Dagens inköp

Idag blev det skoshopping efter skolan. Hittade dessa sköningar till ett förnämligt pris av 450 kr (för båda)!


Finstövel med kilklack

Vardagsstövel

Hösten är räddad!


Morgonstund har guld i mun

God morgon


Sitter just nu här med min nya fina tekopp innehållande gårdagens inköp grönt och skönt - fantastiskt gott. Jag ser verkligen fram emot att botanisera mig genom tedjungeln under hösten, i jakt på ytterligare nya favoriter. Jag har fått några intressanta tips av en inbiten tefantast och de ska självklart provas. Vem vet vad man annars skulle kunna gå miste om?

För övrigt står det hemtentaskrivande på planeringen idag och det ska jag ta tag i om en stund. Även en omgång städning skulle sitta på sin plats. Helst av allt skulle jag vilja träna ikväll också, men jag vet inte om jag vågar. Jag har varit lite kraxig i halsen de senaste dagarna och det är ju sällan en bra kombo med träning. Synd att riskera att bli sjuk på riktigt! Fast en promenad i det underbara höstvädret skulle jag kunna kosta på mig - det borde inte göra någon skada.

Ha en underbar dag,
önskar en fantastiskt nöjd och glad LittlePaloma.


Grönt och skönt

Hösten och mörkerperioden tycker jag är tedrickandets årstid. Finns det någonting bättre än en stor kopp te med honung, en varmt filt och ett par sköna tofflor på fötterna för att må bra i höstmörkret? Svårslaget! Därav begav jag mig ut på jakt efter en gigantisk tekopp och ett gott te idag. Jag gick in i en kaffe/tebutik och bad om att få dofta mig igenom den tedjungel de hade att erbjuda - det var en hel del kan jag säga. Efter att ha luktat på ett flertal sorter fastnade jag rejält för en som hette Grönt och skönt. Det var ett grönt te med smak av citron, limegräs, hallon och jordgubb. Det lät som en utmärkt blandning och jag köpte mig ett hekto för att prova. Det kan jag verkligen rekommendera!

Vidare begav jag mig in på Indiska i ett försök att hitta den gigantiska tekopp jag länge drömt om. I de tidigare butikerna som jag har letat i har kopparna antingen varit för små, för vida eller för dyra. Nu hittade jag äntligen den perfekta - både snygg, perfekt storlek och till ett överkomligt pris. Nu kan jag lova att det blir en hel del tedrickande framöver. Jag har hittills druckit en kopp av den nya ljuvliga sorten samt en kopp grönt citruste - det börjar kännas i blåsan, haha.


Nu ska jag ta min nyfunna vän och sätta mig i soffan och titta på tv innan läggdags. Imorgon är det hemmastudiedag och den ska tillbringas framför datorn med febrilt kartläggningsskrivande.

Godnatt


Pluggsöndag

Idag vaknade jag kring 10-tiden. Då gick jag upp och kokade mig en kopp te och lade mig sedan för att läsa en stund i sängen. Efter att ha läst några sidor började ögonen gå i kors och jag somnade med boken på magen. Jag trodde att jag bara skulle slumra till en liten stund, men sov till 14.20 (!). Hela dagen försvann helt plötsligt! Jag som skulle vara duktig och plugga idag. Jag har i och för sig gjort det en stund nu, men det blev inte riktigt lika duktigt som jag hade tänkt mig.

Igår var jag hemma hos J och vi satt och drack te och pratade lite. Det var tänkt att vi skulle ha en lugn hemmakväll med Yoga, men sedan ringde L och hennes kille och frågade om vi skulle med en sväng på Harry´s. Det kunde ju vara kul att komma ut och se lite folk, tänkte vi. Sagt och gjort - 1,5 h senare bafann vi oss på Harry´s. Dock var jag inte alls på gå-ut-humör som jag till en början trott, så jag blev på jättedåligt humör och ville bara gå hem. När de andra ville in på Statt valde jag att gå hem och lägga mig istället. Det var lika bra, för mitt humör pestade bara ner stämningen för de andra.

Nu har jag haft en lagom paus från pluggandet - åter till skrivandet av hemtentan!
Ciao

Höstens vill ha!


HM 199 kr


HM 199 kr


HM 149 kr


HM 149 kr


HM 149 kr


HM 249 kr


Ensam hemma

Idag har jag varit och jobbat på förmiddagen, som vanligt på lördagar. Efter det åkte jag hem och bytte om och cyklade iväg för att hämta Muffe. Han låg och sov i sin korg när jag klev in genom dörren, men det blev det snabbt ändring på. Han rusade upp och blev alldeles till sig när jag plockade fram kopplet och sa att vi skulle gå ut och gå en långpromenad. Undra vem som var gladast - hunden eller jag? Haha. Vi gick ut på en riktigt skön långpromenad på 1,5 h och det sög musten ur både mig och vovven. När vi kom in parkerade han sig i sin korg igen och somnade som ett litet barn. Inom bara några minuter snarkade han som en hel karl. Sweet!

Jag känner mig riktigt duktig den här veckan. Jag har hittills gått tre pass på Friskis, två långpromenader på minst 1,5 h och imorgon kväll blir det Friskis igen. Det känns som en lagom aktiv vecka. Det har gjort gott för både kropp och själ - känner mig jättepigg och glad.

Nu ska jag ta mig en varm dusch och sedan fixa lite middag. Ikväll bär det av hem till J - vi ska träna Yoga och ha lite myskväll. Karln är iväg på övning med hemvärnet och kommer inte hem förrän imorgon kväll och då vill jag inte sitta här ensam.

Önskar alla en riktigt trevlig lördagkväll.
Bye

Bra start på helgen

Vilken härlig start det blev på den här helgen. Först blev jag överöst med hejdå-kramar av alla eleverna i praktikklassen och sedan bar det av till ett jättehärligt träningspass på Friskis. Nu känner jag mig riktigt pigg och alert och redo för en bra helg. Dags för en dusch och sedan ska jag hem till Hilda och Alex och göra hemgjord pizza. Smaskigt värre!

Ha en trevlig kväll.

Barnsligt gott

Idag kom Emil hem och hade köpt någonting som jag till en början var lite skeptisk till - en yoghurt med smak av äpple, vanilj och kanel. Självklart var jag ju tvungen att smaka och den visade sig vara gudomligt god. Den smakade som äppelpaj med vaniljsås, fast i flytande form. Helt galet gott! Jag försökte låta bli den under kvällen, men det slutade med att jag ändå åt små skålar. Jag kunde inte sluta - jag älskar ju äppelpaj! Dock är jag fortfarande skeptisk till att ha den yoghurten som frukostalternativ eftersom den smakade precis som en efterrätt. Äppelpaj med All Bran-flingor liksom? Nej tack.

Någon mer än jag som ätit denna barnsligt goda yoghurt?

Torsdag 24/9

Idag har jag varit på praktik igen. Jag gjorde min sista uppgift och hade mitt näst sista lästillfälle. Det känns jättebra, men det är ju inte annat att det är tufft med 26 stycken 10-åringar i klassen. Det är många personer och många viljor - det ska gudarna veta. Nu när vi är två vuxna i klassen fungerar det riktigt bra eftersom vi kan hjälpas åt när eleverna behöver hjälp. Det ger även tillfälle för att kunna sitta i mindre grupper och arbeta med de som behöver extra stöd. Så borde det egentligen vara jämt tycker jag. Det skulle underlätta arbetet för både barn och vuxna och man skulle slippa den ständiga känslan av otillräckligheten som pedagog. En pedagog på 26 elever är faktiskt inte rimligt - om man inte är för kloning vill säga.

Nu på eftermiddagen har jag skrivit klart mina uppgiftsplaneringar som jag inte hann med igår. Jag har även tvättstugan parallellt med pluggandet. Det är ingen höjdare eftersom man knappt hinner komma igång innan man måste ner och kolla maskinerna igen. Om en stund ska jag börja laga lite mat också. Kycklinggryta med bulgur - nyttigt värre!

Det känns att träningen och den nyttigare kosten har gjort gott för magen de senaste dagarna. När jag sköter mig slipper jag ju den uppblåsta onda magen som kan driva mig till vansinne. Jag förstår egentligen inte ens varför jag äter en massa skräp och utsätter mig för att få den smärtan, om och om igen. Att jag aldrig lär mig!? Men men, det är väldigt mycket i den här världen som är mycket lättare sagt än gjort.

Ha en bra kväll allesammans.
Bye

Hemlängtan!

Untitled DocumentUsch nu börjar min hemlängtan stiga mig över huvudet. Jag vill bara få flytta hem, nuuu! Idag efter praktiken gick jag hem till lägenheten för att hämta posten samt kolla hur långt de har kommit med stambytet. Rören var på plats och allting runtomkring var färdigt för kakelsättning. Det kändes positivt, men sedan ska alla ytliga rör och interiörer monteras, så det kommer säkert att dröja 2-3 veckor till innan det är klart. Jag börjar bli grymt otålig och hemlängtan är väldigt stor. Jag saknar min underbara säng, min mjuka sköna soffa, mitt stora fina kök, skrivbordshörnan och allting annat som jag älskar i min lägenhet. Det låter kanske konstigt, men jag längtar t.om. min dammsugare, haha. Jag längtar efter att allting ska återgå till det normala, för just nu är jag lite omotiverad och har svårt att landa.

Dock ska jag väl inte klaga. I trapphuset mötte jag grannarna i lägenheten under mig och de bor två vuxna i en likadan etta som jag. De har hittills bott i lägenheten, utan varken toalett eller rinnande vatten, under hela stambytet och det tycktes ha varit ett rent helvete. Jag förstår dem - jag är ju trött på skiten utan att ens ha berörts av det dagligen. Det kan ju inte ha varit roligt för de att bo mitt i en byggarbetsplats.

Aja, nu verkar det där projektet i alla fall vara på upphällningen och det känns väldigt skönt. Jag som väntat i två hela år på att det skulle stambytas. Har jag kunnat vänta så länge kan jag nog vänta någon vecka till. Innan tillbakaflytten återstår tillsist en rejäl storstädning - sedan kan man andas ut. Halleluja!

Nu är det sängen som gäller. Det har varit en lång dag med många måsten...
Godnatt

Vilken dag alltså...

Ojoj vilken dag det här har varit. När jag kom till praktiken i morse var eleverna helt sjövilda efter helgen och måndagens lovdag. Långledigt brukar ju ha en tendens att skapa myror i brallorna på dem. Trots det jobbade de på bra och jag fick en av mina högläsningstillfällen gjorda. De satt tysta och snälla och lyssnade tacksamt på min läsning och det gjorde mig jätteglad. Jag var lite nervös innan jag påbörjade läsningen men det blev som bortblåst när jag upptäckte hur duktiga eleverna var på att lyssna.

När jag kom hem satte jag mig direkt med skrivandet av uppgiftsplaneringar och diverse annat som är tvunget att göras. Jag har suttit tills nu och är alldeles slut i både kropp och knopp - ändå hann jag inte klart med allt. Jag känner mig helt slut... Tom. Det lär inte bli några som helst problem att somna ikväll.

Tack och godnatt

Tjockis och fläskis

Sådär ja, då var jag igång med träningen igen. Jag var iväg på ett medelpass klockan 17.15 och det kändes riktigt bra. Dock innehöll passet lite väl mycket styrka som sög musten ur mig. Min styrka är verkligen bedrövlig nu efter drygt två månaders inaktivitet och 5 extra kilon. Jag orkade typ 5 halvdana armhävningar innan mina armar gav upp - inte likt mig. Men men, nu har jag tagit mig över startlinjen och då är jag i alla fall på rätt väg. Nu ska jag försöka träna 2-3 ggr per vecka regelbundet och arbeta mig tillbaka till en någorlunda trivselvikt. Tjockis och fläskis goes Friskis och svettis, haha. Kurserna i skolan under hösten och vintern ser ut att bjuda på en hel del kvällar fria från plugg och då måste jag ju ta tillfälle i akt att träna. Det verkar lovande!

Imorgon kommer jag nog ha en rejäl träningsvärk efter träningspasset samt promenaden på 1,5 h som jag gick tillsammans med Muffe i eftermiddags. Vi fick oss en ordentlig intervallrunda med varierande terräng som kändes bra i ben och rumpa.

Nu ska jag avnjuta en god kopp grönt te i soffan framför tv:n. För en gångs skull får jag skappa med gott samvete.
Godnatt

Ledig måndag

Idag är jag ledig. Skolan som jag gör praktik på har planeringsdag och det behövde inte jag vara med på. Eftersom eleverna är lediga känns det onödigt att vara där. Istället för praktik är jag hemma och pluggar och efter lunch ska jag iväg och hämta min fyrbenta vän Muffe igen. Trots att jag hade honom i lördags eftermiddag så har jag längtat jättemycket efter honom - han är så härlig. Det är perfekt att jag kan låna honom emellanåt och stilla min hundlängtan eftersom jag själv inte kan skaffa hund i nuläget. Jag måste ha ett större boende (ej lägenhet), stabilare ekonomi och mer tid innan jag kan sätta den drömmen i verket - men någon gång ska det bli av. Jag kan liksom inte tänka mig resten av mitt liv utan hund. Efter att ha varit uppvuxen med hund känns det nu som om en bit av mig fattas.

Aja, nu kanske jag ska ta och göra mig i ordning om jag ska hinna med någonting innan jag ska iväg. Jag sitter fortfarande i morgonrock och smuttar på morgonkaffet... Jag som skulle hinna plugga, dammsuga och gå en sväng till bibblan. Tidsoptimist, javisst!

Ha en bra start på veckan allesammans!

Dagens tips

Jag skulle bara vilja höja en röst för den här hemsidan. Det är min studiekamrat Emmas hemsida där hon säljer proffsigt hemgjorda smycken som jag tycker är såå fina. Jag har hittat en personlig favorit som jag är mycket sugen på - lär bli ett inköp framöver.

Så, har du problem att hitta present till någon vän/släkting eller varför inte en julklapp? Titta in på hemsidan vettja!

emno. design


Segaste dagen ever

Idag har jag inte varit helt pigg. Vi somnade sent i natt och det blev alldeles för mycket dricka hemma hos Loreta. Jag skulle ta det hyfsat lugnt så att jag kunde träna idag, men så blev det inte riktigt. Jag drack de två cider som jag hade med mig och sedan bjöds det på en massa groggar och öl som inte var medräknade i planeringen. Detta resulterade i en ganska rejäl fylla som fick mig att sova till klockan 15.20 idag. Så det kan gå... Nu mår jag bra igen, men det tog en hel dags recovery. Det blir ju ofta så när man dricker sällan och råkar ta i lite för mycket.

Sitter just nu och funderar på en kvällpromenad, men borde ha kommit på den idén lite tidigare. Jag hade velat ha med mig min hundkompis Muffe på promenaden men det blir för sent att ge mig iväg och hämta honom nu. Vi kommer ju ses imorgon kring lunchtid så jag får försöka härda ut.

Nu blir det soffan och tv istället...
So long


Gullenos

Kärlek <3

Min hundkompis Muffe. Vi ses imorgon!


Festligheter tonight

Idag är det lördag och det har inneburit jobb på förmiddagen och så har vi hjälpts åt att städa här hemma. Det måste se lite snyggt ut eftersom det kommer hit folk ikväll som ska sova över tills imorgon. Då kan det inte se ut som ett bombnedslag med disk och prylar överallt. Nu ser det riktigt skapligt ut - bara dammsugningen kvar.

Ikväll är vi bjudna på fest hos Loreta och hennes kille. Det ska bli jätteroligt för att det var ett bra tag sedan vi hittade på någonting tillsammans. Det ser ut att bli rätt många som kommer på festen och det innebär oftast riktigt lyckade kvällar. Den som lever får se!

Nu ska jag pallra mig in i duschen och fräscha till mig lite. Jag sitter fortfarande i arbetskläder och det känns lagom hett, haha. När jag har gjort mig i ordning bär det av ner till stan - ska kolla lite på kläder och köpa läppglans. Jag har av någon konstig anledning en förmåga att alltid tappa bort mina läppglans. Har oftast ett i varje väska för att slippa leta, men nu är alla borta. Hur är det möjligt? Mystiskt värre....

Ciao


Blivande stjärna?

Jag blev bara alldeles kär i denna fantatiska röst igår när jag satt och kollade på Idol. Vilken stjärna alltså! Slår hon inte igenom och blir en stor artist så vettifan alltså - då tappar jag tron på artistvärlden för all framtid.


Fredagslyx

Jag är nyligen hemkommen från en heldag i skolan och nu är det äntligen helg. Innan jag gick till tåget tog jag en sväng in på Ica och handlade potatis och bearnaisesås som vi ska ha till middagen ikväll. Vi ska lyxa till det lite med marinerad entrecote, hemmagjord klyftpotatis och beasås. Det kan ju inte bli så mycket godare än så, eller vad säger ni? Hade vi haft möjlighet till att grilla köttet så hade det varit det ultimata, men stekt duger bra det med.

Jag läste nyss hos Linda att OLW har kommit med en ny chipssort - Sourcreme och bearnaisesmak. Den smaken måste vara specialgjord till mig, jag som är den värsta bearnaissåsälskaren som universum någonsin skådat. När jag berättade om en nya chipssorten kilade Emil iväg direkt till affären för att köpa en påse. Vi kunde inte hålla oss, utan öppnade påsen direkt och tog oss ett smakprov. De var riktigt goda måste jag säga - som vanliga sourcreme fast doppade i pulverbeasås. Sådan sås är jag inte speciellt förtjust i (jag vill ha färdig på burk), men som chips funkade det kanonbra. De kan jag varmt rekommendera!


Ha nu en trevlig helg allesammans. Det tänker minsann jag ha!
Tjingeling


Snart helg

Det är makalöst vad veckorna går fort. Jag tyckte att det alldeles nyss var måndag och innan jag knappt hunnit reagera så är det fredag imorgon. Det gäller att man tar vara på dagarna - innan man vet ordet av det är man gammal och grå. Nej usch, nu ska vi inte vara så...

Jag hade tänkt gå ner till Friskis och köpa träningskort idag efter praktiken. Dock blev det inte så på grund av att jag frös som en galning och var alldeles matt i hela kroppen. Det blev till att bädda ner mig i soffan med mitt duntäcke istället. Det innebär att jag kommer att skjuta upp träningen tills på söndag kväll istället. Då blir det lagom med en mjukstart på puls/baspasset 18.30.

Nu blir det sängen för min del. Vi ska ha heldag i skolan imorgon med workshop i processkrivning 10-12 och sedan seminarium 13-16. Det lär bli mycket skrivande kan jag säga. Vår seminarieledare är kanonbra och ger oss mängder av bra information - man känner sig som en stoppad korv efteråt. Det blir nästintill för mycket eftersom man inte kan ta in allting på en gång.

Natti natti

Praktik och födelsedagsfirande

Idag har jag varit på praktiken igen. Det blev en lite annorlunda dag med bland annat skolfotografering och besök i den nya lekparken. Jag genomförde även en av mina lektioner och det gick riktigt bra. Eleverna satt tysta och snälla på sina platser och arbetade flitigt - strålande arbetsro. Jag blev så himla stolt över dem. Efter sista lektionen fick jag så himla ont i ryggen och var tvungen att bege mig hem så fort jag bara kunde. Det högg och värkte jättekonstigt i ryggslutet och det fick botas med Ipren och lite massage. Jag var orolig för att det skulle tvinga mig att stanna hemma från min systers födelsedagsfirande.

För någon vecka sedan bad min syster mig kolla på Lagerhaus i Norrköping efter en ljuslykta som hon så gärna ville köpa. Hon hade sett den i en inredningtidning och önskade ha ett par av de i vardagsrummet. Dessvärre hade de den inte och det gjorde henne väldigt besviken. Veckorna gick och hon hann glömma bort lyktorna. Det fiffa var att jag i fredags eftermiddag råkade springa på dessa lyktor av en slump och kände igen hennes beskrivning. Det kunde ju inte ha blivit mer lägligt - jag som var på jakt efter en födelsedagspresent. Därav köpte jag två stycken av dessa uggleformade skönheter som hon fick idag. Ni skulle ha sett hennes min när hon öppnade paketet - hon blev överlycklig!


Nu blir det en lugn kväll framför tv:n med en kopp grönt te med honung.
Take care.

Kvällsfunderingar

Just nu sitter jag här ensam på min kammare och funderar lite. Jag har de senaste dagarna varit lite nedstämd över att jag på sistonne bara har låtit min kropp förfalla... eller vad man ska säga. I våras/tidigt i somras var jag så noga med vad jag åt, tränade någorlunda regelbundet och verkligen trivdes med mig själv. Vad hände? Det är bara några ynka månader sedan och jag har fallit helt ur balans. Under den här perioden har jag inte brytt mig ett dugg om varken kost eller träning och det har satt sina spår. Jag har gått upp 5 kg på den korta tiden. Ja ni läste rätt - FEM kilo! Siffran på vågen visar bara några hekton ifrån den absoluta maxvikt som jag hade för några år sedan, som jag lovade mig själv att aldrig återvända till. Återigen - vad hände?

Alla mina byxor stramar i midjan och jag känner mig som en flodhäst vad jag än tar på mig. Jag vantrivs och skäms oerhört över vad jag har ställt till med och det gör mig jätteledsen. Nu har det gått så pass långt att jag i lördags var på väg att tacka nej till två saker som jag verkligen ville gå iväg på - bara för att jag mådde dåligt pga min kropp. Så vill jag verkligen inte ha det. Jag måste ta mig i kragen och kämpa mig tillbaka till mitt rätta jag. Det finns bara en väg tillbaka och det är genom att köpa träningskort - träning i kombination med min GI-inspirerade kost. Promenader och lätt jogging är ytterligare saker som måste läggas till i min vardag. Jag har alla medel som krävs och därmed finns det inga undanflykter. Nu när jag har fått spiral och slipper mina p-piller och dess hormoner kan jag inte längre skylla på de heller. Det finns alltså ingenting mer än jag jag själv som står som hinder.

Ojojoj, nu måste jag peppa mig själv. Jag kan om jag vill. Jag vill och jag kan!




En effektiv dag

Idag har jag äntligen fått vara ute på praktiken igen. Jag möttes av elevernas strålande leenden och kramar i morse och det gjorde mig ordentligt varmt i hjärtat. Oavsett hur seg och tråkig morgon man har haft så blir man på gott humör av det bemötandet. Barn är för härliga!

 

När eleverna hade gått för dagen stannade jag kvar ett tag i skolan för att samla in information till min kartläggning som jag arbetar med. Jag tycker fortfarande att uppgiften känns lite komplicerad men jag tror att jag är på rätt väg. Jag har hittills genomfört intervjuerna, observerat lärandemiljön och ska den här veckan samla in så mycket jag bara kan om deras skrivutveckling. Förhoppningsvis ska jag hinna börja med själva skrivandet av uppgiften i början av nästa vecka - då ska jag ha tillräckligt med kött på benen.

 

Just nu sitter jag hemma hos en kompis och skriver uppgiftsplaneringar. Vi ska planera och genomföra tre lektioner som sedan ska redovisas på vfu-seminariet om några veckor. Jag har gjort klart två av de tre och det känns som en bra bedrift. Tror inte att jag kommer att orka speciellt mycket mer. Om jag tvingar mig själv att skriva mer kommer det nog bara att bli på bekostnaden av kvalitén. Jag tror att jag istället ska satsa på en promenad i det fina kvällsvädret - synd att sitta inne en sådan fin höstkväll.

 

Hejdå


Ingen rolig dag

I morse vaknade jag med en riktigt obehaglig huvudvärk. Jag hade jättesvårt att somna i natt på grund av magsmärtorna (se tidigare inlägg) och låg därför vaken till klockan 03 i natt. När jag vaknade av mobilalarmet lite innan 06 ville jag bara sjunka genom marken - jag mådde inte bra. Jag gick upp och gjorde i ordning frukost och tog en alvedon i hopp om att må bättre innan avfärd till skolan, men det gjorde tyvärr ingen verkan. Det var bara att såsa sig tillbaka till sängen och fortsätta sova. Jag vaknade vid 11-tiden och drack ett glas vatten och sedan somnade jag om igen. Det är inte likt mig... Min hankatt Felix kom och kröp upp bredvid mig i sängen och tittade frågande - varför ligger du bara här, lek med mig! Efter en stund tröttnade han och lade sig till rätta och då somnade vi båda igen. 


Sitter just nu och inväntar lunchen som Emil lagar ute i köket. Jag är inte speciellt hungrig, men äta måste man... har jag hört. Efter maten blir det antagligen sängen igen. Jag borde försöka läsa lite eller göra åtminstone någonting vettigt, men det finns ingen energi.

Zzzzz...

Ciao

Dagens tips

Jag vill bara upplysa om att man INTE ska äta en hel ask Extra drops pro på en dag. Denna lilla ask på fjuttiga 35 g kan ställa till väldiga magkramper kan jag säga. Jag kan av egen erfarenhet meddela att magen expanderar till dubbel storlek och man får enorma gasbildningar. Vi satt hemma hos svärmor och åt middag när det helt plötsligt kändes som om någon högg en kniv i magen på mig och det mullrade som en jordbävning. Jag kunde inte förstå vad det berodde på, men Emil påminde mig om tablettasken som jag knaprat in mig under eftermiddagen. Hur dum får man vara egentligen - jag vet ju att de har laxerande verkan vid överdriven konsumtion. Men är en ask överdrivet? Tydligen...

Vi hade jättetrevligt hos M, men dessvärre var vi tvungna att gå hem på grund av denna lilla magincident. Jag var tvungen att skynda hem för att parkera mig på toan. Så det kan gå...

Aja, man lär så länge man lever. 


Förbaskade tabletter. Aldrig mer säger jag bara!


Söndag 13/9-09

Idag tog vi oss en riktigt lång sovmorgon. Jag somnade i soffan framför tv:n redan vid 23-tiden igår så jag sov nog säkert 12 timmar i natt. Det kanske var lite i mesta laget, men kroppen måste ju ha behövt det eftersom jag somnade om när jag vaknade till första gången vid 07. Efter frukosten begav vi oss till Willy:s för att storhandla. Det har gapat tvärtomt i kylskåpet de senaste dagarna och idag kunde vi inte blunda längre för faktumet att vi var tvungna att åka och handla.

Sitter just nu och lyssnar på Takidas nya album The darker intinct. Riktigt bra album måste jag säga. Väldigt jämt kvalité och det tycker jag är bland det viktigaste på ett album. Bland det värsta jag vet är när man köper en skiva som visar sig ha 3-4 kanonbra låtar och mellan dessa är det bara en massa skräp. Favoriten på den här skivan heter i alla fall The things we owe och är riktigt schysst. Den påminner lite om Curly Sue som blev en riktig dunderhit på deras senaste album.

Nu bär det av hem till svärmor på middag. Det ska bli spännande att se vad hon har för gott att bjuda på.
Tjingeling


Inte lätt med uttalet alla gånger.

Pappa äter vadå sa du?


Nyfärgad

Idag har jag jobbat - som vanligt på lördagar. Sedan tog vi en sväng till stadsparken och åt lunch tillsammans med Emils lillebror och hans nya tjej. Det var trevligt. När vi kom hem från lunchen höll grabbarna på och fixade någonting vid datorn och jag färgade håret. Jag har länge varit i behov av en hårfärgning, men det har inte blivit av. Jag har gått och varit irriterad på mitt hår i evigheter nu så det var skönt att äntligen få det gjort. Det blev den gamla vanliga färgen 5,3 - ljust guldbrun. Dock fanns inte den färgen i det gamla vanliga märket som jag brukar använda så jag fick köpa ett annat. När man använder ett nytt märke blir det ju alltid lite nervöst vid urtvätten eftersom man inte vet om det kommer att bli bra. Som tur var blev resultatet precis som jag tänk mig och jag är jättenöjd. Nu känns håret sådär friskt och glansigt som bara ett nyfärgat hår gör. Helt plötsligt känner man sig så mycket mer tillfreds med håret!

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Det ser ut att bli lungt. Dock är jag lite uttråkad... Jag skulle vilja hitta på någonting, men vet inte vad. Har ingen aning om det är någonting i görningen i stan.

Ciao

Dagens asgarv

Jag kan inte få nog av det här klippet - det är så hysteriskt roligt! Det här är vad jag kallar en målmedveten grabb som vet hur man visar vart skåpet ska stå. Go Curtis!


Då var den på plats

Jag är precis hemkommen från sjukhuset - har varit på kvinnokliniken och satt i min kopparspiral. Jag var där i god tid och hann sitta en bra stund i väntrummet och stressa upp mig. Typiskt mig! Ju mer jag kollade på klockan ju fortare slog hjärtat och jag trodde att jag skulle kissa på mig av nervositet. Jag visste ju liksom inte vad jag hade att vänta mig. När jag väl fick komma in till barnmorskan hade vi en kort genomgång av proceduren och sedan fick jag kliva upp i stolen. Jag gick in med inställningen att jag skulle klara det lätt som en plätt, men jag misstog mig en aning. Trots de rekommenderade 1,2 gram värktabletter i kroppen samt den där elektricitetapparaten på magen gjorde det förjävligt ont. En kort stund trodde jag ärligt att jag skulle svimma av smärta. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen - det bara svartnade för ögonen och jag blev otäckt yr och illamående. När hon sa att den lille rackaren var på plats försvann smärtan successivt och sedan återgick allting till det normala. Antingen är det jag som är en riktig liten kyckling vad det gäller smärta eller så gjorde det ohyggligt ont. Det var som en hysteriskt intensiv mensvärk som fick hela kroppen att dra ihop sig som ett gummiband. Frågan är ju om det gjorde ondare för mig som aldrig fött barn, eller om det är samma för alla?

När allting var klart kunde jag inte annat än skratta åt eländet och ifrågasätta hur i helskotta jag ska klara av att föda barn i framtiden om jag tyckte att den här smärtan var olidlig. Aja, den dagen den sorgen. Hur som helst - nu är den på plats och jag mår precis som vanligt. Om den kommer att fungera som den ska och jag slipper jobbiga mellanblödningar och diverse andra symptom så kommer den lätt vara värd smärtan. Nu återstår det bara att vänta och se!

Nu ska jag åka iväg och hämta min kompis hund och bege mig ut på en långpromenad.
Ciao

Halva veckan avklarad

Jaha, halva veckan har gått. Imorgon är det dags för isättning av spiralen och det har börjat göra mig nervös. Dels är jag nervös för att själva isättningen ska innebära smärta, samt oro för att även denna preventivmetod ska ställa till problem. Man har ju hört en del skräckhistorier från folk som berättat att de haft spiral och fått enorma blödningar i flera veckor i streck. Hur kul är det liksom? Förhoppningsvis ska det inte bli så för mig, men oron finns ju där vare sig man vill eller inte. Man kan ju inte låta bli att undra...

Usch jag är på rätt dåligt humör idag så jag ska bara försöka ta det lugn och göra så lite som möjligt under kvällen. Nu ska jag pallra mig ut i köket och duka inför middagen och sedan steka pannkakor. Det blir en enkel middag idag...

Ciao

Praktik och födelsedagsfirande

Idag har jag varit på praktiken igen. Det är så roligt och givande så jag hinner knappt hem innan jag börjar längta tillbaka. Det måste vara ett gott tecken på att man valt rätt yrke, eller vad tror ni? Dock kommer det dröja enda tills på måndag innan jag ska tillbaka igen. Imorgon har vi seminarium på Campus, torsdag har jag tid på kvinnokliniken för isättningen av spiralen och på fredag är det tid på Campus igen, så praktiken får vänta. Veckorna går ju så fort - det säger bara svisch så är det måndag igen.

Sitter just nu och har en liten paus efter hemkomsten från praktiken. Det är skönt att rensa huvudet en stund innan det är dags att plocka fram böckerna och börja läsa. Dessvärre vet jag inte riktigt hur jag ska hinna med allting nu under eftermiddagen/kvällen eftersom jag måste plugga, köpa blommor till mormor som fyller år idag, laga mat, äta och sedan åka och fira mormor. Det blir lite tajt om tid, men det ska gå.

Nu ska jag gå och bre mig en smörgås för att slippa höra min kurrande mage.
Ha en fortsatt bra dag allesammans.
Tjingeling


Grattis grattis till mormor som fyller år idag!

Seg start på nya veckan

I morse när jag vaknade var jag som en zombie - jag ville inte gå upp. Jag stängde av alarmet och somnade om så Emil fick hålla på och tjata på mig flera gånger för att jag skulle kliva upp. När jag väl pallrade mig upp gick jag som en sengångare till frukostbordet och var nära på att somna med huvudet i filmjölken. Jag var såå trött! Min ena katt levde rövare hela natten och höll mig vaken från klockan 04.00 och framåt. Jag förstår inte varför hon håller på och jävlas så himla mycket nu när vi bor här, för det gör hon inte hemma. Jag börjar undra om det är någon form av protest eller om hon bara är rastlös. Båda katterna visar på rastlöshetssymptom, så jag får försöka att underhålla de lite extra innan sovdags framöver. Att trötta ut de rejält innan sänggåendet borde göra nytta.

Efter frukosten blev jag genast lite piggare. Dock hade det dragit ut på tiden av alls segande, så jag fick bråttom till praktiken - hann precis till morgonsamlingen med andan i halsen. Jag hade egentligen tänkt stanna hemma på grund av mensvärk, men fick dåligt samvete av tanken på att missa en hel dag. Jag är glad att jag fick ändan ur vagnen och åkte dit, för det var en oerhört lärorik dag. Jag är så himla nöjd nu när jag äntligen får vara i en åldershomogen etta. Det ger äntligen den där erfarenheten av hur man arbetar med läs- och skrivinlärningen med de nyblivna skolbarnen.

Nu ska jag gå och vara lite social med karln.
Bye

Hade glömt hur ont det gör...

Jag vaknade i morse med universums värsta mensvärk. Jag har sluppit den plågan på grund av mina p-piller de senaste åren, men nu när jag inte längre äter de har den kommit tillbaka. Jag hade faktiskt hunnit glömma hur ont det gör. Kort och gott - aaaaj faaan. Hela magen har dragit ihop sig som ett gummiband och sprider värk i både mage, rygg och ben. Jag har tagit en alvedon men den tycks aldrig vilja börja verka. Oooh jag blir galen - det gör så ooont! Varför ska man behöva genomlida det här skiten för? Jag tycker sååå jäkla synd om mig själv just nu. Jag skulle bara vilja skrika rakt ut. Aaaaaj!!

Aja, nu är plågan här i alla fall och det innebär att jag kan sätta in kopparspiralen nu i veckan. Det är förhoppningsvis början på ett säkert och problemfritt preventivmedel. Den som lever får se...

Nu ska jag vila i soffan framför tv:n. Det lär inte bli mycket gjort idag.
Ciao

Höjden av uttråkning

Winsor VioletIdag har vi spenderat större delen av dagen på en liten dagsutflykt till Lager 157. Det blev inte så jättemycket inhandlat, bara några baslinnen, en tunika, två par fingervantar, ett par örhängen, ett par trosor och en bok. Allt till en summa av 240 kr. Väldigt bra pris måste jag säga. Linnena kostar 30 kr per styck och sist vi var där ångrade jag mig att jag inte köpte flera - därför köpte jag på mig ett helt gäng i olika färger den här gången. Det är av den längre modellen med brottarrygg och det är mitt favoritplagg att ha under en cardigan eller liknande. Sådana kan man aldrig ha för många av.

För att kunna förflytta oss på vår lilla utflykt fick vi låna svärmors nya bil - en Skoda Fabia. Det var väldigt snällt och det gav även mig tillfälle att få köra lite bil. Det blir ju så sällan att man kör när man inte har en egen bil och det tycker jag är jobbigt. Jag känner aldrig att jag får bygga upp någon bra körvana eftersom det dröjer så länge mellan gångerna. Fast å andra sidan är det samma sak med bilkörningen som när man lärde sig cykla - man glömmer det aldrig. Men nog är man bra ringrostig emellanåt, hehe. Den nya bilen var i alla fall väldigt skön att köra - pigg och enormt lättkörd.

Nu sitter jag här och är grymt uttråkad. Jag måste hitta på någonting att göra för Emil och Stefan ska sitta här hemma och dricka öl och det känner inte jag för att delta i. Det känns lite för grabbigt. Jag känner dock inte för att gå ut och festa - bara komma iväg någonstans. Men vart är frågan? Känns ju som om man bör lista ut det ganska snart om det över huvud taget ska bli av... Suck.

Bye

Middagstips

Kryddig räkgryta

Detta behövs:

400 g krossade tomater
Creme fraiche (ca 1-1,5 dl)
1 paprika (valfri färg)
1 lök
Räkor
Salt och peppar
Cayennepeppar
Curry

Hacka löken och paprikan och fräs den i en panna. Häll på krossade tomater, salt, peppar, cayenne och curry (mängden bestämmer du själv) och låt puttra en stund. Tillsätt creme fraichen och rör om. Precis innan servering tillsätter du räkorna - de bör inte kokas i såsen, bara hastigt hettas upp. Serveras med ris och sallad.

Smaklig måltid.


Helg

Idag har jag tagit mig en rejäl sovmorgon. Min ena katt trilskades hela morgonen och gjorde att jag väcktes konstant. När han lugnade ner sig somnade jag om och sov till 12. Det var riktigt skönt. Då kände jag mig ordentligt utvilad för att gå upp och diska, dammsuga och plocka i ordning lite. Det känns alltid skönt att ha det gjort när helgen kommer, så slipper man det under ledigheten.

Jag gjorde nyss en liten inventering i frysen för att klura ut vad vi ska ha till middag ikväll. Jag hittade en påse med räkor och bestämde mig för att göra min kryddiga räkgryta med ris - det var länge sedan nu. Jag hittade det receptet i Viktväktarnas receptbok för några år sedan och fastnade för det rejält. Numera följer jag inte direkt receptet utan går lite mer på känn.

Nu ska jag ta mig en dusch... eller om jag kanske ska lyxa till det med ett bad? Det vore avkopplande. Jag har ju haft badkar i min lägenhet under de år jag har bott där, men aldrig kunnat använda det pga de dåliga rören i huset. Det har tagit evigheter att tömma badkaret och så har det blivit världens översvämning. Jag har inte orkat med allt krångel och därmed avstått att använda badkaret. Nu när jag flyttar tillbaka till min lägenhet efter stambytet kommer de ha tagit bort badkaret och ersatt det med dusch istället. Därför kanske jag ska passa på att ta ett bad här och ha lite hemma-spa. Måsta ägna lite tid åt att skämma bort mig själv. Så får det bli!

Trevlig helg allesammans.
Tjingeling

Heldag på praktiken

Idag har jag varit på praktiken hela dagen. Jag tycker att tiden ute i verksamheten är så oerhört lärorik så jag ska ta tillvara varje tillfälle som går nu den närmaste tiden. Så fort jag har en lucka i schemat ska jag försöka vara där. Barnen på enheten är så härliga och personalen likaså. Alla är så engagerade och hjälpsamma och det får en att verkligen känna sig välkommen. Jag hoppas verkligen att man kommer att hamna i ett liknande arbetslag den dagen man själv ska ingå i ett sådant. Dock blir det lite snurrigt nu när jag gör min praktik i en fyra och genomför min kartläggning i en etta. Jag går emellan klassrummen och försöker pussla ihop tiden bäst det går. Helst skulle jag bara vilja vara i ettan eftersom det passar bäst till den kurs vi läser, men det gick inte att ordna. Det blev ändå en bra lösning till slut och jag är jättenöjd.

Jag har ägnat i stor sett hela dagen åt förberelserna av min examinationsuppgift. Jag har observerat mina två utvalda elever och den miljö som omger dem. Det är en jätteintressant uppgift och man lär sig väldigt mycket. Just nu håller jag på att samla in stoff till själva skrivandet som väntar framöver. Ju mer jag har på fötterna då, ju mer kommer det att underlätta genomförandet. Jag satt och arbetade med detta hela dagen då solen sken och när det var dags att bege mig hemåt började det självklart att regna. Är det inte ganska typiskt? Hade jag vetat det hade jag hellre varit ute och njutit av dagsljuset och sedan ägnat kvällen åt skoljobbet, men nu blev det inte så.

Jaha, nu kanske jag ska fortsätta med skoljobbet eller ta tag i någonting annat vettigt medan jag fortfarande har lågan uppe. Att röja undan diskberget i köket kanske vore en idé...
Bye

Första dagen på praktiken

Idag har jag haft min första dag på den nya praktikplatsen. Det var med spänning jag trampade mig bort till skolan och gick in i de för mig helt främmande lokalerna. Jag mötte upp min vägledare i entrén och sedan gick vi tillsammans bort till klassrummet. Eleverna var iväg på slöjd på morgonen, så vi fick gott om tid på oss att gå igenom mina uppgifter och annat viktigt. När eleverna sedan gjorde entré blev det världens virrvarr i huvudet på mig - alla nya ansikten och namn kändes som en omöjlighet att lära sig. Jag gjorde några tappra försök att memorera namnen, men det får jag lägga på hyllan så länge. Det kommer väl vartefter. Första intrycket av klassen och skolan var i alla fall väldigt positivt. Jag ser fram emot att få vara där under den här terminen och lära mig massvis med nya saker.

Nu under kvällen ska jag nog bara försöka ligga lågt. Jag har väldig magkatarr och har svårt att koncentrera mig på grund av detta. Det smärtar upp i bröstkorgen och gör det obekvämt att både sitta och ligga ner. Jag ska ta en frukt-och fibertablett ikväll innan läggdags och försöka skippa kaffet och allt som inte min mage tycker om, så att jag slipper det här eländet.

Dags för lite vila. Jag är jättetrött i huvudet efter dagens alla intryck.
Vi hörs


RSS 2.0