Happy B-day

 

Dagen till ära har han fått konsertbiljetter till Rihanna i Globen i november. Tre röda rosor och en brakmiddag till kvällen hoppas jag gör dagen fulländad.

 

Jag älskar dig!

♥ ♥ ♥


Hallå där inne!

Tuss verkar tycka att Felix är en tråkig latmask som bara ligger och slappar i tunneln.

 

Hallå där inne, kom ut och lek med mig!


Överraskning med vackra ord

När jag kommer hem efter en dag på städ, sliter jag bara av mig arbetsbyxorna och t-shirten och dyker direkt ner på soffan. Där blir jag liggandes tills magen börjar kurra och det är dags att laga middag. Igår var inget undantag. Jag slumrade till några timmar och sedan masade jag mig upp för att laga middag, då sambon var på ingång. Det vankades pasta med tonfisksås och plötsligt hörde jag att dörren slog nere i hallen. In stegade älsklingen med ett stort inslaget paket i famnen som han överlämnade till mig för att visa sin uppskattning. Paketet innehöll en jättefin blomma med tillhörande kort, som gjorde mig alldeles knäsvag. Mer än vanligt så att säga.


Tillskott på önskelistan

Tänk vilken skönhet - i den skulle det bakas mycket gott och saftigt bröd.


Vad hade hon väntat sig?

Mitt upp i allt elände får man inte glömma bort att skratta.
Om vi skrattar med eller åt henne, det väljer ni själva.


Innan jag kände dig

♥ ♥ ♥


Ytterligare ett datum till historien

Alla våra tankar till de som har drabbats av denna fruktansvärda tragedi.


Gårdagens sträckläsning

I lördags köpte jag fyra nya pocketböcker för att dryga ut sommarläsningen ytterligare. Jag påbörjade denna roman, skriven av Åsa Jinder, under eftermiddagen och var sedan klistrad fram till midnatt. 259 sidor senare, för att vara exakt! Jag slukade den från pärm till pärm, ivrig att få veta hur historien skulle sluta, vilket inte riktigt är likt mig. Kanske var det någonting med bokens handling som fick mig att fängslas, med tanke på att rädslan för att själv råka ut för det ödet har slagit mig både en och två gånger.

Kan kärleken övervinna allt? Vill du ha barn med mig? Sex magiska ord som de flesta har drömt om att få höra. Men för Nora blir de början på en lång och smärtsam resa. Nora är en känd programpresentatör på tv. Hon lever ett typiskt singelliv som mest går ut på att jobba, träna och springa på kändispartyn. Men när hon träffar Joakim förändras hela hennes liv. De blir handlöst förälskade, flyttar ihop och bestämmer sig snart för att skaffa barn. Men det var inte så lätt som de hade trott och snart befinner de sig i en karusell av hormonbehandlingar och provrörsbefruktningar. Nora blir allt mer besatt av tanken på barn samtidigt som plågsamma minnen från barndomen väcks till liv. Förhållandet sätts på hårda prov och frågan är om det kan överleva.

… Åsa Jinder skriver i samma anda som Kajsa Ingemarsson och Marian Keyes. Med djup och värme tar hon sig an det ofta tabubelagda ämnet barnlöshet. Vill du ha barn med mig? är en både underhållande och gripande relationsroman med hög identifikationsfaktor och stark närvarokänsla. Åsa Jinder är riksspelmannen som gav nyckelharpan ett ansikte, älskad textförfattare och kompositör samt författare till tre böcker.

Myshelg deluxe

Oh vilken mysig helg vi precis har lämnat bakom oss. I lördags tog jag och älsklingen bilen och begav oss ut på en utflykt till Smultronstället i Söderköping för att äta deras beryktade glass för första gången. Det var ena rejäla pjäser vi fick in, men både jag och Andreas fick i oss våra beställningar, vilket vi i och för sig inte tvekade speciellt mycket på. Mätta i magen gav vi oss på lite bergsbestigning för att titta ut på Söderköping från utsiktstornet och det var väl värt alla trappor och svettpärlorna i pannan.

Efter vistelsen i Söderköping åkte vi in till Norrköpings city för lite shopping. Det blev två par tygskor, två par leggings, fyra pocketböcker, hårsnoddar, solpuder och ett nagellack. Sedan var det dags att bege sig hemåt för att ladda om batterierna inför kvällens grillträff hemma hos Linda och Robert. Det blev en jättemysig och avslappnad kväll med god mat, dryck och trevligt sällskap. Perfekt!

Söndagen fylldes av födelsedagsfika med älsklingen och hans familj hemma hos oss. Vi firade Andreas dag i förskott eftersom han fyller nu på torsdag och min i efterskott, då vi var på Peace & Love när jag fyllde. Vi fick jättefina presenter och hade en trevlig eftermiddag tillsammans i all enkelhet.

En fantastisk och minnesvärd helg!

Mitt senaste reafynd

Härom dagen när jag var på stan slank jag in på B.young när jag såg att de hade stor reautförsäljning med 70 % rabatt. Jag som älskar att reafynda tänkte direkt att det var någonting för mig! Sagt och gjort, jag hittade en vit kofta, en svart basictröja och ett superläckert skärp. Varorna hade till nypris gått på ca. 900 kronor, men jag fick dem till ynka 260 kr för hela kalaset. Nöjd? Hell yeah!

Mest av allt diggar jag skärpet som garanterat kommer att slitas med hälsan framöver. Jag kan tillägga att jag är i en leopardmönsterperiod just nu, därav denna kärlek vid första ögonkastet-upplevelsen.


Baby I´m amazed by you

Klicka på texten ovan för att höra låten som den kommer ifrån.

♥ ♥ ♥


Vad i hela friden?

Jag börjar bli redigt less på de här sms-lån-kommentarerna som dräller in på bloggen titt som tätt. Hittills har det varit superpositiva och glädjande rader från ett påhittat tjejnamn, men nu kom detta... Var kommer de ifrån och vem är det som skickar dem? Jag fattar noll.

Är det fler än jag som råkar ut för dessa?

Utflyktsdags på lördag

Idag på lunchrasten fick jag ett sms från min bättre hälft där han frågade vad jag hade för planer för lördagen. Eftersom jag inte visste någonting speciellt fick jag som svar att det vankades utflykt med glass och mys på Smultronstället som vi länge har pratat om. För mig blir det första gången som jag åker dit, så det ska bli riktigt mysigt och gott.

Av ren nyfikenhet gick jag in på hemsidan för att titta vad de hade för sorter där och det såg riktigt lovande ut. Mest gick jag väl in för att minska risken för beslutsångest när vi väl är på plats, eftersom jag känner mig själv rätt väl vid det här laget. Jag fastnade för en av glassarna på topp-5-listan som heter Vesuvius, innehållande daim, hasselnöt, choklad och grädde. Det kan nog knappast bli bättre!

118 kronor får man ge för den pjäsen.

Inte lätt att veta alla gånger

Älsklingen och jag hade precis krypit till kojs för att sova och katterna höll i vanlig ordning på att komma till ro nere vid fotänden av sängen.
- Kom lilla gumman så gosar vi lite, säger han med mild röst.
Jag vet inte riktigt vad jag låg och tänkte på, men snabb som sjutton var jag att reagera på ordet gos och kröp tätt in i hans famn.
- Nej inte du, jag menar ju Tuss, säger han.
- Nehe, säger jag besviket.
- Alltså, det är Tuss som är lilla gumman. Du är ju lilla hjärtat, förklarar han och ger mig en puss i pannan.
- Godnatt, säger jag och vänder mig om.
Det är alltså så det känns att bli brädad... av en katt.

Mammas lilla plåster

Felix är så mammig att det nästan är löjligt!

♥ ♥ ♥


Multitasking

Här är det multitasking som gäller! Genom att ha bärbara datorn på divanen, ser man tv:n perfekt

för att hålla sig uppdaterad på fotbolls-VM, Facebook, bloggen och Bloglovin samtidigt.

 

Det är lika mellan Japan och USA i nuläget - hur sjutton ska det sluta?


En enkel håruppsättning

Framifrån - lite slarvigt med hårslingor hängandes längs med sidorna.

 

Från sidan - löst uppbunden knut i nacken.

 

Bakifrån.


Är du sugen på att se hur man fixar denna frilla, kolla HÄR.

 

Jag har dock inte tvinnat håret på sidorna denna gång och valde att göra

knuten lite stramare, men videon visar grundtekniken i alla fall.


Lördag 16 juli

Nu har en hel arbetsvecka masat sig förbi och det har varit segt att komma igen efter fyra dagars sjukskrivning. På fredagsförmiddagen när helgkänningen började göra sig påmind, fick jag plötsligt ett oehagligt illamående. Jag kunde tack och lov härda ut arbetsdagen, men när jag kom hem kräktes jag två gånger och blev hastigt sämre. Magsjukan var ett faktum och då var jag inte kaxig kan jag säga.

Idag går jag på sparlåga och vi har inga direkta planer. Den som lever får se helt enkelt. Tack och lov är jag på benen igen och hoppas innerligt att det dröjer länge tills jag åker på magsjuka igen. Vidriga påfund!

Min prinsessa

Tuss ser ut som en prydnad när hon ligger på ryggstödet.

Denna donna vet minsann hur man chillar!


Avslappnande sommarläsning

Eliza och Martha Evergreen är systrar. Men där upphör likheterna mellan dem. Martha tycks leva det perfekta livet med sin man, två ljuvliga barn, ett vackert hem och dessutom gott om pengar. Eliza bor hos sin pojkvän som är musiker i en liten etta. Och båda avundas varandras kärleksliv... När Eliza spolar Greg söker hon sig till sin syster för att få lite lugn och ro i en varm och ombonad familjegemenskap. Men Martha har just fått veta att hennes man tänker lämna henne. För gott. Tydligen betydde löftena om evig kärlek ingenting och verklighetens äktenskap levde inte upp till förväntningarna. Plötsligt är båda systrarna fria att gå in i den sortens relationer som de tror sig alltid ha sökt. Så träffar Martha Jack, som är charmig, sexig, rolig - och fullständigt opålitlig. Eliza är trött på sitt fria men ytliga sätt att leva och längtar efter att stadga sig. Så tycks både Martha och Eliza ha fått det de letat efter. Men hur är det - blir jakten på den rätte bara mer komplicerad när man byter roller och försöker kliva in i en annan människas liv?

Dagens gapskratt

Älsklingen och jag ligger i soffan och tittar på Leila bakar, som för dagen sysslade med att baka en smarrig rabarberkaka. Vi tittar båda under tystnad, när han plötsligt säger:
- Tanken slog mig plötsligt... Undra hur Leila ser ut när hon har sex?
Min spontana reaktion var att börja gapskratta och mellan varven hulkade jag ur mig hur sjutton han kom på den tanken.
- Men alltså, hon får ju värsta sängkammarblicken när hon bakar, säger han. Så jag undrar om hon föreställer sig sin partner som en gräddbakelse när hon har sex.
Jag fortsatte att skratta och konstaterade att det rör sig en hel del underliga tankar i huvudet på min karl. Söt är vad han är!

Peace & LOVE



 

♥ ♥ ♥


Om katten själv får välja

... då heter katthylla, inte hatthylla!

En konsonant hit eller dit gör väl ingen skada?


Dag 2 - Festivalens höjdpunkt

Dag nummer två var den dag vi hade sett fram emot som mest under festivalen. Vi började lite bygsamt med att sitta och njuta av solskenet, med Veronica Maggio i bakgrunden. Hon är ingen storfavorit för någon av oss, så vi tittade lite halvhjärtat och laddade batterierna för det som komma skulle, nämligen Volbeat.

<---- Solhäng till Maggio.

Näst på tur efter Maggio var 30 Seconds To Mars, vilket jag verkligen hade sett fram emot. Dessvärre blev det lite av en besvikelse, dels för att jag inte fick uppleva spelningen tillsammans med Bella och för att de spelade alldeles för få kända publikpeppande låtar. Det var i och för sig lite roligt när de började dra upp folk på scenen från publiken, men då var spelningen så gott som över. Kort och gott - jag hade väntat mig mera!


Ca 50 personer drogs upp på scenen för att ösa
tillsammans med bandet under de två sista låtarna.


Sedan var det dags - stunden som vi länge hade väntat på var kommen! Volbeat entrade scenen och jag fick banne mig rysningar av välbehag. Stämningen var verkligen på topp bland alla fans och hela publiken sjöng med i texterna och rockade loss. Helt och hållet awesome, behöver jag säga mer?!




Inte helt otippat var det MÅNGA som ville se Volbeat.

Fyra supernöjda festivalfirare efter Volbeats spelning.


Solkatten Felix har det gott

Solen skiner och ingen njuter som Felix. Han älskar att ligga på divanen

och lapa av solstrålarna som skiner in genom fönstret. Söt som attan!


Första dagens spelningar

Först ut i ordningen var Jimmy Eat World. En helt okej spelning i det strålande solskenet, men jag hade föredragit att sett dem under kvällstid eftersom mörker gör mycket för stämningen. Trots det fick jag en skön och avslappnad festivalstart tillsammans med älsklingen.

 

Näst på tur var Sahara Hotnight. Även där var inte stämningen på topp, som om folket inte riktigt hade vaknat. Det var trallvänligt i de mest kända låtarna, men annars rätt slätstruket.

 

Sist den dagen såg vi Kings of Leon. Jag ska bara klura ut hur man lägger

upp ett filmklipp här på bloggen så ska ni få se Sex on Fire.

 


Resan fortsätter

 

Efter att ha installerat oss i lägenheten hos Johan var det dags att inhandla lite mat, för att sedan entra festivalområdet. Hela jag var fortfarande i chock av alla människor som belamrade Borlänge, i den ena märkliga utstyrseln efter den andra. Eller brist på klädesplagg också för den delen. Det är ju liksom inte varje dag man går runt mitt i stan endast iklädd bikini och sandaler, med en platta öl i famnen. Inte jag i alla fall. Rädslan av att inte passa in i detta alkoholdränkta folkmyller rann över mig som en kalldusch, men det var bara att hålla huvudet kallt. Skulle detta bli mitt livs utmaning?


Tusentals festivalsugna människor stod och köade vid entrén.


Vi tar det från början

Vi anländer till Borlänge vid lunchtid efter en iskall busstur från Sala. SJ bjuder (inte helt otippat) på ett omfattande spårfel dagen till ära och alla tåg ställs in. Deras tajming kunde ju inte ha blivit bättre!

 

Men, fram kom vi i alla fall och dagen kunde bara bli bättre. En glass i skuggan under ett träd till exempel - det gjorde susen för humöret. Därefter blev det en promenad genom stan för att checka in på Camp Gunnel. Det var verkligen folk ÖVERALLT.

 

Fortsättning följer...

 


Borta bra men hemma bäst

Då så, Peace & Love 2011 har satt punkt för i år! Det har minsann varit en händelserik och minnesvärd upplevelse som jag kommer att kunna leva på länge framöver. Jag trodde verkligen inte att jag var en festivalmänniska, men det fanns där inne när man skrapade lite på ytan och polerade med en gnutta alkohol. Det finns så mycket bilder, filmklipp, människor och anekdoter att berätta om, men det får nog komma lite successivt den närmaste tiden. Ni skulle ändå inte att orka med allt i ett svep.

Nu ska jag/vi alltså återgå till den lugna och stilla vardagen och det kommer min kropp att tacka mig för. Jag ska bara duscha en snabbis nu och sedan krypa till kojs i vår efterlängtade säng tillsammans med katterna. De som jag för övrigt har saknat oerhört mycket!

Imorgon släpps biljetterna till nästa års festival, där bland annat Winnerbäck, Melissa Horn och Hardcore Superstar och det låter ju mer än lovligt awesome. I´ll be there, that´s for sure!

I´m alive

Jag tänkte bara ge ett livstecken! Idag är det födelsedag och festivalavslut, vilken har potential att bli en riktigt bra dag. Skål så länge - imorgon beger vi oss hem igen. Då är det recovery och avvänjning som gäller!

RSS 2.0