Dag 6

Nu börjar jag känna att mitt 8-veckorsprogram gör verkan. Min mage, som var som en ballong pga. den taskiga kosten innan, har minskat 4 cm sedan i måndags. Det beror ju självklart inte på att jag har rasat i vikt utan att jag förlorat en massa vätska och gaser, som gjort magen mindre uppblåst. Det känns väldigt skönt att slippa ha ont i magen. Dessvärre är det helg nu och det innebär oftast svåra prövningar eftersom det står alkohol- och onyttighetsförbud i programmet. Ska göra mitt yttersta för att avstå alla frestelser, trots att de andra ikväll kommer att festa loss. Då blir man den där tråkiga torrbollen igen, men det får jag leva med.

Idag är det egentligen vilodag på schemat, men jag hann/orkade inte med träningen igår, så jag har flyttat den till idag istället. Det är strålande solsken ute så jag ska ta mig en promenad och sedan utföra mitt styrkepass när jag kommer hem och fortfarande är varmt i kroppen. De ska bli väldigt skönt!

Ikväll ska jag umgås med några kompisar som är hemma och hälsar på över helgen. Det ska bli väldigt trevligt, eftersom det inte blir så ofta man ses. Efter lite förfest blir det förhoppningsvis en sväng till Harrys. 

Trevlig helg alla,
Ciao.

Fredag

You can’t play on broken strings
You can’t feel anything
That your heart don’t want to feel
I can’t tell you something that ain’t real


Dag 4

På grund av min bristande karaktär i onsdags, då jag åt en massa godis, har jag skärpt mig betydligt med mitt 8-veckorsprogram. Idag har jag både hållit mig borta från alla frestelser och gjort mitt styrketräningsprogram. Det känns skönt. Samvetet känns mycket bättre! Morgonen började lite stressigt med en kopp svart starkt kaffe. Kanske inte direkt exemplariskt, men ändå... Hann inte äta frukost hemma, så jag gjorde en smörgås som jag kunde äta på tåget. Två skivor solrosbröd, ost, rökt kalkonskinka och paprika. Det var faktiskt godkänt enligt programmet. Lunchen blev dessvärre en hemmalagad spenatlasagne, vilket inte stod på schemat. Hann inte göra en räksallad med avokado, som det skulle ha varit. Det blev någonting liknande till middag istället... Med fruktsallad till efterrätt. Så himla gott.

 

Usch, för övrigt har jag inte så mycket att säga idag. Ska bli skönt när morgondagen är över, så man vet om forskningsarbetet blivit godkänt och introt inför KU-arbetet blivit avklarat. Sen är det helg igen, och efter den börjar praktiken... Lovely! Ser verkligen fram emot att få komma ut i verksamheten igen och träffa barnen. Det är ju belöningen för allt slit man går igenom på Campus.

 

Nu är det sovdags. Är helt slut, i både kropp och själ.

So long...


Onsdag

Nu har vi haft vår sista teaterföreställning. Det känns lite tråkigt, för man hade börjat fästa sig vid den ordentligt. Sorligt att behöva ta avsked till den redan nu. Man vill bara köra mer, och mer och mer… flera pedagoger kom fram till oss efter föreställningen idag och sa att de tyckte vi skulle visa den fler gånger så fler kan få komma och titta. Det händer ju så lite saker för barnen i den här stan, som dessutom är gratis. Det hade varit så roligt att visa föreställningen för många, många fler, fast tiden räcker ju dessvärre inte till. Redan imorgon bär det av till skolan igen - åter till allvaret. Stora besvikelsen idag var dock att Kuriren inte kom och fotade och skrev ett reportage om oss. Vi hade skickat ett mejl till de och tipsat om vår teater, men de kom aldrig. Nu i efterhand ångrar vi oss att vi inte ringde dit istället, för då hade vi kunnat få ett besked direkt. Nu går man och funderar på om de kanske inte fick mejlet… kanske inte hunnit läst det… att de helt enkelt inte ville… Irriterande what so ever. Som tur var har vi själva en massa bra bilder, som kommer att komma ut här inom kort.

Usch, när föreställningen var klar fick vi några gåvor från två förskolor som tack för inbjudan. Ca 1 kg godis och en Merci-chokladask. Jag som ska hålla mig borta från sådant. Det var dessvärre svårt… Jag åt en hel del, fast jag borde låtit bli. Det innebär att jag bara klarat 2,5 dagar prickfritt av 8-veckorsprogrammet hittils. Inte så bra. Men men, imorgon är en annan dag och då får det blir nya tag. 

Igår påbörjade mitt senaste projekt att lära mig spela gitarr. Har länge haft det i åtanke (3-4 år närmare bestämt), men inte förrän igår kväll satte jag det i verket. Darlings mamma arbetar som gitarrlärare och hon vill så gärna hjälpa mig. Jag var där 2 timmar igår och fick lära mig några enkla användbara ackord, så nu är det bara att öva. Det ska bli så kul!

Var en sväng ner till bokrean igår också. Hittade 3 st böcker som föll mig i smaken:

                    

Nu har jag mycket att läsa och inspireras av!

 

That´s all for today,

ciao.


Teaterpremiär

Idag har vi haft teaterpremiär inför ca 100 barn och pedagoger. Det var så himla roligt. Dock var det väldigt annorlunda att spela inför barn, eftersom de är så spontana. De pratade hela tiden under pjäsen och lade sig i våra repliker, vilket ibland gjorde att man kom av sig lite. Vissa barn var till och med så entusiastiska att de var halvvägs upp på scenen… När vi dansade slutsansen drog plötsligt en flicka tag i min svans, så det tog tvärstopp. Som tur var hade jag nålat fast svansen i byxorna det sista jag gjorde innan jag gick hemifrån i morse, annars hade jag blivit av med den. Hade ju varit lite snopet. Över lag flöt allting på som planerat, bortsett från att en liten flicka blev rädd och började gråta när vi tog fram den uppblåsbara krokodilen. Det var lite synd… Hoppas de inte kommer att ha mardrömmar i natt. 

Nu är jag inne på dag 2 på mitt 8-veckorsprogram. Läget är fortfarande under kontroll, men jag var galet sugen på godis igår kväll. Gick och lade mig tidigt bara för att slippa tänka på det. Har träningsvärk efter gårdagens styrketräningspass. Det måste ha varit väldigt effektivt, för såhär stel och konstig brukar jag inte bli, trots att jag stretchade jättenoga. Det är som tur är vilodag idag, så det hinner säkert lugna sig till morgondagens pass. Idag ska det bara fokuseras på kosten.

Frukost: Havregrynsgröt
Lunch: Quinoasallad
Middag: Ugnsbakad fisk med grönsaker (rester från igår…)
Mellanmål: 1 äpple, 1 päron, 25 g solrosfrön och 25 g russin.
Dricka: Minst 1,5 - 2 liter vatten

Nu ska jag byta om och äta lunch och sedan gå ner på stan för att handla på bokrean. Har kollat ut några GI-kokböcker som jag vill ha.

Skepp å hoj


Usch, idag är det ju semmeldagen kom jag nyss på... Inte stod det någonting om semlor i mitt dietprogram. Beklagligt - vem ska man klaga till? Att hela världen måste vara fylld med frestelse överallt. Det är hopplöst. Vart man än är och vad man än ska göra så möts man av god mat och dryck, fika och snacks. Det är inte lätt för en som som jag, som knappt kan stava till karaktär...

Den ljuvligt goda, men ack så förbjudna...


Dag 1

Sådär ja, då var man igång med 8-veckorsprogrammet som jag skrev om igår. Halva dag 1 har passerat och det känns bra hittills. Såhär ser dagens upplägg ut:

Frukost: Färsk fruktsallad med yoghurt och frön
Lunch: Tonfisksmörgås (som visas på bilden nedan)
Middag: Ugnsbakad fisk med spenat och quinoa (skulle egentligen varit sötpotatis- och spenatgratäng, men det lät för krångligt…)
Mellanmål: En banan, 10 g mandlar och 50 g vindruvor (som man fördelar hur man vill under dagen)
Dricka: Minst 1,5 till 2 liter vatten per dag

Konditionsträning: 25 minuter rask promenad

Styrketräning: 15 knäböj x2, 15 bäckenlyft x2, 15 knästående höftextensioner per ben x2, 15 knästående armhävningar x2, 12 bicepscurl x2 (görs med gummiband), 12 sidolyft med gummiband x2, 20 situps x2, 15 rygglyft x2. Mellan varje övning har man 30 sekunders vila.

Stretch: Efter styrketräningen följer ett program helkropps-strech.

 

Det är allt jag ska utföra under dag 1. Det känns inte alls speciellt komplicerat. Sitter just nu och avnjuter lunchen och ska framåt eftermiddagen ta tag i styrketräningen. Så himla skönt att kunna utföra den hemma, istället för att ränna iväg till ett gym, som dessutom kostar en halv förmögenhet.

 

Min tonfisksmörgås som jag åt till lunch, bestående av 2 skivor solrosbröd, tonfisk, keso, finhackad tomat och rödlök, ruccolasallad och paprika. Till det ett stort glas vatten.

Imorgon ska vi ha den stora teaterpremiären i Musikens hus. Nervositeten har ännu inte riktigt smugit sig på, men den kommer nog säkert när man börjar se alla besökare göra entré imorgon. Inte förrän då man förstår att det är på allvar. Tidigare har jag nog bara gått i en förnekelsebubbla och tänkt ”den dagen, den sorgen”… 

 

Nu ska jag ut och ta mig en rask promenad innan det är dags att plugga och genomgå programmets första styrkepass. God damn vad jag är motiverad!

Ciao


New start

Igår när jag var på Lager 157 köpte jag en bok på rea som jag blev väldigt förtjust i. Den heter Bränn fett med Matt Roberts - Finn formen, vikten och hälsan på bara 8 veckor. Det är ett komplett kost- och träningsprogram för 8 veckor skapat av den engelske personliga tränaren Matt Roberts. Jag blev så glad när jag bläddrade i den och insåg att det var ett program som verkade genomlidligt. Inga komplicerade träningsövningar, inga konstiga ingredienser i kosten – sådant som i vanliga fall bara får en att tappa sugen. Det här känns verkligen lättuppnåeligt. Det känns väldigt motiverande att kunna följa programmet dag för dag och veta exakt vad man ska äta till frukost, lunch, middag och mellanmål i 56 dagar. Det underlättar dessutom betydligt när man ska veckohandla. Nu under eftermiddagen har jag gjort frågeformuläret och fystestet i början av boken för att veta på vilken nivå jag ska genomgå programmet. Inte helt oväntat hamnade jag på nivå två av tre möjliga. Inte uselt resultat, men inte heller speciellt bra. Plenty of room for improvement, så att säga. 

 

 

Jag känner mig verkligen laddad inför starten imorgon. Lär återkomma om hur det går framöver. De första dagarna kommer säkerligen bli stentuffa eftersom den nya kosten kommer att vara helt utesluten socker. Kommer att få abstinens och vara rastlös till max, men det brukar ge sig efter några dagar, upptill en vecka. 

Nog om detta…

Gårdagskvällen blev en riktigt lyckad tillställning. Maten blev riktigt bra och vi hade trevligt tillsammans. Dessvärre blev den planerade utgången på Harrys en flopp. Vi gick ner lite innan 22 för att slippa betala inträde, men det visade sig vara kö. Vi hann precis fram till dörren, då började de ta betalt. Ingen av oss hade kontanter på oss, så det vara bara att vända hem igen. Liten besvikelse, jag som var så danssugen… men vi lyckades fortsätta ha trevligt hemma hos mig efter det i alla fall. Kvällen bidrog till lite huvudvärk och seghet idag, men det fick det vara värt! 

Dags att städa bort gårdagen och slappa i soffan med darling. 
Over and out


Utflykt

Idag har jag, darling och hans mamma varit på en liten utflykt. Det bar av till Lager 157 i Hälleforsnäs för en rejäl shoppingrunda. Den affären kan jag verkligen rekomendera. Väldigt stora utrymmen med kläder till riktigt schyssta priser. Leggings fick man för 60 kr och diverse linnen i mängder av olika färger för 40 kr. De hade även mycket prisnedsatta märkeskläder, så affären är verkligen något som kan passa alla plånböcker. Dessvärre hittade jag inte så mycket som föll mig i smaken, förutom leggings, några enkla linnen, strumpor, en tunn kofta och ett par svarta skor med kilklack (hade kostat 700 kr, fick de för 100 kr). Mycket basic. Jag som hade velat hitta en massa nya snygga tunikor/klänningar till våren. Liten besvikelse, men det var himla kul att komma iväg och se någonting annat. Darling hittade jeans, skjorta och en massa t-shirts, så nu har han handlar nog för i år, haha. Tänk om man ändå kunde ha den inställningen som tjej - så himla mycket mindre pengar det skulle gå åt då. Jag som ströhandlar hela tiden, så fort det faller mig in. Varken speciellt ekonomiskt eller genomtänkt, men kul är det!

 

 

Just nu håller jag på och förbereder inför kvällens middag. Det är en del att fixa med och det tycker jag är så kul. Som vanligt när jag ska ha folk på mat håller jag på i flera timmar i förväg bara för att det är så roligt! Darling är bara glad för att han slipper vara i köket och fixa, så han har fått städa och diska efter mig. Det är en bra arbetsfördelning.

Hmm, nu måste jag se till att jag själv får mig en tillfräschning. Gäller ju inte bara att maten är redo när folk kommer, man måste ju själv vara liiite i ordning i alla fall. 

Sayonara


Fredag

Idag har jag varit och kollat på de andra studenternas produktioner. Dagen började i Kulturkammaren då teatergruppen spelade upp sin teater Jakten på skogens hjärta. Den var fantastiskt bra! Blev grymt imponerad. Efter teatern bar det av till ett dockspel och redovisning av en äventyrsbana. Båda de var jättefina och jag tror att barnen kommer att älska de när de ska spelas upp nästa vecka. Sist av allt var vi och tittade på en film som några hade spelat in. Den var himla rolig. Ibland skrattade jag så tårarna rann. Häftigt hur de med ganska enkla medel hade fått till en så bra och rolig film.

Under lunchen hann jag springa en vända på stan. Blev en hel del bra inköp. Köpte ett par mysbyxor, två enfärgade t-shirts, en bh, ett par grå leggings, fingervantar, en tunn svart polotröja och lite småprylar på tiokronorsbutiken. Det var en riktigt lyckad shoppingrunda, eftersom jag hittade en massa bra saker som jag faktiskt behöver. Brukar ju annars vara så att man bara handlar utan att tänka efter...

Sitter just nu i skolan och väntar på tåget, som går om ungefär 40 minuter. Lite segt... Jag måste hem och städa och fixa lite, innan det är dags att bege sig iväg ikväll. Ska nämligen bli bjuden på restaurang av darling. Fick det som alla hjärtans dagpresent. Jag fick välja ställe, så ska han betala. Jag valde den Grekiska restaurangen Rhodos, som serverar kolgrillat kött med en massa goda tillbehör. Det är min absoluta favorit! Det ska bli riktigt mysigt.

Rhodos Katrineholm

That´s all,
ciao


Yeah

Idag har vi haft teaterpremiär på Campus inför de andra studenterna. Det gick jättebra! Det mesta satt som en smäck, trots att vi inte varit vana med den lokalen. Så himla roligt att se publikens reaktioner och höra de skratta under pjäsens gång. Det gav en väldigt bra feedback för oss medverkande, så vi vet vad vi ska tänka på inför den stora premiären i Musikens Hus nästa tisdag. Känns ganska otroligt att vår teater ska spelas upp för totalt 245 barn (fördelat på två föreställningar). Det lär bli maffigt! Bävar redan inför sista föreställningen då man måste ta farväl av pjäsen och rollfigurerna. Det kommer kännas sorligt eftersom man har gett så mycket av sig själv under den här processen. Ska försöka ta bilder och dokumentera lite under de sista dagarna så jag kan visa vad det är vi hållit på med på sistone… 

Nu är jag rejält trött, men jag måste ändå fortsätta skriva på reflektionen som ska in nästa vecka. Det är inte så mycket kvar nu, så det är lika bra att jobba på och få det gjort.

Tjoflöjt

Läskiga jag

Idag har vi haft genrep inför teaterpremiären på Campus imorgon. Det gick riktigt bra. Det var väldigt mycket som blev annorlunda till skillnad från den lokal vi övat i, men det funkade nästan problemfritt. Det kändes mer på allvar nu, vilket gjorde att alla skärpte sig till det yttersta. När jag kom hem nu på eftermiddagen började jag provsminka mig med teatersminket för att försöka få in den perfekta katt-looken, och jag måste ha lyckats riktigt bra, för min katthona här hemma blev skräckslagen. Jag skulle bara skoja med henne och sa "mjau" och då reste hon ragg, la öronen bakåt och fick världens burrsvans. Först stod hon helt förstelnad, sen sprang hon och gömde sig bakom badkaret av ren förskräckelse. Haha. Jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig... Men det är klart, med de svarta kläderna, den långa ludna svansen, de stora svarta kattöronen och sminket så ser det ju ganska realistiskt ut. Hon hade nog aldrig sett en så stor katt förut. Stackars liten...

 

Nu är det dags att ta tag i städningen och pluggandet. Suck... Smidigt det skulle vara om man kunde göra flera saker samtidigt. Det vore praktiskt ibland.

Ciao


Hysterisk dag, haha.

Shit, jag är på sjukt bra humör idag. Jag vet inte riktigt vad det är med mig, men det är väl bara att tacka och ta emot när man känner så. Idag har vi övat på teatern för sista gången innan genrepet på scenen i Musikens hus imorgon förmiddag. Det kändes riktigt bra, bortsett från att vår energi var lite sisådär. Inte blev det bättre på eftermiddagen heller, när vi skulle sitta på biblioteket med forskningsarbetet. Tror vi pratade om ALLTING annat än det vi var där för att göra. Vi var fullkomligt hopplösa... Vet inte riktigt vad det hade flugit i oss, men vi var helt out of controll – skrattade hysteriskt åt allt och ingenting. Noll fokus. Tror det är något skumt med det rummet vi alltid lånar på bibblan, för vi får aldrig någonting gjort där. Är det rummet, eller kan det vara så illa att det är oss det är fel på? Haha.

 

Lite såhär har jag känt mig idag. Skrattat hysteriskt åt saker och ting, utan att det ens varit roligt.

 

Nu under kvällen har jag suttit och arbetat med produktionsreflektionen. Det var det jag skulle börjat med igår, som jag kände på mig att jag inte skulle orka ta tag i, vilket jag aldrig gjorde heller… Jag satt på MSN, Facebook och läste en massa bloggar istället och grejade med allting annat än det jag verkligen behövde. Idag har det dock gått bättre… jag har kommit igång riktigt ordentligt med reflektionen och känner att det är någorlunda under kontroll. Arbetet ska omfatta ca 1200-1500 ord och jag är uppe i 550. Ska fortsätta skriva en stund till tills darling kommer hit, så att jag kan känna att jag kan slappna av med gott samvete och ladda batterierna inför imorgon.


Tjingeling


Summering av år 2008

Långt innan jul började jag arbeta ihop en summering av år 2008 i bild och text. Hade tänkt att jag skulle publicera det den 1 januari, men av en väldigt massa anledningar blev det aldrig av. Det fattades kort och jag hade noll energi att ta tag i det hela, men nu är det ÄNTLIGEN sammanställt och klart. 


Jag är ärligt talat lite besviken på mig själv. Jag har slängt min kalender som hade gjort det betydligt lättare att komma ihåg ändelser under årets gång och vilka datum de inträffade på. Därav saknas exakta datum till vissa bilder. Känns lite tråkigt. Dessutom är jag än mer besviken på att jag är så himla dålig på att ha kameran framme är det händer någonting. Men jag har nu gjort ett tappert försök att summera år 2008 i bilder. Enjoy!



Den 15 december 2007 föddes denna lilla ljuvliga varelse. Det är min älskade systerson Edwin. Han var egentligen beräknad den 2 januari 2008, därför får han inleda denna summering av 2008.


Den 14 januari flyttade den här lilla ögonstenen in hemma hos mig. Jag hade länge önskat mig en katt och när en bekant skulle flytta till Stockholm och inte kunde behålla sina katter så tog jag chansen att ta hand om en av de. Helt underbart!


Den 6 april var dagen då jag och darling blev tillsammans!


Den 12 april var det fest hos mig. Vi var ett tiotal personer här hemma och dagen efter dök den här bilden upp. Robin skickade över den på MSN med frågan "Vad hände där?". Ingen som riktigt minns, men en kul kväll var det i alla fall!

                
Kort efter att jag och darling blev tillsammans åkte han iväg på 1 veckas semester på Malta med en kompis. När han kom hem fick jag de här fina presenterna. Blev så himla glad! 


En lördag i april var det rockkväll på Safiren. Maryslim var anledning till att jag gick dit och det var väl värt varenda krona. Sjukt bra spelning! Ursäkta den dåliga kvalitén på kortet... mobilkamera... säger väl allt.


I maj fick jag körtelfeber. Den så kallade kissing disease... Inte helt oväntat att jag fick det med tanke på att darling hade det förra sommaren. Som tur var blev jag ganska lindringt drabbad...

          
I slutet av maj anordnade Linda och Anna en 80-talsfest hemma hos Anna lite utanför stan. Det var en makalöst rolig och lyckad kväll. Borde inte ha druckit alkohol den kvällen pga körtelfebern, men kunde inte riktigt stå emot när alla var på så himla bra partyhumör!


Den 6 juni firade familj och vänner min systers sambo Niklas 40-årsdag. Det var en riktigt skojig fest som arrangerades på Henhouse i Katrineholm. Det blev ett rejält kalas då lilla jag fick rejält innanför västen, fast jag kanske borde tagit det lite lungt efter körtelfebern. Men jag rivstartade men en brakfylla istället... Så det kan gå!


I 4 veckor sommarjobbade jag på städbolaget Sodexho. Städade på SKF Mekan AB i Katrineholm där jag tidigare varit sommarvikarie, så jag kände igen både företaget och flera av de anställda där.


Den 14 juni firades studenten i Katrineholm. Darlings lillebror Johan tog studenten och det blev studentskiva och tillhörande fest, enligt traditionens alla regler. Kanonkul kväll!


Den 20 juni fyllde darling 22 år. Då åt vi den här goda jordgubbstårtan som hans mamma hade bakat!

         
Inför den stundande födelsedagen fick jag för mig att jag skulle ställa tll storbak och baka bullar och kakor. De blev riktigt fina och uppskattade!
Under tiden jag bakade satt den här duvan på min fönsterbräda och tittade in i köket. Den visade sig inte vara rädd för någonting, för de ryggade varken för mig och kameran eller den gigantiska katt som satt på insidan av glaset och klöste efter den.
Dagens storbak avslutades med att jag bjöd darling på hemmagjort piza. Riktigt gott!


Den 2 juli fyllde jag 21 år. Då anordnade jag fest hemma hos mig. Vi var nog lite för många i lägenheten med tanke på dess begränsade yta på 43 m², men det blev ändå riktigt lyckat. Fick bland annat den här fina Champagnen i present och det uppskattade jag väldigt mycket! Funderar dock fortfarande vid vilket tillfälle man ska dricka den. Tills vidare står den bra i skåpet och inväntar på rätt tillfälle...

    
De här bilderna kommer ifrån min och darlings cykelutflykt till Forssjö. Riktigt underbar sommarkväll!

Jag och darling spenderar en helg med min mor och far i deras båt i Oxelösunds skärgård.    
19-20 juli spenderade jag och darling en helg tillsammans med min mor och far i deras båt i Oxelösunds skärgård. Trots att regnet öste ner vid fastlandet hade vi strålande solsken vid Stendörren. Lovely!

    
När katten är borta dansar råttorna på bordet. Darling var i Jönköping och Skövde denna helg och då passade jag på att ha fest med brudarna. Hård kväll... phu...

         
En vecka senare var det åter fest hos mig. Denna gång var det Katrineholmsvecka och på fredagen var det middag och fest hos mig. Även Singstar stog på schemat. I kicked ass, as usual!
Bild nr 3 här ovan var från lördagskvällen då det var förfest hos mig och sedan Melody Club. De hade en spelning på torget där folk stod och trängdes i ösregn. Vi hann se ungefär 5 minuter innan vi var totalt dränkta och var tvungna att gå hem och byta om.


18 augusti var det dags att återgå till allvaret. Sommaren kunde räknas som slut och det var dags att återvända till skolbänken.

         
När skolan kom igång hade vi bland annat bildlektioner eftersom jag går estetiska inriktningen på Lärarprogrammet.  Vi var ombedda att kleta på färg på ett papper utan att ha en tanke bakom det. Här är tre alternativ på hur en sådan bild kan bli. Bild nr 1 är målad av mig, bild nr 2 av Sarah och bild nr 3 av Sofia.

    
Den 20 september var det 1 år sedan jag flyttade in här i min lägenhet. Tänk vad tiden går... Bilderna ovan är två exempel av mitt kök. En vanlig bild och en julbild.

         

Fest hos Tomas den 27 september. Riktigt trevlig tillställning med lite nya ansikten. Bland annat Sara som står till höger om mig på första bilden. Jättetrevlig tjej!

 

Den 21 oktober var jag på helkroppsmassage. Fick ett presentkort på lyxmassage av mina vänner i 20-årspresent, som jag tyckte var dags att utnyttja. Sisådär 1 år senare... Det var på tiden! Det gjorde gott för både kropp och själ.


    
Halloweenfest hos Josse den 1 november. Inte många som var utklädda med det var skoj i alla fall.

    

Den 9 november flyttade lilla Tuss in hos mig. Jag såg henne i en annons på Blocket och skulle bara gå och kolla på henne för skojs skull. Skulle egentligen inte ha en till katt, men när jag såg Tuss var det kärlek vid första ögonkastet. Kunde inte motstå att låta henne flytta in redan dagen efter...

 

     Inflyttningsfest hos turturduvorna ---->     

Den 22 november var jag och darling bjudna på inflyttningsfest hos Linda och Robert. Det var en väldigt lyckad kväll med allt som hör fest till! (Observera att bilden på Linda och Robert är från ett annat tillfälle).

 

          

Den 28 november hade jag, Anna och Kattis countrykväll hemma hos mig. Det blev en massa onyttigheter och mängder med bra Countrymusik. Härlig kväll tjejer!

 

          

Den 15 december fyllde lilla Edwin 1 år. Tänk vad tiden går fort... Av moster fick han den där fina blå pulkan och den smarriga saffranskakan med hans namn på!

 

     

Den 19 december var darling och jag bjudna hem till hans mamma för att baka pepparkakor! Det var mysigt. Det var inte förrän då den riktiga julstämningen infann sig. Darling gjorde ett stort pepparkakshjärta som han skrev Mia på, som jag har sparat. Till denna mysiga kväll hade jag bakat en saffranskaka och dekorerat med "God jul". Riktigt stolt!

 

Den 20 december fick jag för mig att klippa page. Blev riktigt nöjd!

 

     

Den 24 december firade jag och darling vår "lill-jul" på grund av att vi inte skulle hinna ses på julafton. Vi bytte julklappar och jag fick en drinkshaker, som jag så länge velat ha. Felix gjorde även ett försök att göra sig själv till en julklapp genom att krypa in i lite tomt paketpapper. Sötis.

 

          

25 december - självaste julafton! Morgonen började med att Felix och Tuss fick sina julklappar.  Resterande delen av dagen spenderades hemma hos min syster, tillsammans med hela tjocka släkten. Over all, väldigt lyckat!

 

Juldagen spenderades hos Alex som hade fest. En väldig massa folk på en ganska begränsad yta. Som alltid hade man väldigt stora förväntningar om juldagsfirandet, och som alltid blev det halvdant.

 

     

Nyår firade vi med middag och en massa trevliga människor hemma hos mig. Kvällen blev väl kanske inte riktigt som man tänkt sig, men allting löste sig till det bästa till slut. 

 

SLUTET GOTT, ALLTING GOTT!

2009 - BRING IT ON


Måndag

Idag har vi repeterat vår teater och slutdansen inför genrepet på onsdag och det första uppspelet på Campus på torsdag. Det börjar kännas lite smått nervöst nu, men både replikerna och koreografin sitter någorlunda. Ska bli skönt att snart få testa det på riktigt på scenen i Musikens Hus där premiären ska äga rum nästa vecka. Kommer ju bli en del saker som blir annorlunda, eftersom platsen vi tränat på inte överensstämmer med den riktiga scenen.

 

Usch, man skulle kunna tro att min fredagen den 13:e ägde rum igår eftermiddag. Som jag skrev så grämde jag mig över mitt halvsnuskiga kylskåp, och efter en stund bestämde jag mig för att städa det. Som sagt... jag öppnade det och skulle börja plocka ut alla saker. Plockade ur mjölken, smöret, lite grönsaker, ett paket blåbärssoppa och tar sedan tag i asken med keso, och vad händer? Jo, jag tappar fanskapet! Keso över hela golvet.... bra start! Oj vad motiverad jag var att fortsätta när det skiten var upptorkat. Hur som helst... jag fortsatte! Hittade ett halvt paket jäst som verkade ha blivit gammalt och torkat, och när jag tog tag i det smulade det sönder och föll ut över det nytorkade golvet. God damit... Jag ville bara skrika rakt ut! Tog fram dammsugaren och dammsök upp jästsmulorna och fortsatte plocka ur resterande saker ur kylen. När jag skulle montera dän en hylla för att diska den, råkade jag bryta av en liten plastplupp som ska hålla hyllan på plats. Det var fan droppen! Tog dammsugaren och dammsög ur smulorna och torkade av det värsta med disktrasan, sen fick det vara nog. Riktig turdag! Sicket skit...

 

Som tur var vände vinden tills darling kom hem från Strängnäs. Vi köpte pizza och efter det var det dags för min alla hjärtans dag-överraskning i efterskott. Det var riktigt uppskattat! Har nog aldrig sett någon äta så mycket kladdkaka förut, haha. 

 

Min fina kladdkaka med geléhjärtan jag bakade åt darling         

 

 

Mina hemmagjorda kärlekscheckar som han fick

 

Även kissarna hade alla hjärtansdag-mys... Sweet like sugar!

 

Nu ska jag ta och plugga lite. Måste skriva en reflektion om arbetsgången under de här produktionsveckorna som varit. Känner mig såå laddad. Känner jag mig själv rätt så kommer jag inte få ett jota gjort... Måste verkligen ta mig i kragen. 

Rock on,

ciao.


Söndag

Idag kommer darling hem från Strängnäs. Han har varit borta hela helgen, så det ska bli roligt att ses igen. Känns att det är bra att vara ifrån varandra ibland, så man hinner känna lite saknad. Annars träffas vi varje dag och det kan lätt bli lite vardagstråkigt... Ikväll när han kommer hem ska jag överraska honom på alla hjärtans dag i efterskott. Det kan han nog behöva efter en helg med hemvärnet. Hoppas att han kommer att uppskatta det!

För övrigt händer nog inte så mycket idag. Har städat och fixat allting som jag inte orkade göra igår. Nu under eftermiddagen ska jag förbereda överraskningen till darling och sen bara invänta att han kommer hem.

Over and out


Usch vad jag är uttråkad... jag bara går runt här hemma och besväras av allting jag ser som behövs göras. Nyss när jag öppnade kylskåpet slog det mig att det verkligen skulle behöva en rejäl rengöring. En massa smulor och spillt jox överallt . Ganska nasty om jag får säga det själv... Samma sak gäller ugnen. Den skulle också behöva sig en städomgång. Men när i hellskotta får man motivationen att ta sig an en sådan sak? Någon frivillig?


Alla hjärtans dag

Jaha, då var det alla hjärtans dag igen då. Den dag som tidigare brukat vara den mest ångestfyllda dagen på hela året, men i år känns det lugnt. Dock tråkigt att behöva fira den ensam medan darling är på helgtjänst med hemvärnet. Romantiskt värre... *not* Får se till att uppvakta varandra när han kommer hem på söndag kväll. Tills dess får jag nöja mig med att gosa med kissarna och överösa de med kärlek.

För övrigt har jag inte gjort någonting idag. Blev en spontanutgång igår som gjorde att jag blev lite seg idag. Den inplanerade städningen har inte blivit av. Får nog ta mig i kragen nu och se till att det blir gjort. Ska sätta igång en maskin tvätt, dammsuga, diska och moppa golvet. Sen ska jag slappa i soffan och tycka synd om mig själv... Kan inte förlika mig med tanken om att vara ensam på alla hjärtans dag, fast jag inte är singel längre. Men men, så är läget...

Ciaaaao


Ett gott skratt förlänger livet

En kvinna gick i skogen när hon plötsligt snubblade över något, som vid närmare påseende visade sig vara en sån där oljelampa. Och när hon gned den, så kom naturligtvis en ande fram.

- Får jag tre önskningar nu? Frågade hon. 

- Nej, svarade anden. På grund av de dåliga tiderna och devalvering och global konkurrens och sån skit så får man endast EN önskning nuförtiden. 
Nå, vad ska det vara? 
- I så fall vill jag ha fred i mellanöstern, sa kvinnan och halade fram en karta. Ser du kartan här? Jag vill att de här länderna ska sluta slåss med varandra. 
Anden kastade ett öga på kartan och utbrast: 
- Men jösses, damen! De där länderna har ju fajtats i tusentals år! Tror inte att det går att göra något åt det. Jag är bra, men inte SÅ bra! Önska nåt annat. 
Kvinnan tänkte en stund och sa sedan: 
- Jag har aldrig lyckats träffa rätt man. En omtänksam och älsklig man, som är hänsynsfull, kan laga mat och som står för hälften av hushållsarbetet, som är trogen och en bra älskare och inte tittar på sport hela tiden. Kort sagt, en idealisk livskamrat. 
Anden var tyst en stund och suckade sedan. 
- Få jag se den där jävla kartan igen.


Sjuk

Idag är jag hemma och är sjuk. Vaknade med huvudvärk och lite feber och kände att det var dags att stanna hemma och ta igen sig. Känns inge vidare kul eftersom vi är mitt uppe i träningen med teatern och idag skulle vi skriva klart slutet på manuset och göra en koreografi till slutdansen. Det hade jag verkligen velat vara med på. Men å andra sidan hade jag kanske inte kunnat tillföra så mycket när jag är såhär hängig. Dessutom är det viktigt nu att inga andra blir smittade, så de skulle råka drabbas lagom till premiären. Vore ju katastrof!

 

 

Nu ska jag ta en alvedon och krypa ner i sängen igen och vila hela dagen. Vill vara så pass kry tills imorgon så jag kan vara med och öva på teatern igen. 

Over and out


Halsfluss på g?

Ajaj. I morse vaknade jag med jätteont i halsen. Kunde knappt svälja... Trodde att en kopp te med honung skulle hjälpa, men icke sa nicke. Tog en ficklampa och en spegel och kikade ner i halsen och såg att jag var väldigt röd och irriterad. Såg lite ut som det gjorde innan min halsfluss bröt ut förra året. Då var jag också röd och hade ont, men väntade för länge innan jag uppsökte doktorn. Då hann det bli riktigt illa och så fick jag hög feber. Ska vara mer vaksam den här gången så att det inte bli lika illa, om det nu är hasfluss som är på gång. Förhoppningsvis är det bara en vanlig elak förkylning som typ 99 % av alla personer i min omgivning har just nu...

 

När jag kom till mötet med teatergruppen i skolan i morse fick jag en Strepsils av Sara. Det är en värktablett för halsen med bakteriehämmande effekt och de gjorde verkligen susen mot det onda. Jag hann knappt stoppa in den i munnen innan det gjorde verkan. Helt otroligt bra! Så fort vi hade slutat för dagen rusade jag ner till Apoteket och köpte en sådan ask. Tre tabletter totalt under dagen, och värken har varit helt borta. Räddaren i nöden!

 

Nästa gång du har ont halsen och har tröttnat på Fisherman´s Friend som inte fungerar - testa Strepsils. 49,50 kr på Apoteket för 24 tabletter.

 

Nu är det dags att sova. Vila sägs ju trots allt vara den bästa medicinen mot det mesta...

Godnatt


Söndag

Vilken händelserik dag igår, haha. Jag satt hemma och brände ihop lite Lars Winnerbäcklåtar till min syster som hon hade bett om för ett tag sedan. När jag var klar med det blev jag så rastlös och bestämde mig för att bege mig hem till henne för att lämna den. Frågan var om jag skulle cykla eller gå... Bestämde mig för att cykla, vilket jag kanske inte skulle ha gjort. Hur som helst så tog jag cykeln dit och parkerade den på deras garageuppfart där jag brukar ställa den. Det var inte ens meningen att jag skulle stanna någon längre stund, därav mitt lite halvtaskiga val av parkering. Nu till saken... Syrran skulle och jobba vid 16-tiden. Hon gick ut genom dörren och skulle åka iväg, men kom tillbaka in igen ganska snabbt. Jag förstod direkt att hon skulle be mig flytta på cykeln eftersom den stod i vägen när hon skulle backa ut bilen… Men man kan väl snarare säga att hon kom in och berättade att den HADE stått i vägen. Hon hade helt enkelt backat ikull och kört över den. Först blev jag skitirriterad, jäkla klantarsel liksom, men när jag kom ut och såg den ligga där på backen helt sned och bucklig kunde jag inte annat än skratta! Det såg så hysteriskt roligt ut. Hela framdäcket var som en åtta och cykelkorgen hade fått sig en rejäl smäll den med. Vilket elände… Men tacka vet jag händiga karlar alltså. Syrrans sambo kom på att de hade en gammal cykel i garaget med samma tumstorlek som min cykel. Han meckade dän det trasiga däcket och ersatte det med däcket från syrrans gamla cykel, rätade ut cykelkorgen och fixade handbromsen, så cykeln blev nästan som ny. Det gick nästan lättare att cykla hem, än det gjorde på vägen dit. Slutet gott, allting gott! Synd bara att man inte fick det hela på film… eller en bild åtminstone.

När jag kom hem från syrran planerades plötsligt en spontan utgång. Vi som skulle sitta hemma och ha en lugn kväll framför tv:n. Så blev det inte… Det blev lite förfest hos mig och efter det begav vi oss till Harrys. Det var ganska mycket folk ute, men inte så många man kände. Men vi hade kul ändå. Riktigt lyckad kväll!

Idag blir det lugna gatan däremot. Det blir träning framåt kvällen och sedan slappa i soffan med en film kanske. Något bra filmförslag, någon?

Ciao

Nytt mål, nya möjligheter

 

Jaha då var jag igång med ett nytt hälsoprojekt. Jag har nämligen börjat viktväkta igen. För vilken gång i ordningen vet jag inte... I höstas snickrade jag ihop en egen GI-inspirerad diet som fick mig att gå ner 6,5 kg på ca 7 veckor, men efter att ha tappat motivationen har jag gått upp 2 kg av dem. Innan jag vet ordet av det har jag säkert gått upp resterande 4,5 kg också, om jag inte gör någonting åt det. På grund av detta måste jag nu ta tag i saken, vända trenden, och se till att den målvikt jag siktade på förra gången äntligen nås. Tar till viktväktarna den här gången... och träning förstås. Har äntligen kommit igång med träningen igen efter ett längre uppehåll. De här tre första dagarna känns under kontroll. Sockersuget gjorde sig dock påmint redan andra dagen. Några i min arbetsgrupp gick och köpte semlor på Sultans och där satt man med en apelsin. Visst apelsiner är gott, men i jämförelse med semla, hallå?! Där sattes min karaktär på prov ordentligt, men det gick - jag kunde avstå. Senare på dagen pallrade jag mig iväg och tränade och efter det kändes det riktigt bra. Då fick jag känslan av att jag hade tagit första segern mot mina monster i huvudet som försöker övertala mig att äta onyttigt.


Igår när jag cyklade ner till Friskis och Svettis var jag helt säker på att jag skulle träna ett medel/pulspass, men när jag kom dit och läste på schemat fick jag en chock. Det var aerobics! Jag som är såå himla dålig på det. Jag mestadels bara står där som ett fån och hänger inte med för fem öre, medan alla får det att se så lätt ut. När jag såg det ville jag vända hemåt direkt, men jag tog mig i kragen och tänkte att jag inte kan bli bättre på det om jag inte ger det en chans. Så… jag gick in! Ångrar mig inte en sekund. Det var så himla roligt och för en gångs skull kunde jag hänga med i alla rörelser hela passet igenom. Vilken bedrift för att vara jag, haha.

Så, vad händer idag då? Som det ser ut nu så har jag inga planer alls. Jag hann med så mycket måsten igår eftermiddag, så jag har nästan ingenting kvar att göra idag. Ska bara vika tvätten från igår och diska, sen är hela dagen öppen för förslag. Får nog bli en promenad, trots det tråkiga grå vädret.

Over and out

Fredag

Jag har haft en liten bloggpaus några dagar för att jag varit lite nere. Jag har misskött mig så mycket med kost och träning på sistonne så jag har blivit trött och hängig och det har råkat gå ut över det mesta. Igår fick jag nog... När jag kom hem ville jag bara kasta mig på sängen och storgråta, men efter lite pepp-talk med darling pallrade jag mig iväg och tränade. Första träningspasset sedan i november - och det gjorde susen! Nu mår jag genast mycket bättre och är på ett ganska behagligt humör. 

 

Kan inte riktigt fatta att det redan är helg igen. Veckorna bara springer iväg, så man hinner knappt reagera. Har inga planer för helgen än så länge och det känns ganska skönt. Soft att få ta dagen lite som den kommer. Det jag vet att jag måste hinna med är i alla fall träning (ikväll och på söndag), städa och tvätta. Skulle även behöva storhandla, men det är så svårt utan bil. Att ge sig iväg på cykel upp till Willys nu när det är så mycket snö känns måttligt kul. Men mat måste man ju ha. Särskilt nu när det är tomt så det ekar i kylskåpet. Kanske ska ta och ringa mamma och "råka" bjuda in mig på middag tills ikväll för att lösa matfrågan, haha. Nejdå, någonting ska jag nog lyckas knåpa ihop av det lilla som finns hemma.

 

Trevlig helg,

ciao


Vi går mot ljusare tider

Igår morse när jag stod och väntade på tåget till skolan slog det mig att det är mycket ljusare nu på morgonen. Det kändes så härligt! Plötsligt fick man en bekräftelse om att det faktiskt kommer att komma en vår framöver - att vi inte behöver treva i mörker så länge till. Ser verkligen fram emot våren nu. Tycker om när man kan slopa den tjocka vinterjackan och bara ha en collegetröja och dunväst och ge sig ut på långa promenader i vårsolen runt Djulö allé. Ojojoj, längtar!

 

Hjälp vilken överraskning jag fick idag. Darling ringde förut och sa att han skulle överraska mig med en sak, och min första tanke var direkt att han hade vart och köpt semlor åt oss. Shit tänkte jag, jag som precis hade varit på Sultans och fikat och ätit en semla. Men jag hade fel, det var inga semlor, utan tre stycken gigantiska röda rosor! Jag blev helt paff. Har aldrig någonsin fått så vackra rosor. 

 

Inte varje dag man får rosor. Tack darling!


Måndag

Idag har jag haft en ganska avslappnad dag. Var i skolan mellan 8-12 och hade information om den produktion vi ska arbeta med i 3 veckor framöver. Vi ska göra en teateruppsättning som ska framföras inför barn som vi själva får bjuda in när produktionen börjar lida mot sitt slut. Jag ser verkligen fram emot detta. Jag hoppas på att få någon rolig roll där man kan spöka ut sig ordentligt och larva sig lite. Jag lär återkomma om detta när jag vet lite mer... just nu vet man typ ingenting. Vi har inget manus, ingen åldersgrupp eller någonting. Det ska vi förhoppningsvis råda bot på imorgon när vi ska ses och planera.

 

Igår kväll bakade jag och darling pizza. Det va riktigt smarrigt! Hittade ett väldigt bra recept på pizzadeg på www.recepten.se Där brukar jag ofta gå in för att söka recept på saker jag vill baka eller laga. När jag har bakat pizza förut har jag alltid tyckt att degen blivit torr och konstig, men det blev inte den här. Den blev perfekt, förrutom att den jäste som rena sprängdegen i ugnen. Hade behövt kavlat ut den tunnare, men nu vet jag det tills nästa gång. Receptet är verkligen att rekomendera:

 

Pizzadeg:
25 g jäst
2 ½ dl vatten
2 msk olja
½ tsk salt
ca 7 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om.

Tillsätt vetemjölet lite i taget - använd gärna elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg.

Låt jäsa under bakduk ½ - 1 timme.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar. Degen räcker till 2 st plåtar ca 25x35 cm om man vill ha tunn pizza. 

Lägg på valfri fyllning och grädda i 225-250 grader i mitten av ugnen 10-15 minuter.


Ikväll ska jag bara slappa framför tv:n. Måste se den nya dokumentären Familjen annorlunda som börjar ikväll, som handlar om familjer med väldigt många barn. 10 stycken närmare bestämt... Jag kan inte riktigt förstå hur man tänker när man skaffar så många barn. Hur i hela fridens dagar har man tid för alla? Än mindre ha plats för alla i bostaden och bilen? Det lär ju kosta en förmögenhet också... Hjälp säger jag bara! Det ska bli väldigt spännande att se hur de får livet att rulla. Jag som ibland kan tycka att jag har nog med mig själv och mitt liv, än mindre ha 10 ungar att bry sig om. Men men, man binder ris för egen rygg...

 

Ciao


Ugh...

Uhh, idag mår man som man förtjänar. Dagen efter kvällen före så att säga... Blev väldigt bra drag igår. Först satt jag och en tjejkompis hemma hos mig och drack lite drinkar och sedan gick vi över till darling som hade fest. Efter det bar det av till nyöppningen av Statt. Det var väldigt mycket folk ute och alla röjde järnet! Så himla rolig kväll. Tur att det var lyckat för annars hade det inte varit värt att må som man gör nu. 

 

Ska ta en dusch nu och sedan slappa framför tv:n resten av dagen. 

Ugh...


RSS 2.0