Neeej, jag blir blöööt!

Idag har jag haft en mysig förmiddag tillsammans med älsklingen innan han åkte iväg till Borlänge. Vi kollade på film, Benjamin Buttons otroliga liv, och lagade mat ihop. Jag bara hoppades att timmarna skulle gå långsamt eftersom jag bävade för att behöva säga hejdå för flera dagar framöver. Han ringde nyss och gav en liten update från festivalen och det lät som om de hade roligt. Det unnar jag honom, men saknaden har redan gjort sig påmind.

Efter att jag hade vinkat av Andreas på stationen begav jag mig hem till min syster. Jag och systersonen hade vattenkrig och invigde hans nya vattenpistoler, vilket moster tyckte var väldigt roligt. Jag jagade den lille parveln runt huset och var väldigt road, men Edwin beklagade sig över att han blev blöt. Sluuuta, jag blir ju blööööt, vrålade han och sprutade ner mig med sin pistol. Han hade missat poängen med att ha vattenkrig kan jag tycka och det förvånade mig eftersom barn brukar älska att leka med vatten. Skruttungen ville liksom bara blöta ner mig, men jag fick inte alls ge tillbaka med samma medicin. Inte riktigt rättvist tyckte jag, men roligt var det! Jag ska minsann lära honom hur ett riktigt vattenkrig ska gå till, än är inte sista ordet sagt. Mohaha. I ärlighetens namn tror jag att moster hade roligare än barnet.

Nu är jag hemma och slappar lite framför datorn och tv:n. Jag ska pyssla lite innan sängdags, men det blir tidigt i säng. Imorgon ska jag iväg och jobba i Eskilstuna tillsammans med Kattis. Vi ska åka med firmabilen från SKF redan klockan 07 imorgon bitti och jag ska köra, så det kan ju vara en idé att vara väl utvilad. Det ska bli spännande för jag har aldrig varit iväg och jobbat i en annan stad. Det kommer att bli ett roligt litet dagsäventyr!


Jag är helt såld

Jag är helt såld på den här låten från Kents senaste album En plats i solen. Helt underbar!



Vilken låt är Din favorit från det nya albumet?
Hur tycker Du att skivan är över lag?

Gå in och rösta

Tyckte att det här var en lite rolig omröstning.
Gå in och rösta vilken som är din favoritligg-låt genom att klicka på bilden nedan.




Stundande födelsedagen

... och då är ju såklart frågan vad man ska önska sig i födelsedagspresent. Jag har fått frågan ett flertal gånger nu och jag vet verkligen inte vad man ska svara. Det är jättesvårt att veta eftersom jag tycker att jag har det mesta som jag behöver. Det är ingenting speciellt som jag direkt vill ha.

Usch vad svårt, vad ska man hitta på?
  • en ansiktsbehandling
  • ...
  • ...
  • ...
Fyll på listan vettja. Vad skulle Ni önska er?

Fikadags

Idag ska jag iväg och fika på Coffee Lounge tillsammans med finaste Fillan. Det kommer garanterat att bli en fin eftermiddag i solen på deras uteservering.

Ikväll ska jag förhoppningsvis träffa älsklingen så vi hinner umgås lite innan han åker till Peace and Love imorgon eftermiddag. Jag kommer sakna honom SÅ mycket när han är borta! Fast kärlek sägs ju växa på avstånd, så det finns ju en poäng med att vara ifrån varandra ibland.

Kommer ni ihåg?

Minns ni de här - Sasha och Tim Hibbins från Sen kväll med Luuk? Riktiga sköningar!

Eeey, när ska vi åka på klassresa?

Hahahaaa.


Desperat behov

För några veckor sedan när jag var på Harrys med mina vänner råkade jag tappa luckan på baksidan av min mobil. Som en nödlösning fixade jag den med en stor klisterlapp från jobbet för att batteriet skulle sitta kvar, i väntan på att försöka fixa en ny baksida. Dock har detta inte blivit av, vilket har resulterat i att mobilen på sistone har fått tokfnatt. Rätt som det är låser den sig, hakar upp sig, stänger av sig, you name it, och det är fruktansvärt störande. Antagligen är det en massa smuts som har letat sig in i telefonen, vilket skapar dessa irriterande problem. Därför är jag nu i ett desperat behov av en ny mobil som fungerar som den ska. Jag har kollar runt lite på OnOff och Elgigantens hemsidor och det finns några som jag är intresserade av. För min del behöver det inte vara några exklusiva saker, utan det räcker med en som jag kan ringa, skicka SMS och ta några bilder med. That´s it!

Ett stycke trasig telefon och en av de tänkbara ersättarna.


Måndag 28/6

Idag väcktes jag av jobbet vid 7-tiden. Carina ringde och sa att både Pernilla och Malin var sjuka, så det var lite kris. Jag var inte alls jobbsugen, men det var ju bara att försöka slita sig ur sängen och pallra sig iväg. Sedan jag kom hem har jag dammsugit, moppat golven, diskat och dragit igång en maskin tvätt, så det här är en måste-göra-dag idag. Trist under tiden, men riktigt skönt efteråt när det är rent och snyggt här hemma. Tyvärr håller det ju inte speciellt länge eftersom katthår och damm yr runt och stökar ner på en dag.

Nu börjar det bli dags för lite lunch.
Ha en fortsatt bra start på veckan allesammans.

Badkrukan har premiärbadat

Yes, äntligen är det gjort. Jag är precis hemkommen från en kvällsutflykt ut till Malmen där jag avklarade årets första dopp. Jag som är världens värsta badkruka trodde att det skulle vara svårt att komma i, men det var det inte alls. Det var riktigt varmt och skönt så jag kom i utan problem och var i en bra stund. Det lutar åt att bli ett kvällsdopp imorgon med vid den här tiden om vädret fortsätter att vara såhär fint. För min del föredrar jag att åka och bada på kvällen, då alla fanatiska soldyrkare har letat sig hem. Då kryper badkrukor som jag ut ur vassen, haha.


Nära-döden-upplevelse

Ringdans med galet snabb musik som bara stegrade och stegrade. Taskig kondis i kombination med ett hysteriskt skrattanfall höll på att få mig att kvävas, men fan så roligt det var. Med på bilden är älsklingen till höger i rutiga skjortan och till vänster är hans kompis Gyllen. Resterande vet jag inte, men nog kunde de dansa ringdans minsann. Oförglömligt!


Gårdagens repeat

Yolanda Be Cool - We No Speak Americano



Shakira - Waka Waka (This time for Africa)



K´naan - Waving´ Flag


Midsommar 2010

Då var midsommar 2010 avklarat och det blev ett mycket lyckat firande. Dagen började hos Ida och Jocke vid 15-tiden med en god och läskande bål på deras nybyggda uteplats. Strålande solsken och trevligt sällskap lade en bra grund inför kvällen. När alla gäster var på plats var det dags för femkamp, tätt följt av grillning och brännboll. Att vara ute på landet tillsammans med vännerna gav verkligen firandet en sann midsommaraftonsanda. Senare på kvällen ringde älsklingen och frågade om han kunde komma och hämta mig, för att fortsätta firandet på deras fest. Det kändes inte vidare artigt att avvika från den trevliga festen som jag var på, men ville hinna umgås lite med älsklingen också. Väl ute i Fiskartorp där de höll till, bjöds det på logdans tills sena småtimmarna och vid 04-tiden orkade inte mina fötter ett steg till. Jag kan sällan minnas ett tillfälle då jag skrattat så mycket som jag gjorde igår. Jösses vilket härligt gäng och underbar stämning! Stort tack till alla iblandade.

Hoppas att ni hade en underbar midsommarafton allesammans!

Min nya sommarfavorit

För några veckor sedan fick jag ett vintips av Sofia, som precis hade varit på en vinprovning. I vanliga brukar jag inte vara mycket för rosévin men jag valde att ge detta tips en chans. Vinet heter Lord Zinclair och kostar 55 kronor, vilket jag tycker är mycket prisvärt. Det är ett fruktigt, lätt mousserande vin som för mig har blivit en riktig storfavorit. Jag kan varmt rekommendera det som ett trevligt sällskapsvin såhär lagom till sommaren. Mina fem senaste besök på systembolaget har resulterat i minst en sådan flaska per gång och så lär det fortsätta hela sommaren ut. Om jag ska vara helt ärlig sitter jag med ett glas av denna smaskiga dryck bredvid mig i skrivandets stund. Mums!


Födelsedagsfirande

Idag står det födelsedagsfirande på schemat. Julia fyller 23 år imorgon, men eftersom alla firar midsommar då tar vi födelsedagsfirandet idag istället. Att fira hennes födelsedag brukar vara jättemysigt tillsammans med hennes familj, släktingar och vänner. Hennes dag innebär också att det är exakt en vecka kvar till min födelsedag, om det nu är någonting att se fram emot nu för tiden. Att bli äldre är väl sällan någonting att längta efter! Jag kan gott stanna kring 22-23 år, det är lagom.

Dagens planer

11.15 Långpromenad med Hilda
12.30 Dusch och fix
13.00 Lunch
13.30 Pyssla lite här hemma
15.00 Minigolf och mat med jobbet

Uppladdning inför födelsedagsbak

Är precis hemkommen från en tur till Ö&B och Willys. Jag har inhandlat muffinsformar, dekorationsgrejer och mängder av olika ingredienser som jag ska ha till bakningen inför min födelsedag. Det ska bakas tryffelkladdkaka, cupcakes, kokoskakor och havrekakor med russin. Funderar även på att göra en jordgubbstårta, men det kanske blir för mycket när man har så mycket annat. Tidigare år har jag bara haft tryffelkladdkaka med grädde och jordgubbar istället för tårta och det har funkat bra. Sedan är det bara att hoppas på att det kommer många gäster så att alla bakverken går åt och inte lämnas i händerna på mig. Det vore inte bra alls!

 


Nyfriserad och fin lagom till midsommar

Idag har jag varit hos läkaren på mammas jobb och tagit ett halsprov. Det visade sig att det enbart var virus, inte halsfluss, så jag kan nu bara vänta att det läker ut av sig självt. Jag blev ombedd att dricka varma och kalla drycker växelvis eftersom virus inte trivs i de miljöerna, så té och isvatten är mina bästa vänner just nu.

Efter visiten på mammas jobb var det dags för att besöka frisören för en sommar fresh up. Jag hade fått en gräslig utväxt på 2-3 cm och ett hår risigt som påskris så det behövde verkligen en uppfräschning. I två timmar fick jag håret färgat, tvättat, klippt och stylat och jag bara njöt. Jag verkligen älskar när någon håller på och grejar med mitt hår - det är SÅ skönt! Två timmar och 790 kronor fattigare gick jag hem och direkt därefter vankades det en långpromenad runt Djulö allé tillsammans med älsklingen. Jag plockade en stor bukett med ängsblommor längs vägen som vi placerade på kyrkogården vid min morfars grav, när vi ändå var där i krokarna. Efter promenaden gick vi hem och kollade på några avsnitt av älsklingens favoritserie Big Bang Theory och sedan fotbolls-VM. En riktigt mysig eftermiddag och kväll!

Nu är det sängen och två avsnitt av Sex and the city som gäller.

 

Här kommer en lite risig bild av

dagens frisörbesök, men den får duga.



Kvällens musikfavorit


Helgen är redan över

Den här helgen har gått ruggigt fort. Gårdagen spenderade jag först på jobbet mellan 8.30-11 och sedan åkte vi ut till Andreas föräldrar. Älsklingen skulle greja med bilen vars bromsar hade börjat krångla. Till en början hittade de inte de rätta verktygen som behövdes, men hans pappa lyckades göra någon egen speciallösning för att få bukt på problemet. Under tiden karlarna fixade bilen satt jag och hans mamma inne i vardagsrummet och tittade på Victoria och Daniels bröllop. Min plan var att inte titta på den där bröllopssmörjan, men det blev så ändå eftersom Anki så gärna ville se vigseln. Jag kan väl erkänna att jag tyckte att det var riktigt fint, trots att jag varit spyfärdig på alla program inför bröllopet och bestämt mig för att inte titta. Efter en jättemysig eftermiddag ute på landet med tv-tittande, fika och mys med alla deras hundarna begav vi oss hem för att gosa ner oss i soffan framför en film. Dessvärre minns jag inte mycket av filmen eller slutet för jag var dödstrött och somnade ifrån den.

I morse tog vi en rejäl sovmorgon och låg sedan och tittade på tv i sängen större delen av förmiddagen. Vid 14-tiden åkte jag över till Julia för att dricka en kopp kaffe och snacka lite skit medan älsklingen spelade match. Vi gick även ut och åt middag på Coffee Lounge i solskenet på deras uteservering. För min del blev det en nachotallrik med kyckling och ett glas vatten med frysta hallon i. Detta blev en riktigt mysig och skön eftermiddag med andra ord. Nu har jag precis dammsugit, torkat golven och diskat och är allmänt rastlös. Det finns ingenting bra på tv att se, alla bra filmer nere på Konsum är uthyrda och älsklingen sitter hemma och glor på fotboll. Taskig tv-tablå och uteblivet sällskap - kan det bli en sämre kombo?

Usch vad jag är krasslig i min hals. Jag är alldeles svullen och det har bildats en vit beläggning kring halsmandlarna. Det ser inte bättre ut än att jag har åkt på Andreas dumma halsvirus som han hade härom veckan eller så har jag fått halsfluss. Jag ska ringa mamma imorgon bitti och se om deras läkare har tid för att göra ett halsprov på mig. Hoppas innerligt att det inte är halsfluss för då kommer älsklingen att hålla sig borta från mig bra många dagar framöver. Han är livrädd att smittas av någonting lagom till Peace and Love, vilket man kan förstå.

I väntans tider

Just nu är jag nyligen hemkommen från en spontan fredagsträff med ett gäng kompisar hemma hos Robert. Det blev en liten whiskey och en kopp te för min hals som ömmar. Sådant tycker vi inte om och önskar att det försvinner fortast möjligt. I skrivandets stund sitter jag vid datorn med Queen som strömmar genom mina högtalare och väntar på att älsklingen ska höra av sig. Han har haft fotbollskväll tillsammans med grabbarna, men ville komma över lite senare och sova här i natt. Imorgon blir det jobb igen för min del, som vanligt på lördagar, och efter det ska vi åka ut till Andreas föräldrar. Han ska fixa någonting med bromsarna i bilen som har börjat strula och sen ska den få sig en grundlig sommarstädning/tvättning. Det blir garanterat en mysig och avkopplande eftermiddag på landet.

Nu ska jag ta tag i disken som står ute i köket och dräller. Bättre sent än aldrig.

Efterlängtad helg

Det här har varit en riktigt bra, trots det trista vädret. Allt regn fick faktiskt min arbetsmotivation att öka eftersom jag slapp ha ångest över att vara inne medan solen skiner - ett stort plus må jag säga. Att det sedan var fredag och sista arbetsdagen innan mina två lediga veckor gjorde ju inte saken sämre. När jag kom hem från jobbet duschade jag, gjorde mig i ordning och begav mig ner på stan. När jag var och städade på KappAhl i morse hittade jag några plagg på rea som jag blev sugen på, som jag var tvungen att åka ner och prova. Det blev en vit over size tröja med svarta ränder och en svart klänning med små silvriga nitar runt halsringningen. På Lindex hittade jag en vit bh som satt riktigt bra. Att köpa bh:ar är bland det värsta jag vet, så jag jublar varenda gång jag lyckas hitta en som sitter behagligt och bra. Sedan avrundade jag min vända på stan med att gå till frissan och bokade tid för klippning och färgning av utväxten. Det blev en tid redan på måndag klockan 14.00, vilket innebär att jag får ordning på mitt eländiga barr innan midsommar. Inte en dag för sent för håret är slitet som attan, luggen för lång och utväxten börjar närma sig 2 cm. Måttligt snyggt!

Just nu sitter jag och äter en mumsig kasslersallad som jag nyss gjorde i ordning. Jag visste inte vad jag skulle hitta på till middag och i brist på inspiration slängde jag ihop en sallad bestående av isbergssallad, tomat, gurka, kassler, kall pasta, färsk ananas och en klick turkisk yoghurt. Inte så pjåkigt faktiskt.


Trevlig helg allesammans!

Längtar till helgen

Är det inte skamligt att man ska behöva jobba om dagarna när det är såhär fint väder? Jag mår dåligt över att behöva gå in i fabriken där det är mörkt som i en gruva, dit solen aldrig når. På rasterna tar jag min kaffekopp och går ut och sätter mig på en bänk i solskenet. Då är det bra svårt att slita sig och gå in igen när plikten kallar.

Jag är precis nyligen hemkommen från en långpromenad tillsammans med Hilda. Det blev en rejäl vända i rask takt i ca. 1,5 timma och det kändes riktigt skönt. Vi pratade om att göra detta oftare och peppa varandra till mer motion för vi behöver röra på dödköttet båda två. Är det dessutom såhär fint väder finns det ju inga som helst ursäkter för att inte bege sig ut och förena nytta med nöje, det vill säga promenera och prata strunt. Bättre att göra det under en promenad än att sitta på en uteservering med en latte och en glass, för sol får man ju på sig hur som helst.

Om det är någon som behöver ett promenadsällskap eller vill anmäla sig som ett frivilligt sällskap till mig, hör av er. Ungefär kring 16-tiden efter jobbet är lagom.

Tillbaka på ruta ett

Som om inte min PMS vore illa nog just nu är jag ännu en gång inne i en sådan här period då jag varken vet ut eller in med min vikt. Jag har sedan i vintras, då jag höll på med LCHF, gått upp 6 kg och lagt på mig flertalet centimetrar runt kroppen som jag fullkomligt vantrivs med. Jag har lagt av med träningen, ligger bara på soffan och jäser, äter allt och ingenting och tappat allt sinne för sunt förnuft. Den där så kallade motivationen är som bortblåst. Helt tillbaka på ruta ett med andra ord. Allt detta medför självklart slitningar på självförtroendet och jag känner mig inte alls fin inför min partner. Hur mycket han än försäkrar mig om att han tycker om mig som jag är, hjälper det inte den jobbiga känslan jag får när jag ser mig själv i spegeln. Jag vill kunna trivas med min kropp eftersom jag vet att självförtroende automatiskt gör en mer attraktiv.

Med dessa tankar snurrandes i huvudet kom jag oanat att tänka på den här låten. Fantastiskt fin! Just nu känns det som om den låten handlar om relationen mellan mig och min motivation - hur jag ständigt sätter upp mål och lovar mig själv saker och sedan sviker. Om och om igen.
Var tog du vägen?
Var tog jag vägen själv?
Vi lova ju att alltid älska
När vände vinden?
När föddes tomma ord?
När hade vi förlorat allting

Patrik Isaksson - Tillbaka på ruta ett


Mitt svar på gårdagens fråga

För den som inte ser vad bilden nedan föreställer, kan jag säga att det är min hand fylld av godispapper. Tomma Geisha-papper, för att vara exakt. Mitt svar på gårdagens fråga blev alltså alternativ nr.1 - jag slaktade grannens chokladask och köper en ny åt dem i eftermiddag. Observera att jag då går raka vägen och överlämnar den, för att minimera risken för att det sker samma sak igen.

 

Det känns betryggande att majoriteten av Er läsare också skulle valt alternativ ett, så att det inte bara är jag som knappt kan stava till ordet karaktär. Jag säger som Frida, nöden har ingen lag!

 

 


En sån där dag idag

Igår var det ett enormt sug efter choklad och idag har mitt PMS ersatts av ett onormalt känslosvall. Folket runtikring mig på jobbet idag måste ha trott att jag är psykiskt instabil eller någonting, för jag växlade mellan bredesutbrott och att vara på vippen till en gråtattack inom loppen av några sekunder. Tänk dig en sådan, till synes enkel sak, som att köra in en otymplig städmaskin (liknande de på bilden intill) genom ett smalt dörrhål för att placera den i en städskrubb. I vanliga fall brukar detta gå ganska smärtfritt, men idag höll jag på att bryta samman. Det var prylar i vägen överallt där maskinen skulle in och hur jag än vände och vred fick jag inte in fanskapet genom dörrhålet. Efter två misslyckade försök blev jag redigt irriterad och när även tredje försöket gick åt skogen var jag nära på att börja gråta. Det kändes som om all kraft i hela kroppen bara rann ur mig. Fy vad larvig du är nu. Skärp dig, du kan inte börja gråta för en sådan här sak, tänkte jag och försökte samla energi inför ett fjärde försök.

Såhär har hela dagen varit, från början till slut, och varenda liten småsak har känts som ett smärre break down. Hur knäpp får man bli egentligen? Hormonerna kan verkligen spela en ett spratt, det må jag säga.

Valet och kvalet

Tänk dig att du är galet sugen på choklad. Du har en presentask med Geishachoklad ståendes i kylskåpet som du ska ge bort till grannarna som tack för kattvakteriet i helgen.

Skulle du:

1. äta upp den och köpa en ny till grannarna imorgon
2. åka och köpa någon annan choklad och låta bli grannarnas
3. strunta i grannarna, de behöver ändå ingenting
4. försöker ignorera chokladsuget och gör inget av dessa alternativ
5. eget alternativ - motivera gärna

PMS-monster

OCH JAG ÄR GALEN SUGEN PÅ CHOKLAAAAD!
GE MIG, NUUU.


En plats i solen

Den 30 juni släpper Kent ett nytt album vid namn En plats i solen. Älsklingen är ett sort Kent-fan så han önskar sig det i födelsedagspresent. Jag som har klurat som attan på vad jag ska ge honom när han fyller. Jag gillar när folk är raka på sak och säger vad de vill ha, så slipper man leta och kanske köpa någonting helt fel.

Är du sugen på ett ex av detta album kan du gå in HÄR och boka!


Gåtan har äntligen fått ett svar

Ni kanske minns att jag berättade härom dagen om min farmors plånbok som försvunnit efter en runda på stan. Detta oförklarliga försvinnande har äntligen fått en rätsida, även om det inte blev en trevlig sådan. Farmor ringde nyss och berättade att hon upptäckt att alla hennes smycken var försvunna och att flera damer i hennes hyreshus fått sina plånböcker och smycken stulna. Det har således varit någon inne i hennes/deras lägenheter och plockat på sig föremål och sedan smugit sig ut obemärkta, medan vederbörande varit hemma. Hur obehagligt är inte det på en skala? Hos farmor måste detta ha skett någon gång mellan 13.00 och 16.00. Jag åkte då hem till Andreas och blev sedan meddelad om det mystiska försvinnandet senare på eftermiddagen. Som detta har grämt mig, eftersom jag haft skuldkänslor för att jag inte varit tillräckligt observant under vår vända på stan, men nu kan jag alltså släppa det.

En av tanterna i huset hade plötsligt träffat på en främmande man i sin hall och personen i fråga frågade om hon ville ha någonting tapetserat. På så sätt finns det i alla fall några signalement på inbrottstjuven och jag hoppas verkligen att han åker fast. Jag ska följa med farmor till polisen imorgon - lär få reda på mer information då.

Jag bara uppmanar er där ut - håll era dörrar låsta, fast ni är hemma. Det finns så mycket idiotiska människor där ute som inte kan skilja på ditt och mitt. Skrämmande!

Eftermiddagsgott

Just nu håller jag på och gör i ordning fruktsallad. Det var extrapris på så mycket olika frukter när jag var nere och handlade på Netto och blev då sugen på en fräsch fruktsallad till efterrätt. I min sallad blir det kiwi, färsk ananas, honungsmelon, äpple, nektarin och russin. Dessvärre glömde jag att köpa banan som jag vill ha i, men det får gå ändå. Någon form av citrusfrukt hade också varit att föredra, men även det glömdes bort.

Vilken frukt är Din favorit i en fruktsallad?

Helgen som varit

I fredags åkte jag upp till Stockholm för att fira min kusin Malin som tog studenten. Tåget anlände vid 13.30 och min farbror hämtade upp mig på stationen. Därifrån bar det av med tunnelbana mot Malins skola där de skulle springa ut klockan 14.30. Det var riktigt roligt att få se deras utspring och jag fick rysningar från topp till tå när de sjöng studentsången. Minnesbilderna från min egna studenten flashade förbi och jag insåg hur fort de fyra åren har gått sedan dess.

Efter utspringet begav vi oss hem för att ordna de sista förberedelserna inför bjudningen. Det var en hel del att göra och vi hann precis i tid tills alla gäster gjorde entré. Det blev ungefär 60 gäster - både bekanta och obekanta ansikten och allting flöt på som planerat.

På lördagen när jag vaknade mådde jag inte alls bra. Jag var tungt i huvudet (ej bakis), hade ont i halsen och kroppen kändes tung som bly. Jag är fortfarande seg, men det känns någorlunda okej. Nu måste jag ju hålla mig frisk eftersom jag ska jobba måndag till fredag under kommande vecka.

När jag kom hem igår kväll möttes jag av en oerhörd stank i lägenheten. Felix hade lyckats stänga toalettdörren och inte kommit åt kattlådan så hallgolvet var täckt av stora kisspölar. Mycket trevligt att komma hem till! Trots det verkade katterna ha klarat sig bra hemma ensamma och kattvakten hade skött sina uppgifter väl. Det är tur att man har sådana toppengrannar!

Tidsfördriv innan tåget går

Nämn något som gjorde dig glad igår: Fikastunden hos min syster tillsammans med älsklingen
Vad gjorde du kl 08 i morse: Sov
Vad gjorde du för 15 min sedan: Gick ut med soppåsen
Det sista du sa högt: Var snäll och gosig nu, för jag kommer inte hem förrän imorgon kväll. Sa det till min ena katt när han puttade bort mig med tassen när jag ville pussa honom.
Det senaste någon sa till dig: Då hörs vi sen. Puss
Vad har du druckit idag: Te och vatten
Vad var det senaste du åt: En bit Marabouchoklad
Vad var det senaste du köpte: Mat på Netto igår
Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun
Vad är det för väder hos dig nu: Uppehåll för tillfället, men har ösregnat hela morgonen
Godaste glassmaken: Pecannöt kola
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja
Sover du tungt: Ja, fast jag vaknar väldigt lätt
Drömmer du mardrömmar: Det händer
Trivs du med ditt jobb: Studerar fortfarande, men trovs väldigt bra med mitt blivande yrke
Favoritklädsel: Leggings och tunika
Favoritlåt just nu: Jason Derulo - The sky is the limit
Vad ser du om du tittar till höger: Min säng, där Tuss ligger och sover djupt
Vad gör dig glad just nu: Musiken i högtalarna och att jag snart ska iväg och träffa släkten. Många år sedan nu...
Vad ska du göra härnäst: Plocka i ordning det sista och bege mig till tågstationen.
Höger eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Glad och förväntansfull, men lite ångest över att lämna katterna så länge
Favoritgodis: Röda ferarribilar
Kläder just nu: Jeans och en tröja
Sommarplaner: Jobba och umgås med vänner
Hur många kuddar sover du med: Två
Spelar du något instrument: Blockflöjt, tvärflöjt, lite piano och gitarr
Morgon eller nattmänniska: Kvälls/nattmänniska
Vad är viktigast för dig: Min familj, älsklingen och katterna
Är du kittlig: Ja
Snarkar du: Vet ej
Stjärntecken: Kräfta
Äckligaste insekten: Spindlar
Längtar du mest efter just nu: Älsklingen

Snart bär det av

Snart bär det av mot huvudstaden. Jag ska iväg och fira min kusin Malins student och är åter i Katrineholm imorgon kväll vid 20.30. Snälla, snälla, håll tummarna för lite solsken framåt kvällen för det här vädret är ju alldeles bedrövligt.


Vilken härlig dag

Jag är alldeles varm i hjärtat efter den här dagen. Jag och älsklingen spenderade hela förmiddagen i sängen och framåt lunchtid gick vi upp, gjorde oss i ordning och åkte och handlade. När vi var på Ö&B ringde min syster och bjöd över oss på eftermiddagsfika, vilket var ett väldigt trevligt initiativ. Vi åkte dit och drack kaffe och lekte med barnen hela eftermiddagen. Edwin var lite blyg inför Andreas till en början, men det mjukades upp ganska snart när han visade sina skills i att bygga med lego. De var så söta där de satt på vardagsrumsgolvet och lekte och Edwin var jättenöjd över uppmärksamheten. Även lillkillen Walter verkade tycka om Andreas för han skrattade och var allmänt nöjd när han gullade med honom. Det var jätteroligt att se att han var så duktig med barnen, visade sådan värme och att barnen tyckte om honom.

Nu under kvällen har jag packat och ordnat med kattvakt inför morgondagens Stockholmsresa. Jag har även städat och bäddat rent i sängen så att det ser någorlunda skapligt ut när jag kommer hem på lördag kväll. Det råder lite små-ångest inför att vara borta från katterna från klockan 12 imorgon tills 20.30 på lördag kväll, men det kommer att gå bra. Katterna klarar sig eftersom de får både mat, rent vatten, ren låda och lite sällskap av min granne Anna. Det är tur att jag har sådana guldklimpar till grannar!

Resultatet av dagens shopping

Idag fick vi tid för en vända på stan innan utvärderingen i skolan. Jag skulle egentligen bara ha ett par nya vita leggings, efter gårdagens lilla miss, men det resulterade även i två par nya skor. Den senaste tiden har jag bara använt mig av mina vita tennisskor, men jag kände att jag behövde någonting öppet som jag kan slippa ha strumpor i. Fötterna behöver ju andas nu när det är sommar. Det resulterade i dessa:

 

 

Eftersom mina vita tennisskor börjar bli lite slitna och numera sjunger på sista versen blev det även ett par av dessa. Skopunkten har ju ett bra erbjudande om att ta två par skor och få 50 % på det billigaste paret, så jag slog på stort.

 


Dagens tema

BAD DAY

Och vad kan då passa bättre än lite schysst musik i detta tema?!

R.E.M

Daniel Powter

Blur

Fuel

Inte min dag idag

Just nu är jag så himla arg att tårarna bara sprutar. Det här har stundtals varit en helvetes jävla skitdag. Allting börjar med att farmor ringde mig och ville att jag ska hjälpa henne ner på stan för att uträtta några ärenden. Eftersom mamma och pappa är iväg på semester den här veckan och nästa måste jag hjälpa farmor, som mamma vanligtvis gör. Sagt och gjort, jag åker över till henne och vi beger oss ner på stan. Första anhalten var Apoteket där vi skulle hämta ut blodtrycksmedicin. Redan där började det strula, för tanten i kassan kunde minsann inte hitta det e-recept i datorn som vi skulle hämta ut. Det var inte mycket att göra åt saken så vi gick vidare. Nästan stopp var Konsum. Vi var säkert där i en timme på grund av att farmor inte kunde bestämma sig för vilken mat hon skulle köpa. Hon vankade av och an mellan hyllorna och ratade varenda förslag jag försökte komma med. Det var bara de varorna som för tillfället råkade vara slut i butiken som hon promt skulle ha. Jag knöt näven i fickan, bet mig i tungan, räknade till tio, klistrade på ett leende på läpparna och allt vad man kan tänkas göra för att lugna nerverna. Efter mycket om och men kom vi därifrån med lite varor som föll tanten i smaken och vi började röra oss hemåt. Everything almost good, so far. Väl hemma packar vi upp varorna och säger sedan hejdå för jag skulle åka hem till Andreas.

Några timmar senare ringer farmor och är upprörd över att hennes plånbok är borta. Eftersom hon har väldigt dålig syn numera åkte jag över till henne för att hjälpa till att leta. Jag är helt hundra på att den kom med hem från affären, men den fanns verkligen inte någonstans. Vi vände upp och ner på hela lägenheten och letade på alla möjliga och omöjliga ställen, men utan resultat. Av ett oförklarligt mysterium är den nu alltså spårlöst borta.

Innan jag åkte till farmor tidigare på dagen slängde jag i en maskin vittvätt för att ha det klart inför fredagen då jag ska iväg på min kusins student. Där i låg mina vita leggings som jag skulle ha till klänningen och den nya fina koftan som jag skulle ha till. Vad jag helt hade glömt bort var att jag lagt min svarta badrumsmatta i tvättmaskinen igår i väntan på att bli tvättad. Det hade jag helt glömt bort och eftersom den var svart såg jag den inte där i botten av maskinen. Som ni säkert kan räkna ut så är inte dessa plagg längre vita. De har numera intagit någon hemsk gråblå nyans och detta grämer mig till vansinne.

Som sagt - inte min dag idag! Just nu skulle jag bara vilja cykla över till älsklingen, krypa ner bredvid honom i sängen och gråta ut min ilska på hans axel. Helvetes jävla skitdag det här blev!

Stryp mig långsamt!

Hur blödig får man bli?

Under förra veckan upptäckte jag ett nytt program som visas måndagar till fredagar klockan 18.00 på TV4+. Det heter Bröllopsform och går ut på att få gifta par att komma tillbaka i den fysiska form som de hade när de gifte sig. Programmet leds av psykologen Eva Rusz som ger paren värdefulla råd om kommunikation och liknande, medan Martin Lidberg får dem att komma i topptrim. Efter åtta veckor ska paren komma i sina bröllopskläder och förnya sina löften i en cermoni. Det här är ett riktigt intressant program och i slutet av varje avsnitt, då paren förnyar löftena, vet jag inte riktigt vad det är som händer med mig. Jag gråter som ett barn! När jag ser deltagarna bli som nyförälskade och lovar varandra evig kärlek blir jag så rörd att tårarna bara sprutar. Jag kan inte hjälpa det. Kan detta vara ett ålderstecken tro, eller är jag bara så löjligt blödig som det bara går att bli?


Om Du är intresserad av att se ett avsnitt av Bröllopsform
kan Du göra det genom att klicka HÄR.

Riktigt seg dag

Jag har en riktigt segisdag idag. Jag vaknade vid 12 när älsklingen ringde mig och sedan dess har jag bara legat i soffan och kollat på repriser på TV4. Det känns lite dumt att vara inne när det är så vackert väder ute, men jag känner mig inte på topp på grund av halsont, snuva och huvudvärk. Raringen ligger fortfarande hemma och är sjuk och med tanke på att det är svårt att hålla tassarna borta från honom antar jag att jag har blivit smittad av hans elaka förkylning.

Gårdagen blev riktigt lugnt. Jag var hos Robert och gratulerade honom, men gick hem redan vid 21-tiden. Gick hem och och kollade på Ladder 49 i min ensamhet och somnade direkt därefter.

Nu är det dags för uppryckning - här kan man inte ligga hela dagen. Fy skäms på mig!

Lördag 5/6-10

Idag har jag varit och jobbat på förmiddagen. Det var inte speciellt skitigt, varken på banken eller på KappAhl, så det var ganska snabbt avklarat. När jag kom hem fick jag pyssla om min sjukling som fortfarande låg kvar i sängen och var rejält risig. Han var alldeles kokhet - hade kunnat steka frukostäggen på honom. Stackaren.

Under eftermiddagen har jag varit och överraskat min farmor med lite jordgubbar. Det var uppskattat och trevligt. Jag kände att det var dags att åka och hälsa på henne nu, för jag har inte varit där sedan hon förlorade synen på sitt friska öga. Jag hjälpte henne med att laga en ost- och skinkpaj som hon hade lite svårt att läsa receptet till och efter det satt vi och småpratade lite. Hon erbjöd mig att stanna och äta av pajen som vi lagat, men jag hade mat hemma som jag var tvungen att äta upp. Väl hemma skrev jag till Emma och bjöd över henne på en kopp Chaïlatte. Det var så himla länge sedan vi sågs och det måste det verkligen bli bättring på framöver. Det får inte gå flera månader mellan gångerna, men tiden bara rinner ifrån en.

Nu är det dags att göra sig i ordning inför födelsedagsfesten hos Robert. Det ska bli trevligt att träffa lite folk. Väldigt synd att inte älsklingen kunde följa med, men så blir det ibland. Han får stanna hemma och kurera sig så att han blir frisk så fort som möjligt. Tycker så synd om honom när han är krasslig - vet ju hur jobbigt det är med feber.

Ha en skön lördagskväll allesammans!

4,5 km intervallträning

Det är precis vad jag bockade av från dagens schema alldels nyss. Check! Jäklar vad tungt det kändes i denna stekande hetta, men nu efteråt har det gett världens kick. Jag tog den gamla vanliga rundan, men joggingen kändes inte helt hundra idag pga krax i halsen (börjar väl få en släng av älsklingens förkylning), så det fick kombineras med powerwalking för att minska belastningen en aning. Bättre det än ingenting!

Innan jag hoppar in i duschen ska jag sätta mig i solstolen på balkongen i hopp om att få lite färg. Life is great!

Ser ut att bli en bra dag

Under förmiddagen har jag suttit vid datorn och druckit kaffe med grädde till ljudet av älsklingen som fortfarande låg i sängen och sov djupt. Han sov oroligt i natt på grund av sin elaka förkylning, så jag lät honom sova så länge han bara kunde. Ovanpå honom låg min honkatt Tuss och även hon snusade som en liten gris. De var bara för söta och jag blev alldeles varm i hjärtat av att titta på dem. Livet är bra härligt alltså!

Även denna dag ser ut att bli alldeles fantastisk med klarblå himmel och strålande solsken. Inte ett moln så långt ögat kan nå. Dessutom är den helt ledig, eftersom jag lämnade in utvecklingsrapporten och reflektionen igår. Om en stund ska jag sätta mig på balkongen och sola. Solen tittar om hörnet in på min balkong om ungefär 10-15 minuter. Sedan ska jag ta en joggingtur innan det är dags att duscha och göra sig i ordning för veckohandling på Willy:s med raringen. Efter det ska vi laga middag tillsammans och äta gott här hemma hos mig. Mysigt värre!

Njut av det underbara vädret allesammans och ha en riktigt bra start på helgen!

Vill se den här filmen

Jag skulle så gärna vilja se den här filmen. Den verkar vara så fin!

Jag blir alldeles gråtmild av att se trailern och det måste väl vara ett gott tecken?

 

Enligt kommentarerna som jag har läst om filmen framställs den som en snygg film men ack så förutsägbar och full av klichéer. Det låter väl i och för sig mindre bra, men jag tror ändå att den är sevärd.

 


Underbara dag

Idag tog jag mig sovmorgon till 9.30. Därefter gick jag upp och åt frukost och satte mig med utvecklingsrapporten och den avslutande självvärderingen som ska in imorgon. Det tog längre tid än vad jag hade väntat mig, men blev klar precis lagom till solen rundade mitt bostadshuset och började skina in på min balkong vid 14.30-tiden. Det är vad jag kallar schysst tajming! Nu är alltså de två sista momenten i kursen klara och redo att lämnas in och då är det praktiskt taget sommarlov. Är inte det underbart så säg?! Nu är mitt tredje universitetsår avklarat och enbart sex månaders studier återstår till den stundande examen.

Nu under eftermiddagen har jag invigt min nya bikini och solat i den underbara värmen på balkongen. Jösses vad varmt det blev efter en stund kan jag säga. Det kändes som om jag grillades som en helstekt gris. Fick en lagom passande skär färg också på tal om grisar.

Ikväll ska jag och raringen gå ut på en kvällspromenad igen och sedan mysa i soffan resten av dagen. Det ska bli mysigt! Imorgon bitti åker han iväg och ska fira sin bror som tar examen från Grythyttan. På lördag ska grabbarna fiska och festa med hemvärnet, så jag kommer att få sysselsätta mig själv. Är det någon som känner sig manad att umgås med mig är det bara att hojta till!

So long people, nu bär det av ut i solen igen. Underbara, underbara solsken!

Min nya grillfavorit

Härom veckan när jag och raringen var hemma hos Linda och Robert och firade Lindas födeslsedag med grillning bjöds det på en ny smakupplevelse för mig. Det var Halloumiost - någonting jag hört talas om förut med aldrig smakat. Jag som är galen i ost blev helt såld på detta grillvänliga tillbehör. Halloumi, eller grillost som jag väljer att kalla det, kommer att bli ett givet inslag på mina grillspett framöver, det lovar jag.

Vad anser Du, är halloumiost en hiss eller diss?

Dagens motion

Jag är precis hemkommen från en timmes rejäl powerwalk. Med musiken i lurarna fick jag upp ett riktigt schysst tempo så att svetten lackade. Nu är det dags för en efterlängtad dusch och lite mellanmål.


RSS 2.0