Black and white

Så himla söt klänning. Den känns som ett måste inför sommaren!

Hittas på Lindex för ynka 249 kr.


Cho... cho... Choklaaad!


Extremt PMS:igt chokladsug just nu!

Hormonerna spelar mig ett spratt.


Inte lätt att vara liten

 

Bedårande söt liten elefant som inte riktigt har fått kläm på sina kroppsdelar.


Över all förväntan

Idag åkte jag upp till Intersport för att titta på löparskor och få lite råd kring vad som skulle kunna passa mina fötter. Till min stora förtjusning visade det sig att de faktiskt hade fotanalys där, trots att det enligt hemsidan bara fanns i närliggande städer. Så, nu har jag gjort en sådan analys och fått svart på vitt hur mina fötter beter sig beroende på val av sko. Jag hade trots allt ett ganska neutralt steg, men den sko som vi först provade och som kändes väldigt bra, visade sig vara helt fel. Den gjorde min vrist sned och när jag fick på mig den perfekta skon och kunde se skillnaden på filmen, blev jag helt paff. Jag tror att det är lätt att gå in i en sportaffär och titta ut den sko som först och främst är snygg och känns bra till ett förmånligt pris, trots att den kanske är helt fel.

Här nedan är min utrpovade sko och jag ser fram emot många mil ute i spåren tillsammans med dem. Inte alls de snyggaste jag kunde hitta eller till den prislapp jag letade efter, men vad gör det? Huvudsaken är att jag har bra på fötterna och kan utvecklas, utan att riskera att få skador.Puss älskling

Karln kryper ner bredvid mig i soffan.
- Kom så får jag ge min kär... ehm... tjej... en puss.

Haha, puss på dig också!

Robert Gustafsson i Stockholm

Sitter just nu på bussen på väg till Stockholm. Jag och sambon ska upp och titta på Robert Gustafsson på Cirkus som vi länge har sett fram emot. Det sägs vara en jätterolig show som sammanfattar hans 25 år i branschen. Det kan väl knappast misslyckas om man som vi gillar hans typ av humor. Jag tar nästan förgivet att vi kommer att ha träningsvärk i både käke och mage imorgon efter allt skratt!

Rena djungeln

Jag skulle behöva investera i ett par nya löparskor då mina gamla börjar bli slitna. Dämpningen har börjat avta och det känns i både hälar och knän efter en runda. Därför tittar jag nu på nya skor, men det är ju en hel djungel och man kan ju bli förvirrad för mindre. Helst av allt skulle jag vilja göra en fotanalys för att hitta den typ av sko som passar mina fötter bäst, men det finns inte i Katrineholm. Då måste jag åka till Norrköping eller Eskilstuna t.ex. där de har analys hos Intersport och Stadium. Jag har en ovana att rulla på yttersidan av foten när jag joggar så jag skulle behöva prova ut en sko med extra dämpning i hälens yttersida.


Long time no see

Igår var jag och köpte ett halvårskort på Friskis igen efter ett uppehåll på sisådär 2 år. Under tiden har jag tränat lite sporadiskt på Hälsogymet, vilket jag har för avsikt att fortsätta med. Att ha dubbla träningskort känns mer än lovligt lyxigt, men vad gör det!? Det är under en begränsad tid för att se huruvida jag trivs med passen och hur jag får ihop schemat med jobb, gym, löpning och allting annat som måste göras under veckorna. Ikväll ska jag i alla fall inviga kortet tillsammans med Maria under ett boxpass. Det var mitt absoluta favoritpass förr om åren, där jag fick ta ut mig riktigt rejält och gick som på moln hem tack vare allt adrenalin. Jag håller tummarna för att det är lika roligt, intensivt och grymt jobbigt som det var då!

Kvällsmys framför tv:n

För att avrunda denna härliga dag gjorde jag fruktsallad medan sambon var ute på en joggingtur. Banan, apelsin, päron, äpple, russin och frysta hallon gifte sig perfekt tillsammans med den vaniljcreme fraiche som jag gjorde som tillbehör. Att blanda 2 dl naturell creme fraiche med en tesked vaniljsocker (av hög kvalitet med äkta vanilj) blir ungefär som vaniljkesella, vilket jag varmt kan rekommendera. Det blir en riktigt fräsch och välsmakande efterrätt som passar både till vardag och fest!


Nothing´s real but love

Klicka på hjärtat för

att lyssna på låten.


Ledig hälsovecka

Efter många avvägningar fram och tillbaka bestämde jag mig i sista sekund för att ta ledigt hela påsklovet. Tio härliga dagar på följd - inte direkt vad man är van vid nu för tiden. Jag ser det som en investering för mig själv eftersom jag det senaste året har jobbat hela förra påskolvet, jullovet och sportlovet utan en dag ledigt. Därför har jag gjort det här till en hälsovecka för att kickstarta allting som jag annars inte hinner/orkar med, som att ha sovmorgon, äta mina måltider i lugn och ro och att träna intensivt. Förhoppningsvis ska det sparka igång systemet och få mig att vilja fortsätta även när jobbet drar igång igen.

Upplägg för dagen
  • Sovmorgon till 10.00
  • Frukost bestående av två kokta ägg med en klick smör,
    kaffe med mjölk och en skvätt grädde.
  • 4,5 km löpning.
  • Lätt lunch bestående av hallon och jordgubbar med keso
    och 0,5 dl hackade mandlar.
  • 1 h styrkepass på gymet.
  • Middag bestående av ugnsbakad torsk med spenat och broccoli.


Återigen i lager

Äntligen har Jotex fått in de här söta änglarna igen.

Beställde ett par på direkten så det inte blev som sist.


Gottesugen måndagskväll


Effektiv söndag i vanlig ordning

Den här dagen började lugnt och stillsamt med en stadig frukost bestående av äggröra, ett finn crisp med keso och en kaffelatte. Detta avnjöts framför tv:n tillsammans med sambon för att ladda batterierna inför vad som komma skulle. En joggingrunda för min del och fotbollsmatch i Nyköping för karln.

Klockan 12 möttes jag och Pauliina upp för att löpträna tillsammans och det gick över all förväntan, trots gårdagens 30-årsfest. 4,2 kilometer fick vi ihop och det är jag nöjd med! Fortsätter jag i den här stilen är inte Vårruset ett allt för avlägset mål ändå. 800 meter till så är jag i mål och då är det "bara" att upprätthålla formen och slipa på hastigheten. Min målsättning är att jogga 1 mil i veckan fram till loppet, oavsett om det blir två långa eller fyra korta rundor. Huvudsaken är att konditionen underhålls och är i hyfsad form till starten!

Efter träningen tog jag tag i alla sysslor som hör söndagen till, såsom dammsugning, tvätt och storhandling. Nu är det rent och snyggt och jag/vi kan välkomna en ny vecka med ro!

Ett mål i sikte


RSS 2.0