Misstake

Haha för den som undrar vad en "badbarnvårdare" är så kan ja ju meddela att jag skrev lite fel. Dagbarnvårdare ska det ju självklart vara...
♥ Mia

Fan, fan, fan...

Usch jag är så arg på mig själv. I lördags förra veckan var jag på stan med ett av mina barn som jag är badbarnvårdare till. Vi skulle köpa lite pyssel som vi skulle kunna sysselsätta oss med under dagen och även köpa lördagsgodis. Jag tyckte att jag numera i min livsstil kommit så pass långt att kroppen borde kunna palla att äta lite lördagsgodis utan att falla pladask för alla frestelser, så jag köpte mig lite godis. Jag plockade självklart bara ut de absoluta favoriterna i en måttlig mängd av totalt 1,5 hg. Det är ju absolut ingenting med tanke på den mängd jag vanligtvis kunnat köpa. Frid och föjd med detta tyckte jag... nemas problemas... Men fan alltså. Redan framåt kvällen kände jag att kroppen bara skrek efter mera. Dum som jag var slank jag in på Konsum på vägen hem till Darling och köpte mera godis. Den gången INTE ynka 1,5 hg. Det blev en rejäl påse... och dessutom blev jag bjuden på 2 stycken cider den kvällen. Socker, socker, socker...

Som om inte detta vore nog fick jag som sagt migrän på söndagseftermiddagen på jobbet. När jag kom hem var jag trött och orkade inte laga mat så vi beställde en kebabpizza och slaffsade i oss. Det fick jag såklart ont i magen av, men inte stoppade det mitt sug efter mera skräp inte. Redan på måndagseftermiddagen föll jag dit igen... då åt jag en stor chokladtäckt chokladmuffins och några bitar naturgodis efter det. Lika illa blev det på tisdagen då jag åt 2 stora bitar morotskaka som Johanna bjöd på i skolan och när jag kom hem åt jag mängder av OLW´s ostbollar. Onsdagen blev inte bättre den... då köpte jag godis igen. En rejäl påse och tryckte i mig nästan allt! Torsdagen inleddes med att jag åt upp resterna av godiset från onsdagen och framåt lunch åt vi kebabtallrik på Torino. Allt detta skräp har jag tryckt i mig på en vecka samtidigt som jag har varit för trött och slö för att träna. Snacka ond cirkel... Jag är så arg, ledsen och besviken på mig själv! Hur kan jag bara göra så? Det som hade gått så himla bra i ungefär 7-8 veckor hittills. Jag hade gått ner till så lite som 68,3 kg och var obeskrivligt lycklig över det och nu är jag säkert uppe närmare 70 kg igen. Som sagt, fan, fan, fan...

Nu är det skärpning! Jag skäms så oerhört över att erkänna för mig själv och för er läsare hur jag har betett mig under den senaste veckan så det blir ett wake up call deluxe. Nu är bloggen min terapi i hög grad kan jag säga!

Usch, igår kväll när Darling hade gått hem ställde jag mig och diskade. Hade ett stort berg med disk och när det bara återstod 2 vinglas kvar sprack ena så jag skar mig rejält på ringfingret på högerhanden. Jädrar vad det blödde! Otäckt att se hela handen täckas av blod och se blod som droppade ner på golvet. Fick tag i hushållspapper som jag kunde trycka mot såret och det tog en bra stund innan jag vågade ta bort det och kolla hur illa det var. Man var ju beredd på det värsta med tanke på hur mycket blod som färgat pappret. Jag är ganska känslig för blod och skador i största allmänhet och på grund av mitt låga blodtryck svartnade det för ögonen och jag blev illamående. Den reaktionen är nästan värre än själva skadan när jag råkar göra illa mig. 

Ringde Darling precis efter att det hade hänt och han kom hit och pysslade om mig och såret och såg till att det blev ordentligt omlagt. Väldigt snällt av honom att ge sig ut i skitvädret för att lilla jag är klantig och skär mig! Som tur var hade jag bara skurit upp ovansidan av fingret, precis vid leden, så det var inget som skulle behövas sy.

Så det kan gå... Det här sätter lite käppar i hjulet för den bowling vi hade inplanerat för kvällen. Lite svårt för mig att spela bowling med förbandet kring fingret så jag får följa med som moraliskt stöd åt de andra. Kan vara kul det med!

So long!
Bye

Önskelista

Jag vet att det fortfarande dröjer ett tag kvar tills jul (tack och lov) , men jag har ändå börjat slipa lite på önskelistan. Tidigare år så har mina svar angående önskningar bara blivit "jag vet inte... hitta på någonting... överraska mig", men i år ska jag vara förberedd. Ungefär såhär ser mina önskningar ut so far:

 Ansiktsbehandling från Hud & hårkompaniet    

 Silverarmband från Snö of Sweden

Vita 180-lakan till sängen

Trådlös mus till datorn

Trådlös router

Listan kommer säkert bygga på sig ju närmre jul vi kommer, men det återstår att se.

Nu är det dags att åka och träna. Har haft ett uppehåll på nästan en vecka och det börjar kännas i kroppen. Dags att åter ta tag i sitt liv! Inga fler ursäkter nu...

Over and out

Beautiful


Säg till om jag stör

Säg till om jag stör,
sa han när han steg in,
så går jag med detsamma.

Du inte bara stör,
svarade jag,
du rubbar hela min existens.
VälkommenÄr inte det här en fin dikt så säg? En kompis till mig var ute och letade efter den perfekta födelsedagspresenten till mig i somras och fann en diktbok. Hon slog upp en sida på måfå och där var den... Den bara talade till henne att den skulle passa mig som handen i handsken, and damn she was right. Nu när jag öppnar den boken så glider det uppslaget (sid. 161) upp automatiskt, bara för att jag har läst den såå många gånger.
Jag bara älskar den!

Dikten finner man i boken De vackraste kärleksdikterna.

Ledig

Idag mår huvudet aningen bättre än igår. Tog 2 stycken Alvedon med ett stort glas vatten innan jag la mig igår kväll, och det verkade göra saken lite bättre i alla fall. Personalen på Apoteket som jag rådfrågade angående migränmedicinen tyckte att jag skulle uppsöka läkare eftersom jag har haft ont så pass länge. Vad det beträffar huvudvärk ska man alltså uppsöka läkare om man känner något av nedanstående alternativ:

* Huvudvärk och feber i samband med nackstelhet, slöhet eller omtöckning.
* Återkommande huvudvärk som är värre på natten eller morgonen. 
* Dubbelseende eller dimsyn.
* Tilltagande huvudvärk efter 50 års ålder.
* Huvudvärk och feber utan andra förkylningssymptom.
* Plötslig, svår huvudvärk.
* Svår huvudvärk, som du inte vet orsaken till.
* Ihållande huvudvärk, som inte går över på någon vecka.
* Huvudvärk som ofta återkommer, särskilt om du äter värktabletter mer än 3 dagar i veckan.

Har ju som sagt haft molande värk i snart 3 veckor innan själva anfallet bröt ut i torsdags. Men men, ska gå till vårdscentralen i slutet av veckan om det inte ger sig.

Kom precis hem från skolan. Var där mellan 8-12 och planerade för den precis påbörjade kursen. Arbetsbelastningen verkar helt okej och för en gångs skull har vi nästan full koll på läget, och det känns bra. Funderar nu på att sätta mig och läsa det underbart tjocka och dubbelsidigkopierade häftet vi har tills nästa vecka som handlar om barns inlärningsförmåga. Säkert väldigt intressant när man kommer in i det, men dessvärre blir man måttligt motiverad att ta tag i det när man ser det ligga och vänta på en.

Framåt kvällen ska jag och darling, hör och häpna, äta på McDonald´s. Det passar inte alls min nya livsstil och över lag är jag inte speciellt förtjust i McDonald´s mat, men jag har en kupong som ger 2 menyer till priset av 1. Har fått det via studentrabattkortet och det ska man ju inte låta gå till spillo. Kommer säkert bli jättegott! Men det tär på samvetet kan jag säga, med tanke på att vi delade på en kebabpizza i söndags kväll och i skolan idag bjöd Johanna på morotskaka. Måttligt hälsosamt...

Det gör mig ont att meddela att jag gått upp 1 av de 6 kg jag hade gått ner t.om. förra veckan. I helgen åt jag godis 2 ggr drack jag lite alkohol och dessutom åt skräpmat. Fy skäms! Samtidigt som det känns hemsk så var det förbannat gott och man vill bara ha mer, mer, mer... Måste skärpa mig, för annars säger det bara svisch så är jag tillbaka på noll igen och det vore väldigt tråkigt.

Är ledig resterande dagar av veckan och det ska bli skönt. Mycket tid att läsa och förbereda inför seminariet på tisdag nästa vecka och den här gången ska jag inte dra ut på det hela tills dagen innan. Därför är det dags att plugga lite nu!

Ciao


Ny vecka

Jaha då var det måndag igen då. Ny vecka... kursstart också för den delen. Har precis ätit frukost och ska om en timme bege mig till Norrköping. Känns måttligt motiverande eftersom jag inte känner mig utvilat för fem öre efter helgen. Har jobbat 6.30-16 både lördag och söndag och dessutom haft ett rejält migränanfall. Första gången på flera år som jag har migrän och jag hade verkligen glömt hur ont det gör. Känner fortfarande av lite smärta, så jag ska ta och kila ner till Apoteket och köpa Eeze migränmedicin innan bilen avgår till Norpan. Hoppas verkligen de hjälper...Dagens räddare i nöden?

Hur dagen kommar att se ut för övrigt vet jag inte. Blir jag inte av med huvudvärken så blir det ingen träning i alla fall. Det känns lite tråkigt. Hoppas innerligt att Eezetabletterna gör underverk.

Dags för en dusch nu så jag hinner i tid tills bilen avgår 10.30.
Bye

Krasslig

Som jag skrev igår så skulle jag ge mig ut på en joggingrunda innan det var dags att slå sig till ro i soffan, men det blev aldrig av. När jag hade stängt ner bloggen och skulle byta om så slogs jag av en plötsligt sprängade huvudvärk. Helt från ingenstans. Blev helt seg och när jag la mig i soffan höll jag på att somna. Huvudvärken håller fortfarande i sig och det irriterar mig, för jag har verkligen inte tid att vara sjuk just nu. Ska jobba hela helgen 6.30-16 och det är för tätt inpå att avböja nu.

Nog om det...

När jag läste min Topphälsa-tidning härom dagen såg jag en adress till en intressant blogg. Skribenten heter Anna J.D Jacobsson och bloggar om sin viktnedgång. Hittills har hon lyckats gå ner 51kg sedan 15:e januari 2007.Helt enastående bra jobbat! Hon har inte exprimenterat med några pulverdieter eller andra konstigheter, utan bara ställt om kosten och lever ett nytt hälsosamt liv. Hon är ett levande bevis på att det är den enda vinnande vägen till ett bättre liv och bloggen har blivit så pass läst och omtalad att den nu resulterat i boken Vägen från 137 kg.

På hennes sida finns många inspirerande recept på nyttig och god smalmat och hennes inlägg är även de fyllda av inspiration till hur man lyckas gå ner i vikt och må bra. Bland annat finner man en "kom-igång-guide och en lathund för vad man ör ch inte bör äta. Det kan jag rekomedera att man tar sig en titt på om man är nyfiken. För de som känner för att besöka henne så hittar ni henne på www.metrobloggen.se/vagenfran137kg

Idag måste jag inhandla mat. Är i akut behov av frukt och grönsaker. Jag blir så deprimerad när jag öppnar kylskåpet och ser att det enda som finns där i frukt- och grönsaksväg är några simpla äpplen och en halväten gurka. Jag vill se färg när jag öppnar kylskåpet. Det ska finnas paprikor, sallad, morötter, tomater, apelsiner, melon och massa annat som man blir glad av blotta anblicken. Även fruktkorgen ser dyster ut nu. En ledsen banan och en citron... Den som brukar vara fylld med kiwi, ananas, avokado, lime, druvor etc. Det ska jag råda bot på om någon timme, så fort jag orkar sätta mig på cykeln och trampa iväg till Willys. Då ska jag även in på Intersport och köpa vinterjackan som jag har lagt undan.

Nu återstår det bara att gå ner 1 hg till innan jag totalt gått ner 6 kg. Känns rackarns bra! Känns som om det inte finns något stopp på den här positiva cirkeln. Vart ska det sluta?

Ha en skön start på helgen allesamans. Njut av att vara ledig lite för mig med, för det kommer inte jag kunna göra!
Bye

Avslutad kurs

Idag avslutade vi vår kurs Den musiska människan - orden, bilden och hantverket. Det har varit en mycket givande kurs och jag upplever att jag har utvecklats mycket som person. Numera vågar jag mera när det kommer till att måla och skapa olika saker, till skillnad från förra året då allting bara låste sig för mig.

Kom precis hem från det sista examinerande seminariet då vi har opponerat på varandras portfoliotexter och fått utlåtanden om våra egna, både från gruppen och examinatorn. Det gick hyfsar bra måste jag säga. Jag fick godkänt, men behövde komplettera några småsaker, såsom att stava "Internet" med stort i och så hade jag råkat skriva "syfta" istället för "syfte" på ett ställe. Skitsaker kan man tycka, men jag gråter inte för det. Det tog mig max 5 minuter att redigera och skicka in det, så nu är det över! Slutet gott, allting gott.

Börjar ny kurs redan på måndag. Den kommer ha ungefär samma upplägg som den här kursen, bara att den kommer behandla rörelse, musik och drama istället för ordet, bilden och hantverket. Det ska bli jätteroligt! Redan andra dagen ska vi ha en verkstad i dans. Det ser jag verkligen fram emot. Eftersom vi kommer att ha både dans och rörelse i den här kursen så kommer kroppen får jobba mer än den vanligtvis får göra. Det är en skön omväxling från allt pluggande framför datorn som vi vanligtvis gör.

På tal om att aktivera kroppen. Funderar nu på att ge mig ut på en joggingrunda innan det är dags att slå sig till ro i soffan och kolla på "Du är vad du äter". Känner mig måttligt motiverad, men det kommer kännas bra efteråt.

I morse visade vågen att jag snart gått ner 6 kg. Är nu nere på 68,8 kg och det känns när jag ska knäppa jeansen. De sitter mindre tight i midjan och så är de nästan lite slappa vid rumpan och låren. Fick en skön kommentar i skolan idag angående detta. Vi är på väg till seminariet och passerar en monter där Lärarförbundet delade ut lite medlemsprylar (bland annat block, pennor... och godis). Deras kolor med hallon/lakritssmak är så himla goda, så jag var tvungen att knycka åt mig en, varav Sofia utbrister: - Men Maria, det är ju du som är vår förebild, och så tar DU en kola! Låter ungefär som om jag begått världens brott för att jag äter en ynka kola. Någonting måste man ju få unna sig. Gör ju ändå av med den lilla energin när jag tränar...

Jahajja, dags för lite exercise.
Ha det gott,
bye.

Storstädning

Idag är det storstädning som gäller. Det ser verkligen ut som ett bombnedslag här hemma. Fullt med katthårstussar och damm överallt, tvättkorgen är överfull och det ligger saker utspridda hur som helst. Har jag ingen ordning på mig? Nu är det i alla fall dags för att ta tag i det hela. Det ska bli skinande rent och man ska kunna spegla sig i glansen när jag är klar. Kommer säkert ta ett par timmar, men det kan det vara värt. Känns så befriande och skönt efteråt.

På eftermiddagen är det dags för träning igen. Det blir ett medelpass kl 17. Innan dess måste jag hinna med att plugga det sista inför morgondagens seminarie också. Ojoj, mycket som ska hinnas med. Men det konstiga är att jag har haft hela veckan på mig att plugga. Ändå har man mer än hälften kvar sista dagen. Det är så typiskt...

Vikten fortsätter att ticka neråt har jag märkt nu. Det står inte sådär jobbigt still längre som det gjorde härom veckan, utan det händer saker varje dag. Nu är jag redan nere på 69,1 kg och det känns helt otroligt bra! Målet är inom sikte om det fortsätter att gå såhär bra. Det är säker så som Darling sa, att kroppen har börjar bygga på sig en massa muskler nu som förbränner mer energi, och då går jag ner utan att anstränga mig lika mycket som jag behövde i början. Det är bra!

Usch vad jag längtar till löning/CSN nu. Det gapar verkligen tomt i både plånbok och kylskåp nu och det återstår 2 dagar tills pengarna kommer. Som tur är har jag matlådor i frysen så jag slipper gå hungrig om dagarna, hehe. När pengarna kommer på fredag ska jag åka upp till Intersport och köpa min vinterjacka som jag har lagt undan. Var där igår och provade ut en bra jacka, med Darling som smakråd. När jag ändå befinner mig i de trakterna ska jag även passa på att kila in på det nya Coop Extra som öppnar idag. De hade en massa bra öppningserbjudande såg jag i reklambladet och så skulle man få 1 kg satsumas gratis om man har MedMera-kort, vilket jag har. Danke schön!

Nehe, dags att sätta igång med storstädningen.
So long,
Mia.

Träningsvärk och lyxmassage

Idag känner jag mig lite mör i kroppen efter gårdagens boxningspass. Vi kämpade på bra, men ack vad jobbigt det var! Vi fick oss ett gott skratt när vi kände oss riktigt trötta efter 30 minuter och insåg att det BARA återstod 30 minuter till... Fast vi tog oss igenom det också. Ingenting är ju omöjligt, bara man ger sig f*n på det.

Klockan 13.00 idag ska jag skämmas bort ordentligt. Jag ska nämligen gå på lyxmassage! Jag fick ett presentkort på en helkroppsmassage a la lyxvariant (1,5 h) när jag fyllde 20 år av mina underbara vänner, men jag har ännu inte utnyttjat det. Nu kände jag att det var dags att unna mig det så jag var nere och bokade en tid igår. Jag hann knappt mer än anteckna min tid i kalendern innan de ringde och frågade om jag ville ändra tid och komma redan i morgon, istället för nästa vecka, för att de precis fått in ett återbud. Passade mig perfekt! Återkommer senare idag om hur mitt utlåtande blev angående massagen.

Under tiden jag väntar på att jag ska iväg på massagen ska jag plugga lite. Vi ska ha läst alla gruppmedlemmars portfolios tills torsdagens seminarium och jag har inte börjat ännu. Fy skäms! Bara att börja beta av en för en...

Nu är jag precis hemkommen fån lyxmassagen. Är en aning medtagen kan man säga... Det var verkligen gudomligt skönt och avkopplande och det kändes att det gjorde gott för kroppen. Cirkulationen satte igång och nu känner man sig nästan lite frusen och ruggig inombords. Det var tydligen ett bra tecken på att kroppen reagerat positivt på massagen. Det känns ju bra!

Nästa gång jag ska dit funderar jag på att göra en ansiktsbehandling. Den har jag varit på förut och det är urhärligt. Man ser förvisso ut som en salami i ansiktet efteråt på grund av att de klämt ur alla porer och rengjort ansiktet noggrant, men det går ner efter några timmar. I den behandlangen ingår även ögonfrans/brynfärgning och vaxning av ögonbrynen, och det är kanon. Har aldrig haft så snygga ögonbryn som efter den behandlingen. Tror jag ska ta och önska mig den behandlingen i julklapp i år!

Sitter just nu med hela håret inkletat i hårfärg. Kände att håret var så matt och livslöst, så det var dags för en färgning. Blev den gamla vanliga färgen "Garnier Naturligt resultat 6,3". Mörkt guldblont... lutar åt det ljusbruna hållet. Snart dags att tvätta ur det och fixa i ordning mig innan det är dags att åka och jobba.

Ciao,
littlepaloma.

Äntligen!

Nu har jag äntligen nått halva delmålet! Har ju som mål att gå ner 10 kg till jul och nu har jag betat av de första 5. Kände enorm glädje när jag i morse klev upp på vågen och såg att jag äntligen nått delmålet. Det har gått lite trögt de senaste två veckorna och det har varit frustrerande, men nu verkar kroppen vara på gång igen. Den svarar bra på både kosten och träningen. Häftigt att man nu både börjar känna och se att kroppen ändrar form och känns mer tränad. Underbar känsla! Trodde förut att mitt mål var lite väl högt att gå ner 10 kg till jul, men nu känns det ganska rimligt om jag fortsätter som jag gjort hittills. De första 5 kg har tagit ungefär 6-7 veckor och det återstår nu lite drygt 9 veckor till jul, så det borde gå. Ska bli spännande... men inte lägger jag mig ner och gråter om jag inte når målet. Har jag "bara" lyckats gå ner 8 kg eller så tills dess så är jag ändå supernöjd. Inte siffrorna som betyder mest, utan att jag mår bra. - Och det gör jag (redan nu)!

Ikväll ska jag träna KiBox. Ser verkligen fram emot det eftersom jag missade det passet förra veckan pga kvällsjobb. Får ta ut mig för båda veckorna den här gången helt enkelt. Så grym känsla när man sätter på sig handskarna och den peppande musiken ljuder genom högtalarna och man bara ger allt vad man har! Asbra träning för hela kroppen och så får man utlopp för en massa aggression. Toppenbra!Nu är det dags att fixa i ordning lite här hemma och sen ta en runda på stan. Måste ner till Naturapoteket och se om de har linfröolja. Det ger alltid Anna Skipper sina deltagare på "Du är vad du äter" och det sägs vara bra för mycket.

Ciao,
Mia

Kom igen tiden... ticka på

Sitter just nu här för att låta tiden gå... måste hålla mig aktiverad men någonting i 30 minuter till, för att låta bli att åka till Konsum och köpa godis. De stänger 22.00 och det är en fara stunder som dessa. Måste distrahera hjärnan från tanken på godis. Bara tanken på ferraribilar och skumsvampar gör mig galen just nu. Är så in i helsike sugen...

Jahajja, vad ska man göra nu då? Msn... kanske leka en stund med kissen... ta fram pilatesbollen... träna armarna med gummibanden... allt för att få tiden att gå så jag ger f*n i att åka och köpa godis. Kan inte fatta hur jäkla stor inverkan godissug kan ha på en!? Det är helt otroligt...

Nu är det 21 minuter kvar tills stängning... skulle lätt hinna ner dit fortfarande. Fan!

Kan ju tänka på någonting positivt under tiden jag väntar på att tiden ska gå. I morse när jag ställde mig på vågen fick jag se att det enbart är 0,3 kg kvar tills jag gått ner prick 5 kg. Blev så himla glad att jag äntligen tagit mig ner under 70-strecket... stod nu på 69,8 kg och det innebär att jag gått ner 4,7 kg på 6 veckor. Borde ju vara motivation nog för att avså godis tycker man, men icke sa nicke... vill bara ha, ha, ha...

Nu återstår det 8 minuter... skulle hinna om jag tar cykeln och cyklar fort som sjutton. Psykande värre!

5 minuter...

2 minuter... okej jag ger mig. Nu är det kört! Skönt det känns att jag trots allt kunde motstå.

Nu är det definitivt stängt. Usch det var 30 långa minuter...

Nu ska jag kila in i badrummet och tvätta av mig sminket och borsta tänderna. Ska krypa ner i sängen och gosa med kissen en stund och sedan sova tidigt, så slipper jag tänka mer på godis.

Godnatt

Boktips

När jag var på stan härom dagen hittade jag en kokbok som jag tyckte verkade väldigt bra. Behövde bara bläddra några få sidor innan jag bestämde mig för att köpa den. Den heter "Klaras goda GI-dagar" och är skriven av Klara Desser. Väldigt bra bok där man både kan lära sig om konceptet GI och får recept på hur man bäst lagar till den sortens mat. Den ger exempel på både frukost, lunch och middag för sex veckors tid. Antingen följer man veckoplaneringen slaviskt eller så gör man som jag, dvs använder den som inspiration till hur man lagar nyttig mat som kroppen vill ha.

För den som undrar vart den finns att köpa så inhandlade jag den på Bokia för 99 kr. Kanske skulle passa bra som julklappstips? 

Den här boken kommer garanterat ge flera inslag här framöver om jag hittat några guldkorn som jag anser att fler borde testa. Hittills har jag bara hunnit testa soppan gjord på sötpotatis och den var helt okej. Råkade dock krydda den lite för starkt, men det är ju inte bokens fel. Härnäst ska jag nog prova receptet på kycklingbiffar med cashewbulgur och linsmousse, eller varför inte lax-och pastagryta med tomat. Låter det frestande?

Jag älskar den, så är det bara!

                                                                     

Fredag

Oj vad jag kände mig effektiv igår. Trots den dåliga starten på dagen blev jag på bättre humör framåt eftermidagen och fick mycket vettigt gjort. Som jag nämnde igår så var jag hos frissan. Jag ville göra någonting nytt, men som vanligt satte min feghet stopp för det. Fast det blev kort, det måste jag säga... känns väldigt ovant än så länge. Hon klippte av lite mer än 10-12 cm så nu är mitt hår axellångt. Kanske inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men som tur är växer det ju ut med tiden. Det är bra att hon tog av en ordentlig bit så jag blir av med de sista resterna från blonderingen. Håret känns mycket friskare nu och det är bättre med ett kort och friskt hår än ett långt och slitet.

Efter besöket hos frissan åkte jag till Willys och handlade mat. Hade en ganska lång lista med mig som skulle inhandlas och det blev som vanligt knepigt att få hem allting på cykel. Krångligt att storhandla när man inte har någon bil... men ändå lär man sig aldrig att handla oftare, så man slipper släpa hem så mycket varje gång. Fast det är ju så långt och omständigt, därför drar man ut på det så länge som möjligt.

När jag kom hem från affären ägnade jag hela kvällen åt att laga mat. Fyllde hela frysen med massor med matlådor. Det blev 7 portioner köttfärsbiffar med fetaost, 6 portioner sötpotatissoppa och 8 portioner köttfärssås. Det lär jag klara mig på ett bra tag framöver. Så himla smidigt att ha matlådor klara att ta fram ur frysen kvällen innan och sen värma i skolan på lunchen. Både gott, nyttigt och ekonomiskt. Kan det bli bättre?

När jag var klar med matagningen kollade jag och darling på "Du är vad du äter". Blev grymt imponerad av deltagaren som lyckades gå ner 14 kg på 8 veckor. Vilken drömsituation! När programmet var slut fick jag oanad energi. Bytte om till träningskläder och gav mig ut på en joggingrunda. Har inte sprungit på väldigt länge och det förvånade mig hur bra det gick. Blev en runda på ungefär 20 minuter och det kändes knappt jobbigt alls... Verkar som om passen på Friskis har gett resultat. Konditionen är redan nämnvärt bättre.

Idag har jag inte gjort någonting speciellt. Vaknade vid 7 i morse och åt frukost. Sen la jag mig igen och somnade om till 10. Det kändes alldeles perfekt. Låg och läste ur tidningen "Topphälsa" och gosade med kissen en stund innan jag gick upp. Därefter klädde jag på mig och tog med kissen ut på gården i koppel och lekte lite. Vi har inte varit ute på ganska länge, så han förstod inte varför det var så blött och smutsigt ute. Han har bara varit ute när det varit sommar så nu blev han måttligt förtjust i att bli blöt och smutsig om tassarna.

Nu ska jag ta och städa upp lite här hemma. Det ser för taskigt ut... sen bär det av till Friskis klockan 17. Ska se till att äta ett ordentligt mellanmål innan dess, så det inte blir som sist då jag höll på att klappa ihop och var tvungen att avbryta efter 30 minuter. Det var ritigt otäckt... Måste ha råkat äta dåligt den dagen, för så har det aldrig blivit förut.

Ha en bra start på helgen allesammans!
Bye

Nervöst sammanbrott

Den här dagen började inte bra alltså... Jag gick upp lite innan 10 för att försökra mig om att jag skulle få in min portfolio i tid, och framförallt att över huvud taget komma ihåg att lämna in den. Så lätt att glömma i ledighetens tider... Men nu visade det ju sig att det inte vara fel på minnet i all fall, utan internet... Jäkla tektik alltså! Jag kom inte in på skolans portal, som är en förutsättning för att kunna komma in på "It´s learning" där inlämningar ska läggas in. Efter tredje misslyckade försöket höll jag på att få ett nervöst sammanbrott. Stackars darling, som fortfarande låg i sängen och sov, vaknade av att jag skrek rakt ut av ilska och drämde näven i bordet så det dånade om det. Vilket uppvaknande han fick... öhm, ja "god" morgon på dig med... haha. Till slut slängde jag iväg ett mail till examinatorn och frågade om det var ok att jag lämnade in mitt arbete enbart via mail, och det var tack och lov ok. Så nu är skiten inlämnat... frid och fröjd.

Om 2 timmar ska jag infinna mig hos frissan. Har ännu inte hunnit tänka ut vad jag vill göra. Ska jag gå på det gamla vanliga eller ska man kanske förnya sig lite? Skulle kanske inte skada... dessvärre är jag ju så feg. Jag är alltid den som vill ta det säkra före det osäkra. Men och andra sidan har jag aldrig blivit missnöjd när jag gått ifrån min frissa, så man kanske skulle be henne göra något nytt. Får fundera på det en stund till...

Innan jag går till frissan ska jag ta mig en runda på stan. Jag måste köpa ett nytt träningslinne. Alla mina har blivit så slitna och fula. Hittade ett linne på rea igår som jag sprang förbi i all hast och inte hann prova, så det ska jag kolla in lite mer noggrant idag.

Nu tror jag att min kropp har börjat återhämta sig igen efter mig syndarhelg förra veckan. Magen mår bättre och mitt sötsug har dämpats. Thank God... jag var rädd att jag redan skulle falla tillbaka i gamla vanor och låta allt slit de enaste veckorna vara bortkastade. Men nu är jag på banan igen! Kroppen reagerar positivt på träningen och vågen har äntligen börjat visa nedgång igen. Har antingen visat uppgång eller stått stilla i snart 2 veckor nu, så det är på tiden. Har som mål den här veckan att ta mig ner till halva delmålet. Har jag sagt länge nu, men det har gått trögt på sistonne. Nu ska jag dit, så är det bra!

Till kvällen ska jag åka och inhandla mat så jag kan laga storkok. Det ska bli köttfärssås, köttfärsbiffar med fetaost och soppa med sötpotatis. Matlådorna har börjat ta slut i frysen så det är dags att fylla på med lite nytt. 

Duschtajm nu, så jag hinner i tid till frissan.
Ciao

Inspiration

Måste erkänna att en sak är lite häftigt. När jag kom tillbaka till skolan efter praktiken i måndags så fick jag höra att jag har inspirerat två av mina gruppmedlemmar med mitt nya livsstilstänk. De hade, precis som jag, slopat allt godis och snacks, ställtom kosten och kilat ner till Friskis & Svettis och köpt sig ett träningskort. Och allt detta för att de kände sig inspirerade av mig! Det känns lite kul. Inte för att jag har varit den bästa förebilden i helgen med tanke på allt frossande av både godis, pizza och popcorn, men ändå... bara att ta nya tag och inte se minsta lilla avvikande steg från hälsans stig som en katastrof. Man måste ju få leva lite också. Haha, det måste vara universums mest använda undanflyktsreplik...

Idag fick vi sluta kl 11 istället för 17 i skolan. Det kändes som en enorm befrielse. Så himla skönt att komma hem lagom till lunchen, äta i lugn och ro och sedan plugga hemma ostört. Senare i eftermiddag blir det träning och sen kommer darling förbi ikväll. Blir nog en lugn kväll i soffan framför tv:n. Ska se på TV4 nya program SOS Familj. Såg det första avsnittet förra veckan och jag led verkligen med den mamman. Hur kan man lyckas få en så provocerande, respektlös och elak dotter? Kan inte vara lätt att vara tonårsförälder... 

När morgondagens slöjdlektion och redovisning är avklarad vankas en hel veckas ledig innan nästa kurs börjar. Det känns otroligt skönt och efterlängtat. Då ska jag se till att vara rejält duktig med träningen och kosten så kroppen kommer i baland igen efter helgen som varit. Otäckt hur kroppen reagerade på mina "gamla beteenden"  fredags. När jag hade vräkt i mig nästan allt godis och nästan en hel pizza så rusade pulsen i höjden. Fick hjärtklappning, svetten bara rann och jag orkade knappt resa mig ur soffan. Kändes som om jag plötsligt fått 42 graders feber... världens chock. Ska inte göra om det misstaget igen, för det var riktigt otäckt.

Nu måste jag ta tag i pluggandet så jag hinner i tid till träningen. Under tiden jag pluggar ska jag sätta igång ugnen och göra bakpotatis och lax. Det blir till några matlådor så överlever jag den här veckan också... hehe.

Ciao so long

Riktigt syndigt

Igår vetti sjutton vad som hände. Som jag skrev i torsdags så bakade jag kladdkaka och hade med till sista dagen på praktiken. Det började redan vid förmiddagsfikat. Då tog jag en bit och avnjöt den goda chokladsmaken... och efter en stund kunde jag inte hålla mig och tog en bit till. Samma sak efter lunch, för då slank det ner en bit till. Riktigt onyttigt...

När jag cyklade hem från jobbet fick jag världens sug efter godis. Tydligen var suget större än min motståndskraft så det slutade med att jag slank in på Gottoteket och köpte mig en godispåse. Inte så lite heller för den delen... oj jäklar vad gott det var! När det senare var dags för middag orkade jag inte ställa mig och laga mat, så det blev en pizza. Primavera special. Världens godaste pizza med tomat, ost, skinka, champinjoner, lök, oxfilé och bearnaisesås. Kan det bli flottigare? Men ack så jävla gott... Och hade jag ont i magen sen eller? Jodu... ojojoj, men det kan det ha varit värt.

Herre gud, vart tog min motivtion och min duktiga karaktär vägen, som kunde avstå allt sånt där? På måndag får det bli skärpning igen. Då måste man börja om från början och avvänja kroppen från sockret igen. 12 nya jobbiga dagar... men ibland får man stå sitt kast för sina misstag.

Darling är i Lund hos en av våra gemensamma kompisar i helgen. Jag hade ingen som kunde ta hand om min katt, så jag valde att stanna hemma. Känna lite trist... Har hittills haft supermysigt med kissen i soffan framför tv:n. Igår såg vi på Idol och efter det somnade vi och sov hela natten i soffan. Vakande med smått nackspärr...

Ikväll blir det eventuellt tjejkväll eftersom en kompis kommer hem från Stockholm. Får se vad vi bestämmer oss för att hitta på... lär ju hur som helst inte bli samma drag för oss som för grabbarna som är nere i Lund och ska åka till Malmö och festa ikväll. Det lär ju bli drag värre...

Ciao

Haha

Oj, märks att man är lite stressad... mycket stavfel och slarv i senaste inlägget... Men det bjudet jag på!
Haha

Ciao

Stressig dag

Sitter just nu och väntar medan jag haren kladdkaka inne i ugnen. Den ska jag ha med mig i morgon som tack för de här två veckorna på praktiken. Det är personalen värda med tanke på hur bra de har bemött en under den här tiden. Kakan är klar om bara några minuter och då blir det till att stressa bort till fritids och hämta barnen. Ska nämligenjobba ikväll mellan 18-22. Det var lite synd att det var jobb just idag, för jag missat föräldramötet i skola på praktiken. Det hade jag både velat och behövt varit med på. Men men, man kan inte vara överallt.

För någon timme sedan var jag hos sjukgymnasten. Det var hett okej. Fick en massa övningar och en balansbräda med mig hem som jag ska öva med varje dag regelbundet i en månad och sedan höra av mig om det blivit något bättre. Så det hoppas vi blir bra...

Blir ett väldigt snabbt inlägg det här, för jag måste rusa om en stund. När jag slutar senare ikväll måste jag cykla förbi darling och säga hejdå, för han åker till Lund i morgon innan jag hinner sluta jobbet. Han kommer åter på söndag kväll. Då lär han väl vara rätt trött efter resan, så vi hinner inte ses då. Efter skolan på måndag jobbar jag kväll även då, så om vi inte ses en liten stund idag så ses vi inte förrän tisdag. Så det kan bli...

Nu måste jag kolla till kakan i ugnen.
So long,
bye.

Onsdag

I morse vaknade jag och tyckte jag hade sovit ovanligt länge. Det kändes så i alla fall eftersom inte klockan hade ringt. När jag tittade på mobilen visade det sig att jag inte hade ställt in någon alarm innan läggdags igår. Som tur var hade klockan bara hunnit bli 04.32, dvs mer än en timme kvar innan jag skulle upp. Trots det kunde jag inte somna om. Det var helt omöjligt... satte istället igång tv:n och tittade på ett program om skojjiga djur tillsammans med min kisse. Det brukar ju i och för sig vara ganska underhållande, men inte så tidigt på morgonen. Suck...

Trots den knasiga starten artade sig dagen väldigt bra. Första lektionen flöt på precis som planerat och efter första rasten bar det av till ICA Nära med tvåorna, för de skulle på det årliga fruktprovarbesöket. Vi fick prova en massa olika exoktiska frukter och lära oss vad de hette. Bland annat fick vi smaka drakfrukt, tamarillo och granatäpple. Några av sorterna var jättegoda, medan de andra enbart var vackra utanpå utan att ge någon vidare smakupplevelse. Jag hade jättestora förväntningar på drakfrukten eftersom den är så fin att se på, men den smakade mest bara vatten. Det var himla synd... Barnen verkade i alla fall tycka att besöket var intressant och roligt och det ska bli spännande att jobba med de arbetsböcker vi fick med oss tillbaka till skolan.

För övrigt har jag inte gjort så mycket idag. När jag kom hem vid 16-tiden var jag ganska slut efter eftermiddagens möte. Jag satte mig i soffan som en säck potatis. Var måttligt motiverad för den inplanerade träningen, men jag masade mig iväg ändå. Inte blev jag piggare för det... snarare tvärt om. Hela träningspasset blev en enda stor flopp för mig. Orkade ingenting. Hela kroppen var som en spaghetti. Jag gjorde ändå ett halvhjärtat försök att hänga med, men till ingen vidare nytta. Var så trött så jag snubblade på mina egna fötter. Bättre lycka nästa gång!

Blir nog en tidigt kväll ikväll. Har varit rätt mycket den senaste tiden så kroppen skulle nog behöva återhämta sig mer än vad den tillåts göra. Fy på mig!

I morgon däremot blir det fullt schema. Det är praktik som vanligt mellan 7.45-15. Efter det ska jag infinna mig hos sjukgymnasten kl 15.30. Hur länge det tar vet jag inte, men hur som helst börjar jag jobba 18 och slutar 22. Iiiih, hur ska man orka?

Aja, nu har jag tackat ja till en massa jobb och pluggandet är ju frivilligt, så varför klaga. Har man tagit fan i båten får man ju ro i land som man brukar säga...

Ciao everybody.

6 månader

Tänk vad tiden går! Idag har jag och darling varit tillsammans i 6 månader. Tiden bara springer iväg när man har roligt...
Dessvärre hinner vi inte fira denna storslagna dag (haha) så speciellt mycket. Jag har varit tvungen att plugga och vi båda har eller ska träna... Men vi hann dricka en kopp te och äta en macka ihop på eftermiddagen i alla fall. Alltid något...

Nu måste jag skynda mig at byta om och cykla ner till Friskis. Ska köra KiBox för första gången på evigheter. Kommer vara smått förstörd när jag kommer hem...

So long!
Puss

Trista söndag

När jag vaknade idag hörde jag hur regnet smattrade mot fönstrena. Blev väldigt omotiverad att kliva upp då... Jag som ville ut i friska luften och ta en promenad idag eftersom jag satt inne framför datorn och pluggade hela dagen igår. Men i och för sig så är det ju bara att klä sig efter väder och ge sig ut och traska i regnet... inte mer med det liksom. Får se hur det blir. Måste oavsett ner till biblioteket och lämna tillbaka böcker om ska vara inne i morgon.

Tror inte att det kommer hända så mycket roligt idag. Ska nog bara plocka lite här hemma och senare framåt eftermiddagen ska jag ner till Friskis och träna. Det ser jag fram emot. Så himla skön känsla när man går därifrån och har tagit ut dig ordentligt...

Usch vilken miss igår... vi gick ner till bowlinghallen för att spela, men alla banorna var upptagna och de var fullbokade enda tills stängning. Det var synd, för jag var verkligen laddad för att spela. Det måste ha varit någon form av kupp i hallen, för det kryllade av barn överallt. Jag som hade tänkt att man skulle ringt ner och kolla om de hade banor lediga, men glömde bort det.

Nu ska jag ta och slänga i en maskin tvätt och pyssla lite här hemma. Finns en del att göra... Har gjort en hel lista med saker som måste göras de närmaste tiden och jag har bara hunnit pricka av några enstaka.

Ha en skön avslutning på helgen folket!
Bye

Lördag

Som ni kanske har sett har jag inte orkat skriva de senaste dagarna. Kom hem kring 17.00 både onsdag och torsdag och börjde jobba kl.18 båda dagarna. Slutade 22 och då är man inte direkt upplagt för att slå igång datorn och berätta vilken jobbig dag man ha haft... då är sängen mer lockande och jisses vad fort man somnar. Samma sak gällde gårdagen. Då slutade jag visserligen tidigt, men efter det åkte vi direkt och handlade lite mat och kl 16.00 blev det Coreträning. Skön träningsvärk i magen idag! Blev en lugn kväll igår. Somnade som en stock innan klockan ens slagit 22. Ojoj, börjar man bli gammal tro?

Nu är första veckan på praktiken avklarad. Känns så himla skönt att veta att man har en vecka till på sig att lära känna barnen och testa så mycket som möjligt av lärarrollen. Det är jätteroligt! Förra året när man bara hade 1 vecka kändes allting så forserat och stressigt...

För övrigt är väl det mesta som vanligt kring mig... har dock varit lite småirriterad på min våg under veckan. Den har spelat mig ett spratt och visat att jag gått upp i vikt, trots att jag har skött mig både med maten och motionen precis som vanligt. Igår morse t.ex. visade den 1,5 kg plus och idag var de kilona borta. Måste vara något vajsing med batterierna, för så mycket kan man ju inte pendla från ena dagen till den andra. Dessvärre så har väl det där värsta viktrasandet börjat avstanna... har näsan stått stilla på -4,5 kg hela den här veckan... jag som hade hoppats på att bräcka 5-kilosnivån nu och äntligen få känna att jag nått halva målet på riktigt. Men det kommer väl när det kommer... bara att fortsätta kämpa.

Idag har jag pluggat och tvättat. Har skrivit klart del 3 i portfolion och renskrivit planeringen inför vfu-uppgiften. Det känns riktigt bra! Skönt att ha hela nästa vecka på sig att korrekturläsa allting och göra det sista som jag har kvar.
 
Nu funderar jag på att duscha och byta om och sedan knalla ner till återvinningsstationen med allt som jag måste släng. Hela skåpet är fullt med tidningar, kartonger, plast och konservburkar, så det går knappt att stänga skåpluckan längre. Ingen vidare kul syssla, men det känns himla bra efteråt... 

Ikväll ska jag, darling och en kompis till oss hitta på någonting. Som förslag har vi tänkt spela bowling, men vi har inte bestämt någonting ännu. Det är i och för sig roligt att bara umgås, så jag ser fram emot det oavsett vad vi ska göra.

I morgon blir det eventuellt lite plugga och framåt eftermiddagen blir det träning. Usch redan söndag då... Skönt det vore om man kunde få vara ledig lite längre. Ser verkligen fram emot de 6-7 dagarna vi kommer att vara ledig mellan slutseminariet i den här kursen och kursstarten i nästa... Ljuvliga tanke!

Ha en fortsatt skön helg nu allihopa!
Ciao so long.

RSS 2.0