Congrats

Grattis mig själv på namnsdagen. Och alla andra vid namn Maria förstås!

Vi önskar oss alla en riktigt bra dag.


Sportlovsveckan avklarad

Nu har sportlovsveckan passerat och jag måste erkänna att saknaden efter barnen och de dagliga rutinerna är stark. Det ska bli roligt när allting återgår till den vanliga vardagen på måndag och allting blir som det ska vara. För min del hade jag inte möjlighet att ta ut någon ledighet under lovet eftersom jag bara har 11 dagars semester tillgodo, men det gick bra ändå. De dagarna sparar jag och njuter av i sommar istället! Under veckan har vi roat oss med att baka bullar, haft massage, åkt skridskor och grillat korv, så det har absolut inte gått någon nöd på mig.

För övrigt är allting bra! Dagarna rullar på och livet leker som sambo. Just nu är min andre hälft på gymet och tränar och jag ska snart börja förbereda för kvällen. Vi ska få efterlängtade gäster, vilket jag har sett fram emot länge. Det ska bjudas på middag bestående av kryddig räkgryta med ris till varmrätt och tryffelkladdkaka med grädde till efterrätt. Jag hoppas att det blir uppskattat!

Long time no see

Ojojoj, nu är det länge sedan det uppdaterades här på bloggen! Jag känner inte riktigt igen mig själv längre eftersom skrivarglöden har falnat en aning och tiden prioriteras annorlunda. Under mina år som student hade jag min bärbara dator igång dygnet runt, med Facebook, bloggen och Bloglovin inloggat hela tiden. Jag var ständigt anträffbar överallt och höll mig uppdaterad 24-7. Nu är det andra tider! Jobbet kallar på dagtid och kvällarna går åt till att laga mat, städa och umgås med sambon. Däremellan ett och annat kvällsmöte också. När mörkret kryper sig på deckar jag på soffan vid 20-tiden och då är allting i sin ordning. Komiskt eller tragiskt, välj själva!

Vad har då hänt sedan sist? Jo, vi har varit på IKEA och inhandlat möbler och småplock till vårt gemensamma boende. Jag är så nöjd med hur fint det har blivit och hemmakänslan har verkligen kickat in ordentligt. När jag får tid ska jag ta lite kort och lägga upp här på bloggen, så att ni får se hur mysigt vi har det! För övrigt är det bara jobb som gäller. Så fort som möjligt ska jag försöka komma igång med träningen också, nu när jag bor ett stenkast ifrån gymet. No excuses!

Jag ska försöka få till lite mer regelbundna uppdateringar framöver, det lovar jag. Vi måste skaffa oss en router och se till att vi kan ha både stationära datorn och min bärbara uppkopplade samtidigt. Jag misstänker att min skrivarlust ligger lagrad på min laptop nämligen.

I´ll be back soon.
Kram på er så länge!

Efterlängtade lördag

Åh, den här helgen har varit väldigt efterlängtad. Inte av någon speciell anledning, utan för att jag har varit trött och sett fram emot lite ledigt. Nästan varenda dag när jag kommer hem från jobbet, lagar jag mat, äter och somnar sedan på soffan efter att älsklingen åkt till träningen. Han har med andra ord fått sig en väldigt social sambo. Eller inte.

Idag är Andreas på fotbollscup i Gnesta hela dagen och jag är hemma och tar det lugnt. Jag laddar batterierna inför en trevlig tjejkväll hemma hos Ida, med start klockan sex. Förhoppningsvis hinner älsklingen hem innan jag beger mig iväg, så vi hinner ses däremellan. Det är ju trots allt vår månadsdag idag - nummer nio i ordningen!

Vi närmar oss året med stormsteg.
Jag älskar dig!

 


Vill haLev för att älska, älska för att leva.


Veckorna bara rinner iväg

Tänk, på måndag har jag redan varit igång och jobbat i en månad. Dagar och veckor passerar i skrämmande hastighet och jag kan inte riktigt sätta fingret på om det är positivt eller negativt. Om livet fortsätter i den här farten sitter man snart på hemmet, gammal och grå. Det får mig verkligen att inse hur viktigt det är att ta tillvara på var dag som går och uppskatta livet, även för det lilla.

Just nu är jag ensam hemma medan sambon är iväg på innebandymatch. Det enda som hörs är snarkningar från en sovande Tuss och ett dovt sus från hårddisken. Jag passar på att njuta av tystnaden och lugnet eftersom mina arbetsdagar är till bredden fyllda av liv och rörelse. Ljudnivån kan vara riktigt påfrestande ibland och då är det skönt att ha det tyst omkring sig på kvällen.

Nu har tröttheten krypit sig på ordentligt och det är dags att göra sig sovklar. Imorgon är det onsdag, vilket innebär jobb mellan 7.30-16.

RSS 2.0