Smått besviken

Jag har precis spenderat min söndagskväll i soffan tillsammans med mupparna och kollat på Sommaren med Göran. En kompis till mig hade den, så jag slapp vänta på att den skulle bli ledig nere på Konsums uthyrning. Jag hade verkligen jättehöga förväntningar på den filmen, eftersom alla sagt att det är sååå rolig, men jag tyckte inte att den var värst märkvärdig. Den var alldeles för överdriven och förutsägbar för min smak. Peter Magnusson som brukar vara så himla rolig... Stundtals var det ju bra, men i största allmänhet kändes den bara som ett okej tidsfördriv.

Har Du sett Sommaren med Göran? Hur lyder Ditt utlåtande?


Söndag, söndag, söndag...

Ja, som sagt, söndag är det och det innebär att helgen i princip är slut. Varför ska det gå så himla fort? Igår var jag på tjejkväll och där bjöds det på smarrig tacos, spel och en hel del vin. Därefter drog vi vidare till Statt för att dansa lite och umgås med folk. Löningshelg och allt, innebar att det var en hel del folk ute, både välbekanta och nya ansikten. Idag är jag lite småseg, men inte speciellt bakis. Det är mest trötthet som gjort mig seg eftersom jag kom i säng rätt sent. Trots det har jag hunnit varit ute på en kort promenad med en kompis och hans schäfervalp på förmiddagen. Det gjorde gott att komma ut i friska luften och få lite dagsljus på sig.

Nu ska jag städa här hemma och sedan åka bort till mormor och hjälpa henne med lite saker. Funderar även på att träna framåt kvällen, men det kanske blir för mycket eftersom jag tränade cirkelfys igår förmiddag och har cirkelfys imorgon kväll också. Det blir kanske lite kaka på kaka?

Ha en skön avslutning på helgen!
Bye

Jobb, träning och tjejkväll.

Denna dag började med jobb som vanligt och efter det gick jag raka vägen till Friskis och körde ett pass cirkelfys. Jag trodde att man skulle ha grymt mycket energi så dags på förmiddagen, men det var segt som sjutton. Jag tog mig runt de där tre varven, men det var med nöd och näppe. Varenda rörelse kändes som ett marathonlopp och det kändes som om musklerna fullkomligt strejkade. Dock kändes det grymt skönt efteråt och jag gick därifrån mycket nöjd och glad. Nu under eftermiddagen har jag bara slappat och ätit en rejäl lunch för att ladda batterierna inför kvällens tjejkväll. Det har visat sig att flera stycken avbokat ikväll, vilket är väldigt synd, men det har tillkommit folk också. Vi blir åtta totalt som ska äta tacos, spela spel, dricka vin och ha allmänt trevligt tillsammans. Det ser jag verkligen fram emot!

Var nere på bolaget förut och köpte ett vin som jag fick smaka på tjejkvällen härom veckan. Jag hade aldrig druckit det förut och tyckte att det var helt i min smak. Chapel Hill och Torres som jag brukar köpa har jag börjat tröttnat på och kände för lite variation. Det här är dessutom inte så starkt (8%), så man kanske kan få slippa ha huvudvärk imorgon. Det beror i och för sig också på hur mycket man dricker, haha.

Önskar alla en riktigt trevlig lördag!

Förbannade skitdag

Usch vad jag är på dåligt humör just nu. Hela den här dagen har varit piss rent ut sagt! Dagen började med en försening på 25 minuter, vilket gjorde att vi kom sent till arbetsgruppsträffen. Det kändes lite surt med tanke på att det var vår första träff och vi hade väldigt mycket inplanerat som vi skulle ordna med. Framåt lunch fick jag världens huvudvärk och kände mig jättehängig och det fick mig att glömma att jag hade ett avtalat möte med en tjej nere i entrén på Bomull kl.12. Hon skulle köpa en bok av mig och det hade jag inte en tanke på (fast jag hade boken med mig). Ljudet på mobilen hade jag dessutom avstängt - hörde varken meddelande eller sms. Efter föreläsningen klockan 15 såg jag mina 5 missade samtal och 3 nya sms. Fy fan vad jag skämdes! Tjejen var fortfarande kvar i skolan, som tur var, så jag fick min bok såld och hon blev glad och nöjd till slut.

Oturen fortsatte, för tåget hem som skulle avgått 15.29 var försenat och lämnade inte Norrköping förrän 16.15. Det fick mig att tappa tålamodet helt och inte blev det bättre av att jag dessutom skulle missa mitt träningspass kl.17. Förbannade jävla SJ alltså - samma visa varenda år när snön kommer. Bläääh vad sur jag blir! Och nu vill jag bara lägga mig i soffan och glo på film, men tror ni inte att alla ex av filmen som jag vill se (Sommaren med Göran) är uthyrda på Konsum här intill?! Den har varit uthyrd varje dag i en vecka nu.

Allting är emot mig idag känns det som. Inte ett rätt alltså!

Felix in action

Jag har ett riktigt bra budgetknep när det gäller kattleksaker. Felix, min ena katt, är helt galen i att leka med sugrör och det märkte jag genom att han hoppade upp på kökbänken, öppnade en av köksluckorna och petade ut några sugrör ur en öppen förpackning inne i skåpet. Han drog ner dem på golvet och lekte en hel eftermiddag. Finurlig kisse det där! Billigare kattleksaker går väl knappt att hitta eftersom man kan köpa ett 100-pack sugrör på t.ex. ÖB för ungefär en tia. När vi leker tillsammans tejpar jag ihop två sugrör med varandra för att få det längre och därmed slippa bli riven på händerna när de missbedömmer avståndet.

Såhär ser Felix ut in action när vi leker med sugrören.



Grrr...

Compact living

Det här borde strida mot alla naturens lagar för vad som är genomförbart.
Hoppas att han inte fastnade därinne, lille bus.



Ett glans som håller

Jag måste bara rekommendera er ett kanonbra läppglans som verkligen håller vad det lovar. Det är från märket L´Oréal Paris och heter Glam Shine 6 Hours. Jag trodde att det bara var bullshit att det skulle kunna sitta kvar i sex timmar utan att behöva bättras på, men det var det inte. Idag när jag skulle ner på stan och fika lade jag på lite glans och då var klockan 12.30. Nu är klockan 17.30 och glanset sitter fortfarande kvar, dock inte med samma lyster, men ändå. Det håller verkligen vad det lovar!

Glanset finns att köpa i de flesta affärer som säljer L´Oréals kosmetik och kostar kring 129 kronor. Innan man köper det ska man vara beredd på att det är ganska klistrigt i konsistensen. Tycker man inte om tjocka klibbiga glans är detta inget att satsa på.

Jag har färgen 107 - Eternal Beige (den tredje från vänster på bilden) och den tycker jag är riktigt snygg. Det var lite svårt att bestämma sig i butiken för det fanns så himla många läckra alternativ att välja på. Valet slutade i det gamla vanliga, dvs. en rosa/beigeglittrig ton. Det funkar till allt!

Har Du testat detta gloss?
Vad tyckte Du - hiss eller diss?

Avslappnad dag

I morse tog jag återigen en lång sovmorgon och en sen frukost. Sedan duschade jag och gjorde mig i ordning för att bege mig ner till stan och fika med Fillan. Det var riktigt trevligt! Först var det tänkt att vi skulle ses hemma hos mig, men det kändes lite riskabelt då hon lätt får allergireaktioner av katter. Som kattallergiker är inte mitt hem någon höjdare om man säger så. Efter fikat blev den en runda på stan. Är stolt över mig själv att jag inte gjorde av med några pengar på shopping, mer än ett paket ägg på Netto, men det är ju mat. Har ju annars en tendens att strö pengar lite för ogenomtänkt runtikring mig. Ingen bra egenskap som student!

Sitter just nu och äter en väldigt sen lunch. Om ca. en timme ska jag möta min mamma utanför hennes jobb och då ska hon hjälpa mig att köra hem en säck torrfoder och kattsand från djuraffären. Det är tur att man har hjälpsamma föräldrar när man själv inte har en egen bil och kan ordna sina ärenden på egen hand!

2 timmar och 24 minuter senare...

Oj vilken lat dag det här har varit. Först sovmorgon till 10.30 och därefter en sen frukost framför tv:n tillsammans med Felix. Efter frukosten fick jag för mig att se Sex and the city-filmen igen och mysa nerbäddad i soffan med en kopp kaffe. Fråga mig inte för vilken gång i ordning jag såg den filmen, för jag tappade räkningen någon gång efter 10 tror jag. Och inte var det sista gången heller, haha.

På tal om SATC - 120 dagar kvar till Sex and the city 2 har världspremiär. Känns som en smärre evighet!

Två timmar och tjugofyra minuter senare hade jag fått min välbehövliga dos av New York-pinglorna och deras härligt glamorösa liv och fick genast lite energi att göra någonting vettigt. Städning och träning närmare bestämt. Det ser för taskigt ut här hemma och min lathet får det att krypa obehagligt i kroppen, så det blir träning kl. 17.15. Låter väl som en ganska schysst plan efter att ha agerat strandad val i soffan halva dagen?

Vad har ni gjort en dag som denna?

Underbara låt

Jag fick den här låten skickad som länk av en kompis härom dagen. Grymt bra och berörande låt!

Tack för tipset Alex, jag lyssnar på den dagligen.

 


Veckans mått

Den här veckan har det inte hänt någonting med mina mått - centimetrarna återstår detsamma som förra veckan. Antingen så har jag slarvat eller så beror det på att jag har röda veckan, vilket kan medföra vätskeansamlingar och svullnader i största allmänhet. Jag deppar inte över detta utan fortsätter bara som vanligt.

Just nu sitter jag i soffan med en kopp ekologiskt örtté och kollar på en fransk dokumentär om surrogatmammor i Indien. Det handlar om kvinnor som "hyr ut" sina livmödrar för att bära barn till barnlösa par i västvärlden för en ersättningskostad av 4000 Euro. Jag vet inte riktigt vad jag tycker och tänker om detta, mer än jag tycker synd om de kvinnor som blir känslomässigt berörda av graviditeten och de som råkar ut för komplikationer. Hela systemet kring denna babytillverkning i Indien verkar helt laglös och det tycker jag är skrämmande. Hur långt ska man egentligen få gå när man strider mot naturen på det sättet? Jaja, det är för komplext för att ens orka fundera på.

Nu ska jag borsta tänderna, krypa till kojs och gosa med katterna. Jag är väldigt trött efter en seg eftermiddag i skolan.

Godnatt

Segaste dagen på länge

Idag har jag varit i skolan på kursintroduktion för den nya kursen Leda - lärande och utveckling. Jag hade inte hunnit läsa in mig så mycket på kursinnehållet innan introt så jag kände mig smått vilsen. Själva presentationen och genomgången av kursen blev rena korvstoppningen och efter en stund slutade jag automatiskt att lyssna, för det som sades var så tröttsamt. Det hon sa gick på tok för snabbt och mängden information på en gång var helt åt skogen. Det var min första känsla av den nya kursen, vilket inte var allt för upplyftande. När man är kursansvarig för en kurs i pedagogiskt ledarskap hade jag faktiskt förväntat mig en bättre och mer pedagogiskt upplagd introduktion. Låter inte det rimligt så säg?

Tack och lov blev vi släppta lite tidigare än planerat från introt så att vi kunde åka hem med 16.32-tåget istället för 18.32. Det var en enorm lättnad eftersom jag nu har hunnit äta en rejäl middag i god tid innan träningen och hunnit med en stunds vila. Hade jag kommit hem med det sena tåget hade det antagligen blivit enormt stressigt, om jag ens kommit iväg på träningen över huvud taget. Jag har ingen som helst lust eller ork att träna ikväll egentligen, men planerat ÄR planerat. Inga undanflykter!

Innan kursintroduktionen idag blev det en vända på stan. Vi hann inte så mycket på en timme, men ett par träningsbyxor och en överdragströja blev det. Helst av allt hade jag velat haft ett nytt linne med inner-bh, men något sådant hittade jag inte som föll mig i smaken. Får helt enkelt leta vidare.

Kursstart idag

Just nu sitter jag och väntar på att snart knalla ner till tåget. Vi börjar kl. 13 idag, men tåget går 11. Det blir en snabb vända på stan först och då ska jag leta efter nya träningskläder. Det här kommer att bli en lång dag - skola till 17 och sedan cirkelfys ikväll kl. 19.45. Jag vet någon som garanterat kommer att somna ovaggad. Förhoppningsvis kommer kursintrot i skolan att vara intressant och mötet med nya arbetsgruppengruppen trevligt, så att dagen går fort.

Dags att bege sig neråt stationen. Ha en bra dag allesammans!
Måndag och allt...

Ren njutning

Nu under kvällen har jag varit och tränat och när jag kom hem avnjöt jag en god sallad bestående av babyspenat, paprika, gurka, kokt ägg, bönor, rökt lax och en kall majonnässås. Jag hade tänkt ta en bild på skapelsen, men det hann jag inte med. Den försvann i ett nafs! Nu har jag precis tagit en skön dusch och krupit ner i mjukisdressen. För att göra kvällen komplett vankas nu lite tända ljus och en kopp ren njutning - citron och ingefärsté. Det är obeskrivligt gott med en liten sked honung i. Detta té borde vara obligatoriskt i allas skafferi - måste testas!

Friggs citron- och ingefärsté, ca. 17 kronor.



Söndag, med allt vad det innebär

Ja, då var helgen redan slut, igen. Dagarna går så väldigt fort och innan man vet ordet av det ska man tillbaka till skolan igen. I morgon börjar vi en ny kurs, pedagogiskt ledarskap, och det ska bli spännande. Enligt vad jag har hört ska det vara en riktigt bra kurs och det låter lovande. Jag ska kolla igenom studiehandledningen under dagen för att skapa mig en uppfattning om kursen arbetsbelastning och förbereda eventuella frågor som uppstått under läsningen. Detta ska jag göra efter att jag har städat klart här hemma. Disken är avklarad, tvätten är igång och nu ska det dammsugas, moppas och dammas lite. Riktigt tråkgöra, men ack så nödvändigt!

Igår var jag hemma hela kvällen och hade ett riktigt filmmarathon, all by myself. Först såg jag Män som hatar kvinnor och när den var slut var jag så trollbunden av storyn att jag sprang ner och hyrde Flickan som lekte med elden också. Totalt fem timmars filmtittande blev det! De var lite otäcka, så det var tur att jag fick hålla tass med Tuss som låg och sov på min mage. Till filmerna knaprade jag på grönsaksstavar med vitlöksdipp och en smaskig nötmix gjord på enbart naturella nötter. Mina andra vända ner till Konsum för att hyra film nr.2 resulterade dock i en 35 grams 70 % chokladkaka, som försvann i ett nafs. Ett litet snedsteg från min nya kosthållning, men det bjuder jag på. Det är första godiset jag köper på två månader, så jag ser det inte som ett jättemisslyckande!

Ikväll blir det träning igen klockan 16.45. Nu har jag haft två dagars vila för min handled/armbåge och jag har inte lika PMS-ont i kroppen längre, så förhoppningsvis går det bra. Jag mjukstartar med ett puls/bas för att sedan lägga i femmans växel på cirkelfyset i morgon kväll.

Tjingeling

Knäppaste drömmen ever

Natten till idag var nog bland det konstigaste jag någonsin har varit med om. Efter utröstningen i Let´s Dance somnade jag ganska omgående och då började jag drömma en massa konstiga saker. Det första minns jag ingenting av, mer än att den fick mig att vända mig hastigt i sängen och drämma pannan rakt in i betongväggen. Jag måste ha drömt att någon jagade mig eller någonting, för jag kände mig uppstressad när jag vaknade till av smällen. Kort därefter vaknade jag igen och trodde att jag hade försovit mig till jobbet. När jag tittade på klockan var hon bara 00.30 och då kunde jag glatt somna om igen. Dock var det tur att jag vaknade då med tanke på att jag hade glömt ställa alarmet för väckning, vilket hade kunnat slutat i en försovning på riktigt. När jag sedan somnade om igen föll jag in i en ny dröm - konstigare än någonsin. Drömmen handlade om att jag skulle poppa popcorn i micron och efter några minuter när påsen var klar låg det en bebis i naturlig storlek därinne. Påsen hade liksom utvecklats till ett barn istället för popcorn. Fråga mig inte hur det gick till, men så var det i alla fall. Ungen var varmt som fan när jag skulle lyfta ut den och då lade jag den för att svalna på köksbordet. Sedan hade jag plötsligt blivit mamma och skötte om mitt lilla barn precis som vanligt, som om inga konstigheter hade skett!

Hur märkligt är inte en sådan dröm om man får fråga? Är det de biologiska klockorna som börjat gå på högvarv då tro? Det är ju inte annat att man undrar vad det skulle betyda om man gick till en drömtydare och försökte analysera en sådan dröm.

Brukar ni också drömma en massa konstigheter? Skriv gärna och berätta!

Härliga fredag

I morse tog jag mig en välförtjänt sovmorgon till 10 och gick sedan upp och åt frukost i soffan framför tv:n. Det var så himla skönt att bara ta det lugn och inte tänka på någonting speciellt. Efter frukosten tog jag tag i disken, dammsög och plockade lite innan Linda kom förbi och åt lunch här. Det var trevligt och efter maten gick vi ut på en långpromenad runt Djulö allé. Då har man dagens motion avklarad och kan skippa medelpasset i eftermiddag med gott samvete eftersom jag har svårt att träna nu när jag har ont i handleden och armbågen. Jag ska ha en vilodag i morgon också så att kroppen får återhämta sig, men på söndag blir det nog ett baspass om det känns okej.

I eftermiddag blir det förhoppningsvis storhandling på Willy:s med Linda och Robert och sedan pratades det om en spelkväll ikväll. Det är inte bestämt hur vi ska göra ännu, men det visar sig. Det blir lugn för min del oavsett vad som sker eftersom jag ska upp och jobba i morgon bitti.

Ha en skön start på helgen allesammans!
Bye

PMS - Fuck off!

Usch så det kan vara ibland. Jag har världens PMS just nu och det gör mig helt bäng i både kropp och knopp. Värst av allt är spänningarna i brösten och att i princip hela jag är öm. Detta gjorde mitt träningspass idag knappt genomförbart. Varje gång jag tog ett steg eller ett hopp kändes det som om någon slog mig med knytnäven över bröstkorgen - så ont gjorde det. Varför i hela friden ska man behöva ha det så en gång i månaden? Som om inte PMS-besvären vore nog har jag fått en inflammation eller någonting i armen som gör att det smärtar från fingrarna upp till armbågen. Dessutom är jag stel och har värk i nacken efter gårdagens tentaskrivning. Vad sägs om en amputation från hakan och neråt just nu, skulle det hjälpa tro?

Som tur är vet man att allt detta skit är övergående. Om några dagar är man på benen igen och det är bara att härda ut - jag biter ihop och ser glad ut!

Längtar till våren

Just nu längtar jag oerhört till att våren kommer. Visst, det är jättemysigt med all snö och kylan som har varit, men nu räcker det faktiskt. Ljusare tider och tunna vårkläder är det man drömmer om nu - inte nattsvart mörker och tjocka dunjackor. Jag sitter just nu och dagdrömmer om all den shopping jag vill göra till våren - kläder i ljusa fräscha färger, snygga vårskor, en snygg jacka och någon fin väska. Jag har kollat runt på diverse hemsidor (H&M, Gina, Din Sko etc.) och sett att det kommit så myckte fint till vårkollektionerna, vilket gör shoppingbegäret smått olidligt. Jag har lovat mig själv som delmål, när jag har nått mina -5 kg (0,9 kg kvar), att jag ska få ta mig en rejäl runda i Norrköpings city och handla någonting riktigt fint. Vårskor, träningskläder och kanske någon tunika med leggings står då högst på listan. Byxor och liknande vill jag inte köpa nya förrän hela målet är nått, dvs. -10 kg, eftersom det förhoppningsvis kommer att hända en del med min kropp tills dess. Det blir kanske framåt försommaren!?

Trots att shopping och kläder är fantastiskt roligt längtan jag nog mest till våren på grund av att man kan börja jogga igen. Nu skulle man kunna tro att jag har 40 graders feber och sitter här och yrar, eftersom jag tidigare hatat jogging, men det har jag inte. Tro det eller ej - jag längtar till att få snöra på mig skorna och bege mig ut på en runda igen. Det är en oerhört effektiv motionsform, man kan utföra det precis när man vill, se snabba resultat och är dessutom helt gratis att utföra. Antagligen längtar jag så mycket efter joggingen på grund av att jag verkligen, verkligen vill nå min målvikt en gång för alla och det vet jag att lite löpning skulle påskynda.

Jag ska försöka att inte gå händelserna i förväg, men jag funderar redan på vad jag ska ha som andra delmål. Ska jag satsa på -8 kg först eller på målvikten -10 kg direkt och vad ska jag belöna mig med den gången? En resa kanske? Det skulle inte sitta fel! Smal och brunbränd, hmm. Nu fladdrar mina tankar iväg rejält - bäst att runda av innan detta spårar ur totalt!

Har Du några mål just nu och vad är Din morot?

Soffhäng

Tuss och matte myser i soffan framför tv:n.

 

Även Felix tycker om att lligga och gosa på mattes mage.

 

KÄRLEK!

 


Inväntar middagsgäster

Idag har jag varit i Norrköping och skrivit min högst ångestladdade tenta i matematikkursen. Det var ungefär som jag hade tänk mig och jag besvarade alla frågor, vilket ingav en viss trygghet. Sedan om man skrev rätt svar på frågorna är ju en helt annan femma. Som vanligt innebär en inlämning en viss lättnad att skiten är överstökat, men då övergår ångesten i oro över att bli underkänd. Jag orkar verkligen inte göra om den där plågan! Om ca. 10-12 dagar kommer resultatet - det är bara att hålla sig till tåls. Som vanligt ska jag försöka vara lugn och varken måla fan på väggen eller hoppas på för mycket. Då blir liksom fallet inte så högt om det skulle visa sig att jag kuggade!

Just nu sitter jag och väntar på mina föräldrar som ska komma hit och äta middag. Det är en farsdagsmiddag i efterskott skulle man kunna säga. Jag gav pappa en middagsbjudning (med mamma också förstås) i present istället för att köpa någon pryl som han kankse ändå inte behöver. Till förrätt ska jag bjuda på avokado med baconröra, enligt receptet jag skrev härom dagen, och till varmrätt blir det en squashlasagne med en grönsallad. Maten blir självklart helt i enlighet LCHF-kosten och det ska bli spännande att se vad de tycker. Pappa ska bli speciellt intressant att se reaktionen på eftersom karlar kan vara lite konservativa vad det gäller maten. Allting ska ju vara som det alltid ha varit, varför hålla på och ändra en massa saker? Känner ni igen det?

Ha en bra kväll allesammans. Det ska jag garanterat ha!
Tjingeling

Middagstips

Det är väldigt vad jag spottar ut blogginlägg nu för tiden, men det är väl ett resultat av all den energi jag har just nu. Plötsligt orkar jag så mycket mer och allting känns roligt. Nu har jag tänkt bjuda på ett smaskigt middagstips som jag åt idag. Det var väldigt gott och mättande och dessutom nyttigt i enlighet med min LCHF-kost. Måste erkänna att det även blev en fröjd för ögat, inte sant?

 

Lax på en bädd av spenat

Detta är en smörstekt laxfilé på en bädd av färsk babyspenat, gurka och paprika. Ovanpå laxen har jag strött lite sesamfrön och havssalt. Till detta serverade jag ett kokt ägg och en kall sås gjort på creme fraiche, majonnäs och citronpeppar. Fräscht, smakrikt och nyttigt!


Dagens inköp

Idag när jag var och handlade på Netto hade de ett mycket förmånligt pris på Yogamattor. Jag har länge funderat på att skaffa mig en sådan, men aldrig kommit till skott. Nu när de sålde dem tillsammans med ett smart spännband med handtag för 99 kr slog jag till. Den ligger nu utrullat på mitt vardagsrumsgolv och båda katterna undersöker den grundligt. Felix gick direkt och hämtade sitt sugrör ute i köket och petade in det under mattan och började leka. Det går verkligen inte att ha någonting framme utan att han tror att det är en leksak till honom. Både Tuss och Felix tycktes gilla att kloa och riva på mattan så det är bäst att hålla den undangömd när den inte används. Nu skulle jag bara behöva en tränings-dvd för att kunna utöva Yoga hemma.

Dela gärna med dig om du har något bra tips på Yoga-dvd?


Veckans mått

Jaha, då har det gått ytterligare en vecka sedan jag skrev ner mina mått. Det har hänt lite även denna vecka, vilket alltid är lika roligt. Eftersom jag tränar så pass mycket försöker jag att inte fokusera så mycket på vikten just nu - bara måtten. Vikten har nämligen varit oförändrad de senaste två veckorna och det beror antagligen på att jag lagt på mig lite muskler, förhoppninsgvis. Såhär ser siffrorna ut nu i alla fall:

Förra veckans mått:
Lår 59/60 cm (höger är alltid 1 cm större)
Rumpa 103 cm
Mage 93 cm
Midja 89 cm
Under bysten 77 cm
Bysten 94 cm

Måtten idag:
Lår 57/58 cm
Rumpa 101 cm
Mage 90 cm
Midja 88 cm
Under bysten 75 cm
Bysten 91 cm

Euforin fortsätter

Jag är precis hemkommen från ett pass cirkelfys och min upprymda lyckokänsla hänger fortfarande i från gårdagens pass. Det är helt galet underbart! Som jag berättade förra veckan hade de gjort om passet lite och ändrat det till det sämre. På grund av mina klagomål hade de nu ändrat om ytterligare och gjort passet om möjligt ännu värre än förra terminen. De gamla monsterjobbiga övningarna var tillbaka och ytterligare vikter hade lagts på för att öka intensiteten. Det sved i hela kroppen, svetten rann och jag ville bara kräkas, men ack så ljuvligt det var! Jag hann inte mer än utanför träningslokalen innan jag längtade tills nästa måndag - då jäklar kör vi järnet igen!

Jag tycker att det är lite svårt att äta efter såhär sen träning, så nu sitter jag här med en smoothie gjord på hallon, jordgubbar, banan, mjölk och en skvätt vispgrädde. Det kör jag ihop med en mixerstav och dricker direkt ur tillbringaren. Hade jag haft proteinpulver hemma hade det varit en bra ingrediens också. Det har jag sett Anna Skipper tillsätta i sina morgondrinkar/smoothies på Du är vad du äter och det måste ju vara bra. Det borde man kanske investera i framöver?

Nu är det dags för en dusch och lite sömn så att man orkar upp och plugga det sista i morgon. Dagen före domedagen - på ondag morgon gäller det!

Avokado med skinkröra

Idag åt jag den godaste lunch jag ätit på mycket länge. Jag hade egentligen ingenting hemma att göra lunch på, trodde jag, men det blev hur bra som helst. Ibland överträffar man sig själv, även om detta inte var någonting avancerat. Jag rekommenderar denna rätt som en lätt lunch eller mellanmål!

Avokado med skinkröra

Du behöver:

1 mogen avokado
Några skivor rökt skinka (alternativt räkor, tonfisk eller så låter man det vara helt vegetariskt)
Lite paprika
Lök
Creme fraiche
Majonnäs
Valfria kryddor (T.ex. salt, peppar, cayenne, curry, vitlök etc.)


Finhacka skinkan, löken och paprikan. Häll det i en skål och tillsätt creme fraiche och majonnäs. Eftersom jag äter enligt LCHF-kosten snålar jag inte med detta - rejält med majonnäs ska det vara! Krydda röran som du själv tycker känns bra. Dela och kärna ur din avokado och lägg sedan en rejäl klick röra på vardera halva. Njut!

Mumsigt värre!


Dags för förändring

Jag som kattägare tycker att valet av kattsand är ett riktigt gissel. Tidigare använde jag mig av Pussi Kompakt Ultra och det var jag nöjd med, men kornen i den sanden var så små vilket gjorde att katterna drog runt det överallt i lägenheten. Hur ofta jag än dammsög blev det sand kvar på golvet som fastnade under strumporna. Numera har jag Katty. Det fungerar ganska bra, men jag är fortfarande inte helt nöjd. Efter att ha läst den här artikeln blev jag dessutom uppmärksammad om vilka miljöbovar vi kattägare är. Vi förbrukar tusentals ton med klumpbildande kattsand gjord av bentonit per år, vilket är oerhört skadligt för miljön. Jag orkar inte gå in på några detaljer varför - det får den som är intresserad läsa själva i artikeln.

På grund av detta har jag nu bestämt mig för att sluta helt med lerbaserad kattsand och övergå till ett miljövänligt alternativ som består av 100 % biologiskt nedbrytbart material. Jag var nere på Djur och Fritidsbiten förut och undersökte priset för detta, vilket visade sig vara exakt detsamma som för den sort jag har nu. Det skiljde ynka 10 öre per liter. För att det skulle bli så pass billigt var man dock tvungen att köpa en 40-literssäck, men vad gör det? Produkten heter Cat´s Best Öko Plus och kostar 349 kronor för 40 liter. Den finns att köpa i flera olika förpackningsstorlekar, men ju större dessto mer ekonomiskt.

Så fort den sand jag har nu tar slut ska jag köpa en säck av detta för att prova. Storleken på kornen i denna produkt motsvarar den sand jag har nu, så jag hoppas inte att katterna kommer att protestera nämnvärt. En del katter kan ju vara lite kinkiga vid byte av strö.

Inspiration till max

Jag skulle bara vilja höja en röst för en underbart härlig person som ger mig maximal inspiration och peppning just nu. Hon heter Monique och driver företaget Lifezone. Hon bloggar även om sin viktresa, då hon har gått från en trött och hängig trebarnsmamma i storlek 50 till en pigg och snyggt vältränad pingla i storlek 36. Makalöst bra jobbat! Allt detta har hon gjort med hjälp av LCHF-kost och hon vill nu hjälpa andra människor att lyckas lika bra med att förändra livsstilen som hon själv har gjort. Hon ser det nämligen inte som bantning eller en diet som man håller ett tag, utan som en livsomställning. Jag besöker hennes hemsida (se länkarna ovan) minst en gång per dag för att söka inspiration om kost och träning och däremellan läser jag bloggen så fort den uppdateras. Hennes energi smittar verkligen av sig och man kan inte få nog!

Idag har jag börjat dagen med en rejäl frukost bestående av två koka ägg, en burk makrill i tomatsås och en kopp grönt té. Det gjorde mig proppmätt och laddad för att anta dagens utmaningar - tentaplugg och cirkelfys. Jag vet inte riktigt vad det är med mig just nu, men jag är i något form av lyckorus. Energin är på max och det känns som om jag svävar några centimeter ovanför marken hela tiden. Nej, jag har inte rökt på, jag är bara galet nöjd och glad av de positiva effekterna av kosten och träningen. Det känns nästan för bra för att vara sant!

I’m moving on and I’m gonna get stronger now
And nothing will break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone, I can be who I wanna be
Start living my life for me
I believe that finally I’m moving on

Tidsfördriv under nyhetspausen

Hur bor du: Jag bor i en bostadsrätt på 43 kvm i lilla Katrineholm tillsammans med katterna Felix och Tuss.
Brukar du komma i tid: Ibland kan jag vara lite slarvig, men om det är någonting viktigt, t.ex. arbetstider och tågtider är jag oftast i tid.
Hur lång är du: Jag är 168 cm.
Kan du laga mat: Jo, det sägs så! Matlagning är ett av mina främsta intressen, så jag har väl hunnit öva en del. Inte för att skryta, but I´m good!
Vad jobbar du med/pluggar du: Jag pluggar till lågstadielärare i Norrköping och jobbar extra som städerska på Sodexo.
Vad har du på dig just nu: Ett par svarta leggings, t-shirt och en over size gardigan. Och tofflor...
Har du någon fobi: Fobi är väl att överdriva, men jag tycker inte speciellt mycket om småkryp och höga höjder.
Hade du en bra kväll igår: Skojar du eller, det var grymt roligt. Minns inte sist jag skrattade så mycket.
Vilket är ditt senaste inköp: Det måste vara matvarorna jag köpte på Netto på vägen hem från träningen. Det blev lite smör, makrill i tomatsås, majonnäs och lite så.
Din favoritdryck på morgonen: Té eller kaffe.
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Lönen från Sodexo den 15:e januari.
Har du sovit i din egen säng inatt: Yes.
Vad hade du sönder senast: Ögglan på jackan... Fan vad sur jag blev!
Vem snackade du med senast: Min ena katt, Tuss.
Varm favoritdricka: Té eller kaffe.
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Vatten eller iskall mjölk.
Alkoholhaltig favoritdricka: Vin eller cider.
När gjorde du senast något riktigt dumt: Oj, förra helgen kanske? Blev lite onykter, haha. Men dumt vettifan, det var snarare pinsamt. Kan inte annat än skratta åt det såhär i efterhand.
Saknar du någon just nu: Nja, ingen jag kommer på.
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Genom att försöka få mig att göra saker jag inte vill. Har jag sagt nej så är det ett nej. Känner jag för att vara sur en stund - låt mig bara vara, utan tjat, för det går över!
Någon jag stör mig på: Ingen för tillfället.
Intressen: Matlagning, träning på Friskis, umgås med vänner och familj, fest, bloggande etc.
Senaste person du kramade: Det måste ha varit någon av tjejerna igår när vi skiljdes åt utanför Statt.
Senaste person du ringde: Måste kolla mobilen först... Hmm... Felicia.
Senaste person som ringde dig: Mamma.
Vad drack du senast: Vatten.
Vill du ha barn: Ja, det vill jag. 2 st vore lagom.
Längtar du till din nästa födelsedag: Njaa, då blir jag ju äldre. Usch, tycker att det räcker med år nu.
Har rakat dina ben någon gång: Ja, senast igår.
Är du sugen på något nu: Nej, jag är ganska belåten just nu.
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: En, max två.
Använder du hudkräm: Ja, nästan dagligen.
Attraheras du av män med skägg: Hmm, skum fråga. Det beror väl helt på personen som skägget sitter på.
Micro-pop eller poppa själv: Både och. Jag älskar popcorn i alla former!
Brukar du baka: Ja, det händer. Favoriten är tryffelkladdkaka.
Röstade du i det senaste valet: Yes.
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Ja, det känns balanserat. Träningen går grymt bra, kosten är under kontroll och familj och vänner mår bra. Det är huvudsaken!
Vilken låt lyssnade du senast på: Sarah Dawn Finer - Moving on. Grymt pampig låt!
Har någon annan sovit i din säng inatt: Nope, ingen förutom katterna förstås.
Har du pengar på mobilen: Nja, jag har numera abonnemang. Smidigt!

Update från gårdagen

Igår var jag på fest hos Fillan - kanontrevligt på alla sätt och vis. Vi inledde kvällen med tacopaj, sallad och bröd och plockade sedan fram lite snacks och sällskapsspel. Jessica hade med sig ett ordspel som fick oss alla att explodera av exaltering. Det gällde att beskriva ord och så skulle laget gissa och få poäng, vilket bjöd på många härliga skratt. Det spelet kan jag verkligen rekommendera som en rejäl stämningshöjare på förfesten! Jag kan inte minnas när jag skrattade så mycket sist! Trots detta var jag nykter, sånär som på ett glas vin, men det gjorde absolut ingenting. Jag hade hur roligt som helst ändå. Dock blev det inget Statt för min del - var både trött och för nykter. Jag gick hem och sov istället och laddade batterierna inför kvällens träning. Sådana beslut känns ganska bra såhär dagen efter när man slipper långdragna bakfyllor och allmän seghet.

Whiie, längtar redan till den 13 februari!

Härliga lördag

I morse vaknade jag oförskämt tidigt, långt innan klockan ringde. Dock kände jag inte för att gå upp 05.40 eftersom jag inte var tvungen att göra mig klar inför jobbet förrän 8.00, så jag somnade om en stund till. Sedan gick jag upp och gjorde mig en hallon- och banansmoothie och begav mig till jobbet. Direkt efter jobbet gick jag hem och bytte om och gick iväg för att möta Linda. Vi tog en promenad runt Djulö allé på ca. 1 h 20 min och det gjorde gott för både kropp och själ. Vi gick och pratade om allting mellan himmel och jord och vips så var vi tillbaka på samma ställe som vi utgick ifrån, en dryg timme senare. När det blir så är det verkligen inte ett dugg jobbigt att motionera. I morgon är det dags för Friskis igen efter att ha haft vila fredag och lördag. Det lutar åt medel 18.00 och på måndag är det dags för cirkelfys igen. Fy sjutton vad roligt - sååå taggad!

Nu ska jag ta och brygga mig en kopp kaffe. Jag har inte kunnat dricka kaffe på en hel vecka på grund av magkatarren, men det tycks ha lugnat sig. Det får bli en väldigt svag kopp med mycket mjök för att börja lite försiktigt. Det blir heller ingen alkohol på festen ikväll - dels för magens skull och för att jag ska kunna träna effektivt i morgon. Låter väl som en bra plan, eller hur?

Ha en fortsatt bra dag!

Duktig man är

Jag har varit duktig och hållit mig borta från alla onyttigheter under kvällen. Till en början blev det två kiwifrukter och några naturella cashewnötter och sedan avslutade jag mitt kvällsätande med morotsstavar och vitlöksdipp. Det var grymt gott och nu stinker jag vitlök på mils avstånd. Känner ni någonting skumt som luktar, så vet ni vad det är! Efter att ha ätit sådana saker istället för att moffa i mig lösgodis och chips så känns det riktigt bra. Det känns verkligen hälsosamt, både för vikten och kroppen i största allmänhet. Jag brukar ju få sådan överjäklig magkatarr av allt skräp som jag vanligtvis kan trycka i mig. Det är ju egentligen inte värt det, med tanke på hur mycket goda och nyttiga alternativ det finns att ersätta det med.

Nu är det dags att borsta tänderna och krypa ner i min renbäddade säng. Jag älskar doften av nytvättade sängkläder! I morgon ska jag jobba som vanligt och sedan blir det förhoppningsvis en Djulörunda med Linda. På kvällen blir det fest hos Fillan och det ska bli jättetrevligt - har sett fram emot det!

Godnatt alla rara läsare!

Fredagsmys

Sitter just nu och försöker tygla mitt sug efter någonting onyttigt. Jag är sugen på någonting sött och flottigt, typ choklad, och varför inte en påse smarriga chips? Detta är såklart uteslutet med tanke på min nya kosthållning och förra helgens fuskande, så ikväll blir det fruktsallad och/eller lite grönsaksstavar med vitlöksdipp istället. Jag hoppas att detta kommer att lindra mitt sug och att jag kan ha ett någorlunda bra fredagsmys här i min ensamhet i alla fall. Katterna ska också få någonting extra gott nu när jag och Felix har vår tvåårsdag, haha.
Ha en underbar kväll allesammans!


Ser ju ganska aptitretande ut, eller hur?

Hur ser ert fredagsmys ut?


Två år tillsammans!

Idag har min hankatt Felix bott hos mig i två år. Tiden har gått så himla fort och han har vuxit och blivit en riktigt redig kisse. Han var sex månader gammal när han flyttade in här och var redan då en riktig liten buse. Sedan dess har han ju hunnit med en hel uppsjö galna upptåg och det lär ju fortsätta i samma stil framöver. I Felix sällskap har man sällan tråkigt så att säga.

 

Jag minns när han skulle flytta in här - jag var så himla nervös. Allting hade jag förberett i minsta detalj genom att köpa klösträd, kattlåda, kattsand, matskålar, torrfoder, burkmat, godis och leksaker och väntan var olidlig. Knäpp som jag var hällde jag upp torrfoder och rent vatten flera dagar i förväg för att jag ville känna in feelingen. Jösses, det är ju rent av pinsamt att erkänna… Undra om han förstod hur efterlängtad han var!?

 

Att skaffa katt har varit ett av de bästa besluten jag tagit i hela mitt liv. Det kostar en del, kräver en del skötsel och gör en rätt så låst, men det är det värt. Varenda sekund!


Felix under hans första dag/natt hemma hos mig. Älskade gosetroll!


Kittlig liten raring

... på tal om katter. De är inte bara roliga, utan sjukt söta också!


Maru - the stunt cat

Katter är för himla roliga. Tänk vilka knäppa saker de kan hitta på!
Fler roliga klipp på katten Maru hittar du här.


En sån dag idag...

... då man inte orkar göra någonting alls. Det enda vettiga jag har gjort idag är att äta frukost, gett katterna mat och rensat kattlådan. Annars har jag bara legat i soffan, druckit té och lyssnat på Winnerbäck hela förmiddagen. Så jäkla slapp man kan vara alltså! Jag har inte riktigt bestämt mig om jag har för avsikt att göra någonting vettigt över huvud taget under resten av dagen. Jag skulle behöva handla mat, men vädret gör en smått omotiverad att sätta sig på cykeln och karta bort till Willys. Dessutom gapar det rätt tomt på mitt konto just nu, så det får hur som helst vänta tills i morgon då lönen kommer. Ingen handling idag alltså... Träning kanske? Ett pass skivstång vore roligt och välbehövligt för mina stackars svaga armar. Frågan är ju om det fortfarande finns platser lediga... Jo, 14 lediga platser enligt schemat på nätet. Klockan 19.15... suck, då missar jag Biggest Loser på 5:an, som jag vill se.

Som ni märker är det ingenting som faller mig i smaken idag... Det är helt enkelt en sådan dag idag!

Tack och lov, jag lever

Vilken mardrömsförmiddag det här har varit. Dagen som började så bra… Jag vaknade pigg och utvilad av att min ena katt kröp runt som en liten mask under täcket och kittlade mig på fötterna med sin päls. Strax därefter ringde alarmet kl. 05.40 och då steg jag upp utan bekymmer. Jag som trodde att det skulle bli ett gissel nu efter all ledighet. Efter frukosten klädde jag på mig och gick i god tid ner till stationen där tåget skulle avgå till Norrköping kl. 06.58. Eftersom jag vet med mig att det ofta är förseningar såhär års tog vi det tidigare tåget för säkerhets skull. Det var väl nere på stationen som allt krångel började. Först meddelades det om en försening på 20 min… sedan 30 min… 40 min… Då började paniken krypa sig på – vi som skulle på examinerande vfu-seminarium med start kl. 08.15. Som tur var kom tåget iväg 07.30 så att vi hann precis i tid.

 

Efter seminariet skulle vi ta tåget hem kl. 10.33, men det var såklart inställt och ersatt med buss. Jag trodde aldrig att vi skulle komma iväg för chauffören stod utanför bussen och drack kaffe och drog i sig cigarett efter cigarett och verkade inte alls bry sig om några ordinarie avgångstider. Vi hann inte mer än ut från parkeringen innan man märkte att chauffören inte heller verkade bry sig om det otäcka väglaget. Han körde fort som en biltjuv och gjorde riktigt vanskliga omkörningar. Det var inte bara vi som passagerare som tyckte att detta var olämpligt, för ungefär halvvägs hem till Katrineholm blev chauffören stoppad av polisen för fortkörning. Det var rätt åt den idioten! Precis innan vi klev av bussen hörde vi nyheterna på radion som meddelade att många yrkeschaufförer bryter mot hastighetsbegränsningarna på de svenska vägarna. Passande värre – hoppas att gubbjäveln tog åt sig och lärde sig en läxa!

 

Nu är man i alla fall hemma helskinnad, men det tog en bra stund innan hjärtat hittade sig ner på en normal puls efter den mardrömsupplevelsen.


Uppdate

Nu under kvällen har jag plockat fram måttbandet för att kolla om det har hänt någonting med måtten den senaste tiden. Jag har ätit en strikt LCHF-kost och tränat regelbundet, så det vore ju sjutton om det inte hade hänt någonting. Det var med ett leende på läpparna som jag såg dessa positiva resultat:





Måtten för 1 månad sedan

Lår 61 cm
Rumpa 105 cm
Mage 96 cm
Midja 91 cm
Under bysten 79 cm
Bysten 96 cm

Måtten idag
Lår 59 cm
Rumpa 103 cm
Mage 93 cm
Midja 89 cm
Under bysten 77 cm
Bysten 94 cm

Rent hus

Min pappa har varit här på förmiddagen och lagat min dammsugare, äntligen! Det har länge varit glapp i kontakten och för några dagar sedan lade den av helt. Detta har varit en mardröm eftersom jag är ägare av två extremt hårande katter som sprider kattsand all over the place. Jag brukar vanligtvis dammsuga en gång om dagen och moppa golvet en gång per vecka, men nu har det inte blivit något städning av golvet alls på flera dagar, vilket har fått hela lägenheten att gro igen. Nu äntligen har jag fått rent igen eftersom pappa var snäll och kom över och lagade mitt åbäke till dammsugare. Det var en enkel match för honom att fixa - bara klippte av sladden och satte dit en ny kontakt så var den igång igen. Gick på ett nafs! Det är en jäkla tur att man har händiga människor i sin omgivning som kan hjälpa helt handfallna miffon som mig. Tack snälla pappa!

Idag har jag tentaplugg på schemat igen. Inte för att jag har gjort så mycket hittills, men har i alla fall planer på att göra... snart... kanske. Helst skulle jag vilja gå ut och gå en långpromenad istället, för det ser ut att vara bra promenadväder ute idag. Hmm, kan det vara en undanflykt från pluggandet tro?

Hoppas att alla har en bra tisdag,
Ciao!

Årets första cirkelfys

Ja, då har startskottet gått för vårens schema på Friskis. Detta känns skönt eftersom julschemat har haft ett ganska begränsat utbud och gjort träningen aningen ensidig. Jag ser nu fram emot mera varierad träning med pass såsom cirkelfys och afrikansk dans. Den afrikanska dansen kommer att vara helt ny i föreningen från och mer i år och det ska bli jätteroligt. Jag var på ett sådant testpass någon gång förra hösten och tyckte att det var hur kul som helst. Det är en härlig känsla att släppa loss och träna kroppen på ett lite annorlunda sätt än vad man är van vid.

Just nu är jag precis hemkommen från årets första cirkelfys. Det är grymt skönt att ha det passet tillbaka som veckorutin eftersom det blir en bra start på veckan. Det är dessutom lite tuffare träning än de gamla vanliga passen, vilket gör att man får lite mer utmaning. Jag ska försöka köra det passet kontinuerligt nu och bygga upp mer muskler i kroppen. Det skulle jag verkligen behöva – framförallt armstyrka för den har blivit urkass. Dessvärre hade de gjort om passet väldigt mycket till den här gången. De hade bytt ut en del övningar och ersatt dem med nya som var mycket lättare än de gamla. Jag antar att de tror att vi har lagt av oss träningen under jul och nyår och nu måste mjukstarta såhär i början. Förhoppningsvis kommer detta bara att vara tillfälligt, så att de börjar grilla oss rejält framöver. Vi vill ha mer jävlar anamma helt enkelt – det är ju därför vi går dit!

 

Nu ska jag ta de sista klunkarna av min hallon- och banansmoothie, duscha och sedan krypa till kojs. I morgon ska jag fortsätta tentaplugga och förhoppningsvis hinna med en lite promenad om det är vackert väder. Det känns så surt att behöva sitta inomhus när solen skiner och det glittrar vackert i snön. Då vill man ju bara ut, ut, ut!

 

Godnatt


Tentaångest

Idag är det måndagen den 11 januari och det återstår således 9 dagar till vår salstenta i matematikkursen. Ångesten börjar bli brutal och jag vet inte vad jag ska ta mig till. När jag tittar på den gamla tentan från januari 2009 känns det fullkomligt panikartat, för frågorna är väldigt komplicerade och omfattande. Det gäller att ha full koll på alla moment och många olika praktiska idéer på hur man tillämpar dem. Jag är dessutom rejält sur på mig själv för att jag svek min planering. Jag hade lovat mig själv att plugga lite hela tiden för att hålla allting fräscht, istället för att råplugga på slutet, men vad händer? Jo, nu sitter man ju här med eld i baken och ska banka in allting i sista sekund. Så jäkla typiskt mig! Att man aldrig lär sig av sina misstag.

Nu har jag i alla fall kollat på den gamla tentan och skrivit ner alla moment som togs upp i den, såsom rumpsuppfattning, klassificering, sortering, räknelagarna, differentiering, individualisering, lotsning, problemlösning, diagnostisering, åtgärdsprogram och bedömning. Nu vet jag ungefär vad det är för områden jag ska fokusera på och då är det väl bara att sätta igång antar jag. Uuhh, jag ryser av blotta tanken!

Wish me good luck!

Ego

Jag fick precis en massa bilder från Alex som han tog på mig på festen förra helgen. Han tyckte att jag var så fin på korten, men jag tyckte att majoriteten av dem såg helt knasiga ut. Jag lyckas alltid göra några konstiga miner eller någonting så fort kameran är framme. Dock gillade jag den här bilden efter att jag beskurit och gjort om den till svartvit. Jag älskar svartvita foton!

 


Till dig!

Man skulle kunna skatta sig lycklig tack vare alla underbara människor man har runtikring sig. Bara några rader med dig och allting känns så mycket lättare. Du förstår, kommer med goda råd och sprider glädje som ingen annan. Tack för att du finns!
Du vet vem du är!

 

Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Man mår som man förtjänar

Jaha, då var det söndag igen då. Vaknade vid 12 med en lätt huvuvärk och en gnagande ångest över gårdagen. Inte för att jag har gjort några hyss, utan för alla chips jag moffade i mig igår och sedan alkohol och groggvirke på det. Jag som inte ska äta/dricka sådant - varken för vikten eller för min onda mage. Varken chips eller alkohol går i enlighet med min nya kosthållning och det ger mig så dåligt samvete. Förnuftet blev som bortblåst efter några groggar och det får man lida för såhär dagen efter. Alla kolhydrater i läsken, alkoholen och chipsen drar igång mina sockermonster igen och det vill jag verkligen inte. Nu känns det som om allting man har kämpat med har gått till spillo, men riktigt så illa är det ju inte. I morgon börjar cirkelfyset igen på Friskis och efter det är man på banan igen! Jag tänker inte ge upp.

Underbara väder

Idag har jag varit och jobbat min tvåtimmarsstädning på KappAhl på förmiddagen som vanligt. Butiken var inte alls speciellt stökig så det kändes faktiskt smått onödigt att städa.  Efter jobbet blev de en vända på stan för att uträtta lite ärenden. Jag var bland annat inne på hälsokost och köpte ett 2-pack Omega-3 Forte som jag äter dagligen för att få i mig ordentligt av de essentiella fetterna som kroppen behöver. Eftersom man inte äter fisk lika ofta som man borde är det ett bra sätt att få i sig omegan ändå. Det är ett ganska kostsamt kosttillskott, men det är det mer än värt. Jag gav 379 kronor för två burkar á 120 tabletter och det kommer att räcka ett bra tag framöver. Är du intresserad av att läsa mer om Omega-3, kolla här.

 

Sedan blev det en sväng in på KappAhl för de hade en stor rea på underkläder och annat smått och gott. Där blev det tre par trosor och ett litet paraply med rosor på. Jag behövde verkligen ett litet paraply som man smidigt kan ha i väskan när man ska iväg och riskerar att få regn på sig. Det som jag har nu är gigantiskt och oerhört klumpigt att ha med sig. Dessutom glömde jag det hos en kompis på juldagen och sedan dess har det blivit stående där. När ska man orka hämta det liksom?

 

Innan jag gick hem tog jag vägen in på Apoteket för att köpa medicin för magen. De rekommenderade en ask Novalucol tuggtabletter, men jag har inte märkt någon större skillnad ännu. Jag tog en direkt när jag kom hem, men ingenting hände, trots att de skulle vara snabbverkande inom några minuter. Får väl ge det en chans till lite senare.

 

Vid 12-tiden gick jag och Linda ute och gick en runda runt Djulö allé. Solen sken i ansiktet på oss större delen av promenaden och det var helt underbart – är fortfarande rosig om kinderna från både sol och kyla. Vi ska försöka hinna med fler sådana härliga turer nu när det är så fantastiskt väder. Jag tycker att det är helt underbart! Dock verkar jag vara ganska ensam om det - folk beklagar sig ständigt över kylan i sina statusuppdateringar på Facebook. Det är ju bara att klä på sig ordentligt, så är problemet löst.

 

Nu ska jag vila en stund innan det är dags att göra sig i ordning och bege sig bort till Klara. Vi får se vad det blir för galna upptåg den här gången!


Oerhörd frustration!

Sedan tre veckor tillbaka har jag ätit enligt LCHF-kosten och har trots den korta tiden märkt klara positiva hälsoeffekter. Jag har återfått min energi, sover bättre på nätterna och som pricken över i:et gått ner 4 kg, utan att anstränga mig speciellt mycket. För den som inte har koll på vad LCHF är så innebär det Low Carb, High Fat och bygger upp en kosthållning med lågt kolhydratsintag och mycket fett. I det stora hela älskar jag den nya kosthållningen och min kropp tycks ha anammat det direkt genom att göra sig av med onödiga kilon. Min mage däremot tycker inte om detta! Jag har nu återfått min magkatarr eftersom den reagerar direkt på fett, vilket kosten till stor del består av. Magen är nu rejält uppsvälld, har en obehagligt sugande smärta i mellangärdet, är hungrig men kan inte äta, rapar och är konstant illamående. Låter det trevligt? Nej, tänkte väl det.

 

Detta är oerhört frustrerande! Jag vill ju inte sluta med den nya kosthållningen eftersom den ger så oerhört goda effekter i övrigt, men självklart måste jag lyssna på min mage eftersom det är både obehagligt och farligt att gå med magkatarr. Vid långvariga problem kan det leda till magsår och det är inte att leka med. I morgon efter jobbet ska jag gå raka vägen till Apoteket för att köpa receptfri medicin (Omeprazol eller Losec) som de rekommenderade på vårdguiden. Man behöver tydligen någonting som lindar syreutsöndringen i magen för att inflammationen i magslemhinnan ska läka. Med hjälp av de tabletterna hoppas jag verkligen att det kommer att hjälpa. I annat fall får det bli ett besök hos farbror doktorn framöver, för dessa magproblem är ett ständigt återkommande problem som jag mår väldigt dåligt av.

 

I och med detta innebär det även totalt förbud av kaffe, starka kryddor och frukter/grönsaker som innehåller starka syror, t.ex. äpple och paprika. Allt det här vet jag är rena döden för min stackars mage, ändå utsätter jag den för det dagligen. Så länge jag inte äter det i kombination med pizza, chips eller alkohol brukar det inte vara någon fara, men nu opponerar sig magen rejält. Hur det blir i fortsättningen med LCHF-kosten återstår att se. Jag håller verkligen tummarna på att medicinen ska göra gott, för jag vill verkligen inte sluta när jag mår så bra i övrigt.

 

Önska mig lycka till!


Snart fredagslugn

Idag har jag jobbat på städ igen. Hela förmiddagen gick i ett hysteriskt tempo och jag hann inte sitta ner en sekund. En stunds fikapaus för lite energipåfyllnad var inte att tala om. Som tur var fick jag sluta redan klockan 12.00 vilket gjorde att jag kunde gå hem tidigt och vila lite. Eftermiddagen har spenderats här hemma tillsammans med min att-göra-lista. Jag har tvättat, diskat och dammsugit och innan träningen ska jag hinna ner till återvinningen med en massa skräp. Det är så fruktansvärt tråkigt med alla dess måsten, men det är ju bara att göra och se glad ut. Med ett leende på läpparna går allting så mycket lättare sägs det.

Kvällen lär spenderas hemma med antingen plugg eller Let´s dance som har säsonsstart på TV4 idag. Jag ska jobba i morgon bitti igen, vilket gör att jag med största sannorlikhet håller mig hemma och kryper till kojs tidigt.

Nu ska det hängas tvätt, bytas om inför träning och åka till återvinningen.
Ha en härlig fredagskväll allesammans!
Ciao

Tio saker om mig

Jag har blivit utmanad av Linda att fylla i detta formulär.

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Då hade jag precis börjat på högstadiet. Jag var en allmänt osäker och "grå" person som inte gjorde mycket väsen för mig, varken hemma eller i skolan. Jag hade noll självförtroende, få intressen och satt mestadels barnvakt om helgerna. Usch, vilken tråkig tonårstid. Det var ju tiden jag borde ha gjort revolt och hittat på en massa dumheter, som alla andra nyblivna tonåringar.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Ungefär detsamma som nu - pluggade och jobbade när tiden tillät det. Jag spenderade även en del tid med pojkvännen, vännerna och hittade på saker som man gör i största allmänhet. Fest, middag, träning, shopping etc.

3) FEM SNACKS DU GILLAR
Cheeze Ballz, Cheeze Cruncherz (flaming hot), cashewnötter, chips och lösgodis.

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Erik Grönwall - Higher
Lars Winnerbäck feat. Miss Lee - Om du lämnade mig nu
Melissa Horn - Kvar i nåt jag lämnat
Sara Evans - Suds in the bucket
James Blunt - You´re beautiful

Jag skulle kunna räkna upp låtar i dess oändlighet, för låttexter är någonting jag memorerar på ett kick!

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR:
Köpa mig en större lägenhet, sluta ta studielån/betala tillbaka studieskulderna, resa, skaffa mig en personlig tränare och köpa bil.

6) FEM DÅLIGA VANOR
Småäter konstant, jojo-bantar, har svårt att komma till skott, smått beroende av att ständigt vara kontaktbar via Internet och mobil... Dålig pluggdisciplin. Usch, inte bra!

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Laga mat, lyssna på musik, umgås med vänner/familj, träna på Friskis och gå på fest/middagar.

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
Tajta skinnbyxor, skrikigt neonfärgade kläder, nätstrumpbyxor, sammet och axelvaddar.

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
Leksaker? Hmm... Datorn, tv:n, mobilen, sällskapsspel och katterna. Det är väl det enda jag "leker" med om dagarna.

10) FEM PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UNDERSÖKNINGEN:
Emma, Sofia, Frida, Linnea och Bella.

Trötter deluxe

Idag har jag varit och jobbat på förmiddagen. En kollega på städ har blivit sjuk och då får man rycka ut och hjälpa de ordinarie att få allting att gå ihop. Jag trodde först att jag skulle få köra Pias område själv, trots att jag inte känner till det tillräckligt, men vi löste det genom att gå två personer på två områden och på så sätt köra dubbel speed. Det fungerade jättebra! Vi ska göra likadant i morgon efter att jag har varit och städat på KappAhl på morgonen. Varför jag ens tackar ja till jobb just nu är en jäkla bra fråga, med tanke på den stundande tentan, men så är livet. Det är väl ett sätt att förtränga det jobbiga som står inför en misstänker jag. Jag gör som strutsen och kör huvudet i sanden! Jag får jobba på förmiddagarna och sedan gå hem och sätta mig med pluggandet. Dock är man ju inte speciellt fräsch i skallen efter att ha jobbat, så hur mycket som kommer att fastna när jag läser är ju en annan fråga.

Just nu skulle jag behöva ta mig en eftermiddagslur känner jag, men då sover jag väl bort resten av dagen. Det vågar jag inte riskera. Jag ska istället ta tag i diskhögen ute i köket och sedans skriva klart vfu-planeringen som ska lämnas in om några dagar. En vända med dammsugaren ska även hinnas med och sedan avrunda dagen med ett träningspass. Puh! Lär stupa i säng tidigt ikväll.

What a gårdagskväll

Oj, klockan är över 16.00 och jag har inte ens kommit igång idag. Jag vaknande 12.30 och har sedan dess gått på tomgång hela eftermiddagen, trots att jag var nykter igår sånär som på två glas rödvin. Jag skulle egentligen bara ha hållit mig till vatten, men när jag blev erbjuden lite rödvin kunde jag inte motstå det för den goda smaken skull. För övrigt blev det en riktigt lyckad kväll igår. Vi var på fest hos Alex och där var det mycket blandat folk och kvällen bjöd på många härliga skratt. Vid midnatt knallade vi till Harrys i kylan och det var nästan med livet som insats - höll på att förfrysa benen och öronen. Nu i efterhand skulle jag bara ha knallat raka vägen hem och lagt mig, för Harrys var ingen höjdare. Det var väldigt få ute som man kände och dessutom var jag lite för nykter för att gå runt där bland alla överförfriskade människor. Men men, lätt att vara efterklok!

Jag fick precis ett trevligt litet meddelande på Facebook innehållande två festinbjudningar framöver. En allmän fest den 16 januari och sedan inflyttningsfest på samma ställe den 13 februari. Däremellan ska en tjejkväll gå av stapeln den 30 januari, så det är mycket roligt att se fram emot nu. Det känns lite ovant, för så mycket har jag inte festat på flera år känns det som. Är det åldern som har börjat göra inverkan tro eller har man bara blivit lite ringrostig?

Nu är det dags att rycka upp sig lite. Städa och plugga känns som en god idé!
Tjingeling

Ledighetskoma

Jag tror jag har fallit in i något slags ledighetskoma. Vad det gäller skola och så gör jag liksom inte många knop om dagarna, ändå närmar sig tentan med storsteg. Det känns som om jag bara förtränger allting - gör som strutsen och stoppar huvudet i sanden. Det är bekvämast så! Förhoppningsvis vaknar jag väl upp så småning om, när det börjar hetta om knutarna ordentligt.

Idag vaknade jag i alla fall väldigt utvilad klockan 8.00. Tyckte dock att det kändes lite väl tidigt för uppstigning en ledig dag, så jag somnade om till 10.30. Hoppsan! Efter det har det inte hänt mycket. Jag färgade håret nyss, det är väl det enda. Har konstaterat att jag borde ha tagit en mörkare nyans eller gjort någon mer drastisk förändring. Jag är så feg och tar alltid samma färg over and over again och det är tråkigt. Hur gör folk för att vara så vågade med hårfärg och frisyrer? Jag har en kompis som vågar testa allt och det hon nästan hunnit göra vid det här laget. Det har varierat alltifrån svart, chockrosa, rött, platinablont och frisyrerna har varit allt mellan rastaflätor och delvis rakade helcrazy frisyrer. Om jag så hade en bråkdel av hennes mod att förändra mig så skulle jag vara glad. Gumman, du är grym!

Vad är den mest vågade förändringen i frisyr/hårfärg du har gjort?

Hmm, har hört det ryktas om att det är en gå-ut-dag idag. Inte för att jag ser nyttan med det just nu, men vi får se hur det blir. No plans yet!
Ciao

Can´t wait!!

Är du, precis som jag, ett inbitet Sex and the city-fan? Har du sett hela serien rakt igenom, gång på gång och aldrig tröttnat? Samma sak med filmen - kan varenda replik? Har ni svarat ja på de frågorna behöver jag väl inte ens fråga om ni är lika förväntansfulla inför film nr. 2 som jag är. Den har världspremiär i den 28 maj och man kan ju inte annat än lääängta!

För den som inte redan har sett trailern så kommer den här:

 

Den som väntar på någonting gott... har nu väntat på toook för länge!


Lev i nuet

Nyss när jag slog på tv:n som visade MTV hörde jag en låt som fick mig att tänka till lite. Det var Ison & Filles låt Jag skrattar idag och den hade en riktigt tänkvärd text. Själva musiken kanske inte direkt var min stil, men jag rycktes med i alla fall. Det de sjunger är så sant och det behöver man bli påmind om med jämna mellanrum.
Jag skrattar idag kanske gråter jag sen
Jag vill leva i nuet inte ångra mig sen
Så jag lever idag, idag, idag
Morgondagen är för långt bort men vi är här idag
Så jag skrattar idag

[...]
Är det nånting jag lärt mig i livet är det att aldrig ta nånting för givet
Låt oss skåla för det för man får det man ger
Inget mera med det allt är skrivet
Gårdagen är redan förbi. Morgondagen är för långt bort i tid
Tar vara på tiden jag fått, det är så jag vill leva mitt liv


Förbaskade snö

Idag har jag varit och jobbat på förmiddagen. Det var så oerhört segt att ta sig ur sängen i morse och jag fick verkligen tvinga mig upp. Så fort jag fick i mig lite frukost och tvättat ansiktet i iskallt vatten vaknade jag till, men det var på håret att jag kröp tillbaka ner i sängen i alla fall. Då hade nog inte KappAhl fått sig någon städning idag kan jag säga.

Nu när julen är förbi höll personalen i butiken på att tömma alla skyltfönster på juldekorationer. I årets juldekor har de bland annat haft underkläder på skyltdockorna som i sin tur har stått i ett tjockt lager med fusksnö gjort av fint, fint rivet silkespapper. Detta skulle de nu riva medan jag var och städade idag, vilket resulterade i fusksnö i stort sett hela butiken. Den förbannade fusksnön blev såklart elektrisk och satte sig fast överallt på mig och mina städprylar, på personalen, kläderna, golv och väggar och det var ett helvete att få bort. Hur kan de som bestämmer dekorerna komma på att man ska använa ett sådant korkat material? Visst, det var jättefint, men ack vilket merjobb det medförde för alla inblandade att få bort det. Hade det inte räckt med vit vadd eller någonting för att få det att efterlikna snö, kan jag tycka? Usch säger jag bara!

Nu är jag hemma och avnjuter en kopp té innan jag ska ta tag i städningen av lägenheten. Är det inte någon annans skit man städar så är det ens eget. Aldrig tar det slut!

Ha en bra start på veckan allesammans!
Ciao

Alla dessa listor

Listor - hata eller älska dem. Jag tycker att det är ganska roligt och kan inte låta bli att fylla i dem. Det är kanske något form av syndrom jag har. Denna hittade jag hos Linda.

Namn: Maria
Piercingar: Nej. Eller räknas hål i öronen?
Tatueringar: Nej, men jag har funderat bra länge på att skaffa en. Fast det kanske inte är någon höjdaridé med tanke på att jag är både nålrädd och ganska smärtkänslig.
Längd: 168 cm.
Skostorlek: 38-39
Hårfärg: Ljusbrunt
Är du kär i någon: Har precis avslutat ett nästan 2 år långt förhållande. Mixed up feelings så att säga!
Önskar du att du bodde någon annanstans: Varmare breddgrader skulle inte skada. Hus i Spanien kanske?
Tänker du på självmord: Absolut inte. Jag är livrädd för döden!!
Tycker andra att du är attraktiv: Vet inte riktigt. Jag brukar oftast skratta bort komplimanger för att jag blir så generad.
Vilket shampoo använder du: VO5 Sheer Vitality
Vilken parfym använder du: Laura Biagotti - Emotion. Den har dessvärre utgått från deras sortiment så nu snålar jag som bara sjutton för att den inte ska ta slut. Hur ska jag klara mig utan den?
Vad är du rädd för: Döden! Jag har en ständig oro om sjukdomar och olyckor som kan drabba mig eller mina anhöriga. Det är inte alldeles hälsosamt att tänka så för att man blir väldigt nojig. Varför oroa sig i onödan, egentligen?
Gillar du att tvätta: Finns det någon som gillar det? Det är ett nödvändigt ont och man måste göra det vare sig man vill eller inte. Jag har tack och lov egen tvättmaskin i badrummet som underlättar för mig!
Gillar du Berg-och-Dalbana: Yes, I love it! Jag blir som ett barn på nytt när jag är på ett nöjesfält. Berg- och dalbanorna i USA var grymma!


SENASTE...

Film du hyrde: Johan Falk - Leo Gaut
Film du köpte: Råttatouille, haha. Jag älskar barnfilmer!
Låten du lyssnade på: Wolfmother - Sundial
Låten du hade på hjärnan: Håkan Hellström - Jag älskar dig så mycket att jag hatar mig
Låten du laddade ner: Jag laddar inte ner längre nu när jag har Spotify.
Personen du ringde: Mamma
TV program du tittade på: Pimp my ride på MTV, fanns inget annat att se.
Personen du tänkte på: Min mormor


FAVORIT...

Mat: Har väldigt många favoriter. Jag är ett stort fan av fisk - framförallt lax. Tacos och kycklingwok är också väldigt gott!
Låt: Jason Derulo  - Watcha say
Sak att göra: Just nu är det att peppa mig själv att komma i form och må så bra jag bara kan på alla tänkbara sätt.
Sport: Jag är ingen sportmänniska, men vad det gäller träning är det Friskis som gäller för min del. Funderar även på att testa gym, men det är fortfarande oklart hur det blir med den saken.
Dryck: Till vardags är det vatten som gäller, både vanligt kranvatten och kolsyrat. Till fest dricker jag helt vin.
Kläder: Legging och tunika. Det har blivit helt min grej.
Film: Life as a house (Livsverket). Underbar film som får mig rörd till tårar varenda gång. Har säkert sett den 10 gånger nu, minst.
Bil: BMW tycker jag är schysst, men helst kör jag Saab 9-3 som vi hade på trafikskolan. Det är en lättkörd och underbar bil!


ANTAL...

Gånger du varit kär: En del småcrushes har man väl haft genom åren, men bara ett fåtal som varit på riktigt!
Gånger ditt hjärta brustit: Mååånga gånger av olika anledningar. Jag är nog ganska känslig av mig och får hjärtat att brista lite för lätt.
Hjärtan brustit på grund av dig: Det vet jag inget antal på, men beklagar what so ever!
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Oj, det vet jag inte. Sådant håller man inte koll på!
Ärr du har på kroppen: Ett större på magen från blindtarmsoperationen och en massa små från skärsår och liknande.


SENASTE...

Bok du läste: Maria Eriksson - Mias systrar

Personen du fick mail av: Facebook, som meddelade att någon hade kommenterat sitt foto.
Personen du fick brev av: Får ju inga riktiga brev längre eftersom det mesta kommuniceras via mail och sms. Det tycker jag är synd eftersom handskrivna brev är mysigt att få.
Personen du fick sms av: Emil
Gången hela din familj åt middag tillsammans: På julafton


ÖVRIGT...

Vad har du gjort idag: Ätit en god frukost framför tvn, tränat och degat framför datorn.
Var det kul: Hmm, beror ju lite på vad man jämför med. Vad är en bal på slottet liksom, haha?
Hur tidigt stiger du upp: Eftersom jag studerar och jobbar lite extra ibland varierar det väldigt.
Gillar du att slåss: Nej det tror jag inte. Jag har bara nystat till en person en gång. Det kändes rätt bra och han förtjänade det!
Vad ska du göra ikväll: Det är redan kväll och jag ska krypa ner i sängen och sova. Ska jobba i morgon kl. 8.

Är du seriös: Ja det tycker jag. Jag studerar, jobbar extra och sköter det mesta som jag ska, så varför inte?
Vad är du allergisk mot: Ingenting speciellt. Det händer att jag reagerar på vissa saker som t.ex. kiwi och färsk ananas, men det är ingenting jag blir direkt sjuk av.
Var har du ont: I nacken. Har suttit alldeles för länge vid datorn nu. Bums i säng med mig!
Använder du hårspray: Ja, fast inte varje dag.
Kan du stå på händer: Nej, jag är ungefär lika smidig som ett kylskåp. Hade jag fortsatt med gymnastiken som liten hade man kanske kunnat det. Upplever det dock inte som någon större förlust att inte kunna stå på händer.
Favorit serie: Sex and the city. Kan det bli mycket bättre än så? Dessutom gillar jag de flesta matlagningsprogram.


ÖVRIGT MER...

Salt eller socker: Jag tycker om både och borde/ska dra ner på intaget av båda.
Gillar du ketchup: Nej, inte speciellt. Kan hända att det förekommer någon gång ibland som ingrediens i en maträtt, men aldrig direkt på maten som många har.
Är du glad nu: Ja det tycker jag. Jag är glad och nöjd över dagens kost och träning!
Var du glad igår: Nja, det gick lite upp och ner i omgångar.
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ja, många.
Vad dansar du till: Det mesta med schysst rytm som får en på bra humör.
Stockholm är: Stort och stressigt. Ingenting som faller mig i smaken eftersom jag inte är någon storstadsmänniska.
Göteborg är: En resa tur och retur till Liseberg.
Kan du sjunga: Jag sjunger hellre mycket än bra om man säger så.
Mer värt än guld: Familj, vänner och att få ha hälsan i behåll.
Spaghetti eller makaroner: Same same, but different, men föredrar nog spaghetti bättre om man måste välja.
Ett land jag helst vill besöka: Thailand
Ska bli skoj: Vårens kurser i skolan och att återigen träffa en massa nya människor. Ser även fram emot att för en gångs skull lyckas med mina mål gällande kost och träning. Det SKA gå, nu när jag har så bra stöd!
Ska inte bli skoj: Tentan i matematikkursen den 20 januari. Bävar sååå.
Sparar till: Att köpa lite nya kläder och skor till våren . Det vore najs!
Väntar på: Att få sova. Klockan börjar bli mycker och jag ska upp 06.45 i morgon bitti.
Pålägg som gäller: Har blivit en del julskinka på sistone. För övrigt är det ost och leverpastej som gäller, de få gånger jag äter smörgås vill säga.
Dagens dryck: Kranvatten


Stillad oro

Just nu är det bara en oerhörd lättnad som sköljer över mig. Som jag tidigare har berättat har jag hittat röda spår i kattlådan som jag har tolkat som blod från någon av katternas urin. Nu under kvällen när jag öppnade en helt ny kartong med kattsand upptäckte jag att några av sandkornen hade en röd ton, vilket har fått det att se ut som blodstänk när de har blivit våta av urin. Fatta vilken lättnad när jag såg det eftersom det innebär att Felix inte alls är sjuk! Samtidigt kände jag mig så himla dum som inte hade sett det tidigare. Här har jag gått och varit sjuk av oro helt i onödan.

Detta förklarar ju varför Felix har varit helt som vanligt och inte visat några som helst tecken på smärta eller sjukdom. Han måste ju ha undrat vad det var för fel på mig som daltade med honom utöver det vanliga. Han trivdes dock som en som kung kan jag säga!

Den här kattsanden använder jag. Gör inte samma misstag!


Slutet gott, allting gott!

Uppladdning

Jag sitter just nu och laddar batterierna inför årets första träningspass som går av stapeln klockan 16.00. Det blir ett baspass och jag är sååå laddad! Dock har jag ätit lite för tätt inpå passet, men det ska förhoppningsvis gå ändå. Det hinner säkert lägga sig tillrätta under uppvärmningen.

Det är så härligt - jag känner mig så himla positiv till kosten och träningen just nu. Jag är mer laddad än någonsin att komma i form och jag får underbart stöd. Nu är det ett nytt år som ska innebära nya schyssta former. 2010 ska bli mitt toppformsår! Hittills visar vågen - 4 kg, av de 10 kg jag vill gå ner, och då känns det som om man är på god väg. För att lyckas ro resten i land ska jag fortsätta med min LCHF-kost, som min kropp tycks älska, och träna regelbundet. Mitt Friskiskort går ut den 22 mars och då funderar jag på att köpa gymkort på Hälsogymet och kombinera gym med löpning. Det känns som en schysst kombo på vårkanten. Hur det blir med detta återstår att se - lär antagligen bli kvar på Friskis. Det viktigaste är ju att jag fortsätter att träna regelbundet, inte vad jag tränar.

Nu är det dags att packa träningsväskan och bege sig.
Tjingeling

Söndag - segt som vanligt

Idag vaknade jag skapligt tidigt och kände mig riktigt utsövd. Började dagen med en rejäl frukost med kokt ägg, en liten skål fil med olika frön och en kopp kaffe. De flesta som jag känner äter kaviar på sina ägg, men det gör inte jag. Jag är inte som alla andra, utan äter Bregott till mina ägg. Det har jag gjort sedan jag var liten och det kommer nog av att min far gjorde så. Smör och lite salt på, det är grejer det! Efter frukosten slötittade jag lite på nyhetsmorgon och kopplade av en stund på spikmattan. Av detta känner jag mig nästan som en ny människa, vilket bådar gott för resten av dagen! Har inga direkta planer idag, mer än att jag ska träna kl. 16.00. Innan dess borde jag ta tag i mina studier och kanske städa lite. Sådant är alltid bra att avklara i slutet av veckan för att kunna ta den nya veckan med ro.

Oron som jag skrev om igår kväll består även idag. Har påträffat blodspår i urinklumparna idag igen och det bekymrar mig väldigt. Jag har lekt och gosat med Felix väldigt mycket under förmiddagen och jag kan verkligen inte se några som helst tecken på sjukdom. Han är precis lika livlig och knasig som vanligt! Är det inte märkligt så säg?

Om det är någon som har erfarenhet av katter som fått urinvägsinfektion eller annat som kan orsaka blodstänk i urinet, skriv gärna en rad och berätta. Jag är utom mig av oro och kan knappt vänta tills i morgon då jag ska ringa veterinären direkt på morgonen.

Jag önskar er alla en skön avslutning på helgen!
Ciao

Väldigt orolig

I morse när jag rensade kattlådan upptäckte jag små röda fläckar i urinklumparna. Detta kom som en blixt från klar himmel och jag kunde verkligen inte förstå varför. Varken Tuss eller Felix har visat några som helst tecken på smärta eller ändrat sitt beteende på sistone. På grund av detta har jag nu grundligt observerat katterna hela dagen och kollat lådan efter varje besök. Eftersom jag har två katter som delar samma låda var det svårt att veta vem det blodblandade urinet kom ifrån, men det visade sig vara Felix. Han har varit på lådan och kissat två gånger nu under kvällen och båda klumparna i sanden har visat röda stänk. Jag bli alldeles ifrån mig av oro! Jag vet att det är ganska vanligt med urinvägsinfektion och urinsten på katter och det är väl någonting sådant min lilla älskling har råkat få. Det märkliga är, som jag nyss skrev, att han inte visar några som helst tecken på sjukdom. Han äter, dricker, sover, leker och gosar precis som vanligt. Han gör heller inga ljud i samband med besöken på lådan som kan tyda på smärta och klumparna i lådan är av samma storlek som vanligt. Han kan alltså kissa problemfritt utan smärta, ändå kommer det blod. Detta gör mig väldigt orolig och jag måste ringa och rådfråga veterinären det första jag gör på måndag morgon.

Oh, mina älskade små varelser! Jag går genom eld och vatten för er. Snälla, låt det inte vara någonting allvarligt!

Kvällsfunderingar

Då har vi tagit steget över till 2010 nu då. Jag kan väl inte riktigt påstå att nyårsfirandet blev som jag hade tänkt mig, men nu får man agera utifrån detta. Kvällen började ganska bra, men jag kände över lag att jag hade svårt att släppa kontrollen över allting. Vi var i en kompis föräldrars villa och det anser jag medför ett väldigt ansvar och många förpliktelser gentemot ägarna till huset. Då kan man inte bete sig hur som helst, vilket en del ändå gör. På grund av det tog mitt kontrollbegär över större delen av kvällen. Jag gick och plockade in saker i diskmaskinen, torkade på borden för att undvika ringar på bordsskivan, sorterade burkar/flaskor och torkade sådant som folk spillt på golvet osv. Jag har väldigt svårt att bara låta sådant ske utan att göra någonting åt det. Hade det varit mina föräldrars hus hade jag fått panik! Hur det ser ut nu efteråt vet jag dock inte, men jag gjorde så gott jag kunde för att undvika några större missöden. Ett krossat glas hit eller dit kan man ju leva med.

 

Starten på det nya året blev kanske inte heller alldeles önskvärt. Dock kan man inte råda bot på alla bekymmer här i livet och då blir det som det blir. Det sägs ju att allting som sker har en mening… Tiden läker alla sår… Ja, många kloka ord om livet helt enkelt. Just nu känns det bara allmänt tomt och ledsamt, men kanske bättre det än att låta tiden susa förbi och riskera att förvärra situationen? Och folks reaktioner, ojoj, mycket att tycka och tänka om dem!

 

Det är mycket funderingar nu, men skulle jag dra allting slutar det här inlägget i en smärre uppsats. Det orkar man inte…

 

God fortsättning allihopa!


RSS 2.0