Hur tänkte han där?



Haha, jag tror att jag kiknar av skratt. Katter är för himla roliga!

Nyfiken på förändring

Halva priset fram till påsk på iPhone 4 med ett abonnemang från 3.

Inte annat att jag är lite sugen på att uppdatera mig i teknikens värld.


Blöt helg i Götet

På vägen ner till Göteborg i fredags sken solen och värmen gassade hoppfullt! Dock var lyckan kortvarig - under frukosten på lördagsmorgonen svartnade himmelen och det var som om skyn fullkomligt öppnade sig. Sedan ösregnade det från början till slut av vår Lisebergsvistelse, men vad gjorde det? Humöret var ändå på topp och vi for runt som galna smurfar i våra blå regnponchos och grönlurviga kaninöron. Det ska mycket till för att stoppa mig på ett nöjesfält och regn är inte något godtagbar anledning enligt min mening, så jag åkte allt ändå. Och då menar jag verkligen allt. Den absoluta favoriten blev nog Uppsvinget, men det är en hårfin fight om förstaplats tillsammans med Kanonen och AtmosFear.


Jag trånar

Jag tycker mig ha det allra mesta som jag behöver här i livet. En bostad, ett jobb, en underbar livspartner, fantastiskt fina vänner, två supergulliga katter, tillgång till bil, mat på bordet, ja allt helt enkelt. Om jag ska vara petig så är det bara en sak som jag önskar mig i nuläget och det är en ny välfungerande cykel. Min gamla skrothög har gjort sitt och behöver en ersättare för att jag med lätta tramp ska kunna ta mig till och från jobbet om dagarna. Jag är så less på allt vad skeva hjul, gnissel och trasiga växlar heter, att jag skulle kunna spy. Eftersom jag är van att cykla vart jag än ska, är en fungerande cykel för mig ett måste!

För att fylla detta tomrum har jag nu letat på Blocket och svarat på flertalet annonser, men utan resultat. Folk lämnar ju inte ut sina nummer i annonserna och några svar på mailen tycks man inte få, vilket gör mig grymt irriterad. Vad är meningen med att lägga ut någonting till försäljning om man ändå inte vill bli nådd per telefon eller bryr sig om att svara eventuella köpare, det är för mig en gåta?!

Tänk en sån´ skönhet!

Dagens sanning

Den bittra sanningen! Mer träning och mindre glass.


Dags att greppa allvaret

Imorgon är sommarlovet officiellt slut och alla barnen återvänder till skolan. Då börjar allvaret, för såväl barn och vuxna, och det ska bli riktigt roligt. För mig känns det bra att ha fått några veckors mjukstart och haft en rimlig chans att bekanta mig med personal, barn, lokaler och deras rutiner innan skolstarten. Efter dessa tre veckor kan jag nu konstatera att jag trivs toppenbra och att det kommer att bli en varierad och framförallt stimulerande höst.

Sommar i all ära, men den har minsann satt sina spår! Jag ställde mig på vågen i morse och den visade hela 4 kg plus, så nu blir det till att ta sig i kragen. Jag har inte varit på gymet sedan slutet av juni och mycket godsaker har intagits, men det får vara slut på det nu. Det är hög tid att damma av gymkort och träningskläder och återgå till en mer hälsosam livsstil. Som ni vet vid det här laget är jag en periodare när det kommer till kost och träning, vilket jag måste komma ifrån, men det är banne mig inte lätt. Alltid är det någonting som sätter krokben - alltifrån förkylningar till motivationssvackor. Sen hade vi ju det där med de beryktade ursäkterna...

Halvvägs genom veckan

Då var halva veckan avklarad och det känns ganska lugnt i nuläget. Det känns som om vi har lugnet före stormen på jobbet just nu med tanke på att skolan börjar nästa onsdag. Då kommer det att bli ytterligare nya ansikten som ska memoreras med respektive namn - jag som tycker att det räcker som det är. Jag brukar ha det rätt kämpigt med namn och ansikten, så i det avseendet har jag valt lite fel yrke.

Nu under eftermiddagen och kvällen har jag bakat bröd igen. Förra veckan hade jag dille på frukostbullar med russin gjorda på grahamsmjöl, men den här gången blev det morotslimpor. De blev riktigt fina och snart är det dags att ta reda på om de smakar lika bra som de ser ut.


Nyfikna på receptet? Kolla HÄR.


Tuss-puss


Dags för en uppfräschning

Snart ska jag iväg för att fixa mitt hår, vilket inte är en dag för sent. Jag har inte klippt och färgat sedan 17 maj och det börjar verkligen synas. Utväxten är riktigt gräslig vid det här laget och topparna är slitna som få, så nu ska barret få sig en ordentlig omgång av färg och sax. Det ska bli riktigt skönt att få ett friskt och fräscht hår igen! Varenda gång när jag klipper mig, lovar jag mig själv att det inte ska dröja så länge mellan gångerna, men ändå blir det samma visa om och om igen. När ska jag lära mig?


Hello and goodbye major utväxt!


Inte äldre än vad man gör sig

- Fröken, hur gammal är du, frågar pojke 8 år?

- Jag är 24 år, svarar jag.
- Jaha... jag har en syster som är 15 år, berättar han.
- Vad roligt, då är hon bara 9 år yngre än mig.
- Okej!? Jag trodde att du också var 15 år.

Haha, jag säger då det. Ska man skratta eller gråta?


Positivt första intryck

Hjälp vad tiden går - har ju redan hunnit jobba två dagar på den nya arbetsplatsen och det känns toppen. I och för sig är vi inte igång med den ordinarie verksamheten ännu, men jag bygger sakta men säkert upp bilden av vad som komma skall. En mjukstart i den här stilen är inte helt fel kan jag känna, eftersom infomationen och alla intryck får sjunka in lite successivt. Nästa vecka kan jag förhoppningsvis börja på mitt fasta schema och äntligen få träffa mitt nya arbetslag i helhet, vilket jag ser väldigt mycket fram emot. De tre personer som jag redan har träffat känns som en lyckträff, så detta kan knappast gå snett. Som ni hör, det är bara positiva känslor just nu och jag känner mig väldigt väl till mods inför denna hösttermin!

Just nu sitter jag i soffan i min ensamhet, med tiotals värmeljus tända omkring mig och bara myser av ruggvädret som pågår utanför fönstret. Det är då man ska passa på att vara inne och ta det lugnt med gott samvete enligt min mening. Snart är älsklingen på ingång och då vankas myskväll med film och lite gottis. Sämre kan man ju ha det.

Stannade till och funderade

Nyss när jag låg och läste drog ögonen förbi ett stycke som fick mig att stanna upp och fundera lite. Det var verkligen tänkvärt. Läs och bedöm själva.


Vårt liv består av tid. Våra dagar mäts i timmar, vår lön baseras på de där timmarna,
våra kunskaper mäts i år. Vi tar några snabba fem minuters fikapauser under vår fullbokade dag.
Vi skyndar tillbaka till skrivbordet, tittar på klockan, vi lever med tiden som ska hållas.
Och ändå rinner tiden till slut ut och innerst inne undrar vi om vi verkligen har gjort det bästa av
de där sekundrarna, minuterna, timmarna, dagarna, veckorna, månaderna, åren och årtiondena.

Förväntan och pirr i magen

Imorgon är det måndag, men inte vilken måndag som helst, utan min första arbetsdag på min nya arbetsplats. Det är med nervositet och spänd förväntan som jag ser fram emot morgondagen. Det kommer säkert att bli ett riktigt virrvarr i huvudet på mig de kommande dagarna eftersom det innebär många nya barn, arbetskamrater, sysslor och intryck. Alla barn i början som man brukar säga, men det kommer att lägga sig med tiden. Mer om det kommer garanterat att dyka upp under veckan som följer.

Nu ska jag ha en lugn kväll och bara ladda de sista batterierna inför jobbstarten imorgon. Vi håller tummar och tår för att det ska gå bra och att jag kommer att trivas!

Lördag 6 augusti

Idag har jag minsann inte gått i många knop. Jag vaknade vid 10-tiden och drev runt i morgonrock till lunchtid, då det drogs igång med brödbak och lite dammsugning. Annars har jag inte gjort ett skvatt, vilket kan vara skönt när man är ledig. Om en timme ungefär ska jag promenera ner till min syster för att vara barnvakt. Hon och hennes sambo ska gå ut och roa sig lite tillsammans med några vänner och det kan nog behövas som småbarnföräldrar. Andrum och kvalitetstid tillsammans är då guld värt kan jag tänka mig. Vi skojade härom dagen och sa att de får bjuda igen om några år, den dagen vi är behov av lite avlastning. Låter som en fair deal, eller hur? Tjänster och gentjänster så att säga.

Nu ska mina grahamsbullar paketeras i påsar och sedan ska jag göra mig klar att gå. Jag ska nog vara lite extra snäll och ta med en påse nybakat bröd som de kan ha till frukost imorgon. Själv har jag redan avnjutit en ljummen frukostbulle med smör och ost och det var underbart. Ni vet när smöret och osten smälter lite för att brödet är så färskt från ugnen och hela lägenheten doftar nybakat. Det är vad jag kallar lyx!

Skärgårsmys med familjen

 

En riktig mysdag i Stendörren tillsammans med familjen.

Sol, bad och en kall öl på soldäck - det är vad jag kallar livskvalitet.


Dagsutflykt till skärgården

Om en liten stund beger jag mig till Oxelösunds skärgård tillsammans med min syster,

hennes sambo och deras två småttingar. Vi ska ut och hälsa på våra föräldrar i Stendörren,

där de har lagt till med sin båt. Sol och bad i en vacker miljö stundar och det ska bli så härligt!


Schysst sommardänga

Cool tjej och schysst låt, that´s for sure!



Nya produkter i min vardag

Idag gjorde tre nya skönhetsprodukter entré i min vardag - TRESemmé Healty Volume shampoo och balsam och The Colossal Volum Express Mascara. Alla produkterna gjorde ett riktigt bra första intryck och jag kommer med glädje att fortsätta använda dem framöver. Framförallt var det mascaran som imponerade! Den gav riktigt långa, separerade fransar utan klumpar, precis som den utlovade. I vanliga fall brukar jag måla på 2-3 lager innan jag blir nöjd, men med denna räckte det med ett och jag slapp efterarbetet med franskammen.

 


Bättre sent än aldrig

Vi har precis börjat nosa på sista sommarmånaden för i år. Vemodigt kan jag tycka, men hösten ser ut att ha mycket att erbjuda och det ser jag fram emot. På måndag nästa vecka börjar jag mitt nya jobb och det är med lite nervöst pirr i magen som jag längtar efter att komma in i sköna vardagsrutiner igen. Det är så jag trivs bäst trots allt.

På tal om 1 augusti, sommaren 2011. Igår kväll fick jag och älsklingen för oss att åka och ta ett kvällsdopp i Malmen efter att ha spenderat hela dagen i det strålande solskenet. Detta blev premiärdoppet för i år och det är väl knappast någonting jag skryter om, då vissa har varit baddebutanter sedan maj/juni. Men bättre sent än aldrig sa vi och knatade oss vemodigt ner i plurret och lika snabbt upp igen. Burr så kallt det var, men nu är det gjort.

Om ni fick för er att ni såg två isbjörnar på vift i Malmen sent igår kväll, så nej, det var bara vi! Bländande bleka badkrukor.

Doften av nybakat

Leilas dinkelbullar - receptet hittar du HÄR.

 

 


Bedårande, eller vad?

I helgen var vi på den årliga grillfesten hemma hos älsklingens föräldrar. Deras bekanta från Öland var där och hade med sig sina hundvalpar Joppe och Bonzo och de blev jag riktigt bra vän med. Om jag plötsligt försvann visste de på direkten att jag befann mig i hundgården, gullandes med dessa raringar.


Ögongodis deluxe för en hundälskare som mig!

 

 

 


Mindre badvillig kisse

Nyfikenheten bedrar visheten!


Egoinlägg

Jag heter Maria
Jag är för tillfället mitt uppe i en tvätt- och städdag här hemma.
Jag är duktig på matlagning, har jag fått höra.
Jag tycker inte om att vi lever i en orolig värld full av orättvisor.
Jag är jättedålig på att ge svar på tal när folk behandlar mig illa.
Jag läser Där regnbågen slutar skriven av Cecilia Ahern.
Jag gillar katter, matlagning och att umgås med nära och kära.
Jag sjunger hellre än bra.
Jag älskar min sambo och mina fyrbenta odjur.
Jag är inte speciellt bra på matematik.  
Jag pratar ibland före jag tänker.
Jag tycker om att vakna utsövd bredvid älsklingen en ledig dag.
Jag är beroende av nära och kära som ger mig glädje och energi.
Jag har på mig svarta shorts och en svart- och vitrandig tröja.
Jag dricker gärna vatten och kaffe till vardags och rosévin till fest.
Jag lyssnar på det som passar mitt humör för stunden. 
Jag blir arg om folk har översittarfasoner och inte ger alla människor en chans.
Jag är rädd för att jag eller någon av mina närmaste ska råka ut för en olycka/sjukdom.
Jag kan inte förstå att det finns så mycket ondska i världen.
Jag är pinsamt dålig på att ha disciplin när det gäller kost och träning.
Jag är uppvuxen på norr i Katrineholm.
Jag har nu tagit en paus i städningen och ska göra klart det, så att jag sedan kan gå ut och njuta av solskenet.

Denna lista är snodd hos Elfrida. Thanks girl!

RSS 2.0