Efterlängtad löningsdag

Efter en heldag ute i den gassande solen begav jag mig till Intersport för att inhandla nya joggingskor. Jag var och provade ut ett par för några veckor sedan, men har varken haft tid eller ork att åka dit och köpa dem. Men nu är de äntligen mina och dessutom redan invigda. De kändes jättebra, även om jag inte orkade fullfölja hela rundan. Att vara ute i solen tar ut sin rätt och gör kroppen svullen och seg, vilket inte ger de bästa förutsättningarna för löpning.

Slog även till på 2 st linnen - ett aprikosfärgat och ett blått.
Det aprikosa tog jag mest för att matcha lite snyggt till skorna.

Kvällssysselsättning

Idag har jag haft lite ont i min högra höft efter gårdagens löparrunda. Det är väl inte helt ultimat att vara i min viktklass och enbart springa asfalt, dessutom i skor som sjunger på sista refrängen. På grund av den ömmande höften valde jag en mjukare träningform och hoppade upp på cykeln för att ta mig en tur. Vi har så vackra naturområden härikring och då är en cykeltur en rejält underskattad motionsform. På vägen hem stannade jag till på ICA och köpte frukt, grönsaker, keso, yoghurt, sojamjölk, ägg, avokado, nötter och andra saker som är bra att ha hemma för ett hälosamt och välfungerande vardagsliv. Nu sitter jag och hämtar andan framför tvn och knaprar på några cashew- och makadamianötter. John Blund väntar inom kort att ta mig till drömmarnas land.

God morgon

Startvikt: 74,8 kg. Trodde ärligt talat att det var betydligt värre, men nu vet jag vad jag har att utgå ifrån. Skön känsla att sätta kryss i första rutan på en gång, även om det inte varit någon bedrift direkt.

[x] 75 kg
[] 73 kg
[] 71 kg
[] 69 kg
[] 67 kg
[] 65 kg

Nu får det fan vara nog

Jag har helt tappat kontrollen på sistone och bara ätit det som fallit mig in. Snacks, sötsaker, vin etc. samt varit lat i köket och slängt ihop snabb och kolhydratsrik mat. Att jag desstom inte mår så bra pga. extrem trötthet och konstant huvudvärk, har resulterat i stillsamhet på sofflocket, som i sin tur satt sina spår runt om på kroppen. Nu har jag återigen passerat min smärtgräns på vågen och denna gång med råge och det gör riktigt ont i både kropp och själ. Ovälkomna centimetrar minst sagt! Dags att rycka upp sig och se till att åter få bollen i rullning. GI-tänk i köket och daglig fysisk aktivitet av något slag är vad som gäller om jag ska må bra och hitta tillbaka till trivsel med min kropp. Detta vet jag redan, frågan är bara varför jag inte kan leva som jag lär och hålla kvar vid det.

För att få bukt med det här problemet behöver jag tänka långsiktigt och dessutom sätta upp små delmål. Det sista målet känns väldigt avlägset och svårt att uppnå, men det är bra att ha en hög strävan som ändå inte är helt omöjligt.

Startvikt: Väger mig imorgon bitti.

[] 75 kg
[] 73 kg
[] 71 kg
[] 69 kg
[] 67 kg
[] 65 kg

På min önskelista

Blender från OBH Nordica

Ca.pris 300-400 kr.


Funny as hell

En dag i kärlekens tecken

♥ Numera herr och fru Bentholm ♥

Vilken fantastiskt fin dag det blev!


♥ Systra mi ♥

Idag är det dagen D för min syster och hennes blivande man Niklas.

Det kommer inte att vara ett öga torrt när de äntligen ska bli herr och fru.

Vi önskar dem all lycka på färden!


Inte för att jag behövde ett

... men jag kunde inte låta bli.


Bad news

Mötet i morse levererade precis det svar som jag hade gått och mentalt förberett mig på hela helgen. Jag hann knappt sätta mig innan budet om varsel var ett faktum och papper skulle skrivas under. Det var som sagt inte speciellt oväntat, men tråkiga besked svider alltid lite extra när det blir svart på vitt. Dock försöker jag se det ljusa i situationen i och med att jag kan vila upp mig ordentligt i sommar, söka nya jobb och vikariera för att få in foten på nya ställen. Nu slipper jag i alla fall sväva i ovisshet och kan agera utifrån den utgångspunkt jag står vid!

Blandade känslor

Imorgon är det återigen dags för en ny arbetsvecka och det är med blandade känslor jag kommer att cykla dit. Jag har nämligen blivit kallad till ett möte med rektorn kl. 08.15, antagligen gällande min tjänst till hösten. Eller kanske rättare sagt den tjänst jag inte kommer att ha kvar till hösten. Eftersom jag inte har någon fast tjänst har jag väldigt svårt att tro att jag blivit tilltänkt på någon annan plats, dvs en omplacering, men hoppet sägs ju vara det sista som överger människan. Jag försöker att inte deppa ihop och måla fan på väggen, för det mesta har en tendens att lösa sig med tiden. Det blir kanske inte alltid som planerat, men det behöver för den delen inte betyda någonting negativt.

Håll tummarna för mig så återkommer jag med besked imorgon!

Nytt till sommaren

Två fina bikiniöverdelar, men jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken som är snyggast,

den ljusa eller den mörka!? Å andra sidan är de billiga, så varför inte beställa båda?


Att sväva i ovisshet

Just nu är det väldigt rörigt inom bildningsförvaltningen i vår kommun. En spräckt budget, pedagoger som varslats och skolor som lagts under nedläggningshot. Där står man mitt upp i allt och vet varken ut eller in och det gör mig väldigt stressad. Jag önskar bara att vi kunde få ett definitivt besked om läget eftersom det är så obehagligt at sväva i ovisshet. Ett beslut, även om det är negativt, är i alla fall bättre än ingenting eftersom man då får någonting att förhålla sig till. Jag har nu tagit beslutet att öppna upp dörrarna på vid gavel för nya möjligheter, om jag skulle stå arbetslös i höst. Det värsta är att antalet jobb att söka är väldigt begränsade i varseltider, förutsatt att man inte är modersmålslärare i finska, somaliska, tigrinja, swahili eller annat omöjligt språk.

Usch, huvudbry, och mitt upp i allt detta står alla oskyldiga barn som får betala priset för vuxnas politiska krångel!

Lista

Storstad eller landet: Landet. Jag har svårt för stressen som man lätt dras med i storstäder.

Hamburgare eller pizza: Hamburgare. Får så himla ont i magen av pizza.

Kött eller fisk: Kött. Gärna marinerat och grillat.

Hund eller katt: Katt, såklart, med tanke på att vi har två stycken!

Aftonbladet eller Expressen: Aftonbladet.

McDonalds eller MAX: MAX.

Vin eller Öl: Vin!

Charter- eller skidsemester: Charter.

Sverige eller Utlandet: Sverige känns tryggt och bra, men en resa då och då är bra för att få vidga vyerna.

Sport eller nyheter: Nyheterna.

Hockey eller fotboll: Fotboll.

Ljushåriga eller mörkhåriga killar: Har ingen större betydelse, så länge personen i fråga trivs i det själv.

Sommar eller vinter: Sommar. Kyla o mörker är ingenting för mig.

Fem saker du alltid har i ditt kylskåp
- Grön laktosfri mjölk
- Ägg
- Bregott
- Normalsaltat smör
- Laktosfri vispgrädde

Fyra saker du inte kan vara utan?
- Min sambo
- Våra katter
- Musik
- Min cykel

3 saker du inte kan äta?
- Leverstuvning
- Kotunga
- Grisfötter

Två saker som gör dig glad
- Kärlek
- Vänskap

My new addiction

För ungefär 6-7 veckor sedan bestämde jag mig för att beställa hem och testa ett ögonfransserum, som sades garantera länge ögonfransar på 4 veckor. Riktigt skitsnack tänkte jag, men var villig att ge det ett försök. Nu har jag använt Xlash i 6 veckor och jag kan kort och gott säga att det funkar. Big time! Jag har nu fått världens megafransar som är både fler till antalet, längre och fylligare. Detta resultat av en så simpel grej som att pensla på lite serum varje kväll innan sänggåendet. Rena magin, utan något ingrepp, salongsbesök eller klet med fransklister! En produkt som är väl värt enda öre (299 kr), om man som jag önskar finare ögonfransar. Köp, köp, köp, säger jag bara! Jag kommer alltid att ha en sådan flaska hemma framöver för jag är totalt beroende.

Dessvärre var batteriet i min kamera urladdat när jag fick hem produkten och sedan glömde jag helt bort att ta en före-bild, så jag kan inte visa skillnaden mellan då och nu, men här kan ni se hur fransarna ser ut idag.


Världens sötaste Tuss

Världens sötaste lilla tjej breder ut sig på sin favoritplats

i soffan och glänser med sin glamorösa sovstil.


Grönt är skönt


Glad för det lilla

Åh, jag är helt lyrisk! Den här veckan och två veckor framåt har vi mötesfria onsdagar på jobbet, vilket innebär att jag slutar 15.30 istället för 17.00. Att vara hemma innan 16.00 känns som rena lyxet! Idag bar det av på en shoppingtur till ÖB, Cheapy och Maxi, som jag annars inte hinner till vardags. Det inhandlades blomjord, blommor, solcellslampor, några trädgårdsverktyg, en vattenkanna och en stenplatta till uteplatsen. När jag kom hem hade jag en hel del att pyssla med i vår lilla trädgårdsplätt och det blev så fint!

Maxi hittade jag en vit duk och ett jättefint fat i porslin som jag köpte och placerade turkosa blockljus på. Det matchade riktigt snyggt till kuddarna i soffan och jag är så rackarns nöjd. Jag har letat efter någonting liknande under en längre tid, men inte riktigt hittat det jag sökt.


RSS 2.0