Humörets toppar och dalar

Hjälp vad humöret kan svänga fort! Jag kom hem för ungefär en timme sedan och var tokladdad för att byta om och ta en vända till gymet med grabbarna. Innan det skulle jag bara sätta mig en stund vid datorn, logga in på radiotjänst via e-legitimationen och avanmäla min tv-avgift. Det skulle ju bara ta en minuter eller två tänkte jag, men icke. Det krånglade till tusen och trots åtskilliga försök vet jag fortfarande inte om jag gjort rätt. Det slutade med ett smärre nervsammanbrott och ett äckligt dåligt humör på köpet, så nu vill jag ingenting... Lägga mig ner och skrika på golvet som en obstinat treåring känns närmast till hands, men jag sansar mig. Grannarna kan ju undra.

Tv-avgiften måste vara roten till all ondska, så är det bara!


Soffmys på hög nivå

Katterna upptäcker strändigt nya sovplatser i lägenheten.

Tuss har just nu en crush i soffans mjuka och djupa ryggstöd.

 

♥ ♥ ♥


Bra start på veckan

Idag är det måndag och det innebär ny vecka och jobb. Arbetsdagen gick i en väldig fart och direkt därefter gick jag med grabbarna till gymet. Vi körde några styrkeövningar för överkroppen och det behöver jag verkligen. Jag måste utan tvekan ha världens svagaste armar och framförallt mina triceps då. Efter gympasset fick jag ett ryck att bege mig ut på en joggingrunda för att träna kondition och ta slut på de sista krafterna. Det blev den långa rundan på 4,4 km och det kändes mot slutet kan jag säga. Jag ville bara kräkas, men attan vad skönt det var efteråt!

Överraskning på gång

Idag fick jag ett ryck att planera och fixa en överraskning till min älskling. När han hade cyklat iväg till sin fotbollsmatch kilade jag iväg till affären för att handla hem lite gott. Utan att avslöja för mycket hintade jag om att det skulle vankas myskväll ikväll.

Myskvällen kommer att bestå av bakad potatis med tonfiskröra och sallad till varmrätt och en mustig chokladmousse till efterrätt. Som tv-tilltugg senare ikväll plockar jag fram brickan med ost, kex och exotisk frukt. Själv tycker jag att det låter mycket lovande och jag hoppas att han kommer att uppskatta det. Vad tror ni?

♥ Till världens bästa sambo ♥


Fortsatt bra flyt

Löpträningen flyter på bra just nu och så hoppas jag att det kommer att fortsätta under våren och sommaren. Jag kan inte påstå att det varken är roligt eller speciellt skönt att jogga, men framstegen däremot är glädjande.

Måndag: 2,7 km
Tisdag: 2,7 km
Torsdag 4,4 km (enligt kartan här intill).

HELA Djulö allé runt, non stop! Nu är jag stolt... och trött.

Time to get some action

Detta trodde jag inte om mig själv.

Hör och häpna - jag är numera innehavare av ett gymkort.


Kvällens prestation

Löparskorna är avdammade för säsongen och premiärturen resulterade i 2,7 svettiga kilometer tillsammans med älsklingen. Jag trodde att denna prestation skulle bli med livet som insats, men så var inte fallet. Det kändes förvånandsvärt bra, vilket i sin tur ökade på motivationen ytterligare.

 

Detta vådar minsann gott för vår- och sommarsäsongen!

 

Vill du också mäta ut din runda - klicka här.


Galet gottesugen

... och jag suktar efter...


Barnsligt gott! Dessvärre kan jag inte baka några chokladbollar eftersom vi saknar mestadels av ingredienserna som behövs. Alla våra torrvaror i skafferiet åkte ut förra helgen i och med att vi upptäckte objudna gäster där i, som gav upphov till en totalsanering! Nu är frågan om jag ska orka cykla iväg för att inhandla lite gottis, eller om jag ska vara duktig och ignorera sötsuget.

Good or bad, that´s the question?!

Till min önskelista

Idag bjöd Linda på superfina och smaskiga kladdkakemuffins på jobbet som tack för fem veckors praktik hos oss. Jag blev imponerad över hur fint hon hade fått till sina bakverk och hemligheten sades vara muffinsplåtar. Det kommer garanterat att stå på min önskelista framöver, var så säker. Med dem kommer jag också att kunna få till riktigt ståtliga skapelser. Med en klick grädde ovanpå och en jordgubbe på toppen kan det bli en riktig fröjd för såväl öga som gom.


"Det där slänger vi ihop på en timme"

Igår tog jag mig an projektet att packa ihop och tömma de sista sakerna ur min etta. Detta har hängt över mig ett bra tag nu, men orken har inte funnits att komma till skott. Jag gjorde helt enkelt som strutsen - körde huvudet i sanden och låtsades som om problemet inte fanns. Det fungerade föga. Mitt psyke klarar inte av att ha betungande saker hängandes över mig, vilket resulterade i obehaglig stress i och med examen, jobbstart och flytt i samma veva. Kanske inte så konstigt att min kropp sa ifrån, om man tänker efter. Det är bland annat därför som bloggen har legat nere en längre tid eftersom jag valde att prioritera bort allt extra som gjorde anspråk på min tid och energi.

Sagt och gjort. Igår efter jobbet åkte jag bort till lägenheten och började packa. Jag stod där länge och begrundade alla prylar och kände hur ångesten kröp inombords. Dessvärre var det inte förrän jag hade hållit på en stund som jag verkligen insåg hur jäkla mycket prylar jag har och hur lång tid det skulle ta mig att rensa och packa ner 3,5 år av mitt liv. Det går ju liksom inte bara att röja ner sakerna hur som helst utan att rensa, organisera och minnas tillbaka. Inte jag i alla fall. För mig är det en process som måste få ta tid.

I detta avseende, gällande tidsuppskattning, är jag och min sambo väldigt olika. Det där slänger vi ihop på en timme, som han uttryckte det kvällen innan, när jag beklagade mig över det som komma skulle. Det var innan han också insåg hur mycket prylar det verkligen gömde sig bakom alla skåp och dörrar. För övrigt går jag numera under namnet saksamlaren.

Sex timmar senare var lägenheten klar och mitt liv begav sig i lådor mot söderns höjder. Ett nytt kapitel i livet och nya möjligheter. Stay tuned!

Veckans vårtecken

Solsken, snödroppar och ljusare tider i all sin ära, men jag har den här veckan fått riktiga vårkänslor utav barnen i skolan. Igår började de dra fram sopborstar på skolgården för att borsta bort allt grus och ut kom bollar, hopprep och andra vår/sommarleksaker. Det såg så härligt ut när de lekte i solskenet och jag fick känslan av att det faktiskt är vår på ingång, trots allt. Det kan vi verkligen behöva efter ett halvår av mörker och kyla.

Inte ett ont ord om vinter, men nu blickar vi framåt och välkomnar våren med stora famnen.

Tiden läker alla sår

Minns ni i slutet av förra året när jag visade bilder och berättade om Tuss lilla tokfnatt som resulterade i ett rejält rivsår på min hals? Jag var då väldigt orolig över såret, läkningsprocessen och hur själva ärret skulle bli. Ett stort ärr på halsen är ju inte direkt någonting önskvärt eftersom det är svårt att dölja. Tack och lov har det läkt fint och jag slipper bära polotröja resten av livet!

Dagen efter "olyckan" (14/11 -10).

 

8 dagar senare (21/11 -10).

 

Idag, ca. 4 månader senare.


Bävar inför morgondagen

  • Jobb 7.30-14.00
  • Kurs 14.00-16.30
  • Arbetsplatsträff 18.00-20.00
  • Fritidsmöte 20.00-21.00
Kan man kalla detta humant? Nej, inte enligt min mening.

Bävar.

Söndagsslappis

♥ Tuss söndagsslappar i husse och mattes säng ♥


Äntligen fått tummen ur

Efter mycket om och men masade jag mig upp till OnOff igår och köpte en router. Det har tagit mig ungefär tre år att komma till skott, men sent ska ju fan vakna. Nu var behovet starkare eftersom både jag och sambon vill ha tillgång till nätet samtidigt. Det känns riktigt skönt att ha min bärbara dator igång igen och jag hoppas att min skrivarlust återvänder i och med det.


Förmånen att sluta tidigt

Idag hade jag öppning på jobbet, vilket infaller varje torsdag ojämna veckor. Detta innebär uppstigning lite innan kl. 05, för att infinna sig och ta emot de första barnen kl. 06.00. Att ha öppning brukar oftast medföra en något orolig nattssömn för min del eftersom jag är livrädd att försova mig. Sömnen sker på helspänn med korta uppvaknanden var och varannan timme i tron om att jag är sen. Mardrömsscenariot är ju att försova sig och ha föräldrar och barn ståendes utanför jobbet och skolan gapar tomt. Visst, ett misstag händer alla, men det vore pinsamt och jobbigt till tusen.

Fördelen med att ha öppningar på jobbet är att man slutar redan vid 13.15, vilket jag ser som en enorm förmån. Det ger mig chansen att hinna med alla hemmasysslor under eftermiddagen eller att göra någonting roligt som annars inte hinns med på vardagarna. Idag har jag till exempel hunnit dammsuga, diska, bädda sängen, vika tvätt och förbereda middagen. Då kan jag ta ledigt resten av kvällen med gott samvete, right?

RSS 2.0