Namnsdagsbarnet

 

Grattis till min älskling Andreas som har namnsdag idag! 

 


Breaking the news

Nu är det dags att delvis avslöja min lilla hemlighet som jag har smusslat om här på bloggen. Jag har valt att inte skriva om det eftersom risken för att bli nekad och besviken är stor. Nekad vad undrar ni säkert? Jo, igår var jag på min allra första arbetsintervju. Ever. Det är en tjänst som lärare i förskoleklass på en av mina fd. vfu-platser - skolan där jag trivs SÅ bra. Förra veckan blev jag uppringd och kallad till intervju utifrån ansökan som jag skickat och bara det kändes som en seger.

Intervjun ägde rum igår klockan 14.00 tillsammans med rektorn och två av mina eventuellt blivande kollegor. När rektorn sa att vi inväntade kollegorna som skulle komma och grilla mig höll jag på att krypa ur skinnet av nervositet, men det visade sig inte vara någon fara. Det blev ett mycket naturligt och avslappnat samtal som jag kände mig nöjd över, så även om jag inte skulle få jobbet kan jag vara nöjd med min insats. Jag fick veta att vi enbart var två kallade till intervju, vilket gör att valet nu står mellan mig och en annan. Femtio procents chans att jag får det alltså. Nervös? Öhhm, ja! Vill jag ha det? JAAA!

Återkommer med besked så fort jag vet mer. Snälla, håll tummarna för allt vad ni är värda!

Morgonens härliga konversation

Ombord på morgontåget till Norrköping. Konduktören till en sovande fullgubbe.

- Hallååå, vakna. Hör du mig? Vakna sa jag.
Konduktören ruskar om gubben och försöker välvilligt att få honom att vakna.
- Dags att visa biljetten.
Fullgubben visar sig vara vid medvetande och brusar upp sig av det hastiga uppvaknandet.
- Uuuh, jag har ingen biljettjävel.
Vid det här laget börjar konduktören bli något småirriterad, men försöker hålla masken.
- Nehe, då får du köpa en och betala nu vet du.
- Uuuh, far åt helvete kärringjävel!

Här försvann konduktörens tålamod, men hon försöker ändå vara något service minded.
- Det tänker jag inte göra förstår du. Vart ska du åka någonstans? Jag har försökt väcka dig en bra bit nu nämligen.
- Uuuh, Medborgarplatsen.
Där övergick irritationen till skadeglädje hos konduktören.
- Haha, då kan jag ju meddela att vi rullar in i Norrköping om en stund, så du kommer ha att göra under förmiddagen att ta dig tillbaka till Stockholm.
Konduktören går flinande därifrån och övriga passagerare på tåget, även jag, tittar på varandra och ler.


Bubblan har spruckit

Minns ni inlägget som jag skrev härom veckan, den 18 november rättare sagt, om att det har varit någonting inom mig som hindrat mig från att gråta? Som om mina tårkanaler har varit blockerade eller att jag inte har kunnat känna efter ordentligt, fastän jag har velat. Nu är det som om bubblan har spruckit. Utan att gå in på några närmare detaljer brast det igår och tårarna bara sprutade - hejdlöst och länge. Samma sak har det varit idag, musik berör mig igen och tårarna strilade ner för kinderna för att jag blev rörd till Teen Mum och Ensam mamma söker. I´m back, så känns det! Förstå vilken enorm frustration jag har känt de senaste månaderna då jag inte har kunnat släppa ut mina tårar. Sist jag grät var liksom i början av april och av naturliga skäl, mest på grund av stress, har jag velat gråta massor med gånger men inte varit kapabel. En fruktansvärt onaturlig reaktion för att vara jag.

En sten har nu fallit från mina axlar. Jag hoppas verkligen att detta håller i sig eftersom jag är i behov att få släppa ut frustration, stress, ilska eller vad det nu må vara genom tårarna emellanåt. Det är naturligt, behövligt och mänskligt. Befriande.

Nu är det dags att krypa till kojs. Imorgon väntar en stor dag för mig - någonting som jag hoppas kunna berätta mer om framöver. Än så länge kommer jag att vara lite hemlighetsfull, men jag lovar att berätta när jag vet mer, var så säkra. Håll er till tåls!

Gaaah, vill ha sönder någonting

Kan inte sova. PMS så det skriker om det! Skulle bara vilja ha sönder någonting och avreagera mig till tusen. Har dock ingenting som jag kan offra. Risken är för stor att jag ångra mig imorgon när min sinnesstämning förhoppningsvis har återgått till det normala. Usch. Ont överallt... Irriterar mig på allt - inte minst på karln som ligger och snarkar i sängen. Jobba ska man göra om mindre än åtta timmar också... Happy life. Jävla monster man är!

Normalt?

Bra avslut på veckan!

Jag är smått euforisk just nu! Saker och ting flyter på precis som jag vill och har därmed gett mig en morot att verkligen kämpa på med uppsatsen för glatta livet. Självklart ska man inte ropa hej i förskott, men förutsättningarna är i alla fall goda i detta läge. Upp till bevis!

Riktigt skön avslutning på veckan!

Konsekvenser av kylan

Aaaj, säger jag bara! När kylan kommer är det samma visa varenda år - nariga läppar som spricker, blöder och svider. Jag smörjer och åter smörjer med Vaselin, försvarets hudsalva och liknande, men det envisas att spricka upp igen. Det är fruktansvärt irriterande, fult och smärtsamt. Hjälp, någon?

Är i desperat behov av tips på effektiva metoder som
mjukgör läpparna och gör att de inte spricker av kylan!

Noll motivation

Jag försöker just nu komma igång med uppsatsskrivandet för dagen, men när jag har dokumentet framför mig sitter jag bara och stirrar. Det är som om fingrarna inte förmår att dansa över tangenterna idag - de totalstrejkar. I studiesammanhang i alla fall. Här på bloggen och på Facebook tycks de fungera prima. Mycket underligt. Jag sitter även och inväntar svar från en av mina informanter som jag ska intervjua idag. Han var inte helt säker på om vår avtalade tid skulle fungera och vi skulle höras idag, men än så länge är det oroväckande tyst.

För övrigt händer det väl inte så mycket idag. Jag sitter mest och väntar på bättre tider.

Veckans repeatfavorit

I vanliga fall brukar veckans repeatfavorit gå till en enstaka låt, men denna vecka går den till ett helt album som jag har fått dille på. Det är Bullet For My Valentine´s senaste album Fever (Tour Edition). Riktigt bra må jag säga!

Det här är typen av musik som jag städar och röjer till här hemma eller när jag ör i behov av att avreagera mig. Bäst på skivan, enligt mig, är The Last Fight.

Skruva upp volymen riktigt ordentligt och njut.


Testing, testing

Jag har länge funderat på hur folk lägger in omröstningar i sina bloggar, men nu har jag hittat ett alternativ som jag vill prova. Testing, testing!

 

Rösta på - vill se hur det fungerar!

 


create free polls | comment on this

Mitt sällskap i tv-soffan

Mammas lilla gosehöna.

 

Mamma lägg av, jag försöker sova.

Recept på laxsoppa med aioli och vitlöksbröd

Efter en kommentar, där personen i fråga antagligen hade sett min status på Facebook, fick jag ett önskemål om att receptet på laxsoppan skulle läggas ut här på bloggen. Det var tänkt att jag skulle lägga ut det framöver, men önskemålet hann komma före. Jag är mer än gärna mina läsare till lags, så här kommer det. Observera att receptet är lite luddigt och saknar många exakta angivelser, men jag har kommit på det själv.


Laxsoppa med aioli och vitlöksbröd

3-4 potatisar
3-4 morötter
2 palsternackor
1 liten kolrot
1 purjolök
1 gul lök
1 paprika, valfri färg
1 burk krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning köttbuljong
1 vitlöksklyfta
chilisås
2-3 msk creme fraiche
Ca. 1-1,5 l vatten
2-4 portionsbitar lax
Salt, vitpeppar, cayenne, paprikapulver, curry
, mejram

  1. Hacka purjo och lök. Fräs i en rejäl klick smör i en stor kastrull.
  2. Hacka sedan resterande grönsaker och för ner det i kastrullen.
  3. Rör om och låt fräsa en stund. Pressa sedan ner vitlöken.
  4. Häll på vatten, krossade tomater och chilisås. Se till att vätskenivån täcker alla grönsaker.
  5. Låt det koka och upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda.
  6. Tillsätt buljongtärningarna och börja krydda efter eget tycke och smak.
  7. Låt soppan sjuda i ca. 30 minuter på svag värme. Smaka av om den behöver mer kryddor.
  8. Smaka av en bit grönsak för att känna om det är klart.
  9. Rör ner creme fraiche och rör om ordentligt så att eventuella klumpar löser upp sig.
  10. Skär laxen i tärningar. Tillsätt den råa fisken i soppan och låt den tillagas.
Serveras med aioli och vitlöksbröd.
Receptet på aioli hittar ni HÄR och färdigt vitlöksbröd
som värms i ugnen hittar ni i närmaste matvarubutik.


Ett litet avbrott från skivandet

Sådär, nu har jag börjat komma in i ett litet flow i både skrivandet och förberedelserna inför intervjuerna. Frågorna är klara och tre personer har meddelat att de vill delta i min undersökning. Jag behöver cirka tre-fyra personer till, men de ska väl förhoppningsvis trilla in under veckan. Om inte annat får jag försöka påverka deltagarna jag har att smitta av sig sin positiva attityd och framförhållning på de andra i arbetslagen.

Just nu har jag paus från skrivandet för att ta hand om hushållsysslorna. Disken är avklarad, tvätten är igång, sängen är renbäddad och golvet är dammsuget. Det var ungefär vad som behövde göras för att jag skulle återfå sinnesro att sätta mig vid datorn igen. Jag har nämligen lite svårt att koncentrera mig på studierna när jag vet att hemmet står och förfaller runtikring mig. Det ska vara snyggt och prydligt för att inte disken, tvätten eller dammsugaren ska stå och ropa på mig. Låter nog helknasigt, men sådan är jag!


Åter till uppsatsen.
So long!

Inte som de andra barnen i sandlådan

Undra vad som kan finnas där nere?

Bäst att jag kör ner huvudet och undersöker.

 

Hohooo, någon där?

 

Ja, Felix är inte riktigt som alla andra.


Middagstips

 

Kasslergratäng med ris

 

Ca. 10 skivor kassler

1 burk skivade champinjoner

1 paket bacon

1-2 bananer (ananas går också bra)

Matlagningsgrädde

Chilisås

Salt, peppar, cayenne och curry

Riven ost

 

1. Skär kasslern i skivor. Placera ut dem i en smord form.

2. Skiva bananerna och hacka baconet. Fördela banan, champinjon och bacon över kasslern.

3. Blanda matlagningsgrädde med chilisås och kryddor efter eget tycke och smak. Fördelas över kasslern.

4. Toppa med riven ost och gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i ca. 15-20 min.

 

Serveras tillsammans med ris och sallad.

 


Söta lilla varelse

Om jag lägger huvudet lite på sne och ser extra söt ut, kanske mamma ger mig någonting gott.

♥ ♥ ♥


Härliga helg

Det här har varit en underbar helg - som vanligt med andra ord. Dessa fantastiska helger tycks finnas i oändligt antal och det gör mig så lycklig! I fredags var jag och jobbade på min vfu-skola i en år 4. Det gick över all förväntan och flera pedagoger som har angränsande klassrum kom och berömde mig efteråt och sa att det hade varit så lungt och behagligt under dagen. Det var bara att suga åt sig av berömet och konstatera att jag hade gjort en bra insats.

På kvällen åkte jag och älsklingen och storhandlade på Willy:s. Det var verkligen behövligt - kylskåpet gapade otäckt tomt. När kylen var påfylld åkte Andreas och beställde grekisk mat på restaurang Rhodos och bjöd mig på. Det smakade förträffligt tillsammans med ett glas vin framför tv:n.

Här intill kan ni se kylskåpet före- och efter storhandlingen. Refreshing feeling inför helgen och den kommande veckan.

På lördagskvällen skulle vi ha gått ut med några kompisar, men på grund av förkylning och andra humörsänkande omständigheter stannade vi hemma och hade myskväll istället. Mys, mys och åter mys. Can´t get enough!

Nu är det söndag och en ny vecka med examensarbete står inför dörren. Denna vecka ska jag stå på mig och inte tacka ja till några jobbtillfällen för att kunna ge hundra procent på skrivandet. Jag har försummat uppsatsen tillräckligt och det är självklart inte bra. Jobb kontra skrivandet är inget lätt val just nu eftersom jag vill vara arbetsgivarna till lags såhär nära examen, samtidigt som uppsatsen måste bli klar för att få mitt examensbevis. Ni förstår, det är knepigt!

Såren läker fint

Ni minns det lilla missödet förra helgen då Tuss drömde eller blev tillviftad av mig i sömnen (lär vi aldrig få veta) och rev mig rejält på halsen. Nu har det som sagt gått en vecka och såren läker fint. Jag smörjer dem dagligen med Vaselin och masserar som läkaren bad mig att göra med blindtarmsärret för att det ska bli så diskret som möjligt. Det tycks fungera bra.

Här får ni se före- och efterbilder:
En av världens bästa

Min systerson fyller 1 år idag!

♥ Grattis älskade unge ♥


Livet kan inte vara lätt alla gånger

Jag är aningen instabil just nu. Examensarbetet tär som sjutton och det har en enorm negativ påverkan på psyket. Värre än jag kunnat ana. Jag är dock inte ensam om att känna så - vi är många som gruvar ihjäl oss. Allting växlar mellan hopp och förvivlan i en enda röra. Under dagarna känns det någorlunda okej, men när kvällen/natten kommer kryper sig ångesten och alla tankar inpå och det känns som om jag ska kvävas.

Älsklingen försöker lugna och trösta mig, samtidigt som han knappt vågar vara i min närhet i rädsla över att störa. Detta kan inte vara lätt för honom heller. Det mest frustrerande är att omgivningen (förutom de som sitter i samma båt) inte förstår hur påfrestande detta är. Jag vill bli arg, skrika och gråta ut min frustration, men det kommer ingenting. Det är som om kroppen har stängt av mitt tårflöde och låter mig gå på autopilot. Något skrämmande faktiskt med tanke på att jag vanligtvis är en obotlig känslomänniska.

Jag hoppas innerligt att mina nära och kära kan stå ut med mig under denna period, trots att jag är en psycho bitch. Det är liksom ingenting jag kan rå för. En reaktion är en reaktion.

Älska mig mest, när jag förtjänar det minst, ty då behöver jag det bäst.

Det går sakta framåt

Idag hade jag som mål att ha metoddelen så gått som klar i min uppsats. Det gick väl sådär efter att ha sovit till 11.30 (inte riktigt som planerat), ätit frukost framför datorn vid lunchtid och sedan duschat. När jag väl satte mig vid datorn och öppnade upp worddokumentet plingade det till på MSN, vilket uppdagade någonting mycker mer intressant än uppsatsskrivande. Det var Elfrida som skrev och rådfrågade om en liten kisse som vilset strök runt deras hus och var oroväckande tillgiven och mager. Jag gick ner till dem för att ta mig en titt, vilket resulterade i att halva eftermiddagen passerade i ilfart.

Katten var öronmärkt, men det var mycket svårt att tyda vad det stod och det vita gummibandet som satt runt halsen gav ingen ägarinformation. Samtalet till polisen resulterade inte heller i någonting - inga inkomna efterlysningar och de ville inte ta emot några bortsprungna katter. Vi bestämde oss för att låta kissen vara och hoppades på att den skulle gå hem igen, men nu tar den lilla parveln upp all min tankekraft. Tänk om det var fel beslut och den lilla underbara varelsen råkar illa ut i kylan? Usch, jag får inte tänka så, men det är svårt att låta bli. Jag vill ju alla så väl - måste kanske inse att jag inte kan rädda världen.

Nåja, åter till uppsatsen. Jag har nu suttit och arbetat med den under sena eftermiddagen och kvällen. Inledningen som jag skrev i fredags känns fortfarande bra och nu är lite mer än halva metoden klar. Även mitt missiv som ska ut till de tilltänkta informanterna är färdigt. Det går framåt, mycket sakta.

Kvällens terapi

Efter att jag hade skrivit mitt missiv till uppsatsen fick jag ett ryck att baka bröd på kvällskvisten. Bakning och lugn musik, det är ju som rena terapin för mig just nu. Jag hittade ett recept som verkade intressant och drog sedan igång. Det var väldigt enkelt att göra, gav minimalt med efterarbete i form av disk och smaken/konsistensen var alldeles fantastiskt. Saftigt och härligt till tusen - avsmakades rykande färskt med smör och en ostskiva på. Det ni, inte illa!

Är ni sugna på att prova, hittar ni receptet HÄR.

Kan varmt rekommenderas!


Hektisk start på veckan

I morse ringde de från min vfu-skola och hade lite panik. Halva lärarlaget tycktes vara hemma pga. sjukt barn vilket skapade smått kaos. Just idag behövde de mig i en fyra. I samma sekund som jag tackade ja ångrade jag mig lite smått. Jag har ju lovat mig själv att inte ta på mig för mycket åtanganden nu i samband med examensarbetet, utan bara fokusera på skrivandet. Trots det gick dagen ganska bra - den bara svischade förbi med andra ord. Innan jag visste ordet av det var klockan 15.00 och det lutade mot hemgång. Sedan dess har jag suttit vid datorn och försökt jobba igen de förlorade timmarna med examensarbetet och det ska jag fortsätta med under kvällen. Det är den sitsen jag har lovat mig själv att undvika, men någon enstaka gång är det acceptabelt.

Ja, den här veckan har rivstartat som ni hör. Jag ska försöka hålla samma tempo uppe resten av veckan så att jag får mycket gjort och kan ta helg med gott samvete när den väl gör entré. Längtar redan.

Dagens läsarfråga - hur många kladdkakemuffins tror du att jag kommer att baka denna vecka? Förra veckan slutade på 48 st (alla är slut må kanske tilläggas). En kvalificerad gissning, någon? Haha.

Ciao so long ♥

Helgen 12-14 nov

Det här har varit en riktig myshelg, som vanligt med andra ord. I fredags bakade jag och älsklingen pizza hemma hos mig, kollade på Idol och avrundade kvällen med den sista filmen i Sagan om ringen-triologin. Jag har således hållit mig vaken under alla tre filmerna och häng med någorlunda i handlingen - ett smärre mirakel må jag säga. Nästan så att jag är lite stolt över mig själv!

Min pizza till vänster. Andreas gjorde en pizza med en smilegubbe på.

Även Tuss ville vara med på pizzakalaset och var inte blyg med att ta för sig.

 

I lördags spenderade vi nästan hela dagen i sängen. Vi sov till 13.30 och låg därefter och tittade på film till 16-snåret. Hjälp vad lat man känner sig då, men ack så skönt. Helgerna är väl till för att slappa och ladda om batterierna, eller hur? Utan att få dåligt samvete. Under kvällen sedan byggde jag ett katthus till Rocky, Elfrida och Henkes lilla raring, medan älsklingen var ut hos sina föräldrar för att fira fars dag i förskott.

 

Denna dag har gått i sovmorgonens, städningens och fars dagsfirandets tecken. Vi har spenderat hela eftermiddagen hos mina föräldrar för att fika och mysa med mina syskonbarn. Jag hade bakat blåbärspaj och kladdkakemuffins som jag bjöd på som present eftersom han inte ville ha något paket.

 

Intresserad av receptet?

Klicka på bilden här intill!


Lördagsmys framför tv:n

Gos på hög nivå!


Så det kan gå

Sent igår kväll efter att vi hade släckt och somnat hände någonting underligt. Rätt som det var flög min katthona upp ur sängen som skjuten ur en kanon. Varken jag eller Andreas vet vad som hände, men hon lyckades av någon anledning ta spjärn mot min hals och min vänsterhand, vilket resulterade i rejäla rivsår. Först tänkte jag att det inte var så farligt och försökte somna om, men sedan började jag känna hur blodet rann ner längs halsen. Attans så ont det gjorde!

Vad ska folk tro när de ser det här - ser ju som om jag har blivit knivskuren.
Det här med lådor alltså...

 

 

 

Som jag brukar säga - thinking outside the box är inte Felix filosofi.


Trind Nail Repair

För några månader sedan blev jag rekommenderad att köpa Trind Nail Repair för att råda bot på mina sköra naglar som bara skivar sig och är allmänt fula. Att lägga på ett lack för att stärka dem tyckte jag lät som en enkel lösning och gav det ett försök.

Jag är riktigt nöjd kan jag säga! Nu, efter ca. 8 veckors användning, kan jag både se och känna en avsevärd skillnad. Naglarna är betydligt starkare, skivar sig inte längre och ser allmänt välmående ut. Mission completed!Ser nästan ut som om jag har gjort fransk manikyr, men det är
detta lack som får nageltippen att se sådär vit och fin ut.

Trind Nail Repair hittar du på Åhléns och kostar 120 kr per flaska.

Veckans repeatfavorit

Veckans repeatfavorit går till denna sköna partydänga.
Det blir mycket sådant här hemma nu för att peppa upp mig.

Katerine - Ayo Technology (Remix)


Brutal försovning

Det sista jag gjorde igår innan jag gick och lade mig var att ställa alarmet på mobilen för väckning klockan 06.00. Jag somnade, sov som en klubbad säl och vaknade sedan av ett sms från en tjej i min arbetsgrupp. Vi saknar dig på arbetsgrupssträffen. /Amanda

Shit, shit, shit, vad är klockan egentligen, snurrade det igenom mitt huvudet. Det visade sig att klockan var 08.40 och jag skulle ha varit i skolan för ungefär en timme sedan. Jag skyndade mig upp fort som sjutton, slängde på mig kläderna och sprang till stationen för att komma med tåget klockan 09. Från djupsömn till att sitta på tåget inom loppet av 15 minuter måste vara något form av personligt rekord alltså. Hade jag missat det tåget hade jag missat en livsviktig handledning klockan 10.15 och det hade varit förödande för mig som verkligen behövde rådgivning kring min uppsats. Tack och lov kom jag dit i tid, hann ha lite försnack med gruppen och sedan ett mycket givande och ångestdämpande handledning med vår lärare.

Pjuuh, vilken dag! Nästan så att jag skulle behöva baka en sats kladdkakemuffins till för att lugna mina nerver, haha. Mitt eviga bakande och Sofies renovering av sin hall har blivit ett stående skämt inom vår arbetsgrupp när vi träffas, för det är verkligen sant hur lockande det är att göra annat just nu.

Jag är med och tävlar

Jag är med och tävlar hos Anna i förhoppningen om att vinna dessa schyssta

hårstylingsverktyg från OBH Nordica. Klicka på bilden ovan om även Du vill delta!

 

Tack för tipset Bella ;-)


Svara med ett ord

Jag hittade ett litet tidsfördriv hos Fillan som jag inte kunde motstå att kopiera och fylla i - som vanligt med mig och meningslösa formulär.

SVARA MED ETT ORD

1. Var är din mobil? Bredvid

2. Var är din andra hälft? Hemma

3. Ditt hår? Blont

4. Din mamma? Underbar

5. Din pappa? Kunnig

6. De bästa du vet? Livet

7. Din dröm i natt? Ingen

8. Din dröm/ditt mål? Välmående

9. Rummet du är i? Vardagsrummet

10. Din hobby? Matlagning

11. Din skräck? Döden

12. Vart vill du vara om 6 år? Bröllopsresa

13. Vart var du igår? Hemma

14. Vad är du inte? Mätt

15. En sak du önska dig? Medvind

16. Vart växte du upp? Katrineholm

17. De sista du gjorde? Telefonerade

18. Dina kläder? Vardagliga

19. Din tv? Otymplig

20. Ditt/dina husdjur? Katter

21. Din dator? Lagad

22. Ditt humör? Frustrerad

23. Saknar du någon? Morfar

24. Din bil? Pojkvännens

25. Något du inte har på dig? Strumpor

26. Favoritaffär? Chilli

27. Din sommar? Jobb

28. Älska du någon? Oerhört

29. Favorit färg? Lila

30. När skrattade du senast? Igår

31. När grät du senast?
Rörd

Undanflykterna fortsätter

Idag har jag försökt arbeta lite med uppsatsen - det lilla som går utan att ha haft handledning kring mitt nya ämnesval vill säga. Jag har letat användbara avhandlingar, lagt upp en disposition i worddokumentet kring innehållsförteckning, sammanfattning, inledning, metod och osv, funderat lite på intervjufrågor och informationsbrev. Imorgon, om min handledare dissar eller förvirrar mig ytterligare en gång angående mitt ämnesval vettisjutton vad jag tar mig till alltså. Jag vill verkligen inte tryckas tillbaka ner på noll... igen.

Ja som sagt, det här med undanflyter. När saker och ting blir allt för jobbiga har jag en tendens att göra som strutsen och köra huvudet i sanden och låtsas som om allting kommer att lösa sig ändå. Min undanflykt från uppsatsen har visat sig vara bakning och städning. Idag har jag avverkat min monsterstora diskhög, dammsugit och bakat ytterligare 32 kladdkakemuffins (dubbel sats denna gång, haha). Jag må vara en sjuhelvetes duktig husfru just nu och lyckas skämma bort karln till det yttersta, men någon vidare duktig student är jag minsann inte.

Help me make it through this, please!

Busenkelt och läskigt gott

Idag har jag haft en riktigt pysseldag. Jag började redan vi 06.30, direkt efter att älskligen gett sig av till jobbet, med att frosta av frysen. Det tar ju sin lilla tid innan allting har smält vilket gjorde att jag kröp ner i sängen igen och sov två timmar. Sedan gick jag upp igen, knackade loss en massa is, torkade ur frysen och plockade in frysvarorna igen. Därefter fick jag för mig att damma alla hyllor, plocka och rensa bland en massa gammalt skit, vika och hänga in kläder från tvättställningen, baka och förbereda en god middag till kvällen. Detta har hållit mig sysselsatt hela eftermiddagen och kvällen.

Men, nu måste jag ju höja en röst för ett helt j*vla underbart recept på kladdkakemuffins som jag hittade på blogg.se´s startsida härom dagen. Jag bakade dem förut för att kunna bjuda familjen på fars dag, men jag tror inte att de kommer att finnas kvar tills dess. Risken är stor att jag får baka nya om man säger så! Det blev ena välformade, ljuvligt doftande, perfekt sega chokladskapelser som inte gick att motstå. Älsklingen vankade som katten kring het gröt förbi plåten där mina muffins stod och svalnade i köket och kunde knappt hålla fingrarna i styr. Till slut gav vi hän och delade på en och njutningen var total.

Kladdkakemuffins (Ca. 15 st)

2 ägg
100 g smör
2,5 dl socker
4-5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl


Smält smör i en kastrull.
Vispa ihop ägg och socker pösigt.
Blanda ner övriga ingredienser.
Fördela smeten i formar.
Gräddas i ugnen, 175 grader i 15-20 min.

Tips:
Ta inte för mycket smet i formarna för de sväller
ganska mycket under gräddningen.
Lätt att de flyter ut och/eller rinner över.

Mascara som håller vad den lovar

Jag är riktigt knusslig när det gäller mascaror - den måste vara precis som jag vill för att jag ska bli nöjd. Inte för stor borste, men inte för liten heller. Inte för långa strån på borsten, men inte för korta heller och absolut inte gjorda av gummi. Borsten får gärna vara lite böjd, men det är inget måste. Ja, som ni hör är jag extremt petig, men nu har jag hittat hem skulle man kunna säga. Det var Fillan som rekommenderade denna och jag blev toknöjd! Resultatet blir riktigt långa, fina och separerade fransar - precis vad jag efterfrågar. Dessutom torkar den väldigt fort, vilket gör att man snabbt kan lägga på ett lager till vid behov utan att det blir kladdigt och fult.

Isadora Build-Up Mascara Extra Volume
Ca. 115 kronor och finns på Åhléns, HM etc.

Simon´s cat vs. bird

Simon har gjort det igen. Älskar de här klippen!

 


Awsome helg

Som om inte fredagens myskväll vore nog, blev det en favorit i repris igår. Jag lagade marinerad fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter, bearnaisesås och sallad och bjöd älsklingen på det hemma hos mig. Sedan blev det soffhäng framför tv:n med en påse ostbollar, en ask med Marabou nougathjärtan och film.


Kvällens filmval skapade rent av ett historisk ögonblick - jag har sett Sagan om ringen. Äntligen, eller vad man ska säga. Jag måste ju ha varit unik av folk i mån ålder som inte hade sett den. Bättre sent än aldrig? Jag lyckades hålla mig vaken hela filmen igenom och tyckte till och med att den var bra. Denna händelse är nästan lika storslagen som när Markus, efter tre års envist trugande, fick mig att digga Winnerbäck. Kärlek!

Så mycket bättre!!

Originalet framfört av Petter.

Septembers version:

 

Så mycket bättre!


Gårdagens överraskning

Jag och älsklingen hade bestämt att vi skulle laga mat tillsammans igår och mysa på vår halvårsdag. Under eftermiddagen fick jag ett sms om att han hade en annan idé och att han skulle meddela mig lite senare vilken tid jag fick komma. Som vanligt när den karln har någonting i görningen blev jag galet nyfiken, men jag fick hålla mig till tåls. Vid 18-tiden ringde han och sa att jag fick komma. När jag kom in i hallen kände jag doften av mat och det stod ett par skor i hallen som jag inte kände igen. Min sponana reaktion blev ju att fråga om han hade köpt nya, men det visade sig vara Daniels, hans lillebror som är kock. Jag kom alltså hem till ett dukat bord, där kocken stod och lagade mat och älsklingen assisterade och gjorde fint för oss. Snacka om att blir överrasknad!

Kvällen meny såg ut enligt följande:

Toast skagen med räkor

Marinerad lax med färsk pasta och grönsaker

Chokladmousse med exotiska frukterGod mat, gott vin och det bästa tänkbara sällskapet - vad mer kan man önska? Jag har det helt enkelt för bra för att det ska kunna vara sant. Om det är så att jag drömmer - don´t you ever wake me up!

Underbart halvår tillsammans

Idag har jag och älsklingen varit tillsammans i ett halvår. Vi hade svårt att komma på ett datum som skulle representera dagen då vi blev tillsammans eftersom vi i princip suttit ihop sedan dag ett, men 5 maj var den dag som utmärkte sig mest. Då fick jag ett sms från honom som löd enligt följande:

Får jag chans på dig?
Ja, nej eller kanske.
Puss


Haha, vilken sköning han är, men det fick som sagt symbolisera dagen då vi offentligt blev ett par. Allting har sedan dess bara gått från klarhet till klarhet och jag älskar den karln oerhört mycket! Jag ser fram emot många fler underbara månader och år tillsammans med dig älskling.


Just The Way You Are

Älsklingen ringde nyss och talade om att han hade önskat en låt till mig idag på Mix Megapol. Dessvärre hade hans önskning inte spelats, men han ville att jag skulle söka på Spotify och lyssna, om jag inte redan hade hört den förstås. Han sa att den hade en fin text, som fick honom att tänka på mig. När jag drog igång låten, lyssnade och läste texten blev jag alldeles tårögd. Om det är någon som är amazing så är det ju han!


Bruno Mars - Just The Way You Are

Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful

And I tell her every day

Yeah I know, I know

When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay

I say

When I see your face

There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her nails, her nails

I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful

And I tell her every day

Oh you know, you know, you know

Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking

If you look okay
You know I say

When I see your face

There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are

The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face

There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

En fröjd för gommen

Anthon Berg Sea Salt - Almond Fairtrade Chocolate

 

Mums vilken god kombination av havssalt och mandel.

En riktig fröjd för gommen vill jag lova!


En otäck pulshöjare

Eftersom jag har suttit inne i stort sett hela dagen och ordnat med datorn och skrivit uppsats-PM kände jag förut att det var på sin plats med en kvällspromenad. Det behövde både kropp och knopp efter allt stillasittande och det kändes mycket uppfriskande. Jag tyckte visserligen att det kändes lite dumt att bege sig ut i mörkret själv, men tänkte samtidigt, vad kan hända?!

Jo, nu ska jag berätta vad som kan hända. Man kan råka göra ett felaktigt val och passera Pressbyrån istället för gå raka vägen upp ur tunneln och där kan man råka på en alkoholpåverkad man som ofredar en. Det är vad som kan hända. När jag gick upp för trappan och såg mannen komma mot tänkte jag att han skulle fråga om eld, eftersom han höll en cigarett i handen, men så var inte fallet. Han började hindra vägen för mig och när jag försökte ändra riktning drog han tag i min jacka och började slita i mig. Jag fick panik och gjorde en snabb rörelse för att ta mig loss och sprang sedan därifrån med allt vad benen bar.

Hjärtat hann slå bra många hastiga slag. Jag sprang hela vägen hem till min port, gick in i min lägenhet och låste dörren efter mig. Det tog en bra stund innan pulsen gick ner efter händelsen och efter uppmaning av min karl ringde jag polisen för att tipsa om denna obehagliga man. De hade tydligen fått in två andra anmälningar om honom, personer som upplevt honom som störande, vilket gjorde att en patrull skickades dit på direkten. Hur det gick sedan fick jag inte veta på grund av deras sekretess, men jag hoppas innerligt att de tog den jävlen.

Slutet gott, allting gott i alla fall!

Mycket att dona med

I morse fick jag det efterlängtade sms:et om att min dator var klar på service. Jag trotsade regn och rusk och cyklade upp till OnOff för att hämta ut den på direkten. Detta hade ju inte kunnat komma mer lägligt eftersom jag planerat att påbörja mitt skrivande idag, vilket inte hade känts roligt på den gamla datorn med trasig skärm. Det fick jag minsann nog av härom veckan när jag skrev hemtentan, efter att den nya hade kraschat.

Vad var det då som hände kanske ni undrar? Jo, enligt service visade det ett hårdvarufel, vilken innebär att jag som användare inte hade gjort någonting tokigt. Tack vare det kunde felet återställas med hjälp av ett diskbyte som bekostades av garantin, så nu är allting frid och fröjd. Dessvärre har ju all information på datorn gått förlorad och alla program måste installeras på nytt, men det är sådant man får leva med. Det hade kunnat inträffa någonting så mycket värre - därför väljer jag att inte haka upp mig på världsliga ting. Jag lär mig av situationen och går vidare, en erfarenhet rikare.

Här ska skrivas uppsats-PM.
Tjofaderittan, haha.

Huvudbry, huvudbry...

Jag känner mig stressad och aningen förvirrad just nu - vet varken ut eller in. Som ni vet påbörjades mitt examensarbete igår och föreläsningar och diverse funderingar kring syfte och frågeställningar är i full gång. Helst ska man ju redan vara på det klara med ämnet och allting, men just nu vetti sjutton. Jag tyckte att jag hade klart för mig att jag ville skriva om barn och hälsa, eftersom jag har gjort min praktik på en såkallad hälsoskola, men allting känns så invecklat. Kan inte komma på vad syftet med min studie ska vara och vad den ska grunda sig på eller om området över huvud taget är forskningsbart. Min tanke är alltså att göra en fallstudie på den såkallade hälsoskolan som jag har varit på - undersöka varifrån uppkomsten kommer, vad de förväntar sig av sin hälsoprofil och hur det ska utvärderas. Kan det även finnas rum för utveckling? Dessa tankar rör det sig om, men hur jag ska få ner det i ett begripligt syfte och frågeställning återstår att se.

Tankar, funderingar, tips, någon?

Jag försökte få lite hjälp av min handledare tidigare idag, men hon uppmanade mig bara att söka information på internet om tidigare forskning för att ta mig vidare i min process. De förväntar sig att vi i det här skedet i utbildningen ska vara självgående och lämnas då helt till vårt egen öde.

Jösses vad energi det kommer att krävas innan detta är klart. Ha överseende med mitt klagande.

Veckans repeatfavorit

Veckans repeatfavorit går till denna härliga partydänga som går hett här hemma. Jag kan inte få nog!

Rihanna - Only Girl (In The World)

 

Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
Like I'm the only one that you'll ever love
Like I'm the only one who knows your heart
Only girl in the world...
Like I'm the only one that's in command
Cuz I'm the only one who understands,
like I'm the only one who knows your heart, only one...

Då har startskottet gått

Idag är det måndagen den 1 november och det har inneburit uppsatsintroduktion i Norrköping. Nu är alltså det beryktade examensarbetet igång och det är med blandade känslor kan jag säga. Mest är det nervositet och lite rädsla över att inte klara av det hela, men det kommer säkert att lugna sig. Jag tycks ha fått en jättebra grupp med trevliga och studiemotiverade tjejer och det tror jag kommer att göra mycket. Vi får peppa varandra och se till att stämningen är så bra som den bara kan vara, så löser sig resten. Vår handledare tycks vara ett original utan dess like, men ack så sakkunnig och bra. Utifrån detta att döma har jag nu fått en bra start och humöret är fortfarande på topp.

Nu ska jag ta och äta lite kvällsmat. Jag har lagat persiljestuvad potatis och isterband, enligt älsklingens önskemål, och det var inte igår kan jag säga. Sist jag åt isterband bodde jag hemma, vilket betyder att det är minst 4 år sedan. Det är ju en ganska speciell rätt som inte alla tycker om har jag förstått. Antingen så älskar man det eller så hatar man det, eller?

Vad tycker Du - är isterband mums eller blä?

RSS 2.0