Dålig sömn + jobb = Zzzz...

Usch, jag hade så himla svårt att somna igår kväll. Trots att jag hade varit lite småseg under dagen och satt uppe alldeles för länge så kunde jag inte sova. Jag hade trott att jag skulle somna på ett kick och sova som en sten, men icke. Jag låg och glodde i väggen, pratade med katterna, läste en bok, drack ett glas vatten, men ingenting hjälpte. När klockan närmade sig 03 och jag fortfarande var vaken höll jag på att gripas av panik. Hur sjutton skulle jag klara av att infinna mig på jobbet klockan 06 utan en ordentlig nattsömn? Hur som helst så gick det förvånansvärt bra att gå upp i morse och jag kom i god tid till jobbet. Tröttheten har dock gjort sig påmind några gånger under dagen, men det botades med regelbundna besök vid kaffemaskinen. Tänk vad lite kaffe kan göra gott!

Jag känner mig riktigt stolt över mig själv idag. Jag började morgonen med en nyttig frukost bestående av havregrynsgröt med färsk frukt och lättmjölk, ett kokt ägg och ett glas vatten som jag svalde ner vitamintabletterna med. Efter tre timmar åt jag två knäckemackor med ost och en kopp kaffe. Ytterligare tre timmar senare åt jag en nektarin och ett stort glas vatten. Till lunch blev det wok med korvslantar i och två stora glas vatten. Detta har gett mig en jämn mättnadskänsla och inget sockersug över huvud taget - varför tänker inte min hjärna såhär sunt jämt?

Den här tretimmarsregeln fungerar väldigt bra för mig. Man hinner aldrig bli sådär outhärdligt hungrig mellan målen, vilket gör att man kan äta mindre portioner och samtidigt hålla blodsockret på en jämt nivå. Det minskar risken för akuta sockersug, vilket är A och O för mig.


Nu ska jag ta en dusch och avlägsna de allt för åtsittande arbetskläderna. När jag har röjt undan lite i lägenheten ska jag för första gången koka egen ärtsoppa med fläsk. Jag lade ärtor i blöt igår kväll, så det ska bli spännande att se vad det blir av dem!

Ha en skön måndagseftermiddag allesammans. 
Kramhej

Kommentarer
Postat av: Verran

svar:Tack allt är bara bra, men är lite trött började skolan idag nämligen =p

Kram <3

2009-08-10 @ 17:48:07
URL: http://verraan85.blogg.se/
Postat av: Hanna

Fin blogg =)

2009-08-10 @ 23:56:12
URL: http://litetkakmonster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0