Random tidsfördriv

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, flera saker faktiskt! Jag blev sambo, tog examen från min universitetsutbildning och fick mitt första lärarjobb.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag brukar inte avlägga några nyårslöften eftersom jag vet att jag ändå inte kommer att hålla dem.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, det kan man lugnt säga. Det råder viss baby boom just nu.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov!
5. Vilka länder besökte du? Jag har tyvärr bara hållit mig inom Sveriges gränser i år.
6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012? Ja, motståndskraft mot stress, både fysiskt och psykiskt.
7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? 5 maj bland annat, då jag och Andreas firade 1 år tillsammans.
8. Vad var din största framgång 2011? Min examen får jag lov att säga.
9. Största misstaget? Att jag fokuserade på det ekonomiska under sommaren, istället för att ta ledigt och samla krafterna inför hösten. Men det är lätt att vara efterklok.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag har varit förkyld under längre perioder och haft en del febertoppar, samtidigt som jag har haft tryck i bröstet på grund av all stress.
11. Bästa köpet? Våra festivalbiljetter till Peace & Love.
12. Vad spenderade du mest penar på? Mat och andra nödvändigheter tror jag, tråkigt nog.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, min karl, han kan verkligen konsten att förgylla mitt liv!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011? Mohombi - Under the coconut tree.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare, helt klart!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Hmm, tränat kanske... och umgåtts med mina nära och kära. Men när ska man hinna det liksom, när dagarna bara rinner förbi!?
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Jobbat, för kroppen behöver vila och göra annat också.
18. Hur tillbringade du julen? Med Andreas och hans familj på julafton och med min familj på juldagen.
19. Blev du kär i år? Nej, inte på nytt. Här frodas fortfarande samma kärlek och blir allt starkare för var dag.
20. Favoritprogram på TV? Drömmen om ett barn som har visats på 3:an under hösten.
21. Bästa boken du läste i år? Har tyvärr inte hunnit läsa så många böcker.
22. Största musikaliska upptäckten? Oj, samma sak som med böckerna, har inte lyssnat så mycket på musik. Konstigt nog! Det beror antagligen på att jag är rätt trött i huvudet när jag kommer hem från jobbet och uppskattar tystnaden.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Muffinsplåtar, vilket jag fick av svärföräldrarna.
25. Något du önskade dig men inte fick? Nej, ingenting jag kan komma på. Önskade mig faktiskt inte så mycket, eftersom jag tycker mig ha allting jag behöver. Och lite till.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011? Jag befann mig på festival i Borlänge tillsammans med karln och ett gäng härliga festprissar! Grym dag, helt klart.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nej, tycker att året har varit så gott som komplett. Bland de bästa åren av mitt liv actually!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011? Väldigt mycket leggings och klänning/tunika/långa koftor.
29. Vad fick dig att må bra? Min familj, min sambo, katterna och allt som sätter guldkant på livet.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Haha, orka bry sig om sådant!
31. Vem saknade du? Min morfar, det gör jag jämt! Och vänner som jag sällan träffar. Jag måste bli bättre på att både höra av mig och träffa folk som bor en bit bort.
32. De bästa nya människorna du träffade? Oj, det har knytits många nya kontakter under 2011 i och med jobb och andra sociala sammanhang. Festivalen medförde en hel bunt med sköningar och ni vet vilka ni är. Det dröjer inte allt för länge innan vi ses igen. Detsamma gäller Carro - du är en riktig glädjespridare som jag är oerhört tacksam över att ha lärt känna!

Sammanfattning av 2011

Jag kan inte säga annat än att 2011 har gått med en hissnande fart, samtidigt som det har varit ett händelserikt och positivt år. Temat för året har nog varit förändring och att dörrar har öppnats för nya möjligheter. Ihop med 2007 måste jag räkna 2011 som ett av de bästa åren i mitt liv, hittills.

Vi börjar från början. Det nya året firades in hos Elfrida och Henke i deras lägenhet, med en riktigt trevlig fest. Sedan tog årets första månad sin början med ett nytt jobb, som lärare i förskoleklass på Skogsborgsskolan. Mitt allra första lärarjobb efter 3,5 års studier. I samma veva provade vi på sambolivet och beslutade oss för att flytta ihop på riktigt under våren. I slutet av månaden tog jag examen från lärarutbildningen och det fick mig att känna att vuxenlivet tog sin början på riktigt.

Februari rann bara förbi som ett töcken. Jag var helt upptagen med att skolas in på det nya jobbet och att anpassa mig vid att arbeta heltid. Annars hände ingenting speciellt.

Mars var en härlig månad, då jag och karl blev sambos på riktigt. Jag packade ihop alla mina tillhörigheter, flyttade in i hans lägenhet och överlät min etta till hans storebror i andra hand. I och med detta öppnades ett nytt kapitel av mitt liv, med glädje och en liten dos nervositet. Nya boendet innebar grannskap med Hälsogymet, vilket resulterade i inköp av gymkort och jag satsade på att gå in hårt för träningen. Med blandat resultat.

April månad inleddes med feber och ett allmänt krassligt tillstånd. När jag tillfrisknat kom beskedet att jag inte skulle bli kvar på jobbet under höstterminen på grund av kommunens alla nedskärningar. Det var väntat, men ack så jobbigt då jag trivdes som fisken i vattnet. Detta avrundade och gjorde april till årets tyngsta månad.

Maj inleddes med att fira vår 1-årsdag. Trots att vi inte hade varit tillsammans så länge, kändes det som 4-5 år istället, eftersom vi hunnit med så mycket under vår tid tillsammans. För övrigt flöt månaden på i godan ro, med en härlig vår och längtan efter sommar.

Till skillnad från april, bjöd juni månad på en vändning på jobbfronten. Jag sökte och fick en fritidspedagogtjänst på Nävertorpsskolan och skrev avtal innan jag ens hunnit sluta på mitt dåvarande jobb. Jag arbetade min sista dag på Skogsborg den 10 juni och det var med gråten i halsen jag tog avsked från både barn och personal. Måndagen den 13:e började jag sommarjobba på städ. Med facit i hand var det helt onödigt, men när jag tackade ja till cheferna på städ bävade jag för en arbetslös höst. Bättre att ta det säkra före det osäkra. I samma veva började nedräkningen inför festivalen och jag såg verkligen fram emot en hejdundrande sommar.

Juli var en härlig månad! Den inleddes med Peace & Love i Borlänge, med grym musik och helsköna människor. Inte likt mig, sa jag och festivaldebuterade som 24-åring. Väl hemma igen flöt sommaren på med jobb, grillkvällar och små mysiga utflykter. Till Smultronstället bland annat.

Även augusti var en härlig och händelserik månad. Det vankades årlig sommarfesten hos mina svärföräldrar bland annat - en supermysig tillställning där våra föräldrar fick träffas för första gången. Senare bjöds jag ut på en skärgårdstripp med mina föräldrar, min syster och hennes familj. En heldag med sol och bad, som visade sig bli en av sommarens varmaste dagar. Sedan satte vi punkt för sommaren genom att åka en helg till Liseberg och plötsligt stod hösten inför dörren, med nytt jobb och allt.

Det nya jobbet satte prägel på september månad, precis som i början av året. Tiden rann förbi och det hände inte värst mycket, mer än mitt frenetiska brödbak. Jag hade dille på att prova en mängd olika recept, i jakt på det perfekta brödet.

Oktober gick i vuxenpoängens tecken. Efter en snabbtitt på hemnet (som jag för övrigt gör varje dag efter jobbet) hittade jag mitt/vårt drömhus. Just då kunde jag inte tänka på annat än hus och det bokades tid för visning och möte med banken. Trots all energi som lades ner på detta, lugnade vi oss och insåg att huset skulle bli ett alldeles för stort och kostssamt steg. Det var ändå lärorikt inför framtiden och drömmen om ett hus lever kvar!

November visade sig bli en mörk och ganska dyster månad. Inledningsvis åkte vi till Stockholm för att se Rihanna i Globen, som blev en total besvikelse då hon åter igen insjuknat och ställede in. Lagom när besvikelsen lagt sig, tog höstmörkret tag och drog ner mig i sin djupa avgrund. Trött och utarbetad blev jag sjukskriven en vecka för att samla krafterna, för att orka det kvarstående av terminen. Under min sjukskrivning fick jag dille på stickning och det producerades raggsockor för glatta livet.

Under december månad var jag på banan igen och allting handlade om jobb och klappletande. Även denna månad sa svisch och imorgon är det redan månadens och till och med årets sista dag. Årsskiftet ska spenderas hemma hos Johanna och Johan, för ett förhoppningsvis bra avslut och en bra start på det nya året. 2012, smaka på den du!

Att tänka i förväg

- Jag tror att jag ska ta mig en dusch, säger karln.
- Mhm, svarar jag bakom datorskärmen.
Han står bredvid sängen och tar av sig, plagg efter plagg.
- Du kan få, påbörjar han och i mitt huvud fortsätter jag medningen.
- Följa med?
- ... rensa kattlådan om du vill, fortsätter han. Katterna verkar lite missnöjda.
- Jaha, så pass.

Ett snällt år?

Jösses vad jag måste ha varit snäll under 2011, så oerhört mycket klappar som jag/vi fick igår. Det var knappt så jag syndes bakom alla paket som låg omkring mig i soffan.


 • En kanvastavla
 • En Mp3 och hörlurar
 • OBH Nordica glassmaskin
 • Två par raggsockor
 • En morgonrock
 • 4-pack dessertskålar
 • 6-pack champagneglas
 • En vinkaraff
 • En vinflaska
 • En jättefin vit pläd
 • En chokladkokbok
 • Ett spritser-set
 • Två bunkar
 • Tvålar och badprodukter från Lush
 • Burkmat, godis och leksaker till katterna
 • Två badlakan och två mindre handdukar
 • En digital fotoram

Julklapp i förskott

Jag och min sambo har länge funderat på att beställa kanvastavlor med bilder på oss och våra katter. Vi har så mycket tomma väggutrymmen, speciellt i vardagsrummet, och planen var att dekorera dem med tavlor som gör vårt hem personligt. Helt utan min vetskap tog karln sig an detta projekt och beställde en tavla till mig i julklapp, som det för övrigt var ett väldigt tisslande och tasslande om.

Eftersom tavlan är 50x70 cm var det lite knepigt att slå in den och vårt paketpapper räckte inte till, så jag fick min present i förskott. Älsklingen var ivrig att få ge den och jag var nyfiken som tusan, så det var väl lugnast för alla parter. Åååh, jag älskar den! Mina finaste små hjärtan.

Smaskigt och smidigt snacks

När hungern faller på eller när klockan slår ett slag för mellanmål,

då sitter det fint med en Babybel och en näve naturella nötter.


Finn ett felSläng ett öga i mitten av dansgruppen. Vilken sköning!

Lite färg i vintermörkret

Inte riktigt likt mig, men idag blev det lila på naglarna.

Det är ungefär samma färg som barnen på jobbet brukar ha.


Samma visa varje år

Det är samma visa varenda år när det nalkas mot jul. Alla stressar land och rike runt för att hitta de perfekta klapparna, för att sedan vada i materiella ting på julaftonskvällen. Jag kan tycka att det är ett nödvändigt ont att köpa julklappar och att det blir en onödig börda. Som om man inte hade annat viktigt att göra liksom.

I min familj började vi trappa ner julfirandet successivt i och med att vi barn blev äldre, för att sedan fira mer helhjärtat i och med att min syster fick barn härom året. Det är väl ändå för barnen skull vi firar jul, enligt min mening. Under tonåren och som vuxen har jag aldrig känt den där innerliga längtan efter jul, som man kände som barn och jag har många gånger undrat varför. Kanske är det ens egen längtan efter ljudet av ivriga barnfötter på julaftonsmorgonen som gör att julstämningen inte infinner sig som den ska. Som om den viktigaste ingrediensen saknas. Vad vet jag.

Kalasgoda saffransbullar

I ICA´s senaste reklamblad fann jag ett riktigt mumsigt recept på saffransbullar som jag provbakade igår kväll. Personligen är jag inte speciellt förtjust i traditionella lussekatter eftersom de har en tendens att bli torra och tråkiga, men de här blev raka motsatsen. Saftiga och mumsiga bullar, rent av beroendeframkallande, blev resultatet.

Klicka er in HÄR, läs receptet och prova själva vettja.

Jag får rysningarDet här har varit en storfavorit sedan barnsben. Vilken mäktig röst alltså!
Jag minns hur jag stod framför spegeln i mitt flickrum och sjöng, till familjens förtret.

RSS 2.0