uppskattad och päronen gav uttryck för att de saknar min matlagning där hemma. Raringen kom lite senare och var inte hungrig, så han gick miste om det goda. Sedan blev det hockeytittande för hela slanten. Dessvärre blev det ju förlust för Sverige mot Tjeckien med 2-1, men det var rätt underhållande ändå. Pappa skrek och kommenterade varenda rörelse som spelarna gjorde och mamma hotade att stänga av tv:n om han inte slutade svära. De är för rara!

Nu ska jag försöka slita mig från alla distrationsmoment och sätta fart med pluggandet. Ingen tid att förlora. När jag har gjort det bär det av till skoaffären med Emelie och senare ikväll vankas det fotbollsmatch ute i Marmobyn. Eventuellt en sväng till öltältet också, men det återstår att se.

Myskväll hos päronen

Jag har precis gjort mig i ordning och bytt om, redo att bege mig ner till föräldrarna. Där ska jag bjuda på laxpajen som jag gjorde igår kväll. Det tror jag kommer att bli uppskattat. Synd vore annars. Lite senare, efter fotbollsträningen, kommer även raringen dit. Mina föräldrar träffade ju honom som hastigast härom veckan, men ikväll får de träffa honom ordentligt. De ska äntligen få sin nyfikenhet stillad med andra ord.

Jag hoppas att alla får en riktigt trevlig kväll. Ta hand om er!

Har fått dille på denna

Jason Derulo - The Sky´s The Limit


Lyssnas på Spotify via denna länk.



You Got It
What I Want
Give It Up
Shorty
Step it Up
For Me
And i'll give you Everything
All My Life
All My Love
I give you My Fortune and Fame
I'll even give you My Name

... you take me Higher

Than i've ever been Before
My feet don't touch the Floor
Flyyyyyyyyyyyyyy
The Sky's The Limit
The Sky's The Limit

Underbara onsdag

Det här har hittills varit en alldeles underbar dag och det lär fortsätta så tills det övergår till torsdag. Dagen inleddes med en god frukost i lugn och ro innan jag åkte iväg till Lisa för att arbeta med vår utvecklingsidé. Detta höll vi oavbrutet på med mellan klockan 8.15 och 16.30. Jag har aldrig någontin varit med om maken till effektivt skolarbete. Vi var grymt strukturerade och fokuserade hela tiden och fick hela arbetet så gott som klart - bara några små detaljer kvar. Det trodde jag aldrig!

På vägen hem från Lisa åkte jag till Netto för att handla hem lite mat. De hade extrapris på lax, vilket gjorde att jag köpte en förpackning som nu blivit till en lax- och spenatpaj. Den ska tas med hem till mina föräldrar imorgon kväll då jag och raringen ska dit och umgås lite.

Nu är det dags för att bocka av de sista punkterna på dagens att-göra-lista.
  • Plugga utvecklingsarbete tillsammans med Lisa
  • Handla mat
  • Hem och skriva portfolio
  • Äta middag
  • Städa och fixa här hemma
  • Om jag hinner, vore ett träningspass ultimat
  • Träffa raringen

Uppe med tuppen

Godmorgon

Idag är jag uppe med tuppen och jag är ovanligt pigg för att ha stigit upp klockan 06.00. Just nu sitter jag och avnjuter en kopp kaffe innan det är dags att cykla hem till Lisa. Planen för dagen ser ut som såhär:
  • Plugga utvecklingsarbete tillsammans med Lisa
  • Handla mat
  • Hem och skriva portfolio
  • Äta middag
  • Städa och fixa här hemma
  • Om jag hinner, vore ett träningspass ultimat
  • Träffa raringen
Detta känns som en ganska effektiv och bra dag, eller vad tror ni? Det ska bli spännande att se om den kommer att genomföras lika bra i praktiken som den ser ut att vara i teorin.

Hur ser Er dag ut?

Kloka visdomsord


Det härliga humöret fortsätter

Den här veckan har verkligen börjat bra. Humöret är på topp, solen skiner och jag är bara allmänt lycklig. Trots att det är en hel del att pyssla med i skolan och att det börjat bli hett om öronen vad det gäller portfolion så rör det mig inte i ryggen, konstigt nog. Om det är bra eller dålig är ju en tolkningsfråga, men jag kommer bara att fortsätta njuta av livet just nu och ta dagen lite som den kommer.

Det här blir ett väldigt kort inlägg. Raringen kommer hit om 30-40 minuter och då ska jag bjuda på mat innan han ska iväg på träning. Idag bjuds det på köttfärslimpa, potatis, brunsås, lingonsylt och sallad. Det brukar ju vara gott, så jag hoppas att han också gillar det.

Dags att förflytta sig till spisen. Är man som kvinna mer än en meter från spisen är man på rymmen, som hans pappa skojade och sa när han undrade om jag kunde laga mat. Det tyckte jag var lite charmigt, jag som älskar att laga mat.


Barnsligt roligt

 

... för Skalman han är tlööööött... tlööött.


Dessa måndagar

Nog för att helgerna brukar gå fort, men den som precis passerat försvann obegripligt snabbt förbi. Det känns som om jag inte hunnit med någonting alls, trots att jag har haft myskväll med Emelie, jobbat, varit på födelsedagskalas, haft lördagsmys med raringen och kollat på fotboll. Det kan hända att jag känner så eftersom jag bara gjort en massa roliga saker och inte tagit tag i allting jobbigt och nödvändigt, såsom studier, städning och liknande. Kanske därför jag upplever att tiden bara sprungit ifrån mig?

Idag har jag varit hemma hos Lisa och arbetat med utvecklingsarbetet som vi håller på med i skolan just nu. Det gick riktigt bra och vi fick ovanligt mycket gjort. I vanliga fall när vi sitter hemma och pluggar brukar vi lätt hamna ur fokus och vi pratar om en massa annat som inte hör till saken, men idag var vi ovanligt disciplinerade. Jag hoppas att den disciplinen kan hålla i sig i några timmar till för min del eftersom jag behöver läsa och påbörja skrivandet av min portfolio. Den ska vara inne nästa fredag och jag har verkligen noll koll på uppgiften. Sätter jag inte fart nu kommer det att bli totalfiasko av alltihop!

Jahopp, pluggande var det ja... Motivation, bitte!

Duett som får mig att rysa av välbehag

 

Det här är kärlek folket, så äkta. Vackert.


Brum, brum i skogarna

Idag har jag varit privatschaufför åt Emelie som inte var riktigt körklar efter gårdagens bravader. Vi åkte ut i vischan tillsammans med Simon för att fixa hem några reservdelar till hennes bil som krånglar. Det var grymt länge sedan jag körde bil och det var en sådan härlig känsla att få trycka lite extra på gasen ute på skogsvägarna. Om jag hade haft mer pengar vore min dröm att köpa en egen bil så att jag slipper vara så låst. Jag vill kunna ge mig ut och åka och känna friheten som man har med bil. Bara grejen att slippa åka och storhandla på cykel vore fantastiskt. Dock får det läggas på framtiden - när studierna är avklarade och jag har en stadig inkomst. Just nu är det otänkbart, tyvärr.

Efter att ha kört runt Emelie och Simon i närmare två timmar, i jakt på den där prylen, åkte vi hem till mig för att fixa middag. Därifrån begav vi oss ut till Baggetorp för att titta på min heting som spelade fotbollsmatch mot Högsjö. Det var riktigt kul och resultatet blev 3-2 till dem. Bra jobbat Baggetorp!

Nu vettisjutton vad jag ska hitta på. Raringen sover hemma i natt, så det kommer att bli tomt. What to do?
Ha en fortsatt trevlig söndagkväll allesammans!

Lördag 8/5-10

Denna lördag började som vanligt med jobb på städ och sedan begav jag mig hem igen för att krypa ner i sängen där raringen fortfarande låg och sov. När jag inte kunde ligga där och slöa längre blev det en dusch, lite make up och klädval för att sedan pallra mig iväg på 1-årskalas hos Linnea för att fira underbaraste Freja. Charmigare unge får man ju leta efter! Där bjöds det på fantastiskt fina cupcakes med rosa frosting, silverkulor och egentillverkade marsipanrosor. Jag blev mäkta imponerad Linnea - bra jobbat!

När jag kom hem från kalaset vid 16-tiden låg raringen fortfarande och sov. Så det kan bli när man har varit ute och slirat. Han och katterna ligger nedbäddade i sängen och sussar som små barn. Nästan lite gulligt, fast snart får det vara dags att vakna till liv kan jag tycka. Klockan närmar ju sig 18.00 och då kan man inte ligga i sängen och dröna längre. Någon måtta på ynkligheten får det faktiskt vara! Vore det inte för allt jobbigt efterarbete skulle jag hälla en hink med kallvatten över honom, det borde göra susen. Mohaha.

Ciao

Jag vann tävlingen!!!

Hör och häpna, jag fick precis reda på att jag vunnit den senaste tävlingen hos Sofia Werlin. Jag som aldrig brukar ha tur i tävlingar, men den här gången gick det vägen. Jag kommer nu att få hem denna fina vinst på posten inom kort. Glad är bara förnamnet om vad jag är just nu!

Vad säger Ni, visst är det snyggt?




Min partylista

Jag tänkte bara delge mig av min Spotifylista där jag har samlat alla mina favoritpartylåtar. Det kan väl vara lägligt såhär i helgtider, eller vad tycker ni?

Håll tillgodo!


Fredag och helgplaner

Då var det äntligen fredag igen. Detta har inneburit en ledig dag med hemmstudier och lite städning. Ikväll ska jag och Emelie ha myskväll hemma hos mig med lite godsaker framför tv:n. Vi båda ska jobba imorgon bitti och då är det skönt att ha en lugn och avkopplande hemmakväll. Jag ska som sagt upp skapligt och jobba mellan klockan 08.30-11.00. Efter det ska jag hem till Linnea och fira hennes fina dotter Freja som fyller 1 år. Jag är riktigt nöjd med presenten som jag har köpt och jag hoppas att den kommer att bli uppskattad. Smaken är som baken, så man kan ju aldrig veta säkert. Efter kalaset vet jag inte riktigt vad som händer. Det pratades lite flyktigt om en födelsedagsfest hos en killkompis, men jag har inte hört någotning mer om det. Antagligen blir det ingenting eftersom ingen vidare information har meddelats om det. Lite märkligt, men men... Alltid finns det någonting att hitta på, så man lär sällan gå sysslolös.

På söndagen ska jag försöka plugga lite igen och förbereda veckan som kommer. På kvällen vankas det en tur ut till Baggetorp där jag och Emelie ska titta på raringen som spelar fotbollsmatch. Det ska bli roligt och vi hoppas såklart på vinst, heja heja!

Föresten, nu har min eländiga huvudvärk äntligen släppt. Det är en enorm befrielse och jag känner mig pigg och glad igen. Det har varit några riktigt jobba dagar med dålig koncentration, motivation och noll ork, men det ska det bli ändring på nu. Skönt.

Önskar alla en riktigt trevlig och avkopplande helg! Det firar vi med lite skön partmusik, hehe.


Vår- och sommarinspirerad design

Som ni kanske ser så har jag ändrat till en lite mer vår- och sommarinspirerad design. Tyckte minsann att det var dags med lite mer färg och liv här på bloggen! Jag vet att den ser lite liten ut, men det gick inte att få det bättre än så. Jag är ju ingen hejare på det här med bloggdesign och hela den där baletten, så det här får duga.

Håll tillgodo!


Dagen som varit

I morse var jag i skolan och hade seminarium och föreläsning - sådär måttligt roligt. Huvudvärken gör att jag har svårt att koncentrera mig och det är väldigt ansträngande att växla blicken mellan tavlan och anteckningsblocket. Det gjorde förmiddagen lite jobbig att orka med, men det gick okej trots allt. När jag kom hem bakade jag en tryffelkladdkaka som jag ska bjuda raringen på när han kommer hit efter träningen. Han var här nyss och fick i sig lite middag bestående av pasta med kyckling- och baconsås som jag skrev om i mitt tidigare inlägg. Det var väldigt uppskattat och han tycker att jag skämmer bort honom. Mig gör det ingenting att han kommer hit och blir ompysslad, för det är han väl värd.

Nu ska jag bege mig ut och ta en långpromenad i det vackra vårväder. Solen strålar och det är ljust och fint, vilket är utmärkt väder för utevistelse. Riktigt njutbart!

Middagstips

 

Pasta med kyckling- och baconsås

 

2 kycklingfiléer

1 paket bacon

1 gul lök

1 paprika

Matlagningsgrädde

Creme fraiche

Vitlök

Sweet chilisås

Salt och peppar


Hacka lök, paprika, bacon och kycklingfilé och stek det i en panna. Tillsätt matlagningsgrädde och creme fraiche och rör om. Krydda med sweet chilisås, vitlök och eventuellt andra kryddor efter eget tycke och smak. Koka pasta och servera tillsammans med såsen och en god sallad.

Som ni ser har jag inga exakta mått på denna rätt, utan man får gå lite efter eget tycke vad det gäller mängd. Det går självklart att ta bort och/eller byta ut ingredienser som man själv vill. Jag tycker att detta är ett kanongott recept och fungerar som ett bra alternativ till de gamla vanliga vardagsrätterna.

Vad tror Du, är detta någonting som skulle gå hem hos Er i stugorna?

Ingen ork

Den här huvudvärken som pollenallergin orsakar gör mig alldeles matt. Jag orkar ingenting och hela kroppen känns fullkomligt disorienterad. Eftersom varken allergimedicin eller värktabletter hjälper vet jag inte vad jag ska ta mig till för att bli bättre. Ska jag behöva ha det såhär och bara låta tiden göra sitt, eller vad? Förhoppningsvis kommer den värsta pollenperioden att vara snabbt överstökad i år, men det är ju svårt att förutspå. Jag ger det några dagar till, men om värken inte har släppt efter helgen får det bli ett besök hos farbror doktorn. Inte för att jag vet vad de kan göra åt saken, men men...

Nu måste jag vila en liten stund och samla nya krafter. Det känns inte kul alls att behöva gå på sparlåga på det här viset. Förbannade äckelpollen, försvinn!

Små budskap

Jag har på sistone blivit alldeles kär i väggtexter och små söta budskap som finns att köpa lite varstans. In i det längsta har jag försökt att inte falla för denna trend eftersom alla har sådana nu, men igår gick det inte längre. Jag har länge tittat på en vit text med ordet Lycka i skrivstil och igår blev impulsköpet ett faktum. Det gick inte att lägga tillbaka den på hyllan när jag väl föreställt mig vart den skulle placeras. Nu hänger den alltså och pryder min vardagsrumsvägg ovanför soffan så fint och jag blir alldeles, ja lycklig, av att se den.

Riktigt nöjd. Och lycklig.


Sista dagen på praktiken

Idag har jag varit min sista dag på praktiken för den här terminen. Det kändes lite vemodigt att säga hejdå eftersom mina elever ska upp till högstadieskolan till hösten, vilket innebär att jag inte kommer att träffa dem mera trots att jag ska tillbaka till samma vägledare nästa termin. Hon vet själv inte vilken årskurs hon kommer att få framöver - det får helt enkelt bli en överraskning. Förhoppningsvis blir det en ny kull med ettor för det tycker jag skulle vara jätteroligt och enormt lärorikt. Att få arbeta under fem hela veckor med ett gäng ettor antar jag skulle göra mig mer mentalt förberedd inför det kommande yrket, vilket kan behövas under sista terminen. Känslan av skräckblandad förtjusning över att vara klar till våren 2011 håller i sig och blir allt starkare för var dag som går. När ska oron över att inte klara av det kommande yrket sluta gnaga i skallen på en? Orolighetsnojja är bara förnamnet.

Nu ska jag svida om till träningskläder, snöra på mig joggingskorna och bege mig ut i spåret en stund. Det kan vara skönt att rensa skallen såhär på kvällskvisten och då är löpning ett utmärkt alternativ. Jag går runt och grubblar på så mycket onödigt hela tiden och det måste jag lägga av med. Hjärnan har nog som det är.

Fortsatt trevlig kväll allesammans.
Jag hoppas att Er vecka har börjat bra hittills!

Underbara vår, men...

... det har ju dessvärre en rejäl nackdel. Pollen. I år tycks jag ha blivit allergisk och det gör mig galen. Ögonen bara svider och rinner och huvudet värker utan dess like. Idag på lunchen stod jag inte ut längre, utan var tvungen att åka ner till Apoteket för att köpa allergimedicin för att kunna vara utomhus. Vi hade hälsodag på praktiken, vilket innebar utomhusaktiviteter mellan 8.30 och 13.00 och det var mer våld än nöden krävde för mina stackars ögon. Barnen trodde ju att jag var ledsen eftersom jag gick runt med alldeles rödsprängda ögon och tårar som rann som floder. Tack och lov verkade medicinen väldigt effektivt och jag kunde genomföra de sista timmarna tillsammans med barnen utan problem.

Som avrundning på dagen bjöds alla barnen på Krabbelurer, någonting jag aldrig hade hört talas om förut. Det var en sorts kaka, som rullades i kanel och socker, och påminde om en blandning mellan pannkaka och munkar. Vad detta hade med hälsotemat att göra vet jag inte riktigt, men gott var det.

Som avslutning idag bjuder jag på denna underbara skapelse:

Broken Door - Angel

Nytta med nöje

Igår var det fest hos Andreas och det var riktigt trevligt. Det blev rätt mycket folk och många för mig helt nya ansikten. Det är alltid roligt, men jag fick ett fullt sjå att hålla reda på allas namn, respektive smeknamn. Jag hoppas verkligen inte att folk tar illa upp när jag inte minns vad de heter, men jag kan inte rå för det. Jag är fullkomigt värdelös på att memorera namn - särskilt när det blir så många nya på en och samma gång. Jag blandar ihop och glömmer bort namn hej vilt, så det är nästan ingen idé att ens försöka.

Jag måste bara visa vilka roliga servetter som Andreas hade på festen igår. Alldeles klockrent ju! Det är vad jag kallar att förena nytta med nöje.


Kvällens look

Nu är det partydags och såhär är looken för kvällen.


  • Sminkning bestående av en glittrig svart sotning
  • Klädsel: Svart tajt klänning med puffärm och leggings
  • Accessoarer: Silverörhängen, ringar och bälte i midjan
  • Fransk manikyr på naglarna
Voíla, ready to go!

Härliga Valborgsfirande

Igår firades det Valborg för hela slanten. Det blev grillning och festande i goda vänner lag och sedan avrundades kvällen med en vända på Harry´s. Där mötte jag upp honom, som jag hade saknat så mycket, trots att vi bara varit åtskilda i ett fåtal timmar. Det är lite skrämmande hur intensivt man kan tycka om en människa efter så pass kort tid som vi har träffats, men det känns så himla bra. Så rätt. Frågan är ju om man kan få överdos av rosa moln och fåniga leenden från örsnibb till örsnibb, för då ligger jag garanterat i riskzonen just nu.

Ikväll vankas det festligheter återigen. Han ska ha fest och det ska bli jättetrevligt. Dock är jag inte alls speciellt sugen på dricka ikväll igen, så det blir antagligen lugna gatan för min del. Jag tycker bara att det ska bli roligt att få träffa lite nytt folk, umgås och ha kul tillsammans. Innan festen ska jag och Emelie gå ut och äta en bit mat. Det lutar åt en pizza på Olympos, men det återstår att se. Min mage kanske inte fixar att äta sådan fet skräpmat med tanke på gårdagens konsumtion av alkohol och kaffet jag precis drack. Det är som att tigga om magkatarr och det är det faktiskt inte värt. Så gott är det inte med pizza, egentligen.

Jaja, nu är det dags att börja sig i ordning.
Ha en riktigt trevlig lördag allesammans!
Ciao

RSS 2.0