En skogstripp

Idag när vi var ute på långpromenad med barnen på jobbet såg jag att det kryllade av blåbär i skogen. Vi var inte allt för långt ifrån där jag bor, så jag funderar på att ta mig en tur med cykeln ikväll innan det bli för mörkt och plocka lite. Blåbär som är så gott och dessutom väldigt användbart till såväl pajer, smoothies och i yoghurten på morgonen. Nyttigt som sjutton är det ju också, så det kan väl knappast bli en bättre kombination?


Gårsdagens shoppingtur

Igår var jag och karln iväg på en dagsutflykt till Erikslunds shoppingcenter i Västerås. Vi var nyfikna på det nybyggda varuhuset och IKEA som det har gjorts mycket reklam för den senaste tiden. Det var riktigt stort och fräscht, men jag skulle rekommendera folk att vänta lite med att åka dit till nyhetens behag har lagt sig en aning. Igår var det både invigningshelg och löning och varuhuset hade besäkare därefter om jag säger så. Det var inte alls mycket bilar på parkeringen när vi kom vid 10.30-tiden, men när vi åkte hem på eftermiddagen var det fullkomligt tjockt.

Shoppingturen resulterade i lite småplock från IKEA och en vinröd kofta, ett set med vantar och mössa och ett par svarta stövlar. Målet var att hitta stövlar och en ny vinterjacka, men jackprojektet får leva vidare ett tag till. Mest nöjd är jag över den 3-stänglade orkidén som jag hittade på IKEA, som nu ståtligt pryder vårt vardagsrumsfönster.

Oh, I love it!


Ny onsdagsrutin

Idag har jag gjort någonting som jag aldrig har gjort förut, nämligen gått till gymmet innan jobbet. När jag börjar 07.45 är det alldeles för tidigt att träna innan, men en dag som denna när jag inte börjar förrän 10.30 är det perfekt att ställa klockan på en skaplig tid för att köra ett pass. Det innebär ju dessutom en ledig kväll, fri från träning, då det finns tusen andra sysslor som också behöver göras.

Detta får alltså bli min nya onsdagsrutin, för det känns som en superskön start på dagen. Eftersom jag kan sova till 07.30 och ändå hinna träna blir det en hälsostart deluxe - både rikligt med sömn OCH motion.

Nu är det frukost, dusch och jobb till 19.00 som gäller! So long people.

Gårdagens look

Blev medbjuden på tjejkväll igår, för att sedan sammansvetsa

med min karl och hans fotbollslag som hade grabbkväll.


Det vattnas i munnen

Idag har jag lagat ugnsstekta chili- och vitlöksgriljerade revbensspjäll. Det var år och dagar sedan jag åt det, men det måste helt klart bli oftare. Det är ju världsenkelt att göra och smakar kalasgott! Jag önskar dock att jag hade fått tag på lite tjockare revben och att jag hade haft en smokey hickorysås hemma. Revbensspjäll ska ju ha den där rökiga grillsmaken, men det gick bra ändå. Mums fillibabba!Tystnaden som uppstår

... när hela familjen ligger i dvala hela söndagen. Karln ligger och sover, bakis efter gårdagens partaj med fotbollslaget, och hankatten gör honom sällskap i sängen. Tuss ligger och sover i sin korg här i vardagsrummet och det enda som bryter den brutala tystnaden är hennes diskreta snarkningar. Det är en trött familj jag har idag!

Själv är jag pigg som en nötkärna och har precis avverkat en blåsig promenad runt Djulö allé och en timmes workout på gymmet. Det känns som om jag har börjat komma igen efter sommarens alla synder och det är minsann välgörande för både kropp och själ. Träningen idag gjorde gott, så jag gjorde ett klokt val igår kväll när jag avstod alkoholen i förmån för dagens pass. I och med det beslutet fick jag i nyktert tillstånd konstatera hur skönt det är att inte vara 18-20 år och singel längre. Fylla, tårar och spyor, jag säger då det!

Visdomsord från hälsan själv

Blossom Tainton-Lindquist


Höstmysig stämning

Idag när jag var och handlade hittade jag jättefina Ljung som jag köpte för att plantera i krukorna ute på trappen. Jag kände att det var dags att ta bort sommarens vissna blommor och fräscha upp i höstrusket. Det blev så himla fint med de nya växterna och som pricken över i:et tände jag de fyra värmeljusen i min fina lykta på trappen. Trots att jag fick lyktan av min syster för ett halvår sedan, är det nu premiär att tända den. Ååh så fint!

Hösten är mysets årstid och jag säger bara, bring it on!

Bara måndagar och fredagar

Veckorna bara springer förbi, den saken är säker. Vi konstaterar på jobbet att det bara är måndagar och fredagar som existerar under våra veckor och att resten bara passerar i förbifarten. Om detta är bra eller dåligt, det kan jag inte riktigt svara på, men jag trivs och mår toppen just nu! Det är med glädje jag går upp på morgonen eftersom vi har så roligt tillsammans på jobbet och det ger mig energi att orka ta tag i saker även efter arbetstid. 

Nåväl. Jag vet inte riktigt vad jag vill komma fram till, men jag kände för att plita ner några rader om hur livet lunkar på nu när vardagen har återvänt. Det händer inte så mycket extravagant och vardagslivet bjuder inte, som ni vet, på några större överraskningar. Konsten är väl att vara glad för det lilla, eller hur?

En typisk vecka

Jag har suttit och jobbat med mitt schema under kvällen eftersom rektorerna vill ha in dem för underskrift. Deadline var senast idag, men jag har inte haft möjlighet att bli klar i tid, då mallen inte gick att öppna under helgen. När jag väl fick klart schemat gick det inte att komma åt jobbmailen, så jag misstänker starkt att tekniken har någon form av konspiration mot mig just nu. Är det inte typiskt så säg?

 

Nåväl, så här ser en typisk vecka ut för mig!

 


When the world stopped turning

Idag är det 10-årsdagen för terrordådet i NYC - ett datum som för evigt sitter etsat i våra minnen. Jag var 14 år när det hände och som vanligt på måndagar på den tiden, gick jag hem till mormor efter skolan. Som vanligt ringde jag till mamma som var på jobbet. Trots att allting var som vanligt i vår fel av världen, var det långt ifrån en vanlig dag på andra sidan atlanten. Snarare en dag som skulle få hela världen att stanna upp och hålla andan av förskräckelse.

- Har du sett vad som har hänt? frågade mamma i telefonen.
- Nej vadå, svarade jag.
- Ett plan har störtat i ett av tvillingtornen i New York, folk hoppar... Lägg på och sätt på tv:n på en gång, uppmanade hon.

Jag lade på luren, går ut till vardagsrummet och slog på tv och i samma sekund visades frekvensen av plan nummer två som träffar torn nummer två. Mormor och jag satt där alldeles stumma av förvåning, hur någonting så fruktansvärt skulle kunna hända. Det är en fullkomligt ofattbar händelse och än idag har jag svårt att ta in hur mänskligheten kan bli så ond.

Då hot vilar världen över, önskar jag inte mer än någonting annat att vi ska få minnas denna dag i frid. Att få minnas och hedra alla omkomna och inblandade utan rädsla för nya vansinnesdåd.

Jag blundar och minns tillbaka.Did you look up to heaven for some kind of answer
And look at yourself and what really matters?

Humor på kvällskvisten

En man kommer in på en bar med en mus under armen. Han beställde en öl till sig själv och tio pannbiffar till musen.
- Vad är det för en konstig mus som orkar äta tio pannbiffar? undrar värden.
- Jag räddade en liten fé och fick tre önskningar. Jag önskade mig god hälsa och mycket pengar, men den sista önskningen om en omättlig mus, missförstod ju den där lilla fén totalt.

Ett glas rött

 

Skål för fredagsmyset, men titta inte allt för djupt

i glaset under kvällen mina vänner där ute!


Dagens sista kraftansträngning

Nu sitter jag här i valet och kvalet om jag ska gå och träna innan jag tar kväll på riktigt. Gymet ligger ju bara 1 minuts promenad bort från vår ytterdörr, så det är ju inte någon större ansträngning att ta sig dit. Om jag sedan orkar det som väntas där, det är ju frågan. Å andra sidan kommer jag att känna mig så väl tillmods efteråt, så den feelgood känslan brukar övervinna tröttheten. Sova och ta igen mig kan jag göra imorgon bitti eftersom jag inte börjar förrän 10.30.

Vi kör på den, eller hur?

Pepp, pepp, pepp!

En ljus framtid

Ja, den saken är säker när man talar om Moa Lignell som uppträdde med
sin egen egenskrivna låt When I Held Ya på gårdagens Idol-audition.

Hon hade mig vid första ackordet och hela låten igenom satt jag med gåshud av välbehag!


Promenad i kvällssolen

En kvällspromenad runt Djulö allé med karln fick avrunda denna allt för korta helg.

Det känns som om jag inte har gjort någonting mer än att tvätta och städa de här

dagarna och då känns det kämpigt att stå inför en ny arbetsvecka. Slit och släp.

 

Varma hälsningar från gnällkommitén


Sommaren 2011

Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr?
Yes, jag var på festival för första gången. Festivaldebut som 24-åring, det trodde jag inte om mig själv. Sedan var jag på Smultronstället för första gången, vilket garanterat kommer att hända igen.

Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov! Jag fixar inte avsked, what so ever.

Vilka länder besökte du?
Jag har hållit mig på hemmaplan hela sommaren. Har inte varit utomlands sedan 2007 sorgligt nog.

Är det något du saknat sommaren 2011 som du vill ha sommaren 2012?

Ja, ledighet! Nästa sommar önskar jag mest av allt en betald semester. Min allra första någonsin.

Vilket datum från sommaren 2011 kommer du alltid att minnas?
Inget specifikt datum, men hela festivalveckan i Borlänge kommer jag alltid att minnas.

Största misstaget?
Misstag gör vi alla, men jag tycker mig ha undvikit de rätt bra i sommar.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har varit konstant förkyld och haft feber och hostat om vart annat.

Bästa köpet?

Festivalbiljetterna till P&L -11.

Vad spenderade du mest pengar på?

Festivalen tror jag. Det drar iväg när man ska ha entréband för alla dagar, tågbiljetter tur- och retur till Borlänge och uppehälle i form av mat och dryck under vistelsen. Värt varenda krona dock!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, alla underbara nya människor som jag träffade i Borlänge.

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren 2011?
Coconut Tree - Mohombi. Inte för att jag tycker att den är bra, utan för att jag blir så full i skratt av den.

Är du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar?

Gladare tror jag. Trots att jag var konstant småsjuk, hade jag väldigt roligt och var på bra humör!

Vad önskar du att du gjort mer?
Solat och badat, om vädret hade varit lite bättre.

Vad önskar du att du att du gjort mindre?
Jobbat, men det var ju för säkerhets skull. Jag hade ju lika gärna kunnat varit arbetslös vid det här laget och då hade de pengarna varit mer än välkomna.

Hur tillbringade du din midsommarafton?
Först middag hos Andreas mormor och morfar, sedan det årliga partyt med vännerna.

Har du druckit alkohol under sommarn?
Både ja och nej. Under festivalen blev det såklart en del dricka, men annars har det varit väldigt måttfullt och balanserat så att säga.

Har du vart stupfull?
Haha jaa, sista kvällen uppe i Borlänge var jag ordentligt dragen.

Har du sett någon varit full?
Jajjemen, under festivalveckan såg man både det ena och det andra. Där fanns det folk som körde all in, minst sagt.

Blev du kär i sommar?
Kär var jag redan och då har man bara fokus på att underhålla dessa känslor.

Hur många förhållanden?
Ett, detsamma som förra sommaren dessutom. Vi närmar oss 1,5 år tillsammans nu.

Favoritprogram i sommar?
Har tittat väldigt lite på tv denna sommar om jag ska vara ärlig.

Bästa boken du läste i sommar?
Byt liv med mig skriven av Adele parks.

Största musikaliska upptäckten?
Oj, kan inte komma på någon speciell.

Något du önskade och fick?
Vackert väder under festivalveckan. Det var en riktig höjdare med strålande solsken alla dagar!

Något du önskade dig men inte fick?
Tillräckligt med ledighet innan jag påbörjade mitt nya jobb. Det har gått bra ändå, men jag hade gärna haft lite mer tid för mig själv och min partner för att njuta av sommaren ordentligt.

Vad gjorde du första dagen på sommarlovet?
Jag packade ihop alla mina grejer på mitt gamla jobb och tog farväl (för den här gången) av alla härliga barn och kollegor. Det var tunga steg som jag tog på vägen hem den dagen.

Finns det något som skulle gjort din sommar bättre?
Ja, mer ledig tid.

Hur skulle du beskriva din stil sommaren 2011?
Jag har ingen speciell stil. Leggings, tunika och ett par schyssta skor är det jag känner mig mest bekväm i. Dock har jag fått en lite oväntad crush i leopardmönstrade plagg och accessoarer.

Vad fick dig att må bra?
Min partner, mina vänner och tanken på att hösten skulle medföra ett nytt jobb för min del.

Vem saknade du?
Vänner som bor långt borta tror jag. I ärlihgetens namn är jag rätt kass på att upprätthålla kontakten, fastän jag både vill och borde göra det. Skärpning!

Fått någon ny vän?
Ja, flera härliga Borlängebor.

Sommarens sötaste?
Kan inte komma på någonting speciellt, så jag säger glassen på Smultronstället. Den var söt så det förslog!

Sommarens hetaste?
Camp Gunnel i Borlänge, haha. Så heta vi var!

Sommarens största kärlek?
Min största kärlek är min kärlek året om, så det så.

Sommarens besvikelse?
Alla baciller som attackerade mig. Fy bubblan för att vara sjuk på sommaren!

Sommarens bästa?
Peace and Love 2011, helt klart!

Sommarens snällaste?
Ingen nämnd, ingen glömd. Ni vet vilka ni är!

Sommarens tältning?
Tältade aldrig denna sommar. Som tur var slapp jag campinglivet på festivalen eftersom vi bodde i lägenhet.

Sommarens solning?
När jag grillade uppe på soldäck på mamma och pappas båt i skärgården.

Sommarens skratt?
Jag har skrattat mycket den här sommaren, men mest blev det nog i Borlänge!

Sammanfatta sommaren 2011!

Jobb, förkylning, festival, höstförväntningar, kärlek, vänskap!

Något du längtar till hösten?

Ruggiga höstkvällar när man kan tända ljus, dricka té och mysa ner sig i soffan med trevligt sällskap och en bra film. Hösten är speciell på det viset och jag gillar den, så länge som vädret håller sig skapligt. Regn och iskalla vindar är dock ingen storfavorit.


Vinrekommendation

Mmmm, gottigott!


Där satt den som skägget i brevlådanHjälp, jag skrattade så jag grät när älsklingen visade mig detta klipp.
Som om inte själva mittpunkten i filmen vore nog - kolla in farfar katt
med jätteskägget som knallar in i bild. Att han är klippt som ett lejon
gör inte saken bättre, jag vek mig av skratt! Titta och njut.

Försöker stilla min iver

Jag ringde Tele2 härom dagen för att undersöka min kvarvarande bindningstid på mitt abonnemang. Svaret blev inte riktigt vad jag hade hoppats på, det gav snarare ett platt fall i mina iPhone-planer. 3´s erbjudande sträcker sig till april, så långt lagret räcker, men min bindningstid håller mig visst kvar hos Tele2 till och med den 16 november 2012. Hur irriterande är inte det på en skala? Jag ville ju ha min ajfååån typ NU!

Det är så sällan som jag jagar upp mig och blir såhär ivrig för prylar nu för tiden, men iPhone4 har verkligen fått mig på fall. Jag skulle inte ha pillat med grabbarnas snitsiga telefoner i helgen, då kanske jag inte hade suttit klistrad i denna knepiga sits. Nu måste jag tänka om och hitta en ny lösning. Idéer någon?

Tele2´s egna erbjudande - iPhone4 med Snackis surf för 289 kr/mån,
någon som har erfarenhet av det och har synpunkter att komma med?

RSS 2.0