Dumma frågor kräver dumma svar

Ytterligare en arbetsdag har passerat. Imorgon jobbar jag min sista dag för den här sommaren och det känns både bra och dåligt. Bra för att jag slipper det där skitgörat och dåligt för att man självfallet saknar inkomsten på löningsdagen. Förvisso kommer det ju pengar regelbundet ändå, men studielån måste man ju betala tillbaka med ränta. Då känns det genast inte lika roligt att få pengar.

Idag fick jag en så oerhört korkad och faktiskt lite sårande kommentar på jobbet. Det var en av de anställda som frågade om jag var fast anställd på företaget jag jobbar på, eller om jag bara var där över sommaren. Som så många gånger förut förklarade jag att jag bara vikarierar över sommaren och att jag studerar i vanliga fall. Precis som vanligt kom då motfrågan om vad jag pluggar till – lärare svarade jag. När jag gav mitt svar gjorde personen i fråga en konstig min och frågade varför jag inte valt någonting bättre än lärare, såsom advokat, som han föreslog. Vad svarar man på det? Öhhm, för att jag inte ville det… Juridik tillhör inte något av mina direkta intresseområden. Dessutom räckte inte mina betyg för att kvalificera mig till den typen av utbildning. Jag förstår inte varför jag tog åt mig så mycket av det han sa. Jag är jättenöjd och stolt över mitt studieval, och jag antar att det var därför jag blev sårad. Jag tyckte att det kändes nedlåtande. Varför ansåg han att läraryrket inte var tillräckligt bra? Och vad ger honom rätten att göra den bedömningen? Efter att han sa så var jag nära på att kontra och fråga varför i hela friden han själv inte arbetade som t.ex. läkare, istället för att vara på en skitig fabrik. Undra vad man hade fått för svar på det? Som sagt – dumma frågor kräver dumma svar.

Nu ska jag städa och göra lite snyggt här hemma inför kvällen då mina föräldrar kommer över på middag. Jag ska bjuda de på den goda ärtsoppan jag kokade härom dagen. Jag åt en portion samma dag, sedan frös jag in resten. Det ska bli spännande att höra vad de tycker om min hemmagjorda – de som vanligtvis köper färdiglagad. Ris eller ros, vad tror ni?

Ha en fortsatt bra dag kära läsare. 
Over and out

Kommentarer
Postat av: Anonym

ja det var verkligen en dum kommentar. Lärare är ju för tjyven ett av Sveriges viktigaste jobb! :S

2009-08-13 @ 15:53:24
Postat av: Jonnie

Tack : ) verkar funka hittils : ))

2009-08-13 @ 17:35:00
URL: http://www.Alwaysfabulous.se
Postat av: Verran

Usch vilket pucko, va ju faktiskt dumt sagt =(

Ja precis du ska absolut vara nöjd med ditt val av studier tycker jag ;)

Allt bra med dig ananrs idag?=)

Hoppas ni får en trevlig middag förresten ;)

2009-08-13 @ 17:40:27
URL: http://verraan85.blogg.se/
Postat av: Pusslaren

bwww, elaking han var D: du skulle svarat nåt syrligt direkt, men det är typiskt sånt där man kommer på lite för sent ("espirit de l'escalier" tror jag det heter, fast jag kan inte franska). pussel gillar för övrigt inte ärtsoppa D: ^^



men, om vingarna :o Jag tyckte det var ganska vackert! Lite som liken de hänger upp i pirates of the caribbean för att skrämma sjörövare:

håll hårt i fjädrarna, kompis. vingklippta duvor tar sig ingen vart (och röka är ju så dyrt).

2009-08-13 @ 18:12:57
URL: http://pusslaren.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0