Trött

Idag var jag väldigt trött när klockan ringde. Ändå masade jag mig upp och kände mig ganska pigg efter en stund. När jag väl kom på plats på praktiken passerade dagen ganska smärtfritt, men sen när jag skulle gå hem blev jag helt matt. Visste att jag hade en 30 min lång promenad framför mig, vilket kändes som en evighet och som om benen inte skulle bära enda hem. Särskilt inte när jag hade gått ca 10 min och kom och tänka på att min väska var så lätt till skillnad från i morse, och insåg att jag hade glömt kvar en massa viktiga papper och min kalender på bänken i klassrummet. Hade inget annat val än att vända tillbaka och hämta de eftersom jag inte skulle klara mig utan de hemma när jag skulle plugga.

Väl hemma slog jag igång datorn och skulle börja plugga, men mina ögon bara sved och huvudet värkte. Kände för en kort powernap så jag la mig i sängen och slumrade till och vaknade inte förrän darling ringde. Då var klockan 18.30. Hela kvällen hade alltså passerat utan att jag hade fått ett jota gjort och det gjorde mig aningen stressad. Men nu har jag i alla fall fått i ordning mitt reflektiondokument som ska in efter praktiken och bestämt vilken uppgift jag ska göra med klassen, vilket är ett steg i rätt riktning.

I morgon ska jag vara på praktiken till 17.00 och sedan är det jobb som gäller kl 18-22. Segt som attan... Hoppas verkligen att huvudvärken och snuvan som jag har nu ger sig tills imorn så jag inte fortsätter att känna mig som jag gör nu. Har som sagt inte tid att vara sjuk i nuläget. Det gäller att hålla sig på fötter så man inte kommer efter i skolan eller uteblir på kort varsel från jobbet, för då blir det krångligt.

Nu ska jag ta en Alvedon och krypa ner i sängen och sova bort min seghet. Vill ju absolut inte bli sjuk nu!

Krya på mig,

ciao.


Pånytt-född?

... ja man skulle ju kunna tro det! Mår så himla bra i nuläget. Allting bara flyter på och går ungefär som planerat.

I morse ringde klockan vid 05.40. Jag hade satt klockan på ringning lite tidigare än vanligt för att hinna med morgonens alla bestyr och för att sedan promenera bort till praktiken. Visste inte riktigt hur länge det skulle ta, så jag ville vara ute i god tid. Inte så bra att komma försent första dagen liksom... Det tog ca 25-30 min, och det kändes som en utmärkt morgonpromenad. Tror det blir likadant i morgon...

Första dagen på praktiken gick väldigt fort. Väldigt mycket olika intryck under dagen och man behöver verkligen tid för att smälta allting känner jag. I morgon hoppas jag få mer tid tillsammans med min vägledare för att skriva planeringen och överenskommelsen som vi måste göra.

Efter praktiken, på vägen hem, gick jag förbi Friskis och Svettis och köpte träningskort. Det kändes väldigt bra! Bestämde mig för att träna Medel/puls kl 17. Innan dess hann jag cykla upp till Skokanonen och köpa mig ett par snygga svarta stövlar och ett par ful-söta gummistävlar. Inte för att jag brukar använda gummistövlar så ofta, men de var så himla billiga så jag var tvungen att köpa dem... Självklart blir det ju lättare att använda gummistävlar framöver, nu när jag äger ett par. Skickade genast ett sms till pappa och frågade om vi skulle åka till skogen och plocka svamp till helgen, bara för att få en anledning att inviga dem.

Oj vilken träningsvärk jag har nu. Det där gympapasset sög musten ur mig och det var såå skönt. Längtar redan efter att köra nästa pass, bara för att jag kände mig så nöjd och glad efteråt. Pånytt-född helt enkelt...

Dags att få min välförtjänta skönhetssömn nu!
Byebye

Seg dag

Usch, när jag vaknade i morse slogs jag av en dånande huvudvärk. Jag som skulle hålla mig i skinnet igår och vara nykter på festen, men det sket sig. Blev 3 st groggar och något glas vin, sen var jag onykter. Inte allas som planerat... Men ack vad roligt vi hade. Askul att träffa alla igen som man inte sett på mycket länge, och även träffa lite nya människor. Verkligen helsköna människor som jag trivs att umgås med. Hoppas på att ses snart igen!

När darling gick hem på förmiddagen fortsatte jag att sova och blev väckt när han ringde vid 12.30-13-tiden. Då hade jag sovit en rejäl stund extra. Men jag tror det behövdes... Det hade gått ett ex antal timmar sedan jag vaknade första gången, men huvudvärken har inte gett sig riktigt ännu.

Vid 14-tiden gav jag och darling oss ut på en promenad. Inte helt fel att komma ut i den friska luften när man känner sig lite sliten. Vi visste inte riktigt vart vi skulle gå så vi knallade runt ett varv kring stan och avslutade sedan rundan med en fika hos min mormor. Alltid kul att titta förbi och göra henne glad. Hon uppskattar våra besök så himla mycket...

Ne, nu ska jag krypa ner i sängen en stund och vila ögonen lite. Är fortfarande helt slut, trots att jag har sovit bort halva dagen. Skulle egentligen ha pluggat idag, men det känns som överkurs för mitt stackars huvud.

Så det kan gå...
Ciao

Fest tonaaajt

Halojj

Kom precis hem från min långpromenad runt Djulö allé tillsammans med syrrans bebis i vagnen. Det var mysigt och skönt att komma ut och få motion, men usch vad det blåste. Trodde vi skulle blåsa bort vissa stunder... men bebbe sov helt oberörd i vagnen ändå. Såg riktigt skönt ut...

Nu har jag precis ätit en sen lunch. Idag stod det bakpotatis med tonfisk och kesoröra på menyn. Det var en riktig höjdare! Man skulle tro att jag bara tänker på mat eftersom jag i samma stund som jag fixade lunchen stoppade in kycklinglår i ugnen som jag ska ha till middag ikväll. Doftar riktigt gott från de utifrån köket... Till det blir det en sallad med avokado. Mums.

Ikväll ska jag och darling gå på fest hos en av våra kompisar. Det ska bli roligt... Funderar dock bara på vad jag ska ha på mig. Hade så gärna velat ha någonting nytt på mig, men det blev ingen tripp till Norrköping idag som vi hade småpratat om. Det lutar istället åt att det blir den svart klänningen med de smala axelbanden eller den vita skjortklänningen, fast de har jag haft så himla mycket på sistonne. Isch vilket i-lands problem...

Dags för att duscha nu så jag slipper stressa i sista sekund innan vi ska iväg. Ska lyssna på System of a down under tiden så jag inte bara går runt och degar som jag brukar...

Önskar alla en riktigt trevlig lödagskväll!
Bye.


What to do?

Sitter nu och funderar på vad man ska kunna hitta på ikväll. Både jag och darling har försökt fundera ut någonting, men ingen av oss har kommit på någonting bra. Blir väl film som vanligt... det gamla vanliga tidsfördrivet. Om inte darling har kommit på något bättre på vägen hit vill säga.

Idag har jag varit ganska effektiv. Det var lite segt att komma igång i morse, men efter ett tag släppte spärren och jag kunde skriva klart både del två i portfolion och utvecklingsplanen till praktiken. Känns riktigt bra!

I morgon ska jag ta en långpromenad med syrrans lilleplutt på förmiddagen och framåt kvällen vankas det fest hos en killkompis. Det ska bli riktigt roligt eftersom det var väldigt länge sedan vi umgicks. Har ingen större koll på vad det är för folk som kommer dit, men det gör ingenting. Är ju alltid roligt med fest. Problemet i morgon är ju bara frågan om man ska dricka någon alkohol eller inte. Går ju så himla bra med viktnedgången och är rädd att sabotera den positiva nedgången med alkohol. Och dessutom när jag äter en så nyttig kost, som är relativt fettsnål, så kommer man vara så lättpåverkad. Men och andra sidan tycker folk bara att man är tråkig om man inte dricker och så blir det ett evigt tjat om varför man inte gör det och så måste man förklara för alla, vilket tar död på partyhumöret... Fast det kan det ju vara värt så länge jag fortsättergå ner i vikt.

Har hittills gått ner 3,8 kg nu. Det känns helt otroligt bra med tanke på att jag knappt gjort några som helst uppoffringar, bortsett från att slopa godis och snacks. Det känns som om jag verkligen kommer att nå mitt mål den här gången och kunna hålla det stilla där. Mår väldigt bra och har en så väldigt positiv inställning!

Så här an en typisk dag se ut för mig nu med mitt nya liv:
Frukosten blir oftast havregrynsgröt med lingonsylt och sojamjölk, alternativt hemmagjord fruktsallad med keso och kanel. Efter det tar jag 1 st vitamintablett och 2 st tabletter Omega3 tillsammans med ett stort glas vatten.
Runt 10-tiden äter jag en frukt eller en morot, vilket gör att jag håller mig mätt fram tills lunchen.
Lunchen brukar ofta bestå av någonting helt vanligt, t.ex. spaghetti med köttfärssås, eller en sallad med avokado om jag ska vara riktigt nyttig.
Middagen brukar även den bestå av helt vanlig mat, eller en sallad.
Mellan måltiderna äter jag frukt och grönsaker och kanske någon bit torkad frukt eller naturella nötter (cashew och valnötter). För att öka på förbränningen går jag raska promenader så ofta jag bara kan och simmar 1 timme per vecka.
Sounds simple, eller hur?

Nu är det dags för film. Darling kommer över vilken minut som helst!
Ciao

Glada nyheter

Dåså, då var besöket hos ortopeden avklarat. Jag är expert på att skjuta upp saker och ting men nu har jag äntligen varit där. Så himla skönt att det var någolunda positiva besked. Jag hade tack och lov inga fel på skelettet eller meniskskada, så det känns bra, och det kommer inte krävas någon operation. Felet med mina knän, som han beskrev, var att det är ojämnheter i bråskbenet bakom knäskålen som nöter mot lårbenet och medför smärta när jag böjer och belastar knäna. Låter mindre kul men det ska vara botat inom 2-3 månader med sjukgymnastik. Nästa steg är att invänta kallelse till sjukgmnasten och börja med olika övningar som ska stärka knäna. Jag fick en övning av ortopeden redan idag som jag skulle börja smygträna med i väntan på kallelsen. Den ska jag göra en gång per dag, med 10 repetitioner. Gjorde den direkt när jag kom hem och det kändes helt okej. Ska verkligen göra det supernoga varje dag tills jag får det andra övningsprogrammet av sjukgymnasten, för jag vill verkligen bli bra i knäna. Vill inte fortsätta vara begränsad och inte kunna jogga, ta långa promenader, gå på Friskisgympa och liknande. Det är fan inte roligt att inte ens kunna ta en rask promenad utan att få ont i knäna, som om man vore en gammal kärring, när man är 21 år gammal.

För övrigt har dagen mestadels spenderats framför datorn. Har pluggat som en dåre och däremellan sprungit fram och tillbaka mellan datorn och badrummet och tagit ur/fyllt på tvätt i tvättmaskinen. Har tvättat tre maskiner tvätt och lägenheten ser numera ut som ett tältläger med alla tröjor och handdukar och saker som hänger överallt. Ser smått roligt ut!

I morgon ska jag forsätta med mitt pluggande. Fick väldigt mycket gjort idag, så jag hoppas verkligen att min motivation fortsätter lika bra. Framåt kvällen pratade jag och darling om att hitta på någonting tillsammans, så får vi se vad det kan tänkas bli. Förra helgen gick vi ju och bowlade...

Nu känns sängen väldigt lockande så det är dags att krypa till kojs. Dessvärre inte speciellt trött... men det brukar man ju bli så fort huvudet möter kudden.
Ciao allesammans.

Onsdag

Då var veckans sista skoldag avklarad (ledig tors och fre) och de två kommande veckorna kommer att bestå av praktik. Kommer ha en del skolarbete att pyssla med under tiden, men det känns lindrigt med tanke på att man slipper åka fram och tillbaka till Norrköping varje dag. Att slippa pendla sparar ungefär 2 timmar varje dag som man kan göra så mycket vettigare saker med, exempelvis träna, plugga eller städa.

Idag när jag kom hem från skolan åkte jag direkt till simhallen och simmade. Det blev rejält många längder kan jag lova. 60 st (1500 m) närmare bestämt! Kändes riktigt skönt efteråt. Efter simmandet satt jag en stund i bubbelpoolen och kopplade av innan det bar av hemåt. Hemma väntade en jättesmarrig avokadosallad som var grymt efterlängtad. Hann bli ruggigt hungrig på vägen hem.

I morgon ska jag ägna min lediga dag till att röja upp i röran här hemma och ta mig an min überfulla tvättkorg. Känns att jag behöver få ordning på den eftersom urvalet i garderoben börjat sina och för att locket inte längre går att stänga på korgen... två väldigt tydliga tecken... Som tur är har jag tvättmaskin i lägenheten så jag slipper boka tid, springa i alla trappor och krångla i tvättstugan nere i källren. Det är guld värt!

Nu börjar klockan bli läggdags, men innan jag stänger ner och släcker för kvällen måste jag bara lyssna nåååågra gånger till på några låtar på Melissa Horns album "Långa nätter". Helt otroligt bra skiva! Så ärlig och berörande musik som når en rakt in i både kropp och själ. Fantastiskt hur mäktig musiken kan vara med enbart gitarr, piano och sång. Det är vad jag kallar kvalité till skillnad från all den överproducerade dynga som spelas på radion dagarna i enda.. med texter som skulle kunna varit skrivna av en treåring och dessutom låter som en smurf pga alla datorredigeringar. Usch för sådan säger jag bara...

Nä nu ska jag krypa ner i sängen och vaggas till sömns av Melissas ljuva toner som ljuder ur mina högtalare. Kan det bli bättre?

Buenas noches,
adiós.

Tack

Som ni kanske ser så har mina sida nu äntligen fått en mer personlig touch. Jag har gett mig på att försöka designa sidan på egen hand, men det har inte gått så bra. Jag har varit beredd att slita mitt hår av ilska när det inte har blivit som jag har velat trots att jag använt mig av http://designadinblogg.se/ . Det är säkert en utmärkt sida för den som har den tekniska kunskapen om färgkoder och liknande, men någon sådan är inte jag.

Så vad gjore jag? Jo, jag frågade en kompis om han kunde ordna min sida om jag skicka över bilden som jag gjort i ordning som headern och en brskrivning på min idé och så fixade han allting hemifrån sig. - Klas, du är en pärla! Du ska ha ett stort tack för all hjälp och jag är sååå nöjd och tacksam. Det blev precis som jag hade tänkt mig. Nu känns det äntligen som om min sida är personlig. Förut när jag hade en förinställd design kändes det inte som jag och det fick mig att tycka att halva idén med bloggen gick förlorad. Nu är sidan mer jag och jag är så himla glad för den!

Just nu sitter jag i skolan och väntar på att ha forskningsseminarie kl 13.15. Det känns lite nervöst, men efter att det är över har vi gjort två stora redovisningar idag och det känns som en lättnad. Efter morgondagen, då vi ska ha slöjd och kursens två sista bokseminarier, är vi lediga torsdag och fredag och det ser jag verkligen fram emot. Då ska jag bara njuta och göra ingenting. Eller jo... jag ska iväg och simma och så ska jag låna syrrans lilleplutt och gå ut med honom i vagnen igen. Och umgås med darling förstås... Det har ju tyvärr inte blivit mycket tid för varandra sedan skolan började efter sommaren. Men vad ska man göra... man kan ju inte vara på flera ställen samtidigt, hur mycket man än skulle vilja. Kanske inte vore så tokigt att vara klonad ibland, haha.

Usch vad jag har ångest för biten med äppelkaka som jag åt idag när en gruppmedlem i skolan bjöd på fika. Jag tyckte det såg så gott ut och kunde inte motstå en bit. Det smakade bra, men känns så onödigt nu efteråt eftersom jag inte var speciellt sugen innan hon plockade fram dem. Och de andra grupperna bjöd på salta pinnar och chips och jag kunde inte motstå några bitar av det heller... fy skäms på mig!

Nä, nu är det dags att knalla bort till domedagen och utsättas för dagens sista prövning. Wish me good luck!
Ciao

Halva delmålet nått

Som sagt. Nu har jag nått halva mitt delmål i mitt projekt att gå ner i vikt. Jag vet inte om jag kommer att klara hela målet att gå ner 10 kg tills jul, men jag är en bra bit på väg i alla fall. I morse visade vågen att jag har gått ner 2,5 kg sedan starten för snart 2 veckor sedan. Kroppen har fattat galoppen direkt och gör sig av med så mycket överskott den bara kan nu när jag inte tillför den med en massa onödiga godsaker och onyttig mat och rör på mig ordentligt. Tycker att det har gått ganska stabilt hittills. Inga jobbiga abstinensanfall eller sådant som satt käppar i hjulet för mig än så länge, bara småsaker som jag ganska lätt har kunnat hantera.

Eftersom detta ska bli en vinnande livsstil, inte bantning, så tillåter jag mig själv att äta lite av saker som jag verkligen älskar, t.ex. mörk choklad, torkade jordgubbar och naturella cashewnötter. För det kan jag bara inte leva utan! Det innebär ju inte att man knapra på det i tid och otid, utan bara någon bit som helggodis eller om man känner ett enormt sug efter någonting och inte kan hantera situationen. Det handlar om att bara kunna ta en/någon enstaka bit och sedan vara nöjd, inte rensa allting man har i skåpet. Att kunna ha saker hemma utan att frossa. Det är vad jag måste jobba hårdast med. Att skapa en naturlig relation till mat och sådant, bara för att jag tidigare har kunnat fortsätta äta fast jag egentligen varit mätt. Bara äta för ätandens skull så att säga. Det måste jag verkligen komma ifrån och det känns riktigt bra hittills.

Idag har jag varit i skolan hela dagen och sitter nu och varvar ner lite innan jag ska iväg och jobba. Ska hämta barnen på fritids kl 18 och sedan ska vi hem och laga mat och ordna med alla kvällbestyren. Det är tur att barnen är duktiga och ganska självgående så jag hinner med mina egna skolgrejer som måste göras. Annars skulle jag aldrig hinna med att jobba samtidigt som jag pluggar.

Helgen gick fort som vanligt. Det sa bara svisch så var den över... Darling jobbade (som vanligt) eftersom jag var ledig. Brukar alltid vara så. Jag kan inte förstå hur vi gång på gång lyckas boka upp oss så tokigt på helgerna så vi nästan alltid jobbar när den andre är ledig. Så typiskt! Men jag hoppas att det blir bättre framöver. Vi får helt enkelt ha varandras tider till hands när man ska lägga schema. Jag kan i och för sig inte avgöra mitt schema själv eftersom jag måste jobba då mamman till barnen jobbar kväll/helg... men ändå. What ever... så är livet.

Nästa vecka ska vi ut på terminens första praktik. Det ska bli väldigt roligt! Förra året hade vi bara en veckas praktik, fyra gånger under året, men i år har vi 2 veckor x 4. Det tycker jag är mycket bättre eftersom det blir mindre stressigt och man får mer tid att lära känna barnen i klassen. Dessutom är det skönt att få komma ifrån Campus 2 hela veckor och slippa flänga fram och tillbaka till Norrköping var eviga dag. Sparar både tid och pengar!

Nu ska jag gå och göra lite nytt här hemma innan det är dags att stick iväg till jobbet.
So long,
bye.

Lördag

Idag har jag varit ganska duktig om jag får säga det själv. Först tog jag sovmorgon och åt frukost vid 10, sen åkte jag över till syrran och hämtade lillskrutten och tog med honom ut på en 1,5 h lång promenad runt Djulö allé och ytterligare en liten bit. Han fick sig en rejäl beauty sleep under hela promenaden och vaknade lagom när vi rullade in med vagnen på gårdsplanen hemma igen. Då var både moster och lillen glad. Moster hade fått sig en ordentlig dos med motion och lillen var glad och utsövd. Alltid roligt med glada barn!

Efter promenaden bjöd syrran på lunch som tack för hjälpen med lillen och så blev det kaffe efteråt. Jag blev kvar hos de och hjälpte till lite extra och åkte hem fråmåt 16-tiden, då darling precis hade slutat jobba för dagen. Då blev det bestämt att vi skulle gå och bowla. Det gick förvånandsvärt bra. Jag har inte spelat på mycket länge och trodde jag skulle förlora stort, men vann ändå. Har en sån himla nybörjartur... sen brukar det vända.

Nu har jag precis ätit en sen middag och snart vankas det film. Ska nog se den gamla godingen Vinterviken. Det var himla länge sedan! Minns att jag såg den när jag var yngre och tyckte den var så himla bra. Egentligen skulle vi gått på fest ikväll, men efter gårdagens utgång som bara gjorde mig förbannad så skiter vi i det. Varför ödsla en massa dyrbar tid på människor som beter sig som idioter!? Fullkomligt lönlöst...

Darling kom precis hit så nu måste man ju vara lite social och inte sitta här och snacka en massa blajj.
Ha en fortsatt trevig helg allesammans.
Ciao

Ledighet

Nu är det äntligen helg igen. Måste säga att veckan har gått förvånandsvärt fort, men det kanske är för att man har gått på max-fart hela veckan och inte haft en lugn stund. Det ska i alla fall bli väldigt skönt att få vara ledig hela helgen eftersom jag jobbade lördagen förra veckan och därmed missade en dags vila.

Igår var en kämpig dag. Vi började skolan vid 10 så den började skönt med en sovmorgon. Tog bussen till Norrköping vid 9 och befann mig i skolan precis innan lektionen började. Vi skulle ha bild, vilket visserligen är roligt, men lektionen var lång. Jobbigt att försöka hålla kreativiteten uppe under så lång tid som mellan 10-17. Efter skolan blev det stressigt hem. Vi var tillbaka i Katrineholm vid 17.45 och vid 18 skulle jag va på jobbet. Stressigt, stressigt... Men jag hann som tur var! När jag kom hem lite efter 22 var jag fullkomligt slut. Stupade i säng och somnade på 10 sekunder.

Nu till helgen kommer det komma hem lite kompisar till stan och hälsa på, som pluggar i andra städer. Det ska bli väldigt roligt och vi får se om det vankas fest framåt lördag. Har inte varit ute sedan Katrineholmsveckan så det kanske vore på tiden för en partykväll :) Återstår att se hur planen blir, men det blir nog kul.

Idag utsattes min karaktär för ytterligare ett prov. Vi sitter i det lilla rummet på Campus och pluggar och upp tar min kompis en påse innehållande en 200 g chokladkaka (Schweizernöt, min favorit) och en godispåse full med smågodis. Vill ha, vill ha, vill ha... Jag satt där och tittade ner i godispåsen och suktade efter innehållet och jag blev erbjuden att ta en bit, men jag kläckte ur mig ett velande nej. Men oooh va gott det luktade... och jag bara kände den ljuva smaken av en chokladbit som sakta smälte i munnen... Fyyy bubblan... Men jag är stolt över mig själv nu i efterhand att jag kunde motstå frestelsen. Duktig flicka!

Nu är det dags för en storstädning av lägenheten. Det ligger stora tussar av katthår överallt så man skulle kunna tro att Felix har fått kattungar, hehe. Dags att ta fram snabeldraken och råda bot på dammtussarna så det är fint nu till helgen. Så mycket roligare att vara hemma när det är rent och snyggt.

Ha en så trevlig helg allesammans.
Ciao

Ledig dag

Idag har jag varit ledig från skolan... eller "ledig" rättare sagt. Trots att man får vara hemma en dag betyder ju inte det att man kan göra ingenting, tyvärr. Men det är alltid skönt att få vara hemma ändå. Trots att jag var ledig och skulle ta lite sovmorgon så vaknade jag jättepigg vid halv 7. Tänkte att så tidigt kan man ju inte gå upp, så jag gick bara upp en liten stund och drack vatten och sen la mig igen. Som tur var somnade jag om en stund och sov till halv 9. Det var mer lagom. Då blev det dags för en rejäl och god frukost som jag åt i sängen samtidigt som jag låg och läste. Det var avkopplande...

Efter att ha legat och läst hela förmiddagen så bestämde jag mig för att dra mig neråt simhallen för att simma. Darling slutade jobbet tidigt idag så vi tog sällskap och gick ner dit. Han skulle till gymmet. Jag simmade 54 längder på 1 timme sen tyckte jag att det fick räcka. Hans träning tog lite längre tid än min, så jag fick gå hem själv. Orkade inte vänta på hoom för att jag var så hima hungrig.

Det är riktigt skön att simma har jag kommit fram till. Eftersom jag inte kan träna löpning och sånt som påfestar knäna just nu så är det perfekt. Och när man promenerar ner till simhallen, som tar ca 20-25 min enkel väg, så får man ju en ordentlig dos med motion. Måste bara se till att det blir av oftare... När jag ska ut på praktik vecka 40 och 41 ska jag se till att gå dit oftare eftersom jag ändå kommer befinna mig på den sidan av stan varje dag då.


I morgon har det gått 1 vecka av mitt "nya liv". Det har gått utan några som helst prolem hittills, förutom när två av mina kompisar i skolan satte min karaktär på prov igår när de båda köpte en varsin gigantisk chokladmuffins med ckokladöverdrag och satt och moffade precis bredvid mig. Men jag tog mig igenom lidelsen utan att ge vika och nöjde mig med att knapra på några bitar torkad frukt för att lindra suget. Rätt duktig om jag får säga det själv! Har gått ner 1,5 kg hittills och det är en riktigt bra start. Motivationen är på max just nu!

Bye


Nya tider

Idag har jag varit i skolan större delen av dagen. Vi har legat lite efter i en speciell uppgift som ska in på torsdag kring lunch så vi hade avsatt hela dagen för att skriva. Usch vad jobbigt det är att sitta sex personer samlade i ett litet rum med en dator och försöka skriva någonting tillsammans. Alla vill ha sina åsikter framförda och pratar i munnen på varandra och hur man än gör så kan ju bara en skriva på datorn. När man inte får sitta vid datorn eller sitta precis bredvid den som skriver så sitter man ju bara och pratar en massa strunt och distraherar den som skriver. Blir så himla dumt... De tre A4:or som vi skrev under hela dagen hade man ju lätt kunnat avklara på någon enstaka timma om man hade skrivit det själv. Men nu är det gjort i alla fall...

Nu under kvällen ska jag inte göra så mycket. Jag har pluggat så himla mycket i helgen och under dagen idag så jag tror jag ska ta mig en vilokväll. Kanske unna sig en film och mysa med darling. Jag hoppas att han ringer snart och säger att han är klar med träningen.

På tal om träning och sådant hälsosamt... Jag skrev ju i torsdags om att jag är så djupt besviken på mig själv för att jag har misskött mig med kosten och motionen på sistonne och lagt på mig så himla mycket. Det inlägget fick mig att ta tag i saker och ting. Jag har börjat promenera så jag kommer ut och rör på mig mera och får frisk luft och så har jag gjort en helomvändning i kosten. Jag vet ju hur jag ska göra för att jag ska må bra och gå ner i vikt, men det gäller bara att ha motivation och bli stöttad. Så häftigt hur snabbt man märker hur kroppen bara jublar av omställningen och det blir en positiv cirkel.

Förut bestod oftast min frukost i veckorna av två limpmackor med smör och ost emellan, som jag åt på vägen ner till bilen eller medan vi åker. Inte speciellt bra. Varken nyttigt eller hälsosamt att äta på språng... Förut har jag varit så trött på morgonen och hellre legat kvar i sängen och tryckt på snooze 18 ggr istället för att gå upp. Nu går jag upp tidigare för att kunna äta nyttigt och i lugn och ro, vilket jag har ork till nu när kroppen mår bättre. De onyttiga smörgåsarna har jag bytt ut till fiberhavregrynsgröt med en massa olika frön i, med lingonsylt och sojamjölk. Det är en riktig fiberbomb! Det ska ju vara nyttigt och dessutom håller det blodsockret på en bra nivå så man inte faller i de där dumma "jag-måste-köpa-godis-fällorna jämt och ständigt". Jag har inte ätit godis eller snacks på snart en vecka nu och det är ju sensationellt för att vara jag!

Applåd för nya tider people!
Bye

Fullspäckad dag

Det här har varit en riktigt skön dag. Vi vaknade ganska tidigt och upptäckte att det var väldigt fint väder ute, så när klockan var 10 gav vi oss ut på en promenad. Jag hade lovat syrran att hjäpa de med lillen eller att hjälpa till att flyttstäda lägenheten, så jag valde att ta hand om lille-plutt, eftersom det gick att kombinera med den promenad vi skulle ta. Så vi gick och hämtade honom och gick en riktigt lång promenad med vagnen i det fina vädret. Han sov som en stock hela varvet runt Djulö allé och ca 1,5 h senare var vi tillbaka hemma hos de och överlämnade ett utsövt och glatt barn.

Därifrån bar det av hemåt för en snabb lunch innan jag skulle åka och handla på Willys och darling skulle ut och springa... På vägen till mataffären gick jag in en sväng på Jysk för att kolla efter ett nytt duschdraperi, men de hade inga som föll mig i smaken. Så himla konstiga möster som inte passar i mitt badrum. Däremot hittade jag väldigt snygga tygtabletter till köksbordet i brunt med turkosa blommor på, som passade väldigt bra in i mitt kök. Jag har tittat på dem enda sedan jag flyttade in här i lägenheten för över 1 år sedan, men har inte kommit mig för att köpa de. Kände att det var dags nu! Det var ett bra beslut... Efter det inköpet bar det av upp till ÖB. Skulle köpa en matta som jag hade tittat ut som jag skulle ha i hallen, men när jag kom hem med den så blev det inte alls som jag hade tänkt mig. Usch vad besviken jag blev. Jag hade mätt ut att jag skulle ha en ca 160 cm lång matta, men den fanns bara i 120 cm och 220 cm. Den stora skulle bli på tok för lång, men den jag köpte blev alldeles för liten. Såg mer ut som en myggskit på golvet... det får bli en retur på den någon dag i veckan och kanske hitta någon bättre framöver. Tills dess får golvet se naket ut ett tag till.

När jag kom hem från Willys satte jag igång och kokade en jättegod och kryddig fisksoppa. Det var så länge sedan jag gjorde det så jag tänkte att det kunde vara dags. Mina föräldrar brukade uppskatta den väldigt mycket när jag lagade den medan jag bodde hemma, men nu får jag avnjuta den ensam eftersom darling inte gillar fisk. Trist...

Usch nu har jag pluggat så mycket jag bara kan inför veckan som kommer. Har haft upp över öronen mycket att läsa så nu är jag spyfärdigt trött på allt läsande... ska ta och plocka ihop allting här och göra färdigt inför i morgon. Sen blir det en dusch innan det är dags att åka bort till darling och kolla på det där nya programmet "Hål i väggen" som börjar idag. Det verkar himla roligt!

Helg

Det var med frustration som vi gick hem för helg idag. Vi har en skoluppgift som ska lämnas in på torsdag nästa vecka som det har rådit väldigt mycket oklarhet om, och vi fick svar på mailet från den ansvariga för uppgiften precis innan det var dags att åka hem. Som tur var... annars hade vi stått på samma plats och trampat över helgen och det hade varit riktigt illa. Det är ju knappt om tid som det är redan. Så när vi kommer tillbaka till skolan på måndag blir det till att skriva med raketfart och vara riktigt skärpta så det blir någolunda bra. Inte alltid så lätt när man ska vara 6-8 personer som ska tycka och tänka om allting man skriver. Därför är jag lite smått anti att skriva uppgifter i grupp, fast jag förstår att det är en del av utbildningen och att man måste kunna det också. Men ack vad det krånglar till saker och ting ibland.

Helgen blir inte speciellt spännande vad jag vet. Sitter nu och väntar på att åka till jobbet och jobba till 22.00 och i morgon bitti börjar jag 6.30 igen. Jippi! *not* Men det ska bli skönt att få söndagen ledig i alla fall, fast då ska jag hjälpa syrran och hennes sambo med flytten till deras nya hus. Någonstans bland allt detta ska jag försöka läsa de hundratals sidor som jag måste ha läst tills på måndag. Puh, vet inte riktigt hur jag ska få ihop allting.

Nu ska jag ordna lite käk innan det är dags att bege sig till jobbet.
Ciao

Besviken

Jag är så fruktansvärt besviken på mig själv... Jag kan inte riktigt förstå hur människan fungerar när man tycker och vill en sak, men hjärnan och kroppen inte riktigt tycks samarbeta. Vad jag syftar på är att jag alltid säger åt mig själv att vara nyttig och att jag måste sköta om mig själv för att jag ska trivas med min kropp och livet i allmänhet, men så gör jag helt tvärt om. En liten tårtbit kan ju inte skada... jag ska bara köpa liiiite godis... lite chips måste man ju få unna sig... ett glas vin kan ju inte skada... åh va gott det vore med pizza... så går tankarna och innan man vet ordet av det så har man gått upp ett flertal kilon. Jag blir så arg på mig själv för att jag tillåter det att ske. Jag vet ju att jag kan sköta mig, men när jag börjar närma mig målet så brister det och jag faller tillbaka i gamla vanor. Hur ska man hitta den rätta motivationen så det blir till en sund livsstil istället för en evig hets? - Det är frågan! För hur många känner inte igen sig i att testa Viktväktarna, GI-metoden, Atkins, olika pulverdieter, och det blir samma visa varje gång. Man går ner en massa och innan man vet ordet av det så är man tillbaka på noll igen, ofta med några kilo extra än från start. Helt lönlöst...

Framöver ska jag ägna tid åt att promenera när jag får tid över från plugg och jobb, så jag åtminstonne rör mig lite. Det gör ju ont i knän och fotleder, men promenader är ju ändå relativt skonsamma. Dessutom måste jag försöka åka och simma på helgerna, exempelvis söndag eftermiddag. 1 ggn per vecka kan ju räcka och man kompletterar det med att gå varje dag. Skönt i alla fall att man har darling som stöttar en och kan ge ny styrka när det känns jobbigt...

Usch, nu ska jag sova och begrunda mina synder... i morgon är en annan dag.
Godnatt allesammans.

Konst(igt)

Idag spenderade vi hela förmiddagen på Norrköpings konstmuseum. Vi hade en uppgift att titta och bestämma ett konstverk som man skulle kunna arbeta om tillsammans med barn och motivera varför. Jag är inte speciellt intresserad av konst, speciellt inte abstrakt konst, så många av tavlorna man såg där gjorde bara en full i skratt. Särskilt den tavla som hade helt vit bakgrund med några enstaka små prickar på, och hette Plingeling. Sånt känns mindre seriöst och den sortens konst blir jag inte alls imponerad av. Däremot fanns det många vackra tavlor som syndes att konstnären hade lagt ner mycket tid och energi på, samt att de haft ett sinne för detaljer som gör den intressant.

När vi var där såg vi även en väldigt märklig sak. Vi satt några stycken i det lilla cafét på museumet och utanför fönstret på den stora gräsmattan går en kvinna runt ett träd. Runt, runt, runt... flera hundra varv. Jag blev yr i huvudet bara av att titta på henne. Ju fler varv hon gick runt det där trädet, i exakt samma spår och utan att ändra varken riktning eller tempo, så undrade man ju vad sjutton hon hade för sig. Till slut var jag tvungen att gå till receptionen och ursäkta min nyfikenhet och fråga vad det var frågan om. Som svar fick jag att en konstnär ska göra ett konstverk där det ingår att några personer ska trampa upp ett spår runt det där trädet och de ska gå totalt 30 timmar. Nästan så man måste gå dit framöver och se vad det blev för resultatet av deras gående...

När jag kom hem från skolan var jag jättepigg av någon konstig anledning, så jag fick för mig att laga världens lass med Lasagne, tomatsallad med fetaost och Tzatsiki och bjuda över darling på middag. Det var som vanligt väldigt uppskattat! Alltid kul när man kan glädja någon. Som tack tog han hand om disken och efteråt fick jag massage. Om man ska bli så bortskämd så kan man ju laga mat oftare...

Från det ena till det andra... Känns skönt att jag redan är bättre från min förkylning. C-vitaminkicken och nässprayet har gjort susen för det känns redan mycket bättre. Nu kommer jag klara resten av skolveckan och jobbet utan problem.

Nu är det dags att krypa till kojs. Egentligen ingen brådska eftersom jag har sovmorgon i morgon, men alla minuter räknas på guldvåg nu när kroppen inte är helt kry.
Ciao

Förkyld

Usch vad jag har blivit förkyld. Näsan är helt igentäppt, halsen värker och kroppen känns som om den vore gjord av gummi. När jag kom hem från skolan idag ungefär vid lunchtid så stupade jag rakt i säng och sov 4 timmar, det tror jag gjorde gott! Hoppas verkligen inte att jag blir sämre nu under veckan för det har man tyvärr inte tid med. Skolan måste skötas och så vankas det jobb fredag och lördag, som inte går att avboka såhär tätt inpå. Men det får bli att kurera sig med varm mjölk med honung för halsen, alvedon för huvudvärken och sova så mycket jag bara kan så ska man väl hålla sig på benen några dagar till...

Till kvällen blir det nog lite läsning om jag orkar eller kanske en film... Darling skulle komma förbi och säga hej efter träningen, så det kanske mest lutar åt att det blir film. Bara jag inte smittar honom med den här elaka förkylningen.

So long!

Mycket barn

Idag har större delen av dagen kretsat kring barn. Först gjorde jag mitt planerade besök på min kommande praktikplats för att träffa min vägledare och barnen i klassen. Det var intressant och roligt och jag gick därifrån några timmar senare med många nya intryck och en positiv inställning. Det kändes så roligt när barnen vinkade och ropade "Välkommen tillbaka vecka 40" efter mig när jag åkte hem. Då måste man ha gjort ett hyfsat intryck eftersom de vill att jag ska komma tillbaka och det är ju alltid kul.

Efter besöket på praktiken bar det av hem till min syster. Hon skulle uträtta en massa ärenden så jag erbjöd mig att passa lillen under eftermiddagen. Vi lekte och busade, men efter någon timme verkade han inte tycka jag var så rolig längre. Då var han mest bara trött och gnällig, men sova skulle han absolut inte göra. Ibland funderar jag på varför ingen smart person skulle kunna uppfinna någon form av monitor på bebisar så det kan rulla text på den som förklarar vad barnet vill när det bara skriker. Ungefär som på Parlamentets "Tips från coachen". Det vore väldigt smidigt tycker jag, för ibland är de banne mig inte lätta att förstå sig på. Patent på den idén, någon?

Från den ena ungen till den tredje... När jag var klar hos syrran bar det av till nästa uppdrag, dvs att jobba. Det var hämtning på dagis kl 18 och sen gick vi hem och gjorde i ordning middag. I och med det här jobbet på kvällarna har jag förstått hur mina pluggkamrater med egna barn har det i sin vardag. Man kommer hem från skolan och är trött, hämtar barnen (som om möjligt är ännu tröttare), äter och umgås, läser läxorna, fixar hemmasysslor och sedan när barnen äntligen lagt sig får man tid för sig själv och sina skolböcker. Klockan 21.00 typ... Vilken ork har man då liksom? Ojojoj, jag är glad att jag bara har den prövningen 1-2 kvällar i veckan.

Nu ska jag dråsa ner i säng. Är så trött så jag nästan ser dubbelt...
Tjohej

Inte riktigt som planerat

Jag hade tänkt att denna dag skulle bli så extremt effektiv då jag skulle hinna en väldigt massa nödvändiga saker, men som sagt, allting blir inte alltid som man planerat. Jag vaknade ganska tidigt men innan jag visste ordet av det så hade jag somnat om. Framåt 10 vaknade jag igen och tog tag i läsandet som jag hade planerat. Hann inte längre än 20 sidor innan jag sov med boken liggandes på bröstkorgen... Sen vaknade jag vid 12 och började läsa igen. Samma sak upprepades och jag läste knappt 30 minuter innan jag sov igen och väcktes 2 timmar senare av att darling ringde. Fattar inte varför jag är så himla trött och kan sova så himla mycket!? Men efter det var jag i alla fall ganka utvilad och körde igång en maskin tvätt, dammsög, moppade golven, diskade och bar ner lite bråte till källarförrådet. Så nu är det ganska bra ordning här hemma vilket är skönt inför veckan som kommer.

Usch vad helgerna går fort. Jag skulle vilja att man gick i skolan en vecka och så var man ledig helgen och veckan därefter, sen skola igen. Det vore lagom så man hinner med saker som man måste göra. Som tur är jag "ledig" i morgon i alla fall och då ska jag hälsa på i klassen på min nya praktikplats. Det ska bli riktigt roligt! Det ska bli spännande att se hur det fungerar på det stället till skillnad från förra årets.

Nu är det dags att fixa lite mat och därefter ska jag och darling spela spel.
Ciao

Helg

Helgen började avslappnat med middag hos darlings mamma med jättegod mat, vin och en stund framför tv:n. Det blev en tidig kväll eftersom darling skulle jobba dagen därpå och jag skulle till Ikea. Vaknade ganska pigg och utvilad på lördagsmorgonen och lite innan 09 bar det av mot Ikea med två kompisar. Jag köpte inte direkt några spännande saker, bara en massa smart förvaring till garderoberna och köksskåpen. Sånt är jag onormalt förtjust i... tycker så mycket om när saker och ting har sin speciella plats och det är både praktiskt och snyggt. Sen blev det även lite småprylar till köket, en huvudkudde och ljus.

Efter Ikeavistelsen åkte jag över till darling där det väntades middag. Inte dåligt att bli bjuden på middag två gånger på två dagar. Lyxigt värre! Dessvärre känner min überkänsliga mage av chilin och vitlöken från Chili con carnen eftersom sådana starka saker inte riktigt är så bra när man har superlätt för att få magkatarr. Illamående och riktigt obehaglig smärta och uppblåsthet i magen är ju ingen direkt hit... Men det får bli till att kurera mig nu i veckan och skippa kaffe, äpple, vitlök och andra starka smaksättare och försöka äta lite nyttigare, så ska förhoppningsvis problemet vara löst inom några dagar/veckor.

I morgon, eller idag (söndag) är det ju egentligen eftersom klockan passerat tolv, så ska jag städa rejält i lägenheten och plugga som ett as. Har väldigt mycket att läsa och förbereda inför veckan som kommer... Snart har redan en månad gått sedan hösterminen började och det känns helt vrickat. Vart har tiden tagit vägen? Snart är det väl jul innan man ens hinner blinka...

Nu är det dags att krypa till kojs och se om man får någon skönhetssömn med den nya huvudkudden. Tror jag gick runt och klämde och kände på tjugo kuddar, flera gånger om, innan jag till slut bestämde mig för vilken jag skulle ha. Återstår att se om jag valde rätt...
Godnatt,
bye.

Separationsångest

Som jag har nämnt tidigare har jag malt mig igenom alla säsonger av Sex and the city för första gången. Nu börjar jag närma mig slutet och det framkallar en smått gnagande separationsångest. Vad ska jag nu spendera min lediga tid med? Vad skulle någonsin kunna ersätta denna briljanta serie? I värsta fall, i brist på annat, får man väl börja om från scratch och se om allting en gång till. Man kan ju aldrig få nog ändå... eller så kanske jag borde spendera den tiden på att motivera mig i mina studier. Jag har verkligen noll energi just nu. Jag har aldrig varit med om maken till lathet och omotivering som det är just nu. Jag skulle verkligen behöva komma igång med träning så kroppen vaknar till liv och jag blir pigg igen, men det fungerar inte med tanke på hur mina knän mår. Enbart lätta promenader gör ont numera och så ska det inte vara när man är 21 år gammal. Det vankas besök hos ortopeden framöver för undersökning och provtagning och det ska bli skönt, så man får veta vad det är som är fel. Både mormor och mamma har reumatiska problem och det är ärftligt, så jag hoppas verkligen att det inte är sådana orsaker som framkallar mina smärtor. Men om det av någon förmodan skulle vara det så får man ju acceptera det och göra det bästa av situationen.

Nu ska det blir skönt med ledigt när det vaknas helg. I morgon slutar vi skolan skapligt och framåt kvällen är darling och jag bjudna hem till hans mamma på middag tillsammans med hans bror. Det ska blir riktigt trevligt! Under eftermiddagen bakade jag en kladdkaka som jag ska ta med och bjuda på till efterrätt. Det hoppas jag blir uppskattat!
För den som är intresserad följer här nedan ett recept på världens bästa kladdkaka. Den är så sjukt smidig eftersom man gör smeten i kastrullen man smälter smöret i, så mimimerar man diskarbetet efteråt.

100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
3-6 msk kakao (beroende hur stark chokladsmak man önskar. 5 msk brukar bli kanon)

Smält smöret och blanda sen i övriga ingredienser och rör om. Smeten blir rätt tjock i konsistensen, men det är inget fel. Smöra och bröa en form och häll i smeten. Grädda i max 20 min i 175 grader.
Voíla - världen godaste kladdkaka!
Enjoy people.


Usch, nu ska jag se det sista avsnittet av SATC. Känns riktigt motigt...

Ciao

RSS 2.0