Long time no see

Oj, väldigt dålig uppdatering här på sistone känner jag. Jobbet är i full gång och jag har haft mitt liv i en väska de senaste veckorna - därav min frånvaro från bloggen. På grund av dåligt samvete gentemot katterna när jag sover hos Andreas, beslutade vi oss härom kvällen för att låta dem flytta i förväg. Vi åkte och hämtade dem och flyttade sedan deras klösträd, sovhus och alla leksaker dagen därpå. Efter att katterna försvann från min lägenhet kände jag mig inte längre hemma där, så nu är jag också så gott som flyttad. Från att ha haft livet i en väska, har det nu övergått till att ha allting i påsar. Vi har inte tillräckligt med förvaringsutrymme i nuläget, men det ska vi råda bot på framöver genom en tur till IKEA. En ny byrå till sovrummet och en snygg skänk till hallen står högst på shoppinglistan.

Så, nu är man sambo! Det känns lite konstigt att ha lämnat min lägenhet så hastigt och att inte Henke har övertagit den ännu, men det handlar bara om några veckor. Det är nog inte förrän alla papper är skrivna och jag lämnar över nyckeln som det känns verkligt. Tills dess får jag stå ut med att behöva åka "hem" och kolla posten och hämta saker successivt, men det får jag stå ut med.

Livet är bra underbart! Nu har jag allting som jag någonsin kan önska mig. Utbildning, jobb, samboliv och hela livet framför mig!

By the way - igår bokade vi biljetter till Jeff Dunham i Globen den 16 april. Det ska bli grymt roligt! Det blir en mysig weekend i Stockholm med hotell, vilket faller sig väldigt lägligt då den helgen är 1 år sedan vi träffades.

Dagens lilla tripp

Idag har jag och älsklingen varit ute på en tripp till Lager 157. Jag var på jakt efter funktionella basplagg eftersom det är rykande åtgång på kläder nu när jag är igång och jobbar. Shoppingen resulterade i en överfull påse med riktigt bra fynd som jag är SÅ nöjd med. Detta fick följa med hem: • Två långa hood-tröjor, en svart och en grå
 • Fyra linnen
 • En lång grå cardigan
 • Två kortärmade luvtröjor, en svart och en vit
 • Fem par strumpor
 • En grå t-shirt
 • Ett svart allvädersset med jacka och byxa
 • Två presenter till en vän (kan dock inte avslöja vad)
Note to self - kolla summan på kontot innan nästa shoppingrunda. Det underlättar att ha pengar på kortet!

Dags att fira med bubbel

Ikväll ska det minsann firas med bubbel. Jag fick rekommendationen att testa det

mousserande jordgubbsvinet Fresita, vilket ska bli spännande. Det vattnas i munnen!

 

Skål och grattis till mig!


Dagens post

Idag när jag kom hem från jobbet låg det ett fint kuvert på min hallmatta, innehållande ett postogram.

Det var från mina föräldrar, mormor och farmor som gratulerade till min examen och önskade mig

lycka till med jobbet. Det var himla fint tycker jag!

 

3 1/2 års studier har nått sin ände.

Nu kan jag äntligen titulera mig som behörig lärare.

... lär dock få invänta examensbeviset för att det ska kännas verkligt!


Tiden går fort när man har roligt

♥ 2010-04-18

Jag älskar dig!

Min nya fina mössa

Nu har jag fått min nya fina mössa som Andreas morbrors sambo har virkat åt mig.

Jag fick välja själv bland tretton olika varianter, vilket inte var helt enkelt, men det

slutglitiga valet föll på en brun och vit. Brunt är läckert och matchar till det mesta.

 

Tack snälla svärmor Anki för den fina presenten!


Gårdagens prövning

Igår var jag en heldag i Norrköping för att ha opponent- och respondentskap på examensarbetet. Dagen började 8.15 med att jag opponerade på Malin, vilket blev en godkänd muntlig insats enligt examinatorn. Sedan var det Carolines tur att opponera på mig vid 10.15. Det kändes riktigt nervöst eftersom jag inte visste vem min examinator var och hur han är i sina bedömningar. Tack och lov verkade han ha bra koll på läget och han gav mig rättvis och konstruktiv kritik. Precis som alla andra fick jag kompletteringar, men de var väldigt få till antalet och inte speciellt omfattande. Dessa ska jag ta tag i nu efter maten och skicka in så fort som möjligt. Senast fredag ska de vara inlämnade, vilket inte kommer att bli några problem. Efter det är jag helt klar med mitt examensarbete, kan ni förstå? Det känns rent av overkligt!

När jag hade mitt opponent- och respondentskap avklarat gick jag och var aktiv deltagare på två andra framläggningar som vi var tvungna att göra. Det var rätt intressant eftersom det verkligen belyste de kvalitetsskillnader bland uppsatserna som vi studenter har diskuterat. Jag var tillbaka hemma i Katrineholm vid 16.15 och då var det brådis att kila hem och packa om väskan för att bege sig till kvällsmöte på jobbet mellan 17-20. När jag sedan kom hem kan ni säkert ana att jag var rejält trött i huvudet. Jag tog mitt täcke och kröp ner i soffan bredvid älsklingen för att titta på handboll, men det blev inte långvarigt. Några enstaka mål hann jag se, sedan befann jag mig snart nog i drömmarna värld.

Nu är det dags för uppsatskorrigering!
Tjingeling

Mammas moraliska stöd


Såhär söt kan man vara när man ligger i sängen bredvid mamma som pluggar.

Moraliskt stöd när det är som bäst tycker Tuss och gör sig till lite extra.


Drömmer mig tillbaka

Det verkar som om vintern är på väg att ge efter. Äntligen. Termometern visar i nuläget + 3 grader och det är något grötigt regndimmigt ruggväder ute, som jag gör allt för att undvika. I sådana här stunder sluter jag ögonen och drömmer mig tillbaka till ett fint sommarminne. Just nu tänker jag Eskilstuna, Parken Zoo, den 17 juli 2010 - Kent-konsert i fullkomligt ösregn, men vad gjorde det? Jag stod där i älsklingens famn och bara njöt. Det var helt enormt, från början till slut.

Explosionen i slutet, när de släppte papperssvalorna och publiken nådde extas. I´ll never forget!

 


Smaskigt värre

 

Härom veckan satt jag och bläddrade i tidningen Illustrerad vetenskap som älsklingen brukar köpa. Däri fann jag reklam för Gevalias nya kaffesorter, vilket fick mig att fastna för Latin Sunset. Smakbeskrivningen, som ni kan se ovan, lät väldigt god och jag blev väldigt sugen på att prova det. Sagt och gjort. Idag när jag var och handlade fick ett sådant paket följa med hem och det höll verkligen vad det lovade. Ett mycket smakrikt och gott kaffe, med en ton av nötter, honung och choklad. Kan varmt rekommenderas!

Tjejkväll it is

Ikväll är det tjejkväll hemma hos Jenny tillsammans med Sandra, Madelene mfl. Det blev ett spontant påhitt under eftermiddagen och sådant gillar jag. Förväntningslösa fester brukar bli de bästa!

 

Jag är pigg och på riktigt bra humör så det här kan bli roligt!

 

Önskar er alla en riktigt bra kväll, vad ni än hittar på!


I´m back!

Så, efter några dagars fullkomlig korvstoppning av information och total utmattning är jag återigen tillbaka här på bloggen. Det har varit riktigt intensiva dagar att komma in i alla rutiner och saker som ska göras, men det går över all förväntan. Trots några nervösa moment där i början flyter allting på och jag trivs som fisken i vattnet. Jag har hunnit få bra feedback och många glädjande kommentarer som gör mig än mer motiverad.

Imorgon har jag redan varit en hel vecka på min nya arbetsplats. Tiden går skrämmande fort - speciellt förmiddagarna fram till lunch. Svisch säger det bara så är den förbi. Det sägs ju att tiden går fort när man har roligt och i det här fallet är det verkligen sant, så roligt som vi har det om dagarna. Både kollegorna, barnen och miljön i största allmänhet är toppen! Det skulle inte kunna vara bättre.

Jag känner hur sliskigt positiv jag är just nu, men det kan inte hjälpas. I´m just loving it!

Lite frågor igen då.

Vilken svordom använder du mest? Jävlar

Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Kring 06 nu när jag jobbar, förutsatt att jag inte har öppning.

Var köper du dina matvaror ifrån? Mestadels Netto nu för tiden, men kommer att återgå till Willys som sambo i och med tillgången till bil.

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta bilden. Förr flydde jag alltid undan kameror, men nu kan jag vara med om jag är beredd.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En större bostadsrätt, alternativt ett hus.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Nej.


När var senast någon stötte på dig? Hmm, det minns jag inte.


Vad åt du till middag senast? Sesampanerad lax, pasta, haricots verts och kall sås.

Kan du vissla? Ohja, gör det konstant. Lite av ett syndrom.

Tittade du på tecknat när du var liten? Jajjemen, massor.

Äger du några popband t-shirts? Nej, men jag hade det som liten.


När flög du senast? Tur och retur till Lefkas i augusti 2007.

Pratar du några andra språk? Engelska, pyttelite tyska och spanska.

Har du gråtit offentligt? Flera gånger.

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Nja, har väl länge funderat på en tatuering, men vet inte vad eller var på kroppen den ska sitta. Då kan man lika gärna låta bli.

Vad har du med dig in på bion? Popcorn/godis och min partner/en trevlig kamrat.

Vad har du för väder? Mängder av snö.

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Samhällskunskap.

När sov du senast på golvet? Om madrass på golvet räknas, var det på natten mellan julafton och juldagen hemma hos Andreas föräldrar.

Vilken är din favorit drink? Margerita.

Gillar du din boendesituation? Ja absolut, men snart blir man sambo i älsklingens tvåa.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Minst 6 timmar i alla fall. Gärna mer.


Är dina dagar fullbokade och stressiga? Just nu är de det eftersom jag jobbar heltid och pluggar samtidigt. Det lugnar sig i slutet av månaden när jag tagit examen.

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Jo, jag var en riktig pratkvarn enligt fröken.

Hur gammal blir du nästa födelsedag? 24 år.

Tror du på liv på andra planeter? Kanske inte människor nödvändigtvis, men något liv finns det nog.

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Det löser sig.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Tveksamt, jag som är så höjdrädd och lite mesig av mig.

Tycker du om att krama folk? Absolut. Ju mer dessto bättre!

Äger du en digitalkamera? Jepp, köpte en härom året.

Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Oj, det vet jag inte. Förslag någon?

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Det beror på vad det gäller och om det händer ofta. Att glömma är mänsligt, men det får inte slö över till slarv, då blir jag irriterad.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej, skulle jag tänka så skulle jag inte kunna äta någonting till slut.

Är du mörkrädd? Det beror lite på var jag befinner mig.

Tre saker du alltid har med dig? Mobilen, ett paket tuggummi och läppglans.


Zzzz...

Nu är det sängen direkt som gäller. Tröttheten är obeskrivlig.
Jag skulle vilja skriva och berätta sååå mycket, men det finns ingen ork.

Alla nya intryck

Jag har en minst sagt sömnlös natt bakom mig. Trots att jag sov hemma hos älsklingen i den stora sköna dubbelsängen, omsluten av hans underbara famn, kunde inte sömnen infinna sig. Klockan blev 01... 02... 03... Fortfarande ingen sömn. Detta berodde på en rejäl dos nervositet inför jobbstarten, men även faktumet att jag vridit om hela dygnet under uppsatsperioden. Lång sovmorgon och att sitta uppe och skriva sena kvällar/nätter är ju liksom min filosofi, vilket individuellt skrivande öppnade upp möjligheter för. Det har jag fått ta smällen för nu kan jag säga. Trots det har jag varit ovanligt pigg och glad idag. Tills nu. Nu finns det knappt ett uns energi kvar och sängen känns mer än lovligt lockande.

Dagen har kort sagt varit toppen! Varmt och kramigt välkomnande i morse bland kollegorna och allting flöt under planeringsdagen. Efter planeringen fixade vi en massa papper, nycklar, inlogg till Firstclass och annat smått och gott som behövs. Imorgon kommer alla barnen och det känns fantastiskt roligt. Mer om det då.

Uppsatsen är nu färdigställd och inlämnad by the way. Tiden för att både grilla och grillas är spikad till den 17:e januari, så jag går in på upploppet! Det är en obeskrivlig känsla att äntligen vara så nära slutet. Slutet på en era på något sätt. Det är dags att lämna studietiden, med allt vad den har inneburit, bakom sig och blicka framåt mot nya utmaningar. Det känns vuxet - nu är jag utbildad, har ett jobb. Jag ska dessutom bli sambo. Hör ni hur vuxenpoängen bara dräller in... and I´m loving it.

Imorgon gäller det

Det har känts oerhört avlägset, men imorgon är det redan dagen med stort D. Jag ska börja jobba heltid! Mitt allra första lärarjobb står framför mig och det är minst sagt nervöst. Nu är det upp till bevis - dags att visa allting som man har lärt sig under 3,5 års studier och vara en god förebild för barnen. Det är lite läskigt och nervöst men framförallt jätteroligt! Allting som jag har kämpat för är här nu och jag är verkligen stolt över mig själv och min insats! Det må vara lite osvenskt att säga så, men det bjuder jag på.

Wish me good luck. Imorgon klockan 08.00 går startskottet!

Tips till katt/hundägare

Har du, precis som jag, ett husdjur som behöver mycket aktivitet för att vara nöjd? Då har jag ett bra tips på en leksak som kan hålla katten/hunden aktiverad, där de får både fysisk och mental stimulans. Det enda du behöver är en 50 cl PET-flaska, en kniv och lite torrfoder/godis.

 1. Skär ett ca. 1 cm stort hål på mitten av flaskan.
 2. Fyll flaskan med några matskedar torrfoder/godis och skruva igen locket.
 3. Skaka flaska lite lätt för att tillkalla katten/hundens uppmärksamhet.
Resten sköter de själva!

På återseende

Under kvällen har jag ägnat mig åt att städa ut julen. Nu finns det inte en tomte så långt ögat kan få och det är rätt skönt. Det är supermysigt att plocka fram allting och pynta, men det är minst lika skönt att bli av med det när julen är över. Det passade bra att städa bort julen idag med tanke på den fina blomman som jag överraskades med av älsklingen idag. Den gav en riktigt härlig vårkänsla och fick pryda byrån i halen - mest för att katterna inte ska ta sig en smakbit.

När jag tittar på blomman tycker jag mig se att karln vet vad jag gillar. Vit kruka utan mönster, bara vitt och grönt i växten och inga onödiga krusiduller. Just the way I like it!

Komisk konversation

Tidigare idag när jag var och handlade på Netto hamnade jag i en lite rolig konversation med en kund som stod bakom mig i kön. Kvinnan hade väl inte riktigt alla kottarna hemma i granen om man säger så. Jag står och radar upp mina varor på bandet, varav hon utbrister;

Kvinnan: - Har du katter?
Jag: - Ja, två stycken.
Kvinnan: - Så du ska inte äta kattmaten själv då?
Jag: - Nej, till mig själv köper jag annan mat som du ser.
Kvinnan: - En del pensionärer äter ju kattmat.
Jag: - Ojdå, nej det hoppas jag verkligen inte.
Kvinnan: - Jo, det gör de visst det. Då blir man sjuk.

Alla dessa måsten

Idag blir det en riktig tråkdag där alla måsten ska uträttas.
 • Avverka diskberget
 • Dammsuga
 • Tvätta golven
 • Bädda rent i sängen
 • Damma
 • Tvätta
 • Hänga tvätt
 • Städa toaletten
 • Gå ut med soporna
 • Rensa kattlådan
 • Handla

Mammas tröttmössor

 

Zzzzz...


Statusuppdateringar under 2010

Nog har det blivit många statusuppdateringar på Facebook under 2010.

Här har ni ett smakprov av dem, men det är långt ifrån alla. Långt ifrån.

 

I said some pretty good stuff eller spenderade alldeles för mycket tid på Fb, välj själva.

 


Liten dagsutflykt

Idag har jag och Hilda varit på en liten dagsutflykt till Vingåkers factory outlet, Scorett och Iittala outlet. Vi var egentligen inte på jakt efter någonting speciellt, utan behövde bara komma ut en sväng. För min del hade det inte skadat att hitta några par byxor eftersom det vankas jobbstart inom kort. Då kommer det att krävas en hel del funktionella vardagskläder, vilket jag råder lite brist på. De byxor som jag har är antingen för trånga (skyller på att byxorna har krympt, haha) eller bara är allmänt opraktiska att jobba i. Dessvärre hittade jag inga kläder som föll mig i smaken på dagens tur och inga skor eller inredningsprylar i de andra butikerna heller. För ekonomins skull var det kanske lika bra, men nog kliade det allt i shoppingfingrarna. Någonting litet hade jag minsann velat haft med mig hem.

Nu ser jag fram emot våren, när alla butiker får in sina vårkollektioner. Den årstiden faller mig mer i smaken med kjolar, tunikor och klänningar. Ni som känner mig väl vet ju att jag inte är någon jeanstjej, utan trivs bäst i leggings, tunika och liknande.

Sovdags nu.
Natti

Välkomnar det nya året

Gårdagens nyårsfirande spenderades först hemma hos mig tillsammans med älsklingen. Jag hade ordnat en middag bestående av förrätt; skagenröra på en bädd av avokado och fransk salladsmix. Varmrätten blev en mustig älggryta med hasselbackspotatis. Det smakade riktigt bra och när våra magar var mättade begav vi oss ner till Elfrida och Henke. Det var en trevlig fest enda till något klantarsel viftade till mig och spillde ut ett glas rödvin över mig och min nya klänning en halvtimme innan tolvslaget. Håret, kläderna, sminket - allt vad täckt med vin. Självklart blev jag jätteledsen över min nya klänning, men det löste sig eftersom jag kunde springa hem, kasta in klänningen i tvättmaskinen och snabbt byta om. Tack och lov gick klänningen att rädda när den fick blötläggas så snabbt. Bortsett från den incidenten var firandet roligt och trevligt på alla sätt och vis!

Nu ser vi fram emot en fortsatt bra start på det nya året!

RSS 2.0