Anna Skippers dinkellimpa

Här kommer receptet på limporna till höger i det föregående inlägget. Jag tog mig precis en skiva för att provsmaka och det var sååå ljuvligt!


5 dl dinkelsikt gärna stenmalet
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
1 dl russin
0.5 dl sirap


Sätt ugnen på 175´C.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
Grädda ca 100 minuter.

 

Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.
Välj gärna stenmalet mjöl då det ger ett saftigare och godare bröd.

 

 

Jag brukar skippa brödkryddorna för att jag inte är speciellt förtjust i dem - föredrar en mer naturell limpa. Det går alltså precis lika bra utan! Brödet har ändå så mycket smaker från russinen, sirapen och alla olika mjölsorter.

 

Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0