Full rulle

Nu är jag i full gång med förberedande av nyårsmiddagen. Jag har gjort klart snittarna och det andra tilltugget till fördrinken, skurit salladen till varmrätten, rivit vita chokladen till efterrätten, kristaliserat kanterna runt glasen till fördrinken och massa sånt roligt. Tycker om att gå och pyssla med en massa såna småsaker flera timmar innan gästerna kommer. Dessvärre är jag så himla trött... la mig sent i natt och när jag väl kom i säng kunde jag inte somna. Låg vaken till långt efter kl 04. Har försökt sova nu på eftermiddagen för att ta igen några av de förlorade timmarna sömn, men är alldeles för uppe i varv. Ska ta och göra mig i ordning och förbereda mer inför middagen istället.

Jag hoppas verkligen att kvällen blir lyckad. Vill att allting ska vara perfekt med maten och allt eftersom jag verkligen lagt ner min själ i planering och genomförande!



Önskar jag alla ett gott slut på år 2008 och ett riktigt gott nytt år!

Nyårsplanering

Sitter just nu och planerar menyn inför nyår. Jag och darling ska ansvara för matlagningen och det känns lika kul som vanligt. När gästerna kommer ska de bjudas på en fördrink med lite snittar och annat smaskigt tilltugg. Varmrätten kommer bestå av helstekt fläskfilé, potatisgratäng med fetaost, grönsallad och rött vin. Till efterrätt serveras Gino med vaniljglass och rostade nötter. För de som inte hört talas om Gino förut så är det blandade frukter med riven vit choklad som värms i ugnen. Det brukar vara en riktig höjdare!

Ser verkligen fram emot att få fixa allt det här!

Nu ska jag ut och gå lite i det underbara vädret. Skidåkning en dag som denna hade inte suttit fel. Några minusgrader och strålande solsken - Kan det bli bättre? Men det får vänta tills den 3 jan, då vi ska åka en heldag till Storstenshöjden. Lääängtar! Hoppas vädret håller i sig tills dess.

Ciao

Uppdatering

Jaha då var julen över... det gick med en rasslande fart måste jag säga. Julafton spenderade jag med släkten hos min syster och hennes sambo i deras ganska nyinköpta villa. Det var en riktigt trevlig tillställning och alla verkade nöjda och glada! Efter middag, mängder med julgodis och paketöppning skjutsade jag hem mormor och sedan mor och far. Blev kvar hos mina föräldrar ett bra tag och cyklade hem i svinkalla vinternatten lite efter 01.00. Burr...

När man väl hade fattat att julafton hade passerat var det dags för det årliga juldagsfirandet. Var bjuden på fest hos en killkompis och det var riktigt skoj. Det var mycket folk, både väl bekanta ansikten och en del nya. Efter många skratt och en hel del gott att dricka bar det av till Statt, där vi dansade konstant natten lång. Det kändes i kroppen dagen efter kan jag säga... ojoj vilken träningsvärk. Och huvudärken var inte helt lindrig den heller. Att man fortsätter utsätta sig för festandet gång på gång, när man vet hur dåligt man mår dagen efter, är för mig en olöslig gåta... Hur som helst, det var en kanontrevlig kväll och det är det enda som räknas.

Annandagen blev som sagt en lugn dag. Inte mycket att säga om den, eftersom jag spenderade mestadels av tiden i soffan framför tv:n... sovande... Zzzz....

Igår, lördag, var det partaj igen. Jag hade fest hos mig och det blev riktigt lyckat om jag får säga det själv. Vi var nog 19 pers som mest och det blev rätt livat. Vid 00.30 kände vi att det var dags att bryta upp för att skona grannarna och då begav vi oss ner till stan. Vi gick på krogen och satt där och pratade och efter stängningstid blev det pizza. Några beslutade sig för att ha efterfest hos en av killarna, men jag bangade... Jag var jättetrött och dessutom nykter, vilket inte resterande av sällskapet var, så det var nog lika bra att jag knallade hemåt. Fick höra förut att de hade festat till 07.00 i morse och att det hade varit smått galet... Phuu... Ibland undrar jag hur folk orkar!?

Idag har jag haft en ganska skön dag. Har röjt upp efter gårdagens festligheter, kollat lite på tv, gosat med katterna och bara haft det allmänt bra. Ångrar inte för en sekund att jag höll mig nykter igår, för jag hade verkligen inte stått ut en minut med huvudvärk idag. Thank God att man har lite sunt förnuft ibland, haha...

Återstår inte många dagar av 2008 nu. Tycker det känns lika vemodigt varje år när nyår börjar närma sig. I år känns det lite extra träligt eftersom planeringen för firandet ännu inte är klara på långa vägar. Vi har ingenstans att vara. Sista utvägen är att vara hos mig i min 1:a, men hur kul är det? Hoppas innerligt vi hinner hitta en bättre lösning tills dess, men vi har inte många dagar att spela på nu... 

Over and out,
ciao.

God jul

Vill bara önska alla en riktigt god jul!


Ajaj

Usch vilken huvudvärk jag har haft idag. Det har börjat släppa lite, men det är inte helt bra ännu. Tidigare idag kunde jag inte ha varken ljud eller ljus omkring mig, men nu går det bra. Tror jag måste gå till doktorn och kolla upp min ständiga huvudvärk för nu har det kommit och gått nästan varje dag i 3 månader. Har funderat på om det kan vara vätskebrist, men jag har tänkt extra på att dricka ordentligt och det har inte blivit någon förbättring. Näringsbrist har också varit en fundering... men jag som tar mina vitaminer så duktigt och äter en allsidig kost. Den sista tanken är att jag sover i någon konstig ställning eller har för hårda/höga kuddar som gör att jag får spänningshuvudvärk. Vad det än är så vill jag bli av med det så fort som möjligt, för det är jobbigt!

Nu ska jag ta och krypa till kojs och vila så jag är så kry det bara går till julafton i morgon.

God Jul allesammans!
Ciao

Mitt hundrade inlägg

Nu skriver jag mitt etthundrade inlägg. Har gått ganska fort att få ihop dessa kan jag tycka. Tiden bara springer på...

Idag har jag inte gjort någonting speciellt. I morse tittade jag på en skum film som hette The Happening och efter det tog jag på mig och gav mig ut på en promenad. Hamnade en sväng hos mormor och gick sedan jag en vända på stan för att köpa vitaminer på Apoteket och linfröolja på Naturapoteket. Dessutom köpte jag ett Ayurvediskt te som Anna Skipper brukar ge sina deltagare på Du är vad du äter som har en detox-effekt. Typ 3-4 ggr dyrare än vanligt grönt/rött te som man kan köpa på Willys, men vem bryr sig... Kan ju vara kul att testa i alla fall.

På onsdag är det julafton och det svider inom mig att erkänna att jag misslyckats totalt med mitt hälsoprojekt. Jag hade ju som mål att gå ner 10 kg till jul, men det har som sagt inte gått nå vidare. Jag hade gått ner 6,5 kg men sen hände någonting. Jag tappade kontrollen helt och hållet och gick upp 3 av de kilona på ett nafs. Så nu har jag bara gått ner 3,5 totalt. Fattar inte hur det går till, för jag vill ju verkligen lyckas och mår så otroligt mycket bättre när jag sköter mig. Men men, man får ta nya tag. Snart nyår och då är det ju dags att damma av de gamla vanliga nyårlöftena åter igen. Men nu framöver ska jag och en kompis ta tag i vikten tillsammans så man inte är ensam i processen. Vi kommer att kunna stötta varandra genom både bra och dåliga dagar och förhoppingsvis nå de mål vi önskar!

Jag och en tjej i min arbetsgrupp i skolan har pratat om att ta till drastiska åtgärder mot kilona och anmäla gruppen till Du är vad du äter. Jag skulle verkligen behöva det... jag har varit jojo-bantare sedan jag var ungefär 15 år och jag kan gå ner i vikt om jag bara vill. Problemet är inte att gå ner - problemet är att kunna gå ner och stanna där. Vi kommer säkerligen aldrig komma så långt att vi anmäler oss, än mindre att lyckas komma med, men jag skulle som sagt behöva det!

Nu ska jag ta en dusch och göra mig i ordning.
Ciao

Soft dag

Det här har varit en soft dag. Inleddes med en sovmorgon och frukost, sedan en långpromenad runt Djulö allé. Solen sken så det stack i ögonen. Man är ju inte van med såhär vackert väder med tanke på hur det varit på sistonne. Efter promenaden cyklade jag till affären och köpte hem en massa ingredienser för att baka bröd. Hittade ett recept på Anna Skippers hemsida som jag tyckte verkade gott som jag var tvungen att prova. Mina fina limpor står nu i ugnen och de sprider en ljuvlig doft i lägenheten.

För den som vill testa att baka detta härliga bröd så har ni recept här:

Dinkelbröd

5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl fyrkornskross
1 tsk havssalt
4 msk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 l ekologisk filmjölk
0,5 dl sirap

Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ner filmjölken och sirapen. Smöra och bröa två stycken 1,5 l avlånga formar. Grädda bröden i 100 min i 175 grader. 

Inte så ofta man tar sig för att baka bröd, men idag kände jag verkligen för det. Lär bli flera gånger nu när jag insett hur enkelt det här receptet var. Ingen jästid, inget kletigt degande, bara att ösa upp ingredienser, röra ner fil och sirap och hälla upp smet i formar. Kan det bli mer simpelt? Don´t think so... Ska bli spännande att provsmaka brödet framåtkvällen med en het kopp te. Återkommer med mitt utlåtande!

Nu ska jag ta och se på tv eller sätta igång en film och slappa i soffan.
Over and out.

Stört test

Skriv ditt namn med fingrarna : maria


Skriv ditt namn med ett finger : maria


Skriv ditt namn och blunda : maria


Skriv ditt namn men armbågen : masrias
 

Skriv ditt namn med hakan:  mazrfdkiaz


Skriv ditt namn med pannan: mkarri8ukasqq


Skriv ditt namn med näsan: maria


Har du fuskat på det här testet ? Nejdå...



Sånt här kan man ju syssla med när man har tråkigt och vill fördriva tiden lite... Måste ha sett väldigt dum ut när jag gjorde det här testet. Kopiera gärna texten och prova med ditt namn!


Julstök

Igår var jag och darling och bakade pepparkakor hos hans mamma. Det var roligt. Helt plötsligt blev man som ett barn på nytt... gjorde en massa sneda och knögliga figurer och åt alldeles för mycket deg, precis som när man var liten. Fick en fin kaka av darling. Han gjorde ett stort hjärta som han skrev Mia på, som jag ska spara... När han gjorde den kakan fick vi ett skrattanfall för att vi sett för mycket på Sunes jul på sistonne, när Sune och Håkan bakar pepparkakor.

Håkan: - Vad gör du?
Sune: - Jag skriver H på mina grisar...
Håkan: - Jaha... Å varför skiver du H på dina grisar?
Sune: - För att de heter H... H.. Holger!
Håkan: - Jaså!?
Sune: - Å varför skriver du S på den där fula getabocken?
Håkan: - Jo för att den heter Su... Su... Sigurd!

Länge leve Sunes jul alltså! Vad är det för konstiga julkalendrar nu för tiden? Har sett två avsnitt av årets och det är ju inte alls samma klass som förr om åren. Ta Sunes jul och Mysteriet på Greveholm som exempel, det var tider det! Men men, barnen verkar gilla den som går nu och det är väl de viktigaste. De är ju som sagt till för barnen. Kanske dags för mig att inse det, haha.

Idag har jag plugat på förmiddagen. Har skrivit på portfolion som ska in efter jul och det känns under kontroll. Skrev två sidor idag så det känns bra. Inte alls mycket kvar nu. Ska försöka bli klar innan jul... sen kan man kalla det jullov på riktigt!

Nu ska jag kila ner en sväng på stan. Har några sista klappar som jag måste ordna med.
Ciao

Fredag

Sitter just nu och äter lunch och väntar på att darling ska sluta jobbet för idag. När han slutat ska vi till hans mamma och baka pepparkakor. Har inte gjort det på massor med år... minns när jag var liten och stod och bakade pepparkakor för fulla muggar. Blev flera hundra stycken och ju fler dessto roligare tyckte jag att det var. Men på senare år har det inte blivit av, så det ska bli mysigt i eftermiddag. Har bakat en saffranskaka som jag ska ta med mig. Får se om vi orkar äta någonting av den eller om vi kommer äta för mycket deg...

Nu ka jag ta och fixa mina naglar. De ser ut som skrutt... nagelbanden är helt fnasiga och själva naglarna är kass de med. Blir så när man inte sköter om dem. Varit lite lat på sistonne. Skulle va praktiskt att ha någon som kom hem till en och skötte om både naglar och fötter. Fotbad, manikyr, pedikyr, you name it... kanske man ska önska sig i julklapp, haha.

Ciao

Jullov

Äntligen är det efterlängtade jullovet här! Nu ska jag vara ledig till 7 januari och bara ta det lugnt. Dags att samla krafterna till vårterminen.

De närmaste dagarna ska jag julstäda, baka pepparkakor med darling och förhoppningsvis åka lite pulka, om det förmås komma lite snö som kan tänkas ligga stilla i mer än 1 dag utan att smälta. 


                                                

15 december

Till att börja med - Grattis lilla Edwin som fyller 1 år idag! Hoppas pulkan som du fick av mig igår på ditt kalas kommer väl till pass. Moster loves you! ♥

Idag var man tvungen att bege sig tillbaka till Campus efter 2 v praktik. Det känns lite tungt. Mycket man ska göra nu innan jullovet för att slippa sitta med det under ledigheten. I morgon är vi lediga så jag ska passa på att vara effektiv och få så mycket som möjligt gjort. Bäst att sätta ribban högt i planeringen eftersom jag känner mig själv ganska väl och vet att jag bara får hälften gjort. Om jag har tur...

Nu ska jag bjuda darling på thaisoppan med räkor som jag har lagat. Hoppas det kommer att bli uppskattat! Blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det får gå ner ändå. Tanken som räknas...

Over and out.


3:e advent

God morgon

Idag är jag uppe lite tidigare än vanligt. Jag ska plugga och sedan åka iväg på 1-årskalas hos min syster. Vi ska fira lilla Edwins första födelsedag. Det ska bli jättemysigt! Han fyller egentligen inte förrän i morgon, men då är ju de flesta på jobbet/skolan och har inte samma möjlighet att komma och fira.

Gårdagen blev en riktigt trevlig kväll. Jag, darling, Anna och Robin satt hemma hos mig och umgicks och gick sedan ner till Harrys. Ingen av oss hade tidigare varit där, så det var kul att kolla läget. Det var inte så många där som man kände och medelåldern var kanske lite väl hög, men vi hade kul ändå. Avslappnad och skön kväll.

Nu är det dags att ta tag i lite pluggande innan det är dags att göra sig i ordning och gå på kalas.
Ciao

Lördag

Idag är det mycket som står på schemat. Jag satte precis igång en maskin tvätt och när den är klar återstår det två maskiner till. Hade en överfull tvättkorg så det var på tiden att ta tag i det idag. Under tiden jag tvättar ska jag ta tag i diskberget ute i köket. Har blivit en riktig latmask de senaste 2 veckorna och låtit disk från flera dagar i streck stå framme. Verkligen inte likt mig. När jag har betat av disken är det dags för att dammsuga och moppa golvet. Ser ut som skit här hemma... Man skulle kunna tro att det är en luffare som bor här.

När allt det där tråkiga är avklarat ska jag baka den där goda saffranskakan som jag la ut recept på härom dagen. Ska ha med den till Edwins 1-årskalas i morgon. Kan inte riktigt fatta att lilleskrutten redan fyller 1 år. Så här års förra året hade vattnet gått och alla väntade med spänning på telefonsamtalet med glädjebeskedet. Skulle han bli en luciabebbe, eller hur skulle det bli? Han var ju egentligen beräknad 2 januari, men föddes sent natten till den 15 december. Blev en 08:a trots allt.

Det här blir en lugn helg över lag. Igår tittade jag och darling på Idolfinalen (STORT grattis till vinsten Kevin! Enastående bra jobbat). Sen la jag mig och sov direkt när han hade gått hem. Han skulle upp och jobba tidigt idag... Idag blir det som sagt städning och bakning och lugna planer inför kvällen. Blir nog hemma och slappar ikväll igen. Söndagen kommer att ägnas åt plugg och sedan barnkalas.

Ciao

Recept

Blev bjuden på en så himla god saffranskaka på praktiken härom dagen. Tänkte att det receptet var jag bara tvungen att ha. Vanligtvis brukar jag inte vara så förtjust i sockerkaksliknande kakor pga att de brukar vara torra och tråkiga, men den här var helt ljuvlig! Därför är jag bara tvungen att delge mig detta underbara recept.

Enjoy!

saffranskaka recept

Saffranskaka

Sätt ugnen på 175 grader

150 g smör/margarin
2 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
1-2 pkt saffran

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret och mjölken. Rör sedan ner de torra ingredienserna och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen i 45 minuter.

Lycka till!

Riktigt nöjd

Sitter nu här och inväntar ursköljning av hårfärgen som jag har i. Har precis varit hos frissan och klippt mig och behövde rusta upp färgen lite också. Den hade blivit lite för blek och dassig... Blev riktigt nöjd med klippningen den här gången! Bad om att få lite pagevariant, dvs lite kortare bak och längre fram. Visste inte om jag skulle våga prova det, men jag övervann min feghet. Det var tur! Känns lite mer busigt och kul nu med den här frisyren. Inte som det gamla vanliga tråkiga.

Jaha, dags att tvätta ur färgen och sedan provstyla håret så jag vet hur jag ska göra i morgon bitti.
Ciao

Måndag

Jahajja då var även denna helg förbi. Helgerna går alldeles för fort. Säger bra poff så är de förbi... I fredags när jag kom hem var jag helt slut. Jag och darling lagade tacos och efter maten orkade jag inget annat än att stupa i säng och kolla på tv. Vi såg först Robert Gustavssons senaste film "Lösvikt" och därefter blev det "Idol". När det var slut somnade jag direkt, som om man vore en gammal pensionär. Suck...

På lördagen blev jag väckt tidigt av min söta, rara, underbara och smått irriterande katt Felix. Enligt vanlig ordning ville han väcka mig klockan 6.30 och hans taktik gjorde mig vansinnig. Han låg inte speciellt bra till i mina ögon den morgonen kan man säga. Inte blev det bättre av att darling kunde somna om efter Felix mojjeutbrott och sova som en sten i flera timmar, medan jag låg där sömnlös bredvid. Gaaah...

Senare på dagen, när jag hade samlat ihop tålamodet igen, var det dags att bege sig till 20-årsfesten vi var bjudna på ute på golfbanans restaurang. Det var en trevlig tillställning med mycket folk och god mat och dryck. Dessvärre kunde jag inte riktigt glädjas åt firandet som jag hade velat på grund av en svidande magkatarr. Har haft ont i flera dagar och det blir ju inte bättre av att man utsätter sig för allt man inte ska, såsom alkohol, chips, godis, fet mat och andra onyttigheter. Måste verkligen skärpa mig, för det gör rackarns ont.

Söndagen blev en ganska slapp dag. Vi åt en sen frukost och därefter bar det av till darlings mamma. Vi skulle lämna tillbaka bilen och som tack för lånet tog vi med oss fika. Jag bakade min omtalade kladdkaka som vi serverade med grädde, och det var väldigt uppskattat. Efter det besöket begav vi oss till min mormor och bjöd henne på den sista biten av kakan, och den var lika uppskattad där. Väl hemma efter vår fikaturné blev det en sen lunch och därefter film. Vi hann se både "Arn 2" och "Time Out säsong 3". Kan jag starkt rekomendera!

Idag har jag varit på praktiken enligt vanlig ordning. Dagen passerade snabbt så det visslade om det... han knappt regera. Hela förmiddagen gick åt att åka skridskor i Woody hallen. Det var roligt och barnen var jätteduktiga. Jag ångrade rejält att jag inte tog med mina skridskor så jag också hade kunnat åka. Istället fick jag stå bredvid och titta på och frysa fötterna av mig. Lätt att vara efterklok...

Nu ska jag njuta av en rykande het kopp te och en smörgås med köttbullar och rödbetssallad. Smarrigt värre!
Over and out.

Apple thief

                                 

En morgon när vi kom till Campus förra veckan och skulle lämna våra matlådor i matsalen möttes vi av den här arga lappen när vi öppnade kylskåpet. Studenten som föll offer för denna kallblodiga tjuv ville helt enkelt uttrycka sin ilska för äpplet som stals den 22 nov. Haha...

APPLE THIEF
(ON SATURDAY 22)
WE KNOW YOU AR AND YOU WILL SUFFER

Klockrent!

Nykomlingen

Nu har jag äntligen laddat upp bilderna på lilla nykomlingen här i hushållet. Har haft så mycket att göra på sistonne så det har inte blivit av. Men nu ska jag visa lite bilder på lilla Tuss och söta bilder på henne och Felix tillsammans. De är ännu inte riktiga love birds som jag väntar på, har snarare någon form av syskonkärlek.

 
Tuss första veckan. Hon bara älskar den här pelaren! Köpte den till Felix när han fyllde 1 år, men han har aldrig brytt sig om den. Han är för stor för att få plats i huset under...
        
 
Tuss ligger och sover. På den här bilden är Felix och Tuss riktigt lika!
        
 
Skojig sovbild på Tuss. Hon har en förmåga att krypa ihop som en liten boll när hon sover, så man ser knappt vad som är fram och bak...

 Ytterligare en soft sovbild... ligger helt utslagen på ryggstödet på soffan.
       
 
Helan och Halvan, haha. Lite skillnad i storlek mellan dem. Felix är en riktig bjässe med sina 5,6 kg medan Tuss väger 2,5 kg. 

 Bill och Bull...

 Det här är det närmsta jag har sett de ligga och gosa och lyckats få på bild! Det här kunde man inte tro för ungefär 3 veckor sedan...

Dirty fantasy?

Snuskig fantasi, eller?



Riktigt skicklig tecknare... klockrent klipp helt enkelt!

RSS 2.0