Välkomnar höstmörkret

Jag kan väl inte säga att jag är något större fan av hösten och mörkret som kommer därtill. Dock har jag längtat som sjutton efter att få tända en massa levande ljus och lätta upp höstdunklet, lyssna på en massa skön musik och bara gå runt och mysa här hemma. Det är precis vad jag gör just nu och mysigare kommer det att bli med tanke på att älsklingen är på ingång.

Life is great!

Veckans repeatfavorit

Klicka på bilden för att lyssna på veckans repeatfavorit via Spotify.

 


Så obeskrivligt stort

Klicka på texten för att höra låten.


Sugen på söndagsmat

Jag är så himla sugen på pizza just nu!

Jag skulle vilja ha min favorit Firenze med tomat, ost, skinka,

oxfilé, paprika, rödlök, färska champinjoner och bearnaisesås.

Det skulle inte sitta fel!


Helgupdate

Det här har varit en riktig lugn och skön myshelg. I fredags gick jag, Andreas och Kalle på bio och såg Grown Ups. Jag tyckte att den var riktigt rolig och helt klar sevärd, men kanske inte nödvändigtvis på bio. Ibland har jag en tendens att lessna när det blir alltför överdrivna och långdragna skämt, vilket hände vid något tillfälle, men det kunde jag tåla. Grabbarna däremot satt dubbelvikta av skratt under större delen av filmen eftersom det var helt deras typ av humor. Ju mer överdrivet och nästintill löjligt det blev, ju mer skrattade dem. Smaken är som baken, som vi alla vet.

Efter biobesöket gick vi hem till älsklingen och tittade lite på tv och hade en mysig hemmakväll. Det blir att vi sover allt mer där borta nu för att jag ska börja känna mig hemma och det är en effektiv invänjning. Nu vill jag knappt åka hem eftersom det känns som om jag står med en fot i vardera läger. Vi har pratat om att ta med katterna och flytta över dit tillfälligt under mina praktikveckor från och med nästa måndag. Dels för att prov-bo tillsammans och för att jag ska ha nära till praktiken - nästan bo vägg i vägg med skolan. Längtar!

Lördagen började i vanlig ordning med jobb och sedan åkte jag hem och pysslade om busarna här hemma. Då serverades det burkmat, påfyllning av torrfoder, nytt vatten och som grädde på moset en smaskig godispinne, lek och gos. Nejdå, inte alls dåligt samvete över att jag sover borta en natt! På eftermiddagen begav jag mig bort till älsklingen igen för att fika och kolla på film. Vi såg Clash Of The Titans och jag ska vara ärlig och erkänna att jag inte förstod ett jota av den. Det var avsolut inte min typ av film och jag var inte alls filmsugen eftersom solen sken för fulla muggar utanför fönstret. Jag tror till och med att jag somnade till en stund mot älsklingens bröstkorg - kanske inte så konstigt att jag inte hängde med i handlingen. Även denna dag avrundades med en lugn hemmakväll och övernattning hos honom. Helt underbart och perfekt, bortsett från att jag saknade ihjäl mig efter mupparna. Förhoppningsvis kommer de också att stortrivas i att få bo i en större lägenhet och att ligga och mysa i den stora sköna dubbelsängen. Det ser vi alla fram emot.

Söndagen har till större delen spenderats i sängen med en snorig näsa och ett evigt nysande. Jag har blivit jätteförkyld och jag antar att det kommer från visiten hos syskonbarnen härom dagen. Typiskt med småbarnens elaka baskilusker - då blir jag smittad direkt!

Lite kuriosa om Maria

Du heter:
Maria.
Smeknamn: Vännerna kallar mig Mia, familjen säger Misen, Fillan kallar mig fröken och pojkvännen säger för det mesta hjärtat.

Låt som när du är ledsen sörjer till: Helen Sjöholm - Gabriellas sång (bland annat, för det finns många).

Beroende av: Kärlek, vänskap, min mobil, mina katter etc.

Vad tror folk om dig? Att jag är en snäll och omtänksam person, hoppas jag. Även lite klantig och tankspridd, men sådant bjuder jag på.

Stämmer det? Ja, det gör det. Jag kan vara lite "egen" ibland, men det tycker jag att man ska vara. Varför vara som alla andra - de finns det ju redan så många av?!

Vad får du oftast komplimanger för? Mina ögon tror jag.

Hur imponerar man på dig? Genom att vara snäll och genuin. Jag tycker inte om när folk håller på och gör sig till. Genom att få mig att skratta plockar man också pluspoäng.
Brukar du skratta för dig själv? Ja, det händer.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Det vet jag faktiskt inte och jag kan tyvärr inte kolla heller eftersom den ligger hemma hos karln.

Var bor du? I Katrineholm.

Trivs du där? Ja, jag har bott här i hela mitt liv och som det ser ut nu, kommer jag att stanna här i många år till.

Hur svarar du i mobilen? "Hallå det är Maria".

Vem ringde du senast? Min karl.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att vi skulle träffas utanför bion klockan 18.00.
Antal timmar sömn inatt: 8 h.

Sov du ensam: Nej, tillsammans med min karl hemma hos honom.

Brukar du komma i tid: Ja, jag försöker att göra det. Dock händer det att jag blir några minuter sen om jag vet att det inte är hela världen. Är det någonting viktigt jag ska iväg på är jag punktlig!
Hur känner du dig nu: Väldigt glad och positiv.

Vanligaste färg på dina kläder: Svart, grått, brunt och vitt.

Vad tycker du om fötter: Ja du, nödvändiga, men ganska fula kroppsdelar.

Vad saknar du: Inte mycket just nu. Det kanske skulle vara vänner som jag inte träffat på länge. Jag måste helt enkelt bli bättre på att höra av mig.

Hade du en bra kväll igår: Ja, det var en jättemysig kväll med först bio och sedan mys hemma hos älsklingen.

Favoritdryck på morgonen: Kaffe med mjölk eller te med mjölk och honung.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Kring 23-00 någon gång. Oftast lite för sent i relation till tiden jag ska upp.

Är du blyg? Nej, inte nämnvärt. Det beror på vilken situationen jag är i.
Sysslar du med någon idrott: Friskis, räknas det som idrott? Motion som motion, eller?
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja, det gör jag absolut.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Försöka förstå mig på hur karlar tänker och rumla runt i sänghalmen för att få känns på hur det är för dem.

Är du nöjd med ditt liv: Ja, nu är livet mer än lovligt underbart och bättre kommer det att bli!

Är du bortskämd: Ibland så. Jag har en väldigt omtänksam familj och älsklingen vet hur man skämmer bort mig.
Vad gör du i morgon: Pluggar, städar och tvättar. Jippi!

Vad är det värsta du vet? Sjukdomar, fattigdom, lögner, bråk och allt sådant som förstör livet för männsikor.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja, absolut! Vad skulle jag göra utan dem?

Vad är det finaste du fått? Livet. Tack mor o far!
En speciell dag du minns: När jag och Andreas träffades. En ganska komisk kväll som jag kommer att minnas för alltid.

Du samlar på: Burkar? Jag är helt besatt i smarta förvaringsburkar, matlådor och liknande som kan vara bra att ha. Knasigt, jag vet...

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Mamma, älsklingen eller någon nära vän.
När grät du senast: Härom veckan när jag hade en liten melt down.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Resa och köpa en större bostadsrätt.

Vill du gifta dig: Ja, någon gång i framtiden när ekonomin tillåter. Vill dock ha en ganska enkelt ceremoni i sådana fall - gärna utomhus.
Vill du ha barn: Ja absolut. Hoppas att det inte är allt för långt bort i tiden.

Är du musikalisk? Ja, rätt så.

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja - gifta sedan drygt 30 år tillbaka.

Har du någon gång gråtit dig till sömns: Ja.

Biter du på naglarna: Nej, inte nu längre. Jag slutade för några år sedan och tänker aldrig börja igen.


Movie tonight

Ikväll vankas det bio tillsammans med älsklingen och en av hans kompisar.

Vi ska se Adam Sandler´s senaste - Grown Ups. Jag antar att den kommer

att bjuda på en rejäl skrattfest, som vanligt i filmer med hans medverkan.

 

Någon som har sett den?

 


Kattfest

Idag när jag var på Ö&B hittade jag någonting som jag antog att mina busar där hemma skulle gilla. Det var ett 3-pack med mjuka godispinnar i diverse smaker från Vitakraft. Jag tog ett paket med smak av lax och forell, för det brukar vara en storfavorit på det mesta jag köper till dem. Priset var 7,90 kr för tre stycken och det tyckte jag att de var värda. Som de blev uppskattade sedan när jag kom hem - Felix hann knappt tugga så till sig blev han. Sedan svansade han efter mig hela eftermiddagen med den sötaste och mest inställsamma blick som sa om det inte är allt för mycket begärt kan jag tänka mig en sån där pinne till.


En tips till alla kattägare!


Mycket väl till mods

I morse skulle jag ta mig en skön sovmorgon, men den planen sprack när de ringde från förskolan klockan 07.00 och behövde ha in mig som vikarie mellan 7.45-13.30. Då var det uppstigning och påklädning som gällde på en gång och som tur var kände jag mig ordentligt utvilad. Det blev en ganska påfrestande dag eftersom det var nitton stycken helt nya barn och tre pedagoger som jag aldrig hade träffat förut, men det gick kanon ändå. Jag kände mig riktigt nöjd och väl till mods när arbetspasset var avklarat och det kändes tråkigt att behöva tacka nej när de överöste mig med nya arbetstider. Nästa vecka är redan fullkbokad med skola och sedan går jag ut på fem veckors praktik, så jag fick neka dem mycket jobb. Det känns aldrig roligt!

Nu under eftermiddagen har jag suttit och skrivit ett reflektionsdokument som ska lämnas in på måndag och nu när jag är klar med det ska jag städa lite. Senare ikväll kommer älsklingen förbi och då blir det myskväll framför tv:n. Vi skulle egentligen gått på på Harry´s för att äta och kolla på Stand up Comedy, men det avbokade vi. Hemmamys i lugn och ro kändes mer lockande för två tröttmössor som oss. Snälla, säg att det inte är ett ålderstecken!?

Fullkomligt dränkt av regnet

Ungefär såhär såg jag ut idag efter att jag varit tvungen att cykla från tågstationen hem till Sara i ösregnet. Tack och lov kunde jag stanna till på vägen hemma hos älsklingen för att låna ett par mysbyxor och en luvtröja av för att slippa frysa i mina dyngsura kläder. På så sätt kunde jag slutföra dagens studier som planerat tillsammans med gruppen, istället för att behöva åka hem och krångla med klädbyten.

 

Efter pluggandet hemma hos Sara begav jag mig hem till min syster för att umgås lite med gullungarna. Det blev en eftermiddag med fullt ös - som vanligt i sällskapet av en 2,5-åring och en liten på 9 månader. Därefter spenderade jag kvällen hemma hos älsklingen genom att ligga i sängen och läsa kurslitteratur medan han satt framför datorn och spelade. Jag är imponerad över hur jag lyckades hålla fokus och koncentration på min läsning en hel kväll, trots hans närvaro, med tanke på hur lätt jag blir distraherad av ljud och liknande i vanliga fall. Det bådar gott för framtiden!


Veckans repeatfavorit

Detta återkommande tema av repeatfavoriter har nästan blivit en tradition inom min musikkategori har jag märkt. Eftersom jag ständigt hittar nya favoriter blir det naturligt att delge er dem, i hopp om att även ni ska gilla dessa.

Denna vecka faller favoriten på Sonata Arctica´s låt Tallulah som jag fick upp ögonen för då Andreas spelade den för mig härom morgonen. För övrigt ett riktigt bra band över lag.

Lyssna och njut!


Mysdag i all dess enkelhet

Denna dag började med en liten sovmorgon och lite fix med tvätten. Sedan kom Magnus över en sväng för att lämna en bok till kursen som började igår samt hjälpte mig med idéspånande inför min stundande C-uppsats. Det kändes riktigt bra eftersom jag hittills har varit helt tom på idéer och varit i behov av att prata med någon som har erfarenhet av detta.

Vid lunchtid åkte jag över till älsklingen för att skriva ut polispapprena som jag måste skicka in för att få ett utdrag ur belastningsregistret. Detta måste lämnas in inför praktiken och förnyas varje år för att få arbeta inom barnomsorgen. Medan jag var hemma hos Andreas kom posten, som bland annat innehöll höstens IKEA-katalog. Med tanke på våra flytta-ihop-planer dök vi genast ner i denna katalog och började spåna på saker som vi skulle vilja ha. Det var så himla mysigt att ligga där och bläddra, diskutera vad som är snyggt, vad som skulle passa var, hur vi skulle kunna placera våra befintliga möbler och sådant för att få det så bra som möjligt. Då blev jag plötsligt jätteivrig och ville att allting skulle ske på en gång, men det är inte läge just nu. Jag måste gå klar skolan först så att jag inte störs av flytten och alla omställningar nu när det bara är en termin kvar. Allting har sin tid så att säga!

Efter att vi var klara med vår lilla drömma-oss-bort-stund begav vi oss ner på stan för att uträtta lite ärenden. Vi unnade oss även att äta lunch ute, bestående av en smaskig sallad, bröd och dryck på ett fik. Mysigare eftermiddagen kan jag knappast tänka mig!

Sugen på att komma iväg

Idag när jag åkte tåg till och från Norrköping hade jag sällskap av Madelene. Hon berättade om sin lilla minisemeseter som hon precis varit iväg på med sin pojkvän och jag blev så avundsjuk. Jag skulle också vilja göra någonting liknande med min älskling - bo på hotell och bara ha det gott. Jag tror att det var denna lilla tripp som de hade varit iväg på och det låter väl inte alldeles fel?

Om du inte är intresserad att läsa mer om spa-kryssningen

eller någon annan form av kryssning - gå in och läs HÄR.


Första skoldagen på sista terminen

Jaha, då var sommarlovet officiellt över och verkligheten har börjat komma ikapp en. Idag var det första dagen på den nya och dessutom sista terminen på lärarprogrammet och självklart var det blandade känslor. Jag ser fram emot den nya kursen eftersom den ska behandla många psykologiska, juridiska, sociologiska och medicinska aspekter på skolan och individernas förutsättningar för lärande, vilket jag tycker är intressant. All stress och sådant som skolan innebär är ju däremot inte lika efterlängtat, men det är smällar man får ta. När jag kom hem vid 17-tiden i eftermiddags blev jag påmind igen om hur trött man blir i huvudet av en dag i skolan. Det är en helt annan trötthet från de dagar då man är och jobbar och är slut i kroppen vid hemkomsten. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken trötthet jag föredrar!

Imorgon är jag ledig från skolan och då ska jag ordna med en massa praktiska saker till skolan. Det blir en vända till polisen för att skriva under och lämna in utdraget ur belastningsregistret som ska lämnas in till praktiken och sedan ordna med litteraturen till kursen. Detta skulle jag ha gjort långt i förväg innan skolstarten hade jag tänkt, men sedan ska man ju lyckas få tummen ur. Gick sisådär med det denna gång!

Obotligt svartsjuk

... på det förflutna. Det är både jobbigt, onödigt och ställer till problem för mig själv. Som att konstant ha en skavande sten i skon. Att jag inte bara kan slappna av och njuta av nuet. Att det ska vara så jävla svårt!

Inte hälsosamt.
Lät du henne komma närmre
var hon vackrare än mig
det finns dagar som jag tänker
mer på henne än på dig
...
Hur ska man älska nån som har älskat nån förut?




Min nya B&J-favorit

Som ni vet hade jag grym beslutsångest i fredags huruvida jag skulle åka iväg på Felicias fest eller om jag skulle stanna hemma och slappa i soffan framför tv:n tillsammans med min dubbeldejt Ben och Jerry. Eftersom jag inte kunde bestämma mig blev det en kombination av dessa två genom att åka till Ica Nära och inhandla glassen och sedan bege mig till festen för att smaska i mig den där. Det blev riktigt lyckat och en mysig kväll tillsammans med alla fina som var där! Glassen, som var av sorten Chocolate Macadamian, blev för övrigt en ny storfavorit! Den kommer garanterat att följa med mig hem från affären fler gånger.


Beslutsångest deluxe


Larvigt söta varelser

Tuss och Felix har pusskalas i min säng!

Älskade busungar.


Dagens tänkvärda


Dagen D är över

... men den började ju allt annat än bra kan jag ju säga. Det började redan igår kväll/natt eftersom jag var nervös och inte kunde somna. Jag låg i sängen och hade alla begrepp malandes i huvudet, samtidigt som jag funderade på allting gällande flytten som vi har börjat diskutera. Till en början fokuserade jag bara på allt det jobbiga runt att sälja, packa och flytta, men nu blickar jag istället framåt för att njuta av den härliga tanken på att få dela mitt liv fullt ut tillsammans med min underbara karl. Med alla dessa tankar snurrandes som en karusell i huvudet var det inte alldeles lätt att somna, vilket gjorde att jag låg vaken till efter 02 i natt.

När jag vaknade av alarmet vid 05.45 kände jag en konstig ömhet i ögat och till min förtvivlan upptäckte jag att jag har fått en inflammation i höger öga. Det var alldeles rött och varigt och kändes allt annat än trevligt med tanke på att jag skulle iväg. Jag gjorde rent så gott det gick och begav mig sedan vidare ner mot tåget. Som om jag inte hade haft nog med motgångar var såklart tåget försenat - inte speciellt mycket men tillräckligt för att spä på min nervositet ytterigare. När jag kom fram till Norrköping hade jag 10 minuter på mig att infinna mig i skrivningssalen och då blev det raska steg minsann. Jag hann precis och kom inrusandes med andan i halsen i sista sekund.

Huruvida jag presterade bra eller inte på själva tentan vågar jag inte spekulera i. Sist jag skrev tyckte jag att det gick bra, men blev ändå underkänd så denna gång varken säger eller hoppas jag på någonting. Jag ska försöka att ha is i magen och inte tänka på det alls förrän resultatet är klart - allt för att slippa grubbla eller bygga upp några förväntningar.

Från tentaångest inför själva skrivningen till ångestväntan. Pest eller kolera... 10-12 långar dagar framför mig innan jag får svar.

En storvinst per år!

För en stund sedan började jag räkna på mina fasta månadskostnader för att kunna jämföra dem med vad det skulle kosta att bo tillsammans med älsklingen i hans tvåa. Jag räknade då med hyra, el, bredband och hemförsäkring och fick fram en kostnad på 2393 kronor. Många av dessa räkningar kommer per kvartal, men det slog jag ut per månad för att få fram en genomsnittskostnaden för alla fasta avgifter. Sedan gjorde jag samma sak med Andreas kostnader - hyra, el, tv och bredband. Denna summa landade på 2392 kronor, vilket skulle innebära ett sparande på 1 krona per månad för mig mellan de olika boendesituationerna. Hur komiskt är inte det?

Trots att jag personligen inte kommer att spara någonting per månad att bo gemensamt, blir det en enorm lättnad för älsklingen när alla hans kostnader halveras och det betyder mycket för mig med. Det känns ju ganska onödigt att betala en massa pengar för två boenden när vi till större delen av tiden befinner oss under samma tak. Av praktiska skäl väljer vi då hans boende för att slippa bo som två packade sillar i min lägenhet med tanke på att det kan slita på förhållandet.

Som ni kanske märker börjar jag vänja mig allt mer vid tanken på att flytta. Till en början blev jag alldeles skräckslagen av blotta tanken eftersom förslaget kom så plötsligt från hans sida, men nu har det börjat sjunka in ordentligt. Alla praktiska frågor om när och hur förskjuter jag dock på framtiden, men den mentala processen är igång i alla fall.

Fortsättning följer...

Bellas tolkning av mig

Som jag sa igår skulle jag återkomma angående Bellas tolkning av mig i form av en header. Jag fick den igår kväll, men hann aldrig lägga ut den eftersom älsklingen kom över hit. Så, här har ni den:

Mycket bra måste jag säga! Hon har gjort en grym

tolkning för att aldrig ens ha träffat mig i verkligheten.


Fyra härliga månader

Idag är det fyra månader sedan jag och älsklingen träffades för första gången. Det var under natten mellan den 17:e och 18:e april som våra vägar korsades, på väg hem från krogen. Jag skulle följa med Emelie hem för att hämta min mobil som jag hade glömt på förfesten och han skulle till Mc Donald´s och köpa mat med sina kompisar. Emelie visste vem denna läckerbit var sedan tidigare, vilket gjorde att vi började småprata lite utanför stationshuset och bestämde oss för att ha sällskap en bit. Efter en matbit på Donken beslutade vi oss för en efterfest uppe hos Emelie och på den vägen är det.

Nu sitter man här fyra månader senare och är upp över öronen kär i denna karl som fick mitt hjärta att slå frivolter redan från första stund! Livet är bra underbart.

Pyssel o knåp på Scrapblog

Under kvällen har jag och Bella suttit på Scrapblog och gjort tolkningar av varandra genom att skapa headers till bloggarna. Såhär blev resultatet av min tolkning, med utgångspunkt i ett romantiskt tema där hennes käraste, ett intresse och mammans hund fick utgöra motiven. Blev rättså snyggt om jag får säga det själv!



(Klicka på bilden för att se den i ett större format)

Det ska bli SÅ spännande att få se hur hennes tolkning av mig blev!
Jag återkommer om detta.

Det lutar åt en liten överraskning

Ikväll när älsklingen kommer hem tror jag att jag ska överraska honom lite genom att baka och bjuda på hemmagjord blåbärspaj. Jag fick flera påsar med blåbär av honom härom veckan, som hans föräldrar hade plockat, och vad blir då bättre än en rykande färsk paj? Med antingen glass eller vaniljsås.

 

Blåbärspaj

 

2,5 dl vetemjöl

Knappt 1 dl socker

0,5 tsk bakpulver

150 g smör

2 msk vatten

 

Rör ihop ingredienserna till en deg och placera den i frysen i 5 minuter.

Tryck ut hälften av degen i en form och grädda i 175 grader i 8 minuter.


3 dl blåbär
1/2 dl socker

Häll blåbären och sockret i formen och fördela sedan resten av degen jämnt ovanpå.
Grädda sedan pajen i 175 grader i 20 minuter.

Avnjut pajen ljummen tillsammans med glass eller vaniljsås.

Valentine´s Day

Igår kväll var det ingenting bra på tv enligt mig, vilket gjorde att jag gick ner till Konsum för att hyra en film att fördriva kvällen med. De senaste dagarna har jag sett på filmtoppen att alla exemplar av Valentines´s Day har varit uthyrda konstant och jag tolkade det som ett gott tecken. Om det är rusning efter att se den borde det vara en sevärd rulle tänkte jag och hyrde det sista lediga exemplaret för dagen.

Jag är helt klart nöjd över mitt filmval. Det var en lagom komplicerad story med ett väl godkänt feel good-tema - lagom för en lugn måndagskväll i sin ensamhet. Att det dessutom var en hel kavalkad av kända ansikten med i denna film, 19 stycken för att vara exakt, gjorde inte saken sämre. Vad sägs om Julia Roberts, Jessica Alba, Jennifer Garner, Jamie Foxx, Ashton Kutcher, Jessica Biel, Anne Hathaway och Patrick Dempsey för att bara nämna några?

Du ser trailern till den film genom att klicka HÄR.


Random tisdag

Idag är det en lugn dag med mattepluggande på schemat. Det känns rättså stabilt nu inför omtentan på torsdag med det som jag har läst in på egen hand, men ikväll ska älsklingen hjälpa mig att förhöra också. Förhoppningsvis ska allting sitta som en smäck efter det så att det enbart räcker med lite finslipning imorgon - dagen före domedagen. Efter att vi har haft förhör på begreppen ska jag försöka hjälpa Andreas med hans onda rygg. Han har beklagat sig för smärta kring vänstra skulderbladet i flera dagar nu och det gör det svårt för honom att jobba. Det är antagligen någon muskel som blivit överansträngd på grund av hans fysiskt tunga arbetssysslor, så jag ska försöka massera honom ikväll. Det kanske inte gör några underverk, men kan ju knappast bli sämre i alla fall.

Jag hoppas att alla har haft en riktigt bra start på veckan! Jag säger som en klok vän brukar säga: Snart är tisdagen över och då är det nästan onsdag, vilket innebär att det praktiskt taget är fredag! Det är den mest optimistiska kommentar jag någonsin har hört och får en att dra lite på smilbanden en seg tisdag som denna.

Fy skäms Facebook

Idag när jag satt och fördrev tiden med ett meningslöst spel på Facebook dök det upp en uppseendeväckande reklamruta i högerkanten av skärmen. De gjorde reklam för ett spel som kallades för Kitty Throw och jag kände hur ilskan inombords bara kokade. Hur i hela helvete (ursäkta mitt språk, men jag är upprörd) kan ett sådant spel få tillåtas på Facebook? Ni ser ju på bilden hur en person håller en stackars katt i svansen och svingar den inför ett kast. Det är ju sinnessjukt djurplågeri! Vad fan är det för jävla spel och vem ligger bakom en sådan sjuk idé? Jag vara bara tvungen att göra en print screen för att ni skulle få se hur sjukt detta var. Till en början trodde jag att det var någon form av osmakligt skämt, men när jag skrev in Kitty Throw i sökfältet fick jag fram att det fanns ett spel som hette så.

Håller Ni inte med - sinnessjuk idé!?

Reklamen som håller vad den lovar

Jag måste bara höja en röst för RFSU:s intimprodukter som det görs mycket reklam för på tv just nu. Ni vet den där härliga reklamen då ett par rödklädda filurer gör allting för att förstöra stämningen för paret som ligger i sängen och har det mysigt. Jag blir lika full i skratt var gång jag ser den och det säljande budskapet går verkligen fram!

Det är många som får röda prickar, inåtväxande hårstrån och inflammerade hårsäckar som följd efter rakning, men med dessa produkter kan du slippa det enligt reklamen. Till en början var jag lite skeptisk och tyckte att de borde funka som vilken produkt som helst som ska underlätta rakning och var såklart tvungen att prova. Jag köpte Easy Shavin (den blå tuben till höger på bilden) och blev inte besviken kan jag säga - aldrig har det varit så lätt att få ett önskvärt, ihållande resultat utan röda prickar. Jag kan verkligen rekommendera denna, oavsett hur mycket eller lite du väljer att ansa down there. Dessvärre har jag inte provat någon av de andra produkterna, men det kommer jag garanterat att göra framöver.

Produkterna hittar du på Apoteket och de blir dina för dryga femtiolappen.

Värt varenda krona och de räcker i evigheter!


Måndag igen då

... och omtentan närmare sig med stormsteg. På torsdag klockan 08.00 smäller det och då jävlar ska jag vara förberedd till tusen för att sopa banan med den. Nu på förmiddagen har jag laddat batterierna inför pluggandet med en sovmorgon, en god frukost och lite städning, så nu är det dags att ta tag i begreppen igen.

En kopp te och lite stillsam musik i bakgrunden gör mig sällskap för att komma i stämning. Inte helt lätt att komma i feeling för pluggande såhär efter sommaruppehållet kan jag säga.

Veckans repeatfavorit

Lady Antebellum - Need You Now

 

 

Picture perfect memories,
Scattered all around the floor.
Reaching for the phone cause, I can’t fight it any more.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

It’s a quarter after one, I’m all alone and I need you now.
Said I wouldn’t come but I lost all control and I need you now.
And I don’t know how I can do without, I just need you now.

Another shot of whiskey, can’t stop looking at the door.
Wishing you’d come sweeping in the way you did before.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

It’s a quarter after one, I’m a little drunk,
And I need you now.
Said I wouldn’t call but I lost all control and I need you now.
And I don’t know how I can do without, I just need you now.

Yes I’d rather hurt than feel nothing at all.
It’s a quarter after one, I’m all alone and I need you now.
And I said I wouldn’t call but I’m a little drunk and I need you now.
And I don’t know how I can do without, I just need you now.
I just need you now.
Oh baby I need you now.

Helgen som har passerat

I fredags satt jag barnvakt åt mina syskonbarn hemma hos min syster. Hon och sambon ville umgås med några vänner och sedan ta en sväng till öltältet och då ställde jag upp och tog hand om barnen. Jag var lite nervös till en början eftersom det var första gången jag var barnvakt åt båda barnen, men det gick mycket bättre än väntat. Nästan lite för lätt om jag ska vara ärlig. Båda barnen somnade helt utan problem så fort nattrutinen med nya blöjor, pyjamaspåklädning, vällingdrickande, tandborstning och sagoläsning var klar och efter det blev det nästan lite för tyst. Som småbarnförälder måste den lugna stunden vara ovärderligt, men jag var nästan på väg att skaka liv i barnen igen i ren uttråkning.

Lillen vaknade en gång vid 22-tiden och gnydde lite, men somnade snart om igen när nappen och trasan låg på plats. Kring midnatt vaknade äldsta grabben och ropade efter mamma, men även han somnade om så fort jag tittat till honom och lagt trasan tillrätta. Resterande tid var lugn och jag kunde åka hem lite efter 01 när syrran och Nicke kom och avlöste mig. Då bar det raka vägen hem till älsklingen eftersom han bor på gatan intill min syster - slapp jag cykla genom halva stan mitt i natten.

Lördagen började med några timmars jobb som vanligt och sedan styrde vi kosan mot Kolmårdens. Jag, älsklingen, hans lillebror och svärföräldrarna spenderade en heldag på djurparken och hade det riktigt mysigt tillsammans. Vi gick där och strosade bland djuren, njöt av det vackra vädret, åt på restaurang, köpte glass och hade allmänt trevligt. När vi kom hem från vår lilla utflykt spenderade vi kvällen hemma hos älsklingen. Vi lagade mat och tittade på film och där under kvällen slog det mig att jag verkligen skulle kunna tänka mig att bo där. Lägenheten är jättemysig, vi har det underbart bra tillsammans och vill leva under samma tak, så why not? Det kommer nog inte att dröja allt för länge innan man kan titulera sig som sambo.

Den här dagen har inte gått i många knop kan jag säga. Jag har bara suttit framför datorn och tömt kameran på bilder från de senaste veckorna, lagt upp några på Facebook och knåpat med den nya headern. Jag skulle behöva rycka upp mig och pallra mig iväg till Friskis, men kroppen säger nej. Idag vill jag helt enkelt inte göra någonting! Punkt slut.

Underbara helg - varför måste du vara över redan?

Ny design

Nu under eftermiddagen har jag suttit och knåpat fram en ny header för att piffa upp min design lite. Jag kände att den gamla var lite för somrig, nu när hösten står inför dörren.

Nytt och fräscht med andra ord och jag är riktigt nöjd!


Kattmys

Mina älskade muppar!


Kolmården 2010-08-14

En heldag på Kolmårdens djurpark i det vackra vädret tillsammans med älsklingen, hans lillebror Daniel och svärföräldrarna. Mysigaste dagen på länge!










Bakverk till födelsdagsfirandet

Här kommer något försenade bilder på smörgåstårtan och tryffelkladdkakan som jag bakade till älsklingens födelsedag för några veckor sedan. Looks good, right?



Klicka för att förstora bilderna.

Morgondagens dagsutflykt

Imorgon efter jobbet åker jag, älsklingen, hans föräldrar och kanske någon av hans bröder till Kolmårdens djurpark för en liten dagsutflykt. Vi har pratat om det så himla länge nu, så det ska bli roligt att det blir av innan sommaren är slut. Det kommer garanterat att bli en riktigt mysig dag.

Inte utan min drog

Är det någonting som jag är beroende av, så är det sötmandlar.

Jag har alltid en påse med 500 gram mandlar hemma.

Både gott och nyttigt - i lagom mängd!


En lugn fredag

Idag vaknde jag tidigt eftersom älsklingen skulle iväg och jobba. Han tycker att jag är för snäll som går upp med honom kring 5-snåret och gör frukost fast jag själv inte ska iväg och jobba, men jag tycker ju att det är mysigt. Dessutom tycker jag att det är skönt att vara uppe en stund tidigt på morgonen när jag vet om att jag ska få krypa tillbaka ner i sängen och somna om igen. Det är ju inte ofta man kan göra så!

Just nu ligger jag i sängen med datorn i knät och pysslar med lite räkningar och annat nödvändigt ont. Den efterlängtade lönen trillade in på kontot idag och då ska pengarna lika fort ut igen i form av hyra, elräkning och annat kul. Typiskt! När jag är klar med detta är det dags att plocka fram skolböckerna igen och ta sig an mattebegreppen inför omtentan. Lotsning, formativ och summativ bedöming, kommunikativa, assosiativa och distributiva räknelagar, fundamentala matematikaktiviteter, ett-till-ett korrespondens, för att bara nämna några. Låter väl underbart, inte sant?

I eftermiddag och kväll ska jag sitta barnvakt åt mina rara systersöner. Min syster och hennes sambo ska få lite vuxentid tillsammans med sina vänner och vara barnfria för omväxlings skull. Det ska bli mysigt att få rå om de små yrvädrena, men jag hoppas innerligt att de ska uppföra sig. Jag är lite orolig för att det ska bli livat att ha en 2,5-åring och en liten på 8 månader när jag ska vara ensam med dem. Min bättre hälft var inte speciellt sugen på att göra mig sällskap, utan ville hellre umgås med sina killkompisar, vilket jag kan förstå. Det återstår att se ikväll om jag hade behövt hans hjälp!


Var med och tävla i Love Hurts

 

Mitt bidrag blev denna underbara låt, som är sådär lagom evighetslång för härliga mysstunder.

Vilken är Din kärleksfavorit?
Gå in och rösta/lämna Ditt bidrag genom att klicka på bilden ovan!

Paus från böckerna

Nu anser jag mig färdigpluggad för idag. Eller för stunden i alla fall. Jag har precis varit inne på Friskis hemsida och bokat in mig på ett skivstångspass som går av stapeln klockan 18.15. Det känns som om jag verkligen behöver arbeta ordentligt med kroppen nu när huvudet har gått på högvarv hela för- och eftermiddagen. Då är skivstång ett bra alternativ eftersom det ger kroppen en riktig genomkörare. Nu var det länge sedan jag körde det, så vi får se hur det går. Heja, heja!

Boostar revanschlystna tankar

Just nu växlar jag mellan att tentaplugga och ligga och lyssna på en meditationsskiva för försöka finna någon form av inre lugn. Det har hittills fungerat bra och jag känner att de positiva, revanschlystna tankarna, har börjat återvända. Det behövs, för gårdagen var en riktigt helvetisk dag eftersom jag lyckats stressa upp mig själv och fastnat i negativa tankar kring allt och ingenting. Jag började gråta för minsta lilla och jag kände mig som en riktig ynkrygg. Det är så typiskt mig! Att jag bara inte kan inse att jag inte kommer någon som helst vart med den inställningen. Nu jävlar är det jag som tar mig i kragen, boostar mig själv med positiva tankar, pluggar som en dåre och sopar banan med den förbannade omtentan!

HELL YEAH!

Nio dagar kvar

Ja, så många dagar har jag på mig att banka in alla förbannade matematikbegrepp inför omtentan som går av stapeln i Norrköping den 19:e. Jag har sådan ångest inför detta att magen drar ihop sig som en knut så fort jag närmar mig alla böcker och papper. Mardrömmen är ju att jag ska kugga den igen, vilket cirkulerar som en orosmoln över mig konstant. Såhär med facit i handen skulle jag inte ha skjutit upp att skriva min omtentamen så pass länge som jag har gjort, eftersom jag nu inte alls har det fräscht i minnet. Jag har nu fått börja om från scratch och det känns mer än lovligt tungt! Att det sedan varit ett sommarlov emellan, där man helt lagt av sig all motivation och effektiva studiestragier, gör inte heller saken lättare.

Giv mig styrka!

Min nya repeat-favorit

Theory Of A Deadman - Never Meant To Be

 

 

Lyssna via Spotify genom att klicka HÄR.


 

It's never enough to say I'm sorry
It's never enough to say I care
But I'm caught between what you
Wanted from me, and knowing
If I give that to ya
I might just disappear.

Nobody wins when everyone's losing


Oh, it's like


One step forward and two steps back

No matter what I do you're always mad
And I can't change your mind,

Oh, it's like


Trying to turn around on a one way street

I can't give you what you want
And it's killing me and I, I'm starting to see
Maybe we're not meant to be

It's never enough to say I love you

No, it's never enough to say I try
It's hard to believe that's there's
No way out for you and me
And it seems to be,
The story of our life

Nobody wins when everyone's losing


It's like one step forward and two steps back

No matter what I do you're always mad
And I can't change your mind, oh

It's like trying to turn around on a

One way street. I can't give
You what you want and it's killing me
And I, I'm starting to see
That maybe we're not meant to be

There's still time to turn this around

Should we be building this up
Instead of tearing it down
But I keep thinking
Maybe it's too late.

It's like one step forward

And two steps back,
No matter what I do
You're always mad
And I, can't change your mind, oh

It's like tryin to turn around

On a one way street
I can't give you what you want
And it's killing me and I,
I finally see,
Baby that we're not meant to be

It's like one step forward,

And two steps back,
No matter what I do
You're always mad,
And I, Baby I'm sorry to see,
Maybe that we're not meant to be


Borde inte ha dragit ut på eländet


Har visst svikit mitt löfte

Jag har alltid sagt till mig själv att jag aldrig får bli beroende av kaffe. Hittills har jag hållit detta löfte till mig själv och enbart druckit denna underbara dryck på grund av den goda smakens skull, inte för att bli pigg. Dessvärre har det här med sommarjobb och att gå upp klockan 05.00 ställt till det för mig på sistone. Jag har varje kväll innan läggdags laddat kaffebryggaren, för att snabbt kunna få i mig en kopp innan jobbet, och detta har medfört lite klåda i beroendeknölarna. De dagar jag har försovit mig och inte hunnit dricka kaffe har jag varit som en zombie ända fram till 9-fikat då jag snikat åt mig en kopp inne i fikarummet på underhåll. Detta är inte alls bra, för jag vill inte ha ett behov av koffein för att kunna känna mig pigg. Därav har jag nu införskaffat mig ett paket koffeinfritt kaffe för att kunna dricka kaffe när jag vill, utan att störa varken sömnen eller beroendecentrat. Jag har även intalat mig att detta kaffe är mer skonsamt för min mage, men det kanske inte alls stämmer?!

Nu väntar en alldeles nybryggd kopp kaffe ute i köket, som avnjuts med en skvätt vispgrädde i. Just the way I like it!

Är Du beroende av kaffe eller är det enbart en god dryck
som intas för sällskaps och/eller den goda smaken skull?

Hur avnjuter Du helst Ditt kaffe?

Lördag - med allt vad det innebär

Idag är det lördag och det har som vanligt inneburit jobb på förmiddagen. Direkt efter jobbet bytte jag om och gav mig ut på en förmiddagsjogg - kände att det var läge för det medan jag fortfarande var varm och svettig efter jobbet. Dessvärre blev det bara den korta svängen idag för jag kände mig fortfarande lite mör efter gårdagens runda. Dessutom vill jag spara lite på knäna och orken inför imorgon då det bär av ner till Friskis igen.

Nu är det dags att ta en svalkande dusch och sedan göra sig i ordning inför dopet som vi ska iväg på. Andreas kusinbarn, lilla Ella Aurora, ska idag döpas ute i Julita och det ska bli jätteroligt att få närvara på. När vi kommer hem därifrån ska jag och Andreas äta kräftor ute på min balkong och ha en riktig myskväll. Det kan man ju inte annat än se fram emot!

Jag hoppas att Ni alla har en riktigt trevlig helg!

Firade in ledigheten

... med en joggingtur. Efter 4,3 km jogging i denna stekande värme blir man såhär rödblommig, svettig och allmänt ofräsch. Hyggligt äcklig jag känner mig!

Nu är det dags för en dusch och lite make up, så jag är redo tills Emelie kommer över. Det ska bli jätteroligt för vi har inte setts på evigheter nu!

Önskar alla en riktigt trevlig helg!


Kvällsfilosofier

Imorgon jobbar jag min sista dag för den här sommaren. Det ska bli så skönt att få hänga in nyckeln i nyckelskåpet och knalla ut från grindarna vid 14.30-tiden imorgon och veta att det är sista gången på minst ett år. Förhoppningsvis ska jag slippa sommarjobba nästa år eftersom jag tar examen i januari, men man vet ju aldrig vad framtiden har att erbjuda.

Denna kväll har jag spenderat hemma hos Fillan - hon ringde förut och behövde hjälp med att fylla i sin CSN-blankett. Det är inte alldeles lätt att veta hur allting ska fyllas i när det är första gången, så jag förstår att hon höll på att få ett smärre psykbryt. Jag minns själv hur osäker jag var för exakt tre år sedan när jag satt där och skulle fylla i mina egna papper. Det är riktigt krångligt med alla beräkningar av inkomster per kalenderhalvår och liknande eftersom det är svårt att uppskatta när man jobbar enstaka timmar då och då.

Just i denna stund sitter jag och väntar på att älsklingen ska höra av sig och meddela om han ska sova här eller inte. Det kanske blir som igår att han skippar att höra av sig och bara kommer hit och kryper ner i sängen hos mig. Det är så mysigt när han gör så, nu när han har en egen nyckel hit.

Dags för sängen nu!

Nedräkningen har börjat

Idag jobbade jag min näst, näst sista arbetsdag för den här sommaren. Imorgon är det näst sista och på fredag är dagen D som jag länge har väntat på. I och för sig innebär detta att sommaren praktiskt taget är över och skolstarten står inför dörren, men det känns bra. Nu vill jag bara att dagarna ska gå fort så att jag kan få min efterlängtade sovmorgon. Som jag har väntar på att få slippa ställa klockan på 05.00 och tvingas infinna mig på jobbet klockan 06.00. Från och med på måndag morgon när jag är ledig känns det som om jag kommer att sova oavbrutet i tre dygn om ingen väcker mig. Vi får se hur det blir - en lång sovmorgon ska jag i alla fall kosta på mig. Det är jag värd!

Nu är det sovdags.
Godnatt

Glädjande ord

Tack älskling!


Positiv överraskning

Idag bestämde jag mig för att ta mig i kragen och cykla ner till Friskis för att köra ett medelpass. Det blev första passet på ungefär 8-9 veckor och det kändes. Min kondition är inte detsamma som för några månader sedan - för att inte tala om styrkan. Spaghettiarmar redan efter 5-6 armhävningar och det kändes riktigt kasst. Som jag har låtit min stackars kropp förfalla!

När jag loggade in på passet med mitt medlemskort såg jag att jag hade träningstid ända fram till den 5:e oktober. Det var en mycket positiv överraskning eftersom jag trott att det knappt var någon tid kvar alls. Detta ska såklart medföra många härliga träningspass framöver! Dags att komma i någorlunda bra form igen till hösten, eller vad säger ni?

I survived

Jag är nyligen hemkommen från en löprunda - min första på säkert två månader. Jag skulle ljuga om jag sa att det gick bra, men ändå över all förväntan. Ett sådant långt uppehåll brukar sätta sina spår, men konditionen var inte riktigt i botten som jag trodde att den skulle vara. Jag tog mig runt min runda på ca. 4 km, men ack så tungt det gick. Hela vägen fick jag peppa mig själv genom att tänka positiva tankar i stil med du vet att kroppen mår bra av det här... du blir gladare och mer nöjd med dig själv... tänk på att du också måste hålla dig i form eftersom karln tränar så mycket... Huruvida detta fick mig att motiveras eller inte vettisjutton, men runt kom jag, och jag överlevde.

Jag har legat nere med min träning alldeles för länge nu och det har satt tydliga spår på både kropp och själ. Kläderna sitter åt alldeles för mycket och känslan av att klä upp sig eller visa sig utan kläder är inte länge positiv. Jag känner mig dessutom trött och hängig, vilket är ett resultat av för lite motion och dåliga matvanor. Vikten har rusat i höjden igen och jag är tillbaka precis där jag började för ungefär ett halvår sedan då jag höll på med lchf. Är inte det typiskt mig så säg?

Men men, det är väl bara att ta nya tag antar jag!?

Helgen i korthet

Hur mycket jag än vill ignorera faktumet att sommaren börjar lida mot sitt slut, så är det faktiskt sant. Vi har nu tagit steget in i augusti månad och det är inte allt för lång tid kvar tills skolan börjar. Min sista termin på universitetet. Det känns smått obegripligt att utbildningen börjar lida mot sitt slut och att jag inom ett halvårs tid står där med mitt examensbevis i hand, om allting går som planerat. Oerhörd glädje och stolthet blandas med rädsla och nervositet inför vad som komma skall, men det hör väl till? Det vore väl konstigt annars?

Helgen som har passerat har varit lugnt. I fredags kväll var jag bara hemma och tog det lugnt - slappade framför tv:n i min ensamhet. Älsklingen skulle jobba natt i Enköping, men efter ändrade planer kom han hem mitt i natten och kröp ner hos mig i alla fall. Sådana överraskningar tycker jag om. På lördagen vankades det som vanligt jobb på förmiddagen för min del och sedan blev det matinköp på Willy:s. Framåt kvällen begav vi oss ut till Julita för att äta tacos hos Andreas föräldrar. Vi tog några glas vin och spelade Wii Sports tillsammans och det slutade med att vi alla grät av skratt. Man är ju bara för läcker när man står framför tv:n, med ett lätt rus från vinet, och rockar rockring utan någon ring. Det är tur att man vågar bjuda lite på sig själv! Framåt 22-tiden begav vi oss hem till mig där vi tände ljus på balkongen och avnjöt en varsin Piggelindrink. Helt underbart mysigt!

Idag har vi haft en lååång sovmorgon som följdes av frukost på sängen. Eller brunsch kanske man ska kalla det eftersom klockan hade passerat 12. Jag överraskade älsklingen med varma mackor och kaffe och sedan fruktsallad, vilket var enormt uppskattat. Senare kom Sandra över för att ta en fika på balkongen med lite obligatorisk tjejtjatter, om allting mellan himmel och jord. Detta tätt följt av en middag och en massa lek hos min syster.

En underbart helg i korthet!

RSS 2.0