Hot, hot, hot...

Det här vackra vädret tycks hålla i sig ordentligt and I love it. Jag skulle vilja åka och lägga mig på stranden och sola idag igen, men jag hinner inte. Jag måste åka och handla och sedan baka så att jag har lite fika att bjuda på tills på torsdag när jag fyller år. Dessa sysslor är knappast vad man känner för i den här medelhavshettan, men men... Det är ju roligt ändå. Jag funderar på att få det avklarat så fort som möjligt nu under för- och eftermiddagen så att jag kan hinna åka ner och ta mig ett dopp lite senare. Det är ju skönt med lite eftermiddagssvalka när man har slitit en hel dag.

 

Detta blir ett kort inlägg. Känner hur tiden bara springer ifrån mig om jag bara sitter här och slöar. Har ju massa saker som jag måste hinna med...

 

Ha en skön dag i solen. Njut lite för mig med!

Ciao


Ny vecka

Måndag... ny vecka. De närmsta dagarna är ganska fullbokade. Vi ska hjälpa Emils mamma att flytta, jag ska baka till min födelsedag, ha jobbgenomgång och sedan fyller jag på torsdag. På min födelsedag har jag planerat att bjuda på fika klockan 14.00 för de som vill komma och sedan ska mamma bjuda på middag senare på kvällen. Det blir nog en avslappnad och skön dag. 

 

Om en stund ska jag och Emma cykla ner till stranden och sola och bada. Solen gassar som sjutton och då måste man ju passa på att jobba på solbrännan. På vägen till stranden skulle jag behöva åka förbi Apoteket och köpa mer solkräm. Det har gått åt en hel del de senaste dagarna och min spf 20 är snart slut. Jag har en spf 15, men det räcker inte. Solen är aggressiv nu! 

 

Stranden vi ska till *not*
Haha, I wish.

 

 

Framåt eftermiddagen måste jag åka och handla. Det är en måttligt rolig syssla i den här värmen, men ack så nödvändig. Har knappt någonting ätbart hemma och katterna behöver burkmat. 

 

Ha en bra start på veckan allesammans. Sola säkert!

Ciao


Värmeslag

Shit vad det är varmt i min lägenhet - jag och katterna får snart värmeslag. Jag bor högst upp i huset och har kvällssol så det blir sådär härligt bastuvarmt lagom till läggdags. Svetten bara rinner! Inte hjälper det att öppna balkongdörren och vädra heller eftersom det är ungefär samma temperatur ute. Frustrerande like hell! Det första jag gör imorgon borde vara att cykla upp till Elgiganten och köpa mig en fläkt. Jag behövde det redan förra sommaren, men då var alla slut när jag kom till affären. Fler än jag som höll på att dö av värmeslag då. Kollade nyss på Elgigantens hemsida och där fanns en golvfläkt för 399 kr. Det är ju ett ganska överkomligt pris. Men om jag inte minns helt fel så har mina föräldrar en bordsfläkt på vinden som de inte använder. Man kanske ska ta och snåla till sig den istället och spara några stackars kronor?

 

 

Nu ska jag ta en kalldusch innan sovdags - risk för att jag brinner upp annars. 

Godnatt


Same, same but different...

Åter gryr en ny dag... Jag vaknade för ungefär en timme sedan av att Emil ringde från Skövde. De satt i bilen på väg till Skara sommarland. Det är inte förrän nu jag börjar känna ånger att man inte åkte med - sommarland som är så himla roligt! Men vad är en helg i Skövde och ett besök på Skara sommarland, när man kan gå på Statt i Katrineholm och bada i fontänen efteråt? Same, same but different, eller? Jag kan inte minnas sist jag skrattade så mycket. Vi blev dyngsura och poliserna som åkte förbi stirrade som aldrig förr. Hehe, vad roligt det är att hitta på bus! Blöta och jävliga begav vi oss sedan mot efterfesten. Den varade dock inte länge för min del - höll på att frysa ihjäl.

 

Hmm jag är faktiskt lite seg idag. Det blev några glas vin under kvällen och det har ju en tendens att sätta sina spår. Gårdagen blev hur som helst väldigt lyckad. Vi blev ett gäng på nio personer som samlades hemma hos mig och drack och lekte lekar. Bland annat lekte vi en ordlek som gick ut på att man skrev adjektiv och substantiv på lappar och la de i en skål. Deltagarna delades upp i två lag och sedan skulle man beskriva de här orden på tid (30 sekunder) och få laget att gissa rätt. Det blev helknäppa ord som t.ex. analklåda, skumtomte, grotesk och miljöbil. I rond två la man tillbaka lapparna i skålen och då fick man bara säga ett ord för att beskriva. Då gällde det att komma ihåg vilka ord som sades i rond ett. I Omgång tre skulle man beskriva orden endast med charader. Hysteriskt roligt - vi skrattade så vi grät!

 

 

 

Idag händer det nog inte speciellt mycket. Håller just nu på och tvättar och när det är klart ska jag hem till Josefine och fika och titta på deras kattunge. Det ska bli mysigt - jag är ju som känt väldigt förtjust i katter. Solen skiner idag med, men solandet får jag nog ligga lågt med. Råkade bränna mig på ryggen igår, trots att jag dränkte mig i solfaktor 20. Jag hade smörjt mig själv på ryggen och tagit de områden jag själv kunde nå. En stor fläck kring bh-bandet råkade jag missa och där blev jag röd, minst sagt.

 

Ha en fortsatt bra dag. 

Ciao


Lördag och vinet står på kylning

Jaha, då var man hemkommen från stranden med en lätt brunare nyans. Jag kan egentligen inte riktigt förstå varför man är så besatt av att vara brun, men så är det bara. Man känner sig genast så mycket fräschare och till och med lite smalare (?). Jag åkte ner till stranden ensam och la mig och solade, men redan efter en liten stund tycktes jag höra en bekant röst närma sig. Det var min kompis Loreta och hennes syster från Polen som är i Sverige och hälsar på. De slog sig ner bredvid mig och det är ju alltid trevligt med sällskap. Vi låg och solade ca 2,5 h men sedan fylldes hela himlen med stora tjocka moln och då kunde man ju lika gärna åka hem.

 

Sitter just nu och funderar på vad man ska äta till middag. Har ingenting tinat som jag kan laga och att tina någonting nu tar ju evigheter... Känner mig väldigt sugen på en kebabtalltik, men det ska jag försöka undvika. Jag brukar kunna vara bra på att ta lite av varje av det jag har hemma och slänga ihop någonting. Det får nog bli en sådan variant idag. Vad ska ni äta?

 

Nu ska jag bege mig ut i köket. Så fort jag har fått i mig någonting ätbart blir det en dusch och sminkning. Vid 18-tiden kommer det att börja droppa in folk som är festsugna. Vin och trevligt sällskap framåt kvällen alltså. Härligt värre!

Over and out


Jobb och sol

Är precis hemkommen från jobbet. Det var segt idag - kändes som om jag hade tuggummi under fötterna när jag gick. Som tur är passet bara ynka två timmar och då är det bara att göra det man ska lite smidigt och sedan gå hem. Tiden går väldigt snabbt! Från att ha varit och jobbat med städ måste jag nu ta tag i städningen här hemma också. Det är väldigt dammigt och jäkligt och så vill jag inte ha det när det ska komma folk ikväll. Jag ska försöka fixa städningen lite raskt så att jag kan pallra mig iväg till stranden och sola sedan. Solen strålar och då måste man passa på att försöka få lite färg på fläsket.

 

Igår var det tjejkväll hos Linda. Det det väldigt trevligt. Vi blev inte så många som planerat, men det gjorde inte så mycket. Linda hade dukat upp en massa godsaker och gjort fint och så drack vi vin och spelade poker. Jag hade aldrig spelat det förut och jag hade verkligen nybörjartur. Jag kom på andra plats av oss fem - väldigt oväntat. 

 

Nu sitter darling och hans killkompisar i bilen på väg ner till Skövde. Jag beslutade mig till slut för att stannade hemma på grund av mitt halsont och den ihärdiga förkylningen som vägrar ge sig. Jag vill inte riskera att det blir någonting som sätter sig i luftrören eller går ner i lungorna om jag inte är försiktig. Det skulle bara vara så typiskt min otur - lagom till jag ska börja jobba. Nu är jag istället hemma och kurerar mig. Framåt kvällen kommer det över lite kompisar och vi ska dricka lite vin och umgås. Det lutar åt utgång på Statt för de andra, men jag stannar nog hemma. Jag har inte råd och så skulle jag ju vila, det var ju därför jag stannade hemma från Skövde.

 

Nu börjar jag få dåligt samvete för att jag sitter inne framför datorn när det är så vackert väder. Måste skynda mig med städningen så att jag kommer ut i solen fortast möjligt.

Ciao


Hela världen sörjer kungen av pop

Jag öppnade nyss aftonbladets nättidning och möttes av en stor chock: MICHAEL JACKSON DÖD. Jag kan inte fatta att det är sant, bara 50 år gammal. Hjärtattack - bara sådär... borta. Han fördes till sjukhus i LA efter att ha fått hjärtstillestånd i hemmet igår vid lunchtid lokal tid, med avled senare under eftermiddagen. Helt ofattbart. Kungen av pop! Det finns med största sannolikhet ingen som kommer att bli så stor som honom och kunna överta den titeln. Allt massproducerat dynga som görs nu för tiden kommer aldrig någonsin att kunna mätas med hans mästerverk.

 

Gosh, jag är fortfarande i chock. Det är svårt att ta in att det sant - min tonårsidol... död. Den mannen har fått folk världen över att både beundra och förundras. Trots alla skandaler och märkliga nyheter som har fyllt löpsedlarna genom åren, har han ändå ägt scenen och slagit popvärlden med storm. Hans hits kommer att leva vidare från generation till generation - de är helt klart odödliga. Thriller, Billie Jean, Bad, Black or White, Beat It... man kan rabbla favoriter i dess oändlighet.

 

Michael Jackson var min tonårsidol och min absoluta favoritlåt var Black or White. Numera är nog Thriller den jag gillar bäst.

Vilken låt av Michael Jackson är din favorit? 

 

R.I.P Michael Jackson.  1958-2009

Förkyld like hell

Nu börjar jag bli ordentligt förbannad på min envisa förkylning som vägrar gå över. Jag har stora röda bölder i halsen som svider som attan och gör det svårt att svälja. Doktorn sa ju att jag inte har halsfluss så jag kan inget annat göra än vänta. Och det tycks man ju få göra… länge. Att bada i det kalla vattnet igår var kanske inte det smartaste draget jag gjort hittills, men gjort är gjort. Med tanke på hur jag mår just nu vetti sjutton hur det bli med resan till Skövde på lördag och visiten på Skara sommarland på söndag. En heldag på Skara kanske bara gör förkylningen värre och att bli sämre har jag inte tid med just nu – börjar ju jobba om en vecka. Får känna efter hur jag mår imorgon och sedan bestämma mig i sista sekund innan avfärd.

Idag ska jag på födelsedagsfika hos min kompis Julia som fyller 22 år. Det ska bli trevligt! Att hon fyller år innebär att det är exakt en vecka kvar tills jag fyller år. Tänk vad tiden går – snart är man 22 år. Nu skulle man inte behöva bli så mycket äldre. Det här känns som en ganska lagom ålder. 

 Nu ska jag ut i solen och njuta en stund innan det är dags att bege sig bort till Julia. 
Ha en fortsatt skön dag allesammans.
Ciao


Sol och bad

Idag har jag legat och pressat på Djulö större delen av dagen. Solen sken som aldrig förr och det tog riktigt bra - fick en solkysst och fin bränna. Smorde in mig med solfaktor 20 för att vara på den säkra sidan. Att bränna sig är bland det värsta som finns! Jag har även vågat mig i plurret och tagit årets premiärdopp. Badkruka som jag är så tog det emot att stega sig ner i det iskalla vattnet - men jag kom i trots allt! Var till och med i tre gånger, men de andra två gångerna var för att förhindra risken att brinna upp.

 

 

 

Sitter just nu och äter en lite sen lunch och sedan blir det en dusch. Känner mig rätt sunkig efter all solkräm och svett från den varma cykelturen. Måste fräscha till mig lite eftersom vi ska gå ut och äta ikväll. Vi ska fira Mattias som fyller 23 år idag. Vart vi ska är ännu inte bestämt - det får födelsedagsbarnet bestämma. 

 

Ha en underbar eftermiddag i solen allesammans. Bäst att njuta till max nu - man vet aldrig hur länge det här härliga vädret håller i sig.

Ciao


Beslutsångest

Usch vilken beslutsångest jag har. Vi har länge pratat om att åka ner till en kompis i Skövde någon gång under sommaren och sedan gå på Skara sommarland. Jag har varit lite tveksam gällande denna tripp på grund av kostnaderna och för att jag måste skaffa kattvakt. Jag har väldigt dåligt med pengar just nu och tanken på att lämna katterna några nätter ger mig magont.  Jag har bara lämnat dem en natt förut och då längtade jag hem som aldrig förr. Emil ringde precis och sa att vår kompis ska upp en sväng till Katrineholm innan helgen så att vi kan åka med honom ner på lördag och därmed minska kostnaden för en enkel tågbiljett. Då kommer resan gå på på ca 500 kr för tågbiljetten hem samt entrébiljetten till sommarland, plus lite mat och sådant. Det är ju inte så farligt... Då återstår dilemmat med katterna. Jag har världens snällaste granne som har erbjudit sig att vara kattvakt - så jag ska prata med honom. 

 

 

 

Jag är velig som vanligt när jag ska göra någonting... Samma visa varenda gång - jag är hopplös!

Vad tycker ni, ska jag åka?


Tisdag

Idag är jag nog på lite bättre humör tror jag. Igår kväll var det nåt bedrövligt alltså - allting kändes skit. Jag började städa lite här hemma för att skingra tankarna en aning, vilket hjälpte lite i alla fall. Då var klockan efter tolv. Det är märkligt att jag alltid får för mig att städa sent på kvällarna. Idag tog jag en lång sovmorgon. Jag vaknade inte förrän 11.50 och gick upp och åt frukost. Efter det fortsatte jag med städning och ordnade det som jag inte kunde göra igår vid halv 1 – dvs. dammsuga. Grannarna hade säkert uppskattat om jag dragit fram snabeldraken och väsnats halva natten, haha. 

 

Nyss när jag öppnade Bloglovin´ och läste alla bloggar jag som jag följer hittade jag en intressant sak hos Sofija. I ett inlägg igår hade hon via H&M´s tjänst provrum kunnat göra en modell av sin egen kropp. Det blev jag genast nyfiken på att testa! Resultatet blev enligt följande: 

 

   

   

Jag tycker att det verkar vara en ganska sanningsenlig bild på hur jag ser ut idag. Tyckte även att det var en riktigt snygg bikini jag valde på den modellen. Man kanske skulle ta och beställa den?

 

Självklart var jag tvungen att göra en modell utifrån den vikt jag egentligen skulle vilja ha, dvs. 60 kg och då skulle jag se ut ungefär såhär:

 

      


Pissigt humör

Usch, jag orkar inte ens med mig själv just nu. Jag är på enormt pissigt humör och allting känns bara jobbigt. Det finns egentligen ingen anledning - det gör bara saken ännu värre. Sitter just nu vid datorn och lyssnar på musik och försöker lugna ner mig. Lyssnar på musik med mycket action för att hitta harmoni med mitt humör. Fast jag borde kanske lyssna på någonting mer stillsamt för att bli lugn? Eh, skit samma... Det bästa vore nog egentligen att lägga mig i sängen och läsa så att jag kopplar tankarna på någonting helt annat, men jag är för trött för det. Sova vore ju ytterligare ett bra alternativ... 

 Vad brukar ni göra när ni är allmänt irriterade?

Har ni något bra tips på hur man kan avreagera sig?


Jag är frälst

God morgon

 

Idag är jag seg i starten. Jag satt uppe sent i natt och letade låtar på Spotify och rätt var det var så slog klockan 02. Jag är heeelt frälst vid Spotify och jag kan inte förstå varför jag inte har försökt skaffa mig det tidigare. Nu har jag skapat mig en ordentlig lista med låtar som spelas så väggarna skallrar här hemma. Jag kan försörja hela bostadsföreningen med musik genom att bara öppna balkongdörren, haha. Uppskattat? - Skulle inte tro det, men det bjuder jag på!

 

De låtar som går hetast genom mina högtalare just nu är:

When love takes over - Kelly Rowland och David Guetta

Right round - Flo Rida

Rap Das Armas - Cidinho & Doca (sjukt störande låt, men ändå skön på något sätt)

Heartache on the dancefloor - Janet

Touch you right now - Basic Element

 

Dessa låtar kommer nog bli lite av mina sommarfavoriter i år. Vilka är dina favoriter? Har du några tips på bra låtar som jag absolut inte får missa till sommarfesterna i sommar - nya som gamla?


That Friend of Mine - Underbar låt

That friend of mine wears an old work shirt
For a long long time she has blessed this earth
And a smile that shines even when she hurts
O how I love that friend of mine

That friend of mine gave her heart to me
How sweet and kind the truth can be
And God's tie that binds us as family
Oh how I love that friend of mine

She's an angel she's the answer
The sweetest piece of heaven in my eyes
She's drawn to me like gravity
I'd lay down and die for that friend of mine

She's an angel she's the answer
The sweetest piece of heaven in my eyes
She's drawn to me like gravity
I'd lay down and die for that friend of mine
I'd lay down and die for that friend of mine
That friend of mine wears an old work shirt

Vince Gill - That Friend of Mine

Spotify

Just nu sitter jag och letar som en galning efter någon form av länk där man kan ta hem den kostnadsfria reklamversionen av Spotify. Jag har ingen invit - därför kan jag inte skaffa den riktiga. Mitt letade har hittills gått helt utan framgångar och därför börjar jag bli en aning frustrerad. Jag skulle så gärna vilja ha Spotify eftersom det verkar vara en smidig lösning då jag för tillfället lider av musiktorka.

 

 

 

Är det någon som vet hur man gör för att ladda ner reklamversionen eller har du några andra bra Spotify-tips - skriv en rad till mig vettja!


Jag kan ju nu meddela att jag äntligen har fått Spotify. Jag gav upp letandet efter en länk på nätet och frågade istället runt bland folk på MSN om de råkade ha en invite till övers. Det fanns närmre än vad jag trodde - redan på tredje försöket hittade jag en. Stort tack Markus! Han skickade över den till mig och så hade jag ett inlogg inom några minuter. Jag har redan hunnit skaffat mig en gedigen lista med låtar som spelar för fulla muggar här hemma. Spotify is good shit alltså!


Uppe med tuppen

Idag vaknade jag tidigt. Jag trodde att jag skulle sova länge på grund av att jag hade lite feber igår kväll, men det gav sig tydligen under natten. Nu mår jag bättre igen - bortsett från den ihållande förkylningen. Det verkar aldrig vilja släppa. Jag blir så fruktansvärt frustrerad eftersom den hindrar mig från att träna - jag som äntligen hade kommit igång så hurtigt. Suck.

 

Nu på morgonen har jag hunnit bakat en kladdkaka till Emils födelsedagsfirande senare i eftermiddag. Det blir kladdkaka med mörk chokladttryffel, vispgrädde och färska jordgubbar. Inte illa va? Receptet finns här för den som är sugen. Nu är det dags att äta frukost och sedan röja undan lite här hemma. Jag förstår inte att kan bli så skitigt överallt utan att man ens gör någonting speciellt. När jag städat och gjort snyggt blir det direkt stökigt igen - så fort jag vänder ryggen till. Tror fan att jag också har en sån där liten flodhäst som darling alltid skyller på, som bor under sängen, stökar ner och jävlas med en så fort man inte ser. Eller är det mina fyrbenta hårbollar som har gaddar ihop sig mot mig tro? Vad tror ni?

 

Over and out


Midsommarklänningen

Här kommer bilden på min midsommarklänning som utlovat. Fin va?
Det syns lite dåligt, men det är ett snöre runt midjan som man kan dra åt så att det blir ett fint fall på kjolen.

Grattis darling

God morgon... eller vad man ska säga. Klockan är ju rätt mycket, men jag avslutade precis min frukost. Jag dukade upp en riktig lyxfrukost till mig själv med kaffe, färskpressad apelsinjuice, kokt ägg, skivad melon, en skål fil och müsli, smörgås med Philadelphiaost, rostbiff och skivad paprika. Det avnjöt jag med andakt kan jag säga. Helst hade man ju velat äta den på balkongen i förmiddagssolen – men det gick ju självklart inte på grund av ösregn. 


 

Min härliga frukost.

Idag fyller min pojkvän Emil 23 år. Stort grattis till dig darling! På grund av att det var midsommarafton igår har han valt att förskjuta firandet av födelsedagen till imorgon istället. Undra varför? Är det någon som har en gissning kanske? Haha.

Grattis grattis till dig!

Igår firade vi som sagt midsommar och det blev riktigt trevlig. Tack Linda och Robert för en trevlig fest! Först grillade vi och sedan blev det smarrig gräddtårta med jordgubbar. Jag valde att slopa planen om en helnykter kväll så det slank ner två glas vin, en snaps, en cocktail och en liten whiskey. Trots detta tyckte jag att jag höll mig i skinnet kring chipsskålen och allt annat gott som stod framdukat. Dessvärre blir ju min mage lite arg på mig efter en sån här kväll, trots att jag tog det väldigt lugnt. Till det grillade köttet blev det en klick bearnaisesås och vin, sedan en näve chips, starksprit, grädde i tårtan och som toppen på berget – kaffe. Rena döden för en katarrmage som min. Men det är smällar man får ta!


Alla samlade ute på altanen hos Linda och Robert.



När jag öppnade bloggen förut hade jag fått en kommentar av en tjej som ville se en bild på min midsommarklänning. Hon tyckte att den verkade så söt utifrån min beskrivning. Just nu ligger batteriet till min kamera på laddning, men det dyker upp en bild framåt eftermiddagen – jag lovar!

Planen för dagen ser ganska lugn ut. Jag ska plocka och göra lite i ordning här hemma och framåt kvällen ser det ut att bli filmkväll hos darling. Inte mycket annat man kan göra när regnet öser ner. Ha en fortsatt bra dag allesammans. Hoppas att ni inte regnar bort i vårt underbart blöta sommarväder!
Over and out

Midsommarafton

Idag är det midsommarafton och planen ser ut som följande. Först ska jag försöka komma iväg en sväng på stan. Jag har en klänning som jag köpte till midsommar för tre år sedan och har haft den årligen sedan dess – men jag är så sugen på en ny. Jag skulle vilja ha mer färg! Den jag har nu är svart med små vita blommor och fina detaljer av spets och knappar. Den är romantiskt fin, men jag skulle vilja ha någonting lite festligare och gladare. Eftersom jag inte har kommit på detta tidigare lär jag ju inte hitta någonting, men jag ska göra ett försök i alla fall. Klockan 17.00 ska vi infinna oss hos Linda och Robert för att grilla och ha lite festligheter. Det ska bli väldigt trevligt! 

Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska ha en nykter kväll eller om jag ska unna mig lite vin. Det går så himla bra med viktminskningen just nu så det vore dumt att chansa. Jag vet ju hur jag blir när jag dricker alkohol – suget efter onyttigheter börjar direkt. Finns det chips eller annat gott i närheten finns risken att jag rensar varenda skål och sedan får jättedåligt samvete. Men å andra sidan – hur kul är en helt nykter midsommar bland folk som festar? Ska man kanske unna sig lite i helgen ändå? 

Jag har ingenting drickbart hemma och tittade precis på systembolagets hemsida – de har stängt idag. Kanske lutar åt det nyktra håller i alla fall!

Hur ska ni spendera er midsommarafton?

Bättre lycka denna gång?

Det finns nästan ingenting som jag gör mig så irriterad just nu som p-piller. För mig är p-piller djävulens påfund – ingen sort jag har provat hittills har passat mig och min kropp! Jag var på rådgivning hos barnmorskan idag på förmiddagen för att återigen byta på grund av att biverkningarna av mina nuvarande piller, Orthonett Novum. De har gett mig konstant migrän i snart två månader. Detta beror med största sannolikhet på att de innehåller för hög östrogenhalt, vilket i otursfall framkalla stark huvudvärk. Jag mådde jättebra av dem i början och trodde verkligen att jag hade hittat den perfekta sorten för mig, men ack vad jag misstog mig. Innan dess åt jag Neovletta och de mådde jag om möjligt ännu sämre av. De hade för hög halt av gulkroppshormon och fick mig att bli nedstämd, beroende av socker och ätande i allmänhet och därmed ökade i vikt. Innan Neovletta åt jag Yasmin – de fick jag magkramper av. Nu hämtade jag ut ett recept på Mercilon som ska vara liknande Orthonett fast med mindre östrogen. Det återstår att se hur det går med dem. Jag börjar snart tappa hoppet om att hitta en sort som kan fungera i harmoni med min kropp. Att det ska vara så jävla svårt?

Bättre lycka denna gång?

Jag antar att jag inte är ensam om detta problem. Har du haft samma svårigheter med att hitta rätt i p-pillerdjungeln – hur löste det sig för dig? Valde du någon annan preventivmetod än p-piller?
Skriv gärna och berätta!

En erfarenhet rikare...

...men 50 kr fattigare...

 

Igår när jag var och gjorde halsflusstestet sa doktorn att jag skulle kurera mig med varma och kalla drycker. Te är varmt och det drack jag för fulla muggar kan jag lova. Jag kom dessvärre inte på någon bra kall dryck – jag köpte glass istället. Det sägs ju vara en gammal välbeprövad huskur, eller hur? Jag såg det som ett utmärkt tillfälle för att testa B&J´s som jag skrev om härom dagen. Jag valde Bohemian Raspberry som var en av era rekommendationer. 


Vad tyckte jag då? Jag hade hunnit bygga upp världens förväntning om en smaksensation som skulle nocka mig fullständigt, men reaktionen blev totalt det motsatta. Visst – den var god (det är ju ändå glass vi pratar om) men ingen halleluja moment direkt. Hallonsmaken var lite för lam och browniebitarna var för stora och torra för min smak. Trots detta satte jag ändå i mig hela burken i ett svep, märkligt. Om det inte vore för det otäcka priset på de små byttorna skulle jag gärna prova fler smaker, men jag kommer nog att gå på säkra kort framöver. Jag väljer hellre budgetvarianten GB vaniljglass med chokladkross. That´s the shit! 
Den här glassen är jag barnsligt förtjust i. Passar dessutom min ekonomi lite bättre än B&J´s.


Av alla sorters glass du har provat – vilken är din favorit?

Motvind just nu, eller?

Det går inge vidare bra för mig just nu. Jag har haft ont i halsen sedan i söndags och igår upptäckte jag stora vita fläckar på halsmandlarna, vilket kan tyda på halsfluss. Känns ju kul såhär lagom till midsommar. Jag borde inte ha gosat så mycket med min lilla snorkråka till systerson sist jag var barnvakt – barn är ju som känt rena bakteriehärden. Mamma tyckte att jag skulle ringa vårdscentralen och boka tid för halsprov och det kunde jag ju hålla med om. Ju förr desto bättre. Just det – saldo 0,62 kr på mobilen, måste fylla på pengar för att kunna ringa…. In på Internetbanken – anslutningsproblem, självklart. Är det inte typiskt? Där satt jag med varken Internetanslutning eller möjlighet att ringa och jag blev bara mer och mer irriterad. Till slut ringde mamma upp mig och meddelade att jag kunde få komma bort till hennes jobb klockan 10.30 för att ta ett halsprov istället för att gå till vårdscentralen. Det blev ju en rätt smidig lösning. 

Jag trodde att jag skulle kunna publicera detta inlägg innan jag åkte och gjorde provet, men blogg.se tyckte visst inte det. Det var vajsing med inloggningen. Krångel, krångel… Nu är jag i alla fall hemkommen och provet visade att jag inte har halsfluss. Phu! Det är bara en vanlig förkylning som jag själv kan kurera med hjälp av vila och varm dryck. Känns ju skönt att jag slapp penicillin till helgen.

 


Underverk eller plåga, det är frågan?

Igår när jag vara inne på hälsokost för att köpa Omega-3-tabletter fick jag syn på en nyinkommen produkt som fick mig att stanna till. De hade precis fått in indiska spikmattor (Shakti) som Anna Skipper brukar använda på många av sina deltagare i Du är vad du äter. Jag har länge varit nyfiken på att prova en sådan matta, men vet inte hur och vart man kan göra det. Priset för en Shakti var 449 kronor och det vill man ju inte direkt lägga ut på en sak som man inte vet om man kommer att trivas med. Efter att ha pratat med kvinnan i hälsokostaffären lät det som en vettig produkt som skulle kunna vara bra för min kropp. Spikmattan ska hjälpa till att lätta spänningar i kroppen, minska stress och öka blodcirkulationen – låter strålande, eller hur? Sen om jag skulle våga lägga mig på den där mattan eller inte, det är nog en helt annan historia. Jag är barnsligt smärtkänslig och skulle nog dra mig både en och två gånger för att frivilligt trycka ner fläsket på en matta full av vassa taggar. Hela konceptet låter ju rätt vrickat – men sägs göra underverk!

 

          


Har du, eller känner du någon som har provat Shakti, så skulle jag gärna vilja höra ett utlåtande. Gjorde det ont, märkte du några goda hälsoeffekter osv.? Tacksam för svar!


Solen har äntligen hittat tillbaka!

I morse vaknade jag vid 9.30 av att det ringde på dörren. Sömndrucken som jag var rusade jag ut i badrummet och krängde på mig morgonrocken och tittade ut genom kikhålet. Där utanför stod två kostymklädda män som jag inte kände igen. Skulle jag öppna eller skulle jag låtsas som om ingen var hemma? Tänk om det var några från bostadsföreningen som skulle informera om stambytet - jag öppnade! Ojdå här kommer vi visst och stör mitt i morgonbestyren. Öhm, jo det kunde man väl påstå. Det var Jehovas vittnen som ville dela ut en inbjudan till en föreläsning om Hur kan du överleva slutet för den här världen? Vad svarar man på det? Vänligt men bestämt – nej tack, jag är inte intresserad. Så fort jag hade stängt dörren knölade jag ihop informationslappen till en boll och kastade den i soporna. Jag är verkligen inte mottaglig för sånt sekttrams. Usch!

Hur som helst. Idag är jag väldigt glad för att solen äntligen har hittat tillbaka. Himlen är klarblå och det är inte ett moln så långt ögat kan skåda. Jag ska snart bege mig ut på en promenad och njuta av solljuset – det har kroppen saknat rejält de senaste dagarna. Jag har fortfarande ont i halsen så det blir ingen superhurtig power walk den här gången, men det ska bli skönt ändå!

Ha en underbar dag allesammans.
Tjingeling

Ben & Jerry´s

Jag har länge funderat på att prova Ben &Jerry´s-glass. Jag har sett dem i affären flera gånger men antingen varit för snål eller haft beslutsångest och gått därifrån utan på grund av att jag inte kunnat välja. Man vill ju liksom inte riskera att köpa fel när den lille rackaren kostar så jäkla mycket. Nu har jag suttit och kollat på hemsidan och försökt luska ut vilken sort som skulle passa mig bäst. Jag kom fram till att Cheesecake Brownie borde falla mig i smaken väldigt väl. Är det någon som har smakat den och kan ge ett utlåtande? Eller har du smakat någon annan av alla dessa smaker och hittat en personlig favorit?

Vilken smak anser du att jag borde smaka först?

Lugnande besked

Nu är jag precis hemkommen från lunchen med chefen och de andra tjejerna på Sodexo. Jag tog fiskrätten precis som planerat och den var såå gudomligt god. Jag åt sakta och avnjöt varenda tugga med andakt. Det var nog dessvärre ingen vidare nyttig lunch. Panerad och stekt fisk, en riktigt smörig hollandaisesås och en smör/gräddsmakande potatisbakelse. Det sätter sig som bomull kring hjärtat, som min mormor brukar säga. 

Under lunchen fick jag reda på att semesterplanerna äntligen är klara och att det blir jobb för mig i sommar. Som det verkade blir det heltid vecka 28-31. Det känns som ett enormt lugnande besked. Precis som jag skrev för någon vecka sedan – allting har en tendens att ordna sig. Då blir det tre veckor ledigt nu tills jag börjar jobba och sedan två veckor ledigt innan skolan börjar igen. Det låter som en utmärkt plan. Då får jag och Emil två veckors gemensam semester också, med start nu på fredag.

Nu ska jag krypa ner i sängen och vila. Har precis tagit en Alvedon i hopp om att bli kvitt min överjävliga huvudvärk.

Ciao

Förkyld igen

Det är ju för typisk - nu när jag äntligen har kommit igång bra med träningen regelbundet blir jag förkyld igen. Har ont i halsen och näsan är helt täppt. Det känns inte roligt alls, så nu blir det till att ligga hemma och kurera sig. Jag har inga större planer för dagen mer än att jag ska iväg och äta lunch på Köksterrasen med jobbet 12.30. Sodexo bjuder! Jag var inne på hemsidan och kollade vad som stod på menyn idag. Detta hade de att erbjuda:

 

Vecka 25, 2009

Måndag
KRÄMIG PASTA
m. kyckling, gröncurry & ananas
STEKT PANERAD SEJFILÉ
m. hollandaisesås & potatisbakelse

Våran sallad denna vecka är:
KASSLERSALLAD m. bönsalsa

 

Tror att det blir fisk för min del, precis som förra året. Det är alltid gott och man blir sällan besviken. Vilken skulle ni välja?


Långtråkig söndag

Idag har jag varit segare än segast. Jag låg och halvsov i sängen till klockan två då Emil kom och ringde på dörren. Han hade inte sagt att han skulle komma förbi, därför undrade man ju vem det var som kom och störde mig i mitt sovande. Visst, det var dags att gå upp, men jag hade sagt att jag skulle sova bort hela för- och eftermiddagen och då ville jag ju göra det också. Men men... 

Gårdagen blev rätt lyckad. Vi hade förfest hos Emil och det blev en hel del folk till slut. Väldigt roligt att träffa alla vänner som är hemma nu över sommaren. Det är ju så sällan man ses nu för tiden då alla är utspridda i vårt avlånga land. Jag skulle varit nykter igår, men på grund av att jag var på så pissigt humör var jag tvungen att dricka lite för att ens orka vara kvar på festen. Det blev till slut för jobbigt att sitta nykter bland en massa folk som bara blev fullare och fullare. Efter två öl och två shot blev det i alla fall genomlidligt. Senare begav vi oss till Statt. Det var sjukt mycket folk ute så vi fick stå och köa en bra stund för att komma in. Väl därinne dansade vi en del och gick runt och minglade bland allt folk. När de stängde drog majoriteten av de jag festat med på efterfest, men jag var alldeles för trött. Jag ville hellre hem och sova, så jag knallade hem ensam i regnet. Jag gick sakta och lät regndropparna piska i ansiktet och det var så skönt eftersom jag visste att jag skulle hem och krypa ner i min varma säng. Ni skulle sett hur jag såg ut när jag kom in – dränkt katt deluxe… och alldeles zebrarandig av sminket som runnit ner längs kinderna.

Nu ska jag bege mig ner till Friskis och köra ett baspass i förhoppning om att bli lite piggare. Det kommer att gå trögt, men så får det vara ibland.

Ha en skön avslutning på helgen allesammans.
Over and out

Är det verkligen normalt att katter gillar melon?

När jag har varit i affären och köpt honungsmelon eller nätmelon blir min katt Felix alldeles tokig. När jag lägger den på skärbrädan för att skära upp den går han och stryker sig mot mig och tigger som om det vore en stor saftig köttbit jag höll på med. När jag har tagit det jag ska ha av melonen brukar han få resterna och det äter han med god aptit.

 

Är detta verkligen ett normalt kattbeteende? Någon mer än jag som har en melonälskande kisse?


Vila i frid lilla gul

Jag nåddes av ett mycket tråkigt besked igår eftermiddag. Så oväntat och overkligt. Min kompis meddelade mig via MSN att hans ena katt hade dött under natten till igår. En mycket charmig liten dam på 1,5 år som dessvärre led av hjärtfel. Hos veterinären härom veckan sa de att det inte var någonting alarmerande, att katter kan leva ett helt liv med det felet, men så blev icke fallet för lilla gul. Det känns så sorgligt. Trots att jag bara hann träffa denna kisse ett fåtal gånger så har jag varit jätteledsen och gråtit floder. Jag lider med min kompis och med hans andra katt som nu sörjer sin kattkompis. Eftersom jag själv är kattägare blir en sån här händelse så påtaglig då det lika gärna hade kunnat varit någon av mina som blivit sjuka. Jag borde kanske inte ha djur över huvud taget eftersom jag inte kan acceptera tanken på att de kan gå bort. Men å andra sidan är det livets gång - man kan ju inte undvika saker i all evighet på grund av rädsla för det okända. Man måste ju våga leva också! 

Vila i frid lilla gul. Hoppas du har det bra uppe i katthimlen.
Varför? :´(

Vart håller sommaren hus?

Klockan börjar närma sig 12 och jag har inte klivit upp ur sängen ännu. När jag vaknade förut och konstaterade att det var regn och rusk ute bestämde jag mig för att skippa joggingen och bara lata mig i sängen istället. Har bara varit uppe en kort sväng för att göra frukost, men kröp fort ner i sängen igen. Det är riktigt skönt med lata dagar emellanåt och man kan ju passa på att ha dem medan regnet öser ner. Har som plan att ligga kvar i sängen en stund till tills det är dags att gå upp och duscha och sedan bege mig bort till min kompis Emma som ska bjuda på lunch idag. Lax, spenat och färskpotatis står det på menyn och det kan man ju inte annat än se fram emot!

Brevbäraren kom precis med posten och det innehöll ett brev som såg likadant ut som ett kommunalt lönekuvert och jag förstod ingenting - jag har ju inte jobbat kommunalt förra månaden. När jag öppnade kuvertet fick jag en glädjande överraskning. Det var ett meddelande från banken om att jag ska få en återbetalning av någon slags fondavgift på 540 kronor. Det kunde ju inte komma mer lägligt! Inte för att jag riktigt förstår vad det är de betalar tillbaka, men varför ifrågasätta? Jag tackar och tar emot.

Oväntade plus i kassan är aldrig fel, eller hur?


Usch, är det någon mer än jag som undrar vart den riktiga sommaren har tagit vägen? Är det såhär det ska fortsätta tro? Helt bedrövligt ju… Jag hoppas verkligen att det blir uppehåll imorgon då alla studenter i stan ska springa ut. Studentdagen brukar enligt tradition bjuda på stekande sol, så vi får hålla tummarna.

Ha en fortsatt trevlig dag och en bra början på helgen allesammans.
Ciao


Inhandling av nyttigheter

Nu är jag nyligen hemkommen från invigningen av Netto. Kan ju säga att jag inte var den enda som tänke tanken på att handla i den nya butiken. När jag och min kompis Emma promenerade genom stan påväg mot butiken så anade vi att det skulle vara proppat med folk eftersom var och varannan kotte man mötte längs vägen bar på en gul Nettopåse. Kort och gott - det var lååång kö! Under tiden man väntade bjöds det på kaffe och kanelgiffel (det sistnämnda skippade jag) så köandet gick rättså raskt. Det stod väktare i entrén och släppte in lite folk i taget vilket gjorde att det aldrig hann bli farligt trångt i butiken - det var skönt. Väl inne i butiken fyllde jag hela korgen med mängder av olika frukt- och grönsaker och andra nyttigheter. Kort och gott, en mycket prisvärd inhandling. Förhoppningsvis kommer det fortsätta vara bra priser där så kanske man kan slippa tvingas ränna iväg enda bort till Willys för att storhandla. Det är så förbaskat långt och omständigt för mig som inte har bil och ska få hem allting på cykel. Därför blev jag väldigt glad nu när Netto öppnade så nära.

 

Lingongrova, ananas, olivolja, ruccolasallad, äpplen, honungsmelon, vattenmelon, bananer, vindruvor, torkade tranbär, sötmandel och avokado. Muuums!

 

Handlade man för över 150 kr fick man med en katt på köpet... eller inte, haha.

Så fort påsen var tömd skyndade sig Felix att lägga beslag på papperspåsen eftersom det är bland det bästa han vet.


En helt vanlig dag...

Idag tog jag mig en skön och välförtjänt sovmorgon. Trodde jag skulle vakna och ha en djävulusisk träningsvärk efter gårdagens power walk och skivstångspass, men icke. Det känns bara litegrann – på ett behagligt sätt. Idag har jag inga större planer för dagen. Har precis ätit frukost som bestod av en kopp grönt te och en smoothie gjord på jordgubbar, banan, kiwi och naturell yoghurt. Det var rejält uppiggande! När jag har gjort mig i ordning ska jag bege mig ner en sväng på stan för att uträtta några ärenden och sedan titta in på Netto som har invigning idag. Jag såg i reklambladet att de hade en massa bra erbjudanden på frukt och grönsaker och det kan man ju inte missa! Då kan det tänkas bli en smaskig fruktsallad till kvällen.

 

 

 

När jag kommer hem från stan måste jag städa… igen. Jag städade ju som en galning i början av veckan, men nu ser det precis likadant ut igen. Förbaskade katter till att håra ner och sprätta kattsand överallt. Det är tur att man har bra tålamod! För övrigt blir dagen lugn. Det är vilodag från träningen så att kroppen kan återhämta sig ordentligt. 

Ciao

090610

I morse var jag tvungen att gå upp vid 8 för att infinna mig hos syrran och hennes sambo klockan 9. Jag skulle vara barnvakt åt deras son under förmiddagen. Vi tog en långpromenad med vagnen runt Djulö allé och tittade på kossorna som betade i hagen. Det var väldigt fascinerande. Efter ungefär en timmes promenad begav vi oss hemåt och undkom regnet med bara några minuter – phu. När vi kom in var jag helt genomsvett. Helt otroligt hur mycket jobbigare det är att gå power walk med barnvagn. Det borde man bannemej göra oftare. Någon som har ett barn med respektive barnvagn som man kan låna, hehe?

Sitter just nu och bara fördriver tiden framför datorn. Har ingenting vettigare för mig förrän jag ska iväg och träna 18.15. Jag har bokat in mig på ett pass skivstång, så ikväll ska det hårdtränas vill jag lova. Kommer med största sannolikhet ha spaghettikänsla i armarna imorgon, men det är bara bra för då vet man att det har gjort nytta. Efter passet ska jag lata mig i soffan framför tv:n med gott samvete. Ser fram emot det redan!

Over and out

Toppfavoriter

Efter mitt inlägg igår om Winnerbäcks låt Jag är hos dig igen konstaterade jag ju att de flesta av hans alster är väldigt speciella. Utifrån det började jag fundera på vilka låtar som är mina absoluta toppfavoriter. Först tänkte jag topp-3, men det var en omöjlighet. Topp-5 likaså... Det fick helt enkelt bli topp-10. Av alla favoritlåtarna så går det dock, enligt min mening, inte att lista de i någon specifik ordning, för alla är ju precis lika bra. Det här är i alla fall mina topp-10-favoriter:

 

* Jag är hos dig igen

* Vänner

* Söndermarken

* Ingen soldat

* Elegi

* Idiot

* I dina ögon

* Du får mig

* Du gamla fria nord

* Stackars

 

Listan skulle kunna göras nästintill evighetslång, men det här är de låtar jag skulle välja ut om jag bara fick lyssna på tio stycken Lasse-låtar för resten av mitt liv. Ingen soldat kommer alltid förbli extra speciell för mig, för det var den som fick mig att omvändas från Lasse-hatare till Lasse-fanatiker. Ganska dramatisk förändring kan jag säga. Det har jag min kompis Markus att tacka för! Han gav inte upp - han skulle få mig att gilla Winnerbäck, om det så var det sista han gjorde. Jag trodde personligen att det skulle vara en omöjlighet, men han lyckades efter sisådär ett år. Bra jobbat!

 

Är du, liksom jag, också ett Lasse-fan? Vilka är dina favoriter? Är det någon av hans låtar som är extra speciell för dig? Skriv gärna och berätta!

 

Kan man annat än beundra denna man?


Rastlöshet

Hmm det här sommarlovet har börjat framkalla en väldigt påtaglig rastlöshet hos mig. För bara en vecka sedan längtade jag som sjutton efter ledighet, men nu vettifan. Jag behöver någonting att göra om dagarna. Jag behöver pengar också – framförallt! Kan de inte bara ringa från jobbet nu och säga om jag ska eller inte ska jobba i sommar. Så otroligt störande att ingenting veta. Beskedet har förskjutits hela tiden enda sedan i april, så jag har börjat tröttna på väntandet nu. Det absolut sista datumet för besked (känns som om jag har hört det förut) är utlovat nu på fredag den 12:e maj. Hoppas innerligt att det bli så också… 

Är det någon som har något bra tips på hur man annars kan skrapa ihop pengar i sommar? Jag kan rasta hundar, passa barn, klippa gräsmattor, rensa ogräs, tvätta fönster, städa, måla… Ja, praktiskt taget vad som helst - både för att bota rastlösheten samt dra in några kronor till mat och hyra.

Nu har ja slagit ihjäl några minuter på att skriva ett meningslöst blogginlägg. Nu då? Motionerat har jag gjort… Ätit och druckit kaffe har jag gjort… Lekt och gosat med katterna har jag också gjort. Städa gjorde jag igår… Kanske man ska ta och låna SATC-boxen och börja plöja igenom det från början, igen… Det tar ju ett tag att glo igenom och ger nöje för stunden. 

Ingen skatteåterbäring har det kommit heller…
Jag börjar gå mig själv på nerverna.

Suck och bläää.

 


Nu har skatteåterbäringen äntligen trillat in på mitt konto. Tjohooo, då överlever jag en månad till. Happy life!


Can´t get enough of it



Jag kan bara inte få nog av den här låten. Jag kan låta den gå på repeat en hel dag utan att tröttna minsta lilla. Den är så vacker och får mig att rysa från topp till tå. Fast det gäller nog de flesta av Lasses låtar - han är ju trots allt kungen av text och musik enligt min mening.

Som du kanske har förstått
Jag är hos dig igen
Jag försvann ett tag på vägen
Men jag saknade dina sinnen
Det har varit tungt och grått
Jag är frusen än
När livet sköljde bort oss och vi glömde våra minnen

Och som du kanske redan vet
Jag är oslagbar
Jag far hellre framåt mot min vilja än jag vänder
Du är sval sen blir du het
Du har känslorna kvar
Dom här väggarna rasar och jag undrar vad som händer

Du har dina moln 
Och jag kan inte skingra dom
Kan inte låta dom va´
Jag har mina ord
Som du sa

Som du kanske redan hört
Jag blir aldrig klar
Du sluter dina ådror om du sätter dig och väntar
Som du redan har berört
Här är glimmande dar
Välsignade december står för dörr´n och livet längtar

Som du kanske redan sett
Första snö´n kom inatt
Nu flyttar vi med fåglarna som trotsar Atlanten
Har du hittat rätt?
Kan du höra ditt skratt?
Kan du leva vid en brant med ena foten över kanten?

Vi vinner ingen tid 
Och vi får inte vänja oss för då är allting förstört
Jag är hos dig igen 
Som du kanske redan hört


Tisdag

Usch det är knappt så jag vet vilken dag det är idag. Är väldigt trött för att jag hade svårt att somna i natt. Jag låg vaken till långt efter klockan 2 och vred och vände mig. Inte hjälpte det att min ena katt bökade runt som en liten gris i sängen heller. Hon kunde tydligen inte bestämma sig hur och var hon skulle ligga. Istället roade hon sig med att störa mig, suck. För att fördriva tiden medan jag låg vaken började jag fundera på vad jag önskar mig till den stundande födelsedagen. Jag funderade även på om och hur jag ska fira min födelsedag. Kom inte riktigt fram till någonting vettigt, så jag ska tänka på saken ett tag till. 

 

Snart ska jag ut och promenera Djulörundan tillsammans med Linda. Det ska bli skönt att komma ut och få lite frisk luft. Dessvärre är inte vädret det bästa, men vad gör det? Motionen blir ju detsamma ändå. Fast inte hade det skadat met lite sol? När jag kommer hem vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Darling jobbar till sent i eftermiddag och lägenheten är kliniskt ren efter gårdagens storstädning. Träna gjorde jag igår och motionen för dagen kommer att vara avklarad i och med långpromenaden, så vad kan man hitta på? Jag känner mig rastlös av blotta tanken. Tips och idéer, någon?

 

Ciao


Skinande rena fönster

Nu äntligen har jag fått tummen ur ändan och tvättat mina fönster och putsat de riktigt skinande rent. Det blev så fint! Det var rejält otäckt att släppa på spärren och snurra dem så att jag fick utsidan inåt, men det gick när man tog i ordentligt. Det knarrade och gav konstiga ljud ifrån sig och tanken på att de skulle lossna och falla ner tre våningar hann rusa igenom mitt huvud både en och två gånger. Men proceduren gick ganska smidigt bortsett från att jag fick gardinstången på mig med en jäkla smäll. Man kan ju inte ha tur jämt, hehe.

 

Nu har jag i alla fall lovat mig själv att det absolut inte får ta 1,5 år tills nästa gång de tvättas. Det var ju varken svårt eller speciellt tidskrävande, så jag förstår inte varför jag inte har gjort det tidigare. Hade jag haft en före- och efterbild så hade det varit rätt komiskt att visat, för de var verkligen bedrövliga innan.

 

Hur får man då skinande rena fönster på bästa sätt?

Jo, ta lite diskmedel i ljummet vatten. Blöt trasan i vattnet och torka av smutsen på rutorna. Dra sedan med en gummiskrapa för att få bort överflödigt vatten. Torka sedan torrt kring lister och hörn med en torr tygtrasa, alternativt tidningspapper. Tidningspapper är perfekt då det inte lämnar några ränder eller ludd efter sig. Voilà, skinande rena fönster!

 

Marléne i tv-programmet Rent hus ger en bra videoinstruktion på detta som du kan se HÄR.


090608

Jaha, då var det måndag igen. Tog en liten sovmorgon och gick sedan upp och började städa direkt efter frukosten. Jag har diskat, dammsugit, moppat golven, skurat badkaret, dammat, tvättat och massor med andra bra saker. Det börjar se riktigt hyfsat ut nu. Det enda jag skulle behöva ta tag i nu är mina fönster i köket. Jag har bott här i snart två år och har aldrig tvättat dem - det syns kan jag säga. Man ser knappt igenom dem och det är flera som har kommenterat det. Det kanske får bli eftermiddagens projekt, för just nu orkar jag inte så mycket mer. Måste göra mig i ordning och knalla ner till biblioteket och lämna alla böcker som jag lånade till B-uppsatsen. De ska vara tillbaka senast idag.

 

 



Nu är det dags för en dusch, lite lunch och en sväng till bibblan. Senare framåt kvällen är det dags för träning igen. Skönt skönt. Det blir antingen ett pass skivstång, spinning eller vanlig medelgympa. Har inte riktigt bestämt mig ännu. Eftersom jag var lite hängig igår blir det nog vanlig gympa. Det passat kan man köra lite lugnt på och anpassa efter eget tempo.

Over and out

 


Strange day

Idag mår jag himla konstigt. Jag har ont i huvudet och är yr och känner mig allmänt trött och hängig. Om det inte vore för att jag enbart drack Loka igår så skulle jag trott att jag var kalas-bakfull. Men nu är det ju inte så... Loka har inte riktigt den effekten. Jag håller nog helt enkelt bara på att bli sjuk. Jag vill verkligen inte det nu när jag äntligen har kommit igång med både träningen och kosten. Då har man ju inte tid med att vara sjuk. Men nu får jag nog ta och inse fakta  - kroppen måste vila. Vid lunchtid var jag och darling ute och gick en långpromenad och jag trodde att jag skulle svimma. Allting bara snurrade och kroppen kändes helt orkeslös. Efteråt tog jag en alvedon och la mig på soffan för att vila. Sov i nästan tre timmar - det säger ju en del!

 

Usch för sjukdomar. Nu ska jag fortsätta vila så att jag snabbt repar mig och blir fit for fight igen. Jag hör från tv:n i bakgrunden att reprisen av Paris Hilton´s new BFF börjar. Jag missade premiären i måndags, så det kan ju vara kul att se.

 

Kortfattat så var gårdagen väldigt lyckad igår. Förfesten hos Robert var jättetrevlig. God smörgåstårta framförallt, haha! Vi hade fotbollsmatchen på i bakgrunden och det var ju en mindre lyckad historia. Förlust till Sverige på självaste nationaldagen. Vad säger man om det? Senare begav vi oss ner till öltältet och trängdes med ungefär 90 % av Katrineholms invånare. Helt otroligt vilken dragninskraft ett sketet tält kan ha.

 

Vilotajm.

Over and out


Födelsedagsfest och öltält tonight

 

Idag är det Sveriges nationaldag. Grattis Sverige, eller vad säger man? Dagen till ära ska vi fira en kompis som fyllde 23 år i torsdags. Han ska ha fest och bjuda på lite smörgåstårta. Sedan bär det av ner till öltältet på torget. Var nere en sväng igår kväll och det var proppfullt med folk. Lär om möjligt bli ännu värre ikväll. Men men, det är ju alltid trevligt med folk. Var kvar i tältet till 01 igår och började jobba klockan 9 i morse, så nu på förmiddagen har jag varit lite seg. Har legat och vilat (ehm, snarare sovit som en sten) på soffan tillsammans med katterna större delen av dagen.

 

Nu börjar det bli dags att göra sig i ordning inför kvällens festligheter. Ser verkligen fram emot fest och den stundande utgången! Tror att det kommer att bli riktigt lyckat. Hur ska ni spendera kvällen?

 

Ha det toppen, oavsett vad ni hittar på!

Kram.


Ris eller ros?

Förra helgen när vi var på födelsedagsfest provade jag de nya ekologiska SNAXX Eko från Estrella. Det är ett ekologiskt majssnacks med ostsmak. Jag tyckte att det lät jättegott, men ack så besviken jag blev. Smaken var i och för sig helt okej, men konsistensen påminde mer om frigolit än snacks. Det var ingen höjdare. Jag som hade hoppats på att de skulle vara goda eftersom det är bra med ekologiska produkter samt att påsen inte är så stor vilket gör att man inte äter lika mycket. 

 

För mig blev detta en besvikelse. Har du också provat - vad tyckte du?
Kommentera och tyck till!

 


Fredag 5 juni

Idag är jag tröttare är tröttast. Jag vaknade vid 9.30 och gick upp och gjorde i ordning en ordentlig frukost med fil, kokt ägg, ostsmörgås och en kopp rött te. Avnjöt det i sängen framför tv:n. Efter frukosten skulle jag bara vila ögonen lite, men råkade visst somna om och sov till 12.30. Min kropp måste vara helt utsvulten på sömn verkar det som. Har även lite huvudvärk idag, men den ska förhoppningsvis ge med sig när jag kommer ut i friska luften och får röra lite på mig. Måste cykla upp till Willy:s idag och handla lite. Det är tomt som en öken i kyskåpet... Ungefär lika tomt som det är på mitt bankkonto. Usch det känns inge vidare. Lyckligt nog är det lön från Sodexo den 15:e så jag får bita ihop och vända på kronorna tills dess. Det borde jag klara!

 

Planen för kvällen ser än så länge ganska tom ut. Öltältet öppnar idag på torget, men det är ju så tråkigt väder och både jag och darling ska jobba imorgon bitti. Får se om det kanske bär av en stund ner dit i alla fall. Det får darling avgöra...

 

Nu måste jag rycka upp mig lite och få någonting vettigt gjort. Disken står i drivor ute i köket och vart man än går i lägenheten får man kattsand under fötterna. Diska och dammsuga låter kanske som en god idé? Någon frivillig?

 

Over and out


Någon som vet?

Jag skulle behöva ha lite råd av er läsare. Jag har länge kollat på den här Spotlight-rutan som finns på Bloglovin och funderat om man ska ta och skaffa sig en sådan. Dessvärre förstår jag inte riktigt hur det fungerar. Jag har läst instruktionerna flera gånger och fyllt i information men aldrig vågat trycka på "skapa". Är det någon som skulle kunna ge mig några tips angående denna lilla finurliga ruta och varför man bör skaffa en sådan? Alla tips är mer än välkomna.

 

Nu när du hittat hit kan du ju även passa på att börja prenumerera på mig på Bloglovin´

 

Jag blir inte klok på denna ruta.

Dagens asgarv

Idag efter lunchen satt jag och min gruppmedlem Johanna och drack kaffe och snackade lite skit i matsalen. Vi pratade om hur vi skulle spendera vårt sommarlov. Johanna berättade att hon skulle jobba lite och att hon ville åka på någon festival, men att inget var bestämt ännu. Jag sa att jag ännu inte fått besked angående sommarjobbet och förklarade hur frustrerande det kändes. Jag påpekade även att jag köpt sommarkort på Friskis så att jag skulle kunna träna och få tillbaka min 2006-kropp nu när tiden tillåter det. Om jag nu inte får något jobb så kommer jag ju att vara ledig i många veckor framöver, vilket i längden kan bli lite tråkigt. Min pojkväns lillebror har inte heller fått något sommarjobb så vi har pratat om att gå och träna tillsammans hela sommaren. Det var då min supersmarta kommentar kom: 

… för alltså, om vi tränar flitigt hela juni, juli och augusti så kommer ju vi bli jätte-fitta... eller fit mena jag. 

Fy fan vad vi skrattade. Jag märkte ju hur dumt det blev i samma ögonblick jag sa det, men då var det ju redan försent. Vi satt alldeles dubbelvikta och tårarna bara rann av skratt. Undra hur många i matsalen som hörde vad jag sa? Hur som helst, det bjuder jag på. Ett gott skratt förlänger livet!


Nu ska jag skriva klart och skicka in mina kompletteringar på B-uppsatsen så att jag kan ta sommarlov på riktigt. 

Ciao

Trött i huvudet

Sitter just nu i skolan och har haft B-uppsatsopponering sedan klockan 8 i morse. Tre långa timmar som framkallade en enorm huvudvärk. Jag fick börja med mitt opponentskap och efter det opponerade tjejerna på min uppsats. Kändes på sätt och vis bra att det blev enligt den ordningen för då kunde jag bara sitta och lyssna på de andra sedan. Då hade jag presterat vad jag skulle! Jag var jättenervös i början när jag opponerade, men det släppte som tur var efter en stund. Sedan kom den verkliga nervositeten, då min uppsats skulle bedömmas. Jag blev helt skakis och det är inte likt mig. Det gick i och för sig ganska bra, men jag hade gjort småmissar som jag borde ha upptäckt under korrekturläsningen. Fick några kompletteringar som jag ska ordna i eftermiddag när jag kommer hem. Handledaren var ganska tuff i sin bedömning, men det är ju bra inför C-uppsatsen nästa år. Sägs ju att man ska lära sig av sina misstag.

Nu ska jag gå och ta en huvudvärkstablett och hoppas på att det går över innan avslutningsfesten klockan 13.15.
So long

090603

Jaha, då var man nyss hemkommen från jobbet. Fick rycka in på KappAhl istället för Johanna idag med för hon var fortfarande sjuk. Hon har fått en allergisk reaktion så att hela halsen svullnat upp den stackaren. Tur i oturen så betyder ju det jobb och lite extra pengar för mig. Det tackar jag för! Idag fick man verkligen slita för de pengarna för det var hur skitigt som helst i butiken. Dammtussarna var stora som hundvalpar. De har ingen städning på tisdagar, därför ser det oftast ut som ett slagfält på onsdagen. Dessutom regnade det igår, vilket drar in mängder med smuts. Men när jag var klar vid 10.00 var det snyggt och prydligt igen och de kunde släppa in kunderna med gott samvete.

 

 

 

Imorgon är det sista skoldagen för det här läsåret. Det känns väldigt bra. Vi ska ha opponering på våra B-uppsatser hela förmiddagen och sedan en avslutningsfest i rörelsesalen. Det ska bli trevligt! Sedan är det faktiskt äntligen sommarlov. Kan nog räkna med några kompletteringar på uppsatsen, men vad gör det? Det åker man hem och ändrar på max 30-40 minuter och så kan man lämna det bakom sig. Det rör mig inte i ryggen.


Hmm, jag kan inte riktigt bestämma mig. Ska jag gå Djulö allé idag eller ska jag åka och träna ett pass på Friskis? Det blåser och är allmänt trist väder ute så den där promenaden känns måttligt lockande. Å andra sidan tränade jag ett medelpass igår kväll, så jag borde kanske vila. Träna eller inte träna, det är frågan. Vad tror ni?

 

Nu ska jag dricka kaffe och plugga. 

Ciao


Gårdagens picknick

Här kommer lite bilder från den supermysiga picknick som jag och darling var ute på igår eftermiddag/kväll. Vi åkte till Konsum och köpte baguetter, skinka, paprika, päron, mineralvatten och lite annat gott och cyklade ut till Gatstuberg. Där åt vi vår matsäck och hade det allmänt mysigt.

 

Här har vi precis anlänt efter en rejäl uppförsbacke.

 

Vår mycket trevliga utsikt över Djulösjön, allén och alla åkrar.

 

Lite fina blommor som växte runtikring där vi satt.

 

Darling poserar lite snyggt.

 

Även jag var tydligen tvungen att vara med på bild.

 

Puss puss.

 

Våra skuggor.

 

Var tvungen att ta kort på månen som visade sig, trots att det var dagsljus ute.

 

På vägen hem åkte vi förbi min morfars grav. Vi plockade en bukett blommor och satte bredvid stenen. 

Tyvärr fick vi skynda därifrån pga alla myggor som attackerade oss.

 

Picknick ska det bli mer av i sommar har vi lovat varandra. Det var supermysigt!


090602 - Felix dag idag

Idag fyller min ena kisse Felix år. Han blir 2 år den lilla rackaren. Jag har pussat, kramat och gratulerat honom tusen gånger om idag, men han förstår ju inte att den här dagen är annorlunda än någon annan, med tanke på att jag skämmer bort mina katter året om. Men men, är det födelsedag så är det. Det ska bjudas på tonfisk på eftermiddagen och ett litet paket med godis som han ska få öppna själv. Det lär han uppskatta, oavsett om han förstår syftet eller ej. Tuss ska också få så att hon inte känner sig utanför. Jag vet inte vilket datum hon fyller, därför får hon firas samma dag som Felix. 

 

 

Grattis min älskade Felix! 

 

Idag har jag varit och jobbat på Sodexo. Idag skulle det städas på SKF. Det var den värsta industristädningen jag gjort någonsin. Det var skitigt som satan och alla maskiner krånglade till max. Ingenting gick som det skulle. Alla moment tog dubbelt så lång tid och blev dubbelt så jobbigt, trots att vi var två. Tjejen från Arboga som jag jobbade med var väldigt trevlig. Hade vi inte haft varandra så hade vi brutit ihop båda två.

Nu ska jag plugga och sedan dra iväg och träna 18.00. Känns så skönt att ha kommit igång med träningen igen. Har fortfarande träningsvärk från skivstångspasset, men det ska jag försöka ignorera ikväll. Nu kör vi så det ryker!

Ciao

Oh, vilken härlig dag *sjunga*

Steg upp på morgonen
innan din dag var riktigt vaken
woowow vilken härlig dag


lalalalalalala...
lalalalalalala...
lalalalalalala...


I morse vaknade jag av att telefonen ringde vid 07.30. Det var min chef på Sodexo som ringde och undrade om jag kunde jobba. Den ordinarie tjejen som sköter städningen på KappAhl på vardagarna var sjuk och de behövde någon som kunde ersätta henne med väldigt kort varsel. Städningen började klockan 08.00 och vi avslutade vårt telefonsamtal vid 07.25. Det var bara att sömndrucket resa sig ur sängen, klä på sig och gå iväg. Jag som hade planerat att sova ut idag och sedan äta en rejäl frukost med gröt, ägg, frukt och te, men det var bara att glömma. Hann med att slänga i mig en banan längs vägen, det var allt. Som tur var slutade jag redan klockan 10.00 och då kunde jag äta i lugn och ro. Efter den aningen sena frukosten läste jag uppsatser inför opponeringen på torsdag, sedan somnade jag som en stock i soffan. Sov väldigt djupt tills darling kom och ringde på dörren vid 13-tiden. Vi hade bestämt att vi skulle gå Djulö allé. Då blev man hastigt uppväckt igen… Sagt och gjort. Vi knallade iväg och gick allén i det ljuvliga sommarvädret. Efter det gick vi hem till mig och avnjöt en kopp kaffe och färska ananas på balkongen. Kändes som rena solsemestern. Bara vågskvalpet som fattades.


Nu är det snart dags för en dusch. Måste blaska av mig all solkräm som jag kletade på mig innan promenaden. Den behövdes kan jag säga. Trots solfaktor 20 blev jag lite rosa om axlarna och bringan. När vi har duschat och gjort oss klara ska vi åka till Konsum och handla och sedan cykla iväg på picknick. Måste ju ta tillvara på vädret. Det ska bli väldigt mysigt!



Ska bli spännande att se hur det går att cykla idag. Var och tränade ett 75 minuter långt skivstångspass igår eftermiddag. Har inte tränat ordentligt på snart två månader och aldrig någonsin kört skivstång, så träningsvärk och stelhet är bara förnamnet idag. Går som en stelopererad gammal tant. Men det är skönt, då vet man att man har gjort lite nytta. Känns bra att ha avklarat första passet. Nu är jag igång!

Over and out

RSS 2.0