Innovativ matlagning

Som jag nämnde i det tidigare inlägget serverades det baconsprängd köttfärslimpa med ugnsbakade rotfrukter till middag här hemma. Jag hade först bestämt mig för att ha en kall creme fraichesås till detta, men ångrade mig snabbt när jag såg hur mycket fin sky det hade blivit från köttfärslimpan. Jag tog tillvara på den och gjorde en sås som jag testade att smaksätta på ett lite innovativt sätt... tror jag i alla fall.

Efter att ha gjort basen på sky, matlagningsgrädde, soja, en klick creme fraiche och kryddor tillsatte jag en skvätt glögg på slutet. Jag kom på den idén efter att ha sett Pernillas Jul på TV4 Plus, då hon gjorde julmustsås till sin ugnsbakade kycklingfilé. Då väcktes genast tanken på hur det skulle bli med glögg istället. Sagt och gjort, jag testade! Det blev fantastiskt gott kan jag lova. Smaken påminde om rödvinssås, fast med en något julinspirerad kryddning.

Detta kan jag verkligen rekommendera!

Kommentarer
Postat av: Elin, ung mamma.

Ja, visst är det löjligt? Dumma bank, hahh. :) Kram på dig!

2009-11-30 @ 18:54:55
URL: http://elinzollet.blogg.se/
Postat av: Linnea Bergsten/Lönnfeldt

Haha, när jag tittade lite närmare så såg jag att du också bor i Katrineholm... och till och med i samma hus som mig =P

2009-11-30 @ 19:14:31
URL: http://linneabergsten.blogg.se/
Postat av: nickie

söt blogg:)

2009-12-01 @ 11:59:47
URL: http://nickielidstrom.blogg.se/
Postat av: Emanuel Nilhzon

Intresserad av en ny design? :)

2009-12-01 @ 15:05:59
URL: http://snyggeman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0