Kärleksfull julkalender

Igår överraskade jag min karl med en egenhändigt gjord julkalender som jag hade
monterat på dörren till skafferiet. Detta är en kärlekskalender, där baksidan på varje
lucka innehåller en mening som börjar Jag älskar dig för att...

Imorgon är det dags för första luckan.
God Jul älskling!

Beroendeframkallande

 

Beroendeframkallande hjärngympa.

Besök Betapet och prova själv vettja!


Fint till advent

På söndag är det redan dags för första advent, tro det eller ej. Själv har jag inte någon som helst julkänsla och antagligen beror det främst på alla plusgrader och gråa höstruskiga dagar som har passerat den senaste tiden. Det känns som om jorden är smått årstidsförvirrad, för i rabatten utanför vår ytterdörr knoppas rosenbuskarna som om vi befann oss i mitten av augusti. November 2010 bjöd på snökaos och bitande kyla och november 2011 bjuder på värmerekord och rosenknoppar - det är vad jag kallar kontraster.

Det må vara knepigt väder, men vare sig vi vill eller inte nalkas första advent på söndag och jag är riktigt sugen på en fin adventsljusstake i år. Jag planerar att använda min kreativa ådra och anamma trenden att dekorera blockljus med siffror. Det är så himla fint och lagom på något sätt, utan en massa mossa, svampar, tomtar och annat krafs som julen tenderar att bjuda på i överflöd. Det faller nämligen inte mig i smaken. Frågan är bara när jag ska hinna genomföra alla mina projekt jag har i åtanke.

Mitt senaste projekt

Förra veckan fick jag ett plötsligt infall att återuppta mina sticknings-skills. Planen var att sticka mig ett par tumvantar och jag åkte direkt ner till syaffären för att inhandla garn, stickor och ett mönsterblad. Jag föll direkt för ett jättefint melerat garn och åkte raka vägen hem och lade upp maskor för min första vante. Slutresultatet blev väl lite sisådär får jag lov att säga, men övning sägs ge färdighet.

Det är framförallt tummen på vanten och hälen på sockan som ställer till problem när jag stickar, men tack vare youtube och det här klippet kunde jag förstå mig på min beskrivning till sockan. Det finns riktigt många bra klipp att ta hjälp av - ett hett tips om du också råkat köra rast i din stickning!

Tre sorters kakor

Dagens bedrift.Klicka på bilderna för att slussas vidare till recepten.

En omtänksam överraskning

Härom dagen när min kära sambo kom hem från jobbet överlämnade han ett vitt kuvert till mig. Trodde till en början att det var någonting som jag hade missat i botten av brevlådan när jag tog in posten, men så var inte fallet. Efter en närmare titt såg jag att formen på kuvertet var bekant och baksidan pryddes av två handritade hjärtan, så jag fick mig en liten föraning. Inuti fanns ett presentkort på en rygg- och nackmassage från Hud & Hår som han ville överraska med eftersom jag jämrat mig över ihärdig spänningshuvudvärk. Hur omtänksamt är inte det på en skala? Imorgon klockan 17.00 står det alltså lite vardagslyx på menyn, som förhoppningsvis ska råda bot på det onda. Jag ska njuta varje sekund, den saken är klar!

Lite ditt och datt

SKULLE DU HELLRE...
1. Pierca näsan eller tungan?
Näsan, med en minimalistisk liten pärla i så fall.

2. Vara seriös eller rolig? Seriös tror jag, för den sidan framhäver nog min personlighet mest.
3. Dricka röd eller grön mjölk? Det är sällan jag dricker mjölk, men om jag gör det ska det vara grön.
4. Brinna upp eller drunkna? Oj, jag har respekt för både eld och vatten, men skulle väl helst drunkna eftersom vatten inte vanställer kroppen som eld gör.
5. Umgås med dina fiender eller föräldrar? Umgås mer än gärna med mina föräldrar.


SVARA ÄRLIGT...
1. Tycker du om någon? Ja, jag älskar min sambo och tycker väldigt mycket om alla underbara människor i min närhet.
2. Sol eller måne? Sol.
3. Vinter eller höst? Vinter.
4. Vänster eller höger? Höger.
5. Soligt eller regn? Soligt, då mår jag som bäst!

6. Vaniljglass eller chokladglass? Vanilj.


OM DIG...
1. Hur mycket är klockan just nu? 20.36.
2. Fullständigt namn? Maria Kristina Duveblad.
3. Vart vill du bo? I ett hus på ett lantligt ställe, men ändå nära stan.
4. Hur många barn vill du ha? Två räcker gott och väl.

5. Vill du gifta dig? Ja absolut!
6. Rullar du spagettin eller skär? Både och, beroende på vad jag äter till.
7. Har du ätit sushi? Nja om någon bjuder, för det är ingenting jag skulle köpa/laga själv.
8. Favoritglass? Ben and Jerry´s av alla slag.
9. Hur många olika flingor har du i skåpet? Två - All Bran och K-special.
10. Humör? Lite småseg just nu.


HAR DU DE SENASTE 24 TIMMARNA...
1. Pussat någon? Ja min sambo, flera gånger.
2. Sjungit? Ja, både på jobbet och hemma.
3. Blivit kramad? Yes, både av sambon, barnen på jobbet och en kollega.
4. Känt dig fånig? Ja, sådant bjuder jag på!
5. Saknat någon? Jovars, det gör man väl mer eller mindre jämt.
6. Dansat galet? Nej, det skulle jag inte påstå.

7. Klippt håret? Nej, har inte klipptid förrän den 13 november.
8. Gråtit? Nej, det har jag tack och lov inte behövt.

9. Ljugit? Nej.
10. Blivit kysst? Nja, bara hunnit pussats lite idag.


GREJER...
1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? Nej, jag är en skötsam flicka.
2. Har du hund? Nej, men jag är uppvuxen med hund.

3. Tycker du att du är attraktiv? Attraktiv, det ligger väl i betraktarens ögon?
4. Sover du helst själv eller med någon? Tillsammans med min karl och våra katter. Utan de har jag svårt att somna.

5. Tror du på spöken? Ja, lite...


Mammas älsklingspojke

♥ Felix


Dumle gingerbread

I förmiddags när vi städade ringde det plötsligt på dörren och någon öppnar och kliver in. Vi väntade inte någon, så till en början undrade vi såklart vem det var som tog sig friheten att bara stiga på. Det var min sambos två bröder som var på uppdrag att lämna två chokladaskar från deras föräldrar. En av dem innehöll Fazers nya Dumle med smak av pepparkaka och det är en lite skojig kombination. Det är inte annat att man får julkänsla av dem och de skulle säkerligen passa fint ihop med en skvätt glögg!

Definitivt besked

Dessa rader mötts jag av idag när jag öppnade min mail - beskedet om att det inte blir någon ersättningskonsert för oss som blev snuvade på Rihannas spelningar i Malmö och Stockholm. Det kom väl inte helt oväntat med tanke på stjärnans fullspäckade schema, men på något sätt hade ändå hoppet levt kvar eftersom min sambo så gärna vill se henne. Vi har nu två veckor på oss att lösa in biljetterna och få pengarna tillbaka, that´s it! Jag kan dock känna att ersättningskonserten kvittar, för nu när de har skött allting så respektlöst och oprofessionellt är jag inte säker på om jag vill se henne i alla fall. Det må låta bitter, men jag kan inte hjälpa det.


Besvikelsen hänger över oss

Igår kväll var vi två av de 13 600 personer som hade entrat Globen för att se Rihanna. Det var med spänd förväntan som vi satt där och inväntade att förbandet skulle börja spela, när en man med mikrofon plötsligt kommer ut ensam på scenen. Direkt anade vi oråd med tanke på ödet för fansen i Malmö i måndags kväll.

"Jag kommer tyvärr med väldigt dåliga nyheter, sa han. Rihanna har återigen insjuknat och beslutat att ställa in konserten. Alltså, konserten är tyvärr inställd".

Konserten är inställd... inställd... inställd... Orden bara ekade i huvudet. Folk runt omkring oss grät och kastade saker av ilska och besvikelse och vi satt där som om luften hade gått ur oss. Jag som hade köpt de här biljetterna till Andreas i födelsedagspresent eftersom han så gärna ville se Rihanna live och så blev det ingenting av den. Vi var bland de sista som lämnade arenan och det var med tunga steg som vi sedan promenerade tillbaka till t-banan. Lottlösa och besvikna.

Det är inte annat att vi, som så många andra, undrar vad det är som försiggår kring Rihanna och hennes välmående. Spekulationer och rykten haglar tätt, men oavsett anledning håller jag med skribenten i den här artikeln, att en rejäl ursäkt till sina fans vore på sin plats.

Mot huvudstaden

Om ungefär en timme sitter jag ombord på tåget till Stockholm. Ikväll ska nämligen jag och mitt hjärta gå på den efterlängtade Rihannakonserten och övernatta på hotell. Våra biljetter har varit bokade sedan länge eftersom A fick de av mig i födelsedagspresent i somras. Då kändes det som en smärre evighet till november, men det gick i en väldans fart. Läget har ju varit lite ovisst kring Globenspelningen efter att ha ställt in i Malmö i måndags kväll på grund av sjukdom, men nu är hon på fötter igen. Tur det, vi som hade bokat hotell och lagt om arbetstider och allt!

Nu ser vi fram emot en hejdundrandes spelning ikväll och kameran är nedpackad, var så säkra!

RSS 2.0