Valborgschill

Här går det inte i många knop minsann.


New shoes

These shoes are made for walking.

Team Sportia 399 :-


Några dagars obalans

No shit Shirlock! PMS är mitt mellannamn just nu och det är samma visa var eviga gång, dagarna innan röda veckan. Jag är ruggigt lättirriterad, nedstämd, svullen, stresshormonerna skjuter i höjden och brösten är ömma som två blåmärken. Hela jag känner mig allmänt olustig och i obalans. På grund av dessa problem har jag börjat fundera på utbudet av "pms-medicin" som finns ute på marknaden, för att underlätta vardagen lite. Kanske är det mitt medlidande gentemot min omgivning som gör det, vad vet jag?

Jag undrar nu - har Du testat denna produkt?

Uppfyllde den önskad effekt eller medförde några biverkningar?


Sist in, först ut

Idag kom det fruktade beskedet. Skolan kommer inte att förlänga mitt avtal (som löper ut den 10 juni), på grund av de besparingar som nu görs i kommunen. Det var ju i och för sig ett väntat besked med tanke på det ekonomiska läget, men hoppet är ju det sista som överger en. Trots att jag var förberedd på detta, kom besvikelsen som en smäll i magen och det kändes som om luften gick ur mig. Jag hoppades in i det sista att rektorn skulle meddela att jag inte skulle bli kvar i förskoleklassen, men att de hade en annan möjlighet att erbjuda, fast så blev det inte. Det blev ingenting, i väntan på bättre tider.

Detta innebär inte jordens undergång för mig eftersom jag är ung och nyutbildad, men ack så irriterande det är att behöva möta på motvind nu när viljan att arbeta är som starkast. Det är ju nu jag vill vara ute i verksamheten och bepröva mina kunskaper och fylla på ryggsäcken med erfarenheter. Felräkningar i kommunbudgeten (med grova underskott som följd), varsel och vikariestopp var ju inte direkt vad jag hade väntat mig.

Frustration! Det är ordet som sammanfattar känslan just nu. Och ledsamhet, jag som trivdes så bra.

Rösta, rösta, rösta!!!

Heja Katrineholmskören Team Gabriel!


Barnsligt god överraskning

Helt plötsligt ringde det på dörren och Andreas lillebror Daniel stegade in med två sprängfyllda påskägg i famnen. Han hade vägarna förbi stan och passade på att lämna en varsin påskhälsning från svärmor, lite i efterskott. En mycket glad överraskning en söndagskväll må jag säga!

Jag bestämde mig dock för att förtjäna mitt påskägg genom en rejäl omgång på gymmet först. Det var ohyggligt jobbigt och jag lär bli påmind om passet imorgon, med träningsvärk deluxe. Var så säker!

Back to where I started

Efter att ha kollat igenom mitt bildarkiv hittade jag min allra första header - back from where I started. Den är ju bara för söt och får pryda min blogg igen ett tag framöver.

I just love it ♥

Old picture

Nästan så jag saknar mitt korta page när jag

ser den här gamla bilden från vintern 2008.


Underbara söndagseftermiddag

Idag har jag och älsklingen haft en mysig eftermiddag ute på gården tillsammans med vår hankatt Felix. Han stortrivdes med att strosa runt i koppel, medan vi satt på filten och åt glass och drack kaffe. Det blev en supermysig mini-picknick i solskenet, som det med största sannorlikhet kommer att bli fler av i vår/sommar.


Underbar kombination i solskenet.

Sött som socker


Utflykt i forntidens tecken

Idag fick jag ändra om mina jobbplaner lite på grund av en personal som var tvungen att stanna hemma för vab. Istället för en heldag planering blev det en bussutflykt till forntidsbyn Vrå tillsammans med storfritids. Det bjöds på ridning, korvgrillning och grillning av pinnbröd och en allmänt härlig dag i det strålande solskenet.

Höjdpunkten blev såklart när min kollega kom ridandes genom skogen tillsammans med sina två hästar och sedan bjöd barnen på en varsin ridtur. Det blev premiär på hästryggen för många, vilket fick ögonen att lysa på dem. Även fröknarna fick sig en tur på hästen och jag ska erkänna att jag var lite rädd. Det är stora och extremt kraftfulla djur som jag har en väldig respekt för!

Detta blev en hellyckad dag och jag önskar att man hade mer tid, pengar och resurser att göra sådana utflykter oftare tillsammans med barnen! De behöver komma ut och uppleva djur och natur och få utlopp för sin fantasi och kreativitet.

Triss i diss

När det kommer nya produkter på marknaden blir man ju lite småsugen att testa och se om de lever upp till förväntningarna. Den senaste tiden har jag testat dessa tre varor och jag kan meddela att de verkligen inte håller måttet enligt min smak. Usch och fy - triss i diss säger jag bara!

What are words


Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words

If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me

And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight

And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words

If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near

Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close

Vad rör sig i lilla huvudet?

Tuss ligger och sover djupt och hon tycks drömma någonting spännande.

Tassarna rycker och svanstippen likaså och jag kan inte annat än undra

vad det är som rör sig i det där lilla huvudet.

Älskade lilla vän.

♥ ♥ ♥


En riktig nagelbitare

Igår tittade jag och älsklingen på en riktigt bra film som vi hade fått tips om. I de allra flesta fall när vi tittar på film slumrar jag till redan i förtexterna, men den här gången höll spänningen mig vaken eftersom den var så ruggigt medryckande. En riktig nagelbitare helt enkelt!

Jag säger bara det, SE DEN!


Träningssugen till tusen

Just nu är jag så ruggigt träningssugen. Förra veckan såhär dags stod jag i full gång på crosstrainern, med schysst musik i lurarna och öste på till tusen. Sedan avslutade jag mitt pass med lite ben och armstyrka innan jag glatt struttade hemåt. Jag vill göra likadant den här veckan, men det går ju inte eftersom jag precis har varitt sjuk och fortfarande har problem med hostan. Bara att ta itu med disken eller att rensa kattlådan gör mig svett och anfådd, vilket tyder på hur lungorna är smått ansträngda. Därav tar jag det säkra före det osäkra och vilar någon dag till innan jag drar igång igen. Lördag, det blir nog lagom att börja lite smått igen.

Jag blir riktigt glad av att känna träningssug igen. Det är verkligen ett positivt och motiverande tecken. Att dessutom ha älsklingen och grabbarna att träna tillsammans med känns roligt och jag känner redan av de positiva effekterna som det ger. Ny energi, bra sömn, minskat sug efter onyttigheter och några kilon lättare - precis vad jag behöver i nuläget!

Varm om baken

Jag kom nyss in i sovrummet och påträffade denna galet söta syn. Felix hade krupit

ner i Andreas jeans som låg på sängen och mysfaktorn tycktes vara på topp!

Just in case, ifall husse skulle frysa om baken eller vad an denna idé?

 

♥ ♥ ♥


Dags att klappa igen sjukstugan

Nu har jag varit hemma från jobbet två dagar och febern är på tillbakagång. Medicinen har vidgat luftrören och löst upp slemmet, så jag är på bättringsvägen. Det är för väl eftersom rastlösheten börjat krypa inom mig och saknaden efter jobb och träning gör sig påmind. Som det känns nu är jag redo att jobba imorgon och det faller sig lägligt att mjukstarta med en kort dag, kl. 7-14.

 

Dessa två dagars vila har dock varit välbehövlig efter måndagens febertopp på 39,4 grader. Det var länge sedan jag var så sjuk och jag hoppas innerligt att det kommer att dröja lika många år tills nästa gång. Dessvärre är min arbetsplats en riktig farozon bland alla barnbaciller, vilket kommer att bli en prövning för mitt immunförsvar framöver. Förhoppningsvis byggs det upp och blir starkt som stål.


Årsdagen närmar sig

♥ 2010-05-05


Vilken fighter

Haha, vilken sköning!

 


Man glömmer fort

Idag har jag varit riktigt hängig på jobbet och haft feberkänningar. Jag hade lite förhöjd temp i morse, men jag kände mig inte sjuk och hoppades på att det skulle stabilisera sig under dagen. Det gjorde det inte - snarare tvärt om. När jag kom hem för en timme sedan visade termometern 38,2 grader och värken i kroppen talade samma språk. Det var så länge sedan jag hade feber, tack och lov, så jag har hunnit glömma hur jobbigt det är. Feber gör en ju fullkomligt lamslagen.

Efter besöket på vårdcentralen tidigare idag fick jag hostmedicin på recept. Det tackar vi alla för - slipper sambon, katterna och jag återigen gå en sömnlös natt tillmötes. Det ska bli skönt eftersom de senaste nätterna har varit hemska på grund av all hosta.

Dags att försöka slumra en stund. Jag måste verkligen vila och bli frisk nu eftersom jag har mitt allra första utvecklingssamtal på onsdag eftermiddag. Då passar det sig inte att ligga hemma och må såhär.

Vill ha

Ursöta!! ♥


Worst prank ever

Jag kunde till en början inte bestämma mig om jag skulle skratta eller gråta när jag såg det här klippet.

Efter en stund kommer jag dock på mig själv gråta av skratt. Worst prank ever!

 


RSS 2.0