Hoppas att de har repskydd


Nyårsblåsan

Här har ni min nyårsblåsa som jag köpte härom dagen.

Det tog några dagars provande här hemma innan jag bestämde mig för att

behålla den, men nu är jag nöjd och ser fram emot att göra mig nyårsfin!


Resumé av 2010

Januri och år 2010 tog sig en lite knackig start. Det som hände var i och för sig bra och jag kunde bara se fördelar med att få leva mitt liv som jag ville. Allting har en mening och det kan jag verkligen se nu, såhär i efterhand. Början av året innebar även mycket träning på Friskis i kombination med LCHF-kost, vilket resulterade i viktnedgång och välmående.


Februari. I denna månad mötte jag på en rejäl motgång
i studierna då jag kuggade min matematiktenta. Jag blev oerhört ledsen och hade väldigt svårt för att hantera detta nederlag. Även motivationen för träningen försvann någonstans i denna veva och mina nya kostvanor rann ut i sanden.

Mars var väl inte heller någon höjdarmånad direkt. Jag fick allvarlig järnbrist och gick med konstant hjärtklappning. Mycket av min tid kretsade kring studierna och på helgerna var det fest. Mycket hemmasittande på vardagskvällarna resulterade i småätande och mina förlorade kilon kom krypandes tillbaka. Jag var fruktansvärt arg på mig själv.

April var en händelserik månad. Jag konstaterade att jag var tillbaka på vikten där jag startade innan LCHF. Ilska och besvikelse över mig själv resulterade i tröstätande, magkatarr och allmänt dåligt mående, igen. Jag skrev ett långt blogginlägg och "talade ut" och tog kontakt med en kurator för att få hjälp. Dessvärre ansåg sig kuratorn inte tillräckligt kompetent på detta område och hjälpte mig vidare för att få remiss till KBT. Kommunen var då under förhandling med den privata psykvården och jag nekades remiss. Jag försökte ta tag i mina problem på egen hand en gång för alla. I mitten av april får jag för mig att bli blond och helgen därefter träffade jag Andreas, den 18/4. Biljetter till Winnerbäcks sommarturné bokas tillsammans med Markus, Philipsson och Ida.

Maj månad gick minsann i kärlekens tecken. Jag och Andreas blev officiellt ett par den 5/5 och kort därefter fick jag träffa hans föräldrar och syskon för första gången. Hela denna period var som svävan på moln. Det fanns inte ett problem i hela världen kändes det som.

Juni innebar inledningsvis studentfirande i Stockholm.
Min katt Felix fyllde 3 år. Det efterlängtade sommarlovet tog sin början och avlöstes med sommarjobb på städ. Ett trevligt midsommarfirande hade vi hos Ida och Jocke.

Juli månad inleddes med min 23-årsdag.
Tätt följt av systersonen Walters dop. Andreas var då iväg på Peace & Love och jag längtade efter honom som sjutton. Jag, Markus, Philipsson och Ida åkte ner till Linköping och kollade på Winnerbäck, vilket blev en fullkomligt oförglömlig kväll. Detta tätt följt av grillning i Wallmotorp, Kent-konsert i Eskilstuna med älsklingen och Andreas födelsedagsfirande. Vi började även småprata lite om ett framtida samboliv. Händelserik månad vill jag lova, som jag sent kommer att glömma!

Augusti har alltid en lite ångestfyllt känsla.
Sommaren tar slut, skolan brörjar igen och det är dags att återgå till vardagen. Dock hann vi med väldigt mycket trevligt, såsom Ellas underbara dop och en dagstur till Kolmården med Andreas familj. Jag skrev även min ångestfyllda omtenta som jag skjutit upp sedan i februari och nervositeten var total.


September blev en minst sagt minnesvärd månad.
Andreas höll på och planerade en överraskning och jag var galet nyfiken, vilket sedan visade sig vara en romantiskt picknick. Jag fick ett positivt besked angående min omtenta. Katterna och jag provade även på sambolivet och trivdes som fisken i vattnet hos Andreas. En hel del fest blev det också - syrran fyllde 30 år och kräftskiva tätt därpå tillsammans med Andreas arbetskamrater.

Oktober inleddes med bröllop.
Emma och Oskar blev man och hustru en fantastiskt fin höstdag och jag var rörd till tusen. Det var sex månader sedan jag och Andreas träffades och jag konstaterade att tiden går fort när man har roligt. Nu började även oron inför det stundande examensarbetet göra sig påmind.

November och uppsatsstart.
Jag och älsklingen firade vår 6-månadersdag med en romantiskt middag. Han överraksade mig rejält kan jag säga. Denna månad kan kort sammanfattas av mycket psykbryt på grund av uppsatsen och det var inte roligt för min stackars omgivning. Min systerson fyllde 1 år och jag sökte mitt allra första jobb inför den stundande examen.

December och året började närma sig sitt slut. Jag fick besked om att jobbet som jag sökt blev mitt. Uppsatsen flöt på och jag började se en ljusning på eländet. Min äldsta systerson fyller 3 år och därefter firas julen ute hos Andreas familj i Julita. Nu står nyårsafton inför dörren, vilket ska firas med middag hemma hos mig tillsammans med älsklingen och sedan fest hos Elfrida och Henke. Jag ser fram emot ett riktigt gott slut och ett gott nytt år!

2011 har med största sannorlikhet mycket att erbjuda. Den 10 januari påbörjar jag mitt nya jobb, tätt därpå stundar min examen och när allting har lugnat sig med jobb och skola väntas samboflytt. Man kan väl inte annat än längta?
Mys var det här

 

♥ Mammas myskille ♥


Det var minsann knapert

Jag gjorde precis ett test på Facebook om hur många procent av världens länder som jag har besökt. Svaret blev ynka 5 %. Tänk så mycket av världen det finns att upptäcka, om bara tiden och ekonomin stod på ens sida. I drömmarnas värld tar jag och älsklingen några månaders ledigt och bara reser runt och ser oss om. Drömma är ju gratis.

 

 

Vill Du göra samma test? Gå in på Facebook och sök efter

TravBuddy.com Countries Visited Map


Nagelfin till nyår

Igår när jag var på stan fick jag ett ryck att köpa nagelstickers att pynta naglarna med till nyår. Det var åratals sedan jag höll på med sådant och tyckte att det kunde vara kul att testa på nytt. Det blev en förpackning med 400 stickers i olika former och storlekar, så nu är det bara att börja leka. Jag gjorde ett prov igår kväll och resultatet kan ni se på min tumme här intill. Mycket dålig kvalitet på bilden, men det är tre blommor och två silvriga stenar. Det är pillrigt som sjutton att få allting på plats, men det färdiga resultatet blir bra läckert!


Varför betala flera hundra kronor per tillfälle på en salong
när man kan pimpa naglarna 10-15 gånger hemma för 70 kr?

Lite om 2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag har fått en bättre självkänsla och känner att jag duger som jag är.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inget speciellt nyårslöfte. De är ju bara till för att brytas.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov.
5. Vilka länder besökte du? Bara hållit mig inom Sverige i år, tyvärr.
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? Det har varit ett så bra år, så jag kan inte riktigt komma på någonting. Det skulle kanske vara mer fritid eftersom studier och jobb tagit upp väldigt mycket tid i år. Hade velat haft mer tid för träning och nöjen.
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? Den 18 april, dagen då jag och Andreas träffades. Och 5 maj när vi officiellt blev ett par.
8. Vad var din största framgång 2010? Att jag har fått mitt första lärarjobb.
9. Största misstaget? Att jag gick ner 6 kg i vikt i början av året och gick upp allting igen.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, peppar peppar. Bara det konstiga onda i naveln som jag fick undersöka på röntgen.
11. Bästa köpet? Den nya miljövänliga kattsanden.
12. Vad spenderade du mest penar på? Boende, mat och pendling.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, hela året har verkligen kretsat kring vänner, familj och min kärlek. Det har gjort mig väldigt glad!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? September - Mikronfonkåt, Bruna Mars - Just the way you are, Rihanna - Only girl in the world mfl.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Början av året var ledset pga. mina problem med maten, men sedan vände allting och mitt liv känns gladare än någonsin.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tränat och tagit hand om mig själv. Även varit bättre på att höra av mig till folk.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat och klankat ner på mig själv.
18. Hur tillbringade du julen? Med älsklingen och hans familj. Supermysigt!
19. Blev du kär i år? Om jag blev! Han dök upp som gubben i lådan and he rocked my world.
20. Favoritprogram på TV? The big bang theory.
21. Bästa boken du läste i år? Har mest läst kurslitteratur. Ser verkligen fram emot att kunna läsa mer egenvald litteratur nu efter examen.
22. Största musikaliska upptäckten? Helloween.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En ansiktsbehandling från Hud & hår, vilket jag fick av älsklingen. 
25. Något du önskade dig men inte fick? Jag önskar mig sällan en massa saker. Är tacksam för det jag får.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Bjöd vänner och familj på fika och åt ute med några vänner senare på kvällen. Älsklingen var iväg på Peace and love då.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det skulle varit tiden och träningen, men annars har året varit perfekt.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Inte speciellt annorlunda från tidigare år, men typ leggings, tunikor, kjolar, koftor och mängder av olika örhängen och halsband.
29. Vad fick dig att må bra? Min familj, mina vänner och min karl. Även kollegorna och eleverna på praktiken har varit med och bidragit. De har peppat och fått mig att tro på mig själv.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Hmm, brukar inte direkt tänka på sådant.
31. Vem saknade du? Min morfar och vänner i andra städer.
32. De bästa nya människorna du träffade? Min karl såklart och hans underbara familj och vänner. Elfrida och Henke, helt underbara människor. Sedan har jag umgåtts och lärt känna några avlägsna bekanta mycket närmre, t.ex. Fillan, Sandra, Ida och Linnea och det gillas skarpt!

Roligt filmcitat


Love is good, love is fine, love is slowly losing your mind.

Nyklippt och fin

Idag har jag spenderat 2,5 h hos frissan och klippt, slingat, gjort inpackning och stylat håret. Det var väldigt välbehövligt att fixa utväxten och klippa bort allt slitet i topparna. Som vanligt blev jag jättenöjd och det känns skönt inför det stundande nyårsfirandet. Dessvärre tyckte jag att hon tog lite för mycket på längden eftersom jag vill spara, spara, spara, men det växer snart ut igen. Bättre med ett lite kortare och färscht hår än långt och slitet.

Nu ska jag försöka vara lite duktig och plugga och sedan åka och handla med älsklingen. Vad som kvällen har att erbjuda återstår att se.

God fortsättning


Dagens julstress

Idag har jag och älsklingen ilat runt som två dårar på stan i jakten på de perfekta julklapparna. Jösses vad folk det var på stan alltså. Folk rev och slet i saker, det lilla som fanns kvar i utbudet vill säga. Det tycks vara smällarna man får ta när man är ute i sista sekunden. I år igen. Jag har haft fullt upp med uppsatsen och inte haft en tanke på varken julklappar eller julstämning, så det får bli lite som det blir i år. Som tur är finns det inga barn med i bilden som blir besvikna. Det är ju trots allt för barnen som vi firar jul enligt min mening. Mig kan det kvitta.

What´s Virgin Mean?

 

Hihi, så det kan gå. Ungar och deras frågor alltså.


Veckans repeatfavorit

Veckans repeatfavorit går i tecknet av denna sköna böna och hennes nya tokbra album. Det har gått i repeat i flera dagar nu och jag kan inte få nog! Tove var min absoluta favorit i förra årets säsong av Idol och jag visste at hon skulle komma tillbaka och ta världen med storm efter att hon åkte ut. God damn alltså, den här tjejer går en mycket ljus framtid tillmötes.

Jag diggar verkligen spår nr. 7 på detta album, vilket jag nu utser till veckans repeatfavorit. Lyssna och njut!

Ett stort tack till Frida som såg till att jag fick tummen ur och började lyssna på detta tokbra album. Att nominera det till bästa album 2010 var så rätt!

Definitivt besked it is

Idag droppade mailet från handledaren in angående det definitiva beskedet om framläggning av examensarbetet. Hon ansåg att jag kommer att hinna klart i tid till första tillfället och att mitt alster såg riktigt bra ut! Jag kan inte med ord nog beskriva hur skönt och befriande det känns. Om bara någon vecka är allt detta överstökat och jag kan lämna uppsatsen bakom mig med gott samvete. Aldrig har jag varit med om en sådan psykiskt påfrestande period som har vacklat mellan hopp och förtvivlan. Snart är jag fri och som Andreas sa - snart får han tillbaka den där snälla och rara flickvännen som han blev tillsammans med.

Tänk minsann vad min stackars omgivning har fått utstå!

Ps. Här intill kan ni se en liten sneak peak på titelsidan till mitt examensarbete som heter "Grunden till allt vi gör - En kvalitativ studie om hur pedagoger anser sig kunna stärka elevers självkänsla genom det pedagogiska förhållningssättet".

Jag är fortfarande inte nöjd med min underrubrik, men det får jag försöka slipa på framöver. Har ni förslag, tips och idéer är det bara att hojta till!

Älskade unge

♥ Mosters hjärtegull ♥

 

Lilla skruttungen förra sommaren när mamma och pappa var barnvakt.


Tired eyes

Här ser ni resultatet av alleles för få timmars sömn i natt, tidig uppstigning, förkylning samt envist pluggande framför datorn i 8,5 timme. Rödsvullna, blanka och fullkomligt ömmande ögon som knappt orkar hålla locken öppna.

Nu ger jag upp för idag! Imorgon gryr en ny dag då uppsatsen ska få sig ett sista ansiktslyft inför den slutgiltiga bedömninen om framläggning. Hur ska det gå, det är frågan? Av dagens respons att döma såg det ljust ut. Handledaren tyckte sig se en möjlighet att bli klar, men ville ha ytterligare ett inskick imorgon kl. 14.00 för att ta det avgörande beslutet. Med tanke på att jag har producerat 9 sidor resultat och analys sedan senaste inskicket borde beskedet bli grönt ljus för första framläggningen i januari. Håll tummarna.

It feels good! Jag börjar se ljuset i tunneln.

Hur söt får man vara?

Tuss deluxe-slappar i sin hängmatta.

 

Även Felix kan sin sak när det gäller att njuta av livet.


Julbak hos familjen Duveblad/Persson

Här bakas det minsann.

 

Älsklingens massproduktion av tjocka grisar.

 

... och hjärtan.

 

Här ser man koncentrerad ut minsann.

Även en liten lussekatt kom med på ett hörn.


Julbak on going

Jag och älsklingen har bakat pepparkakor under kvällen.

Riktigt mysigt och nu ska de avnjutas med ett glas iskall mjölk.


Jag vill känna att jag lever

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till


Inte helt kry

Usch, jag är fortfarande krasslig. Jag sov till 10.30, gick upp och åt frukost och somnade sedan om från 13-17. Min kropp är helt slut och förutsättningen för att jag ska orka är alvedon och mängder med vatten. Jag vet inte riktigt vad det är som är på tok, men förhoppningsvis blir jag frisk så fort som möjligt. Detta krockar ju lite med plugget och alla julbestyr som står inför en. Det känns jobbigt!

Kvällsfina missar

Tuss sitter och tvättar en kvällstrött Felix.

Mina älskade små hjärtan!


Kramsjuk


Vill ha en kram just nu!


Not good at all

Det blev en riktigt lång sovmorgon i morse, fast jag skulle gå upp skapligt för att plugga. Jag manade mig inte upp förrän vid 11-tiden och därefter gick jag runt och drog fötterna efter mig tills det var dags att åka iväg på avtal- och lönesamtal med rektorn. Nu känns det äntligen på riktigt att jobbet är mitt eftersom det finns nedskrivet på papper, undertecknat med min namnteckning. Jag hade gått och varit nervös för själva lönebiten eftersom individuella lönesättningar kräver förhandling, men det var ju helt i onödan då min lön redan var skriven på avtalet. Pengar är inte allt här i livet, men jag ska inte sticka under stolen med att jag blev lite besviken. Summan som jag fick låg bra många hundralappar under fackets rekommendationer för Katrineholms kommun, vilket jag kostade på mig att ifrågasätta, till ingen nytta. Vi befinner oss ju ändå i kommunen med de lägsta lärarlönerna i hela Sverige, så varför bli förvånad?

Jo men visst, så är det. För övrigt mår jag skit med min förkylning och huvudvärken som gör mig helt disorienterad. Det är någon migränliknande variant som smärtar kring ögonen och får fingertopparna att domna stundtals. Det är riktigt obehagligt och smärtan gör mig inte direkt mer motiverad att ta tag i pluggandet.

Motvind nu känns det som. Dags att bädda ner mig i soffan framför tvn med min ask med ischoklad.

Veckans repeatfavorit

Hitta fler artister som Mindsong Myspace Music


Ut på hal is

Idag har jag varit och ätit jullunch med jobbet - min sista träff med Sodexofolket till och med. Eftersom jag fick skoljobbet som jag sökte har jag nu sagt upp mig på städ från och med den 8 januari. Det ska bli riktigt skönt att äntligen få helgerna fria och slippa gå upp och jobba var eviga lördag som jag har gjort de senaste 1,5 åren. Vi konstaterade att jag har varit ledig EN lördag (på min kusins student) och mina kollegor förundrades över att jag har stått ut med studier måndag till fredag och sedan jobb lördag, vecka ut och vecka in. Konstigt nog har det inte bekymrat mig nämnvärt, mer än att jag har känt mig låst emellanåt och inte kunnat åka iväg spontant över helgen. Från och med januari blir det ändring på den saken!

Efter jullunchen tog jag mig en sväng förbi djuraffären intill mammas jobb och sedan en kaffetår uppe hos mami. Därefter begav jag mig ner på stan för att köpa pepparkaksdeg och formar inför helgens pepparkaksbak. Hör och häpna, men detta julbak är ett önskemål från min karl. Kanske inte för att det är så roligt att baka, utan för att han älskar pepparkaksdeg. Jag befarar att det inte kommer att bli så många pepparkakor bakade när han beskriver vilken fanatisk degälskare han är, haha. Det återstår att se.

Nu under kvällen har jag varit hos Frida och köpt ett par skridskor. Äntligen kan fröken löken vara med och åka skridskor tillsammans med barnen istället för att stå bredvid och frysa arslet av sig. Det är verkligen på tiden - ut på hal is med mig bara. Jag skulle ha köpt en klänning av henne också, men den var dessvärre för stor över bysten (!!!), vilket aldrig har hänt förut i denna världshistoria. Det blev en liten besvikelse faktiskt!

Krasslig söndag

Jag vaknade ganska tidigt i morse på grund av mina vilddjur som hade en idé om att matte fortare skulle gå upp och servera mat om de förde ett herrans liv och försökte ha ihjäl varandra. Som vanligt med andra ord. Fungerade det? Ja såklart. Serverade mat till mupparna, drog igång en maskin tvätt och kröp sedan ner i sängen igen hos älsklingen. De är ju söta när de sover i alla fall.

Hela den här dagen har varit grymt lat och ineffektiv, men så måste det ju få vara när man är sjuk, eller hur? Just nu sitter jag och läser om socialpsykologiska teorier och försöker göra en insats med exjobbet, men det går sådär. Texten är tung och svår att förstå och med en tung huvudvärk till råga på allt blir det inte lättare. Bad combination.

Under veckan som kommer är det mycket i görningen:
  • Måndag: Jullunch med jobbet, låna bok på bibblan och uppsatsskrivande.
  • Tisdag: PLUGG, för kung och foster land.
  • Onsdag: Plugg, iväg på avtalsskrivning och löneförhandling med rektorn, plugg igen.
  • Torsdag: Plugg och deadline till testopponeringen. 80-90 % av uppsatsen ska helst vara klar då.
  • Fredag: Uppsatsläsning, opponering och skrivande på min egen uppsats igen.
Nämnde jag att jag inte har tid att vara sjuk?! Nej just.

Fuuuuk

Just nu ligger jag hemma i sängen och är sjuk. Huvudet bankar, näsan är igenkläggad, febern hettar och kyler om vart annat och jag hostar och nyser. Stackars, stackars mig! Hade jag varit frisk, hade jag varit på Sandra och Eddies inflyttningsfest just nu, som jag verkligen sett fram emot. Det känns jättetråkigt att jag/vi missar den, men så är livet ibland. Man kan inte alltid vara på topp!

 

Älsklingen kommer snart över med pizza för att se om sin sjukling. Det är tur att jag har en så snäll karl!


Humor på hög nivå


Detta kanske vore något för mig att önska mig i julklapp - min karl som ständigt pratar om att vi måste hitta ett tv-spel som även jag skulle kunna uppskatta. Tänk så fantastiskt roligt det är att göra narr av stereotypa könsroller! Hahahaaa.

Oj, oj, oj, håll i hatten!

 

Stackars pippifåglarna! Inte lätt att vara liten.Tanken var god i alla fall

Ibland är jag nästan lite söt på grund av min klantighet, om jag får lov att säga det själv. Idag var jag bjuden till finaste Fillan på tacomiddag tillsammans med hennes härliga ungar. När jag blir bortbjuden tycker jag att det är roligt att ge någonting litet till värdinnan som tack för ett trevligt initiativet, vilket jag gjorde även idag. Det blev en flaska blossa apelsinglögg och en chokladask såhär i juletider... till en både citrusfrukt och nötallergiker. Fail, or what? Kan inte annat än skratta åt mina tankspridda idéer emellanåt.

Tanken var god i alla fall. Bättre lycka nästa gång.

Veckans repeatfavorit

Förra veckan glömdes veckans repeatfavorit helt bort bland uppsatstankar och diverse annat. Så blir det ibland. Det tar jag igen denna vecka med en riktig goding. Jag hade bara hört korta frekvenser av denna låt på Spotifyreklamen och på tv:n och nyfiket gillat soundet. Detta resulterade i total kärlek när jag till slut fick höra låten i sin helhet. Texten, soundet, hans röst - allt är fint och rent av magiskt enligt min mening!

 

Sing it out so I can finally breathe
And I can take in all you say
Holding out for something I believe in
All I really need today
I want to free your heart
I want to see your heart
Please don't keep your heart
Hidden Away

Uppe med tuppen för en gångs skull

Idag är det dags för inlämning av våra alster, så långt som vi har hunnit hittills, inför gensvarsseminariet. På fredag är det seminarium och då ska handledaren och alla inom gruppen ha läst varandras texter och kommit med kommentarer. Hiss eller diss, det är frågan. Just nu vet jag ingenting om läget eftersom handledningen har varit som den har varit. Jag har bara kört på som jag har tyckt känts bra, vilket kan innebära alltifrån succé till en totalsågning på fredag. Rena lotteriet skulle man kunna säga.

Eftersom det nu vankas inlämning om ca. tre timmar har jag fått en liten nytändning i skrivandet. Jag vill ju ha så mycket som möjligt skrivet för att kunna få feedback. Därav satte jag klockan på 08 och steg upp direkt utan att trycka på snooze (har nog aldrig hänt förut) och här sitter jag nu. På bloggen visserligen, men jag har faktiskt pluggat innan jag påbörjade inlägget.

Åh vad jag skulle vilja krypa ner i sängen igen hos älsklingen som ligger där och sover sött. Han tycks sova djupt - inte ens ett jordskalv skulle kunna väcka honom. Snarkar gör han också, gulle.

Försöker bringa ordning

... och då är det dessvärre inte städning vi pratar om. Om det ändå vore så enkelt. Nej, det är känslor ordningen handlar om, mycket känslor. Jobbiga sådana. Trots att gårdagen borde ha varit den lyckligaste dagen i mitt liv blev det inte alls som jag hade tänkt mig och resultatet blev därefter. Visst, det må vara ett olyckligt sammanträffande, men det hjälps inte. Jag har aldrig känt mig så bortprioriterad och åsidosatt i hela mitt liv och besvikelsen går inte att förklara. Djupt sårad, vad mer kan jag säga? Just nu försöker jag alltså bara bringa ordning i alla dessa känslor. Jag försöker förstå... och få förståelse.

Det är tungt och det kostar mycket tårar. Det är priset jag får betala.

Ett tips som fungerade

Som ni kanske minns skrev jag härom veckan om hur min hud och mina läppar reagerar på kylan. I och med det inlägget bad jag om tips på hur jag skulle råda bot på problemet och fick då en rekommendation om Locobase repair - en receptfri kräm för extra torr hud. Det blev en vända direkt till apoteket för att köpa den och nu efter ca. 10-12 dagar mår min hud SÅ mycket bättre. Inga sprickor så långt ögat kan nå - se själva nedanstående före- och efterbild.


En väldigt ljusskillnad på bilderna, men det bjuder jag på.
Ni ser skillnaden i alla fall! Nu kan jag le och äta igen utan att hela munnen krackelerar.
Kan varmt rekommenderas vidare!


Här ska firas!

Idag kom samtalet som jag har gått och väntat på och beskedet var glädjande till tusen.

JAG FICK JOBBET!!!

Jag ska träffa rektorn för att skriva avtal och löneförhandla på onsdag nästa vecka och sedan drar schemat igång den 10 januari. Känns det bra eller känns det bra?! Helt makalöst häftig känsla.

Mycket dålig helgupdate

Det har blivit väldigt dåligt med update den här helgen, eller obefintligt snarare. Natten mellan torsdag och fredag sov jag hos älsklingen och satt sedan där hela dagen och pluggade med min bärbara dator. Ännu har vi inte hunnit fixa en router så att jag kan komma åt internet hemma hos honom, vilket var väldigt effektivt eftersom jag inte kunde vara inne på Facebook och bloggen och andra störningsmoment under dagen. Jag blev således tvungen att plugga. Fast jag lyckades ändå hitta andra sysselsättningar - älsklingen fick en skinande ren spis t.ex. Och disken diskades. Det var på håret att dammsugaren åkte fram också, men där fick faktiskt gränsen gå.

På fredagskvällen satt jag och älsklingen barnvakt åt mina underbara systersöner medan syrran och Nicke var på julfest med jobbet. Andreas tyckte att det kändes lite creapy att komma hem från jobbet och mötas av mig tillsammans med två barn i hallen, vilket jag kan förstå. Vet vem, kanske så verkligheten ser ut om några år. När barnen hade somnat kollade vi på Idol, åt pizza och slappade i soffan.

Lördagen spenderades hemma hos älsklingen, nedbäddade i sängen med en skål OLW´s ostbollar och HELA säsongen av Solsidan. Vi drog alla tio avsnitten på ett bräde. Inte ett öga var torrt, skrattade så vi skrek. Det är en fullkomligt geniatisk serie, för den som inte har sett den! Jag håller alla tummar jag kan för att det ska komma en fortsättning och att den är lika grym som första.


Idag är det söndag och dagen har hittills varit rätt slö. Hela förmiddagen spenderades i sängen och nu under eftermiddagen har jag diskat, städat och plockat lite här hemma. Det lär inte bli mycket mer än så gjort idag.

Hoppas att alla har haft en riktigt bra helg!
Kram och tjing.

Kyliga torsdag

I morse tyckte jag att det var kämpigt att slita sig från värmen i sängen för att bege sig iväg till skolan eftersom jag inte riktigt visste vad som skulle vänta mig. Skulle tågen vara försenade eller skulle de ens gå över huvud taget? Min avgång till skolan avgick i tid, men det blev ersättningsbuss på grund av problemen i tågtrafiken just nu. Dock hade jag lika gärna kunnat stanna hemma idag eftersom föreläsningen inte gav ett skvatt, men så är livet ibland, det är svårt att förutse. Jag var ju ändå tvungen att åka till Norrköping för att lämna tillbaka böcker på Campusbiblioteket som hade sista låningstid idag. Även hemfärden gick som planerat så jag hade en himla tur. Evigt tacksam att jag inte skulle till Stockholm, för det tåget var 90 minuter försenat enligt beräknad avgångstid. Det hade inte varit så roligt att invänta.

För övrigt har jag gjort mina två sista pedagogintervjuer idag och transkriberat dem. Lyssna, skriva, spola tillbaka, lyssna igen, skriva, lyssna... Jösses så tråkigt, men nu är det gjort. 16 sidor material blev det - bara till att börja analysera.

Shit vilket oinspirerande inlägg, men men.
Ciao so long

Slö och smått ineffektiv dag

Min stackars älskling gick upp klockan 05.10 i morse och begav sig ut i -20 grader medan jag fick somna om i värmen i sängen tillsammans med Felix och Tuss. Jag tyckte så synd om honom! Min klocka var ställd på 08.30 för uppstigning, men av någon oklar anledning (läs: dålig självdisciplin) stängde jag av alarmet och somnade om. Sedan vaknade jag inte förrän 11.30 och det kändes ju sådär. Jag som hade planerat att vara effektiv idag och färdigställa såväl litteraturgenomgången och teorin i uppsatsen, men så blev det minsann inte. Fy på mig! Time to shape up.

Min självdisciplin är faktiskt under all kritik när jag vet om att mitt slöande inte kan få några omgående konsekvenser. Att gå upp och jobba brukar aldrig vara några problem eftersom jag vet att man inte får komma försent till sin arbetsplats, men så fort det inte ställs några krav på mig blir jag slö och omotiverad. Märkligt hur människan fungerar ibland. Känner du igen dig?

Snälla, snälla tomten

Snälla, snälla tomten, jag har varit en snäll flicka.

Det kan väl inte vara för mycket begärt?


RSS 2.0