Nya veckan

Idag har jag varit i skolan. Vi hade ett lärarlöst seminarium som min grupp hade ansvar för att leda. Vi var väldigt osäkra på om det vi förberett skulle räcka till att fylla hela lektionen på 1,5 h, men det räckte gott och väl. Folket i vår seminariegrupp var väldigt duktiga på att diskutera så det slutade med att vi nästan fick avbryta mitt i en diskussion för att tiden runnit ut. Det kändes bra, för då hade vi lyckats med en bra planering och bra frågeställningar. Efter seminariet blev det en vända på stan. Mamma ringde och bad mig uträtta ett ärende åt henne. Hon ville ha en foundation som slutat säljas i Katrineholm i och med att Kosmetix lades ner. Sådant är det värsta jag vet - när man vant sig med en speciell produkt och så utgår den av en eller annan anledning. Då ska man börja om och hitta en ny favorit och självklart hittar man sällan en som motsvarar den första. Det hände mig med en mascara för något år sedan och jag tycker fortfarande inte att jag har hittat någon bra ersättare.

Sitter just nu och inväntar att Emil ska komma hem från gymet. Jag börjar bli hungrig, men känner inte för att börja fixa med maten förrän han kommer hem. Nu när vi ändå bor båda två på samma ställe så är det ju lite trevligt att äta tillsammans. Efter maten ska jag sätta mig och läsa lite och förbereda inför första dagen på min nya praktikplats imorgon. Det ska bli jättespännande - ny skola, nya elever, nya kollegor. Spännande värre!



Ha en fortsatt trevlig kväll allesammans.
Ciao


Ny nalle

Idag har jag varit på Elgiganten och köpt mig en ny mobiltelefon. Hela eftermiddagen och kvällen igår kände jag mig naken och smått handikappad utan min mobil, efter gårdagens lilla missöde, så idag var jag första kunden utanför butiken vid öppningen. Jag hade kollat ut en telefon på hemsidan som jag bestämt mig för, så besöket gick fort. Det blev en SonyEricsson W302 - en billig (990 kr) och prisvärd telefon som motsvarar mina förväntningar. För några år sedan var jag världens mobilnörd och köpte nya telefoner hela tiden, bara för skojs skull, men efter ett par år orkade jag inte längre. Numera bryr jag mig inte alls - så länge mobilen har kapacitet att skicka sms, ringa och ser någorlunda snygg ut. Nu för tiden kommer det ju nya funktioner och finesser var och varannan vecka och det finns ingen möjlighet att hålla sig uppdaterad med det mest moderna.

När jag hade laddat telefonen och skulle börja använda den var jag så glad för att mitt SIM-kort överlevt omgången i tvättmaskinen. Dock var glädjen kortvarig... Efter en stunds användande signalerade mobilen "sätt i SIM-kortet". Då var jag tvungen att starta om den och så höll den på några gånger. Det måste ha blivit något glapp eller liknande... Jag ringde till Comviq kundtjänst och beställde ett nytt kort, med samma nummer, och det skulle levereras inom 3 arbetsdagar. Fine, tyckte jag... Jag fortsatte greja lite med telefonen och när jag använt den i över två timmar kommer jag på att kortet fungerat felfritt under hela den tiden. Då var det bara att ringa tillbaka och ursäkta mig för att jag var omständig och avbeställa det nya SIM-kortet. Är det inte typiskt? Så fort man tar till en åtgärd börjar saker och ting fungera igen. Nu fungerar det i alla fall korrekt och jag har fortfarande mitt gamla nummer.

Slutet gott allting gott!

En olycka händer så lätt

Idag har jag som sagt haft tvättstugan. Jag var nyss nere och hängde upp lite kläder i torkrummet och slängde in sista maskinen tvätt. Efter att ha slagit igång maskinen och städat lite i tvättrummet ser jag hur det lyser till i tvättmaskinen. Jag kunde inte fatta var det var så jag tog mig en närmare titt - det var min mobil. Min stackars telefon rumlade runt därinne och gav ifrån sig sina sista andetag. Jävlar vad arg jag blev på mig själv, men efter en stund kunde jag inte annat än skratta åt eländet. Hur kan man vara så klantig? Jag som brukar vara så noga med att kolla alla fickor och så.

Jag har dock länge funderat på att skaffa mig en ny mobil pga. att den gamla börjat krångla, så det här var väl ett tecken. Förhoppningsvis kommer mitt SIM-kort att fungera så att jag slipper byta nummer för det vore krångligt. Sedan återstår allt strul med att samla ihop alla nummer till kompisar, släktingar, jobb etc. Det känns motigt...

Suck. Det är inte riktigt min dag idag. Ibland borde jag spärras in - jag är en fara för allmänheten.



R.I.P lilla vän. Vi hade några riktigt bra år tillsammans.


Jobb, tvättstugan och städning.

Som rubriken avslöjar så har jag inte världens roligaste lördag idag. Efter att ha fått en riktigt usel nattsömn gick jag och jobbade klockan 9. Jag var seg i hela kroppen och allting gick i slow motion. Nu är jag precis hemkommen och sitter och inväntar att klockan ska bli 12, då tvättiden börjar. Jag kommer ha att göra hela för- och eftermiddagen för det står sex kassar tvätt och väntar på att bli tvättade...Under tiden jag väntar på tvätten ska jag passa på att städa, diska och bädda rent i sängen.  Emil är på jobbet till klockan 16.45 och lagom tills dess lär jag väl vara klar...

Aja, nu ska jag sluta tycka synd om mig själv. Upp och hoppa - dags att göra lite nytta.
Bye

Sambokilon

Jag börjar se en förklaring på varför en del människor går upp i vikt när de blir sambos. Jag har nu varit sambo/inneboende hos min kille i snart en vecka och det har redan hunnit blivit en del kalasande på godsaker. Igår åt vi en riktig brakmiddag med entrecote, klyftpotatis och bearnaisesås och till efterrätt bakade jag blåbärspaj med vaniljvisp. Vi åt tills vi var nära på att spricka. Riktigt denna entusiasm kring mat har man ju inte när man bor ensam - inte jag i alla fall. Nu är det dessutom helg på ingång och helg brukar ju även det betyda att man äter och dricker lite gott. Fortsätter jag såhär skulle jag inom en snar framtid se ut som en valross. Skrämmande tanke - jag som knappt behöver röra maten för att gå upp i vikt.

Men vad gör man åt det då? Mat är gott och den smakar nästan alltid bäst när man äter i ett sällskap. Jag får helt enkelt luta mig tillbaka och njuta av det goda som livet har att erbjuda och sedan ta tag i mig själv med hårdhanskarna när jag flyttar hem igen.

Ojojoj, vilket I-landsproblem...

Ledig dag

Idag är både jag och Emil lediga. Vi tog en välförtjänt sovmorgon i morse och sedan gick vi upp och åt en god frukost tillsammans. Efter frullen begav vi oss upp till Willy:s för att handla hem lite mat. De hade xtrapris på entrecote, så ikväll ska vi lyxa till det ordentligt. Vi ska laga marinerad entrecote med hemmgjort klyftpotatis, bearnaisesås och sallad. Det är inte varje torsdag man har sådan lyx - det kan man gott unna sig ibland.

För övrigt har det inte hänt så mycket idag. Solen skiner, så jag ska ta med Felix i koppel och gå ut en sväng. Det blir första gången vi går ut sedan vi flyttade in här, så det blir en helt ny utemiljö för honom. Han kommer säkert vara skraj som vanligt.

Idag antar jag att de har börjat riva badrummet i min lägenhet. Jag var där och hämtade posten igår och då stod det fortfarande tomt. De höll på för fullt i grannens lya, så jag antar att de börjar i min idag, eventuellt imorgon. Jag fick smak för att riva när jag i söndags började skruva ner alla skåp och krokar och skit i badrummet, så jag skulle vilja vara med och hacka ner kaklet och det. Jag brukar gilla att skruva och medvetet ha sönder saker - så det vore en perfekt syssla för mig.

Eh, nu ska jag gå ut en stund i solen.
Ciao

Långtråkig kväll

Usch vad jag har tråkigt. Emil är hos Stefan och kollar på Clintanfilmer och dricker öl, vilket gör att jag får sitta här hemma själv och tråka. Det finns ingenting roligt att se på tv på de få kanaler som finns och jag har ingen ork att plugga. Jag har läst alla inlägg på Bloglovin... Kollat Facebook tusen gånger om... Bilddagboken... Studentmailen... Allt! Vad sjutton gör man då? Får gå och skaka liv i katterna som ligger och sover fridfullt på soffan och försöka få de att leka med mig. De brukar ju kunna vara rätt underhållande för en stund - tills de tröttnar och går och lägger sig igen.

Imorgon är både jag och Emil lediga från skola och jobb. Vi ska ta sovmorgon och sedan bär det iväg till Willy:s för att handla mat. Vi ska handla hem lite godsaker för att göra någonting riktigt gott i helgen. Jag såg att det var extrapris på både entrecote och oxfilé, så vi får se vad det kan tänkas bli. Jag är riktigt sugen på marinerad entrecote med hemmagjord klyftpotatis och bearnaisesås - kan det bli bättre? Det bara vattnas i munnen av blotta tanken!


Onsdag 26/8-09

Idag har jag varit i skolan. Vi hade ett intressant och lärorikt seminarie på förmiddagen och avslutade sedan dagen med en gruppuppgift med arbetsgruppen. Vi ska gemensamt hålla i ett litterturseminarium utan handledare och det ska genomföras på måndag. Vi lade upp en planering på hur själva grunden skulle se ut och resten ska vi förbereda individuellt. Jag kommer att vara hemma både torsdag och fredag så jag har gott om tid för detta.

Sitter just nu och inväntar darling som är iväg och köper pizza. Vi båda stod och glodde in i kylen förut och kunde inte komma på någonting att laga av den lilla mat som fanns. Att tina någonting från frysen och sedan laga det kändes allt för tidskrävande. Då är det bra att man i princip bor granne med en pizzeria, haha.

Efter maten ska Emil iväg till en killkompis och vara borta hela kvällen. Det innebär ensamkväll för min del tillsammans med katterna. Då ska det pluggas och sedan får jag vara herre över fjärrkontrollen.

Ciao

Höjden av utmattning

Nu under kvällen har jag och darling varit ute och joggat. Vi båda kände för att inviga våra nya joggingskor. Det var med motiga steg jag snörde på mig skorna och begav mig ut på första rundan på över två månader. Det gick över all förväntan måste jag säga. Jag kunde hålla någorlunda jämna steg med Emil och orkade längre än vad jag trodde att jag skulle. Efter ca 3 km började vi styra stegen hemåt, för jag tyckte att det fick räcka som "nybörjarrunda". Då fick jag plötsligt en märklig känsla i kroppen - kände mig som en spaghetti och synen började bli suddig. Jag satte mig ner på en grön grustunna för att vila och då blev jag successivt sämre - synen försvann och innan jag visste ordet av det singlade jag ihop. Jag låg avsvimmad på den där tunnan och Emil kunde inte få kontakt med mig. När han ropade efter hjälp kom två kvinnor med sina brukare springande och hjälpte mig ner på marken. De lade mig med benen i högläge och då började jag sakta bli åter i medvetande. Kvinnorna stannade kvar hos mig medan Emil sprang in till äldreboendet intill och frågade om han kunde få ett glas saft att ge mig. Så fort jag fick i mig lite snabb energi kunde jag resa på mig och sakta gå hemåt.

Jag har väldigt lågt blodtryck och hade druckit väldigt dåligt under dagen, därav denna händelse. Jag måste bli duktigare på att komma ihåg att dricka mer vatten, för annars riskerar jag att det händer fler gånger. Som tur var jag inte ensam. Emil skulle egentligen ha sprungit en vända till och vi var precis på väg att skiljas åt när jag började må dåligt. Jag vill inte ens tänka tanken hur det hade kunnat blivit om jag gått ensam hem och svimmat i stående ställning. Nu fanns det tack och lov folk runtikring mig som kunde assistera med telefon och lite sjukvårdskunskaper.

Nu blir det till att slappa i soffan resten av kvällen och dricka mycket vatten.
Kram och godnatt

Hemkommen från barnmorskan

Nu har jag varit på rådgnivningen hos barnmorskan. Det gick bra och nu har vi kommit fram till att kopparspiral är det bästa tänkbara alternativet för mig. Barnmorskan sa att hon hade analyserat min journal och dragit slutsatsen att min kropp inte tål tillförsel av gulkroppshormon. Därav finns det inga hormonella preventivmedel som kan passa mig. I och med detta står kopparspiral som det enda tänkbara alternativet just nu. Den innehåller inga hormoner alls, utan skapar bara en ofördelaktig miljö för både spermierna och äggen genom koppartråden. Den förs upp i livmodern och kan sedan sitta där upp till 5 års tid. På så sätt behöver jag inte tänka på att dagligen komma ihåg piller eller riskera läskiga hormonbiverkningar. Spiral är sällan ett förstahandsalternativ för tjejer i min ålder, utan sätts bara in i extremfall som detta. 

Barnmorskan plockade fram en spiral och verktygen som används för att föra den på plats och demostrerade hur man går tillväga. Det verkade inte vara speciellt komplicerat och skulle inte medföra några farliga smärtor. Något enstaka stick eller obehagskänsla skulle jag räkna med, men inte värre än så. Spiralen måste föras in under menstration, så nu är det bara till att vänta. Om allting är som det ska kommer den i nästa vecka, så det dröjer inte så länge. Jag är lite smånervös, men det kommer säkert att gå bra.

Usch vilka bekymmer man måste ha som tjej. Varför kan inte kroppen bara ha en on/off knapp som man själv kan reglera när man vill och inte vill bli gravid? Vad smidigt det vore!

Är det någon av er läsare som har erfarenheter av spiral - skriv gärna en rad och berätta vad ni tycker/tyckte om det! Jag är tacksam för all info.

En helt vanlig tisdag

Sitter just nu hemma i darlings lägenhet och dricker kaffe, läser lite bloggar och klickar runt på Facebook. Emil jobbar idag, så jag får roa mig själv. Jag borde egentligen sätta igång med pluggandet, men har varken ork eller motivation. Jag ska på preventivmedelsrådgivning hos barnmorskan om två timmar så jag tar nog tag i läsningen när jag kommer hem. Har ju hela eftermiddagen på mig innan karln slutar jobba. Efter mötet med barnmorskan har jag förhoppningsvis fått någon klarhet i varför min kropp reagerar som den gör när jag äter p-piller och vad man ska göra åt situationen. Jag går inte med på att prova fler piller nu, för kroppen har ju visat tydligt att den inte vill att man ska laborera med hormonerna. Det är samma visa varenda gång - först en månads "smekmånadsfas" då allting fungerar fläckfritt och sedan kommer biverkningarna big time. Jag orkar inte med det en gång till. Förhoppningvis har barnmorskan funderat ut något bra alternativ så att jag kan få bukt på det här problemet någon gång.

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan umgås lite med katterna. Både Felix och Tuss verkar ha lugnat ner sig efter flytten och tagit den här omställningen bra. När de lagom har funnit sig vid att bo här är det dags att flytta hem igen och det känns ju lite surt. Jag tycker inte om att behöva bråka med dem såhär - de förstår ju inte att jag inte gör det här avsiktligt. Jag hoppas att de kommer att känna igen sig när vi kommer hem, så att tillbakaflytten inte blir lika jobbig för dem. Det återstår att se om ungefär en månad.

Ciao

Inte riktigt min dag idag

Jag vaknade jättetidigt i morse. Eller i natt kanske man ska säga? Jag sov min första natt hemma hos Emil och det kändes trångt och jäkligt att sova båda två tillsammans i 120-sängen. Han har en ovanligt hård säng på grund av sin rygg och det tycker inte min kropp om. Jag vaknade vid 04.00 med nackspärr och smärta i ryggslutet och kunde inte somna om. Efter en stund blev jag så frustrerad att jag tog mitt täcke och kudde och gick och lade mig på soffan. Inte för att det heller hjälpte, men det var i alla fall värt ett försök. Efter frukosten begav jag mig hemåt för att möta arbetsgubbarna som skulle komma och göra skadesynen inför starten av stambytet imorgon. När det var avklarat ringde min syster och frågade om jag ville komma förbi och umgås lite med henne och sonen - självklart svarade jag. Jag har inte träffat lillen på över en månad och det är ju på tok för mycket. Han har hunnit lära sig så himla många nya ord sedan sist och det var kul att höra. Vi busade och gosade hela förmiddagen tills jag var tvungen att åka till tåget.

På mitt schema hade jag skrivit att vi skulle ha föreläsning mellan 15-17 idag, men när vi kom till Norrköping mötte vi ett gäng kursare som var på väg ut från salen. Vi fattade ingenting, men de meddelade oss att föreläsningen redan var slut - den började visst klockan 13. Då ville jag bara skrika rakt ut! Vi hade alltså betalat 100 kr för att åka till skolan - och sedan fått vända hem lottlösa. Jag blir fortfarande helt galen när jag tänker på det. Som tur var blev det i alla fall en liten runda på stan, så det var inte helt onödigt. Jag köpte ett par nya svarta leggings och en grå leopardmönstrad sjal.

Sitter nu ensam i darlings lägenhet och väntar på att han ska komma hem. Han är iväg till gymmet och lyfter skrot. När han kommer hem blir det en sen middag och antagligen lite tv-tittande.

Over and out

Då var man på plats

Nu på eftermiddagen har vi ordnat det sista med packningen och lånat svärmors bil för att åka över med alla grejer till Emil. Det såg ut att vara väldigt mycket när det stod i min hall, men allting gick på två vändor med bilen. Den jobbigaste var självklart vända nr 2 när katterna skulle med. De ville till en början inte in i reseburen och då kände jag mig elak som var tvungen att tvinga in dem. Som de flesta katter tycker inte mina heller om att åka bil, så bilfärden blev ett evigt skrikande - tur att det bara var ett kvarter bort. När vi kom fram och jag släppte ut de i lägenheten kröp Felix genast in under sängen och gömde sig, medan Tuss grundligt undersökte lägenheten och tycktes ta omställningen någorlunda med ro. Felix är fortfarande jätterädd, men det kommer att släppa om några timmar. Så fort han märker att jag och alla deras saker kommer att vara kvar här så kommer han att lugna ner sig. De behöver bara lite tid för att vänja sig.

Nu känns den här omställningen helt okej för mig med. Jag har packat upp mina saker och börjat göra mig hemmastadd. Karln är iväg och lämnar tillbaka bilen och när han kommer hem ska vi laga mat och ta ett glas vin. Jag är vrålhungrig, så jag hoppas att han kommer snart.

Vi hörs imorgon igen. Då kommer ytterligare uppdateringar från mitt nyblivna samboliv, haha.
Ciao


Tyckte att den här var lite passande i sammanhanget. Dock kommer vi nog inte att möta på liknande problem eftersom vår flytt inte är permanent.

Idag bär det av

Idag är det söndag och det innebär att jag ska ta mitt pick och pack och flytta till Emil tillfälligt medan de stambyter i min lägenhet. Jag spenderade större delen av kvällen igår med att packa kläder, hygienprodukter och katternas saker. Sedan var jag tvungen att tömma alla öppna ytor i köket och riva ut allting i badrummet – inte en pryl får vara i vägen för byggjobbarna. Till sist avslutades kvällen med att bära upp dörrarna från källarförrådet och sätta upp de som skydd för att det inte ska komma in en massa slipdamm mellan kök/vardagsrum och toalett/vardagsrum. Ingenting ser nu ut som vanligt här hemma och det känns väldigt jobbigt. Även katterna tycks ogilla det som är i görningen - de beter sig oroligt och svansar efter mig hela tiden. De går runt och undersöker alla saker som jag har flyttat på och tittar i påsarna som står packade i hallen. De förstår så väl att det är någonting skumt på gång. 

Jag har otrolig separationsångest eftersom denna flytt inte är självvald. Det får mig att inse att jag inte är redo på långa vägar att säga farväl till den här lägenheten. Jag har liksom blivit ett med den sedan första stund. Som tur är får jag återvända om en månad ungefär och då har jag fått ett topprenoverat badrum på köpet – inte illa!

Nu ska jag fortsätta med de sista förberedelserna och sedan blir det till att plugga en stund. Har lite att läsa inför seminariet på onsdag. Förhoppningsvis kommer den där elektrikern och fixar min tv lite senare idag också. Uh, det är många bollar i luften just nu.

Jag önskar er ett gott avslut på helgen.
Kram

Nu har olyckan varit framme igen

Idag var olyckan framme igen... Min katt Tuss hoppade upp på tv:n och fick för sig att ta sig upp i överskåpet över garderoben som jag glömt stänga luckan till. Jag stod i duschen och hörde världens smäll från vardagsrummet och kunde inte begripa vad det var. När jag kom ut och såg tv:n ligga med rutan neråt golvet fick jag panik. Inte igen! Det är bara ett år sedan det hände med min första tv, som Felix råkade ha ner så att den gick sönder. Den här gången vet jag inte om tv:n höll eftersom ena piggen till vägguttaget gick av. Det kommer en elektriker och ska kolla på fanskapet imorgon, så det återstår att se. Fan, fan, fan om den är trasig. Det är det sista jag tid och råd med att skaffa just nu. Inte kan jag få ut någonting på försäkringen heller eftersom det är en uråldrig tjock-tv som jag inte har kvitto på. Jag köpte den begagnad av min systers kompis förra hösten. 

 

Det går inge vidare bra för mig just nu. Allting går åt helvete... Jag har lust att bara lägga mig och sova och vakna upp i vår någon gång. Har vinden börjat vända till det positiva då tro?

 

 

Här är den skyldige - stygga lilla Tuss.

 


Helg igen

Jaha då var det helg igen då. Jag har knappt hunnit med att förstå det, för den här veckan har gått så himla fort. Det har varit så himla många nya intryck med den nya kursen och den nya arbetsgruppen, så det har inte varit alldeles lätt att hänga med i svängarna. Nu börjar man dock få kläm på situationen och det känns bra. Schemat är bra och kursens arbetsbelastning verkar alldeles lagom - varken slapp eller överjävlig. Nu ser man verkligen fram emot att gå till skolan eftersom man omges av schysst folk, bra lärare och en ytterst intressant kurs. Precis som det ska vara!

 

Nu på eftermiddagen när jag kom hem från skolan har jag legat i soffan och sovit. Jag blev så himla trött när jag lade mig ner. Jag har lite ont i magen och huvudvärk och det gjorde mig inte direkt piggare. Jag borde göra mig lite i ordning nu och bege mig bort till Emil, där han, Klas och Jelena ska träffas och umgås. Inte för att jag är speciellt upplagt för det, men det blir säkert kul. Det blir en lugn kväll för min del eftersom jag ska jobba imorgon bitti.

 

 

Ha en bra start på helgen.

Bye


Litteraturletandet fortsätter

Just nu är jag väldigt frustrerad. Skolan är igång igen och det innebär det ständiga letandet efter litteratur. Vi ska ha läst ut kapitel 1-5 i en bok tills imorgon bitti och jag har fortfarande inte fått tag på den. Förhoppningsvis får jag den i eftermiddag och då blir det till att raketläsa hela kvällen och natten om så ska behövas. Redan i början av nästa vecka fortsätter letandet efter nästa bok som ska redovisas på onsdagen samma vecka. Man hinner knappt avsluta en bok innan nästa ska påbörjas, vilket jag tycker är väldigt stressande. Jag är inte speciellt förtjust i att hetsläsa böckerna eftersom det inte ger någon vidare djupinlärning.

 

Idag är det riktigt fint väder och det måste man ju ta tillvara på när man är "ledig". Just nu har jag precis ätit frukost och efter att jag har duschat ska jag ta med mig Felix och gå ut en sväng på gården. Han är rastlös och går runt och jamar högljutt, så han behöver komma ut och få lite motion. Jag drömde i natt att det var en gubbe som kidnappade Felix på grund av att han inte tyckte att att katter ska vara inomhus. Jag vaknade av att jag var alldeles förtvivlad över att Felix var borta, men när jag tittade runt i rummet såg jag att han låg och snusade sött på sitt lilla hus. Tack och lov!

 

 

Nu ska vi ut i det strålande solskenet.

Ciao 


Onsdag 19/8

Idag har jag varit i Norrköping större delen av dagen. Vi hade en superintressant föreläsning på morgonen som behandlade barns läs- och skrivutveckling. Det var den mest givande och välgenomförda föreläsningen jag har varit på under hela min utbildning hittills. Föreläsaren var väldigt professionell och pratade på ett engagerande sätt som ständigt fick en att lyssna koncentrerat. Det är en konst måste jag säga, för hur under många förläsningar har man varit på vippen att somna av uttråkning? Jag själv har aldrig lyckats somna, men jag har sett flera andra som har gjort det.

 

Efter föreläsningen satte vi oss med gruppen och kollade igenom schemat och lade upp en grovplanering av kursen. Det verkar inte vara allt för mycket Norrköpingstid den här perioden och det känns bra. Det är både ekonomiskt och tidssparande att få studera hemifrån.


När jag kom hem från skolan kom pappa förbi och hjälpte mig med att montera loss tvättmaskinen i badrummet. På måndag kommer de första byggjobbarna som ska börja med stambytet och då måste badrummet vara rensat. Jag trodde att det bara skulle vara att stänga av vattnet och dra ur sladden till tvättmaskinen, men riktigt så simpelt var det inte. Det säger en hel del om mina tekniska kunskaper, vilket innebär att jag överlåter allt sådant till de som kan. Vill ju inte riskera varken kortslutning eller att få en elchock. Dock skulle jobbgubbarna ha 1500 kr för att skruva loss den - därför ringde jag pappa. Tänk vad det är bra med föräldrar!

 

 

Ha det gott allesammans.

Bye

Sommaren 2009

Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr? Nej, ingenting. 

 

Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov.

 

Vilka länder besökte du? Inga. Jag lämnade inte stadsgränsen en enda gång.

 

Är det något du saknar sommaren 2009 som du vill ha sommaren 2010? Ledighet och att få vara frisk och pigg. Och sol såklart!

 

Vilket datum från sommaren 2009 kommer du alltid att minnas? Helgen under Katrineholmsveckan var rolig, men annars har jag inga speciella datum att minnas.

 

Största misstaget? Att dra på mig den elakaste halsviruset ever precis i början av sommaren.

 

Har du varit sjuk eller skadat dig? Kan man väl säga. Två månaders halsvirus och öroninflammation... Usch!

 

Bästa köpet? Mina joggingskor på rean. Supersköna och t.om. rätt snygga.

 

Vad spenderade du mest pengar på? Mat - hade inte råd med någonting annat.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Att så många ville komma och fira min födelsedag på min hastigt påkomna födelsedagsfest. Tack alla!

 

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren 2009? When love takes over - David Guetta och Kelly Rowland. I know you want me - Pitbull.  

 

Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar? Ledsnare. Var jättetråkigt att vara konstant sjuk och trött.

 

Vad önskar du att du gjort mer den här sommaren? Solat och badat och bara haft det bra.

 

Vad önskar du att du gjort mindre? Sovit. Mådde så dåligt emellanåt att jag sov bort hela dygn.

 

Hur tillbringade du midsommarafton? Vi grillade hos Linda och Robert och hade allmänt trevligt.

 

Blev du kär i sommar? Nope.

 

Hur många förhållanden? Ett - samma som förra sommaren. 

 

Favoritprogram på tv? The Cougar. Hahaa...

 

Bästa boken du läste i sommar? Mias systrar, skriven av Mia Eriksson och Lisa Marklund.

 

Största musikaliska upptäckten? Kings of Leon kanske?

 

Något du önskade och fick? Önskade mig en ansiktsbehandlig i födelsedagspresent som jag fick.

 

Något du önskade dig men inte fick? Sol och mycket ledighet kanske?

 

Vad gjorde du på första dagen på sommarlovet? Njöt av ledigheten och firade in den genom att gå till öltältet senare på kvällen.

 

Finns det något som skulle gjort din sommar bättre? Jaa absolut. Hade jag fått varit frisk och mått bra hade det varit mycket roligare. Nu fick jag ingenting roligt gjort.

 

Hur skulle du beskriva din stil sommaren 2009? Antingen iklädd arbetskläder eller myskläder.

 

Vad fick dig att må bra? Att sluta med p-piller. Helt plötsligt blev jag människa och mådde bra igen...

 

Vem saknade du? Mig själv. Jag kände inte igen mig själv på hela sommaren... 

 

De bästa nya människorna du träffade? Hmm, det måste ju ha varit CJ som jag lärde känna i öltältet på Katrineholmsveckan. Skitkul typ!

 

Sommarens sötaste? Mina katter såklart. De är sötast oavsett årstid.

 

Sommarens hetaste? Ugnarna med smältjärn i på jobbet. Vad fan kan bli hetare? Haha... närrå.

 

Sommarens största kärlek? OLW:s Summer rings med löksmak. Fan vilken kärlek.

 

Sommarens besvikelse? Att jag mått så jävla dåligt. Hela sommaren är en stor besvikelse. 

 

Sommarens bästa? Att få ha Jelena hemma i stan. Du är bäst gumman!


Do this, do that...

Just nu är det mest fokus på skolstarten och allt vad det innebär. Idag har jag ägnat förmiddagen åt att leta febrilt efter studentlitteratur som jag behöver typ – nu. Dessvärre går det inte något vidare bra, för de är utlånade på biblioteket och ingen jag känner har de till salu. Men det brukar ha en tendens att lösa sig ändå... Sedan har jag även betalat kåravgiften, registrerat mig på mitt program och de kurser jag ska läsa, samt lämnat in min studieförsäkran på CSN. Det blev många ”att-göra-kryss” att bocka av där på samma gång. Det känns himla skönt.

Usch jag måste verkligen skaffa mig en ny kalender. Min studentkalender gick ut i söndags och jag känner mig helt naken utan den. Jag är en strukturmänniska och måste ha allting nedskrivet för säkerhets skull - skola, jobb, födelsedagar etc. Förhoppningsvis står lärarnas riksförbund och delat ut kalendrar på Campus antingen på onsdag eller på fredag. Hoppas, hoppas!

Nu ska jag nog ta och städa och framåt kvällen ska jag åka och storhandla med mamma på Willy:s. Det har varit tomt i min kyl och frys alldeles för länge nu.

Bye 

Arg som ett bi

Just nu är jag så himla ilsken på SJ. När jag var nere och köpte tågkort och hämtade en tidtabell fick jag se att de tagit bort 17.33-tåget på kvällarna - det tåg vi alltid åker med när vi slutar sent. Nu har vi alltså bara 16.32 eller 18.33 att välja på när vi slutar skolan klockan 16.45. Det känns väldigt jobbigt. Antingen får man försöka smita ifrån tidigare (brukar INTE vara populärt) eller spendera halva kvällen väntandes på nästa tåg (inte heller kul). Eller gladeligen betala extra för att få åka med X2000-tåget klockan 17.22. Förhoppningsvis kommer det inte att bli så många sena eftermiddagar under höstterminen, så slipper det här bli ett problem. För min del kommer detta inte bli någon större katastrof eftersom det kommer att drabba mig max en gång per vecka, men jag tänker på de arbetspendlande. De stackare som slutar 17 var eviga dag, hur blir det för de?

Hur tänker SJ egentligen? De som vill att man ska spara på miljön och åka kollektivt, så gör de såhär… Mycket märkligt resonemang. 

Skolstart

Sitter just nu här vid datorn och äter frukost - fil, müsli och en uppiggande kopp kaffe. När den är avklarad ska jag duscha och göra mig i ordning för att åka till Norrköping, till den inte helt efterlängtade skolstarten. Det kommer säkert kännas jättebra när jag väl kommer dit och får träffa alla människor igen, men just nu känns det avigt. Hur som helst så innebär ju skolstarten en nystart av alla gamla rutiner och att återgå till mitt vanliga liv. Det känns riktigt skönt eftersom det är mer varierande än det jobb jag har under somrarna. Det bjuder banne mig inte på några variationer – samma sak var eviga dag.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad det är för väder idag. Det är mulet och svalt, men varken kallt eller varmt. Jag tycker att det är så himla svårt att veta hur man ska klä sig såhär års. När man tar någonting som känns bra på morgonen brukar det oftast bli att man svettas ihjäl framåt lunchtid. Det får nog bli leggings och tunika med en kofta över, som jag sedan kan ta av om det blir för varmt.

Idag slutar jag 16.45 i Norrköping. Tåget hem går 17.30, vilket innebär att jag är hemma 17.55. Då har jag exakt 5 minuter på mig att rusa hem och gå på mötet med bostadsföreningen gällande stambytet. Det kommer bli stressigt och jag hinner inte få i mig någon middag innan dess. Min mage kommer att kurra så att folk inte hör vad de själva tänker.

Dags att kila.
Over and out

Återkommande dröm

Jag har under en längre tid haft en ständigt återkommande dröm. Den är riktigt otäck och jag blir lika illa tillmods när jag vaknar. Jag drömmer att jag tappar alla mina tänder – helt utan anledning lossnar de en efter en och så står jag där med händerna fulla av tänder. Usch, jag ryser av blotta tanken. Det är en så fruktansvärt obehaglig dröm och jag kan inte förstå vad som ger upphovet till den. Av ren nyfikenhet googlade jag på ”drömtydning tappa tänder” för att försöka hitta något svar på varför jag drömmer som jag gör. Enligt flera sidor som jag läste på handlade drömmar om tappade tänder om stora förändringar. Att man upplever sig stressad eller orolig för en kommande förändring. Då gick det upp ett ljus för mig – jag som har stora förändringar framför mig. Det är alltså oron för allt som komma skall som följer mig in i sömnen och skapar dessa rysliga drömmar. Då har jag fått klarhet i det!

 

Någon mer än jag som brukar drömma om att tappa tänder?


Söndag - sista lediga dagen

Har just nu en liten paus i mitt städande. Jag har hittills betat av köket – diskat, skurat av diskbänken och spisen, dammat och hängt upp rena handdukar. När jag har pausat klart står badrummet på tur, sedan vardagsrummet. Jag städade ordentligt senast i onsdags, men det skulle man inte kunna tro, för det är lika skitigt igen. Städningen är verkligen ett evighetsgöra här hemma eftersom det sprids katthår och kattsand överallt dygnet runt. Men jag städar så gärna, för jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan katterna. 

När jag är klar med städning vet jag inte riktigt vad jag göra. Det är sista lediga dagen innan skolan börjar och det finns en del att förbereda. Framåt kvällen måste jag kila ner till tågstationen och köpa tågkort så att jag kommer med tåget imorgon. Jag måste även läsa igenom alla papper om den nya kursen, så att man vet om man har några frågor på kursintroduktionen. 

Usch, jag har ingenting vettigt att säga idag känns det som. Det är så mycket som snurrar i mitt huvud just nu, så det blir bara pannkaka av allting. 

Ciao

Lördag 15:e augusti

Idag har jag varit och jobbat på förmiddagen - den absolut sista arbetsdagen för den här veckan. Inget mer jobb förrän nästan lördag igen. Idag och imorgon ska jag bara njuta av den sista lilla ledigheten, för på måndag börjar skolan igen. Av schemat att döma kommer det att bli en rivstart med föreläsningar och seminarier redan första veckan. Det kommer att kännas lite kontigt att vara tillbaka i skolbänken igen efter sommarledigheten, men som tur är kommer man in i det ganska snabbt. Det som känns mest konstigt är att jag redan går in på år tre på min utbildning. Tiden har gått så himla fort – bara 1,5 år kvar. Om resterande tiden av utbildningen går lika fort som de första två åren, så står man där inom kort med examensbeviset i handen. Vilken känsla – pirrar i magen av blotta tanken. 

Sitter just nu i soffan och dricker en kopp nybryggt kaffe med en skvätt vispgrädde i. Jag har ingen större lust att göra någonting vettigt, så jag lär bli sittande här ett tag till. Lite senare ska jag och darling ge oss ut på en promenad och då blir det till att inviga mina nya gympaskor som jag köpte igår. Jag hoppas att jag inte blir besviken. 

Ikväll ska vi hem till en killkompis och ha filmkväll. Vi har bestämt att vi ska ha favoritfilmskvällar framöver och bara se folks favoritfilmer. Min favorit heter Livsverket och är en film som jag skulle kunna se tusen gånger om – får aldrig nog. Den har en kombination av humor, romantik och allvar som är alldeles perfekt för min smak. Har du inte sett Livsverket så tycker jag att du borde leta upp den och ta dig en titt. Vilken är din absoluta favoritfilm?

Det var allt för mig. 
Ciao 


Jag älskar att fynda!

Jag har den senaste veckan bestämt mig för att jag måste köpa nya jogging/walkingskor så fort lönen trillat in. Mina gamla är så smutsiga och slitna så det är på tiden att införskaffa sig ett par nya. På vägen ner till Netto gick jag in en sväng på Team Sportia för att ta en titt på deras utbud av joggingskor. Jag gick fram till skohyllan och kollade instinktivt efter röda prislappar. Jag hittade en sko som hette Nike Zoom start + 2009 som jag tyckte verkade bra.  Jag förstår mig inte riktigt på de där amerikanska skostorlekarna, så jag tog bara ner sko på måfå och provade – och den satt som gjuten. Det var bara att gå till kassan direkt, för de skulle jag ha. Skorna hade tidigare kostat 1199 kr och var nu nedsatta till 599 kr. Värsta fyndet! Jag är och kommer alltid att förbi en reavarg. Nu har jag inga som helst ursäkter för att inte ge mig ut på långa promenader (alternativt korta joggingturer) framöver. Skönt, skönt!
Ungefär såhär ser skon ut (dock inte de mörkgråa detaljerna).

Fredag, sista arbetsdagen och löning.

Kan det bli så mycket bättre? För mig så kan det nog inte det faktiskt. Jag har längtat sååå mycket efter löningsdagen och nu är den äntligen här. Äntligen slipper jag leva som en fattiglapp och surt snåla av sparkontot. Äntligen kan jag få åka och storhandla och fylla min kyl och frys med en massa godsaker och slippa äta samma mat flera dagar i rad. Äntligen slipper jag gå upp klockan 04.40 var eviga dag… Som sagt – mycket efterlängtad fredag på många sätt och vis. 

Dagen till ära ska jag och darling gå ut och äta. Jag har inte kunnat unna mig någonting speciellt under hela sommaren på grund av både sjukdom och brist på pengar, så nu ville vi göra någonting tillsammans. Att gå ut och äta blir lagom ikväll eftersom jag ska upp och jobba imorgon igen. Då behöver jag som tur är inte infinna mig förrän 9.00. Helglyx! 

Det slog mig tidigare idag att jag inte ens lämnat stadsgränsen den här sommaren. Jag har bara varit hemma och jobbat eller legat hemma och varit sjuk. Det känns lite tråkigt. Jag som tidigare somrar har varit i Tyskland, Grekland och USA och gjort massor med roliga saker – nu då? Fick jag allt mitt roliga på en gång då kanske? Hur som helst så är jag nöjd ändå. Livet har sina faser och det är inte meningen att man ska få allting hela tiden. Allting är inte roligt här i livet – det fick man ju lära sig redan i tidig ålder.

Nu ska jag kränga av mig arbetskläderna och hoppa in i duschen och skrubba av mig allt sot. Jag ser ut som en riktig smutsgris efter en heldag i fabriken – mycket kvinnligt, haha. 

Hoppas ni alla får en riktigt skön och avkopplande helg!
So long

Smaskigt värre!

Nu under kvällen har jag och darling smaskat i oss en hel form med ostkaka tillsammans. Några av de anställda på SKF fick ostkaka med grädde och sylt till efterrätt på lunchen och då blev jag så fruktansvärt sugen. Jag skickade ett sms till Emil och föreslog att vi skulle äta det ikväll. Han nappade på idén direkt och åkte ner till Netto och handlade det åt oss. Nu mår jag smått illa för att jag åt alldeles för mycket. Har dessutom lite dåligt samvete för att jag syndat eftersom jag har skött mig så himla bra hela veckan hittills. Men men, jag ska ju inte hålla på och skuldbelägga mig själv, utan bara försöka hitta tillbaka till en normal relation till mat. Nu är det mys i soffan som gäller.
Godnatt

Dumma frågor kräver dumma svar

Ytterligare en arbetsdag har passerat. Imorgon jobbar jag min sista dag för den här sommaren och det känns både bra och dåligt. Bra för att jag slipper det där skitgörat och dåligt för att man självfallet saknar inkomsten på löningsdagen. Förvisso kommer det ju pengar regelbundet ändå, men studielån måste man ju betala tillbaka med ränta. Då känns det genast inte lika roligt att få pengar.

Idag fick jag en så oerhört korkad och faktiskt lite sårande kommentar på jobbet. Det var en av de anställda som frågade om jag var fast anställd på företaget jag jobbar på, eller om jag bara var där över sommaren. Som så många gånger förut förklarade jag att jag bara vikarierar över sommaren och att jag studerar i vanliga fall. Precis som vanligt kom då motfrågan om vad jag pluggar till – lärare svarade jag. När jag gav mitt svar gjorde personen i fråga en konstig min och frågade varför jag inte valt någonting bättre än lärare, såsom advokat, som han föreslog. Vad svarar man på det? Öhhm, för att jag inte ville det… Juridik tillhör inte något av mina direkta intresseområden. Dessutom räckte inte mina betyg för att kvalificera mig till den typen av utbildning. Jag förstår inte varför jag tog åt mig så mycket av det han sa. Jag är jättenöjd och stolt över mitt studieval, och jag antar att det var därför jag blev sårad. Jag tyckte att det kändes nedlåtande. Varför ansåg han att läraryrket inte var tillräckligt bra? Och vad ger honom rätten att göra den bedömningen? Efter att han sa så var jag nära på att kontra och fråga varför i hela friden han själv inte arbetade som t.ex. läkare, istället för att vara på en skitig fabrik. Undra vad man hade fått för svar på det? Som sagt – dumma frågor kräver dumma svar.

Nu ska jag städa och göra lite snyggt här hemma inför kvällen då mina föräldrar kommer över på middag. Jag ska bjuda de på den goda ärtsoppan jag kokade härom dagen. Jag åt en portion samma dag, sedan frös jag in resten. Det ska bli spännande att höra vad de tycker om min hemmagjorda – de som vanligtvis köper färdiglagad. Ris eller ros, vad tror ni?

Ha en fortsatt bra dag kära läsare. 
Over and out

Mer än halva veckan avklarad

Ojoj, den här dagen har gått i ett. Jag har inte hunnit hämtat andan en sekund känns det som. Först var jag på jobbet mellan 06-13.30, sedan gick jag hem. Klockan 14.00 kom Pauliina och då var det dags att bege sig ut på en långpromenad. Vi promenerade i över en timme och efter det tog jag vägen förbi mammas jobb för att hämta en utskrift som hon hjälpt mig med. På vägen hem från mammas jobb ringde pappa och frågade om han kunde komma förbi och hjälpa mig med monteringen av eluttaget i köket som vi länge pratat om. Det känns bra att ha det överstökat. Medan han höll på och fixade åt jag middag och städade lite smått, så nu är jag helt slut. Vart tog hela dagen vägen?

Jag hade svårt att somna i natt också, vilket resulterade i att jag fick ungefär 2-3 timmar sömn. Jag ligger rejält efter i sömnbanken nu kan man säga. Jag begriper inte – varför somnar jag inte? Jag är ju ohyggligt trött, ändå ligger jag bara där som ett fån. Kanske är det för mycket saker jag går och grubblar över som gör mig orolig och stör insomningsprocessen. Har ju en stundande skolstart och det förbannade stambytet framför mig och det känns lite stressande. Jag trivs inte alls med tanken på att behöva skiljas från min lägenhet i över en månad och låta folk hålla på och riva här om dagarna. Jag är så enormt hemmakär och lite anti stora förändringar, därför är det här någonting jag bävar för. Det kommer garanterat bli underbart när det är färdigställt, men det känns så avlägset just nu. Det är en lång väntan tills dess. Tack och lov sitter jag inte i samma kniviga sits som det unga paret i porten bredvid, som väntar sitt första barn i oktober, mitt i allt detta renoveringskaos. Som om inte livsomställningen av att få barn vore jobbigt nog? På så sätt kan man ju skatta sig lycklig över att man inte är i deras kläder. Därför har jag försökt intala mig att jag inte ska stressa upp mig för det här i onödan och bara försöka ta det för vad det är.

Nu måste jag ta en dusch och sedan blir det till att slappa i soffan resten av kvällen. Antagligen tidigt i säng och förhoppningsvis ett tidigt insomnande… En sömnlös natt till och jag blir galen. 

Ha en fortsatt bra kväll allesammans.
Ciao

Ännu en sömnlös natt

Idag känner jag mig helt tom. Jag har ännu en sömnlös natt bakom mig och nu börjar kroppen säga ifrån. Det funkar liksom inte att jobba heltid med ett fysiskt tungt jobb på bara 2-3 timmar sömn. Ögonen svider av trötthet och jag vet inte vad som är bäst just nu - att sova en stund eller försöka härda ut tills läggdags. Vad tror ni? Lägger jag mig och sover nu kanske jag blir allt för pigg ikväll, vilket kan medföra att jag går åter en sömnlös natt till mötes. Men en kort eftermiddagslur kan väl inte skada, bara 30 minuter eller så? Det känns nästan som ett måste om jag ska orka med informationsmötet om stambytet med bostadsföreningen ikväll klockan 18.00. Annars kommer jag bara sitta där som ett fån och inte minnas ett skit av det de sagt. Så får det bli - power nap nästa.

Bortsett från den makalösa tröttheten så har dagen hittills varit bra. Kosten har fungerat bra och jag känner mig balanserad. Såhär har mitt matintag sett ut fram tills nu:
Frukost: All Bran, solrosfrön, mandlar och russin med lättmjölk. Ett kokt ägg. Ett stort glas vatten och två tabletter kosttillskott (en med vitaminer och en Omega-3).
Mellanmål: Kaffe och en grov smörgås med smör och ost. En banan.
Lunch: Köttfärslimpa med haricot verts (gröna bönor) och mineralvatten.
Mellanmål: En nektarin, några mandlar och en kopp te.
Middag: Ännu inte ätit middag, men det lutar åt en omelett och sallad… 

Ser ganska bra ut va? 

Nu skriker kroppen efter sömn. Sätter alarmet på 15.00 så får vi se om jag sover så länge.
Zzz… 


Dålig sömn + jobb = Zzzz...

Usch, jag hade så himla svårt att somna igår kväll. Trots att jag hade varit lite småseg under dagen och satt uppe alldeles för länge så kunde jag inte sova. Jag hade trott att jag skulle somna på ett kick och sova som en sten, men icke. Jag låg och glodde i väggen, pratade med katterna, läste en bok, drack ett glas vatten, men ingenting hjälpte. När klockan närmade sig 03 och jag fortfarande var vaken höll jag på att gripas av panik. Hur sjutton skulle jag klara av att infinna mig på jobbet klockan 06 utan en ordentlig nattsömn? Hur som helst så gick det förvånansvärt bra att gå upp i morse och jag kom i god tid till jobbet. Tröttheten har dock gjort sig påmind några gånger under dagen, men det botades med regelbundna besök vid kaffemaskinen. Tänk vad lite kaffe kan göra gott!

Jag känner mig riktigt stolt över mig själv idag. Jag började morgonen med en nyttig frukost bestående av havregrynsgröt med färsk frukt och lättmjölk, ett kokt ägg och ett glas vatten som jag svalde ner vitamintabletterna med. Efter tre timmar åt jag två knäckemackor med ost och en kopp kaffe. Ytterligare tre timmar senare åt jag en nektarin och ett stort glas vatten. Till lunch blev det wok med korvslantar i och två stora glas vatten. Detta har gett mig en jämn mättnadskänsla och inget sockersug över huvud taget - varför tänker inte min hjärna såhär sunt jämt?

Den här tretimmarsregeln fungerar väldigt bra för mig. Man hinner aldrig bli sådär outhärdligt hungrig mellan målen, vilket gör att man kan äta mindre portioner och samtidigt hålla blodsockret på en jämt nivå. Det minskar risken för akuta sockersug, vilket är A och O för mig.


Nu ska jag ta en dusch och avlägsna de allt för åtsittande arbetskläderna. När jag har röjt undan lite i lägenheten ska jag för första gången koka egen ärtsoppa med fläsk. Jag lade ärtor i blöt igår kväll, så det ska bli spännande att se vad det blir av dem!

Ha en skön måndagseftermiddag allesammans. 
Kramhej

Det går bra nu, kompis det går bra nu...

Nu när jag inte längre äter mina otäcka p-piller, som förvandlade mig till ett deprimerat godismonster, så har jag börjat se skillnad på siffrorna på vågen utan att ha gjort någonting speciellt. Nästan 2 kg är borta sedan jag slutade i torsdags förra veckan. Jag antar att kroppen först och främst har gjort sig av med vattenansamlingar, men alla kilon som försvinner är bra kilon. Suget efter att ständigt ha någonting att tugga på är också borta och det är en stor framgång. Jag känner inte längre att jag skulle kunna döda för en påse godis eller chips. När vi var på utomhusbio i torsdags köpte jag en påse godis för att ha någonting till filmen, men det konstiga var att jag mest åt för ätandets skull, för att det hör till. Jag var egentligen inte speciellt sugen över huvud taget. Dessutom började jag ana lite dåligt samvete när godiset var slut, bara för att jag hade ätit någonting jag egentligen inte behövde. Så har jag inte heller känt på länge. Tidigare åt jag bara utan att tänka… Undra om det var så att de där jäkla pillrena raderade ut mitt sunda förnuft också? Jag slutar aldrig förvånas.

Det kanske är nu min onda cirkel äntligen vänder? Jag har äntligen återfått min glädje och känner motivation för att ta tag i både träningen och kosten. Nu är det ju bara jag själv och min kropp som bestämmer - inga läskiga hormoner som jävlas med mig.

Fortsättning följer…

Bilden säger allt

KÄRLEK.
Du och jag Milo.

Grand finale

Gårdagskvällen blev riktigt lyckad. Vi var ett gäng på ca 14 personer som samlades hemma hos mig och festade. Dessvärre gick vi ner till öltältet alldeles för sent, så vi kom inte in på grund av den enormt långa kön. Det var en kö som slingrade sig som en lång orm längs hela långsidan av tältet, över cykelbanan och ner till Åhlénsentrén. Eftersom det redan var proppfullt i tältet rörde sig kön obetydligt, så vi bestämde oss för att gå till Statt istället. Det var ju i alla fall roligare än att stå i kö resten av kvällen. De hade gratis entré kvällen till ära och det var prima för en fattig student som mig. Kvällen på Statt bjöd på liveband som spelade en massa gamla goda hits som vi dansade till natten lång. Jag skulle ha avrundat min kväll tidigt på grund av att jag skulle upp och jobba idag, men jag blev kvar till stängningen vid 02 i alla fall. Sen blir det ju alltid att man står utanför och pratar med en massa folk som man känner, så jag var nog inte i säng förrän 03. Som tur var drack jag bara två glas vin och en drink på hela kvällen, så det var inga problem alls att komma upp i morse.

Nu ska jag ta och röja undan gårdagskvällen här hemma. Sedan är det dags för lunch och eventuellt en eftermiddagspromenad. Jag måste börja tänka på motionen igen, för den har legat nere allt för länge nu (två månader, gaaah!!!) . Mitt elaka halsvirus är äntligen borta så det borde vara okej att börja träna lite försiktigt igen. Jag blev lite avundsjuk när jag passerade Friskis & Svettis i morse och såg en hel drös med människor köra spinningmaraton på torget utanför föreningslokalen. 10 timmar spinning – vilken utmaning. Men de såg ut att kämpa på imponerande bra!

Ikväll blir det utgång igen – den fjärde i ordningen den här veckan. Det är inte likt mig att gå ut så mycket, men är man ledig under Katrineholmsvecken så är man. Under de senaste fyra åren har jag alltid jobbat såhär års, vilket har gjort att jag inte kunnat göra så mycket på kvällarna när jag börjat 7.00 dagen efter. Nu har jag tagit igen det rejält i år istället kan man säga. Ikväll är det finalkvällen av Katrineholmsveckan - öltält och uppträdande på torget med Idolvinnaren Kevin Borg.

 

Det är alltid lika sorgligt när man går därifrån på lördagsnatten och vet att de ska packa ihop alla festligheterna. Då dröjer det ett helt år tills nästa gång stan vaknar till liv igen. Godnatt Katrineholm!  


Tjingeling

Stel i kroppen

Idag vaknade jag med en märklig värk i hela kroppen. Jag är stel i nacken och längs ryggen och enda ner i benen – känns nästan som träningsvärk. Dock är det kanske inte så konstigt att kroppen reagerar så eftersom vi låg på gräsmattan i stadsparken och tittade på utomhusbion i över två timmar igår. Vi var där en halvtimme innan filmen skulle börja för att få en bra plats, men när klockan blev 21.30 sa de att det fortfarande var för ljust för att starta filmen, så vi fick vänta till 22. Allt som allt låg vi alltså där i tre timmar. Hela parken var fylld med folk och filmen Be kind rewind var helt okej – det jag hann se i alla fall. Jag hade packat med mig kudde och stor filt, så jag la mig tillrätta och såg ca en timme av filmen, sedan somnade jag som ett litet barn. Jag verkligen kämpade mot sömnen, men till slut gick det inte längre. Jag väcktes av Jelena i eftertexterna och då var det bara att gå hem och fortsätta sova. Så det kan gå! 

Ikväll blir det utgång i öltältet igen. Det blir dock en lugn kväll för min del eftersom jag ska upp och jobba klockan 9 imorgon förmiddag. Jag vill inte vara trött på jobbet eller riskera att försova mig. Jag ställer alarmet på mobilen redan nu så har jag det gjort.

Nu får jag lite dåligt samvete över att sitta inomhus när det äntligen är soligt och fint väder. Tror att jag ska bege mig ut på en promenad – det var ju otäckt länge sedan jag rörde på fläsket.

Over and out

Inte varje dag man är lite "dagen efter" på en torsdag

Idag tog jag mig en ordentlig sovmorgon. Jag kom i säng rätt sent i natt och vid sänggåendet var man ju inte helt nykter. Vi spenderade större delen av gårdagskvällen i stadsparken och kollade på Sensusrocken. Vi använde våra koftor som filtar och så satt vi och drack öl och hade allmänt trevligt mellan klockan 18-23. Det var många bra band som spelade - dock väldigt högt. Jag glömde att ta med öronproppar så jag gjorde mig en nödlösning. Jag hittade en Åhlénspåse i min handväska, så jag drog bort lite plast och knycklade ihop det och stoppade in det i öronen. Det isolerade bort det värsta ljuden jättebra, men kliade fruktansvärt. När de sista banden hade spelat gick vi till öltältet. Det var väldigt mycket folk ute och det är ju alltid trevligt. Efter besöket i tältet var jag och Alex hungriga så det blev det en sväng till Venezia – kycklingrulle och Hawaiipizza. Mums!

Ikväll ska vi återigen till stadsparken – utomhusbio den här gången. Filmen som visas heter Be kind rewind. Har aldrig hört talas om den, men enligt beskrivningen låter den rätt rolig. Den börjar klockan 21.30, lagom då det börjar skymma. Vi ska gå dit i god tid så att vi får en bra plats i sluttningen på gräsmattan, ungefär där vi satt igår. Fast ikväll ska vi ha med oss ordentligt med filtar – både för bekvämlighetens skull och för att skydda oss från alla myggor. Mina ben ser ut som prickigkorvar efter gårdagen och det kliar outhärdligt.  

 

 

Dags att kila till affären och köpa kattsand nu. Felix kissade i badkaret i morse för att han tyckte att det var för lite sand i lådan. Sorry baby!
Over and out

Det slog mig plötsligt...

att jag känner mig väldigt pigg. Jag vaknade skapligt tidigt idag och gick upp och bryggde mig en kopp kaffe och gjorde i ordning frukost. Mätt och belåten drog jag igång världens storstädning och gjorde fint här hemma. Efter att ha dammsugit, moppat golven, dammat, diskat, bäddat, skurat badrummet och massa annat så är jag fortfarande pigg. Jag har musiken igång på hög volym här hemma och nästan dansar mig fram – det trodde man inte för en vecka sedan. Nu har jag varit utan mina p-piller i snart en vecka (slutade i torsdags förra veckan) och det har plötsligt gett mig mitt liv tillbaka. Plötsligt så har jag energi och känner mig glad och positiv igen! Såhär dags för en vecka sedan låg jag som en vissen grönsak i soffan och ville varken gå upp eller gå ut. Jag ville ingenting annat än vara ifred och sova. Helt ofattbart vilka skumma reaktioner man kan få när kroppen tydligt gör klart för en att den inte vill att man ska laborera med hormonerna. 

Jag undrar hur vanligt det är att tjejer mår så dåligt av p-piller som jag gör/gjorde? Bara av mina kompisars historier att döma så är det en hel del. Jag har hört flera stycken på kort tid som har haft liknande reaktioner som jag. Det är rätt obehagligt vad vi tjejer måste utstå… Usch för p-piller och usch för biverkningar. 

Nu ska jag snart ner till stan och möta min kompis vid systembolaget. Det vaknas rockkväll och öltält för hela slanten – och jag är verkligen på humör!

Wohooo :)

Lill-lördag idag :)

Godmorgon

 

Idag vaknade jag ganska tidigt. Det kändes skönt, så att jag slapp den där ångesten jag hade igår för att jag sov bort hela dagen. Igår kväll var vi nere och tittade på alla de tappra människor som sprang KK-joggen. Jag beundrar verkligen de som orkar springa - både halvmilen och kvartsmaran. Jag skulle inte ens orka knatteloppet som alla barnen springer, så dålig kondis har jag nog nu för tiden. Jag har inte tränat på snart två månader på grund av halsviruset och det har nog satt sina spår. Jag hade tänk ge mig ut på en kort runda för att se hur illa det står till med konditionen, men jag hostade en del igår kväll och nu på morgonen, så jag får nog tyvärr skjuta på det till en annan dag. Vågar verkligen inte riskera att dra på mig någon ny förkylning nu.

 

Idag ska jag städa lite här hemma på förmiddagen och senare bär det av ner till stadsparken där vi ska titta på Sensusrocken. Det är en rocktillställning där det spelas musik av diverse lokala förmågor. Jag har inte varit på det på flera år, så det blir säkert kul att se vad de har att erbjuda. Efter Sensusrocken bär det åter igen av till öltältet för att fortsätta firandet av lill-lördagen. Är det Katrineholmvecka så är det!

 

Nu måste jag få i mig lite frukost så att jag orkar städa. 

Ha en bra dag allesammans.

Ciao


Sovmorgon deluxe

Jag brukar inte vara typen som sover bort en hel dag, men efter att ha suttit uppe länge i natt vaknade jag 14.45 idag. Jag fick en smärre chock när jag vaknade och tittade på klockan. Jag trodde den max var 13.00 eller så, men icke... Så det blev en sen "frukost" idag kan man säga - supergod salami- och fetaostpaj som jag fick med mig hem från Emils mamma igår. Nu är jag väldigt mätt och belåten och ska röja lite här hemma. Efter det blir det en dusch och lite smink, sedan ska vi bege oss ner till stan och titta på kk-joggen. Inte för att jag tycker att det är speciellt intressant att titta på alla svettiga hurtbullar som springer arslet av sig, men det är kul med alla människor som samlas på stan runt denna årliga händelse. När vinnaren har utsetts är det ett band som ska spela i öltältet och sådant är alltid trevligt.

 

Ciao


Uppesittarkväll

Jag vet inte riktigt varför jag fortfarande är vaken. Jag var jättetrött tidigare ikväll och skulle ha lagt mig för länge sedan, men då råkade jag fastnade framför datorn. Har suttit och läst på dietguiden om en massa olika dieter, den ena konstigare än den andra, och så rann tiden bara iväg. Jag antar att jag är vaken bara för faktumet att jag kan - inget ilsket alarm som ringer för väckning klockan 04.45 längre. 

Sitter just nu och lyssnar på musik och bara njuter av lugnet här hemma. Katterna ligger och sover på varsin stol i närheten av mig och det är bara dov musik och ljudet av mina fingrar mot tangenterna som hörs. Det är en ganska skön känsla. Det känns som om jag behöver det efter allting som har varit på sistone. Jag sitter och tänker tillbaka på sommaren som hittills har passerat och inser att jag inte har gjort någonting roligt alls på alla dessa veckor. Jag har bara plågats av halsvirus, öronsmärta, kronisk trötthet och diverse andra mindre trevliga åkommor och hindrats från att göra saker jag velat. Det är sommaren 2009 i kort summering – känns ju minnesvärt. Jag skulle kunna sätta mig och deppa över det också, men jag väljer att vända blad och blicka framåt istället. Nu är jag redan på bättringsvägen och det är det viktigaste inför den stundande skolstarten. Nu är det nya tag som gäller och jag ser fram emot en lärorik höst tillsammans med en massa nya människor. När man har varit låg kan det bara bli bättre, eller hur?

Jag hoppas att ni kära läsare har haft en betydligt bättre sommar än vad jag har haft. Det för mig genast in på sommarminnen från 2009. Vad är det bästa minnet ni har från sommaren 2009? Skriv gärna och berätta!

Nu är det natti natti som gäller för min del. Klockan har passerat 02 och jag borde ha varit i säng för flera timmar sedan.
God natt 


Sugen på popcorn?

... och sugen på att gå ner i vikt? Så varför inte prova popcornsdieten? Jag satt och klickade runt på hemsidan dietguiden.com och hittade då den här märkliga dieten som ska få en att gå ner i vikt av att äta popcorn. Det låter ju inte riktigt klokt. Vad är det med popcorn som ska få en att förlora kilon liksom? Det låter inte speciellt hälsosamt eftersom popcorn till största del bara innehåller fett och kolhydrater. Jag älskar förvisso popcorn och skulle med glädje förlora några kilon med hjälp av dem, men sannorlikheten att man går upp allting igen känns väldigt stor. Så är det ju med alla extremdieter - man klarar det 1-2 veckor och sedan får kroppen nog och återgår till de gamla vanorna. Resultatet av det hela blir att man går upp de förlorade kilona, och gärna några till på köpet. Been there, done that.  

 

Exempel ur popcornsdieten:

 

Meny 1:
Frukost: En apelsin, en halv bagel och ett glas chokladmjölk.
Lunch: Vattenförpackad tonfisk, sallad, grönsaker samt ett glas lättmjölk.
Mellanmål: 7.5 dl popcorn.
Middag: 100 gram kyckling, en bakpotatis, 2dl broccoli, selleri, morötter och melon.

 

Meny 2:
Frukost: En grapefrukt, 2 dl fiberflingor med lättmjölk.
Lunch: 3dl grönsakssoppa, en skiva vitt bröd med sallad, tomat, 100 gram kalkon fettfri dressing och ett äpple.
Mellanmål: Sockerfri chokladmjölk samt 7.5dl popcorn.
Middag: 100g grönsaksburgare med salsa, 2 dl morötter, 2dl jordgubbar och 2dl gröna bönor

 

Mmm, blir man inte lite bantningssugen när man ser den här skålen? Haha. 

 

Tänk så mycket märkliga saker de kommer på för att hitta den perfekta lösningen på viktproblemet. Man ska fruktbanta, fasta, dricka pulver/äta soppa, äta fett, inte äta fett... Man kan gå vilse rejält i denna täta dietdjungel och alla dubbla budskap gör en ruggigt förvirrad. Varför inte bara använda det sunda förnuftet gällande kost och motion och lyssna på sin kropps signaler - det kan man komma långt med. Varför göra det krångligare än så?


Stackars parkförvaltarna

I morse när jag gick till jobbet tog jag som vanligt vägen över torget. När jag kom upp ur tunneln möttes jag av världens bombnedslag – jag trodde inte mina ögon. Det låg ölburkar, pizzakartonger, cigarettpaket, folie från kebabrullar, matrester, blommor uppdragna ur sina blomlådor och mycket annat slängt över hela torget i en enda röra. Jag förstår mig inte på människorna som har mage till att bara kasta en massa saker vilt omkring sig utan att bry sig om varken naturen eller de som måste ta reda på det. Parkförvaltarna var redan i full gång med att städa undan allting när jag passerade lite innan kl. 06 i morse. De måste ha gett sig ut tidigt och jag tyckte allt lite synd om dem. Där fick de slita häcken av sig för att en massa fulla människor inte kan kasta skräpet i papperskorgen efter sig. Papperskorgarna finns ju där av en anledning. Jag antar att deras jobb blir värre än vanligt nu när det är Katrineholmveckan och alla stans invånare samlas på samma plats och festar flera dagar i rad. Stackars parkförvaltarna.

När jag hade passerat stan gick jag förbi Katrineholmkuriren där jag möttes av en mycket märklig syn. Det var någon som hade cementerat fast två vinflaskor på trottoaren – mitt framför entrédörren. Hur sjutton hade de lyckats med det och hur kommer man på idén, undrade jag? Trots att jag hade lite bråttom till jobbet var jag tvungen att stanna till och undersöka skapelsen – flaskorna satt benhårt fast i både cementen och i asfalten. Jag borde ha tagit ett kort med mobilen för att kunna visa detta märkliga konstverk (?). Det såg ju rätt roligt ut måste jag säga! På vägen hem hade de dock hackat bort den, så det blev inget kort.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning för kvällens festligheter, då vi ska fira darlings mamma som fyller år idag. Stort grattis till dig Monica!

Over and out

Dagen efter kvällen före

Söndag. Vaknade lite halvseg idag efter gårdagens utgång – bakis och molande mensvärk, känns som en underbar kombination. Jag mådde inge vidare igår eftermiddag och hade egentligen tänkt skippa utgången, men det blev en utekväll i alla fall. Vi hade försökt dra ihop lite folk för att ha fest, men folk verkade vara upptagna med annat så det blev till slut bara jag och Jelena. Girls night out. Vi satt hemma hos mig på min balkong, lyssnade på musik, drack lite vin och pratade om allt mellan himmel och jord. En mycket soft och skön kväll, precis vad jag behövde. Sedan bar det av ner till öltältet för att träffa lite folk. Som vanligt var det ganska tjockt med folk – ett rätt så vanligt fenomen så fort det vankas öltält. Jag har alltid undrat vart sjutton alla dessa människor håller hus i vanliga fall, när det inte är tält. Den här stan skulle behöva den typen av festligheter mer än två gånger om året, för det är bara då det händer någonting. Det är bara då den här lilla hålan vaknar till och fylls av liv och rörelse. Fast å andra sidan kanske inte folk skulle uppskatta det lika mycket om det anordnades oftare, vad vet jag? Hur som helst – det var trevligt i tältet och vid stängning klockan ett begav vi oss vidare till Statt och fortsatte festandet.

Idag är man som sagt lite ”dagen efter kvällen före”. Känner av lite sömnbrist, men annars mår jag helt okej. Jag har redan varit igång och tvättat en maskin tvätt, diskat och fixat lite här hemma så jag är någorlunda på hugget. Resterande delen av dagen kommer jag bara att vara hemma och ta det lugnt. Jag måste ladda batterierna inför morgondagen då det ska jobbas igen.

Ha en skön avslutning på helgen allesammans.
Ciao

Recept på enkel och nyttig pajdeg

För några år sedan hittade jag ett kanonbra recept på pajdeg - både enkelt och nyttigt sådant. Jag brukar tycka att de flesta pajskal blir så mjöliga och torra, men det här blir dess raka motsats. Smeten är mycket enkel att röra ihop och slutprodukten blir en frasig och smakrik botten som man kan använda till alla sorters matpajer. Detta kan verkligen rekommenderas!

 

 
Det här behöver du:

1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
¾ dl olivolja
0,5 dl vatten

Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Häll sedan på oljan och vattnet och rör om till en smidig smet (den smular sig lätt, men det är inget fel). Tryck sedan ut degen i en pajform och förgrädda i 175 grader i 15 minuter.

Sådär, då har du ett nyttigt och smakrikt pajskal som du kan fylla med vilken typ av fyllning du vill. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Funkar både till vardags och till fest.

Lycka till!

Lördag

Oj vilken rolig kväll vi hade igår, jag Emil och Jelena. Först åt vi av pajen jag hade bakat. Jag var till en början lite skeptisk om den skulle bli bra eller inte, men den blev helt okej. Jag gjorde en röra med squash, aubergine, paprika och lök som jag fräste i en panna med kryddor. Sedan fyllde jag det förgräddade pajskalet med grönsaksröran och hällde på en äggstanning. Eftersom gästerna tog för sig och åt ordentligt måste även de ha tyckt att den var okej. Efter maten plockade vi fram ett sällskapsspel och började spela. Det var då vi bröt ut i ett konstant hysteriskt asgarv. Jag minns knappt när jag skrattade så mycket sist – tårarna bara rann! När vi hade spelat två omgångar av spelet och blivit alldeles utmatta av skratt, tittade vi på filmen London to Brighton. Det var inte direkt någon upplyftande film – riktigt tragisk och gripande. Den var helt klart sevärd, men handlingen gjorde en så illa berörd och jag hade en rejäl klump i magen efteråt.

Nu på förmiddagen har jag varit och jobbat. Det blev lite stressigt idag på grund av alla ombyggnationer i affären har medfört ovanligt mycket smuts. Arbetsgubbarna hade inte städat efter sig ordentligt så det låg spån och isoleringsbitar överallt. Jag ska egentligen inte hålla på med sådan grovstädning, men var snäll och tog hand om det ändå. Det blev å andra sidan mina vanliga sysslor lidande för – blev lite hastigt och slarvigt gjort när tiden blev knapp på slutet. Men men, så blir det ibland...

Nu på eftermiddagen ska jag och darling gå på stan och leta födelsedagspresent till hans mamma som fyller år på måndag. Jag har funderat ut några idéer på presenter som skulle kunna funka, sedan får vi se vad vi hittar. Utbudet är ju inte direkt det bästa i Katrineholm.

Dags för en dusch nu.
Ciao

RSS 2.0