Dagens inköp

På lunchen idag hann jag med en liten snabb shoppingrunda som resulterade i tre par nya skor. Inte för att jag akut behövde skor egentligen, men så blev det i alla fall. Jag är grymt nöjd och längtan efter riktigt vår och sommar, så att jag få inviga mina nya pärlor, är olidlig.

Vad tycks?

Det växlar fort

Idag har det varit en riktigt bra dag, till skillnad från igår. Jag vaknade utvilad utan några katter som jävlades, gick upp och åt frukost med god aptit, gick ner till tåget i lugn och ro, var i skolan och avslutade den pågående kursen. Det var med lätta steg vi promenerade ner till tåget på eftersmiddagen eftersom vi visste att det nu skulle innebära fem helt lediga dagar. Inga uppsatser att skriva på, inga böcker eller stenciler att läsa, inga seminarier att förbereda, nada. L-E-D-I-G-T!

När jag kom hem fick jag världens ryck att börja storstäda. Sagt och gjort - jag slet fram dammsugare, golvmopp, dammtrasor, rengöringsmedel och skurhinkar och gick lös på allt skit här hemma. Jag måste ha gett min städerska allt för långt tjänstledigt, som här såg ut. Det är långt från klart, men jag tror att det får räcka för idag. Det återstår fönsterputsningar och sådana rätt krävande sysslor, vilket får vänta någon vecka till.

Nu är det dags för lite middag och sedan ska jag sjunka ner i soffan och fortsätta läsa min härliga bok Brunstkalendern, skriven av Emma Hamberg, som jag påbörjade igår när jag var sjuk. Jag har redan läst ut halva och är nyfiken på att få veta hur den där soppan kommer att sluta. Det är så sällan jag har tid att läsa vanliga böcker nu för tiden, så jag är glad för att äntligen kunna associera läsning med nöje igen. Bäst att passa på nu när tiden tillåter det, för nästa vecka gör all satans kurslitteratur entré i vardagen igen.

Stranger

Så oerhört fin låt!
Lyssna och njut.


Ingen höjdardag

I morse vaknade jag innan klockan ringde på grund av att ena kattskrället höll på och krafsade ute på hallgolvet. Såklart hade han kissat bland alla mina skor och det gjorde mig rejält pissed off. Jag kan inte förstå vad det är för fixidé han har fått och tror att det är okej att kissa där. Arg som ett bi letade jag mig ut i hallen och torkade upp pölen som Felix hade lämnat efter sig och därefter blev det frukost. Jag hade en rumlande känsla i magen och ett obehagligt illamående, så min aptit var sådär. Det räckte med några tuggor frukost, sedan kom det upp igen och jag mådde riktigt dåligt. Det blev således ingen skola idag, utan jag låg hemma i soffan och vilade och sprang fram och tillbaka till toaletten. Fy så äckligt! Magsjuka eller ätit någonting knasigt - det är frågan!?

Nu mår jag lite bättre och förhoppningsvis är jag kry tills imorgon så att jag kan delta på vår slutredovisning och kursavslutningen. Efter morgondagens skola startar den lediga luckan mellan kurserna och det ska bli väldigt skönt. Då får man äntligen vara ledig på riktigt, utan att ha en massa uppgifter att göra.

Ciao

Ny vecka, nya tag

Ja, då har vi åter sett ljuset av en ny vecka. Idag är jag ledig, tisdag och onsdag är skola och sedan börjar min femdagarsledighet som är väldigt efterlängtad. Det är alltid skönt med en liten lucka mellan kurserna så att man får tillfälle att rensa skallen och ladda om batterierna. När den här kommande kursen är över, om 10 veckor, är det redan sommarlov och det känns lite smått overkligt. Tiden går så himla fort! Då återstår det bara ett halvår på utbildningen och sedan är allting över. Ärligt talat vet jag inte om jag ska skratta eller gråta, för jag kommer delvis att sakna studietiden samtidigt som jag ser fram emot att äntligen få arbeta med det jag brinner för. Att jag känner så är väl egentligen inga konstigheter, eftersom jag alltid både vill ha kakan och äta den. Det är så typiskt mig! Aldrig är man nöjd.

Nu ska jag ta och gör mig i ordning och bege mig ner till biblioteket för att lämna tillbaka lite böcker som jag lånade till uppsatsen. När jag kommer hem skulle jag behöva dra igång en rejäl vårstädning. Jag är på släng-humör och skulle vilja rensa ur lägenheten och slänga allt skit som bara ligger och samlar damm. Får se hur det blir med den saken.

Ciao

Dagens höjdarlåt

Grym låt som jag inte kan få nog av just nu!

 


Bakissöndag

Igår var det gör-om-gör-rätt-kväll hemma hos Felicia och det blev en riktigt lyckad tillställning. Inga urspårningar och alla kroppsdelar är intakt på samtliga festdeltagare. Det måste ju vara ett bevis på att vi lyckades genomföra kvällens syfte med bravur. Trots detta satte gårdagen rätt djupa spår, vilket har resulterat i en smått gnagande huvudvärk. Seglivad sådan! Jag kände mig som sju svåra år när jag vaknade i morse, men har nu sakta börjat återgå till livet tack vare kaffe och en dusch.

Denna dag kommer inte att gå i många knop kan jag säga... Jäsp!

Den utlovade bilden

Så här blev resultatet av kvällens make over.


Lite dålig kvalité på bilden, men det bjuder jag på!

Ruggigt trött

Idag har jag varit och jobbat på städ som vanligt. Direkt när jag kom hem drog jag av mig arbetskläderna och kröp ner i soffan för att vila ögonen en stund. En stund, jo tjena? Jag vaknade för 20 minuter sedan och hade således sovit i exakt fem timmar. Jag förstår inte vad det är för fel på mig på lördagar eftersom jag alltid somnar direkt efter jobbet och kan sova bort större delen av dagen. Inte blir jag piggare av det heller - snarare tvärt om. Därför sitter jag nu med en stor balja starkt kaffe och en banan i hopp om att få hjärnan att vakna till lite om det ska kunna bli någon utgång ikväll. Jag är inte laddad för fem öre, men kan tänkas komma i form senare när jag är på plats och kan smittas av stämingen där. Det borde väl gå, eller hur?

Ikväll ska jag inviga min nya svarta klänning med spetsdetaljer på, som jag köpte på shoppingrundan i torsdags. Till det blir det svarta leggings, stövlar och en brunsvart sotig sminkning. Ska även försöka mig på lite lockigt hår som jag brukar göra med plattången. Det tror jag får duga för kvällen! Om jag orkar kanske det till och med dyker upp en outfit bild lite senare.

Hoppas att alla får en riktigt fin lördagskväll!

Ikväll gäller det

Ikväll hejar jag på Claudia och Tobias i finalen av Let´s dance. Jag tycker att de har gjort en strålande insats tillsammans redan från program ett och har därifrån bara utvecklats mer och mer. De verkar inte ha något stopp när det gäller utvecklingsnivåer och karisma i dansen och därför håller jag mina tummar och tår för att de tar hem segern ikväll!
Go Claudia - you rock!!


Fredagskul

En sexåring och en fyraåring sitter på övervåningen i sovrummet. Sexåringen säger "Vet du, jag tror det är dags för oss att börja svära." Fyraåringen nickar och håller med. Sexåringen fortsätter "När vi går ner och äter frukost tänker jag säga något med helvete och du kan säga något med fan."

Fyraåringen håller entusiastiskt med. När modern kommer in i köket och frågar sexåringen vad han vill ha till frukost svarar han "Men för helvete morsan, du vet ju att jag vill ha Havrefras och mjölk!"

SMACK! Han flyger ut ur stolen, snubblar omkring i köket, ner på golvet, och sedan upp på övervåningen som en raket, gråtandes medan hans mor förföljer honom och slår honom i rumpan för varje steg han tar.  Hans mor låser rummet och skriker "Du kan stanna där tills du har vett nog och jag släpper ut dig igen!"

Hon går sedan ner igen, tittar strängt på fyraåringen och frågar honom "Nå, vad vill DU ha till frukost då, min unge man?"
"Jag vet inte" svarade han "men du kan ge dig fan på att det inte är Havrefras i alla fall!"


Allmänt bra dag

Det här har varit en riktigt bra dag måste jag säga. Det som skulle ha varit en lång morgonpromenad runt Djulö allé blev istället en lång sovmorgon pga. ändrade omständigheter, och jag klagade inte. Promenaden gottgjordes sedan med en kaffedejt och lite shopping. Från den ena bönan till den andra avslutades dagen på Harry´s tillsammans med fina Klister. Stand up comedy och en kall öl - perfekt en torsdagskväll som denna. Efter att ha jagat stan runt efter en kvällspizza, tyvärr utan resultat, begav vi oss hem till mig för att äta kladdkaka med grädde och fortsätta gnata om livets alla upp- och nedgångar.

Livet har minsann sina goda stunder.
Fler sådana här sköna avslappnade dagar, tack!

Torsdag 25/3

Idag har jag varit nere på stan och kaffedejtat med Felicia på det nya mysiga fiket på Kvarnen. Det blev kaffe och en kanooongod snickerstårta med grädde och jordgubbar. Syndigt gott kan jag lova! Efter allt gottis och en massa tjatter gick vi en runda på stan som resulterade i en svart klänning, två par leggings, ett par örhängen och ett paket hårfärg. Efter gårdagens inlägg om håret slutade det med en ljus askblond färg som jag precis har haft i. Jag fick nio kommentarer och fem av er tyckte ljust, två tyckte mörkt och en tyckte mörkt med ljusa slingor, så jag litade på er som röstade för ljust. Det blev dessvärre ingen drastisk förändring av färgen jag precis lade i, men nog blev håret allt lite ljusare i alla fall. Jag tror att detta kommer att vara en bra grund, för att sedan be någon om hjälp med att lägga i lite ljusa slingor. Det kan nog bli schysst!

Nu är det middag och pluggande som gäller, för att sedan förhoppningsvis bege sig ner på Stand up comedy-kväll på Harry´s med tjejerna. Det ska bli grymt roligt och jag hoppas på att kvällen bjuder på många skratt. Det behöver jag just nu!


Ljust eller mörkt?

Det är frågan!? Jag sitter nämligen och funderar på vad jag ska göra med håret nu till våren. Nu har jag inte färgat mitt hår på flera månader och det börjat bli dags för en uppfräschning - men hur? Antingen är jag tråkig och lägger i den gamla vanliga bruna färgen eller så försöker jag hitta på någonting nytt. Det lutar åt det sistnämnda, men vad? Jag skulle vilja ha en ljusare ton på håret och sedan blonda slingor som ger håret lite mer liv. Vad tror ni om det? Det är väl alltid ett säkert kort med lite ljusare till vår/sommarsäsongen?

Nu skulle jag vilja ha er hjälp.
Tyck till och säg vad som klär mig bäst - ljust eller mörkt?


Favoritlåten just nu

Den här låten får mig att tänka sommar... grillfest... kall öl... vänner... långa ljumma nätter...

Längtar, längtar, längtar!

 


Vilken Zzzz dag...

Idag har jag varit obotligt sömnig. Det känns som om jag har gått i en dvala hela dagen och fått kämpa för att hålla ögonen öppna. Kroppen har känts tung, skakig och allmänt vimmelkantig och det är smått obehagligt. Jag antar att detta är en följd av den rikliga menstruationen som kommit tätt inpå järnbristen och ställt till trubbel för kroppen igen. En blodförlust i en redan obalanserad kropp är väl antagligen ingen höjdare kan jag tänka mig. Jag gick till apoteket direkt efter skolan och köpte järntabletter eftersom min Blutsaft börjat ta slut, så har jag någonting att boosta kroppen med vid behov. Tabletter går ju inte ut i kroppen lika snabbt som de flytande tillskotten, men det får duga. Kostnaden får faktiskt gå i första hand nu när behovet inte är lika akut längre!

För övrigt har jag inte gjort mycket idag. Så fort jag kom hem från skolan slog jag ihop som ett korthus på soffan och sov som ett litet barn framför tv:n. Det var inte meningen att somna, bara vila ögonen lite, men jag kunde inte kämpa emot. Nu ska jag försöka göra lite nytta inför oponeringsseminariet på fredag och sedan fixa dagens middag.

Obehaglig pulshöjare

Jag satt nyss här vid datorn och klickade runt på Facebook och lyssnade på lite musik när min mobil plötsligt ringer. Det var mina föräldrars nummer som blinkade på skärmen och jag reagerade genast på att de ringde såhär sent. Jag svarar och jag hör på mammas röst att det var någonting speciellt. Hon sa att hon hade någonting att berätta och bad mig sätta mig ner. Då greps jag av fullkomlig panik och började stortjuta eftersom jag inte visste vad jag hade att vänta mig. Det hann susa förbi ett tiotal otäcka bilder genom huvudet på mig och det var alldeles fruktansvärt. Snälla säg vad det är som har hänt, har det hänt mormor någonting, hulkar jag ur mig. Tårarna bara forsade ner för kinderna på mig och jag fick knappt någon luft. Mamma försökte lugna ner mig och insåg dirket att hon hade gjort helt fel som ringde mig såhär pass sent och att hennes sätt att lägga fram budskapet feltolkats totalt!

Det visade sig inte alls vara någon fruktansvärd nyhet - snarare tvärt om. Utan att avslöja vad, så ville hon berätta någonting trevligt och glädjande, men det blev bara SÅ fel. Jag målade ju fan på väggen direkt och trodde att mormor hade dött eller att det hade hänt min syster eller hennes familj någonting. Sist mamma ringde såhär dags var det ju jätteallvarligt, då min syster låg på intensiven efter förlossningen, så jag kunde ju inte annat än skrämmas.

Usch vilken obehaglig pulshöjare det blev såhär på kvällskvisten. Tänk att någonting som från början var menat så väl, kan bli så otroligt fel!

Bildbevis

Jag hittade precis ett bildbevis på Facebook, vart det började gå galet på Alexanders 25-årsfest härom veckan då när jag skadade knät och hade sönder mina leggings pga. allt ramlande. Det måste ha varit Sambucans fel, som ni ser. Snyggaste minen fick jag till också! Jösses säger jag bara, haha. Jag bjuder på det här!


Vandrande blåmärke

Ja, så skulle jag beskriva mig själv idag. Jag har verkligen ont överallt och känner mig som ett riktigt PMS-monster. Dagens diet har bestått av Alvedon och choklad och jag antar att jag inte behöver gå in på någon närmare beskrivning av vad jag lider av!? Vad har vi tjejer gjort för att förtjäna detta? Det känns som om man får bestraffas för alla sina synder all over again, varje månad. Året om. Det är fan inte schysst!

Men men, så är livet och det är bara att leva med eländet. Nu ska jag försöka rycka upp mig och ta tag i lite pluggande igen innan jag anser mig klar för idag. Vi har vfu-seminarium imorgon bitti och på fredag vankas det opponering på fördjupningarna. Efter det är kursen så gott som slut om vi får våra fem välförtjänta lediga dagar innan nästa kursstart. Som jag längtar!

Random måndag, eller?

Jag fick ett infall att baka en kladdkaka förut för att bjuda över någon på en spontan kvällsfika. Tomas tyckte att det lät för jäkla gott och anmälde sig själv som frivillig att käka kladdkaka med grädde tillsammans med mig så fort han hade pluggat klart för idag. Jag trodde aldrig att han skulle bli klar och var nära att hugga in på kakan utan honom, men precis då meddelade han att han var på väg. Strax därefter blev det frossande i kladdkaka, grädde, kaffe och vindruvor och en väldig massa partymusik. Det var nästan så att lite partynerver vaknade till liv en måndagskväll som denna. Helt random, eller hur?

Kladdkaka och partymusik - what a monday!


Morotsbaguetter

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg har jag bakat morotsbaguetter idag. Receptet kommer från kalasgott.blogg.se, som jag hittade när jag botaniserade bland alla hennes fantastiska bakverk och maträtter förut. Jag är riktigt nöjd med mitt resultat och de smakade fantastiskt gott med smör, ost och en paprikaring!

 

Små Grova Morotsbaguetter

• 50g Jäst
• 5dl Vatten, 37°c
• 5dl Rivna Morötter
• 2 msk Olivolja
• 2 msk Brödsirap
• 2 tsk Salt
• 1dl Linfrö
• ½ dl Solroskärnor
• 12dl Mörkt Lantbrödsmjöl
• 3dl Vetemjöl

+ Mjöl till utbakning

Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Häll i vattnet i bunken och blanda ut jästen.
3. Tillsätt de rivna morötterna, olivoljan, brödsirapen,
saltet, linfröna och solroskärnorna. Rör om.
4. Häll i mjölet och kör i assistent på "medel fart" , ca 10-15 min.
Det skall bli en slät och elastisk deg.

Har du ingen assistent: Arbeta degen tills du uppnått samma resultat.

5. Låt degen jäsa övertäckt i bunke ca 45 min.
6. Tag ut degen på ett mjölat bakbord och knåda den lite lätt.
Dela den sedan i 16 lika stora delar.
7. Forma till små baguetter, lägg på bakplåtspappersklädd/oljad 
plåt och låt jäsa ca 40 min.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225°c, ca 18-22 min.


Husliga jag fortsätter

Den här gången med brödbak! Efter ett tips från Bella var jag inne och kikade på denna härliga blogg och hittade ett recept på morotsbaguetter som jag blev sugen på att prova. Degen står just nu på jäsning och den beräknas vara klar om ca. 15 minuter. Då ska den knådas, formas till små baguetter och fördelas ut på plåtar för att sedan jäsas i ytterligare 40 minuter. När brödet är klart ska jag avnjuta det tillsammans med en kopp kaffe i vårsolen på balkongen. Det är vad jag kallar måndagslyx!

Bilder på mina morotsbaguetter och länk till receptet kommer senare. Håll utkik!


Dagens bedrift

Nu har precis diskat och röjt undan efter att ha lagat ett jättelass med lasagne och en köttfärslimpa. Det blir mat för en hel månad framöver och det ska skäras upp, fördelas i matlådor och läggas in i frysen. Tänk så huslig man kan vara när man lägger den sidan till. Förut höll jag på och donade så var och varannan dag, men den energin har försvunnit på sistone. Jag förstår inte varför - jag som älskar att laga mat i vanliga fall. Misstänker att det är något singelsyndrom som har slagit över mig och fått mig att sluta pyssla som jag gjorde förr. Skärpning!


Myssöndag

Det blev en lugn hemmakväll igår. Jag hade bestämt mig för att gå på festen men vid 20-tiden fick jag jätteont i magen och orkade inte gå iväg. Det blev till att tvätta bort partysminkningen och sedan kröp jag ner i soffan och tyckte synd om mig själv. Så det kan bli - inte alltid som man tänkt sig.

Idag har jag spenderat större delen av dagen i soffan framför tv:n. Jag hyrde Baksmällan och Beck - I stormens öga och gosade ner mig och soffan tillsammans med en skål Cheeze Crunchers. Det blev ju varken film eller snacks igår, så jag tänkte att jag kunde unna mig det idag istället. När det dessutom är så tråkigt väder ute kan man ju lika gärna stanna inne och mysa när man kan. När jag vaknade i morse var jag inställd på att gå upp och äta en god frukost och sedan bege mig ut på en långpromenad i det vackra vårvädret, men den planen sprack så fort jag kom ut i köket och upptäckte att det snöade ute. Vad är det frågan om? Vart tog gårdagens helt fantastiska väder vägen? Jag som hade plockat fram vårjacken och allt. Tröttsamt!

Nu är det dags att göra lite middag. Jag tror jag ska slänga ihop en köttfärslimpa och lite klyftpotatis. Det är jag himla sugen på. En enkel söndagsmiddag - just for one. Kul!

Suck vad jag är rastlös...

Nu är frågan...

Party or stying in tonight?

Eller        

Det är frågan...

Fancy friday

Hela kvällen har jag suttit här och varit sugen på pizza, men jag har väldigt svårt för att äta det ensam. Det får mig att känna mig så jäkla ensam och eländig! Någon som känner igen sig? Eftersom jag inte ville känna mig mer ensam än vad jag faktiskt var och dessutom inte orkade pallra mig ner till pizzerian blev det ingen mat alls. Men hungern tog överhand, vilket slutade med att jag gjorde mig en tallrik havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk samt en leverpastejsmörgås. Det är vad jag kallar fancy friday!!

Hoppas att ni har en roligare fredag än mig!


Tidsfördriv en fredagkväll som denna

1. Vad är klockan: 18.33
2. Vilket namn står på ditt födelsebevis: Maria Kristina Duveblad
3. Smeknamn: Mia och Misen, beroende på vem som tilltalar mig.
4. Vad heter dina föräldrar: Stig och Gunilla
5. Antal ljus på din senaste tårta: Hade inga, men om det har varit några hade antalet varit 22.
6. Husdjur: Yes, två katter. Felix och Tuss.
7. Hårfärg: Jag vet inte riktigt vad man ska kalla det. Någon ljusbrun urtvättad variant. Kanske dags att uppsöka frissan för att göra sig lite vårfin!?
8. Favoritfärg: Lila
9. Piericing: Nope. Eller räknas de i öronen?
10. Tatuering(ar): Nix.
11. Födelseort: Nyköping, för det var stängt i Katrineholm den dagen som jag behagade att titta ut.
12. Bostadsort nu: Katrineholm
13. Nuvarande bostad: Lägenhet på norr.
14. Har du varit kär: Yes I have.
15. Har du varit i några andra världsdelar: Ja
16. Har du varit med om en bilkrasch: Nej, har varit skonad från det hittills, tack o lov!
17. 2 eller 4dörrar (på bilen): Fyra
18. Kaffe eller glass: Oj, hur ska man kunna välja mellan det? Beror väl helt på vilket tillfälle det gäller...
19Snuttefilt eller kramdjur: Öööhm, vilken fråga. Hade aldrig snuttefilt som liten, så får la svara kramdjur.
20. Antal syskon: En syster
21. Färg på strumporna: Ingen färg, är vid skrivandets stund barfota.
22. Lyckotal: 23
23  Favoritfilm: Life as a house (Livsverket)
24. Favoritcitat ur en film: Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete.
25. Bästa semestern: Mexiko med mina föräldrar 2002.
26. Favoritmat: Kött, klyftpotatis och bearnaisesås.
27. Bästa veckodagen: Lördag
28. Senaste låt du lyssnat på: Dire Straits - Sultans of swing
29. Tandkräm: Colgate.
30. Favorit TV-program: Sex and the city och olika matlagningsprogram.
31. Favoritrestaurang: Rhodos
32. Favoritblommor: Orkidé eller ros... kanske gerbera? Svårt att välja.
33. Tycker inte om: Falska människor. Översittare. Krig o elände...
34. Sport att titta på: Handboll.
35. Ögonfärg: Grön
35. Senaste sjukhusvistelse: Blindtarmsoperationen 2006.
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Latte och en olivgrön fondvägg.
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Ingen, konstigt nog. Trodde att jag skulle minst en gång i alla fall.
40. Vem/var är du om 10 år: God know who. Drömma kan man ju göra!
41. Vem fick du senast e-mail från: Facebook, som meddelade att jag hade fått ett mail där.
42. Har du någonsin blivit dömd för något brott: Nope, har aldrig begått något.
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Vill inte ha några krediter, för jag handlar inte saker jag inte har råd med.
44. Vad gör du när du är uttråkad: Sitter vid datorn (som nu), kollar tv, promenerar, ringer vänner etc.
45. Fras/ord du använder (för) ofta: Typ... Så jäkla onödigt ord egentligen. Varför slänger man in det titt som tätt?
46. Födelsedag: 2 juli
47. Vad retar du dig på: Allt möjligt, men kommer inte på någonting specifikt just nu.
48. Det bästa du vet: Vännerna, familjen, katterna, musik, resor mm.
49. Läggdags: Beror på vad jag ska göra dagen därpå, men aldrig för 22.
50. Stjärntecken: Kräfta
51. Värdefullaste ägodel: Min lägenhet, som jag köpte sommaren 2007.
52. Vad är klockan: 18.55
53. Vad har du för kläder på dig just nu: Svarta legging, ett rosa linne och en tjocktröja.
54. Favoritland: Mexiko. Paradiset på jorden!
55. Favoritfilmmusik: Oj, det måste ju vara Dirty Dancing.
56. Skostorlek: 39
57. Fobi: Lite smått klaustrofobisk kanske... Ogillar höjder också.
58. Favoritpålägg: Ägg med majonnäs.
59. Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar: Barncancerfonden.
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Förlåtelse kanske?
61. Bästa bok du läst: Gömda av Liza Marklund
62. Vad är du beroende av: Är väl lite smått sockerberoende...
63. Favoritdjur: Katt och hund.
64Gillar du snö: Ja, det är härligt.
65. Favoritglass: Ben & Jerry´s strawberry cheesecake. Mumma!!
66. Vad la du dina sista pengar på: Mat, när jag vara nere och handlade på Netto härom dagen.
67. Är du långsint: Ibland, det beror på vad det gäller.
68. Favoritgrupp/artist: Lars Winnerbäck, men jag är en sån väldig allätare, så jag har svårt att bara nämna enn. Jag lyssnar på musik efter mitt humör!
69. Vilken är din bästa egenskap: Omtänksam kanske?
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Blir klar med min utbildning och få ett jobb.
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000 kr: Öhhm, nej absolut inte! Hur sjuk får man bli?
72. Vad gör du i sommar: Är ledig från skolan, jobbar och förhoppningsvis reser någonstans.
73. Mest intressanta stad du varit i: Moskva, det var en udda upplevelse.
74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med: Hmm, det var en svår fråga. Katt kanske, eftersom de är både lata och rätt energiska varelser, precis som jag!?
75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor: Positiva och energigivande människor som bryr sig om andra.
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Emil
77. Favoritgodis: Blandat lösviktsgodis, gärna röda ferraribilar.
78. Spelar du nåt instrument: Ja, tvärflöjt och pyttelite piano o gitarr.
79. Snyggaste kändisen: Hmm, ingen aning... Han som spelar Aiden i SATC kanske? Vet dock inte vad han heter.
80: Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför: I have no idea.
81. Vilken film såg du på bio senast: Farsan.
82. Senaste köpta skiva: Köper man skivor fortfarande? Jag lyssnar bara via Spotify
83. Roligaste konserten: Måste la vara Elton John, som jag var på i Köln för en herrans massa år sedan.
84. Bästa känslan: Glädje
85. Samlar du på något: Njaa
86. I sånt fall, vad: Skulle väl vara örhängen och halsband då?
87. Är du feminist: Nej det kan jag inte påstå
88. Favoritminne: Jag har många bra minnen, men Mexikoresan tar väl priset antar jag. Då var jag i himmelen kändes det som!
89. Favoritskiva: Melissa Horn - Långa nätter
90. Bästa kompis/ar: Har många fina vänner och värderar ingen högre än den andra. Jag älskar er alla!
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Ingen aning. Folk får tro, tycka och tänka vad de vill, jag bryr mig inte. Eller jo, det gör jag. Hmm.
92. Vem stör du dig mest på i detta ögonblick: Min förbannade hals som inte vill bli bra - gör jätteont när jag sväljer.
93. Favoritlåt: Om du lämnade mig nu
95. Har du en mobiltelefon: Yes, en Sony Ericsson.
96. Vad är det vackraste som finns: Vänner och familj.
97. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Det var ett jäkla tjat om Mexiko, men det får återigen bli mitt svar. Eller Thailand... Beror på om jag vill återuppleva ett paradise eller se ett nytt!
98. Är du homo- eller bisexuell: Nepp.
99. Vad är klockan nu när du är klar: 19.18, phuu...

På bättringsvägen

Jaha, då var man sakterligen på väg tillbaka till livet igen då. Det var mig en jäkla elak feber jag åkte på igår, som raderade ut hela systemet. Jag vaknade vid 11-tiden och bannade mig själv för att jag sovit bort halva dagen, men upptäckte sedan att det var någonting som inte stämde. Hela jag var plaskvåt av svett, huvudet dånade av värk, varenda muskel kändes öm och halsen var totalt igentjocknad. Jag gick upp, petade i mig lite ätbart och återvände sedan till sängen för att sedan sova bort större delen av dagen. Tänk vad lite feber kan göra! Det är så sällan man har det nu för tiden att man hinner glömma bort hur ynklig man blir. Jag bara låg där i sängen, tyckte synd om mig själv och önskade att jag hade haft någon där som kunde sköta om mig.

Tack och lov verkade inte febern vara någonting långvarigt, för idag mår jag redan bättre. Jag har fortfarande ont i huvudet och halsen och känner mig allmänt seg i kroppen, men jag orkar i alla fall vara uppe. Trots det ska jag gå på sparlåga under dagen och helgen som kommer, så att jag inte åker på ett bakslag. Helgplanerna får således ligga på is tills jag vet att jag förblir feberfri och klarar av att hitta på någonting skoj. Hoppas på det bästa!

Trevlig helg allesammans!!

Sjuker

Jag ligger för närvarande hemma i 39 grader feber med huvudvärk, ledvärk och halsont. Återkommer när jag mår bättre igen!

Premiär från nya burken

Det här blir premiärinlägget från mina nya bärbara dator. Efter att ha suttit och skrivit uppsats på min gamla dator med trasig skärm i flera dagar nu, lessnade jag rejält på att inte kunna se allting på skärmen och åkte och köpte mig en ny. Det kändes oerhört trist eftersom det inte vara någonting fel med själva burken i gamla datorn, utan enbart skärmen. Lite efterforskningar visade sig att en reparation alternativt byte av skärm skulle kosta detsamma eller t.om. mer än en helt ny dator, så valet blev ganska enkelt. Jag hade egentligen tänk vänta med att köpa ny tills det blev dags att skriva C-uppsats, men nu hade OnOff ett så himla förmånligt erbjudande på sin lagerrensning att jag inte hade råd att vänta. Det har nu varit ett evigt pyssel att föra över all information från den gamla datorn och laddat ner alla program, såsom Spotify, Messenger, Firefox osv. men nu är jag äntligen på gång. Det känns riktigt skönt att nu sitta vid en dator där man kan se allting som finns på skärmen och inte störas av en massa distraherande flimrande ränder. Trots det kommer jag att sakna min gamla trotjänare till dator eftersom den har varit så himla bra - jag stormtrivdes med den från första stund! Nu kommer det att ta ett tag innan jag vänjer mig vid den här och slutar bli alldeles gråtmild när jag tänker på den gamla. Usch, så löjlig jag är, men jag vet att jag är lite svår när det kommer till snabba förändringar!

While I´m Still Strong

There's no trust. Not anymore
This time you've gone too far
So step aside. Out of my life
Take your troubles out the door

Please, get out, get lost. You've hurt me one last time
I've had enough, the deal is off
But you should know that I believed and loved you all along
Please leave while I'm still strong

Don't deny. Don't even try
There's nothing more to say
I can't forgive the things you did
Pack your bag and go away

Please get out, get lost. You've hurt me one last time
I've had enough, the deal is off
But you should know that I believed and loved you all along
Please leave while I'm still strong

Jag fullkomligt älskar den här låten.
Musiken är underbar och texten likaså!


Börjar se ljuset i tunneln...

... med uppsatsjäveln. Jag har knappt en sida kvar att skriva och det känns alldeles fantastiskt bra. Med största sannorlikhet kommer jag att skriva klart den idag, för att sedan korrekturläsa och lämna in den imorgon. Huruvida jag är nöjd med uppsatsen eller inte är en annan fråga, för jag känner att det inte alls har blivit bra då jag fått krympa ner ämnet minimalt för att få plats inom ramen av 6 A4-sidor. Nu när det här snart äntligen är äver ska jag ta några välförtjänta dagar ledigt och sedan ladda om batterierna inför stundande vfu-seminarium och uppsatsopponering. Efter det är kursen slut, halleluja!

För övrigt ska jag väl inte gör så mycket idag. Har väl lite hushållssysslor som jag ska pyssla med när jag får tid över, men annars blir det lugna puckar.

Hur ser Er dag ut, en onsdag som denna?

Pigg som en lärka

Ja, klockan har passerat 23.30 och jag sitter fortfarande uppe - pigg som en lärka. Jag som egentligen borde nannat kudden för länge sedan eftersom jag ska upp och jobba imorgon bitti. Detta blir konsekvenserna när man glömmer att ställa alarmet en ledig dag och sover bort hela förmiddagen, då blir man såhär pigg och börjar vrida dygnet. För att sysselsätta mig lyssnar jag just nu igenom en massa gamla goa kärlekslåtar på Spotify. Jag sökte på love och fick upp 100 Essential Love Songs som jag har betat mig igenom. Ruggigt så många härliga gamla godingar det finns alltså! Dessa påminner om mellanstadiediscon, tryckare och fjärilar i magen. Kärlek!



Gamla odödliga love songs, isn´t it?

Kärleken tycks inte vara blind

Ikväll är det äntligen dags för ett nytt avsnitt av Dating in the dark på 5:an klockan 20.00. Jag tycker att det är ett rätt underhållande och intressant program med tanke på deras koncept att låta folk dejta i kolsvarta mörkret. Paren pratar, fumlar, luktar, kysser, klämmer och känner på varandra, trots att de inte alls vet vem personen i fråga är och det är så spännande. Av de avsnitt jag har sett har det dock varit väldigt få av paren som har valt att fortsätta träffa sin partner efter att de fått se varandra, trots att de kände attraktion i mörkret. Detta får mig att undra om kärleken verkligen är så blind som man säger. Är vi människor så pass ytliga att vi förälskar oss mer i ett utseende än vi gör i själva personen i fråga? Borde inte personkemin vara viktigare än utseendet, eftersom det bara är ett skal? Min hypotes är i alla fall att paren som dejtar skapar sig en inre bild av hur sin partner ser ut och att de bilderna inte alls stämmer överens när de får se varandra i ljuset. Det behöver ju inte vara utseendet i sig det är fel på, utan bara en magkänsla. Besvikelse.

Personligen ser jag väl helst en lagom mix av både utseende och personkemi för att bli attraherad av någon, eftersom båda egenskaperna gör oss till de unika individer vi är. Hur som haver måste det i alla fall vara en mycket skum känsla att dejta på deta sättet! Det är nästan så att jag själv skulle vilja prova.

Skulle Du kunna tänka dig att dejta i mörkret?

Kämpar vidare

Usch, idag vaknade jag sådär otäckt sent och konstaterade att halva dagen hade gått. Jag får lite smått ångest av att sova så länge, men kroppen kanske behövde det. Nu sitter jag vid datorn igen och ska försöka knåpa ihop de sista 2,5 sidorna av uppsatsen och det går ju sakta men säkert... eller något. Jag har fått ihop fyra rader på ungefär en timme och det känns stabilt... eller inte. Egentligen borde jag åka ner till biblioteket och sätta mig i ett av deras klaustrofibiskt trånga rum, som påminner om en fängelsecell, och plugga för där finns det inte lika många distrationsmoment som hemma. Jag har verkligen noll disciplin och allting annat är roligare än pluggandet och då blir det såhär. Hur gör man för att bota detta - någon som vet?

Nu ska jag ta mig i kragen!

Here I come uppsatsjävel...

Kämpar vidare

Usch, idag vaknade jag sådär otäckt sent och konstaterade att halva dagen hade gått. Jag får lite smått ångest av att sova så länge, men kroppen kanske behövde det. Nu sitter jag vid datorn igen och ska försöka knåpa ihop de sista 2,5 sidorna av uppsatsen och det går ju sakta men säkert... eller något. Jag har fått ihop fyra rader på ungefär en timme och det känns stabilt... eller inte. Egentligen borde jag åka ner till biblioteket och sätta mig i ett av deras klaustrofibiskt trånga rum, som påminner om en fängelsecell, och plugga för där finns det inte lika många distrationsmoment som hemma. Jag har verkligen noll disciplin och allting annat är roligare än pluggandet och då blir det såhär. Hur gör man för att bota detta - någon som vet?

Nu ska jag ta mig i kragen!

Here I come uppsatsjävel...

Paloma gör reklam

Jag har en vän i nöd. Nejvars, så illa är det inte, men hon skulle vilja ha lite fler besökare till sin blogg. Hon är vad man skulle kalla en ung mamma som bloggar om sitt liv som småbarnsförälder, hustru och sin vilja att skaka av sig lite graviditetskilon. Jag började läsa hennes blogg av en slump efter att hon kommenterat i min blogg och konstaterat att vi var grannar, helt utan veta om varandra. Till en början fattade jag ingenting eftersom jag visste att det inte fanns någon med det namnet, varken i min port eller i grannhuset, så det uppstod en del förvirring. Jag sprang och letade i huset, sökte på nätet, frågade runt och försökte luska reda på vem denna person var, utan resultat. Efter ett tag föll alla bitar på plats och allting berodde på ett komiskt missförstånd, som i sin tur mynnade ut i en ny trevlig bekantskap. Livet är bra oförutsägbart ibland, tycker ni inte det?

Nu tycker jag att ni ska ta och kika in på hennes blogg och bidra med några fler läsare i statistiken. Passa även på att ge lite tips och idéer på vad hon skulle kunna göra för att utveckla sin blogg enligt hennes önskan i dagens inlägg.

Glädjebesked

Nyss när jag öppnade upp min mail nåddes jag av ett mycket glädjande besked. Det var några mycket positiva rader från min chef som meddelade att hon hade planer för mig i sommar. Hon kunde inte riktigt yttra sig om vad, men så mycket kunde hon i alla fall säga att jag har första tjing på de jobb som dyker upp. Detta tack vare att jag har min deltidsanställning samt att jag är lojal och ställer upp så fort det är någonting som krisar. Det känns väldigt skönt att få ett sådant bedsked där det tydligt framgår att ens möda är uppskattad! Att det dessutom innebär att man kan släppa orosmolnet om ekonomin inför sommaren känns också grymt bra. Som student är det en ständig oro som gnager när sommaren närmar sig och det är inte roligt. En sommar utan jobb innebär ju väldiga tråkigheter eftersom man varken kan betala hyra/räkningar eller göra någonting roligt.

Oh, vilken underbar start på den här dagen och veckan! Den här glädjen ska jag leva på en lång tid framöver.
Ciao

Otäckt hot mot KHT

Jag pratade precis med en kompis vars sambo studerar på KTH. Hon berättade om ett allvarligt hot som har nått högskolan, där gärningsmannen meddelar sig komma beväpnad till skolan imorgon och genomföra en skolmassaka. Han hotar om att skjuta så många studenter som möjligt innan polisen hinner stoppa honom - allt för att bräcka rekordet efter skjutningen i Finland. Hur är detta möjligt ställer jag mig frågan? Hur kan en människa ha så onda avsikter? Vad är det som kan slå så fel i en människas hjärna att man medvetet vill skada folk? Jag blir mörkrädd! Jag hoppas innerligt att det här bara är ett tomt hot och att polisen får tag i personen som finner nöje i att hitta på sådana sjuka saker. Om personen i fråga går till skolan beväpnad och tänker genomföra attentatet - må ingen bli skadad!

För att läsa artikeln på Aftonbladet, klicka här.

Vilken stjärna

Härligt med människor som bjuder på sig själva!

 


Redan söndag

Usch och blä vad den här veckan och helgen har gått fort - jag hinner inte med. Det känns som om jag inte har hunnit med någonting vettigt alls och tiden bara har sprungit ifrån mig. Jag som skulle ha pluggat och varit effektiv på alla sätt och vis, men det gick åt pipsvängen.

Igår var det vårfest hos Fhinn. Det blev en rätt lyckad tillställning, för vissa mer än andra, och kvällen avrundades på Statt i vanlig ordning. Jag tog lärdom av förra helgens dårskap och tog det lugnt, vilket jag är evigt tacksam för idag. Alltid lika skönt att slippa huvudvärk och ångest som kryper som myror i kroppen på en. Istället är jag uppe med tuppen och städar, diskar och tvättar och ska inom kort sätta igång med pluggandet som jag skulle ha gjort i veckan. Ibland har man sina ljusa stunder!

Ha en fortsatt dag och avslut på veckan allesammans!

Spåkulan säger

Du befinner dig i en lokal med mycket folk. Plötsligt känner du igen en speciell doft från förr. En doft som du förknippar med kärlek.

Ska man ta det som en varning?
Inget Statt för mig ikväll då med andra ord.

Vårfest

Ikväll vankas det vårfest i fint sällskap. För min del kommer det att bli en mycket lugn kväll, men tanke på förra helgens bravader, men det ska bli jättetrevligt ändå. Vi säger skål och hurra för att våren äntligen är på ingång!


Almost back on track

Det är med lättnad jag skriver detta inlägg för att meddela att jag redan mår mycket bättre. Som jag skrev igår åkte jag ner till Life och köpte Blutsaft för att få i mig järn, för att se om det var mitt järnvärde det var fel på. Det blev även en portion blodpudding som jag åt tillsammans med en apelsin, för att järn-boosta maximalt. Det har nu gått ca. 18 timmar sedan dess och min puls har redan gått ner nämnvärt. Från en puls på 112 slag per minut härom kvällen till numera 75. Det är fortfarande inte helt återställt, då jag vanligtvis har mellan 55-60 slag/min, men ändå en avsevärd förbättring. Jag blir alldeles mörkrädd när jag tänker på hur hårt mitt hjärta har fått arbeta de senaste veckorna för att syresätta kroppen och det ger ju även svar på varför jag blivit alldeles yr och svimfärdig vid minsta lilla ansträngning. Att jag inte har förstått det här tidigare?

Framöver ska jag försöka äta mer järnrik mat (blodpudding, leverpastej, broccoli, spenat, fisk, ägg, etc.) flera gånger i veckan samt ta en shot Blutsaft för säkerhets skull för att förebygga flera fall av dessa otäcka symptom. Jag måste dessutom dra ner på mitt kaffedrickande, då det hämmar upptaget av vegetabiliskt järn.


Har Du någon gång lidit av järnbrist?
Skriv gärna och berätta!

Gott till fikat

Idag när jag var nere på stan och handlade lite råkade det slinga ner ett paket av de nya Ballerina Kladdkaka i min varukorg. Det var absolut inte vad jag gick in i affären för att köpa, men så blir det ibland. Jag har sett och hört det pratats så mycket om dessa kakor och dum som jag är föll jag för grupptrycket. Direkt när jag kom hem från affären hällde jag upp ett glas iskall mjölk, pillade fram en kaka ur paketet och doppade den i mjölken som anvisningen påpekar. Var det gott eller var det gott? Det spröda kexet mjukade upp sig i kontakt med mjölken och smälte sedan perfekt samman med chokladsmeten, vilket fick smaklökarna att slå volter av lycka.

Nåja, nu ska vi inte överdriva... Jag tycker nog att det var ett kletigt chokladkex som alla andra Ballerinakakor jag har ätit och lägger nog inte mer tyngd i det. Smaskigt jovisst, men ingen större sensation. Eller?


Vad tycker Ni - Hiss eller diss?

Boostar järn för kung och foster land

Efter ett smärre break down förut på grund av min oroväckande hjärtklappning kontaktade jag en kompis som läser till läkare, för att ventilera mig lite. Han tyckte att mina besvär lät som ett typiskt fall av anemi (blodbrist) och rekommenderade mig att kontakta vårdscentralen för en provtagning. Han sa att det är ganska vanligt att tjejer får liknande de symptom jag beskriver (huvudvärk, yrsel, hjärtklappning, extrem trötthet och minnessvårigheter) på grund av blodbrist. Självfallet ska jag ta till mig detta råd och uppsöka farbror doktorn för att undersöka om jag har några brister i kroppen. Tills dess ska jag järn-boosta mig med hjälp av Blutsaft och en rejäl portion blodpuddigt för att se om det ger någon effekt. Blodpudding har jag inte ätit de senaste 15-20 åren, så det ska ju bli en upplevelse, men vad gör man inte för hälsan?

PLUS = PIGG OCH KRY MIA?


Börjar bli orolig

De senaste veckorna har jag uppmärksammat att min puls har ökat nämnvärt. I vanliga fall brukar mitt hjärta slå mellan 55-60 slag per minut i viloläge, men nu slår det dryga hundra slag och det oroar mig. Det känns himla märkligt att ligga hemma i soffan i lugn och ro och titta på tv medan hjärtat slår som om jag stod på löpbandet nere på gymmet. Härom dagen när jag låg i sängen och vilade hade jag 112 slag per minut, är inte det galet så säg? Det känns inte bra alls - speciellt inte med tanke på att jag hade problem med hjärtat när jag var yngre och fick gå på regelbundna kontroller från det att jag föddes till jag fyllde 3 år. Nu tror jag i och för sig inte att det är någonting allvarligt, men man undrar ju. Min första tanke är ju om det kan orsakas av någon form av ångest eller oro. Å andra sidan, vad skulle jag ha fått det av? Jag tycker ju att jag är ganska lugn och balanserad just nu.

Min oro fick mig att ringa mamma för en stund sedan för att be henne rådfråga läkarna på jobbet om vad de tror att det kan bero på. Hon skulle återkomma till mig med besked imorgon. Om denna hjärtklappning inte minskar drastigt de närmaste dagarna måste jag uppsöka läkare, för såhär kan jag inte ha det. Jag blir jätteorolig!


Why now?

En del människor har verkligen stor inverkan på ens liv, på gott och ont. En del gör dig sprudlande lycklig, andra gör dig arg eller irriterad och sen finns det de där odefinierbara människorna som bara finns där som ett spöke i garderoben. De bara finns där och tittar fram när man som minst anar det - lagom när man vågat låta guarden falla. Det är kanske det som är felet? Sådana människor kanske känner på sig när guarden är nere och måste då ta tillfället i akt. Sätter tankarna i gungning. Tar kontroll.

Jag vill inte påverkas eftersom jag vet att spelreglerna aldrig ändras, men ändå kryper det i hela mig av obehag och förundran. Varför nu? Vad vad syftet? Fanns det ens något syfte, eller var det bara ett sätt att markera att kontrollen fortfarande finns där och att den aldrig kommer att släppa taget.

Vad vet jag...

4 års vila

Idag är det precis 4 år sedan min morfar begravdes. Han gick bort den 15 februari 2006 efter en kort tids sjukdom och den dagen kändes det som om hela mitt liv rasade samman. Samtidigt som det var jobbigt, fick jag en känsla av lugn eftersom han då slapp lida och drog en lättnadens suck med ett leende på läpparna. Jag är så oerhört tacksam att jag hann till sjukhuset i tid den dagen och fick vara med i avskedsögonblicket, annars hade jag nog aldrig riktigt kommit över hans bortgång. Nu har det som sagt redan gått 4 år och det känns smått overkligt. Åren har gått så himla fort och det har hunnit hända så mycket sedan dess. Trots att han inte längre är med oss och upplever allting här och nu, kommer han alltid att finnas med mig/oss på ett eller annat sätt. Det vet jag, eftersom hans sista ord var att han för alltid skulle vaka över mig från sin himmel. Det känns tryggt, för han alltid höll vad han lovade!

Det här är din låt morfar!
Vila i frid.

I behov av en lösning

Jag är barnsligt förtjust i smycken - framförallt örhängen och halsband. Då snackar vi inte några påkostade smycken, utan billiga sådana som går att hitta på exempelvis Åhléns eller Kicks. När det är rea brukar jag köpa på mig ett helt gäng med både örhängen och halsband för att kunna variera mig i dess oändlighet. Dessvärre börjar min smyckesförtjusning gå lite till överdrift och jag vet inte längre hur jag ska förvara dem. I nuläget ligger de i ett enda trassel på hallbyrån och jag har ingen som helst översikt i vad jag har för någonting. Jag måste omgående komma på ett funktionell lösning så att jag dels kan få ordning på min stökiga hallbyrå och sedan få lite struktur på smyckena. Jag funderar på att köpa en krok som man kan haka över dörren för att slippa borra hål i väggen. På så sätt kan jag hänga upp alla halsbanden utan att de är i vägen någonstans och slippa ha de liggandes framme i ett enda nystan, för det är varken praktiskt eller speciellt snyggt.

Den här typen av krok tror jag skulle kunna vara lösningen på mitt kaos.

 

Värre oordning får man ju leta efter! Detta skapar huvudbry för en pedant som mig.


Det blir inte alltid som man har tänk sig

Oj, nu har jag lagom börjat återhämta mig efter gårdagens bravader. Som jag nämnde i mitt förra inlägg var det 25-årsfest hos Alex igår och nog var det hålligång vill jag lova. Jag var oerhört lättpåverkan under kvällen och fick i mig på tok för mycket alkohol, så kvällen slutade i tjock dimma för min del, milt uttryckt. Resultatet av detta kalas blev trasiga leggings, ett sönderslaget knä, rejäla blåmärken, huvudvärk och en baksmälla bortom denna värld. Jag hade mina glashala stövlar på mig och det resulterade i att jag ramlade på ett flertal isfläckar på vägen ner till stan och gjorde mig riktigt illa både här och var. Värst var nog sista fallet då jag drog i backen och slog i bakhuvudet i marken med en faslig smäll. Då lessnade mitt sällskap på att behöva lotsa en full bambi på hal is och fixade skjuts åt mig, för att få hem mig helskinnad. Det var för väl, för min kropp hade nog inte pallat många fler fall den kvällen.

Det är efter liknande kvällar som man ställer sig frågan varför man ens dricker alkohol över huvud taget?! Kommer man aldrig att inse hur jäkla illa det kan sluta och hur dumma människor blir av alkohol? Är det värt det? Usch, jag blir rent av arg på mig själv när jag tänker på hur allvarliga konsekvenser saker och ting kan få.

Kvällens festligheter

Ikväll vankas det 25-årsfest hos en killkompis. Festen är benämd "probably the year's biggest event" i inbjudan på Facebook så jag har mycket höga förväntningar på kvällen! Festerna tillsammans med detta gäng brukar vara roliga så det ska nog bli lyckat även denna gång. Min outfit för kvällen består av sbarta leggings, svart klännig med puffärm och det nya svarta bältet i midjan. Jag tror att det får duga!

Nu är det dags för lite middag och sedan kommer jag att leta mig in i dimman så småning om.
Ha en trevlig lördagskväll allesammans!

Ikväll höjer vi ett glas för Alexander som fyller 25 år!!!



Dagens stjärna

Idag har jag varit och jobbat som vanligt på förmiddagen. Dock började dagen lite annorlunda när brandlarmet gick precis när vi var på väg in till butiken. Det började blinka och tjuta i hela byggnaden och en inspelad högtalarröst manade oss att leta oss ut genom närmaste nödutgång på grund av att brand uppstått. Vi antog att det var ett falskalarm, men var såklart tvungna att ta oss ut för säkerhets skull. Innan vi visste ordet av det kom det brandbilar åkandes i världens fart och ett gäng good looking brandmän sökte igenom lokalerna efter orsaken till larmet. Medan all personal från Kvarnen stod utanför och väntade på att få återgå till arbetet kom en gammal man gående med en varuvagn och var på väg in för att handla på Konsum. Han tyckte inte alls att det var konstigt att det stog 20 personer utanför butiken och väntade, att larmet tjöt för kung och foster land och att det stod två brandbilar utanför med blåljusen på. Han gick fram till entrén som om ingenting hade hänt och var på väg in för att handla. Då var en av personalen tvungen att gå fram till honom och påpeka att man inte fick gå in på grund av brandalarmet, varav mannen tittade alldeles frågande på honom. Jag kunde nästan inte hålla mig för skratt, för mannen var alldeles gravallvarlig och kunde inte förstå varför han inte var tillåten att gå in och handla. Hur han kunde ha undgått allt ståhej runtomkring honom, det är för mig ett mysterium?!

Slutet gott, allting gott i alla fall. Det var ett falskalarm som utlöstes och efter 15 minuter fick vi gå in och börja jobba och den rara farbrorn fick äntligen gå in och handla sin mat. Det var ju för väl!

Kvällens underhållning

PLUS = LYCKAD KVÄLL

Bara ett trevligt sällskap som fattades för att göra kvällen ultimat. Det hade inte skadat att haft någon att hålla handen med under den ruggiga filmen.

Ny frukostfavorit

Idag när jag var och handlade hittade jag en ny spännande smak i Provivahyllan - en säsongssmak gjort på äpple, svarta vinbär och mynta. Jag tyckte att det lät lite intressant och var tvungen att prova. Den var hur god som helst och kommer att vara en storfavorit på frukostbordet framöver. Jag gillade verkligen den fräscha smaken av mynta, trots att jag hade trott att det skulle smaka konstigt. Dessvärre kommer denna nya favorit bara att finnas i butik t.om. början av maj.

Har någon av Er läsare testat denna smaskiga nyhet?
Vad tyckte Du?

Ännu en lista

Jag sysselsätter mig med ännu en hjärndöd lista för att fördriva tiden och hålla mig borta från pluggandet en stund. Behöver en stunds paus för att lufta tankarna.

Berätta 4 saker du gjort idag:
1. Åkt tåg
2. Haft ett examinerande artikelseminarium
3. Ätit den nya Toblerone fruit and nuts
4. Diskat

Berätta 4 saker du har på dig just nu:
1. Leggings
2. T-shirt

3. Underkläder
4. Tofflor

Skriv ner 4 saker du hatar (just nu):
1. Min magkatarr
2. Att min kära dator är svår att skriva på efter min klantolycka.
3. Sega gamla kärringar som sätts in som handledare i skolan
4. Att vänta

Skriv ner 4 saker du älskar:

1. Min familj
2. Mina vänner
3. Mina katter
4. Att resa

Skriv ner 4 personer som ska göra denna lista
Linda, Fillan, Sofia och Emelie.

Dagens recept


Här är jag nu

Vaggar mig till sömns med denna vackra låt!

 


Spåkulan säger

Spåkulan säger:

Glöm gamla historier.
Nya kapitel håller på att ta form.
Låt din önskan bli ditt mål.


Låter ju lite intressant måste jag säga.
Vad kan framtiden ha att erbjuda?


Solig och glad dag

Idag har jag varit på min sista praktikdag för den här kursen. Jag var ruggigt nervös i morse inför min sista och avslutande lektion med grabbarna i klassen, men det gick över all förväntan. Det uppstod inte alls några större svårigheter och det fick mig att bli riktigt glad och nöjd. Jag gav eleverna en rejäl dos beröm innan lektionens slut och det märktes verkligen att det gick fram till dem. Sedan fick jag beröm av min vägledare och det kändes jätteroligt. Hon tyckte att jag har kommit in så bra i gruppen och att jag utstrålade säkerhet i mitt ledarskap, vilket var uppmuntrande att höra. Jag kände mig inte speciellt säker under lektionens gång, men det kanske inte sken igenom som jag trodde.

Nu kommer det att dröja bra många veckor innan jag får träffa kalssen igen, vilket känns lite tråkigt. Man hinner knappt komma in i arbetssättet och lära sig några av elevernas namn på den här korta tiden innan det är dags att säga hejdå igen. Det är verkligen en nackdel på lärarprogrammet! Jag skulle önska mer prioriteringar på verksamhetstid eftersom det är i det verkliga livet man lär sig på riktigt. Att sitta och mala igenom en massa teori ger inte lika mycket anser jag. Den är givetvis nödvändig, men det är inte förrän man får omsätta den i praktiken som det gör nytta.

Under eftermiddagen skulle barnen iväg och åka skridskor, men det valde jag att inte följa med på. Vi har ett artikelseminarium imorgon som jag måste förbereda mig inför och ett reflektionsdokument som ska in på fredag, så jag ansåg mig ha viktigare saker för mig. Det är ytterligare en nackdel med vfu:n just nu eftersom vi har annat skolarbete vid sidan av, vilket tvingar en att prioritera. Hmm, vad negativ jag låter nu, jag som är så himla pigg och glad. Solen skiner, allting gick bra på praktiken och jag är allmänt uppåt. Kan det bli så mycket bättre?

Tjingeling

Ska man vara fin

...får man lida pin. Så lyder ju det välkända uttrycket och ibland är det verkligen sant. Idag när jag var och handlade upptäckte jag i reklambladet att de hade extrapris på Braun´s epilator som jag länge funderat på att köpa. Jag stod där länge och funderade på om jag verkligen skulle köpa en, eftersom jag har hört att det ska vara ganska smärtsamt, men det blev en ändå. Väl hemma drog jag mig för att testa fanskapet för jag är inte speciellt smärttålig. När jag väl tagit modet tillfånga kom jag dessvärre på att jag hade lite väl kort stubb på benen så jag fick testa första omgången på bikinilinjen. Det är väl kanske inte att rekommendera om man säger så. Jösses säger jag bara - smått plågsam upplevelse. Det är ganska rödprickigt nu på grund av irriterade hårsäcker, men huden känns len och fin minsann, så jag kan tycka att det var värt den stundens plåga. Det kändes lite som att rispa med en nål mot huden och jag ryckte till i början, men efter en stund var det inte så farligt som jag befarat. Jag tror helt klart att jag kan vänja mig vid denna lilla makapär för att slippa hålla efter med med rakhyveln var och varannan dag.

Har Du testat en epilator någon gång? Anser Du att det är värt plågan?

Tröttaste tisdagen ever

Som jag nämnde igår så hade vi filmkväll och en riktigt mysigt avslut på måndagen. Dessvärre drog vi inte igång filmen förrän efter klockan 22 och den var 1 h och 52 min lång, så det blev bra segt mot slutet. Mina ögon var fyllda med grus när jag vaknade i morse och det har varit en kamp att hålla ögonen öppna under dagen på praktiken. Jag tror nästan att jag slumrade till ett ögonblick när jag satt och tittade på elevernas genrep av engelskateatern, men det hoppas jag förblev en obemärkt microsömn.

För övrigt har jag inte gjort någonting speciellt idag, mer än haft praktik, handlat lite mat och tittat på tv (läs: sovit framför tv:n). Nu ska jag koka mig ett ägg och bre en macka, för jag orkar inte laga någonting avancerat till middag. Så lat jag har blivit...

Morsning!

Mysmåndag

Mysig filmkväll - återkommer imorgon.



RSS 2.0