Vår-klåda i fingrarna

Jösses vad våren tar bamsekliv nu - innan vi vet ordet av det kommer allting att explodera av grönska. Vi tog en skön långpromenad runt allén i solskenet, men det blåste kallt kring de öppna fälten. Längs vägen satt folk ute och solade i sina trädgårdar eller påtade i rabatterna och då började det klia lite i mina fingrar. Då drömmen om ett hus bultar starkt inom mig/oss, såg jag framför mig hur vi ska kratta, luckra, plantera, beskära träd och göra fint i vår trädgård i framtiden. Det krävs mycket arbete att hålla det i fint skick, men tänk så skönt när allting är klart och man kan slå sig till ro i solstolen intill husväggen. Inom ett år eller två, det vore precis lagom i tid.

Somebody That I Used To Know


När energin sinar

Ibland råkar man ut för veckor som fullständigt suger musten ur en. Denna vecka har varit en sådan. På två dyng har jag spenderat 22 timmar på jobbet, då tisdagen bestod av kurs 8-21 och onsdagen jobb + stormöte 17-19. Igår kväll när jag kom hem efter mötet var jag helt slut och allting kändes förjävligt rent ut sagt. Jag ville säga upp mig, byta karriär, flytta eller bara försvinna från jordens yta i störta allmänhet. Grät en skvätt och hatade mitt liv för en stund, sedan somnade jag av utmattning. Tack och lov har jag åter kommit till sans, men usch och fy för tillfällen då man känner att allting är fel och energin går på reservtank.

Färgklick till våren

Åh, det måste bli en shoppingtripp snart.

Dessa härliga plagg kommer från Lindex.


Barnsligt god middag


Motion och terapi

Nu är vi hemkomna från en underbar romantisk spaweekend i Östergötland. Hela atmosfären, slottsmiljön, maten och avkopplingen - allt var perfekt! Vi checkade in vid 14-tiden, lagom då deras vackra och välsmakande afternoon tea serverades. Efter ett intag av diverse efterrätter gick vi tillbaka till rummet och bytte om till badkläder, morgonrock och tofflor och styrde kosan mot spa-avdelningen. Det var jättelugnt och skönt och inte alls så mycket folk som jag hade väntat mig. Bara några enstaka personer som badade i poolen eller satt och bubblade i jacuzzin.

Vid 16.00 hade jag min behandling inbokad och det bjöds på en 50 minuter lång ansiktsbehandling med nackmassage. När jag var klar var det älsklingens tur och under tiden han fick sin behandlig tog jag mig en simtur i poolen. 45 minuter simning non stop fick mig att inse att jag verkligen måste leta mig ner till badhuset, så skönt som det var. Det är ju en himla bra motionsform, samtidigt som det skulle ge mig välgörande terapi för min bikiniskräck. Två flugor i en smäll med andra ord!

Romantisk spa-weekend 2012

 

 

 

 

 

 


Sett fram emot helg

Så, helgen har äntligen anlänt! Som jag har längtat. Det har nämligen varit en lång och påfrestande arbetsvecka då förkylning och betungande huvudvärk har pestat ner tillvaron. Det har påverkat både ork, humör och tålamod, vilket inte är någon bra kombination när man arbetar med en stor barngrupp.

Men, nu är helgen som sagt äntligen här och den kommer attt bjuda på avkoppling för hela slanten. Massage, fri tillgång till relaxavdelning, fyrarätters och superior deluxe rum på Villa Fridhems spa. Hur låter det? Inte helt tokigt om ni frågar mig!

Kuckelimuckmedicin mot förkylningen

Idag har jag gjort marängsviss med hemmagjorda maränger och min egna chokladsås. Det var faktiskt första gången gången som jag gjorde maräng, men de blev riktigt bra! Yppig och fin form och ett härligt krisp - precis som det ska vara.

 

Detta serverades med tofuglass, banan och ljummen chokladsås. Utmärkt medicinering mot förkylning och huvudvärk har jag hört, i sann kuckelimuck-anda.


A a a a-mazing
I'm feelin' great
Right here beside you
That's where I´ll stay
You are the reason I breathe
You're
AMAZING
AMAZING
You're
A A A A-MAZING
That´s what you are

Vårsnygg detalj

♥ Vill ha ♥

Från Lindex 199 kr


 

OCH NU ÄR DEN MIN!!!


Dags att se över intaget

Vid matbordet idag på familjemiddagen dök diskussionen om laktos upp. Uppblåsta, stenhårda magar, gaser och kramp. Jag berättade att min mage fungerar likadant, men att jag aldrig har dragit en koppling till laktosen, utan snarare till katarr. Middagen dukades av och efterrätten ställdes fram, bestående av gräddglass och kaffe med mjölk. En kvart senare såg det ut som om jag var gravid i 6:e månaden och problematiken var ett faktum. Jag ska från och med nästa veckohandling prova att köpa hem laktosfritt och ha det en period för att se om jag slipper mina onda, gasiga anfall.

Funnyexam.com

 

 

Hahahaa, humor i dess renaste form!

Ta er en titt HÄR vettja.


Äntligen på benen igen

Phu, då har man avklarat årets dänga av influensa och är någorlunda på benen igen. Att det är rena marathonloppet att gå fram och tillbaka till sopnedkastet ute på gården, det får jag leva med. Jag kan i alla fall vara uppe och fungera som vanligt. Med reservation för att saker och ting kanske tar lite längre tid eftersom jag måste stanna till, snörvla och hämta andan emellanåt.

Nå, vad händer då denna lördag? I-N-G-E-N-T-I-N-G, kort och gott! Jag är allmänt rastlös och uttråkad, samtidigt som jag vet att jag inte kan träffa eller umgås med någon på grund av smittorisken. Har precis varit ute på en lugn promenad i vårsolen och sedan satte jag mig och läste Topphälsa på en bänk vid husväggen. Trots vinterjacka, halsduk, fingervantar och sittunderlag blev det lite för kyligt, så det är lätt att luras av solskenet upptäckte jag. Det är nog bäst att lyda alla mammors råd om att svettas in våren.

Känner ni igen förmaningen?

Sjukstuga on going

I onsdags hade jag en riktig långkörardag på jobbet. Började klockan 8.00 och jobbade sedan hela dagen till 20.00, men det gick tyngre än en vanlig långdag. Jag hade helklass under dagen på grund av att en klasslärare var sjuk och under sista halvtimmen av första lektionen slog en dyngförkylning till. Som en blixt från klar himmel. Sedan blev jag bara successivt sämre för var timme som gick och febern var ett faktum. Orkeslös och värk från topp till tå och det är väl bara att inse att även jag har fått en släng av influensan!

RSS 2.0