Saffranskryddad fiskgryta

Här kommer ett supergott middagstips som har blivit lite av en favorit här hemma. Jag väljer att kalla det gryta, men om man ökar på vätskan en aning fungerar det även perfekt som soppa. En enkel vardagsrätt eller elegant bjudrätt, välj själva!

Saffranskryddad fiskgryta


400 g vit fisk eller lax
250 g skalade räkor eller kräftstjärtar
3 dl creme fraiche (måste vara kokbar)
2 dl grädde
1 burk krossade tomater
4-5 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
3 potatisar
2 morötter
1 squash
1 gul lök, alternativt purjolök
1 paprika, valfri färg
1 klyfta vitlök
1 paket saffran
salt
svartpeppar
cayennepeppar

  1. Hacka alla grönsaker i lagom stora bitar och fräs dem i en klick smör i en stor kastrull. Pressa ner vitlöken.
  2. Häll vattnet och de krossade tomaterna över grönsakerna och koka upp tillsammans med buljongtärningen. Låt sjuda till potatis- och morotsbitarna är kokta.
  3. Vänd ner creme fraiche och grädde och låt det puttra en stund. Tillsätt sedan saffran, salt, svartpeppar och cayenne.
  4. Skär fisken i bitar och skala räkor vid behov. Lägg i fisken i grytan/soppan och låt den tillagas under omrörning. Sist av allt tillsätts räkorna.

 


Kommentarer
Postat av: Mirja

Låter gott!

2012-01-25 @ 17:59:43
URL: http://mirjastylinson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0