Ledig dag

Det har börjar krypa ifatt mig hur otäckt fort den här sommaren har gått. Känns som om det var igår vi satt ute på Saras uteplats och åt smörgåstårta för att fira in sommarlovet, men det är ganska så exakt 10 veckor sedan. Svisch sa det bara! Nu väntar skolstarten på måndag morgon och det är dags att återvända till verkligheten igen och det känns tyvärr måttligt motiverande. Men samtidigt ska det bli roligt eftersom vi nu påbörjar vårat inriktningsår, vilket sägs vara mycket lärorikt och det bästa på hela utbildningen.

Idag har varit en ganska avslappnande dag. Känns ganska lagom att ha jobbat måndag, tisdag och onsdag den här veckan, för att sedan vara ledig torsdag-fredag. Skönt att få några dagars vila innan skolstarten  med tanke på hur mycket man har jobbat den senaste tiden. Dagens ledighet spenderade jag hos min syster för att umgås lite med min systerson. Alltid lika roligt att mysa och busa med moster lilla älsklingstroll! Charmigare unge får man leta efter.

Till de ljuva tonerna av Winnerbäck sitter jag nu och funderar på vad man ska göra i helgen. Hur ska man spendera sommarens sista dagar? Måste förvalta timmarna väl... Morgondagen ska jag inleda med att göra ett helhjärtat försök att komma igång med träningen igen. Motionsspåret ligger ju skrämmande nära och mitt förråd av ursäkter börjar sina. Nu har jag legat på latsidan på tok för länge, plus att mina knän och den satans hälsporren tycks ha lugnat sig. Jag vet ju själv hur mycket bättre jag mår av att röra på mig, både fysiskt och psykisk, men ack vad det tar emot att sätta igång efter ett längre uppehåll. Trots motvinden i starten så kommer ju belöningen ganska snabbt om man bara håller i. Man sover bättre, blir allmänt piggare, känner sig mer tillfreds med sig själv... dvs väldigt många fördelar! Ska använda det som motivation och se till att jag gör mig en rejäl uppryckning nu till hösten.

För att ge energi till denna positiva inställning och min träningsstart i morgon krävs sömn, vilket jag nu ska berika mig med.
So long!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0