Sjukt bra låt


Nämen hej Eva!

Jag är nyss hemkommen från stan. Var nere en sväng på Lindex för att köpa en pensel till min foundation samt en puderborste. Jag såg en instruktionsvideo på nätet där make-up artisten Linda Hallberg visade hur man enkelt lägger en snygg bas med concealer, foundation, puder och rouge och i samband med det gjorde hon mig påmind om hur ohygieniska sminksvampar är. Därför var jag tvungen att rusa ner till stan och köpa pendlar stället, för att kunna göra mig av med de äckliga svamparna.

 

Vad brukar du använda när du applicerar foundation?

 

När jag var inne på Lindex och stod och tittade på utbudet av sminkpenslar så ser jag en mycket bekant person - min föredetta arbetskamrat Eva (trodde jag).

- Nämen hej Eva, utbrister jag.

När vederbörande vänder sig mot mig med en undrande blick får jag ju se att det inte alls är Eva. Usch vad jag skämdes. Det är ju en riktig klassiker och man blir lika generad varenda gång. Som tur är var den här personen en riktigt trevlig prick, så vi skrattade båda åt min tabbe och gick därifrån med ett leende på läpparna. Så det kan gå!

 

Nu ska jag slappa lite i soffan och titta på förra veckans avsnitt av Inlåst på Tv4-play. Jag hade ju ingen tv förra veckan, så jag missade det avsnittet. Efter programmet blir det lunch och sedan är det dags att göra sig i ordning inför kvällen. Jag vet inte riktigt hur planen ser ut, men det löser sig så småning om. Alltid ska det väl finnas någonting man kan hitta på!

 

Trevlig halloween allesammans!

Ciao


Numera är jag övertygad

Jag har länge trott att det här med val av torrfoder till katten inte spelar någon vidare roll. Jag blev dock lite skraj efter att en kompis katt fick njursten av en billigare variant av kattmat. Veterinären sa då att kattmat som man köper i en vanlig mataffär innehåller alldeles för mycket salter och andra konstigheter som inte är bra för katten. Eftersom min hankatt är halvbror till denna njurstensdrabbade kisse valde jag att direkt byta till det fina foder som veterinären ordinerade. Det är rejält kostsamt, men det får det vara värt. Jag lägger hellre pengarna på bra mat i förebyggande syfte än att riskera att någon av älsklingarna blir sjuka och tvingas iväg på dyra veterinärbesök.

 

Trots denna händelse har jag ändå inte varit helt och hållet övertygad i den här foderfrågan. Jag har liksom tänkt att det fungerar någon gång ibland att fylla i med lite billig mat, om det någon gång skulle krisa i plånboken. Förra månaden var en sådan månad. Jag köpte en påse Mjau torrfoder och tänkte att det fick duga tills nästa lön, då jag återigen skulle ha råd med en påse Royal Canin. De har nu ätit det billiga fodret i ca. 2 v och det fullkomligt stinker urin och kattbajs i hela lägenheten. Jag kunde först inte förstå varför, men nu inser jag att det är maten som orsakar den otrevliga odören. Detta har fått mig att inse att den fina maten är värd varenda krona! Jag ska aldrig byta tillbaka till någon skräpmat, även om jag så själv tvingas leva på vatten och bröd i en vecka för att ha råd.

 

Vilket foder passar din katt? Gå in här och gör ett test vettja!

 

 

Den här använder jag - Royal Canin Indoor 27.

Jag ger 566 kr för 10 kg och det räcker i ungefär 3 mån för mina två katter.


Äntligen!!

Åååh, äntligen är mitt Internet tillbaka. Igår eftermiddag kring 15-tiden lade mitt Internet av och det har hållit i sig tills nu. Jag har varit sååå irriterad - dels för att man är smått beroende och dels för att vi hade en inlämning igår kväll som jag inte kunde få in i tid. Jag gick och ringde på hos grannarna för att låna deras dator, men de hade samma problem. Samma sak hos Emil, trots att han bor ett kvarter bort. Det var då jag insåg att felet var mer omfattande än jag från början trott. Jag ringde min operatör Tyfon Svenska AB idag och frågade vad felet berodde på, men det kunde hon inte svara på. Hon sa bara att teknikerna var i full gång med att åtgärda problemet och att jag under tiden fick hålla mig till tåls. Gaaah, lätt för henne att säga. Nu verkar i alla fall problemet vara löst och jag är nöjd och glad igen.

 

Dags för sänggående nu. Imorgon är det dags för Norrköping och seminarium på Campus igen. Det känns helt overkligt att det redan är fredag imorgon. Den här veckan sa bara svisch...

 

Godnatt


Rackarns beslutsångest

Jag är i stort behov av smakråd. Jag ska beställa ett klösträd till mina katter och jag har valt ut dessa två som mina favoriter, som håller rimligt pris (båda kostar 1200 kr per st). Eftersom priset inte skiljer sig någonting mellan dem så är det utformningen jag får gå efter. Oavsett vilken modell det blir ska den i alla fall vara i beige för att smäla in i den övriga inredningen här hemma. Jag försöker väga för och nackdelar mot varandra, men kan ändå inte bestämma mig. Därav behöver jag ett smakråd från er läsare. Vilken anser ni är snyggast, ser roligast och mest användbar ut för mina två katter Tuss och Felix?

 

 

Bottenplatta: ca 50x70 cm
Reglerbar höjd 230-260 cm 

 

Bottenplatta: ca 50x75 cm

Reglerbar höjd 230-260 cm


Vilken underbar unge

Jag tittade nyss på America´s got talant - repris från 2008. Där var det en liten pojke som berörde mig djupt. Han rörde mig till tårar den lilla sötnosen. Titta och njut!

 


Tisdag 27 oktober

Idag har jag varit i skolan och haft seminarium och förberedelser tillsammans med gruppen inför på fredag. I gruppen skulle vi diskutera likheter och skillnader om våra egna uppfattningar av skolmatematiken genom åren och det var riktigt intressant. Det visade sig att jag inte var ensam om att tycka att matematiken var pest och pina. Vi var alla eniga om att matten i skolan bara var enformig och tråkig och att vi inte förstod syftet med ekvationer och andra tråkiga mattetermer. Detta måste vi som studenter nu arbeta bort och omvända till någonting positivt under kursens gång för att minska risken för att överföra dessa negativa tankar på våra framtida elever. Det ska bli spännande!

 

Nu är jag för trött för att skriva mer. Ögonen går i kors och kroppen dras som en magnet mot sängen. Imorgon bitti blir det sovmorgon eftersom vi är "lediga". Jag ska sova ut och sedan gå upp och läsa litteraturen inför fredagens seminarium. Jag ska även korrekturläsa inlämninguppgiften Matematiken och jag som ska in imorgon och sedan skicka in. Lär bli en soft dag.

 

Godnatt


Huvudvärk

Usch, jag har haft huvudvärk sedan i förmiddags. Jag har druckit en massa vatten och tagit en värktablett i hopp om att det skulle gå över, men det vill inte ge sig. Jag som hade planer på att städa, åka och hämta kursböcker och träna idag, men det verkar inte bli av - inte träningen i alla fall. Dock återstår det ju några timmar tills dess, så vi får se.

 

Har precis haft besiktningsmännen här som har kollat av lägenheten en sista gång. Den gick genom besiktningen utan problem och det känns skönt. Nu kan jag räkna den som helt klar, vilket innebär att inga fler hantverkare kommer att springa här stup i kvarten och smutsa ner.

 

Nu ska jag lägga mig och vila e stund.

Ciao


Stolt moster

Idag har jag varit på fika och middag hemma hos mina föräldrar. Syrran, hennes sambo och deras son var också där. När vi satt och fikade pekade lillgrabben plötsligt på mig och sa "mottej Miaaa". Jäklar vad snopen jag blev. Han har aldrig sagt mitt namn förut och nu kom det så oväntat. Och att han dessutom fick med mottej (moster) var ju himla charmigt. Jag blev nästan rörd till tårar, så glad blev jag! Efter fikat lekte vi och busade oss alldeles svettiga. Han och min mamma har hittat på en lek då man ska gömma sig och säga pip och så ska den andre leta vart pipet kommer ifrån. Han är helt galen i den leken och springer runt och säger piiip, piiiip, piiip hela tiden. Han blir helt tossig!

 

Efter besöket hos päronen åkte jag och tränade. Det gick inge vidare... Jag var som en disktrasa i hela kroppen och orkade ingenting. Det är antagligen slitningar från gårdagen som fortfarande sitter i. Det brukar bli så när jag tränar dagen efter. Får ta nya tag imorgon istället och träna skiten ur mig på cirkelfyset.

 

Nu blir det snart sängen - trött som ett as. Imorgon bär det av till Norrköping för kursstart av mattekursen. Det ska bli spännande och intressant. Förhoppningsvis är den lika bra som svenskakursen vi precis läst, men det återstår att se.

 

Godnatt


Tjejkväll tonight

Är precis hemkommen från jobbet och sitter och degar framför datorn som vanligt. Jag är så himla trött och seg i hela kroppen och skulle bara vilja krypa ner i sängen och sova. Jag som hade tänkt cykla upp till Intersport och köpa träningsskor, men det orkar jag inte. Har ingen lust att sätta mig på cykeln i det här gråa och regniga vädret heller för den delen. Jag ser på deras hemsida att de har öppet imorgon också, så jag skjuter problemet framför mig tills dess.

 

Ikväll vankas det tjejkväll hemma hos J. Vi ska laga mat tillsammans, dricka lite vin och mysa. Det lutar även åt en utgång på Statt verkar det som, men det får vi se hur det blir för min del. Just nu känner jag mig inte ett dugg laddad för det, men kan hinna ändras.

 

Nu sa jag betala räkningar och sedan krypa ner en stund hos katterna i sängen och mysa. Jag lär slumra till - bäst att ställa klockan. Annars riskerar jag nog att sova bort hela eftermiddagen.

 

Tjingeling


Dumma knä

Usch, jag har börjat få ont i mitt högra knä igen. Jag vet inte om det beror på att jag har tränat för mycket på sistonne och slitit fram smärtan, eller om det beror på att skorna börjar bli för gamla. Mina nuvarande skor har passerat året och då börjar det blir dags för ett par nya. Det kan ju vara lite knepigt just med inneskor eftersom de inte ser slitna ut - men skenet kan bedra. Jag antar att dämpningen är slut i mina och att jag måste införskaffa mig ett nytt par för att inte förvärra det onda i knät eller riskera andra skador.

 

De här skorna från Reebok har jag varit och provat på Intersport. De kändes väldigt sköna och jag har fått den modellen som rekommendation från flera personer som har dem. Just nu har Intersport nedsatt pris från 1200 kr till 799 kr och då borde man ju passa på. Det lutar åt en sväng dit imorgon efter jobbet. Det vore ju strålande med ett par nya skor tills passet på söndag, så att jag kan vara fit for fight igen!


Äntligen fredag

Idag har jag haft kartläggningsexamination på förmiddagen. Hela fyra timmar satt vi och opponerade på arbeten och efter det kändes hjärnan helt tom. Jag hade verkligen ingenting mer att tillägga. Jag ville bara ut i friska luften och inte behöva tänka på någonting. Jag hade en timma att fördriva innan tåget skulle ta mig hem, så det blev en vända till kaffe- och tébutiken. Där stod jag länge och väl och botaniserade mig bland alla härliga téer. Jag tror jag doftade på nästan alla sorter och det märktes att butiksbiträdet blev rätt trött på mig och mitt eviga luktande till slut. Det blev slutligen 1 hg Miss Saigon (grönt) och 1 hg Brunkulla (rött).

 

När jag kom hem blev det en snabb lunch och sedan iväg på ansiktsbehandling på Hud&Hår. Det var riktigt skönt. Man känner sig så fräsch efteråt och dessutom får man nyvaxade och snygga ögonbryn samt färgade fransar. Det känns kul lagom till tjejkvällen imorgon.

 

Är nu precis hemkommen från träningen. Det vankas en dusch och en rejäl middag. Hur kvällen ser ut är inte riktigt bestämt ännu. Antingen blir jag hemma eller så tar vi oss en sväng ner till Harry´s som har 1-årsjubileum idag. Sådant är alltid roligt! Oavsett vad som händer ikväll så blir det lugnt eftersom jag ska jobba imorgon förmiddag, som vanligt.

 

Ha en skön start på helgen allesammans.

Bye


Opposition för hela slanten

Idag har jag pluggat hela dagen inför morgondagens opposition. Det är det sista momentet för den här kursen och det är faktiskt med blandade känslor. Jag har tyckt om den här kursen och hade gärna haft den ett tag till. Den har varit innehållsrik och bra upplagd, så det är bara att hoppas på att nästa är likadan. Morgondagens pass är mellan 8-12 och det lär suga musten ur en. Det är ju rätt jobbigt att sitta stilla så länge och koncentrera sig. Därav ska det bli väldigt skönt att få åka hem med 12.33-tåget och sedan gå på ansiktsbehandlig klockan 14.00. Jag fick det i födelsedagspresent i somras av mina föräldrar och det fick nu komma väl tillpass. Det ska bli såå skönt!

 

Nu är det dags för lite matlagning och sedan iväg och träna.

Ha en fortsatt bra eftermiddag och kväll.

Ciao


Vilken härlig dag

Det här har varit en riktigt underbar dag. Jag vaknade pigg och utvilad och gick upp och åt en god frukost bestående av fil med müsli, två smörgåsar och en kopp rött té med honung. Efter frukosten plockade jag fram skolgrejerna och började plugga. Det har legat vilande de senaste dagarna nu när jag har haft fullt upp med lägenheten och flytten. Samma sak gäller träningen - den har också blivit lidande. Jag har inte tränat sedan i fredags kväll förra veckan och det känns lite trist. Dock får man acceptera att man inte alltid kan hinna med allting som man kanske skulle vilja. Lägenheten och hemflytten har ju haft högsta prioritet och då har annat fått skuffas åt sidan. Nu när jag är hemma igen och har landat så kan jag köra igång ordentligt igen. Har ju satt som mål att försöka köra 3-4 pass per veckan i den mån det går. Det har hittills fungerat väldigt bra och ska förhoppningsvis fortsätta så också.

 

Nu efter träningen har jag avnjutit en riktigt god kvällsmat bestående av rökt makrill. Det är bland det godaste jag vet! Jag passade på att köpa mig en filé när fiskbilen stod utanför Willy:s när jag var och handlade förut. Det är tyvärr lite dyrt, men det kan det vara värt. Det blir ju liksom inte så ofta man köper sådant.

 

Nu ska jag duscha och sedan pyssla lite här hemma.

Ciao


Home sweet home

Jaha, då sitter man äntligen här vid datorn hemma i lägenheten. Hallen är målad, allting är städat, alla möbler är på sin rätta plats igen och alla saker har körts hit. Katterna också. Det blev lite dramatiskt för dem att återigen stuvas in i transportburen och möta det värsta tänkbara - att åka bil. De ville inte samarbeta in i buren, utan var tvungna att krångla till max. Jag tog Felix först eftersom han går att lyfta och sedan var det till att försöka fånga in Tuss. När jag väl fått tag på henne och fått in henne i buren så smet Felix. Sådär höll vi på åtskilliga gånger innan båda var på plats. Väl nere i bilen blev det ett väldigt pipande - de tycker att det är så otäckt att åka bil. Fast det kanske man kan förstå eftersom de transporteras i en bur och inte vet vart de ska. Det skulle väl kunna få vem som helst att bli rädd, eller hur?

 

Nu har jag i alla fall fått svar på det jag länge undrat - om katterna känner igen sig efter alla dessa veckor. Svaret är nog ja. Efter att de gått en husesyn tycktes de återgå till sina vanliga jag. Tuss lade sig och sov vid min huvudkudde och Felix kröp in på våning två i deras katthuset, precis som de brukar. Det känns jättebra!

 

Det börjar bli dags för en premiärdusch i nya duschen. Jag har målat och fejjat hela dagen och känner mig måttligt fräsch. Helst av allt hade ju ett varmt bad suttit på sin plats, men badkaret fick jag säga adjö till nu under renoveringen. Det gör mig inte så mycket eftersom jag ändå aldrig kunde använda det förut. Dessutom är duschen ett mer miljövänligt alternativ då det sparar vatten. Efter att jag har duschat blir det nog raka vägen i säng eftersom det blev så sent igår - det börjar kännas. Det ska bli så himla skönt att få krypa ner i min egen säng tillsammans med katterna. Det har jag längtat efter!

 

Det var allt för mig!

Home sweet home <3


Hemflytt

Idag är den dag som jag längtat efter äntligen här. Jag har målat det sista i hallen, städat och ställt i ordning alla saker på sina respektive platser. Det ser riktigt bra ut och hemtrevlighetsfaktorn stiger för varje timme som går. Det känns alldeles underbart. Det som fattas nu är alla prylar som fortfarande är hemma hos Emil, och katterna förstås. Det ska mamma hjälpa mig att köra hem ikväll efter jobbet. Imorgon ska vi åka och handla på Willys tillsammans för att fylla den ekande kyl och frys här hemma. Det finns verkligen ingenting - kommer att få starta upp från scratch. Lutar åt en dyr storhandling...

 

Nu ska jag åka bort till Emil och äta en sen lunch. Jag har jobbat så hårt här hemma och glömt bort att äta. Samma sak var det igår... Jag lever på lyckan att få komma hem. Dock innehåller det ju inte så mycket näring och energi, haha.

 

Bye


Oj vilken rusch det blev

Idag kring 14.30-tiden ringde min mobil och det var ett samtal från en av hantverkarna som arbetar med stambytet. Han ville veta vart han skulle skruva upp krokarna i badrummet. Krokar redan, tänkte jag? Jag svarade att jag var i närheten och kunde komma över lite snabbt och tycka till om krokarnas placering. När jag kom hem till lägenheten visade det sig att de var så gott som klara och att allting skulle stå klart vid 16-tiden. Oj, oj, oj vilken fart det blev på mig då. Jag cyklade hem i 180 och började packa ihop alla mina saker och ringde mamma som lovat att assistera mig med städningen.

 

Vi har nu städat ihjäl oss och jag har även hunnit med att målat hallen. Det blev riktigt fräscht! Först tyckte jag att det var en alldeles för kall vit färg, men ändrade uppfattning så fort jag hade fått hela hallen målad och man slapp se kontrasten mellan den matta vita färgen under. Det kommer att bli jättebra när jag får alla saker i hallen på plats och ett varmt ljus från lampan. Det kommer att komma upp bilder framöver när jag har hunnit landa efter hemkomsten.

 

Nu är jag så trött att jag skakar. Jag vet inte om jag ska lägga mig och sova i min säng här hemma, som står obäddad, eller om jag ska cykla hem till Emil och sova en sista natt där. Hmm, ja det är frågan. Jag har ju mitt täckte om min kudde där, så det lutar åt en cykeltur i mörkret... Imorgon blir det till att packa det sista och flytta hem alla mina saker och katterna. Jag undrar om de kommer att komma ihåg sitt riktiga hem. Vad tror ni? Jag hoppas verkligen att de kommer att göra det.

 

Godnatt


Jag har blivit utmanad

Jag fick en utmaning av Mia. Den verkar kul, så låt oss försöka...

Regler:
Det här är svårare än du tror!
Kopiera detta till din blogg,utmana 5 personer plus den du fått av och berätta det för dem.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn
som svar (förutom på fråga 1)!
Lycka till!


1. Vad heter du: Maria
2. Ett ord på fyra bokstäver: Mask
3. Flicknamn: Maja
4. Pojknamn: Melker
5. Yrke: Massör
6. Färg: Mörkbrun
7. Klädesplagg: Manchesterbyxor
8. Mat: Makaroner
9. Sak i badrummet: Mascara
10. Plats/stad: Malmö
11. En orsak att vara sen: Migrän
12. Något man skriker: Mat!
13. Film: Män som hatar kvinnor
14. Något man dricker: Mjöd
15. Band: Maryslim
16. Djur: Mungo
17. Gatunamn: Malmgatan
18. Bil: Mazda
19. Sång: My heart will go on

Jag utmanar nu Emma, Linda, Jenny, Frida och Sofia.
Lycka till!


Fördriver tiden

Jag sitter just nu i skolan och fördriver tiden. Jag ska träffa F om ca en timme för att lämna mitt arbete och få ett ex av hans, inför kartläggningsexaminationen på fredag. Nu när det har börjat läggas ut arbeten på It´s learning så att alla har tillgång till dem börjar man bli nervös. Man är ju nyfiken och går in och läser andras, trots att det är jobbigt och gör en allt mer nervös. Jag får hela tiden för mig att jag har gjort fel och att jag har glömt en massa viktiga saker. Å andra sidan kan man inte tänka så. Ingen är perfekt och man kan inte göra allting exemplariskt alla gånger... Får försöka ta det med ro och hoppas på det bästa inför fredagen.

Det ska bli skönt att få komma hem tidigt idag. Det blir till att ta 10.33-tåget hem. Då ska jag cykla till djuraffären och kolla på ett golv-till-tak-klösträd till katterna. Jag har så länge velat ha ett sådant och nu har de ett jättebra extrapris. Jag hoppas innerligt att det är ett ställbart klösträd så att jag slipper borra fast det, för i sådana fall blir det inget köp. Då blir jag besviken!Klösträd för beställning, fraktfritt pict big


Klösträd för beställning, fraktfritt pict big

Tänk om man ändå hade plats för någon av de här!


Jobbig dag

Usch vilken dag! Jag har ont i hela kroppen och känner mig allmänt seg och hängig. Det är mensvärk som orsakar denna plåga och jag avskyr det. Det måste banne mig vara guds straff till kvinnorna alltså. Det är min första menstruation sedan jag satte i spiralen härom månaden och den har medfört något ökade smärtor och aningen rikligare blödning, precis som de varnade för. Det är dock inte några extrema förändringar så det går att härda ut. Det kan det vara värt nu när jag slipper komma ihåg att ta p-piller och må dåligt av dessa.

Det blir till att ligga lågt resten av dagen. Det blir ingen träning som planerat, trots att motion sägs lindra mensvärk. Jag vill och skulle behöva träna, men orken och motivationen sviker.

Ciao

Marabou Vinter - Limited edition

I somras kom Marabou med en limited edition - Jordgubb. Nu har det kommit en ny Vinter edition med smak av ingefära, kanel, kardemumma, vanilj och nejlika. Lite av en pepparkaksblandning skulle man kunna säga. Jag var skeptisk till en början, men den var faktiskt riktigt god. Dock känns det ju lite väl tidigt med en julchoklad. Det är ju trots allt bara oktober än så länge. Men men, lite försmak kan ju inte skada, eller?

Någon mer än jag som har testat den? I sådana dall - vad tyckte du?

Nu ska jag gå och avnjuta en ruta till ;)


Njutning!

Kan det bli godare än såhär?


Uppe med tuppen

Idag är jag uppe skapligt, fast jag skulle kunna ligga kvar i sängen och dröna hela förmiddagen om jag så ville. Sitter just nu och äter en god frukost bestående av en skål med fil, müsli och skivad banan och en smörgås med rökt kalkon. Om en stund blir det även en kopp grönt té. Det känns som en bra start på dagen. Lunchen sedan kommer att bestå av stekt lax och pastasallad. Lite frukt kring 15-tiden och sedan borde jag palla kvällens medelpass på Friskis som en dans.

Ikväll ska vi gå ut och äta middag på Rhodos. Deras mat är så himla god och jag antar att beställningen lutar åt det gamla vanliga - dock inte med pommes frites till. Det tillräckligt onyttigt ändå med de där fyra såserna som man doppar brödet i. Ett glas rödvin till detta skulle sitta fint, men ska försöka avstå det också. Det känns bara onödigt!

Tjingeling

Halvvägs genom veckan

Idag hade jag vfu-seminarium på förmiddagen mellan 8-10 och sedan kunde jag åka hem med 10.33-tåget. Jag som var alldeles övertygad om att vi skulle ha seminarium mellan 8-12. Sådana postiva överraskningar är alltid välkomna! Seminariet idag var över lag väldigt intressant. Vi diskuterade väldigt många aktuella frågor och det är helt klart inte bara jag som känner sig lite oroad över framtiden och det ansvar som vår kommande profession medför. Det känns på sätt och vis skönt att man inte är ensam om dessa funderingar och det ger en viss lättnad att få ventilera sig.

Över lag har jag inte gjort så mycket idag. Jag har mest suttit vid datorn, druckit té och kollat på förlossningskliniken. Så slappt kan jag inte fortsätta dagen, därför funderar jag på om jag ska försöka trotsa min träningsvärk och bege mig iväg och träna ikväll. Ett baspass borde funka, eller vad tror ni? Klarar en gammal stel get som jag av det? Haha, försöka duger i alla fall. Träningvärk är ju liksom en ganska bitterljuv känsla. Det ger bevis på att man har ansträngt sig rejält och gjort nytta samtidigt som det kan vara obehagligt och göra ont.Vad tycker ni - hur upplever ni träningsvärk?

Ha en fortsatt bra dag i kylan.
Mia 

Säg ingenting till mig

Nu har hon gjort det igen! Melissa Horn släpper idag ett nytt fantastiskt album och jag är så glad. Jag blev helt såld efter hennes senaste albumet Långa Nätter och förväntningarna inför det nya albumet Säg ingenting till mig har varit stora. Albumet går just nu hett på min Spotify kan jag säga och jag älskade det från det att jag tryckte på play och hörde första tonen ljuda ur mina högtalare.

Lyssna och njut ni med vettja!
1. Jag kan inte skilja på
2. Lät du henne komma närmre
3. Hur ska det gå?
4. Tyck synd om mig nu
5. Säg ingenting till mig
6. Vem lämnade vem
7. Jag vet vem jag är när jag är hos dig
8. Med ena foten utanför
9. Jag ska sakna dig imorgon
10. Fritt fall

Min personliga favoriter hittills är nr. 2, 4 och 10. De är riktigt fina - texterna gör mig alldeles knäsvag!


Seg i kroppen

Jag vaknade nyss av att katterna bråkade och levde rövare. Hade önskat sova en stund till, men icke... Det var bara att pallra sig upp för att leka lite med dem så att de lugnade ner sig. Det är ju precis vad man känner för direkt när man vaknar på morgonen.

Som jag skrev igår så var jag på cirkelfys på kvällen. Det var riktigt jobbigt kan jag säga. Ledarna ägnade varenda sekund åt att få en att ångra att man gick dit. Passet bestod av 10 stationer som var varannan styrka och varannan kondition. Sedan gick man ett varv och arbetade 45 sekunder på varje station, vilade 15 sekunder och gick vidare till nästa. När varvet var avklarat vilade man 2 minuter och sedan körde två varv till. Det var så jobbigt att man blev illamående emellanåt. Då har man verkligen tagit i! Det var flera stycken som droppade av under passets gång, men jag gav mig fan på att inte avbryta. Jag skulle ta mig igenom det där skiten om det så var det sista jag gjorde. Och jag lyckades! Jag kände mig så nöjd efteråt och endorfinet pumpade till max. Det fick mig att sväva som på moln hem. Cirkelfys 19 oktober 19.45 är självklart redan spikat!!

Idag ska jag uträtta en massa ärenden. En bok ska lämnas tillbaka på bibblan, målarfärg till hallen ska köpas, kursvalet inför VT2010 ska kollas igenom, kartläggningen ska korrekturläsas och färdigställas, dokument ska skickas till massa för utskrift etc. Detta lär hålla mig sysselsatt en bra stund. Någon träning blir det inte ikväll på grund av den molande träningsvärk som jag fått efter gårdagen. Dock är den inte riktigt lika farlig som jag befarat, men det kanske kommer imorgon?

Ha en bra dag.
Kram

Blödiga lilla jag

För en stund sedan låg jag i soffan och kollade på Förlossningskliniken. Hjälp vad jag grinade - jag är så väldigt blödig. Samma sak gäller när jag kollar på Extreme Home Makeover och liknande program som innefattar människor som blir glada. Fast förlossningsprogram tar priset, för jag tycker att det är lika fantastiskt och fascinerande varenda gång en bebis kommer till världen och då kan jag inte hålla tillbaka tårarna. Det är kanske ett ålderstecken, för så var jag inte när jag var yngre.

Och på tal om bebisar. Det dröjer inte alls länge tills jag blir moster för andra gången. Min syster och hennes sambo väntar sitt andra barn som är beräknat om fyra veckor. Jag tycker inte det alls är länge sedan de berättade om nyheten. Tiden har gått så fort. Dock tror jag inte att syrran känner likadant, hehe.

Det ska bli så mysigt att få snosa liten bebis igen. De luktar ju så gott!

Föreläsning och träning

Idag är det föreläsning i Norrköping som gäller. Det ska handla om aktuell forskning och dyslexi och det låter väldigt viktigt. Jag hoppas verkligen att den lever upp till de förväntningar man har, så att man inte åker i onödan. Det finns ju liksom så mycket annat man skulle behöva prioritera tiden på annars. När jag kommer hem blir det middag och sedan ska jag bege mig ner till Friskis och möta en riktig utmaning. Jag ska testa att köra cirkelfys. Ledaren till det passet bjöd in folk med välkomstfrasen "det är jätteroligt och har ni aldrig haft ont innan så kommer ni garanterat att få det nu". Det känns ju betryggande! Jag kan med andra ord räkna med brutal träningsvärk imorgon. Fortsättning följer.

Dags för en dusch och sedan bege sig ner till stationen.
Ciao

Feeling good

Nu mår jag riktigt prima! Jag har precis varit och tränat ett stenhårt medelpass och det känns i hela kroppen. Jag var lite seg till en början, men tjejen som ledde passet var så energisk och härlig i sin attityd så jag kom igång rejält. Energin smittade verkligen av sig! Efter passet gick jag till Konsum och köpte lite kött som vi lagade när jag kom hem. Mätt och belåten har jag nu tagit mig en varmt dusch, smort in mig med en väldoftande lotion och krupit ner i mysdressen. Bredvid mig har jag en rykande kopp grönt mangoté och den ska göra mig sällskap framför tv:n.

Det här är vad jag kallar great feeling!
Ciao

Sega söndag

Vilken grå och trist söndag det här är. Jag sitter och spelar Café World på Facebook och har allmänt långtråkigt. Det är ett lagom underhållande spel en dag som denna. Jag sitter och väntar på att klockan ska gå så att jag kan åka och träna. Det blev ingen fest igår eftersom jag så gärna ville kunna köra ett pass idag, utan att riskera hjärtklappning och spaghettikänsla i kroppen. På så sätt känner jag mig hyffsat pigg och fräsch, men har ändå ingen motivation att hitta på någonting vettigt förrän träningen.

Igår kväll var jag hemma hos Hilda. Vi satt och pratade och hade en allmänt lugn kväll. Skönt att ha en sådan kväll medan grabbarna var ute och slirade. Jag fick skjuts hem vid tolvtiden och det kändes lagom. När jag kom hem hade jag svårt att sova för jag hade så himla ont i magen. Det är lite katarrkänning efter bearnaisesåsen och rödvinet till köttet i fredags. Efter maten slank det då även ner en och annan cheezeball och det får man lida av i efterhand. Samma sak med gårdagens kaffe. Dumma mage! Eller är det kanske jag som är dum som utsätter mig för det? Gränsen är hårfin, haha.

Ha en bra avslutning på helgen allesammans.
Bye


PMS-monstret

Idag är jag på dåligt humör. Jag har sovit dåligt och är allmänt grinig, men får försöka håller modet upp ändå. Har precis färgat håret och det blev bra. Min vanliga färg har utgått ur sortimentet och den jag tog sist istället för min vanliga var slutsåld den här gången. Är det inte typiskt, så fort man blir förtogen med någonting? Därför fick det bli ytterligare en ny sort den här gången - Garnier Cream 5,0 (ljusbrun). Jag brukar vanligtvis alltid ta en färg med lite guld i, men det kan ju vara kul att testa någonting annat. Det blev lite mörkare än vad jag hade planerat fast vad gör det? Det är ju höst.

Nu ska jag avnjuta mitt nybryggda kanelkaffe och fortsätta lyssna på musiken som ljuder genom mina högtalare. Fick ett tips om gruppen Evergrey av Emma och jag är helt såld. Asbra verkligen! Alltid kul med ny musik för jag har annars en tendens att bara lyssna på samma hela tiden.

Ha en fortsatt bra lördag.
Bye

Dagens tips.

Är du en sann kaffedrickare? Då har jag ett väldigt smaskigt tips för den som önskar piffa till kaffet lite. När du har öst i kaffet i filtret tillsätter du även lite mald kanel och slår igång bryggaren. Då sprids en ljuvlig doft och kaffet får en härlig smak av kanel. Kanel är ju inte bara gott, utan sägs dessutom ha goda hälsoeffekter. Det påstås reglera blodsockret, minska sötsuget och motverka risken för hjärt-kärlsjukdomar.

Så, varför inte förena nytta med njutning? Testa vettja!

Fredag och beslutsångest

Uuuh imorse var jag helt skakis när jag vaknade. Jag drömde så himla otäckt. Efter att ha tittat på programmet Inlåst på TV4 igår kväll drömde jag att de där fd. kriminella snubbarna som ska omvända ungdomarna hade fallit tillbaka in i kriminaliteten och var nu ute efter mig. De jagade mig land och rike runt och skulle inte nöja sig förrän de fått se mig död. Inte för att jag vet vad jag hade gjort dem, men det tycktes inte höra till saken. Jag hade nog bara befunnit mig på fel plats vid fel tillfälle. Jag vaknade med världens hjärtklappning och andan i halsen. Det var en riktigt otäck dröm och det var skönt att vakna upp i verkligheten igen och inse att faran var över. Phu...

Idag har jag hittills inte gjort ett skvatt. Jag sitter mest bara och funderar över hur jag ska göra med träningen på söndag och måndag. Jag har sådan beslutsångest mellan skivstångspasset på söndag och cirkelfyset på måndag. Går jag och kör skivstång lär jag ha träningsvärk deluxe och kan inte träna cirkelfys på måndag. Gaah, jag vill ju köra båda! Fast jag tror det lutar åt ett baspass på söndag och sedan köra skiten ur mig på cirkelfyset på måndag 19.45. Träningsvärken efter det passet lär bli brutal och det är ju lite roligt. Då vet man att man har gjort nytta.

Har just nu inga planer för kvällen. Imorgon blir det jobb på förmiddagen och sedan vankas det fest när en massa kompisar kommer hem från sina respektive studieorter. Dessvärre är jag inte ett dugg festsugen eftersom jag inte borde dricka om jag ska träna på söndag. Jag är ju så väl medveten om att alkoholen får mig att vilja äta en massa skräp och då förstörs allting. Struntar jag å andra sidan i att dricka sitter jag bara och irriterar mig på alla som är fulla och pestar ner stämningen för samtliga. Hmm, what to do?

Mycket beslutsångest idag...
Bye

Internetlös

Usch jag har varit utan Internet sedan igår eftermiddag. Det är sjukt störande eftersom man är smått beroende av denna tjänst. Därför blev det inget bloggande när jag kom hem från träningen igår, som jag hade tänkt. Å andra sidan var jag så himla trött då och orkade knappt lyfta ett finger. Jag åt middag, duschade och kollade på Bonde söker fru sedan slocknade jag som ett ljus i soffan klockan 21.00. Då var jag aningen slut...

Idag har jag varit smått rastlös. Utan fungerande Internet och anslutningsfel på tv:n så har jag ju varit tvungen att plugga. Jag hade ingen som helst lust, men så blev det i alla fall. Jag börjar känna mig någorlunda klart med kartläggningen nu. Har fått ihop lite mer än 9,5 sidor och det får gott räcka. Jag tycker att jag har fått med allting jag behöver och det återstår att se om min opponent och examinator tycker likadant. Innan inlämningen ska jag be någon läsa igenom dokumentet så att jag får en objektiv läsares åsikter. Det brukar alltid vara guld värt eftersom man ofta blir hemmablind i sin egen text.

Nu vankas det träning om 40 min. Är ombytt och klar att bege mig iväg. Jag skulle egentligen inte träna idag, men jag blev så sugen. Det är så roligt nu när man har kommit igång ordentligt!

So long.

Fiffig lösning.

41_Lrg.jpg image by selections-webNär jag var hemma hos en kompis och lagade mat härom veckan fick jag upp ögonen för en himla fiffig sak. När det var dags att diska letade jag efter en diskborste/disksvamp, men hittade ingen - istället hade de en dish matique. Det är en disksvamp på skaft där man häller diskmedel i skaftet och sedan doserar den mängden medel av sig självt medan man diskar. Jag tyckte att den var kanonbra och sprang genast och köpte en sådan. Enbart 19,90 kr på Willys. Sedan kostar det 25 kr för ett 3-pack svampar som man byter ut efter behov. Hur smidigt som helst!

Nu är det nästan roligt att diska när man har en så smart lösning. Testa du med vettja!

Mina ögonstenar

Mina älskade busar! Kan man annat än charmas av dessa sötfrön?


Tuss (till vänster) och Felix tillsammans.


Sömntutan Felix i närbild.


Tuss - the sleeping beauty.


Tisdag 6/10-09

Idag har jag uträttat lite ärenden på förmiddagen. Jag var bland annat och lämnade tillbaka en bok på praktiken och sedan åkte jag till Kvantum för att handla torrfoder till katterna. Vanligtvis får mina katter Royal Canin Indoor 27 (specialsort för innekatter) men den maten passar inte riktigt min ekonomi för den här månaden. Jag brukar köpa en 10-kilossäck som räcker i tre månader och den kostar 560 kr. Det är lite dyrt och jag har inte riktigt råd med den utgiften just nu. Därför fick det bli en 2-kilospåse Mjau fiskfest istället som får funka tills jag får lön den 15:e. När jag ändå var ute och flängde gick jag in en sväng på djuraffären och köpte två leksaker till katterna. Det blev en musformad laserpekare och en pinne med någon rolig grej hängande i ett snöre. Snacka om att jag blev poppis när jag kom hem. Både Tuss och Felix blev som galna! Vi lekte i säkert en timme med de nya leksakerna vilket har resulterat i två deluxetrötta katter. De ligger nu som två trasor i soffan och snarkar. Sötisar!

På vägen hem från min lilla cykeltur blev det även en sväng förbi min lägenhet. De höll just då på med golvläggningen. Förhoppningsvis skulle de även hinna med att kakla den här veckan. Sedan är det upp till rörmokarna att montera rören och interiören. Utifrån det bedömde de att jag skulle kunna få flytta hem igen om två veckor - nästnästa helg alltså. Fan vad jag längtar!!

Usch nu måste jag plugga.
Ciao

Slutkörd

Idag har jag ägnat hela min dag åt kartläggningen. Jag har hittills fått ihop nio sidor och då återstår ungefär en. Det kan väl inte vara så svårt kan man tycka, men ack... Jag har fullständig idétorka och vet inte vad jag ska fylla ut det sista tomrummet med. Det behöver nödvändigtvis inte vara exakt 10 sidor, men mitt arbete känns ofullständigt. Det känns som om jag inte har fått med allting som krävs. Usch vad frustrerande! Jag får ge det ett nytt försök imorgon och se om det hjälper. Dessvärre brukar det ju bli så att man fortsätter i samma svacka som man avslutade dagen innan. Aja, den som lever får se.

Jag skulle egentligen åkt till Norrköping på föreläsning idag, men jag skippade det. Den skulle ha börjat 13.15 och det enda tåget som passar innan dess går 11.00. Samma långa väntetid skulle det ha varit för att komma hem igen. Det känns så jobbigt att behöva åka iväg fem timmar för att delta på enbart 1,5 h föreläsning. Tänk så mycket skrivande man hann under den tiden. Jag kände inte att jag hade råd att ödsla de timmarna. Det känns inte bra att skippa viktiga föreläsningar, men ibland får man prioritera. Jag hittade föreläsningens power point på portalen, så jag får försöka ta igen det på egen hand.

För övrigt har jag inte gjort någonting speciellt idag. Vi skulle ha hunnit med en gemensam storstädning, men det blev aldrig av eftersom jag var tvungen att plugga. För att inte störa mig i mitt skrivande åkte Emil iväg och tränade istället. Jag skulle också ha tränat, men det blev inte heller av... Ingen ordning alls idag. Får ta nya tag imorgon och slipa på min effektivitet.

Just nu sitter jag och dricker en kopp grönt mangoté. Jag funderar på ett varmt bad också, men det känns lite för sent. Dock vore det ju väldigt avkopplande. Man blir ju rätt stel och spänd i axlar och rygg efter en heldag framför datorn.

Bye


Heldag i Örebro

Imorse åkte vi med Emils mor och far till Örebro. Vi skulle iväg och hälsa på Emils lillebror i hans lägenhet och hälsa på lilla kattungen som han köpte förra veckan. Rackarns vad söt den lilla busen var! Han var så liten att han fick plats i min handflata. Gosig var han också - hur man än placerade honom så lade han sig ner och somnade. När jag såg honom fick jag lite ont i magen av tanken på att jag aldrig själv fått haft mina katter sedan de var sådär små och rara. Felix var ju 6 månader när jag fick honom och Tuss var 2,5 år. Därav blev jag smått sugen på att para Tuss med någon stilig katthane så att jag kan få mååånga kissebebisar. Grannen har en stilig Skogskatt - undra om den skulle vilja ställa upp?

När vi ändå var i Örebro blev det en sväng in på IKEA. Jag skulle bara ha några småsaker och tro det eller ej - jag höll mig till de småsakerna. Jag klarade mig från att gripas av shoppingmani och handla en massa onödigt. Jag har liksom börjar inse att jag inte kan köpa hem så mycket mer, för allting måste ju få plats.

Detta handlade jag:

SLÄTTHULT Självhäftande dekoration
Självhäftande väggdekoration (till badrummet) - 149 kr.

KARDEMUMMA Kruka
3 st krukor till köksfönstret (de tvärrandiga) - 25 kr per st.

BÄSTIS Klädvårdsrulle
Klädvårdsrulle 9 kr - djurägarens bästa vän.

GOSIG MUS Mjukdjur
Leksaksmus (brun) till katterna 9 kr.

IDEALISK Tekula
Tekula 5 kr.

LördagsskrattSmidigt värre!


Imju Fiberwig Beyond Mascara

Jag är lite nyfiken på att veta om det är någon som har testat den här nya mascaran Imju Fiberwig Beyond Mascara som de gör så mycket reklam för överallt. Den ska tydligen vara väldigt bra och ge magiskt långa ögonfransar. Ungefär samma reklambudskap som alla andra mascaror då vill säga.

Det är en rätt dyr produkt (220 kr) därför skulle jag vilja höra någons utlåtande innan jag testar den själv. Jag har testat så många olika mascaror förut och blivit besviken, därför är jag numera lite försiktig.

Nå, vad tror ni om den?


Överraskningarnas kvinna

Igår kväll när jag kollade mailen innan sovdags fick jag mig en riktigt trevlig överraskning. I min mailbox hade jag fått följande meddelande:

Hej. Hur står det till? Bra hoppas jag. Jag tänkte bara tala om att jag kommer förbi med en katttunnel som jag köpt till Felix och Tuss att jaga varandra i - det brukar små kissar gilla. Är du inte hemma så hänger jag den på dörren. Kram

Detta gulliga meddelande kom från en av mina gamla arbetskamrater. Hon är verkligen världens mest omtänksamma människa. Man vet aldrig vad hon hittar på och rätt vad det är kommer hon och överraskar en. Denna gång var det katterna som fick sig en gullig present. Det blir förstås jag också glad av eftersom jag blir glad när mina katter är nöjda. I påsen fick vi även ett paket Whiskas temptations kattgodis, två burkar Sheba Luxuries delikatess kattmat och ett paket Whiskas portionspåsar.

Som sagt, kvinnan är helt otrolig på att glädja folk! Katterna älskar tunneln de fick och maten samt godiset var också väl uppskattat.

Tack kära Britt-Marie för de fina presenterna vi fick. Du är en pärla!

                      


Bensinstopp

Så skulle man kunna sammanfatta dagens träning. Ungefär en kvart in i passet började min kropp kännas som en spaghetti och orken bara försvann. Rörelserna kändes alldeles överjävliga och jag ville bara avbryta och gå hem. Det tyder på att jag har fått i mig på tok för lite energi idag, för så brukar jag inte vara. Jag vaknade vid 10-tiden idag, men låg kvar i sängen till 10.30. Då åt jag en frukost bestående av en knäckemacka med smör, ost och paprika och en kopp grönt té. Efter det åt jag en banan. Det tyckte jag kändes tillräckligt. Sedan satte jag mig och pluggade och glömde helt bort tanken på mat. När klockan slog fyra hade jag fortfarande inte ätit någonting sedan frukost och slängde hastigt i mig några tuggor överbliven pasta med tonfisksås. Jag kunde ju inte äta för mycket då eftersom träningen skulle börja exakt en timme senare. Jag är grymt känslig och får väldigt lätt håll nämligen. Sagt och gjort - relativt intensiv träning på den lilla energin är inte att rekommendera. Det resulterar i att kroppen får totalt bensinstopp!

När jag kom hem blev det till att snabbt fixa fram mat. Jag darrade i hela kroppen och blev nästan yr - så hungrig var jag. Som tur var hade vi tinat köttfärsbiffar som vi skulle ha till middag och till det slängde vi ihop en sallad gjord på grönsaker och överblivet ris. Detta serverades med en kall sweet chili och rödlökssås. Det var sååå gott!

Nu blir det till att slappa i soffan och avnjuta en ruta (eller två...) av Marabou dark orange. Det borde man få unna sig efter en duktigt genomförd vecka!

Goodbye

Redan helg...

Den här veckan har gått otäckt fort. Det var måndag, tisdag och plötsligt så var det redan fredag. Vad hände? På sätt och vis är det skönt eftersom helgen tar sin början, samtidigt som det är stressande då inlämningen av hemtentan närmar sig allt mer. Fast allt sådant kommer att ordna sig - det gör det alltid.

Idag ska jag spendera hela dagen framför datorn tillsammans med hemtentan. Sedan blir det en sväng ner till Friskis för att rensa hjärnan under ett medelpass. Jag var på det passet förra veckan och det var rätt tufft. Imorgon ska det jobbas igen på förmiddagen och efter det måste vi åka till Willy:s och storhandla. Det är rejält tomt i både kul och frys och det är lite deprimerande. Känns så tråkigt att komma hem från skola/jobb/träning och mötas av en tom kyl/frys när man är hungrig och vill ha mat snabbt. Sist men inte minst ska vi avsluta helgen med att åka till Örebro och hälsa på Emils lillebror. Han har köpt en liten kattunge som vi ska kolla på. Innan vi beger oss hem blir det en runda på Ikea också. Det ska bli roligt! Om jag orkar ska jag även försöka träna ett baspass på söndagskvällen. Fullspäckat schema alltså!

Nu måste jag fixa någonting att äta och sedan blir det hemtenta för hela slanten.
Trevlig helg!
Ciao

Smaksensation

Igår när jag var en sväng på stan i Norrköping efter skolan var jag inne på Indiska. Där köpte jag en påse med grönt té med mangosmak. Det var precis som jag kunde föreställa mig - supergott! Jag drack nyss en stor kopp av detta och bara njöt. Många téer brukar kunna dofta intensivt, men vara lite menlösa när man väl dricker det. Så är inte den här sorten - den har en ljuvligt fruktig smak, utan att kännas konstgjord. Är du en téfantast och inte har hunnit testa detta, gör det!

En påse kostar 35 kr på Indiska.

Motivationssvacka.

Usch idag känns det trögt. Jag skulle behöva skriva som en galning på min hemtenta, men jag har verkligen noll motivation. Jag har försökt hitta motivationen hela förmiddagen, men vet inte riktigt vart jag har förlagt den. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva och hur jag ska disponera min text och det gör mig irriterad. Då resulterar det i att jag struntar i att skriva istället - måttligt bra. Får försöka ta mig i kragen, för jag har egentligen ingen mer tid att spilla...

För övrigt har jag väl inga större planer för dagen. Funderar på att åka och träna ett baspass klockan 17 - det vore skönt. Det är Carola som leder ikväll och det brukar vara roligt. Om jag åker och tränar så har jag i alla fall gjort någon nytta idag. Det låter väl vettigt, eller hur?

Bye

RSS 2.0