Innovativ matlagning

Som jag nämnde i det tidigare inlägget serverades det baconsprängd köttfärslimpa med ugnsbakade rotfrukter till middag här hemma. Jag hade först bestämt mig för att ha en kall creme fraichesås till detta, men ångrade mig snabbt när jag såg hur mycket fin sky det hade blivit från köttfärslimpan. Jag tog tillvara på den och gjorde en sås som jag testade att smaksätta på ett lite innovativt sätt... tror jag i alla fall.

Efter att ha gjort basen på sky, matlagningsgrädde, soja, en klick creme fraiche och kryddor tillsatte jag en skvätt glögg på slutet. Jag kom på den idén efter att ha sett Pernillas Jul på TV4 Plus, då hon gjorde julmustsås till sin ugnsbakade kycklingfilé. Då väcktes genast tanken på hur det skulle bli med glögg istället. Sagt och gjort, jag testade! Det blev fantastiskt gott kan jag lova. Smaken påminde om rödvinssås, fast med en något julinspirerad kryddning.

Detta kan jag verkligen rekommendera!

Paus i pluggandet

Just nu har jag en liten kaffepaus i mitt skrivande av den kritiska granskningen. Det känns som om jag har kommit över den värsta startbarriären, men skrivkrampen har långt ifrån släppt. Jag har hittills fått bukt på dispositionen, inledningen samt bakgrunden. Det sista jag gjorde innan pausen var att plita lite på syftet och det verkar bli rätt okej. Det gäller att hålla sig informativ samtidigt som väldigt kortfattad då allting ska rymmas på 5-6 sidor. Det är lite trixigt!

För att orka fortsätta skulle jag behöva en rejäl lunch, men jag har banne mig ingenting hemma att laga. Jag brukar vara en jäkel på att ta lite av varje och klura ihop en måltid, men idag tryter idéerna totalt. Det enda jag har hemma ligger i frysen och är således djupfryst, vilket gör det väldigt omständigt att laga någonting på. Får antingen pallra mig ner till Konsum och handla eller så håller jag ut och lagar en tidig middag istället. Det ska serveras baconsprängd köttfärslimpa med ugnsbakade rotfrukter till middag nämligen, vilket jag ser fram emot. Det är nog en av mina toppfavoriter vad det gäller mat.

Tjingeling


Uppe med tuppen

Idag är jag uppe med tuppen. Jag hade bestämt mig för att gå upp tidigt idag, men efter att ha somnat i soffan igår kväll glömde jag självklart att ställa alarmet på mobilen. Dock löste sig det problemet ändå när det ringde på dörren lite innan 8 i morse. Det var hantverkare från ventilationsfirman som skulle göra några mätningar. Jag kommer att ha dem springande här hemma några gånger under dagen och slutligen kommer det att komma folk och göra en slutbesiktning framåt eftermiddagen. Sedan antar jag att projekt stambyte anses som klart, om de inte hittar några anmärkningar vill säga. Mina anmärkningar var de här och åtgärdade under förra veckan, så mitt gnäll ska de få slippa höra framöver.

Nu ska jag äta frukost och sedan ta tag i pluggandet. Jag har varit så sjukt omotiverad de senaste dagarna och det har resulterat i absolut noll pluggande. Jag ligger rejält efter med den granskningsuppgift som ska in den 9 december och det gör mig ruggigt stressad. Hur ska det gå?

Kramhej

Julpyntat och klart.

Ber om ursäkt för suddiga mobilbilder, men de får duga :)

 

Före

 

Efter

Chokladkola

Idag håller jag på med lite julpyssel. Först har jag gjort hemlagad chokladkola och efter det blev det en kanel, kardemumma och ingefärskaka, som just nu står i ugnen och sprider en underbar doft i lägenheten. Den är lite utav ett wild card, för jag improviserade med kryddorna då jag inte hade något saffran hemma, som det egentligen ska vara. Jag återkommer om resultatet.

Busenkel chokladkola

1 dl socker
4 msk smör/margarin
4 msk sirap
1 msk kakao

Blanda alla ingredienser i kastrull och koka upp.
Efter ett snabbt uppkok - sänk till medelvärme och låter det sjuda i 4 minuter.

Häll upp smeten på ett bakplåtspapper och låt det svalna.
När kolan har svalnat - skär den i bitar om ca 3x3 cm.


Soffmys

Här har jag och Tuss lördagsmys i soffan. Detta är en donna som vet hur man tar plats i mattes knä vill jag lova. Breda ut sig deluxe är Tuss filosofi.

Ville du nåt, eller?

 

Slapp sovställning.

 

Tur att matte har långa ben så att man kan sträcka ut sig ordentligt.


Mår inte bra.

Jag var och jobbade på morgonen. Det gick väl sisådär om man säger så. Det kändes som om mitt huvud skulle sprängas och hela jag kändes disorienterad. Har värk i lederna och kroppen känns allmänt håglös. Direkt när jag kom hem lite efter 11 somnade jag i soffan - slocknade som ett ljus. Därav blir det inget festande ikväll som planerat. Det blir till att vila i soffan och hoppas på att det här bara är en elak förkylning. Det får banne mig inte vara den här baconsnuvan, för det har jag verkligen inte tid med.

Nu är det dags att försöka peta i sig lite lunch.
Bye

I väntans tider.

Medan jag väntar på att färgen ska verka klart i håret håller jag på och pysslar lite och lyssnar på julmusik. Jag tycker egentligen att det är lite väl tidigt för julmusik, men det är ju så härligt. Stämningsfullt och mysigt liksom och det kan man väl knappast få för mycket av?

Min absoluta favorit när det gäller julmusik är Julen är här. Den är oerhört vacker och påminner mig om luciatågen på högstadiet och när jag och min tvärflöjtslärare spelade den tvåstämmigt tillsammans kring jul. Blotta tanken får mig fortfarande att rysa av välbehag.

 

Vilken är er julfavorit?


Fredag 27/11-09.

Idag har jag jobbat större delen av dagen. Jag skulle egentligen åkt till skolan, men det hade kört ihop sig på jobbet och då var jag tvungen att rycka in. Två av fyra personer bland personalen var sjuka och då blir det lite tajt om tid att hinna täcka upp alla områden. Jag hade Johannas pass på KappAhl mellan 8-10 och resten av dagen fick jag täcka upp för Gunn på SKF. Jag tycker egentligen inte om att skippa skolan pga. jobb eftersom studierna alltid måste gå före, men idag fick jag se det här som ett nödfall. Om det bara är en sjuk brukar det gå att täcka upp för varandra, men två är en omöjlighet. De kan ju inte ta in vem som helst heller på grund av att personen i fråga måste ha de skyddskläder som krävs samt kunna hitta på alla ställen i fabriken.

Nu är jag precis hemkommen från stan. Åkte ner till Åhléns för att köpa hårfärg och ta en vända in på systemet för att köpa lite gott tills i morgon, då det vankas inflyttningsfest hos Tomas. Jag har inte varit ute sedan Halloween så det ska bli trevligt. Har dock fått min magkatarr tillbaka så jag vettisjutton hur det kommer att bli om jag dricker vin i morgon. I värsta fall får jag strunta i vinet och ha trevligt ändå!

Dags för hårfärgning nu! Det blir den gamla vanliga färgen 5,3 - ljust gyllenbrun, så här bjuds det inte på några överraskningar eller förändringar. Tråkig som man är, haha. När håret är klart ska jag börja förbereda middagen. Ugnsbakad kycklingfilé, klyftpotatis och bearnaisesås står det på menyn idag. Hur låter det?

Ha en trevlig kväll och helg allesammans.
Ciao

I love pj´s.

Jag tycker att det är så himla mysigt med mjukiskläder och pyjamaser av olika slag. Att byta om till några bekväma myskläder är det första jag gör när jag kommer hem. Det kan antingen vara joggingbyxor, pyjamasbyxor eller leggings tillsammans med en stor collegetröja och mina sköna tofflor. Igår när jag satt och klickade runt lite på H&M:s online shop hittade jag en pyjamas som jag föll pladask för. Den såg himla skön ut och var dessutom rätt snygg för att vara en pyjamas/mjukisdress. Jag undrar om den finns i butik, för jag är inget större fan av att handla via nätet. Är det någon som vet?

(Klicka för att förstora bilderna)


Händelserik dag

Idag har jag varit iväg på en liten dagsutflykt. Vi skulle ha matematikverkstad i Matteljén i Linköping och då blev det tåg till Norrköping och där blev vi upphämtade av Cilla på stationen. Halvvägs ringer min mobil och det blinkar ett okänt nummer på displayen. Det visade sig vara från Schenker - ville meddela att de hade en leverans till mig under dagen och undrade om jag var hemma. Vi bestämde att de skulle komma förbi klockan 16.00 och då blev jag plötsligt galet ivrig. Jag som hade trott att leveransen av klösträdet skulle ta minst en, kanske två veckor till. Det gick väldigt mycket snabbare än väntat eftersom det tagit totalt åtta dagar från att jag skickade in min beställning till att jag fått min vara.

Efter matteverkstaden med skolan åkte Cilla, jag och Lisa till IKEA. Lika bra att passa på att göra den svängen när man ändå är i krokarna. Vi inledde shoppingrundan med ett besök i restaurangen för en efterlängtad lunch. För min del blev det ugnsbakad kyckling med pommes, grönsaksröra och bearnaisesås. Det är en given klassiker på IKEA! Mätta och belåtna gav vi oss på shoppingen. Jag hade skrivit ihop en inköpslista som jag höll mig ganska bra till - inga onödiga impulsköp som det brukar kunna bli. Jag köpte bland annat en lila morgonrock, en pedalhink, en duschhylla, två förvaringslådor, ett skohorn, ett blockljus och lite annat smått och gott som är bra att ha.

Väl hemma i Katrineholm gick jag som på nålar och inväntade leveransen av klösträdet. De kom precis enligt avtalad tid och lämnade ett gediget paket - knappt så att jag kunde förflytta det mellan hallen och vardagsrummet på egen hand. Jag hade sedan att göra en bra stund med att få ihop det kan jag säga. Ca. 1,5 h höll jag på och skruvade, men det var det värt. Till en början var katterna lite reserverade och visade ett oroande svalt intresse för trädet, men det släppte efter en stund. Nu har de båda provlegat kojorna, klöst på pelarna och Felix har t.om. vågat sig ut i en av hängmattorna. Han såg så oerhört nöjd ut och det gjorde mig nästan rörd till tårar!

Vårt klösträd har anlänt!

Är det någon som är intresserad av att köpa ett liknande klösträd och vill titta i försäljarens produktkatalog är det bara att meddela mig det i en kommentar. Jag har den som PDF-fil, vilket lätt kan skickas över! Priserna är oerhört förmånliga och inga leveransavgifter tillkommer inom Sverige.

Nya strategier

Idag har jag varit i skolan på förmiddagen. Vi hade seminarium i matematik, som vanligt, och det var väldigt intressant. Vi fick räkna en massa olika tal och sedan ha en gemensam diskussion om de strategier som finns för att lösa uppgifterna. Detta är verkligen någonting jag behöver jobba på, för mitt sätt att tänka vad det gäller matte är väldigt enkelspårigt. Jag kan en, max två olika uppställningar eller strategier per räknesätt och använder bara dessa. Som lärare är det viktigt att kunna många olika för att kunna ge barnen flera alternativ och på så sätt hitta sitt sätt att lära. Idag fick jag således många nya exempel på hur man kan lösa olika typer av uppgifter och det var perfekt.

 

Hann även med en snabb vända på stan idag. Jag hade fått ett önskemål från min syster att gå förbi Casanova och köpa en snuttefilt till nykomlingen. Hon önskade en snarlik filt som Edwin har, fast i ett annat motiv, och de finns inte att köpa i Katrineholm. De kallas för Diinglisar - superfina filtar i form av olika djur och är oerhört populära hos småbarn. Edwin har en komönstrad filt, som han kallar för "tatosch" (?) och den är helig för honom! Till lillebror fick det bli en giraff. Det var den sista de hade hemma i lager, så jag hade tur som fick tag på en.


Diinglisar finns i två olika varianter - vilda djur samt tama djur.


Jag tycker helt klart bäst om de vilda. Om de hade funnits i leopardmönstrat hade jag banne mig köpt en till mig själv, i förebyggande syfte, haha.

 

Eftermiddagen har jag spenderat hos min syster. Jag bestämde mig för att ta en eftermiddagspromenad och gå dit för att överlämna presenten. Jag skulle bara stanna en liten stund, men blev kvar i nästan tre timmar. Tiden går ju så fort när man är tillsammans med barnen och det är svårt som attan att slita sig.


Nu är det dags att ta tag i pluggandet som jag borde ha gjort under eftermiddagen. Jag har blivit expert på att hitta undanflykter för att slippa plugga, bara för att jag är lite skoltrött och allmänt mörkerdeppig. Uppryckning är det som gäller!

Ciao

Levande död

Uh, jag kunde inte sova i natt. Timme efter timme låg jag och glodde i väggen utan minsta tecken på att kunna somna. Det var en massa tankar som snurrade i huvudet på mig och min puls var så hög att man kunde tro att jag precis sprungit ett maratonlopp. Riktigt jäkla obehangligt! Jag tittade på klockan sista gången efter 03, så jag måste ha somnat där någonstans. Självklart väckte Felix mig vid 07.15 och ville ha mat och när det kändes som om livet inte inte bli mycket värre ringer mobilen 07.45 - jag som precis hade somnat om. Chefen på städ hade kris pga. sjuk personal och de behövde förstärkning redan kl. 8.00. En kvart hade jag alltså på mig att piggna till efter fyra timmarns sömn, klä på mig och infinna mig nere på jobbet. Det blev lite stressigt. Som tur var gick jobbtimmarna fort och jag kunde lämna stället och känna att jag gjort dagens goda gärning. Har ju så svårt att tecka nej när de ringer om jobb eftersom det känns som om man sviker laget.

Hm, nu kan jag inte bestämma mig om jag ska lägga mig igen och slumra en stund eller om jag ska försöka hålla mig vaken och gå och lägga mig tidigt ikväll istället. Sover jag nu kanske jag riskerar att vrida dygnet och få det lika sömnlöst i natt och försöker jag hålla mig vaken kommer ändå ingenting att bli gjort eftersom jag är som en levande död. Knepig sits. Vad tror ni är bäst?

Aaaah, som ni hör så är det en tycka-synd-om-sig-själv-dag idag.
Väck mig när det blir vår!

Boring lista

Om dig.
1. Hur mycket är klockan just nu? 00.40
2. Namn? Maria
3. Vart bor du? I Sveriges tråkigaste stad, enligt en undersökning härom året.
4. Hur många barn vill du ha? 2
5. Vill du gifta dig? Jag vet faktiskt inte. Drömde om det som liten, men nu vettifan.
6. Rullar du spaghettin eller skär du den? Skär och äter med sked. På den fronten kommer jag aldrig att bli vuxen.
7. Har du ätit sushi? Yes. Minns dock inte riktigt hur det smakade för det var så länge sedan. Borde kanske äta det snart igen och friska upp minnet.
8. Favoritglass? Magnum mandelstrut.
9. Hur många olika sorters flingor har du i kökskåpet? Två, förusatt att müsli räknas som flingor (?).
10. Humör? Jag vet inte riktigt. Mår konstigt, tänker för mycket...

Fyra Grejjor.

1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? Nej, inte vad jag minns.
2. Har du en hund? Nope, men jag skulle gärna vilja ha en. Överlåter det på framtiden!
3. Sover du helst själv eller med någon? Själv. Jag vill ha mycket space när jag sover. Fast oftast har jag ju en, ibland två, katter som breder ut sig som sjutton i sängen.
Hmm, skulle det inte vara fyra grejer? Jag kan bara se tre...

SKULLE:

1. Skulle du vilja vara längre? Nej, jag är ganska nöjd med mina 168 cm. Är väl en ganska normal längd för en tjej - varken för långt eller för kort.
2. Skulle du vilja väga mer? Haha nej verkligen inte. Har nog med att försöka skaka av mig de extrakilon jag redan besitter.
3. Skulle du vilja ha sex nu? Vad sjutton är det för fråga. Nej...
4. Skulle du vilja dricka dig full nu? Haha, vore kanske roligt med en spontanfylla en söndag natt. Who knows?

KAN.
1. Kan du röra på öronen? Nej. Jag har övat, men utan resultat.
2. Kan du slicka dig på näsan? Jajjemen, jag har nämligen en förjävligt lång tunga.
3. Kan du kolla i kors med ögonen? Ja, det kan väl typ alla?
4. Kan dina föräldrar lita på dig? Absolut.
5. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Tveksamt. Skulle väl vara under fyra timmars sömn i så fall.
6. Kan du va på en fest utan att dricka? Jovars, men blir väldigt lättirriterad då. Stör mig på allt och alla.
7. Kan dina vänner lita på dig? Ja, självklart!
8. Kan du tänka att pierca dig i naveln? Nej, magen är ingenting jag visar mer än nödvändigt, så det känns onödigt. Men om jag hade en slank och fin mage så kanske jag skulle fundera på saken, för jag tycker att det är rätt fint.
9. Kan du suga? Den förmågan har väl alla, annars fick man nog ont om mat som liten.
10. Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? Jo, jag är ganska sparsam och ekonomisk av mig.

HAR.
1. Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? Jo, fast jag skulle dock välja att kalla det "undanhållit delar av sanningen". Ibland mår nog föräldrar bäst av att inte veta allting.
2. Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? Ja absolut, det får jag höra varje vecka.
3. Har du syskon? Japp, en äldre syster.
4. Har du någonsin haft sex med någon? Ja.
5. Har dina föräldrar ljugit för dig? Det har de säkert. Ingen är väl exemplarisk?
6. Har du varit full den här månaden? Nej.
7. Har du redan tröttnat på dom här frågorna? Nja, jag tycker faktiskt att det är rätt roligt.
8. Har du borstat tänderna den senaste timmen? Yes, jag skulle ju sova, sen fastnade jag här.
9. Har du pussat någon som är fyra år äldre? Ja det har jag.
10. Har du haft sex med någon som är tre år äldre? Nepp.
11. Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? No.
12. Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det? Inte vad jag vet, haha.
13. Har du haft sex med mer än tre personer? Mm.
14. Har du ljugit på någon fråga än då? Nej, finner ingen anledning till det.

VEM.

1. Vem älskar du? Familjen och vännerna.
2. Vem hade du senast sex med? Pojkvännen.
3. Vem vill du bli full med? Jadu, bra fråga faktiskt. Finns många roliga människor att festa loss med!
4. Vem är den bästa artisten? Oj, får man bara välja en? Stört omöjligt ju... Fast Winnerbäck ligger nog mig varmast om hjärtat faktiskt. Skulle inte överleva en vecka utan hans ljuva stämma.
5. Vem pratade du senast i telefon med? Pojkvännen.
6. Vem är snällast i världen? Min mamma, eller mormor. Kan inte välja enbart en!
7. Vem vill du prata med? Min mamma, eller en kurator kanske?
8. Vem sov du senast med? Min katt Felix.
9. Vem vet allt om dig? Hmm, svårt att veta faktiskt. Tror att det bara är jag själv som vet precis allt.
10. Vem hatar du mest? Hata är ett hårt ord - man kan ogilla eller tycka mindre bra om någon.
11. Vem kramade du senast? Min systerson och pojkvännen.

Soft söndag

Idag är det en sådan här grå och tråkig söndag som man bara vill gosa ner sig i soffan och titta på film. Jag ska dock försöka att inte slappa bort hela dagen, utan gör lite nytta istället. Hittills är disken diskad, kattlådan rensad, katterna borstade och golvet dammsuget. Det känns som en okej start i alla fall. Högst på min prioriteringslista står läsning av anhandling till granskningsuppgiften, men det känns förbannat motigt att ta tag i. Att läsa 210 sidor i ett dokument på datorn är liksom ingen höjdare. Dock kan jag nog inte dra ut på det så många dagar till, för inlämningsdatumet av uppgiften närmar sig med skrämmande fart. Hujeda mig!

Haha, jag har träningsvärk i magen idag efter att ha varit hemma hos mina föräldrar igår kväll. Jag busade i flera timmar med systersonen och det var så roligt! Först badade jag honom i hans balja i badrummet och det gick rätt vilt till. Vatten är ju som känt en höjdare för de flesta ungar och då brukar det mesta inom några meters avstånd bli blött. Så även i detta fall. Moster fick sig en rejäl dusch när lilleman fick för sig att ställa sig i baljan och sätta sig ner med världens plask. Jag kände mig så oerhört pedagogisk när jag försökte få honom att sluta stänka vatten och samtidigt hade världens skrattanfall. Mitt budskap gick fram lite sisådär. Efter badet fortsatte vi busa på torra land - då fick moster agera gunga. Vi kom överens om att det kostade att få gunga, ett gung kostade en puss. Det blev många pussar kan jag lova och min mage fick sig en rejäl work out. Kvällen avslutades sedan lugnt med en saga och välling i mosters knä och ögonen snurrade som karuseller på honom. Jag antar att han var lika slut som jag var!

Idag kommer förhoppningsvis min syster och hennes sambo hem med familjens nyförvärv. Det ska bli väldigt spännande! Jag längar väldigt efter att få se lillpysen i verkligheten så att man får se vem han är lik.

Ha en fortsatt skön söndag allesammans!
Ciao

Skäms över att visa detta!

Hur vet man att det är dags för att städa?

Jo, när man kan skriva en hälsning i dammet!



Jaha, då vet ni nu vilken slarvfia jag är. Att damma är inte min starka sida om man säger så!
Inte kan man tro att jag var obotligt pedant för några år sedan, haha.

Nya badrummet

Som ni vet så har mitt badrum fått sig en makeover de senaste veckorna. Det har pågått ett stambyte i huset och detta har varit mycket efterlängtat. Dum som jag var tog jag inga direkta bilder på hur det såg ut före, men jag hittade några bilder i arkivet där det gav en inblick i badrummets tidigare skick.

Före:



Som ni ser så var översvämningar i badrummet vardagsmat under de två första åren jag bodde här. Så även droppande kranar, snuskigt badkar, gammal äcklig toalett samt fula väggar. Det var oerhört irriterande och jag längtade väldigt mycket efter det beryktade stambytet. Badrummet var över lag i väldigt stort behov av en upprustning eftersom större delen av interiören härstammade från stenåldern.

Efter:




Som ni ser så är det en rejäl skillnad. Det äckliga badkaret har ersatts av en fräsch duschvägg, som man skjuter in efter användning och därmed vinner lite extra plats. Det gamla fula badrumsskåpet har ersatts med en snygg och praktisk kommod och tillhörande spegelskåp. Inga droppande kranar, inga översvämningar, ingen unken avloppsdoft osv. Det kan helt enkelt inte bli bättre! Lite drygt två månader har gått sedan stambytets start och jag är så nöjd över resultatet.

Tidigare hade jag rött som färgtema i badrummet. Det har numera ändrats till svart och det blev riktigt bra. Jag har köpt nya svarta handdukar, svart matta, svart toaborste, svart tandborstmugg, tvålpump samt svart kakeldekoration. Det enda som återstår innan jag anser mig helt klar är att byta ut den röda pedalhinken till en rostfri, men det kommer framöver. Mest nöjd är jag nog med kakeldekorationen som jag köpte på Ikea härom veckan. Det var ett evigt pyssel och många svordommar innan den kom på plats, men ack så snyggt det blev!

Är det inte fräscht så säg? Inte en översvämning så långt ögat kan nå!

Ps. Lägg märke till linslusen Felix som måste vara med så fort kameran är framme, haha. Sweet!

Stolt moster igen!

Igår eftermiddag klockan 17.12 föddes en välskapt pojke på 3640 g och 52 cm. Det känns så underbart nu när denna eviga väntan äntligen är över och allting är frid och fröjd. Jag fick se den lille gossen på bild via ett MMS och han var som väntat helt underbart fin. Kan inte bärga mig tills jag får se honom i verkligheten!

Välkommen till världen mosters hjärta - du är sååå efterlängtad!

It´s time

Idag har det varit en lite annorlunda dag. Jag vaknade 11.45 och hade dåligt samvete för att jag hade sovit bort hela dagen. Efter min väldigt sena frukost ringde mobilen. Det var min syster som ville berätta att hon hade börjat få täta värkar nu och att det var dags att bege sig till Nyköping. Eftersom mamma var på jobbet och inte kunde lämna ortopedmottagningen så fick moster Mia komma till undsättning och ta hand om Edwin. Det var en rackarns tur att jag var hemma i Katrineholm och kunde rycka ut med så kort varsel. Niklas kom och hämtade mig en stund senare och sedan begav de sig till BB. Jag var helt skakis i kroppen när hon ringde och man började inse att det var dags på riktigt. I flera dagar har man ju gått och förberett sig, men det blir ändå så overkligt när det väl händer.

Nu håller vi alla tummar som går för syster-yster som förhoppningsvis får en liten bebis under natten. Jag återkommer när jag vet mer.

Spännande!!



Kärlek vid första ögonkastet

Jag är en riktig toffelälskare. Att köpa nya mysiga tofflor är för mig höstens höjdpunkt. I år har jag haft lite beslutsångets när det gäller val av tofflor. Jag hittade ett par tidigt i höstas som jag förälskade mig i, men de var alldeles för dyra för min smak. 349 kr tycker jag var lite för saftigt för ett par tofflor, som ändå bara brukar hålla en säsong. Efter att ha sett det paret som liknande uggstövlar, fast för inomhusbruk, så var jag fast besluten om att försöka hitta några liknande. Jag hade nästan gett upp hoppet när jag sprang på dessa på KappAhl härom dagen. Kärlek vid första ögonkastet kan jag säga! För ynka 112 kr blev de mina, då jag fick 25 % rabatt på det ordinarie priset 149 kr. Strålande!


Dessa pärlor kommer garanterat att hålla mina
frusna fossingar varma i vinter.


Barn är för härliga.

Ja, vad ska man säga?

Goddag yxskaft!

 


Nu är det bara att vänta.

Hej!

Din betalning är mottagen. Beställningen är under bearbetning.

Kom ihåg att leveranstiden kan vara upp till 4 veckor så ha tålamod och vänta på meddelande om leverans som skickas till dig via e-post.


Sådär, nu har jag betalat in pengarna till försäljaren av klösträdet. Jag fick dock ändra min beställning till en annan modell då den jag ville ha inte fanns hemma i beige. Det skulle dröja flera veckor, minst, innan den med runda kojor i beige skulle komma in i lager igen och det orkar jag inte vänta på. Otålig som jag är valde jag istället den med trekantiga kojor, som var en av dem jag valde mellan från början. För katternas skull gör det ju detsamma vilken de får, det är bara jag som tycker att den andra var mer estetiskt tilltalande. Å andra sidan är den jag nu beställt säkert mer tilltalande för katterna då den har lite fler lekmöjligheter med kryphål, tunnlar och liknande. Jag tror att det blir kanon!

Nu återstår den svåra biten - att invänta leveransen. Den beräknas vara mellan 2-4 veckor. Jag är så fruktansvärt otålig och avskyr att vänta. Jag som person vill att allting ska hända nu (helst igår) och det kan vara rätt frustrerande. Jag måste lära mig att var sak har sin tid och att det inte är farligt att vänta. Den som väntar på någonting gott väntar aldrig för länge, som man brukar säga.

(klicka på bilden för förstoring)
Trädet som jag beställde från början, som var slut i beige.




Detta träd i beige blev det till slut!

Söt potatis

Nu kanske många trodde att det här ska bli ett inlägg om sötpotatis, men så är inte fallet. Tack och lov, för i sådana fall hade jag fått beklaga min särskrivning i rubriken. Nej, jag vill bara visa en himla söt potatis som jag hittade i potatislådan på Willys när jag handlade förra veckan. Jag var bara tvungen att köpa den för att den var så annorlunda.

Är den inte cool så säg?


Fullspäckad dag

I morse var jag för ovanlighetens skull uppe med tuppen. Jag har hunnit dammsuga, diska, sätta igång en maskin tvätt, bädda sängen och plockat i ordning en massa saker som ska ner i källaren. Det känns som en effektiv start på dagen och mer ska det blir. Efter att jag har druckit upp mitt kaffe ska jag moppa golven, städa badrummet, åka och handla, plugga och träna. That´s it! Så fort jag har prickat av alla dessa punkterter så kan jag känns mig lite duktig och slappa i soffan med gott samvete framåt kvällen.

Spotify går hett här hemma nu när jag pysslar - det får mig på kanonbra humör och gör städningen nästan rolig. Låten som spelas mest här hemma just nu är The Black Eyes Peas - I gotta feeling. Den är så härlig att det spritter i hela kroppen på mig.

Har du någon skön låt som får dina måsten att kännas lite roligare?



Nu ska jag plocka fram golvmoppen och dansa rent mina golv.

Frusen liten tjej

Tuss verkar tycka att det är kallt här hemma. Hon hoppar upp på katthuset och värmer tassarna mellan spjälorna på elementet. Det är så himla gulligt!



Jag älskar dig min prinsessa <3


Grå och tråkig dag

I morse var det ruggigt segt att ta sig upp ur sängen. Jag hade satt alarmet på 7.30 för att slippa stressa innan jobbet, men jag ändrade om till 8.00 när klockan väl ringde. Jag var jättetrött och kände inte alls för att gå och jobba och inte blev jag mer motiverad när jag hörde regnet smattra mot balkongräcket. Dock var jag ju tvungen att slita mig från sängens värme och göra mig i ordning för den rutinmässiga lördagsstädningen på KappAhl. Om jag inte hade hunnit bli pigg innan jag satte mig på cykeln, så blev jag det då. Det iskalla regnet piskade i ansiktet och fick mig att vakna till. Det behövdes kan jag säga, för jag kände mig som en sömngångare.

Nu är jag hemma igen och det vankas lunch. Det blir en skål av kycklingsoppan som jag kokade i torsdags och en ostsmörgås till det. Efter maten funderar jag på att kila ner till Konsum och hyra film/filmer och spendera resten av dagen i soffan. Jag skulle vilja bunkra upp med en massa godis, cheezballs och popcorn och bara moffa i mig, men det ska jag försöka låta bli. Jag vet ju hur det blir - sjukt dåligt samvete och en helvetisk magkatarr i morgon. Det är det inte värt!

Filmtips, någon?

Tjingeling  

Ny bloggdesign

Som ni kanske ser så har min blogg fått sig en liten makeover. Jag fick ett tips om en hemsida där man kan göra egna kollage med hjälp av scrapblog och det var jag ju självklart tvungen att prova. Jag har länge velat ge min blogg en lite mer personlig touch, istället för solnedgången som jag tidigare hade, men har tidigare inte haft den kunskapen. Jag blev som besatt av den här sidan och testade säkert tio olika varianter innan jag blev nöjd och bestämde mig för denna. Storleken på headern kommer dock att redigeras lite under kvällen, så det är inte riktigt klart ännu.

När min header väl var klar var jag tvungen att ta hjälp av Emma (som för övrigt också skaffat sig en ny snygg design idag) för att få in den på min blogg, för det där med bloggdesign och koder är inte min grej. Jag har försökt, men det slutade med ett smärre vredesutbrott. Den risken vågar jag inte ta igen!

Nå, vad tycker ni? Blev den bra?


Ute i ovanligt god tid

Idag var jag på stan i Norrköping efter att skolan slutat. Jag var på jakt efter en julklapp till syrran och hennes sambo samt till systersonen. Den till syrran hade jag redan klurat ut, så det var bara att gå och köpa. Presenten till systersonen är dessto svårare. Han fyller år den 15:e december och sedan är det jul kort inpå, så jag måste hitta två passande grejer. Jag känner lite press på mig att köpa någonting bra, med en tydlig pedagogisk tanke bakom, eftersom jag går en pedagogutbildning. Då vill jag inte köpa vilket skräp som helst. Jag har hittills köpt en bok som innehåller djur, siffror, färger och liknande som jag tror kommer att passa honom bra. Den ska ha få i födelsedagspresent. Vad det blir till julklapp får jag fundera vidare på, men det lutar åt någonting i köksväg som kan passa till hans leksaksspis. Det tycker han är väldigt roligt! Han gillar att leka att han lagar mat och sedan servera dem som är med och leker.

Dessutom blir det en extra present att köpa i år eftersom min syster och hennes sambo kommer att få ett till barn vilken dag som helst. Bebisen var beräknad i onsdag, men ännu har ingenting hänt. Så fort min mobil ringer blir jag på helspänn, för man vet ju aldrig när det ska bege sig. Det är spännande värre!

Jag är ute i ovanligt god tid vad det gäller julklappar i år. Jag som alltid brukar vara ute i sista sekund och handla några dagar innan jul, då jag är ledig från skolan. I år ska jag försöka ha lite bättre planering så att jag är klar i god tid, utan att behöva stressa. Det tror jag kommer att får julklappsinköpen att inte kännas lika kravfyllda. Då har jag tid på mig att planera och fundera ut någonting bra!


Uppfriskande morgon

Idag började jag min dag med en uppfriskande banan- och hallonsmoothie. Jag tycker att det är ett utmärkt och gott sätt att få i sig vitaminer på morgonen. Dessutom är det enkelt att göra och känns festligt att servera i ett fint glas på frukostbordet.

Jag brukar variera mina smoothies beroende på vad jag har för frukter och bär hemma. Det går att göra dem i oändligt många varianter, men just kombinationen mellan banan och hallon är min personliga favorit!


Banan- och hallonsmoothie (för en person)

1 banan
1,5-2 dl hallon (jag använder tinade)
1 dl filmjölk
en skvätt mjölk (valfritt, beroende på hur man vill ha konsistensen)

Mixa ingredienserna i en blender eller med en mixerstav.

Enjoy!


Grymt imponerad

Jag har som rutin att titta på Halv åtta hos mig på vardagskvällarna. Jag tycker att det är ett väldigt roligt program och man får många bra matlagningstips. Jag skulle till och med kunna tänka mig att delta i programmet bara för att få laga mat till ett sällskap och få lite feedback. 

Under kvällens avsnitt blev jag mäkta imponerad av dagens värd Sanne. Hon lagade så oerhört fina maträtter och jag kan tänka mig att de var lika välsmakande som de var dekorativa. Genast efter programmet gick jag in på TV4.se och luskade fram hennes recept. Varmrätten hade jag nog kunnat impovisera mig till, men efterrätten var dessto knepigare. Det är ju lite knussligare med exakta mått vad det gäller bakning. 

Oooh, nu kliar det i mina matlagningsfingrar! Jag tror att det blir till att testa de nya recepten i helgen.


Tålamodsprövning deluxe!

Mycket kan mitt tappra tålamod klara av, men när det gäller datakrångel så blir jag fullkomligt vansinnig. Jag blir så arg och frustrerad när tekniken inte gör som jag vill och då vill jag bara skrika rakt ut. Vore det inte för att jag har en normalfuntad självbehärskning så skulle datorhelvetet få sig en flygtur över balkongräcket när den krånglar. Idag har varit en sådan dag. Jag har med hjälp av en kompis försökt råda bot på min dator som på sistonne har börjat sega och leva sitt eget liv. Han har via MSN försökt guida mig genom en installation av ett program som ska rensa upp lite i min trögfattade dumburk. Det var inte helt lätt kan jag säga. Datasnillet till kompis förklarade i en massa olika krångliga datatermer och jag fattade nada. Han måste trott att jag är född på stenåldern. Tänk dig att du ska förklara det här för en 3-åring, sa jag. Då lägger du informationen på en lagom nivå för att jag ska begripa.

Lugn och fin... räkna till tio...

Jag kunde nästan höra hans suck på flera mils avstånd.


Lång dag, med mycket väntan.

Idag har jag varit iväg på en liten utflykt till Linköping. Vi var där och hade matematikverkstad i Matteljén på Campus Valla. Det var väldigt intressant och man blev fullproppad med nya idéer på saker man kan göra tillsammans med eleverna för att utveckla deras matematiska medvetenhet. Det fanns mängder med böcker och olika arbetsmaterial och man ville ta med sig allting hem och börja laborera. Vi ska ha två liknande obligatoriska verkstäder till under de kommande veckorna och det ser jag fram emot!

 

Dock blir det lite knepigt för oss Katrineholmare när vi ska karta iväg till Linköping för en sådan lektion. Vi började klockan 10.15 i förmiddags och då var vi tvungna att ta ett tåg från Katrineholm redan 7.22 för att det skulle klaffa med Campusbussen. Väl framme i Linköping fick vi sitta utanför lektionssalen och vänta i drygt en timme innan det var dags. Samma sak gällde när vi skulle hem. Vi slutade klockan 12 och då hade vi inget tåg hem förrän klockan 14.33. Även där fick vi sitta i nästan en timme innan tåget gick. Summa summarum har vi alltså varit iväg i 7,5 timmar för att ha 1,5 timmes lektion. Sex timmars res-och väntetid känns väldigt drygt! Som tur är har vi bara detta krångel tre gånger under en kurs, så det är väl inte så mycket att haka upp sig på egentligen. Värre är det för de stackare som har det så dagligen/flera gånger per vecka och inte har något annat val.

 

Home sweet home i alla fall. Nu ska jag krypa ner i sofffan tillsammans med katterna och mysa framför tvn. Jag har en rykande kopp grönt mangoté med honung bredvid mig som jag ska avnjuta med andakt. Den kommer att göra gott i min frusna kropp.

 

Tjingeling


Ny vecka

Jaha, då var ännu en helg förbi. Idag har jag bara vilat, pluggat och tittat på tv. Jag har även sorterat lite i bloggen för att få fason på en massa gamla inlägg som saknar kategori. Först och främst såg jag till att få in alla recept i receptkategorin, så nu finns det några till tips som man kan kolla in. Receptet på saffranskakan kan jag verkligen rekommendera såhär i stundande juletider!

 

Usch, jag skulle behöva åka och handla, men det känns motigt nu när mammas gamla cykel som jag fick har börjat bli skruttig. Jag är verkligen i behov av en ny och jag svarade på en blocketannons i mitten av förra veckan. Personen i fråga angav inget telefonnummer så jag skickade iväg en intresseanmälan via mail. Har dock inte fått något svar ännu så jag antar att den redan är såld. Det är synd, för cykeln var fin och såldes till ett förmånligt pris. Varje gång jag tittar på cykelannonser blir jag påmind om ilskan över att mina fina Kronan blev stulen under natten till 5 november förra året. Dumma jävlar som inte kan skilja på ditt och mitt!

 

I miss you.


Skapligt trött

Nu är jag precis hemkommen från mina föräldrar. Min syster och hennes sambo var iväg på dop och därav fick systersonen spendera dagen tillsammans med mormor och moster Mia. Vi har varit ute och promenerat i vagnen, tittat på fåglar, läst böcker, busat och gosat hela eftermiddagen och kvällen. Det är ett fasligt schå att hålla jämn takt med en tvååring alltså - han var som ett kvicksilver från start till mål. Jag tror jag vet någon som kommer att somna ovaggad ikväll, så mycket som vi lekte. Vanligtvis brukar han enbart vara en mormorsgris, men idag var det moster Mia som låg högst på listan. Han klängde på mig som en liten apa och ville sitta i min famn och gosa och prata. Sedan han började på dagis har han börjat prata väldigt mycket och det är så himla roligt. Munnen går i ett på honom och det kommer en hel del roliga uttalanden.

 

- Edwin, vad säger hunden?

- Vov vov

- Ja precis. Vad säger korna då?

- Muuuuu

- Vad säger katten?

- Mjaaaaau

- Och vad säger fåret?

- Bääää

- Hästen?

- Eeeheehoho

- Och hur säger lilla musen då?

- Muuuuus

 

Haha.

 

Jag satt även och tittade, lyssnade och kände på syrrans mage idag. Bebisen därinne rörde sig rätt livlig och det var coolt när man kunde se hela magen ändra form av en kraftig spark. Hon började känna lite molande värk under eftermiddagen på vägen hem från dopet, så bebisen är nog på gång vilken dag som helst. Beräknade ankomsten är nu på onsdag, men man vet ju aldrig. Spännande värre!!

 

Nu måste jag städa lite och kolla schemat inför morgondagen.

Ha en fortsatt trevlig kväll och en skön avslutning på helgen allesammans!

Ciao


Fars dag

Idag är det Fars dag och det ska firas på eftermiddagen hemma hos mina föräldrar. Jag har fixat en liten present bestående av 1 kg jordnötter (hans favoritsnacks, som han får varje år) samt ett egentillverkat kort med en inbjudan till middag hemma hos mig. Självklart är även mamma inräknad som gäst på den middagen. Jag hade tänkt att bjuda på min rotfrukt- och fetaostgratäng, marinerad helstekt fläskfilé och rödvinssås. Det brukar vara en riktig dunderhit! Jag lagade det väldigt mycket förra året såhär års och det brukade bli väldigt bra. Enkelt, men ändå lite lyxigt!

 

Receptet på gratängen har jag hittat på själv, därför har jag inte några exakta mått när det gäller ingredienserna. Jag brukar gå lite på känn utifrån hur många personer jag ska laga till. Det är bara att prova sig fram efter eget tycke och smak.

 

 

Mias rotfrukt- och fetaostgratäng

Morötter

Potatis

Gul löl

Paprika (valfri färg)

Palsternacka

Vitlök

Fetaost

Salt och peppar

Matlagningsgrädde (valfri fetthalt)

 

Riv rotfrukterna på den grova sidan av rivjärnet. Strimla lök och paprika fint. Blanda allting i en bunke tillsammans med smulad fetaost, salt och peppar. Pressa vitlök (valfri mängd) i matlagningsgrädden och rör om. Fördela rotfrukterna i en smord form och slå på matlagningsgrädden (så pass mycket grädde att rotfrukterna täcks). Om man vill kan man ha vanlig riven ost ovanpå, men det är inget måste. Gratinera sedan formen i mitten av ugnen på 175´C i ca. 45-50 min.

 

När gratängen är klar - låt den svalna en aning så att den "sätter sig".

Servera sedan tillsammans med valfritt kött eller kyckling.

 

Lycka till!


Pizzabak

Ikväll ska jag och karln göra hemlagad pizza. Det blir en pizza med tomat, ost, skinka och bacon. Det gräddas i ugnen och när den kommer ut lägger vi på isbergssallad, färska tomater, rå lök och hemmagjord vitlökssås. Det blir ungefär som en nr.48 på Pizzeria Norr som är en av våra favoriter. Det är förvisso en kebabpizza, men vi använder bacon istället för kebab. I brist på bröd tar man limpa liksom, hehe.

 

Pizzadeg

50 g jäst

2 dl vatten

4,5 dl mjöl

2 msk olja

 

Den här pizzan bakade jag förra sommaren. Riktigt god!!


Redan fredag igen

Ännu en skolvecka har passerat och den här gick lika fort som den föregående. Det känns liksom som om veckorna bara innehåller måndag, fredag, lördag och söndag - allt däremellan hinner man inte med att uppfatta. Det är nästan lite skrämmande.

 

Gårdagens besök hos tandläkaren gick okej. Jag hade inga hål och allting såg bra ut, bortsett från tandköttsproblemet som jag själv uppmärksammat på sistonne. Jag var övertygad om att tandläkaren skulle kunna hjälpa mig att åtgärda eller ge råd om hur jag skulle få bukt med tandköttet som dragit sig tillbaka på en tand, men det gick tyvärr inte. Ett tandkött som har dragit sig tillbaka går inte att ordna - bara motverka att det blir värre. Usch vad besviken jag blev! Jag som inbillat mig att tandköttet var som huden och växte tillbaka när det läkte, men icke. Det jag nu skulle göra framöver var att använda mig av mellanrumsborstar och tandtråd och därmed lindra den inflammation som orskat problemet. Detta gör mig väldigt ledsen för att mina tänder har alltid varit så problemfria, utan hål eller andra bekymmer. Tandläkaren sa att jag hade en väldigt bra munhygien, därför förundras jag över hur problemet har uppstått. Jag blir så frustrerad!

 

Nu ska jag slumra en stund i soffan. Jag sov alldeles för få timmar i natt, så om jag ska kunna hålla mig vaken mer än till 19 ikväll så måste jag vila lite.


Tandläkaren idag

Idag ska jag till tandläkaren. Jag har länge funderat på att ringa och boka en tid och i tisdags fick jag äntligen tummen ur. Mitt tandkött på den vänstra framtanden på nedre käken har börjar dra sig tillbaka och det oroar mig. Därför ville jag ha en tid för undersökning så att jag kan få reda på vad detta beror på och vad man kan göra åt saken. Jag har aldrig haft några problem med mina tänder förut, därför blev jag nu så orolig när tandköttet krånglar och några tänder ilar. Efter allt slit med tandställningen under tonåren vill jag vara noga med tänderna för att hålla dem så fina det bara går. Om tandköttet börjar dra sig tillbaka kan det ju i framtiden leda till tandlossning och bara tanken på det får mig att rysa. Därav vill jag höra vad tandläkaren har att säga så att man kan agera direkt, innan det blir ett problem!

 

När jag kommer hem från tandläkaren ska jag plugga. Jag har tre kapitel som ska läsas tills imorgon. Det blev ingen läsning igår som jag hade planerat på grund av huvudvärken.

 

Dags för lunch.

Bye


Första snön

I morse när jag vaknade och knallade ut i köket fick jag se snöflingor som sakta singlade ner utanför fönstret. De var inte speciellt stora - men snö var det. Nu har de hunnit bli mycket större och många fler och det blir bara värre. Jag tycker allt att det är lite för tidigt med snö, men vad ska man göra åt saken? Det är ju bara att gilla läget. Antagligen lär det inte bli mycket av den här snön eftersom vi ännu inte har några minusgrader (tack och lov). De stackars flingorna smälter bort i samma stund som de landar på marken.

 

 

 

Som du kanske redan sett
Första snö´n kom inatt
Nu flyttar vi med fåglarna som trotsar Atlanten

 

Uh, jag är fortfarande krasslig. Huvudvärken håller i sig och kroppen känns allmänt seg och hängig. Helst av allt skulle jag bara vilja krypa ner i sängen och sova bort resten av dagen, men det går inte. Jag måste dammsuga och plocka undan lite här hemma samt plugga. Jag ligger ett kapitel efter i en bok som jag skulle ha läst till förra seminariet - plus att jag ska läsa de fyra kapitel som ska vara tills på fredag. Läsning som är så angenämt när man har huvudvärk *not*.

 

Jaja, så är livet!

Ciao


Krassliga jag

Igår var jag så förbaskat laddad inför träningen, men väl på plats kunde jag inte prestera så bra som jag ville. Kroppen sa ifrån fullständigt. Jag blev obehagligt andfådd för minsta lilla och ville bara ge upp. Dock tog jag mig igenom passet med nöd och näppe och det fick duga för den gången. Antagligen så är jag på väg att bli förkyld eller något, för jag mår fortfarande inte helt okej. Jag är snuvig, rosslig i halsen och har huvudvärk. Som tur är har vi varit lediga från skolan idag och även morgondagen kan jag spendera hemma. Det är vila och kurering som gäller för hela slanten!

 

Nu är det dags för middag.

Bye


I väntans tider

Jag sitter just nu bara vid datorn och segar. Egentligen borde jag spendera tiden på läsning, men jag orkar inte. Huvudvärken skulle bara distrahera mig och då förstår jag ändå ingenting av det jag läser. Jag önskar att klockan bara kunde bli ca 19.30 så att jag kan åka iväg och träna. Det är måndag idag och det innebär ett stenhårt pass med cirkelfys klockan 19.45. Det har blivit lite av en storfavorit och känns som en underbar start på veckan. För den som inte vet vad som menas med cirkelfys så är det ett stationspass där man kombinerar varannan station styrka och varannan kondition. Detta gör man med hjälp av olika redskap såsom hantlar, stepbrädor och skivstänger. Vi arbetar 45 sekunder på varje station och vilar 15 sekunder. Totalt är det elva stationer och passet omfattar tre varv runt dessa. Det är hur jobbigt som helst och man känner sig grymt duktig efteråt!

 

Imorse fick jag en mycket glädjande överraskning. Jag gick ut i badrummet och ställde mig på vågen för att se om träningen har gjort något resultat på sistonne. Jag blev positivt överraskad när jag såg att jag lyckats ta mig under 70 kg nu. 69,9 kg visade vågen och det innebär att jag har gått ner nästan 4 kg på sex veckor. Det är jag väldigt nöjd med! Än är det fortfarande väldigt mycket kvar att jobba på, men det kommer så småning om. Jag ska fortsätta träna och äta bra och då ger det sig av sig självt.

 

Tack och adjö


Sliskattack

Igår när vi var ute och dansade på Harrys inträffade en incident som fortfarande irriterar mig av blotta tanken. Jag och två tjejkompisar befann oss på dansgolvet bland mängder av danssugna människor och humöret var på topp. Vi alla lade märke till det sliskiga grabbgäng som cirkulerade runt på dansgolvet och flirtade med tjejer till höger och vänster. De dansade runt bland tjejerna och tog alla tillfällen de fick för att kladda lite - både med och utan tillåtelse. Man har ju dessutom lagt märke till att det är samma jäkla gäng varenda gång som gör på det här viset. De äcklar mig och deras beteende gör mig riktigt förbannad. Vad är det som ger dem rätten att tro att tjejernas kroppar är till för allt och alla bara för att man går ut och dansar med sina kompisar? Är det för mycket begärt att få vara ifred? Det är liksom ett allmänt uteställe - ingen jävla köttmarknad.

 

Jag blev fruktansvärt irriterad bara av att observera detta gäng, men droppen kom framåt stängningsdags. En äldre karl från det här gänget dansar fram till min kompis, som vänligt men bestämt visar sitt missnöje. Han tycktes inte gilla att bli avvisad, vilket resulterade i att han tvingade sig på och tvångshöll henne. Hon gjorde då rejält motstånd för att skaka av sig äckelgubben, men han fortsatte jucka, kladda och stryka sig mot henne utan någon som helst avsikt att sluta. Det var inte förrän min andra kompis nöp karln allt vad hon hade och jag knuffade iväg honom som han gav upp och släppte henne. Efteråt tittade han frågande på oss ungefär som om det var vi som gjort någonting fel. Aldrig hört talas om självförsvar liksom?

 

Usch vilken jävla idiot - sådana människor bör portas från uteställen!


Söndagstrött

Idag är jag bra seg alltså. Det blev utgång igår och på grund av mina numera sunda levnadsvanor gällande kost och träning så tålde jag ingenting i alkoholväg. En grogg och jag blev helt snurrig och kände mig rejält ur balans. Jag som inte ens skulle dricka över huvud taget, men så blev det i alla fall. Efter en trevlig kväll hos Julia bar det sedan av hem till Björn och Paulina. De hade maskeradfest och jag var den enda som inte var utklädd. Det kändes ju lite off, men jag var glad ändå. Klockan drog iväg som sjutton och det slutade med att vi fick rusa till Harrys för att hinna med en vända på krogen. Det var massor med folk ute - dock inte många man kände.

 

Nu ska jag ta mig en eftermiddagslur i soffan tillsammans med katterna. Jag hade tänk att träna ikväll, men det lär nog inte bli av. Hela jag känns som en spaghetti... Det är nog bäst att spara på krafterna och använda dem rejält på cirkelfyset imorgon istället. Eller hur?

 

Bye


RSS 2.0