Anna Skippers dinkellimpa
Här kommer receptet på limporna till höger i det föregående inlägget. Jag tog mig precis en skiva för att provsmaka och det var sååå ljuvligt!
5 dl dinkelsikt gärna stenmalet
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
1 dl russin
0.5 dl sirap
Sätt ugnen på 175´C.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
Grädda ca 100 minuter.
Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.
Välj gärna stenmalet mjöl då det ger ett saftigare och godare bröd.
Jag brukar skippa brödkryddorna för att jag inte är speciellt förtjust i dem - föredrar en mer naturell limpa. Det går alltså precis lika bra utan! Brödet har ändå så mycket smaker från russinen, sirapen och alla olika mjölsorter.
Lycka till!