Kajsas värld

När jag var på biblioteket härom dagen lånade jag en ljudbok. Det var evigheter sedan jag gjorde det. Tyckte att det var på tiden nu när man läser så mycket facklitteratur i skolan och därmed inte orkar läsa andra böcker, hur mycket man än skulle vilja. Då är ljudböcker perfekt eftersom man bara behöver sätta i skivan i CD-spelaren och luta sig tillbaka. Det är väldigt skön avkoppling. Lite väl skön kanske, eftersom jag somnar 9 utav 10 gånger innan de ens hunnit läsa upp ett halvt kapitel. Jag är hopplös! 

Boken jag lyssnar på heter i alla fall Kajsas värld som är skriven av Kajsa Ingemarsson. Den är bara för härlig! Hon skriver så ärligt och personligt om allt mellan himmel och jord. Allt ifrån ångesten över att arbeta för mycket och försumma tiden med sina barn, brutna nyårslöften, brasilianska vaxningar, bantningsmetoder, oron över framtiden och annat sånt som kretsar kring dagens kvinnor. Mycket av det hon skriver om är så sant så man nästan ryser. Ändå skriver hon det på ett sätt så man inte kan annat än skratta åt eländet... Det är med vånda jag nu stoppar i sista skivan i min spelare och inser att jag snart måste skiljas från denna humorbomb. Jag vill ju bara ha mer, mer, mer!

Nåja, vad händer annars då? Jo ikväll blir det utgång för hela slanten. Statt har haft stängt några veckor för renovering och har nyöppning ikväll, och det verkar som om många har planer på att gå ut. Det ska bli roligt nu när man inte har varit där på länge!

Nu måste jag städa. I natt drömde jag någonting konstigt och råkade slänga ut en arm över nattduksbordet så mitt vattenglas flög i golvet med ett kras. Kul uppvaknande klockan 02.20… Det var vatten och glassplitter över halva golvet, och jag vet inte om jag lyckades städa tillräckligt noga just då. Lite sömndrucken som man var... Är rädd att det nu ska finnas något splitter kvar någonstans som katterna kan råka få i sina trampdynor. Bäst att jag skyndar fram städgrejorna. 

Over and out people


Tänkvärt

FOTSPÅR I SANDEN


En natt hade en man en dröm. Han drömde att
han gick längs en strand tillsammans med Gud.
På himlen trädde plötsligt händelser från hans
liv fram. Han märkte att vid varje period i
livet fanns spår i sanden av två par fötter:
det ena spåret var hans, det andra var Guds.


När den sista delen av hans liv framträdde,
såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då
såg han att många gånger under sin levnads
vandring fanns det bara ett par fotspår. Han
märkte också att detta inträffade under hans
mest ensamma och svåra perioder av sitt liv.


Detta bekymrade honom verkligen och han
frågade Gud om detta. "Herre, Du sa den
gången jag bestämde mig för att följa Dig,
att Du aldrig skulle överge mig utan gå
vid min sida hela vägen. Men jag har märkt
att under de allra svåraste tiderna i mitt
liv har det funnits bara ett par fotspår.
Jag kan inte förstå, att Du lämnade mig
när jag behövde Dig mest."


HERREN svarade: "Mitt kära barn, jag älskar
dig och skulle aldrig lämna dig under tider
av prövningar och lidande. När du såg bara
ett par fotspår - då bar jag dig!


Jordens undergång?

Den 12 december 2012 ska tydligen jorden gå under läste jag igår på nyhetskanalen.se, i alla fall om man ska tro på Mayaindianernas kalenderteori. Vad ska man tro om detta? Jag vet inte vad jag tycker... På ett sätt verkar det som ett löjligt påhitt, men å andra sidan skämmer det mig! Det är ju bara fyra år kvar liksom. För hoppningsvis är det inte så att jorden bara kommer att gå under hux flux, som om någon släcker en lampa, utan att det är en ny epok vi går in in. Jag hoppas den övergången blir en fredlig sådan, så att det inte blir som Darling spekulerat om världskrig eller någon epidimi. Jag är så fruktansvärt rädd för döden, och inom en fyraårsperiod har man ju inte tid för att packa ihop och lämna jordelivet. Inte jag i alla fall. Jag har ju nyligen blivit examinerad från min utbildning då och är grön på arbetsmarknaden, så jag har verkligen inte tid med någon undergång.

 

Skeptiska forskare
Akademikerna fnyser dock åt alla dessa teorier. 
- Det finns inte en seriös forskare som anser att Maya-folket sade någonting meningsfullt om året 2012, säger David Stuart på Mesoamerikanska centrat i Austin, Texas till CNN.

http://nyhetskanalen.se/1.828596/2009/01/28/jorden_gar_under_den_21_12_2012?commentId=19.86302

 

Vi får helt enkelt hoppas att forskarna har rätt när de sågar denna läskiga teori.

 

Nu är det dags att peta i sig lite mat innan det är dags att bege sig till jobbet kl 18. Känns lite segt och omotiverat att börja jobba igen efter ett uppehåll sedan i november. Det har varit så skönt att enbart kunna fokusera på skolan... Dessvärre har man ju saknar pengarna kring löningstid. Hmm, måste inse att man inte både kan ha kakan och äta den. Vill man ha lön måste man jobba... bara att offra sig!

 

Over and out


First Cleanse

Jag satt nyss och läste i min favorittidning Topphälsa. Hittade en spännande notis om en 15-dagars detoxkur som heter First Cleanse. Någon som har provat det? Det tror jag skulle kunna vara något för min mage. Den har krånglat lite på sistonne och på grund av att jag inte direkt har varit exemplarisk med min kosthållning (och dessutom inte motionerat tillräckligt) har jag fått magkatarr igen. Saker som kaffe, chips, pizza, bakverk och godis är rena döden för min mage, men ibland kan man ju bara inte låta bli. Den här kuren tror jag skulle passa bra för mig eftersom man bara behöver ta en tablett morgon och kväll. Jag tycker inte om att hålla på med en massa konstiga recept, fasta eller något annat jobbigt som många andra detox-kurer innehåller, för det tröttnar jag på efter några dagar. Med de här äter man bara vanligt och motionerar och så ska tabletterna stimulera tarmen, förbätta matsmältningen och rena kroppen under loppet av 15 dagar. Det låter alldeles utmärkt! I tidningen fick jag tips om att besöka deras hemsida för att läsa om en av redaktörerna som provat detta och sammanställt sitt resultat. Var nyss inne och läste det och det verkade väldigt positivt. Nackdelen med detta är att det inte finns att köpa i någon affär här i närheten. Man måste beställa produkten på nätet, vilket jag inte tycker om. Jag är lite anti att köpa saker via Internet. Men men, jag ska fundera på saken och eventuellt testa det framöver.

 

http://renewlife.se/ 


Tisdag

Jag fick en idé härom veckan som jag har funderat lite på. Har tänkt bli brunett igen... det var flera år sedan jag hade mörkt hår och fick en känsla av att jag saknade det. När jag tog studenten (sommaren 2006) var jag riktigt mörkbrun, men så vill jag inte ha det. Det var på tok för mörkt och passade varken min ögonfärg eller mina ljusa ögonbryn.

 

Idag tyckte jag att jag hade funderat nog på valet av hårfärg och gick ner till Åhléns och köpte mig ett paket färg. Det blev Garnier Naturligt Resultat 5,3 (ljust guldbrunt, som bilden här nedan visar). Jag brukar i vanliga fall köpa 6,3 så det blir bara en nyans mörkare än det jag hade tidigare. Tänkte att jag skulle börja lite blygsamt... Det blev precis som jag hade tänkt mig och jag är jättenöjd!

Välkommen tillbaka brunett-Mia.

 

 


A gift from God

Att ha en röst som denna måste vara en gåva från Gud alltså. Jag beundrar den så innerligt mycket! För mig är en artist en person som sjunger sina låtar lika bra live som de inspelade versionerna och en sådan är Alison Krauss. Hon är helt otrolig. Jag bara älskar hennes röst och hennes låtar och de ger mig gåshud från topp till tå. Tänk om man ändå kunde sjunga som hon... Själv får man ju nöja sig med att hellre sjunga mycket än bra, haha.

 

Alison Krauss - Simple Love


Mumiens återkomst?

Idag har jag gjort någonting som man kanske inte direkt gör varje dag. Hela jag har varit inrullat i toalettpapper och spelat mumie i ett skådespel. Det var inte så lätt som jag hade trott. Först var det en hel histora att linda in mig, och när det väl var gjort kunde jag knappt röra mig. Så fort jag rörde mig krackelerade hela kostymen och började sakta falla av... som tur var hade vi tejpat det tillräckligt väl så det höll någorlunda genom hela pjäsen. Det var ruggigt skönt att få av sig det efter vi spelat klart, för det var väldigt varmt. Inte kunde jag ana att toalettpapper var så varmt? Det kan jag rekomendera om man ska ut på vinteröverlevnadskurs... Måttligt smidigt, men varmt!

 

Nu är det läggdags för jag är så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Råkade slocka på soffan nyss och darling lyckades inte få kontant med mig, så han gick hem. När jag vaknade av tv:n en stund senare undrade jag vart sjutton han hade tagit vägen. Måste ha varit helt lost... Romantiskt värre, haha!

 

I morgon är jag ledig. Ska plugga och se till att snygga till lite här hemma. Tycker inte jag gör annat när jag är ledig... 

 

Godnatt


Söndag

Jaha, vad ska man göra idag då? Det lutar åt att jag måste vara duktig och plugga, städa, diska, tvätta och en massa sånt roligt. Har en del jag måste ta tag i så att säga...

 

Kom precis hem från syrran. Sov där i natt för att slippa cykla hem mitt i natten när de kom hem från festen. Barnvaktandet gick väldigt bra igår. Över all förväntan faktiskt. Lillen var jättesnäll och lydig och det gjorde ju allting så mycket smidigare. Vi lekte och gosade tills han blev helt slut och sedan var det bara att göra välling och lägga honom vid 19-tiden. Mysigt med småbarn!

 

På vägen till syrran igår eftermiddag ramlade jag med cykeln. Det var så himla typiskt. Precis innan fallet hade vi pratat om en kompis till mig, som har en tendens att ramla med cykeln i tid och otid, och vips sa det bara så låg jag där. Hela gatan vat täckt av glashal is med lite vatten över, så fallet var ett faktum. Slog i höften och högra skulderbladet rejält och det ömmar fortfarande. Klantig man kan vara... Som tur var blev det inge värre än lite blåmärken och det kan man ju leva med. Brutna ben eller hjärnskakning hade ju varit det sista man hade haft tid med just nu.

 

Nu är det dags att ta tag i alla måsten här hemma. Ju förr dessto bättre, eftersom det känns så bra efteråt. Framåt 16-tiden ska jag se handboll, mellan Sverige och Ungern. Spelar ju egentligen inte roll om man tittar eller inte nu efter storförlusten mot Frankrike eftersom chansen att komma till semifinal är minimal... Så jäkla surt! De sopade ju golvet med oss, vilket inte var helt oväntat. Rackarns...

 

Ciao


Barnvakt

Ikväll ska jag och darling sitta barnvakt åt min systerson. Det ska bli roligt. Han är så rolig nu när han har lärt sig att gå. Hittar på en massa bus hela tiden, så det gäller att vara på sin vakt. Ska sova kvar där i natt så jag slipper cykla hem mitt i natten när de kommer hem från festen. Dessutom ger det ju tillfälle för de att slippa ha en tid att passa. Blir bäst för oss alla!

 

Nu måste jag packa ihop lite grejer som jag behöver ha med mig för övernattningen och sedan fixa mat.

 

Ciao


Helg

Jaha då var det helg. Är dödstrött så kvällen kommer spenderas i soffan framför tv:n... ensam. Darling ska jobba tidigt i morgon bitti och hinner knappt hit innan det är dags för att åka hem och sova. Jag ska halvsova framför tv:n och se Let´s dance. Whiiie så kul! Jag som skulle åkt på kryssning den här helgen. Det hade jag aldrig orkat. Hade jag följt med skulle jag garanterat legat i hytten och sovit, medan de andra hade festat loss. Jag hade nog bara varit en partydödare... Usch så tråkig jag känner mig.

Ser fram emot i morgon kväll då min syster och hennes sambo ska på fest och jag ska ta hand om mini. Det ska bli jättemysigt! Lär bli en rejäl dos skoj och lek.

Nu är det dags att fixa lite kvällsmat. Om jag orkar... känns som om jag halvsover redan.
Trevlig helg allesammans

Torsdag

Idag har vi suttit på biblioteket hemma i Katrineholm och pluggat. Det gick lite trögt, både för att uppgiften var svår och för att vi var lite trötta och okoncentrerade. Men det är ju så ibland... man kan inte alltid ligga på topp! Dessutom har jag inte mått så bra idag. Jag vaknande i morse och var ovanligt trött och hade lite svidande känningar i halsen. Hade huvudvärk, ont i magen och mådde illa också. Tror att det är magkatarr som spökar igen. Har druckit lite för mycket kaffe på sistonne. När vi hade pluggat klart gick jag och Sofia till Sultans och köpte semlor. Jag köpte en till mig och en till darling och så messade jag honom och skrev att jag hade en liten överraskning. Det blev väldigt uppskattat!

Under kvällen har jag varit hos min syster och tränat på lillens nattningsrutiner inför lördag då jag ska vara barnvakt. Det gick jättebra. Trots att vi inte har setts på ett tag så var han så gosig och tillgiven mot mig. Underbara lilla unge! Han går själv nu. Kändes så ovant att se det eftersom han bara kröp sist vi träffades. Han kändes plötsligt så stor nu...

Nu ska jag återgå till handbollsmatchen mellan Sverige och Kroatien. Det är en riktigt spännande match! Just nu ligger Sverige under med två mål, men jag hoppas att det kan tänkas vända. De får se till att trötta ut Kroaterna ordentligt resterande tid av matchen. Snälla, snälla, vinn!

Over and out

Haha

Fel igen... som jag skrev i det tidigare inlägget så skulle jag se Sverige - Kroatien i handbolls-VM, men jag hade knappt en bokstav rätt. De spelar ju mot Kuwait...
Gaaah...


Inte riktigt min dag idag

Som sagt, det här har inte riktigt varit min dag idag. Den började illa redan vid 06.00 i morse. Jag vaknar av en smäll som kom från köket och så hörde jag hur en massa vatten rann ner på golvet. Jag visste direkt att det var någon av katterna som hade vält vasen med tulpaner på köksbordet, igen. Pallrade mig upp ur sängen och gick ut i köket och torkade upp översvämningen och vände sedan tillbaka till sängen. Det kändes skönt att veta att jag skulle få somna om och sova ca 1 h och 20 min till. Trodde jag ja... Jag kunde ju självklart inte somna om. Efter mycket om och men somnade jag, men då hade klockan hunnit bli 07.10, och klockan skulle ringa 07.20. Så 10 min fick jag sova... När alarmet väckte mig råkade jag självklart stänga av det och somnade om igen och försov mig. Då blev det plötsligt väldigt bråttom. Fick slänga i mig frukosten, ta en snabbdusch och springa till tåget osminkad och med blött hår. Lyckad morgon *not*. Väl framme i skolan går jag och två kompisar och pratar i korridoren och rätt som det är går jag rakt in i en järnbalk. Hann av någon anledning inte se den och rätt som det var small det bara... Snopet värre! Sedan följde dagen i oturens tecken och det hände småsaker hela tiden. Jag snubblade, tappade saker och var allmänt fumlig, men det kanske inte är något ovanligt. Haha...


Nu under kvällen ska jag hålla mig inne i tryggt förvar så jag inte råkar ut för några fler missöden. Ska se handboll kl 18.30. Ikväll spelar Sverige mot Kroatien och det vet jag knappt om jag vågar se. Det kommer garanterat bli en riktig rysare. Den här gången har jag i alla fall bättre koll på tiden, eftersom jag skrev fel häromdagen. Jag hade läst fel och trodde matchen skulle börja 19.10, vilket gjorde att jag missade hela första halvlek mellan Sverige-Spanien. Det var surt... Som tur var kunde man ju glädja sig med att Sverige till slut vann med 34-30.


Dags för lite plugg nu. Måste fortsätta läsa boken som vi ska ha till seminariet nästa fredag.

Ciao


Lyckopiller?

Idag har jag varit ledig. Jag har städat, tvättat och pluggat och varit riktigt effektiv. Tycker saker och ting känns allmänt bra just nu. Jag har blivit mycket piggare och gladare under de senaste veckorna och det glädjer mig. Inte alls kul, varken för mig eller de i min närhet, att ständigt vara trött och lite nedstämd som jag varit under hösten... Undrar om denna vändning kan ha någonting att göra med de Rosenrotstabletter jag har börjat äta? De sägs ha en effekt som ökar ork, lust, skärpa och välbefinnande och av mitt välmående att döma så känns det skillnad. Är detta placeboeffekt eller fungerar de verkligen? Jag tror helt och fullt att de fungerar på grund av att jag ätit de under perioder och märkt tydlig skillnad. Jag upplever att jag är mer koncentrerad, sover bättre, är inte lika lättretlig och lusten har skjutit i höjden. Sen om det fungerar likadant för alla vet jag inte, men för mig har de gjort underverk. Rena lyckopillret, fast i naturläkemedelsform! Kan verkligen rekommendera att prova detta om man som jag känner sig lite low i perioder... Finns att köpa på Apoteket och i affärer som säljer naturläkemedel. Väl värt att prova, I promise!

Från växt, till lyckopiller!  


Ny kurs

Åter en ny kurs har sett dagens ljus. Vi hade kursintroduktion i morse och det fick en tung sten att lättas från mina axlar. Jag hade missförstått schemat lite och det var skönt att få det bekräftat att det inte var så illa som jag hade befarat. Nu känns det bara bra och jag ser fram emot de kommande veckorna med spänning. Det kommer att krävas hårt arbete, men det lär bli väldigt roligt.


Nu ska jag ta och vara lite effektiv och börja läsa en bok som jag måste ha läst ut tills nästa vecka. Efter det blir det handbolls-VM för hela slanten. Sverige möter Spanien, som visas ikväll kl 19.10 på TV4. Det lär bli en rysarmatch! Jag är vanligtvis ingen sportfåne, men är det någonting jag tycker är kul så är det handboll. Då kan jag sitta som klistrad framför tv:n. Gårdagens match mot Sydkorea var spännande och Sverige vann med 31-25. Bra jobbat...
Vad kan man mer säga inför kvällens match än - Heja Sverige!


Bye


Slapp dag

Idag har jag verkligen inte gjort någonting vettigt alls... Jag har spenderat mestadels av dagen i sängen och kollat på tv och gosat med kissen. Det har varit jättemysigt, men väldigt slött. Darling åkte härifrån innan 11 för att sedan åka till gymmet. Tur att någon är duktig i alla fall...

Nu under kvällen ska vi äta resterna från gårdagens goda middag och sedan mysa och se en film. Det kommer alltså bli en fortsatt slö kväll. Sista vilan innan kursstarten i morgon, vilket ser ut att bli några riktigt tuffa veckor framöver.

Som jag skrev härom dagen var jag supernervös över portfolioseminariet som vi hade i fredags eftermiddag. Det var en rejält tröttsam prövning, men det gick kanonbra! Jag kände att jag gjorde bra ifrån mig muntligt och responsen på det skriftliga var över all förväntan. Fick några småsaker att ändra, men det hade jag räknat med. Över lag är jag jättenöjd! Så himla skönt att ha det överstökat och ytterligare en kurs slutförd.

Over and out.

Middagsbjudning

Phuu vad jag är mätt. Under kvällen har vi haft darlings mamma på middag. Hon har bjudit oss på så mycket mat och jag kände att det var dags att bjuda tillbaka. Hade lagat helstekt fläskfilé, potatisgratäng med fetaost och rödvinssås. Till efterrätt blev det Gino med vaniljglass. Det blev riktigt bra och nu står magen som fyra hörn... helt proppmätt! Blev en del mat över, så vi kommer att kunna äta av det i morgon. Ser redan fram emot det!

Godkväll,
ciao


Torsdag

Idag har min kisse Felix bott hos mig i 1 år. Tänk vad tiden går... Jag minns för ett år sedan när jag satt som på nålar här hemma och väntade på att klockan skulle bli 15.00 då de skulle komma med honom. Eftersom jag aldrig hade träffat honom, utan bara sett ett foto på Blocket, så var det extra nervöst. Jag var beredd på att han skulle vara rädd till en början och sitta och trycka bakom soffan, men så blev det inte. Efter bara en timme låg han i mitt knä i soffan och gosade. Supermysigt! Har aldrig ångrat mitt beslut om att skaffa katt. Särskilt inte nu när jag har två...

                                                                    
Här har Felix hunnit bo hos mig i 3 timmar.    


Första natten Felix sov hos mig. Jag kunde inte sova, för jag kunde inte sluta titta på honom! Hade svårt att begripa att han var min.


Idag är sista lediga dagen. I morgon ska vi ha portfolioseminarium och det känns väldigt nervöst. På måndag börjar nästa kurs och man blir smått mörkrädd när man tittar på schemat. Det är schemalagd tid på Campus mellan 8-17 varje dag. Hur är det möjligt? Så har vi aldrig haft förut... vilken omställning det kommer att bli. När ska man hinna med allting annat man ska göra? Phuu, det blir 10 tuffa veckor framöver.


Nu måste jag ut och röra lite på mig och avverka några tusen steg. Sent igår kväll hade jag bara gått ca 9500 steg när tittade på räknaren och det gjorde mig grymt irriterad. Jag har ju som mål nu att den måste visa minst 10 000 när jag går och lägger mig. Som lösning på problemet gick jag runt, runt, runt i lägenheten och lyckades komma upp i 10 027 steg. Helt klart godkänt! Alla sätt är bra förutom de dåliga...

Tjingeling


Lipstick Jungle

Någon mer än jag som såg Candace Bushnell nya serie Lipstick Jungle härom kvällen? Nå, vad tyckte ni? Jag blev till min stora besvikelse måttligt imponerad. Inte för att jag hade trott att den skulle kunna vara lika bra eller överträffa Sex and the city, men ändå vara underhållande. Dessvärre tyckte jag mest att hela konceptet kändes halvhjärtat och långtråkigt... Det är som med uppföljare på storfilmer som menats att vara EN film, men så görs uppföljare bara för att första blivit en succé, och så slutar allting med en flopp. Precis så kände jag när jag såg den nya serien. Författaren Candace Bushnell är en kanonbra författare och har gjort storsuccé med Sex and the city, men jag tror hon skulle behöva tänka om helt. Tänka bort från det där tjejgäng, storstad, sexkonceptet, för att undvika det ofrånkomliga - att alla jämför hennes nya verk med SATC. Gör någonting helt nytt och jag lovar att jag ska titta och ge det en ärlig chans!Flipp eller flopp?

Kom precis in från en skön promenad. Har gjort något så oväntat som att köpt mig ett par gångstavar som jag är ute och promenerar med. Jag tycker personligen att det ser jätteflummigt ut, men det skiter jag i. Det får vara hur töntigt det vill, för det bjuder jag på. Det är bra träning för kroppen och det känns från topp till tå att man gjort någonting mer effektivt än att bara gå, eftersom hela kroppen aktiveras på ett annat sätt. Det kan jag verkligen rekommendera! Dessutom har jag min stegräknare på mig för att kontrollera hur många steg jag tar under promenaden. Rundan som jag går i skogen omfattar ca 4000 steg och det är en bra grund för de 10 000 steg jag bör gå varje dag för att få tillräckligt med motion. Igår gick jag totalt 13 513 steg och det är bra.


Nu ska jag ta och städa ut julen här hemma. Nu ska alla tomtar, julgardiner och ljusstakar bort. Tycker att det är lika skönt att plocka bort det som det var mysigt att ta fram. Nu har jag fått en tillräcklig dos av julmys, så nu ska de väck.


Ciao


Måndag

Idag har jag ägnat större delen av dagen till att plugga. Vi är lediga hela veckan för att förbereda oss inför portfolioseminariet på fredag. Är lite smånervös inför det eftersom man hört en del fåglar viska om att vår exminator är benhård i sina bedömningar. Minsta lilla man inte håller tiden på 20-25 min så blir man underkänd... Jag brukar inte vara nervös inför liknande grejer, men nu har folk satt skräck i mig. Men ska försöka ha is i magen och koncentrera mig på vad jag ska göra istället för att stressa upp mig. Det blir ju ingenting bättre av...

Nu ska jag ta och röja undan lite här hemma och sedan slappa resterande tid av dagen. Har börjat bli rätt bra på det nu när man har haft så mycket ledigt. Sovmorgon har blivit lite av en specialitét.

Over and out.

Visdomsord

De här textraderna lyssnar jag ofta på när jag tycker att någonting är jobbigt och behöver styrka. Det är sanningens ord...

There are times in life when you gotta crawl,
Lose your grip, trip and fall
When you can't lean on no one else,
That's when you find yourself
I've been around and I've noticed that
Walk-in's easy when the road is flat
Them danged 'ole hills will get you every time.
Yeah, the good Lord gave us mountains so we could learn how to climb

This world ain't fair
It can knock you on your butt
You can just lie there or you can get back up
You gotta get back up
[Lonestar - Mountains]


Torsdag

Idag känner jag mig äntligen bättre från min släng av influensa. Jag är på benen igen och har kunnat slutföra mitt portfolioskrivande och lämnat in den. Känns bra att ha det avklarat, men den där gnagande ångesten över att man aldrig blev riktigt nöjd har som vanligt infunnit sig.

Bortsett från att ha pluggat har jag inte gjort så mycket idag. Måste ta det lungt några dagar till eftersom man fortfarande är i risk för nya infektioner efter att ha varit krasslig. Är ju ganska vanligt att man kör igång direkt i 180 när man har varit sjuk, för att man ligger så mycket efter med allting, och så blir man dålig igen... Det vill jag verkligen inte.

Skola i morgon för första gången på ett bra tag nu. Känns som om man har varit ledig i evigheter... På sätt och vis skönt att komma igång igen, även om man kommer att vara lite trögstartad.

By the way, jag har skaffat mig en stegräknare. Har tyvärr inte hunnit använda den så mycket ännu eftersom jag mestadels har legat halvdöd i sängen sen jag köpte den. Har haft den på mig halva dagen idag och hittils visar den 5092 steg. Man ska gå minst 10 000 steg per dag och det hoppas jag att jag kommer överstiga i morgon när jag ska ha den på mig hela dagen. Ska bli spännande att se vad den kommer att visa...

Sovdags nu,
godnatt!

Onsdag

Jag var tvungen att vara hemma från skolan idag. Jag hade som plan att ta 2 alvedon på morgonen och åka till skolan och försöka genomlida dagen ändå, men det gick inte efter gårdagens febertopp. Hade över 39 grader och trodde att jag skulle koka över. Ena stunden var jag varm så svetten rann och andra stunden frös jag så jag skakade. Det var rejält obehagligt! Länge sedan jag hade influensa och jag hade hunnit glömma bort hur hjälplös man blir av den höga febern... Som tur är har febern börjat gå ner nu och jag behöver inte längre ligga i sängen och sova konstant, vilket är bra eftersom vi har inlämning i slutet av veckan.

Min portfolio ska in på fredag och jag har kört fast på sista delen där man ska göra en utvärdering av kursmålen. Jag har fått skrivkramp helt enkelt... fast det känns snarare som tänk-kramp... Står helt still i skallen på mig. Skulle behöva någon infallsvinkel eller så, bara jag kom igång. Det är så frustrerande... Vi verkar vara flera som har problem på samma ställe i skrivandet så det hjälper inte riktigt att fråga någon. Att fråga någon utomstående är inte heller lätt eftersom analysen ska utgå från egna tankar utifrån kursen... Usch. Ska bli så skönt när det är över!

Det här inlägget känns som rena klagomuren, men det bjuder jag på.
Over and out


Sjuk

Har inte riktigt haft ork att skriva de senaste dagarna. Inte har orken blivit bättre av att man nu är sängliggande med feber, hosta och huvudvärk heller... Skolan börjar i morgon och jag vet inte riktigt hur det ska gå. Febern verkar hålla i sig stadigt, så jag får nog ta och pallra mig iväg till skolan ändå. Har inte tid att hamna efter nu såhär i sluttampen av kursen.
Jaha, dags att åter bege sig till sängen och vila. Knappt så jag orkar hålla ögonen öppna...

RSS 2.0