Dyngförkyld

Usch vad jag är förkyld. Jag mådde piss hela dagen igår och fick synrubbningar och domningar i fingrarna på seminariet i skolan. Det var riktigt otäckt, men som tur var lugnade det sig när jag fick ta ett varv runt byggnaden, dricka en flaska vatten och äta en mandarin. Idag har jag fortfarande lite ont i huvudet och är dyngförkyld, men annars är läget under kontroll. Blir ingen fest ikväll som det var tänkt. Måste satsa på att ta det lugnt och kurera mig så jag inte blir sämre och inte kan gå till praktiken i veckan som kommer. Blir en hemmakväll med middag och film istället. Vi ska laga potatisgratäng med marinerad entrecote och chilibearnaise. Är ju inte helt fel...  Det ser jag fram emot!

Nu ska jag krypa ner i soffan och kurera mig med en kopp te med honung och se filmen Mamma Mia. Det har pratats så mycket om den så jag måste se om den är så bra som alla säger. Återkommer med mitt utlåtande!

 

Ciao


Pyntat och klart för advent

Jag vet att det inte är första advent förrän på söndag, och att det är då man ska börja pynta med ljusstakar och sånt, men jag kunde verkligen inte hålla mig. Jag dammade av skivorna med julmusik och igår kväll och plockade fram rubbet med julsaker och gick lös här hemma. Satte upp julgardinerna, ställde fram ljusstakarna i fönstrena och placerade ut lite tomtar och diverse annat lull-lull. Ååh så fint det blev! Här nedan är köket före och efter julpyntningen:

         
              Före                                         Efter

Blev det inte stämningsfullt så säg?

Nu är det jul igen, i både slott och koja
Över hela landet drar en kollektiv noja
Det pyntas, sjungs och skickas fåniga kort
Å, Jesus, se nu vad du har gjort
För om du inte blivit född hade vi sluppit en högtid
Med tomtar, lutfisk å kvalmig glögg
Vid nån risig gran
Och som ackompanjemang
Får man överdoser utav bjällerklang
Och när dom återigen rullar Kalle Ankas spratt
Till mer gråt än skratt
Ja då vet man att:

Nu är det juligen

Torsdag

Idag har jag haft en ganska bra dag. Den har knallat på som planerat med 4 timmar rörelseverkstad på förmiddagen och sedan 2 timmar litteraturseminarium på eftermiddagen. Efter det sprang jag in på Netto på vägen till stationen och inhandlade lite smått och gott inför myskvällen med tjejerna i morgon kväll. Det blev lite chips, godis och jordnötter, sånt som jag egentligen borde hålla mig ifrån. Men är det mys så är det! ♥

Nu sitter jag och avnjuter en god middag här framför datorn. Har precis lagat en gryta a la flygande Jacob med ris. Smakade riktigt bra nu när man var hungrig. Har haft lite sisådär med aptiten de senaste dagarna, därför passar jag på att äta ordentligt när jag väl känner lust för att äta. Lösningen på problemet har varit att laga tidskrävande mat som behöver mycket ansträngning, för då är man så illa tvungen att äta när man lagt ner så mycket tid och energi. Ganska smart måste jag säga...

Nu när jag har ätit klart ska jag dammsuga och städa upp lite här hemma, plugga och sen se på tv. Blir en lugn och skön kväll.

Over and out.
Ciao

Diamant eller sten?
Ta aldrig någon för givet.
Ha alla dina vänner nära ditt hjärta,
för du kanske vaknar en dag och upptäcker
att du förlorat en diamant när du var för upptagen
att samla på stenar.
Det är bättre att ha få diamanter än många stenar
.

What to say?

Har ingenting att säga just nu. Har varken ork eller lust... känner bara förvirring, tomhet och saknad i en enda salig röra.  
Gör bara det jag måste göra om dagarna för att, aah jag måste helt enkelt...

Life ain´t easy, det ska gudarna veta!

...

And I never meant to cause you trouble,
I never meant to do you wrong,
And I, well if I ever caused you trouble,
And oh no, I never meant to do you harm.Codplay - Trouble

Fan...

Julkänning i kroppen

Idag när jag var nere på stan efter träningen fick jag julkänningar i kroppen. De hade börjat dekorera på torget med ljusanordningar och det tunna snötäcket på marken gör en än mer påmind om den stundande högtiden. Helt otroligt vad tiden går... Känns som om det var härom dagen vi började skolan igen efter sommarlovet, och plötsligt är det jul om drygt en månad. Och om mindre än en månad fyller systersonen 1 år. Känns inte alls så länge sedan han föddes. Vad tar tiden vägen egentligen?

När jag tänker på julen blir jag dessutom mer påmind om min överenskommelse som jag hade/har med mig själv om att gå ner 10 kg till jul. Jag var ju så nära, och plötsligt sket sig allting. All motivation bara tvärdog på en eftermiddag. Idag är det ganska exakt en månad sedan det sket sig och jag har hittills gått upp 2 av de 6 kg jag lyckats gå ner. Vill ju ha tillbaka den där härliga motivationen att fortsätta, men det känns bara dött... nada... finito... Men jag måste försöka ta mig samman. Om jag skulle lyckas gå ner 1 kg per vecka nu fram tills jul så skulle jag åtminstonne ha klarat av 8 kg totalt. Det vore inte helt tokigt ändå... även om den här svackan har varit helt åt helevete, om man nu får uttrycka sig så!

Jag har börjat den här dagen ganska bra. Vid 11-tiden var jag och tränade ett puls/bas pass och efter det gick jag och handlade en massa frukt. Till lunch blev det tonfisksallad och som efterrätt färsk annanas. Smakade riktigt bra! Hoppas jag kan hålla mig och vara riktigt ståndaktig ikväll när vi ska på inflyttningsfest. Ska inte dricka någon alkohol och om det finns snacks och liknande så ska jag hålla tassarna borta från det. Som sagt, nu måste det bli skärpning!

Nu ska jag plocka fram böckerna och plugga lite. Har en del att läsa till seminariet i veckan.
Fortsatt trevlig helg people.
Ciao

Annoying cat

Jag fattar inte vad det är med sovmorgon alltså... Varenda gång jag är ledig och får sova ut så får en av mina katter, Felix, världens muppryck kl 05.30. Varenda gång! Jag tror jag blir tokig... Han springer runt som en virvelvind i hela lägenheten och hmm, jamar är för lamt ord, snarare skriker högt och ljudligt. Det är fullkomligt omöjligt att sova när han håller på så. Hur man än gör så slutar han inte. Jag går upp och ger han mat, leker med honom, försöker gosa med honom, men han fortsätter bara yra runt. Nu när jag väl är uppe så ligger han och sover så sött på min säng och ser ut som en liten ängel. Gaaah, jag fattar inte!

Felix?


Storstädning

Idag har jag varit ledig från skolan. Ordet ledig kan man ju ta med modifikation eftersom man alltid har någonting att läsa. Om man av någon anledning inte skulle ha det så finns det alltid någonting annat som måste göras, såsom städa, tvätta, diska, handla osv. Idag var det både plugg och städning som stod på schemat. Efter en skön sovmorgon gick jag upp och bryggde mig en stark kopp kaffe, bredde mackor och satte mig i soffan för att läsa. Det var riktigt intressant läsning om massage för barn- och ungdomar. Båda katterna kom och gjorde mig sällskap i soffan och det var riktigt trångt och mysigt. Sedan läste jag kapitlet ur boken Lärarens arbete som vi ska ha läst och skrivit en reflektion om tills praktiken v 49. Hade tänkt att jag skulle hunnit skriva reflektionen idag också, men det får vänta tills fredag. Jag prioriterade en storstädning istället, som var väldigt behövlig! Skurade hela badrummet, putsade speglar, dammsög, skurade golven, dammsök och rollade bort katthår från soffan och massa sådana roligt saker. Tog några timmar, men det var det värt. Känns alltid så himla skönt efteråt...

Nu ska jag ta och pallra mig ner till stan. Måste till naturapoteket och köpa kapslar med linfröolja och sedan ta en sväng till vanliga apoteket för att köpa Berocca brustabletter. Känner att kroppen skriker efter extra vitaminer och mineraler just nu under mörkerperioden. Är konstant trött och seg i kroppen och det går ut över både skolarbete och träning. Hoppas det kommer att göra mig lite piggare... Alltid värt att prova, för det lär ju i alla fall inte bli värre.

Shit vad det har snöat under eftermiddagen. Jag tittade ut genom fönstret när jag påbörjade min städning och då såg jag några små snöflingor sakta singla ner från skyn. Nästa gång jag kollade, ca 30 min senare, öste det ner stora tjocka flingor och marken var helt vittäckt. Får en plötsligt att inse att julen är skrämmande nära! Oj, oj, oj...

Som sagt, dags för en sväng er till stan nu och sen träning kl 17.
Over and out!

Musik är livet

Jag tycker väldigt mycket om musik. Jag lyssnar på musik så fort jag får tillfälle och olika sorters musik representerar olika sinnesstämningar och känslor hos mig. Städar jag så vill jag ha fartfyllt musik med mycket bas och den ska liksom förlösa energin i kroppen, medan mer lugna aktiviteter kräver någonting lugnare och mer harmonsikt. Sen kan det ju även vara tvärt om, att man kanske är ledsen och vill försöka omvända humöret genom att spela någonting fartfyllt.

Många människor kan "stänga av" och ignorera musik, men det kan inte jag. Jag måste ständigt lyssna på texter och börjar genast analysera om jag hör någonting som faller mig i smaken. Därför kan jag inte lyssna på musik samtidigt som jag läser, som jag vet att många gör. Jag har försökt, men jag blir bara frustrerad. Jag sjunker in i musiken och dess budskap helt och hållet, så ögonen följer automatiskt texten i boken, medan hjärnan är helt inne i musiken. Det jag vill säga är i alla fall att musik kan ha så himla olika inverkan på människan. Vi läste en text kring just det ämnet i skolan förra veckan och det var himla intressant..

Har ni någongång upplevt att någon låt påverkat er så mycket, av en eller annan anledning, så det nästan är jobbigt att höra den vid "fel" tillfälle? Jag har flera sådana. Antingen har de en relation till en känsla, en person eller en händelse (kanske alla i en sarlig blandning till och med) och när jag hör de utan förvarning blir jag nästan bestört. En av de är Helene Sjöholms Gabriellas sång. Den påminner mig om min morfar. Den spelades på radion när min mamma och morfar satt i bilen på väg hem från Eskilstuna, när han precis hade fått sitt cancerbesked. Eftersom det var den första låten mamma hörde efter beskedet så fick den bli morfars låt, som sedan spelades på hans begravning ca 6 månader senare. På grund av detta har den låten väldigt djup inverkan på mig. Ibland kan jag ha stunder då jag vill lyssna på den på repeat och bara minnas alla ljuva minnen jag har av min morfar, men om jag hör den utan förvarning blir jag alldeles förtvivlad. Den liksom inkräktar på mina känslor då, på grund av att jag inte är beredd att handskas med de just för stunden. Ganska fascinerande egentligen...

Väldigt vacker låt och Helene Sjöholm är en fantastisk liveartist, som ni kan höra i klippen här nedan.
Nu är jag redo att lyssna!


Gud som haver barnen kär har du någon ull?

Kan man någonsin få nog av barns roliga kommentarer? Jag låg nyss och läste i boken Gud som haver barnen kär har du någon ull skriven av Mark Levengood och Unni Lindell. Den är för himla härlig. I den finns det många roliga barncitat med deras kloka tankar, som kanske inte riktigt blir som de tänkt sig alla gånger.

Linn 9 år
Min moster har en son som inte är hennes utan styvpappans pojke. Han är tio år och har Dow Jones syndrom. Han är väldigt snäll och lite klumpig och väldigt positiv på ett negativt sätt.

Matilda 6 år
Man kan använda gondol eller p-piller. Min katt väljer p-piller, men den ska sterliliseras när min pappa får tid. Min katt har förresten inte haft tid den heller.

Tilda 6 år
Bebisar är väldigt mjuka. Jag vet inte vad de är gjorda i för skinn, men de kan tvättas i alla fall.

Nina 7 år
Man får lämna tillbaka ett barn på barnhem om man inte gillar det. Men man ska ha kvitto. Barn man gör själv kan man inte göra annat med än att vänta på att de ska växa och bli vettigare.

Rasmus 7 år
Killar har snopp, tjejer har kiss. Killar kissar också, men de har det där lilla extra.

Mattias 8 år
Drottningen är kungens fru. Drottningar ska vara vackra. De som är dumma kan inte bli drottningar. Men kanske kan de bli lärare.

Tobbe 6 år
I kyrkan luktar det Gud.

Anton 6 år
I Sverige finns det nästan inga slavar längre. De få som finns är lärare.

Jens 7 år
Världen har fyra hörn. Det är USA, Ryssland, Kina och Kanarieöarna.

Moa 6 år
Gud gjorde Maria med barn och sedan stack han till himlen. Så fick Josef skulden.

Söndag

Ojoj vilken seg dag. Vaknade med lite huvudvärk efter gårdagens partykväll. Blev väckt av katterna vid 6.30 och då hade man ju inte sovit många timmar. Helt respektlösa små varelser... Som tur var lugnade de ner sig framåt förmiddagen så jag fick ta igen sömnen då istället. Jag pluggade och sov då om vart annat och fick det jag skulle göra gjort. Läste klart en bok till seminariet i början av veckan och ett häfte om arbetsmiljö som är tills morgondagens rörelselektion. Ganska intressant läsning...

Resterande tidav dagen kommer bli fortsatt lugn. Ska laga till lite middag och sen kommer darling över och då blir det nog film... slappa framför tv:n i alla fall.

Nu är det dags att hänga upp tvätten som precis blev klar.
Ciaaaao

Lördag

Den här dagen började lite mysko. Jag vaknade upp i soffan vid 05.30 med tv:n fortfarande påslagen och så var det någon som trampade runt på min mage. Jag var lite sömngroggy och innan jag fattade vad det var... Det var min nya katt Tuss som tyckte att det var dags för mig att vakna. Lagom kul... Jag reste mig ur soffan, gick ut i badrummet och tvättade av mig sminket, borstade tänderna och la mig i sängen för att fortsätta sova men då började nästa katt jäklas. Felix fick världens tokspel och rände runt i lägenheten som en orkan. Kändes som om jag hade universums värsta bakfylla, trots att jag bara varit hemma och kollat på film igår och inte druckit annat än vatten. Riktigt skumt... fick väl antagligen inte riktig djupsömn på soffan vilket framkallade tröttheten och huvudvärken. Jag som bara skulle lägga mig där och kolla på utröstningen på Idol igår, men jag måste ha somnat direkt för jag minns inget av det. Och så vaknar man ett ex antal timmare senare... haha.

Igår fick vi sluta en timme tidigare än planerat från skolan. Det var riktigt skönt, för då kunde man ta ett tåg hem vid 16.32 istället för det klockan 17.36. Det gjorde mycket! Linda och Robert var så himla snälla och lät mig åka med de till Willys och handla, nu när jag inte längre har någon cykel. Så himla skönt att haft det gjort innan helgen så man har mat till veckan som kommer. Tack snälla för hjälpen hörrni, stjärna i himmelen för det!

När jag kom hem med all mat blev det matlagning för hela slanten som gällde. Gjorde en jättegod köttfärslimpa med fetaost och soltorkade tomater, biffar gjorda på kycklingfärs och ett storkok med chili con carne. Det kommer räcka ett bra tag framöver!

Ikväll ska vi försöka dra ihop ett gäng och umgås. En kompis är hemma från Oslo den här helgen och då måste man passa på att ses. Går dessvärre inge vidare med att få ihop folk! Lär bli en rätt lugn kväll...

Over and out peope!

Scary, or what?

Fick ett lite roligt mail igår. Tänkte att jag var tvungen att dela med mig av det. Så himla komiskt...

Det här är en takmålning I ett rökrum. 
(Klicka på bilderna för att göra de större)och här är en till nedanför

Målat badrumsgolv!!!

Tänk dig att du är på party..

Tionde våningen i ett höghus...

OCH SÅ MÅSTE DU ANVÄNDA BADRUMMET...
Du öppnar dörren...


KOM NU IHÅG


GOLVET ÄR BARA ETT MÅLAT GOLV

TAR LIKSOM LUFTEN UR DIG ...

ELLER???

Skrolla ner saaaktaaa......
Haha är det inte roligt så säg? Tänk att vara på den festen, med lite sprattelvatten innanför västen och se det golvet. Det jag skulle vart påväg att göra på toan hade med största sannorlikhet kommit i byxorna.

Nu är det äntligen helg! En lång och tuff vecka har äntligen gnatat sig förbi... Så himla skönt att ha den avklarad. De kommande 2 veckorna känns under kontroll och efter det väntas praktik igen. Det ska bli askul! Ser verkligen fram emot att få träffa barnen igen.

Trevlig helg allesammans!
Ciao

Ett gott skratt

... förlänger livet brukar man säga! Därför kan man då och då slinka in på sidan http://www.tjuvlyssnat.se/ och få sig ett gott skratt. Nr 1 och 2 här nedan är mina två absoluta favoriter därifrån som jag bara var tvungen att ha med som exempel. När jag läste de första gången skrattade jag så jag grät. Den tredje hittade jag i samband med att jag var inne och letade efter favoriterna och tyckte den också var lite komisk. Ibland när man sitter och pratar så händer det ju att det bara slinker ur en någonting som inte är så genomtänkt och så förstår man inte förrän efteråt hur knasig det blev. Det kan vi ju se tydliga exempel på här nedan... haha.


En pojke ~3 sitter i kundvagnen medan hans mamma ~30 plockar varor. Mamman tar upp en påse smultronrån och slänger ner i vagnen.
Pojken (tar upp påsen och ropar): Prisa Gud! Här kommer skatteåterbäringen!

Vad får ungar allting ifrån? Deras öron är som parabolantenner och snappar upp ord som de inte har en blekaste aning om vad de betyder och så provar de sig fram. Med mer eller mindre lyckade resultat... Kan bli väldigt roligt. Jag som har jobbat en del med små barn har hört många roliga kommentarer och det får en på väldigt bra humör. Bland annat satt jag en eftermiddag och ritade tillsammans med en 4-årig pojke. Han satt länge tyst och stilla och det syndes att han funderade på någonting. Jag ville inte störa honom så jag fortsatte med min teckning i lugn och ro. Efter en stund bryter han plötsligt tystnaden:
- Maria.... vettu vad!? Du är knasig...
- Ööh jaha, varför är jag knasig?
- Jo, för att du älskar oss... och vi älskar dig!

Den kommentaren har man levt länge på. Kommer aldrig glömma den stunden för det var både roligt och fick en att inse att barnen förstår när man lägger ner sin själ i sitt arbete. Det var hans sätt att uttrycka sig... Vad det inte gulligt så säg?


Två killar sitter och pratar på bussen.
Kille 1 ~19: Min tjej säger att jag är egoistisk... i sängen.
Kille 2 ~19: Va?
Kille 1: Typ att jag inte bryr mig om ifall hon får orgasm.
Kille 2 skrattar så han gråter.
Kille 1: Vad?
Kille 2: Tjejer kan inte få orgasm!

Haha, tycker bara att den är så fullkomligt klockren! Kanske dags för den där killen att plocka fram en bok om kroppens funktioner eller kanske surfa runt lite på nätet och inse att han har missat något.


Två tjejer ~14 sitter och pratar om allt mellan himmel och jord.

Tjej 1: Vet du, man får välja vilka kläder man ska ha när man blir begraven.
Tjej 2: Får man? Jag skulle nog vilja ha mina Diesel-jeans och min Fjällrävenjacka.
Tjej 1: Ja, man måste ju ha något bekvämt men samtidigt snyggt.
Tjej 2: Tänk om man inte hinner välja innan man dör. Då kanske typ mamma väljer kläder till mig. Om hon valde typ manchesterbyxor och en Cubus-tröja så skulle jag döö!

Ja, vad ska man säga? Överdriven modehets i dagens samhälle, eller vad? Tycken hur som helst att den var lite rolig. Kul att folk får liknande kommentarer nedskrivna och att det finns ett forum för alla dessa sköna uttalanden.

Vill hem!

Sitter just nu i skolan. Vi har tillbringat 8 timmar här och nu återstår nästan en hel timme innan tåget går. I morse hade vi 4 timmar rörelseverkstad med diverse lekar och aktiviteter som sög musten ur en fysiskt och efter lunchen stod det dramaverkstad på schemat. 4 timmar då man måste vara skärpt och ha kreativiteten på topp. Kan inte påstå att man kände sig speciellt motiverad. Nu när vi äntligen fått sluta så vill man bara hem... men tiden då vi slutar klaffar inte riktigt med tågtiderna. Man vill ju bara hem och syssla med alla måsten som väntar där hemma och få i sig middag.

Känslan av tomhet i huvudet har infunnit sig totalt just nu. Vaaaaakum... så känns det! Är helt uttömd... finito... nada... Skulle jag lägga mig ner nu skulle jag säkerligen somna på 1 minut. Därför känns det lite tungt att man måste hem och laga mat, diska, dammsuga och läsa ett häfte tills i morgon. Får göra det i en bra ordning så jag får i mig ny energi via maten och sedan läsa, medan jag fortfarande kan hålla ögonen öppna och därefter dammsuga och diska, eftersom det är mer fysiskt. Kommer somna gott på soffan efter det...

I morgon är jag ledig. Det känns himla skönt. Då ska jag först och främst skriva ett paper som ska lämnas in i morgon eftermiddag som ska behandla den text jag ska läsa ikväll. Förhoppningsvis ska jag hinna med lite tvätt och sådana nödvändigheter innan det är dags att bege sig till jobbet vid 17.30. När det är avklarat vid 22 kommer jag nästa ha helgkänningar!

Sådär ja, då har jag slagit död på några minuter genom att skriva detta. Skönt, skönt... Snart dags att bege sig till tåget.
Ciao

Tisdag

Idag har varit en ganska intetsägande dag... vaknade vid 7.30 i morse, trött som ett as, för katterna hade hållit mig vaken långt in på nattkröken och sedan väckt mig konstant under de kvarstående timmarna av natten. Tack för det Felix och Tuss! Som jag nämnde igår så är ju inte Felix speciellt förtjust i nykomlingen i hushållet så han roar sig med att jaga henne runt i hela lägenheten och det väsnas så det är svårt att sova. Har även svårt att somna för att jag är rädd att de ska göra varandra illa medan jag sover och det gör att jag spänner mig. På dagtid är det ganska intressant att studera katterna hur de sakta med säkert börjar undersöka och så småning om kanske acceptera varandra, men nattetid, usch... Då har ju jag ganska stort intresse av att sova.

I skolan hade vi ett litteraturseminarie och efter lunch arbetade vi med ett grupparbete. Börjar kännas hur påfrestande det är att vara såhär många personer i gruppen... vi är totalt 9 pers och det är svårt att låta allas röster bli hörda, samt att försöka enas om ett beslut. När vi skulle bestämma oss för ett syfte till forskningsseminariet så utbröt världens hönsgård... alla vill säga sitt och så slutar det med alla pratar i munnen på varandra och det är påfrestande för huvudet.

När jag kom hem nu på eftermiddaen var jag tvungen att kila ner till återvinningen med en massa skräp, trots att det regnade... Därefter gick jag till Konsum och pantade alla burkar från helgens fest som stod och skräpade och gjorde att det luktade gammal alkoholistlya här hemma. Skulle även behöva städa och bädda rent i sängen och göra i ordning, men det har jag varken tid eller lust med. Efter maten måste jag plugga och sedan är det dags att slappa i soffan framför tv:n, så det får skjutas upp till... aah, fredag, lördag kanske...

Nu börjar det lukta riktigt gott från köket. Det vankas riktigt god och lite extra lyxig middag idag! Har gjort hemmagjorda klyftpotatisar som står i ugnen och till det ska det serveras kycklinglårfilé med vitlöksbearnaise. Kanske inte direkt världens nyttigaste mat, men det var vad jag var sugen på idag och så fick det bli! Hungrig som en varg är jag just nu, så det ska väl smaka om en liten stund.

Over and out,
bye.

Nykomling

Jag har länge funderat på att skaffa mig en liten kattkompis till Felix. Jag har kollat annonser på Blocket varenda dag sen i somras, men inte riktigt hittat det jag sökt. I fredags hittade jag en annons på en kattflicka som omgående behövde ett hem, och fanns här i Katrineholm. Jag kontaktade ägaren och fick komma och titta på henne redan på lördagsförmiddagen. Det var mig en söt liten varelse... Hon var pytteliten med sina ynka 2,5 kg, till skillnad från Felix som väger 5,6 kg. När jag såg Tuss första gången var det kärlek vid första ögonkastet. Hon var världens kelgris och kom fram och gosade med mig direkt, så valet blev inte speciellt svårt. Vi bestämde att hon skulle få flytta hem till mig på prov redan på söndag förmiddag. Kände mig aningen nervös måste jag säga... Hur skulle Felix reagera?

På lördagskvällen hade jag fest. Vi hade bjudit in ett gäng kompisar och hade en riktigt trevlig kväll tillsammans. Blev en del gott att dricka, många glada skratt och så avslutades kvällen med ett besök på Statt. Hade som plan att ta det lite lungt eftersom de skulle komma med Tuss klockan 11, men det blev ju lite sisådär med den saken. Men men, trevligt och roligt var det i alla fall. Riktigt lyckad kväll!

Vaknade lite småseg på söndag förmiddag och gick upp för att städa bort gårdagens fest innan Tuss skulle anlända. Vid 11-tiden ringde det på dörren och så kom de med kissen. Felix anade oråd direkt märkte man, eftersom det satt en jamande varelse i buren de kom med. Hans första reaktion var rädsla, vilket inte var vad jag hade trott. Därefter varierade reaktionerna mellan ilska, avståndstagande och nedstämdhet under den fortsatta dagen och kvällen. Tuss verkade ta flytten jättebra, men det är ju inte annat att man tycker lite synd om henne som har en ilsken Felix efter sig hela tiden. Hon försöker verkligen bli vän med honom, men han gör det inte lätt för henne. Samtidigt som jag tycker synd om Felix som ständigt är arg och verkar tro att jag väljer bort honom. Men så är det verkligen inte! Jag försöker ge honom max uppmärksamhet med gos och och lek så han ska förstå att han alltid kommer vara min ögonsten, my number one.

Innan Felix flyttade till mig för snart ett år sedan så bodde han tillsammans med sin syster Memphis hos en annan tjej. När hon skulle flytta till Stockholm var hon tvungen att göra sig av med sina älskade katter och då bestämde jag mig för att ta hand om hanen. Min kompis Robin tog hand om honan. Efter ungefär ett halvår bestämde sig Robin för att skaffa sig en kompis till Memphis och de verkade ha samma problem mellan den gamla och den nya kissen... Numera är de kompisar och leker och tvättar varandra, så jag hoppas verkligen vinden vänder för Felix och Tuss också. Måste nog bara vara beredd på att det tar tid... 2-3 veckor får man nog räkna med. Det är nog mest jag som får stålsätta mig och härda ut, för katterna sköter sig ganska mycket själva. Lär återkomma med uppdateringar om hur det går... Förhoppningsvis kommer man med tiden kunna lägga ut ett kort på två små kattvänner som myser tillsammans. Mitt önsketänkande i alla fall!

Nu ska jag ta och äta lite frukost innan det är dags att bege sig till skolan. Det vankas 4 timmar pedagogiskt drama hela eftermiddagen så det blir till att koppla på en rejäl dos kreativitet.

So long!
Bye

Fredag

I natt satt jag och försökte organisera bland min musik på datorn. Jag kunde inte riktigt sova och då passar en sådan sysselsättning ganska bra eftersom det tröttar ut en... Förstår inte riktigt hur ordningen var/är planerad i min dator, för jag skulle snarare kalla det kaos. Satt och försökte organisera det på något vettigt sett och radera en massa sånt som jag aldrig lyssnar på, som bara ligger och tar plats. Var en hel del som raderades och så hittade jag en massa gamla godingar som jag inte hört på evigheter. Massa bra som jag hade glömt att jag hade...
Bland annat hittade jag dessa, som är så grymt bra:

* The Red Jumpsuit Apparatus - Your Guardian Angel
* Augustana - Boston
* Laurel Music - No One Wants Forever
* Laurel Music - Dreams and Lies
* Patrik Isacsson - Tillbaks på ruta ett
* Shinedown - 45
* Cold - Wasted Years

* Ron Pope - A Drop n the Ocen
* Secondhand Serenade - It´s Not Over
* Nelson - I Won´t

* Per Gessle - Som i en dröm
* Tabitha´s Secret - Dear Joan
* Morcheeba - Enjoy The Ride (Feat. Judy Tzuke)
* Sofia - Fly Away

Underbara låtar! ♥ Kan ni ju kolla upp på youtube om ni inte har något bättre för er... Jag försökte göra titlarna till länkar så ni lite snitsigt skulle komma direkt till låten på youtube om ni klickade på den, men det ville sig inte. Jag får öva på det!

Nu börjar det bli bråttom. Ska med tåget till skolan om mindre än en timme och här sitter jag i morgonrock och är inte det minsta klar. Skynda skynda!

Bye

Torsdag

Idag har jag haft sovmorgon. Sov till 10 ungefär och det var riktigt skönt. Ska åka till skolan om en timme och då ska vi ha pedagogiskt drama i 4 timmar. Känner mig lagom motiverad att komma hem efter klockan 18 ikväll, men så är livet. Samma visa i morgon fredag, tyvärr.

Usch jag kollade nyss på ett avsnitt av Oprah. Det handlade om hunduppfödare i USA som har hundratals hundar i små, små burar där de knappt kan röra sig, och där få de leva hela sitt liv. Hanvalparna sålde de till olika djuraffärer och så behöll de tikarna för att utföra massavel på dem. En stackars tik hade under 10 års tid fött 140 valpar. Dessutom var den fullkomligt vanvårdad och kunde knappt gå när djurräddningen kom för att hjälpa den, för den hade aldrig gått på annat underlag än burgaller förut eller någonsin varit utomhus. Hur kan man göra så mot ett djur?

När hundarna som djurräddningen räddade från sina plågoandar kom till djurkliniken fick de bada, blev trimmade och allmänt väl omskötta. Sen fick de hjälp att hitta nya ägare som kunde ge de ett kärleksfullt hem. Gosh, jag ville ha de allihop! Dessvärre var det många av hundarna som farit allt för illa däran hos sina uppfödare och var instabila i sina psyken och fick avlivas. Dessutom fick de avliva ungefär 40 hundar om dagen för att kunna ge plats till de hundratals nya hundar som kom in till kliniken varje dag. De filmade en hund som som satt i en bur som var helt bedårande söt som jag lätt hade velat ha, men den fick avlivas. De filmade hela proceduren hur det går till när de avlivar hundar, och så valde de just den hunden som jag tyckte var så söt, så man fick se den somna in. Jag grät som ett barn och tårarna bara sprutade... Fan så hemskt det var!

Nej nu måste jag skynda mig att duscha och göra mig i ordning så jag hinner till skolan i tid.
Ciao

Efterlysning

Jag är så ledsen idag. I morse när jag kom ut genom porten och skulle till skolan upptäckte jag att min fina Kronancykel blivit stulen under natten. Hur kan någon göra så? Min underbara, pålitliga och fina cykel. Fan alltså!

Har varit hos polisen och anmält den stulen och ringt försäkringsbolaget. Hos försökringsbolaget kollade de upp vad nypriset på en sådan cykel är idag, vilket var 3990 kr. När jag uppgav att den är ungefär 5 år gammal innebar det att de drog bort 55 % från nypriset, som blev 1795 kr. Wohoo tänkte jag, för det får man ju en rätt schysst ny cykel för. Men icke sa nicke... från de 1795 kr var man ju självklart tvungen att dra av kostnaden för självrisken (1500 kr), så kvar blev 295 kr som jag kunde få ut. Jippii *not*!

Under eftermiddagen var jag ute och letade efter min kära cykel runt om i stan. Den har vart stulen en gång förut och då hittade jag den, så jag tänkte att jag skulle göra ett försök även denna gång. Dessvärre utan framsteg... Eftersom den försvann nattetid är det säkert någon härva som åkt runt i stan och knyckt cyklar och fattat tycke för min. De lastar upp de på ett flak och så drar de från stan och säljer de på annan ort/land. Så jävla svinigt...

Jag är inte ensam om att ha blivit utsatt för cykelstöld. Jag satt med en kompis på tåget hem från Norrköping idag och då nämnde jag att min cykel blivit stulen. Vi bor väldigt nära varandra, så hon blev lite orolig över sin cykel och sa att hon genast skulle hem och kolla den pga att hon inte använt den sedan i helgen. Och mycket riktigt, hennes svarta Skeppshult var borta. Vi möttes av en slump på vägen ner till polisstationen och då berättade hon att även hennes pärla blivit stulen. Riktigt tåkigt och vi lider med varandra...

Usch så ledsen man blir på alla oärliga människor. Vad är det för jävla samhälle vi lever i? Varför ska man inte kunna få ha sina saker ifred utan att de blir saboterade eller stulna?

Är det någon som ser min cykel så snälla hör av er.
Signalement:
* Skrikigt orange färg (finns endast 2 cyklar här i stan med den färgen. En var min och den andra ägaren är en kvinna som bor någonstans på Trädgårdsgatan.)
* Cykeln bär registreringsskylt, men dum som jag är har jag inte numret uppskrivet. Hur dum får man bli?
* Svart sadel som det står "Biltema" bakpå med vit text.
* Silvrigt styre med svarta gummihandtag.
* Lite rostig ringklocka.
* Lyset fram är ur funktion och baklyset är fullkomligt trasigt (saknar lampa, avklippta sladdar etc.).

Jag är ganska säker på att jag inte kommer att se röken av min underbara pärla igen, men såklart kommer man ju hoppas! Vi har haft många bra år tillsammans och den har fört mig många mil dit jag velat under årens gång. Kommer sakna den extremt mycket. Känner mig fullkomligt naken nu utan cykel eftersom jag är van att cykla vart jag än ska, oavsett väder.

Over and out,
från en ledsen littlepaloma.

Looong day

Det här har varit en lång dag. Från att ha varit ledig i 7 dagar har nu skolan dragit igång i 180 kan man säga. Rejäl rivstart idag och det kommer hålla på 2 veckor framöver! Idag hade vi en fyratimmarslektion i dans hela förmiddagen och det var hur kul som helst. Vi fick prova på att dansa några olika sorters danser och som avslutning på lektionen fick varje grupp en CD med ett musikstycke på som vi under en timme skulle förbereda en dans till. Efter det fick vi visa upp våra påhittade koreografier inför alla i verkstadsgruppen. Jag blev väldigt imponerade över hur bra allas danser blev.

Efter danslektionen fick vi varva ner en aning och sitta på föreläsning i 2 timmar. Det var sövande värre... Föreläsaren bara malde på oavbrutet och ingen verkade förstå vad det var hon jiddrade om. Alla satt och såg ut som frågetecken och man kände sig inte speciellt mycket klokare efter att ha genomlidit de timmarna. Lite synd... De flesta fick gå hem efter den föreläsningen, men min grupp hade ett schemalagt littraturseminarium med handledare mellan klockan 15-17. Även det var två långsamma timmar. Kändes som om man var helt tom i huvudet ungefär vid halvtid och man ville bara hem.

Väl hemma var det mat som fick första prioritet. Jädrar var hungrig jag var. Slängde ihop en snabb tortillawrap med sallad, divere grönsaker, matlagningsyoghurt, tacosalsa och 2 hemmagjorda köttfärsbiffar med fetaost i. Det smakade alldeles ljuvligt! Mat smakar så himla bra när man är sådär hungrig så man knappt kan fokusera på någonting annat än bara mat, mat, mat...

Känner att jag är lite mer i balans nu än vad jag har varit den senaste veckan/veckorna. Jag har tagit tag i mig själv och hittat stigen tillbaka till den "rätta vägen" igen. Har varit ute och yrat, gått omvägar och gått i cirklar på sitonne skulle man kunna säga och därför känns det bra att vara back on track. Jag ska försöka att inte klandra mig själv för återfallet och se det som en naturlig del av livsomställningen. Man måste kunna misslyckas och lära av det, för att sedan ta nya tag och bli stark av den lärdomen. Vi pratade om det i skolan idag på lunchen och vi i gruppen ska hjälpas åt att stötta varandra så vi inte faller för frestelser eller drar varandra i fördärvet. Jag bara tackar och tar emot, för jag behöver allt stöd jag kan få!

Nu ska jag ta och plocka fram min balansbräda och mitt gummiband och göra mina sjukgymnastikövningar som jag måste erkänna att jag har varit lite dålig på att utföra på sistonne. Det är så himla praktiskt att man kan hålla på och greja med det framför tv:n, så jag förstår inte riktigt varför det inte blivit av så mycket. Det måste det bli ändrig på!

Over and ut.
Ciao

Vill haaa!

Klicka för att förstora bilden.
Kolla in vilken liten raring! ♥ Hittade den till salu på Blocket idag. Den kan levereras nu på fredag den 7/11 och jag vill bara ha, ha, ha den! Finns åtta stycken till att välja på och kostar bara 350 kronor. Vill så sjukt gärna ha en liten kattunge. Inte så att Felix inte duger, men jag vill ha en till. Jag vill att han ska ha en liten kompis!

Jag vet att jag är smått besatt av katter och många tycker jag är helknäpp, men jag kan tydligen aldrig få nog. De är ju bara såå underbara! Är så himla sugen på att höra av mig till den här försäljaren så man kan få ta sig en titt på de små underbara ullbollarna. Skulle kanske räcka att bara få ta sig en titt och gosa lite med dem för att stilla vill-ha-behovet... Eller så blir man helt frälst. Lutar nog åt det senare, haha.

Jaja, får sova på saken under veckan och se hur jag gör. Men nog fan vore det lovely! Undra bara vad Felix-kissen tycker om saken. Synd att han inte kan svara när man frågar om hans åsikt.
Ciao

Äntligen måndag?

Jahaja, då var det måndag igen då! Ny dag... Som tur är känns mitt humör bättre idag och det är betryggande. Riktigt illa igår alltså... Allt och ingenting kändes fel. Bara kaos och upp-och-ner. Skitjobbigt när det är så.

Lyssnar just nu på Jävlaranammas låt "Äntligen måndag". Den är lite komisk och upplyftande så här på måndagsförmiddagen! Om det ändå vore så glad och positiv man vaknade varje morgonen. Haha

ÄNTLIGEN MÅNDAG

Kling-klinge-klong hör klockans sång
Kvart över fem med morronfjång
Skuttar upp ur sängen som en möbelfjäder
Vintermånader i vinterväder

Dansar ut i köket i fyra plus
Almanackan får sig en morronpuss
Skottar i mig Yoggi å havrefras
Nu e de spontankalas!

För nu e de äntligen måndag, äntligen
Å livet börjar på nytt igen
Veckan e kommen, en helg e försvunnen
Alla plockar fram den glada munnen
Tjoar å man klappar som en negerkör
Hela bussen sjunger vår busschaufför
Äntligen måndag, äntligen å livet blir kul igen

Kling-klinge-klong hör klockans sång
Alla stämplar in med ett tigersprång
Nån gör en Daffy, cheferna jojkar
Alla skuttar runt som Hakabspojkar

Flickorna får blommor av en Abab-vakt
Timmarna passerar i en faslig takt
Solen tittar in i en fönsterglugg
Å alla kör en måndagsbugg

För nu e de äntligen måndag, äntligen
Å livet börjar på nytt igen
Veckan e kommen, en helg e försvunnen
Alla plockar fram den glada munnen
Man tjoar å man klappar som en negerkör
Hela bussen sjunger vår busschaufför
Äntligen måndag, äntligen å livet blir kul igen

Här nedan är länken till denna upplyftande låt för den som vill lyssna. Enjoy!
http://www.youtube.com/watch?v=ktHvWbEXvX8

Dåligt humör

Usch jag är på så himla dåligt humör. Jag kan inte riktigt förstå varför. Jag är bara allmänt grinig och känner mig astråkig. Orkar inte med med mig själv... Förstår inte riktigt om jag bara är allmänt low eller om det beror på någonting. En kompis teori är att det kan bero på p-pillrena. När hon själv åt den sorten (Neovletta) så mådde hon liknande och var allmänt grinig och konstig utan anledning. Kanske är så det är... För om det vore någonting annat så borde man ju förstå varför och kunna göra något åt det. Eller så är det bara allmänt hösthumör. Har ju hänt förut att jag varit down på hösten... Gaah.

Igår kväll var jag på halloweenfest. Hade sett fram emot det, men det blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag blev aldrig på något riktigt partyhumör och när folk gick hem tidigt så dalade festen ganska snabbt. Var en massa folk där som jag inte kände och när de blev för fulla och började kräkas blev det lite för mycket. Gick hem vid 23.30 och då var mitt humör måttligt prima... och det har dessvärre hållit i sig idag med. Tyvärr...

Vaknade tidigt i morse av att kissen krafsade på balkongdörren och jamade som en galning och ville ut. Han förstår ju inte att det är höst nu och minusgrader på morgonen och att man då inte kan ha balkongdörren öppen som vi brukade ha i somras. Men ut ska han, och öppnar man inte så blir han skitsur och gör en massa dumheter istället... Som tur var lugnade han ner sig på förmiddagen så vi låg i sängen och gosade och kollade på repriserna av Idol, Stjärnor på is och Bonde söker. Blev många timmars tv-tittande... Efter det blev det träning klockan 16.30 och det gick så segt! Hade ingen kraft eller energi över huvudtaget.

Lyssnar just nu till Melissa Horns ljuvliga stämma med låten "Sen en tid tilbaka". En låt som passar min sinnesstämning som handen i handsken just nu... Som låttexten här nedan säger, lite så man kan känna ibland. Man ska plugga, jobba, träna, umgås med sin partner, träffa kompisar, sköta om sitt boende med allt vad det innebär... man ska vara på alla ställen samtidigt och räcka till för allt och alla. Inte konstigt att man inte alltid orkar...

                                                       Sen en tid tillbaka har jag varit trött
                                                       Försökt att vara allt på samma gång
                                                       Så mycket man kan göra och borde och vill
                                                       Mitt i allt så ska man räcka till 

                                                       Sen en tid tillbaka har jag varit tom
                                                       Och försökt att hitta spår som leder rätt
                                                       Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
                                                       Och mitt i allt så ska man vara sann

Nu ska jag sova och hoppas på att vakna med ett strålande humör i morgon. En strålande ny dag med allt vad den har att erbjuda!
Over and out.

Halloweenfest

Ikväll är jag och darling bjudna på halloweenfest hos en av mina gamla klasskamrater från högstadiet. Man är inte tvungen att vara utklädd, men att ha någonting litet som löständer eller någonting är ett måste. Dessvärre har jag inte hunnit fixa något. Har kollat runt på stan men det har inte funnit något som fallit mig i smaken. Det fanns bara en massa äckliga masker och det vill jag inte ha... Men jag får skojja med värden på festen och säga att mitt skärsår på fingret och mitt inflammerade sår på foten är min costume for the night. Kan ju dra till med att jag blivit överfallen av något läskigt halloweenmonster på vägen!

Iiih, jag är inte riktigt laddad för fest ikväll. Jag känner mig trött och lite småseg. Hoppas verkligen att det släpper tills ikväll och att jag kommer igång och blir på bra humör! Kommer säkert bli askul när man kommer dit och smittas av partystämningen...


Trevlig halloween på er allesammans.
Kram
LittlePaloma

RSS 2.0